Tappara kaudella 2016–2017

  • 204 698
  • 575

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ja on tuo Räsänen kyllä erinomainen tuolla aloitusympyrässä, finaalissa kairasi aloituksia kovalla prosentilla noin silmämääräisesti. Ehdottomasti liigarinkiin tämä poika.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heh heh, tapparalaiset. Hifk-Tappara pelin jälkeen minulla tuli mieleen "etiäinen", että Karhunen torjuu Tapparan mestariksi tänä keväänä. Alkaa olla nimittäin käsillä ne ajat, jolloin Karhunen parantaa ja paljon. Nyt kannattaa kohdella tulevaa Tapparan mestaruus-molaria asiallisesti ja antaa ajan kulua...
Kyllähän me Domia ollaan osattu arvostaa ja antaa tukea tälläkin hetkellä vaikka onkin vähän heikompi jakso päällä.

Vakavasti ottaen on hienoa, että Karhunen on nostanut tasoansa kevään lähestyessä. Tuntuu että kun Leinonen yritti klaarata julkisesti Metsolaa loppukaudeksi niin Karhunen olisi tästä sisuuntunut ja noussut uudelle tasolle. Toivottavasti pelaa hyvän loppukauden.
Niin, pelasiko Hrachovina finaaleissa ollenkaan...? :) Eiköhän ole niin, että Karhunen pelaa ensi kaudella Tapparassa tai sitten ulkomailla Pohjois-Amerikassa, Sveitsissä, Ruotsissa tai Venäjällä. Karhunen on pelannut valtit omiin kouriinsa.
 

lego

Jäsen
Sopimuspelaajat:

Tomi Karhunen (2017)

Maalivahtitilanne on kysymysmerkki. Karhunen ei ole onnistunut vakuuttamaan sen paremmin kuin Hrachovinakaan (vaikka molemmilta löytyy erinomaisiakin esityksiä), joten uusi ykkösmaalivahti tarvitaan.

Kuinka väärässä ihminen voikaan olla. Osta Karhunen, voita mestaruus. Kolmas mestaruus putkeen, viides 2010-luvulla?

Nyt vaan odotellaan paskat housuissa KHL-seuroja haaskalle...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Nyt vaan odotellaan paskat housuissa KHL-seuroja haaskalle...

Saa nähdä tyytyykö Karhu KHL:ään vai pitääkö Twitter-huhu miehen mahdollisesta NHL:n valloituksesta paikkaansa. Toivoa sopii, että Karhunen jatkaisi Tampereella. Hän ja Dominik riittävät varmasti tässä liigassa menestykseen.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pientä hahmotelmaa tulevan kauden joukkueesta, jos huhut pitävät paikkansa ja toisaalta sopimuksenalaiset pelaajat jäävät.

Haapala - Lajunen - hankinta
Savinainen - Järvinen - Nurmi
Peltola - Ilomäki - Karjalainen
Rauhala - Jasu - Heikkilä
(reservi: Honkanen, Levtchi, O. Mäkinen, Räsänen)

Bonsaksen - Kemiläinen
Elorinne - Rantakari
Saravo - Salonen
Sammalkangas
(reservi: Rouhiainen, Jokiharju)

Karhunen
Hrachovina
(reservi: Heljanko)

Summa summarum, 1-2 hyökkääjää lienee tulossa Nurmen ohella. Puolustus menee sitten reippaammin uusiksi, mutta näyttää alustavasti jopa tätä kautta paremmalta. Karhusen tai Lajusen lähtö jättäisi suuren aukon.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Onko ollut mitään huhuja, että kuka voisi olla tuo Kuuselan korvaaja Lajusen vierelle? Varmasti kyseessä on kovan luokan hankinta. Jopa tyyliin Olli Palola tai Jonas Enlund vaikka toki heillä on varmasti ottajia KHL:kin. Todennäköisesti kuitenkin astetta realistisempi haku, joten veikataan Mikko Lehtosta SHL:sta. Tappara osaa kuitenkin joka vuosi yllättää hankinnoillaan, joten ties mitä sieltä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Onko ollut mitään huhuja, että kuka voisi olla tuo Kuuselan korvaaja Lajusen vierelle?

Jotain huhua on ollut Palolan kanssa tehdystä aiesopimuksesta, mutta ei mitään kovin vahvoja. Ja toisaalta, eipä Kuuselankaan lähtö ole vielä varmistunut ja vastaavasti Lajusen lähdöstä on ollut myös huhuja.

Teemu Nurmi on tulossa, mutta hän ei toki Kuuselaa korvaa. Se ei silti tarkoita, etteikö voisi pelata Lajusen rinnalla.
 

lego

Jäsen
Bonsaksen - Kemiläinen
Elorinne - Rantakari
Saravo - Salonen
Sammalkangas
(reservi: Rouhiainen, Jokiharju)

Kevyeltä näyttää, ei tosin pelillisesti, vaan ihan kirjaimellisesti. Paljon kiekollista osaamista, mutta miten on maalineduspelaamisen kanssa? Mielelläni olisin nähnyt esim. Kankaanperän tuossa Sammalkankaan tilalla. Vaikea on toipua Kangen siirtymisestä, mutta aika aikansa kutakin.

Joka tapauksessa, kyllähän voittava joukkue vaatii kliseisesti vähintään sen yhden puolustajan, joka jakelee niitä makuupaikkoja maalin edessä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Eilen päättyi hieman pitkäksi venähtäneet mestaruusjuhlat omalta osaltani ja nyt pystyy jo hieman miettimään ensi kautta. Ensi kauden pelaajabudjetista ei varmasti kenelläkään ole varmaa tietoa, mutta suurella todennäköisyydella se ei paljoa heitä tämänkautisesta. Todenäköiset lähtijät (Kuusela, Kankaanperä, Aalto, Dixon, Plastino, Laine) jättävät kuitenkin valtavasti pelivaraa toimistolle. Laineesta saatava NHL-korvaus mukaanlukien pitäisi heistä vapautua vähintään 900 tuhatta. Luultavasti jopa enemmän.

Tuosta summasta on kaiken järjen mukaan valtavasti käyttämättä. Huhuttujen Ilomäen, Karjalaisen, Hrachovinan sekä Jasun jatkosopimusten lisäksi Nurmi, Rantakari, Sammalkangas ja Kemiläinen voidaan suurella todennäköisyydellä lisätä kokoonpanosuunnitelmiin. Lisäksi jotkut huhut vievät Karhusta sekä Lajusta isompiin liigoihin, mutta molemmilla on Tapparan onneksi voimassaoleva sopimus. Heidän kohtalostaan riippuen uskoisin Tapparaan tulevan ennen kauden alkua vielä 1-4 pelaajaa. Näihin täsmävahvistuksiin pitäisi olla käytettävissä miltei puoli miljoonaa, ellei logiikassani ole pahoja aukkoja.

Odotan näkeväni kauden avauksessa jotain seuraavansunntaista:

Haapala - Lajunen - X1
Savinainen - Järvinen - Karjalainen
Peltola - Ilomäki - Nurmi
Rauhala - Jasu - Heikkilä
(Honkanen, Mäkinen, Levtchi...)

Saravo - Rantakari
Bonsaksen - Elorinne
Sammalkangas - Kemiläinen
Rouhiainen - Salonen

Karhunen
(Hrachovina)

X1 on tässä hahmotelmassa Palola/Enlund -tyyppinen tasonsa jo todistanut maalintekijä. Tällaisella nipulla voidaan aivan hyvin lähteä kauteen, mutta jossain vaiheessa sisään tulee varmuudella hyökkääjä sekä puolustaja.

Sammalkankaan nykytasosta riippuen tuleva puolustaja lienee joko "tuukkamäntylä" tai "markuskankaanperä" eli mallia all-around tai isäntä. Ilves-taustasta huolimatta yksi mielenkiintoinen nimi olisi Mikko Kuukka. Toinen hieman kovemman kaliiperin mies olisi Jyri Marttinen, mutta luultavasti molemmilla tulee olemaan kauden alkaessa jo pelipaikka. Villimpi ehdotus olisi jopa Jere Karalahti, jota kovasti ollaan Suomeen tuomassa. En väitä haaveilevani hänestä, mutten vuoden sopimuksella tyrmäisikään. Hyökkäyksessä koen edelleen, että Järvinen on parhaimmillaan laidalla, joten kakkossentteri olisi joululahjana Leinoselta tilauksessa. Hyökkäys oli jo kuluneella kaudella turhan ohut, joten en pistäisi myös toista hankintaa pahakseni. Kuuselan paikka ylivoiman pelinrakentajana olisi edelleen täyttämättä, joten toivottavasti hyökkäykseen saataisiin jossain vaiheessa "kimhirschovits" (mutta ei Kim Hirschovits) ja lisäksi "jarisailio" (mutta ei Jari Sailio). Leinonen ja kumppanit ovat viime vuosina onnistunut yllättämään positiivisesti. Bonsaksen sekä Plastino saapuivat Norjasta, joten en yllättyisi, mikäli jostain pienemmästä kiekkomaasta löytyisi tällekin kaudelle täsmävahvistus.

CHL-ketjua on varmaan tämän osion aktiivisuudella turha erikseen perustaa, joten mainitaan täällä, että eilen arvottiin alkulohkot ja Tapparan kanssa samassa lohkossa pelaavat sveitsiläisjoukkue HC Lugano sekä saksalainen Adler Mannheim. Edellisvuosina ollaan pitkälti pelattu tsekki- ja ruotsalaisjoukkueita vastaan, joten mukavaa vaihtelua, vaikka viime vuonna toki Zug oli samassa lohkossa. Ei mikään helpoin mahdollinen lohko, mutta jatkopeleihin tuosta tulisi edetä heittämällä. Päättyneellä kaudella näissä joukkueissa pelasivat mm. sellaisia tunnettuja pelimiehiä kuin Linus Klasen, Patrik Zackrisson, Damien Brunner, Dennis Endras, Glen Metropolit, Jochen Hecht sekä Marcel Goc. Lisäksi Luganoa valmentaa vanha kunnon Doug Shedden.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Oliko jo tiedossa milloin Tappara pitää The Massiivisen? Muilla jengeillä toki ollut keväällä enemmän aikaa rakennella joukkuettansa, kuin mestareilla, mutta johan tässä vois saada varmistuksia uusille ukoille.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haapala - Lajunen - X1
Savinainen - Järvinen - Karjalainen
Peltola - Ilomäki - Nurmi
Rauhala - Jasu - Heikkilä
(Honkanen, Mäkinen, Levtchi...)

Saravo - Rantakari
Bonsaksen - Elorinne
Sammalkangas - Kemiläinen
Rouhiainen - Salonen

Karhunen
(Hrachovina)

Tapparan runko ensi kaudelle on suhteellisen kova. Kun tuohon X1-paikalle löydetään EHT-tasoinen laituri, on joukkue mestarikandidaatti etenkin, kun Kärpillä ja HIFK:lla käy pahempi kato avainpelaajien osalta.

Pakkien osalta veikkaan Kemiläisen olevan ensi kauden ykkösnimiä Tapparassa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jaa, tuosta Karhunen ja Lajunen pois, niin koko kevään ykkösketju ja ykkösveskari pois.

Ovatko nämä yhtä varmoja lähtijöitä kuin Metsola, Jormakka ja Palola pari vuotta sitten?

Tapparalla ei ole tapana myydä/päästää pelaajiaan kesken sopimuskauden. Mäntylä taitaa olla ainoa ja hänen kohdallaan erikseen uutisoitiin ulkomaanpykälästä, joten hänen lähtönsä olivat odotettavissa.

Tapparan tilanne näyttää hyvältä. Runko on vahva ja kaksikon Kuusela&Laine paikkaajiin on reilusti euroja käytettävissä ja ne myös aiotaan käyttää. Voi hyvinkin olla, että myös kaudella nähdään joku halpa haku (Connolly, Bailen, Plastino), mutta kärkipelaajiin satsataan kunnolla. Harmi vain että juuri näissä on tullut huteja (McRae, Puistola, Kolomatis, Dixon).

Tämä ei kuitenkaan ollut minkään projektin päätös. Menestyminen on nykyään jatkuva tavoite Tapparalle ja satsaukset ovat sen mukaisia.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Mihin perustuu käsitys että Kuusela ei jatkaisi? Tuosta talvella tehdystä haastattelusta jossa kolaili lumia talonsa pihalta sai sen käsityksen että perheen ehdoilla mennään uravalintojen suhteen. Näin ollen en usko että ainakaan Venäjälle olisi menossa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Viikko sitten Kuusela sanoi haastattelussa, että haluaisi ulkomaille.

Tappara menettämässä tähtensä ulkomaille: Vaimo ja lapset jäävät Suomeen

Okei, olen missannut tämän uutisen kokonaan. Hyvää jatkoa vaan Krisselle mihin ikinä päätyykään. Asiasta kolmanteen, ensi kaudella haluaisin nähdä että U18-mestareille annettaisiin vastuuta, ainakin preseasonilla. Räsänen totesi haastattelussa että liigapolku on yksi vaihtoehto eli saattaa siirtyä rapakon taaksekin. Toivottavasti jää ja breikkaa ensi kaudella. Junioripuolella on tehty hyvää työtä yksilötasolla viime vuosina kun katsoo millaista talenttia sieltä on tullut vaikka A-junnujen menestys joukkueena ei kummoista ole ollut.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Todenäköiset lähtijät (Kuusela, Kankaanperä, Aalto, Dixon, Plastino, Laine) jättävät kuitenkin valtavasti pelivaraa toimistolle. Laineesta saatava NHL-korvaus mukaanlukien pitäisi heistä vapautua vähintään 900 tuhatta. Luultavasti jopa enemmän.

Jos tappara.co:n vahvat huhut pitävät paikkansa, on Pelicans lisäksi ottanut Puistolan palkan kontolleen ihan kokonaisuudessaan (Tappara toki maksaa puolestaan Tuhkasen palkan), joten tästäkin vapautunee sellainen 150k. Laineesta saatava NHL-korvaus tuskin menee pelaajabudjettiin, vaan lasketaan tilikauden voittoon mukaan. Palkankorotuksiakin lienee ensi kaudelle luvassa ainakin Karjalaiselle ja miksei Ilomäellekin.

Sammalkankaan nykytasosta riippuen tuleva puolustaja lienee joko "tuukkamäntylä" tai "markuskankaanperä" eli mallia all-around tai isäntä. Ilves-taustasta huolimatta yksi mielenkiintoinen nimi olisi Mikko Kuukka. Toinen hieman kovemman kaliiperin mies olisi Jyri Marttinen, mutta luultavasti molemmilla tulee olemaan kauden alkaessa jo pelipaikka. Villimpi ehdotus olisi jopa Jere Karalahti, jota kovasti ollaan Suomeen tuomassa. En väitä haaveilevani hänestä, mutten vuoden sopimuksella tyrmäisikään. Hyökkäyksessä koen edelleen, että Järvinen on parhaimmillaan laidalla, joten kakkossentteri olisi joululahjana Leinoselta tilauksessa. Hyökkäys oli jo kuluneella kaudella turhan ohut, joten en pistäisi myös toista hankintaa pahakseni. Kuuselan paikka ylivoiman pelinrakentajana olisi edelleen täyttämättä, joten toivottavasti hyökkäykseen saataisiin jossain vaiheessa "kimhirschovits" (mutta ei Kim Hirschovits) ja lisäksi "jarisailio" (mutta ei Jari Sailio). Leinonen ja kumppanit ovat viime vuosina onnistunut yllättämään positiivisesti. Bonsaksen sekä Plastino saapuivat Norjasta, joten en yllättyisi, mikäli jostain pienemmästä kiekkomaasta löytyisi tällekin kaudelle täsmävahvistus.

Itse en näe tarvetta enemmille pakkihankinnoille ennen siirtorajaa (ellei sitten loukkaantumissuma iske). Rouhiainen pystynee tuon kärkiseitsikon jälkeen paikkaamaan aivan hyvin tarvittaessa. Järvinen tosiaan voisi pelata myös laidalla, sillä tuo sentteriosasto ei muuten vielä vakuuta. Jos hieman kikkailee ketjukoostumuksilla, niin tällainenkin variaatio näyttäisi omasta mielestäni erittäin potentiaaliselta:

Savinainen - "kiekollinen kärkisentteri" - Karjalainen
Järvinen - Lajunen - Nurmi
Haapala - Ilomäki - Peltola
Rauhala - Jasu - Honkanen

(ensimmäinen varamies kärkiketjuissa: Heikkilä)

Tuo kokoonpano siis sillä edellytyksellä, että Karjalainen ottaa vielä pienen harppauksen eteenpäin ja Honkanen pääsee hyvin Liiga-vauhtiin. Toki kolmen lähteneen hyökkääjän tilalle todennäköisesti tulee kolme nimeä lisää, sillä jo tämä kausi vedettiin aika ohkaisella materiaalilla. Lisäksi budjettia tosiaan vapautunee aika reippaasti.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Palkankorotuksiakin lienee ensi kaudelle luvassa ainakin Karjalaiselle

Olen saanut semmoisen käsityksen, että Karjalainen olisi siirtymässä Kärppiin. Tämä käsitys on tullut huhuketjun perusteella mutta melkoisen varmoja osa on ollut tästä siirrosta.
 
Olen saanut semmoisen käsityksen, että Karjalainen olisi siirtymässä Kärppiin. Tämä käsitys on tullut huhuketjun perusteella mutta melkoisen varmoja osa on ollut tästä siirrosta.
Ja taas tappara.co:n puolella naureskellaan noille "varmoille" tiedoille, koska mystinen, aiemmin hopeinen, nyt jo kultainen diskomies olisi kirjoittanut jatkosopimuksen Tapparaan. Ihmettelisin, jos Kärppiin siirtyisi, koska on kehittynyt Tapparassa ja vastuukin lisääntynyt. Eikä Kärpissä olisi isompaa ruutua tarjolla, rahaa varmastikin enemmän.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen saanut semmoisen käsityksen, että Karjalainen olisi siirtymässä Kärppiin. Tämä käsitys on tullut huhuketjun perusteella mutta melkoisen varmoja osa on ollut tästä siirrosta.

Karjalaisen jatko on tosiaan tappara.co:n tietojen mukaan varma.
 

lego

Jäsen
Toimistolta hyvä idea viedä pelaajien julkistus kannattajien pariin niiden väsyneiden tiedotustilaisuuksien sijaan. Tämän lisäksi Funparkin ilmaiset rannekkeet yms. jolla saadaan toivottavasti houkuteltua lapsia ja muuta nuorisoa paikalle. Ja vielä kannukin paikalla, joten yleisöryntäys on taattu.

Ketähän ensi torstaina sitten oikein julkaistaan? Rantakari, Kemiläinen ja Nurmi todennäköisesti ainakin, tappara.co:ssa elätellään toiveita jopa Palolan paluusta. Toivottavasti tulisi vielä joku yllärisopimus, josta huhumylly ei ole ehtinyt kertoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös