Washington Capitals (1.) – Pittsburgh Penguins (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 54 307
  • 252

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Washington taas sulamassa kevään tullen... Go Pengs!
Tosin nythän saadaan vain jompikumpi kaksikosta Ovechkin/Malkin itkemään kotikisoihin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Yksi peli sieltä taiottiin Letangille pelikieltoa. Ilmeisesti pääkaupunkiseudun painostus teki tehtävänsä. Vissiin Ovechkinkin oli itku silmässä uhannut tekevänsä kovaltsukit jossei isoa pahaa Letangia saada poistettua pelistä. Ymmärtäähän tuon.

Tekee Tangerille ihan hyvää huilata, Pensille tosin katastrofi ensi peliä ajatellen. Mutta onhan se nyt käynyt ihan liian kierroksilla taas ja pöljäilystä nyt sitten koitui omalle jengille melko varmasti tappio. Letangin 30+ minuuttia ja Määtän 20 minuuttia ei oo ihan helppoo paikata tällä pakistolla. Kohtalaisen iso ruutu tarjolla Lovejoy-Dumoulin-Cole-Daley nelikolle, jos ja kun Pouliotia ja Schultzia täytyy vähän suojata.

Nyt on sitten ns. pää auki tällasten fifty-sixty pelikieltojenkin kanssa, meikäläinen ainakin alkaa nyt syynäämään jok'ikisen Ovien taklauksen sekuntikellon kanssa. Ja ai että sitä nillityksen määrää kun se taklaa aina myöhässä ja käsillä päähän! Paskalaatuisilla gifeillä sitten todistan kuinka vääryyttä on taas koettu ja jalkoja käytetty ikäänkuin punppuna. Ja koska kansainvälinen salaliitto Washingtonissa, niitä suositaan aina pelikieltoasioissa eikä Oveckinille anneta kakkua vaikka se on pohjoiskalotin suurin sika!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo, Letang siis sivussa ensi matsista joten eiköhän Schultz nähdä pelaavassa kokoonpanossa. Saas nähdä pääseekö Schultz heti pyörittää ylivoimaa Letangin paikalle (ylivoima on muuten ollut aivan täyttä paskaa Pensiltä tässä sarjassa) ja kuinka paljon Sullivan kumppaneineen uskaltaa miestä peluuttaa. Paha takaisku tuo Letangin pelikielto joka tapauksessa on Pensille, sillä Kris on joukkueen ylivoimaisesti tärkein puolustaja ja pelaa yli puolta tuntia/ottelu. Paska tuomio mielestäni, mutta näillä mennään!
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Marcus Johansson. Niin jäätävät tilastopoikkeamat tuli viime matsissa että on pakko kysyä täältä mielipiteitä.

Ensimmäiset 8 PO-matsia: 10 laukausta, 6 taklausta

Game 3, eli 9. PO-ottelu: 6 laukausta, 9 (!!) taklausta.

Mitä helvettiä? Äijä joka ei pahemmin käytä skodeaan eikä kroppaansa päätti olla Ovie yhden matsin ajan?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Marcus Johansson. Niin jäätävät tilastopoikkeamat tuli viime matsissa että on pakko kysyä täältä mielipiteitä.

Ensimmäiset 8 PO-matsia: 10 laukausta, 6 taklausta

Game 3, eli 9. PO-ottelu: 6 laukausta, 9 (!!) taklausta.

Mitä helvettiä? Äijä joka ei pahemmin käytä skodeaan eikä kroppaansa päätti olla Ovie yhden matsin ajan?
Letang ajoi sen päähän vähän jääkiekkoa, kun ennen siellä oli vaan ringetteä.

Njoo, silmiinpistävän aktiivinen oli Johansson, varsinkin tuon töötin jälkeen. Ajoi siis kaikkea mikä liikkui ja sähisi ihan helvetisti. Hyvin epätyypillinen matsi hänelle. Lisäksi tilastoja vääristänee se että Pens oli aiempaa enemmän ns. täysin köysissä ja kudin paikoille pääsivät Capsit paljon helpommin. En seurannut niin silmä kovana, mutta jos Johansson pelasi Kuznetsovin ja Williamsin kanssa niin ainoa vaihtoehto sillä oli aina laukoa - täysiä turisteja olivat ketjukaverit.

Joku Capsia seurannut voi varmaan analysoida tarkemmin, mutta tässä pari penniä Pens-lasien takaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsin puolustus lienee tänään jotakuinkin tällaisessa muodossa:

Dumoulin-Daley
Pouliot-Lovejoy
Cole-Schultz

Tai noin itse asettaisin ne parit, kun ne ovat tuollaisessa muodossa olleet tämän kauden aikana enemmän tai vähemmän aikaa yhdessä. Eli siis noilla pareilla on tältä kaudella kokemusta yhdessä pelaamisesta. Siinä olisi kiekollinen puolustaja ja puolustavampi puolustaja siten myös jokaisessa parissa.

Oleksy on kutsuttu farmista ylös, joten voihan tietenkin olla että hän tulee kokoonpanoon Schultzin sijasta, mutta uskoisin kyseessä olevan ainoastaan seiskapakki ihan varmuuden varalta illan ottelua varten. Tom Sestito kutsuttu myös ylös, mutta hänkin lienee vain 13. hyökkääjä ja Sundqvist ottaa Rustin paikan.

Tänään jos koska ylivoimapelin on alettava toimimaan, sillä sen kautta on parhaat mahdollisuudet voittaa ilman Letangia. Saa nähdä kuka ottaa Letangin paikan viivamiehenä, mutta onhan tuossa valinnanvaraa (Daley, Pouliot tai Schultz). Edellinen ilman Letangia pelattu ottelu, jossa sekä Crosby että Malkin olivat mukana, päättyi hienoon 5-0 voittoon Crosbyn tehdessä pari maalia ja Malkinin ottaessa pari syöttöä, ja heidän on tänäänkin otettava sitä roolia. Ovechkin alkoi edellisessä pelissä kolmannessa erässä nousemaan sille supertähtitasolleen, ja Sidiltä odotetaan nyt vastausta. Malkin oli kolmannessa ottelussa hyvin pimennossa, ja hänen pitää nyt nousta kahden ensimmäisen ottelun tasolleen.

Tänään taisteluvoitto ilman Letangia ja sarja katkolle kun siirrytään Washingtoniin viidenteen otteluun.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Hyvää hahmotelmaa pakkipareista Bosco.

Nyt olisi kyllä Pinguilla paikka iskeä Caps todella tukalaan tilanteeseen. Olisihan se hienoa lähteä Washingtoniin 3-1 johtoasemassa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Fehr, Rust ja Määttä game-time päätös. Sestito ja Sundqvist treenanneet jengin mukana, Sundqvist kolmosessa ja Sestito nelosessa.

Dumoulin-Lovejoy
Pouliot - Daley
Cole - Schultz

Mikäli siis dailyfaceoffiin on luottamista. Toivottavasti pari ensimmäisistä kolmesta pystyisi pelaamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo vähän alkaa tulee liikaa tasoitusta jos ulkona on Letang, Määttä, Rust ja Fehr. Voittoa toivotaan, mutta jotenkin on todella vaikea kuvitella, että tämä sarja menisi 3-1 tilanteeseen on tämä kuitenkin sen verran tasaista ollut suurimmaksi osin. Capsille rahat, mutta ei haittaa jos nuo rahat menevät hukkaan.

LGP!
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
On tää Pensin peli huikeaa katottavaa! Hyökkäykset soljuu hienosti vaikka pari avainpuolustajaakin puuttuu. Ja ei, en sano että sarja on ohi tai muuta. Capsien on vaan keksittävä jotain tuota Penssin vauhtia vastaan.
 
Washingtonin kausi oli sitten siinä. No, ei kai kukaan uskonutkaan, että Crosby häviäisi Ovetshkinille.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kotikylän poika Weber tarjoili nätisti Hörnqvistille jatkoaikamaalin! Hieno ja tärkeä taisteluvoitto ilman Letangia ja nyt sitten sarja poikki lauantaina Washingtonissa.

Todetaan vielä sen verran tähän väliin, että Trevor Daley täytti upeasti ykköspakin roolin tänään. Loistava peli Daleylta.
 
Ei muuta kun Al MM-kotikisoihin Venäjälle. Yhdestä tuurimaalistako se oli kiinni.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Patric Hörnqvist. Playoff-pelaaja, Neal-treidin aikaan ristiriitaisia tunteita aiheuttanut ruotsalainen on kehunsa ansainnut. Taistelun ruumiillistuma. Eilisyön voittomaalia kun ei oikein olisi voinut paremmalle vaihtoehdolle suoda. Trevor Daley lähes puoli tuntia peliaikaa, yksi maali ja +3. Pelasi yli- ja alivoimaa. Letangin stunttaus meni täydellisesti. Murray pieksee ilta toisensa jälkeen kilpakumppaninsa, vaikka senkin piti olla Capitalsin etu.

Penguinsin tasaisen tappava peluutus tuntuu olevan myrkkyä Capitalsille. Laatua löytyy yksinkertaisesti liikaa. Kärkipelaajien peliajoista voi tutkia eroa; Crosby 18.50 TOI ja Ovechkin 21:16 TOI. Capitalsin Weber pelasi syystä tai toisesta 10min, Penguinsin puolustajilla tasaista 17min pl. Daley ja Dumoulin. Miten hullunkuriselta olisikaan kuulostanut ennen kauden alkua sanoa, että Penguinsin syvyys on liikaa Washington Capitalsille?

3-1 tilanteesta on ennenkin hävitty sarjoja, mutta Capitals ei jostain syystä herätä sellaista pelkoa mitä joku muu joukkue voisi herättää. Onkohan Capitalsilla nousuja vastaavista tilanteista vai mistähän lie moinen hyvänolontunne kumpuaa?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Crosbyn 18:50 TOI selittyy sillä, että Ovechkin koitti tapojensa mukaisesti hakata Crosbyn kädet irti ja tästä seurauksena pukukoppivisiitti. Daley stunttasi kyllä Letangia loistavasti ja Murray jatkaa viimeisenä lukkona hienoa kevättä.

Hörnqvist oli taas oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja perjantaina on sarja ensimmäistä kertaa katkolla. Kyllä tässä varmaan vielä Pittsburghiin kuitenkin palataan, sen verran pienillä marginaaleilla on menty...
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Crosbyn 18:50 TOI selittyy sillä, että Ovechkin koitti tapojensa mukaisesti hakata Crosbyn kädet irti ja tästä seurauksena pukukoppivisiitti.

Peluutus oli ja on ollut muutenkin kautta linjan tasaisempaa Penguinsilla mitä Capitalsilla. Malkin pelasi 19 sekuntia Crosbyä enemmän, eniten Penguins-hyökkääjistä. Penguins-hyökkääjistä siis kukaan ei pelannut lähellekään 20 minuuttia, Capitalsilta kolme pelaajaa kellotti yli 20min, Ovechkin ja Kuznetsov jopa yli 21min. Capitals ei edes ollut takaa-ajajana mitenkään merkittävää aikaa ottelusta mikä voisi selittää kärkipelaajien kuormitusta. Syyt löytynevät rosterin syvyydestä, kuten aiemmassa viestissä totesin. Sullivan rummuttaa kaikilla neljällä sylinterillä tasaista puksutusta ja kun tehoja löytyy miehiltä kuten vaikkapa Cullen niin mikäs siinä on miehiä peluuttaa.
 

Belenoss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ottawa ja Real Madrid
Vähän harma ettei washington pystynyt edes haastamaan, luvattoman helposti penssi jatkaa. No onnea nyt tulevalle kiekallekkin.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Kyllähän tässä oma lapsenuskokin alkaa pikkuhiljaa hiipua. Nythän se vaadittava vierasvoitto olisi pitänyt napata kun Penguins pelasi rikkinäisellä kokoonpanolla. Ei tässä oikein mitään muuta hyvää voi Capsin kannalta nähdä, kun että pelit sentään tasaisia ja tällä kertaa joukkue voi pelata vapautuneesti pelkäämättä ottelusarjan johdon menettämistä.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kaikki sinänsä tiukkoja maalin pelejä, mutta voitot 3-1. Mikään ei puhu sen puolesta, että Caps pystyisi ottamaan kolme voittoa putkeen. Kai se jotain kertoo, etteivät tiukatkaan pelit käänny Washingtonille, vaikka se olisi hallinnut pelitapahtumia kuten Game3:ssa.

Caps pelasi itselleen ennakkosuosikin paineet runkosarjassa, vaikka meno loppua kohden hyytyi. Ei vaan sovi tällä joukkueelle, kun teot keväällä puuttuvat. Enemmän Caps puristaa ratkaisevilla hetkillä mailaa.

Supertähtiin sarja ei ole ratkennut. Silti valtamediassa sarja on Crosby 3 - Ovechkin 1, vaikka se suurin ero viimevuosien Pittburgheihin on siinä, ettei jengi voita ja kaadu Crosbyn, Malkinin ja Letangin mukana.
 

MiksuMan

Jäsen
Aloin seurata tätä sarjaa ihan mielenkiinnosta ja täysin neutraalisti, ei ollut väliä kumpi voittaa, koska tiestin että loistava sarja tulee.
Mutta jostain syystä en vain voi sietää Capsia ja varsinkaan Ovechkinia. Mahtava pelaaja ovie on, mutta kuitenkin sellainen perus ylimielinen itsekäs mulkku. Siksi peukut ovat nousseet Pingviineille.

Ovechkin ei tule koskaan voittamaan muuta kuin maalipörssejä ja maailmanmestaruuksia. Playoffeissa ovie sulaa aina ja mailalla lyödään kaikkea muuta kuin kiekkoa esim. Crosbyn käsiä.

Crosby on taas näyttänyt miten näitä tosipelejä pelataan. PIsteitä ei ole tullut, mutta ei niitä tarvitsekaan tulla, riittää kun kentällä tekee oikeita asioita ja joukkue voittaa.

Kohta Ovechkin pääsee sitten pelaamaan taas Venäjän joukkueeseen. Siellä hän voi taas loistaa kun tuomarit antavat hänen tehdä kentällä mitä haluaa.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Playoffeissa ovie sulaa aina ja mailalla lyödään kaikkea muuta kuin kiekkoa esim. Crosbyn käsiä.

.

Ovetshkin on tehnyt 82 pelaamassaan pudotuspeliottelussa 78 pistettä, joten varsin mielenkiintoinen on tuo väitteesi pudotuspeleissä sulamisesta. Näissä pleijareissa Ovie on tehnyt toistaiseksi 8 pistettä 10 peliin, joten ei mitenkään huonosti ole nämäkään pudotuspelit menneet.

Myöskään tuosta fleguilusta ei ole näkemissäni peleissä näkynyt mitään merkkejä, vaan Ovetshkin on pelannut tunnollisesti puolustussuuntaan ja laittanut kroppaa likoon - kuten kapteenin kuuluukin.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
@MiksuMan Ai playoffeissa Ovie sulaa aina? Ihan miten vaan, mutta Ovie on tehnyt uransa 82 playoff-pelissä 78 tehopistettä. Muutenkin vähän huvittavaa tässä yhteydessä alkaa itkemään kuinka Ovie on "perus ylimielinen itsekäs mulkku".
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
Tässä on tapahtumassa omasta mielestäni toisen rundin isoin yllätys, mikäli Penguins pudottaa Capsit jatkosta. Ilmeisesti tuo neljällä sylinterillä rummuttaminen on myrkkyä Capseille, vaikka ei heiläkään pitäisi olla huono secondary scoring. En pelejä ole sen enempää seurannut, mutta onko Capsit saanut paineistettua Penguinsin puolustajia ja mennyt fyysisesti rouhimaan maalinedestä kiekot sisään? Vai onko hyökkäyspelaaminen ollut enemmän mukavuusalueella viihtymistä?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Melkoista tuulettelua jo täällä. Pelataan se sarja nyt ensin loppuun asti :) Itsellä on ainakin ollut koko ajan vähän löysää housussa aina kun Oviella on ollut kiekko. Tässä on kaksi niin tasavahvaa joukkuetta vastakkain, että yksittäisten pelaajien on hankala dominoida pelejä, poislukien ehkä maalivahdit. Starat on tarkassa vartioinnissa puolin ja toisin.

Hyvältä näyttää joka tapauksessa nyt Pensin kannalta. Nyt ei yhtään peruuttelua vaan kylmästi sarja katki mahdollisimman pian. Capitals ei varmasti luovuta ilman kunnon tappelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös