Pelicans kaudella 2016–2017 – Matikaisen toinen

  • 257 355
  • 1 006

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Omaa silmää tämä Pirin sopimus lämmittää suuresti ja antaa aivan toisella tavalla virtaa tulevaan kauteen!

Nyt päättyneellä kaudella tarvottiin syvällä suossa aina Joulusta helmikuulle saakka, kunnes Piri tuli kolmanneksi pyöräksi mukaan. Vaikka pari ensimmäistä matsia turpiin tulikin, niin olihan niissäkin jo nähtävissä häivähdys punaista lankaa. Loppukausi sitten olikin varsin hienoa suorittamista koko joukkueelta. Etenkin puolustuspelin varmuus ja myös ne kiekolliset asiat koko joukkueen osalta nostivat päätään. Puolustuksen pelaaminen, keskialueen ylitys ja jopa sen viimeisen kolmanneksen tekeminen paranivat merkittävästi vain muutamissa viikoissa.

Kyllä minulle jäi epäilys että noinkohan olisi onnistunut kauden aloittaneella valmennus kolmikolla? Ehkä tässä myös se syy Pirin sopparille?

Petu on äijä, Nupe on äijä ja molemmat loistavia omalla sarallaan. Äijämäisyys ja kaiken kentälle jättäminenkään ei tällä tasolla tarkoita vielä menestystä. Pirin sopparille iso peukku ja kiitos!
 

Liito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans on tehnyt 1v sopimuksen Tanskan maajoukkuehyökkääjä Morten H. Poulsenin kanssa.

Lisää mielenkiintoa entisestään Tanskan jengin edesottamuksien seuraamiseen kisoissa. Vaikuttaa lupaavalta!

Linkki Pelicansin tiedotteeseen: Pelicans vahvistuu kevään MM-kisapelaajalla | Uutiset | Pelicans

Lisäys:
Jaahas, näyttäisi olevan myös Herning IK:n kasvatti kuten Lassen. Olisko sieltä sitten puhuttu hyvää, tiedetään mitä saadaan? Ei ole mikään suurenmoinen pistelinko ollut, mutta annetaan nyt pojalle näytönpaikka.
 
Viimeksi muokattu:

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ruotsin toisella tasolla kohtalaisia pisteitä, Itävallassa kohtalaisia pisteitä... No, ei tuo statsien perusteella mitään ihmeellistä ole. Kolmosketjun laituri. Eliteprospectsin kuvaus sitten kertoo, miksi kaveri Pelicansiin päätyi: Poulsen is a hard working winger with a terrific attitude. Voiko tuon paremmin kuvailla Petun ihannepelaajaa?

Kaipa tämäkin Byersin korvaa. Kärkiketjun tulosmieheksi tosin auttamatta liian köykäinen. Onhan siinä Lassenille kuitenkin kaveri.

Tulevat hankinnat on muuten helppo scoutata. Lassenilla ja Poulsenilla käytännössä identtinen polku: Tanska -> Allsvenskan -> Graz 99ers -> Pelicans.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos alempien ketjujen mies eli rouhijaosaston hankinta niin peukkua, jos ykkösketjun laituri niin ei tule riittämään mihinkään.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Tuskinpa mikään sateentekijä, mutta kuten Raúl jo tuossa ylempänä sanoo että kyllä on niin Matikaisen "näkönen" mies tää Poulsen.
 
Viimeksi muokattu:

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Potentiaalinen haku! Kuvauksen perusteella lähes täydellinen pelaaja Petun ja Nupen peliin. Tiedä sitten mitä roolia miehelle on kaavailtu, jossainhan oli kerrottu kahta laituria ja sentteriä vielä haettavan. Graz oli viime kaudella toiseksi viimeinen, joten tuota tehotilastoakaan ei kannata kauheammin tuijotella.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Melko suoraan Ritamäen paikkaaja ainakin pisteodotusten perusteella. Eli enää yksi laituri ja yksi sentteri hakusessa hyökkäykseen. Potentiaalia tässä ei ole, mutta jos saa 15 pistettä kasaan ja on kova rouhija niin Ritamäen tontin on paikannut. Hyvin Petun näköinen hankinta ja hinta varmasti edullinen.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Kärkilaituri tulee vielä. Ja sentteri.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Potentiaalinen kakkos-kolmosketjun laituri, ihan hyvä haku. Ei varmasti ole mikään superkallis. Tämä nyt ainoastaan tarkoittaa että tämän hakusessa olevan sentterin ja laiturin tulee olla tekijämiehiä. Kelpaa minulle tämä haku. Ei kauheasti löytynyt materiaalia youtubesta kaverista, mutta kyllä ihan potentiaaliselta menolta näytti yhdessä Graz 99ers:in koosteessa missä hakkasi tehot 2+1, muutenkin näyttää viihtyvän maalinedessä Grazin pelikoosteiden perusteella. Jos vain vauhti ja kamppailuteho riittää liigaan niin voi varmasti hakata sen 15-25 pinnaa liigassa.

Ei nyt tosiaan mikään sateentekijä varmasti ole, riippuu erittäin paljon minkälaisia kavereita meille on vielä tulossa oliko tämä hyvä vai huono haku. Joku oikeasti kovan tason sentteri voi pelastaa aika paljon, ja jos vielä joku tekijämies saadaan laitaankin niin kokoonpano näyttää aivan pirun hyvältä.

Olikos asia niin että pakisto oli valmis ensi kauteen? Mielellään sinnekin olisi joku vielä napattu, mutta jos ei ole tullakseen niin näillä mennään ja pakisto jää tasolle "ihan ok".

E. On muuten Poulsenilla aika järkyttävät miinukset viime kaudelta (-20), kuitenkin hakkasi 31 pinnaa. Noh katsotaan minkälainen tapaus. Linkki vielä eliteprospectsiin:

Eliteprospects.com - Morten H. Poulsen
 

Purezone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sikäli mikäli joukkueeseen vielä nuo mainitut kärkilaituri & -sentteri tulevat, niin joukkueessa on 17 hyökkääjää ja 8 puolustajaa. Pöyhönen pelaa ensi kaudella puolustajana?
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
E. On muuten Poulsenilla aika järkyttävät miinukset viime kaudelta (-20), kuitenkin hakkasi 31 pinnaa. Noh katsotaan minkälainen tapaus.

Sikäli tuo Poulsenin plusmiinuslukema -20 on vähän huolestuttava, että se on eliteprospectsin tilastojen mukaan hänen joukkueensa toiseksi huonoin. Vaikka joukkue menestyikin sarjassa huonosti, osalla joukkueesta oli kuitenkin plusmiinus siellä nollan tasolla. Toivon mukaan tuo suuri miinuslukema ei ole merkki laiskasta tai muuten huonosta puolustuspelaamisesta.
 
Viimeksi muokattu:

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Tuohan on meidän ensi kauden Chad Rau. Itävallan liigasta ilman sen suurempia odotuksia, ja todella vähäisillä jäähyminuuteilla pelannut joka kausi. Jos vielä viihtyy parhaiten maalinedustalla, niin kaikki täsmää. Hymiö.

Tehotilasto toki Grazzersin heikoimpia, mutta myös sisäisen pistepörssin kärki, joka kertoo siitä, että on pelannut isoja minuutteja, jolloin väkisinkin on ollut kentällä myös usein kun omissa on soinut.
 
Viimeksi muokattu:

FeedTheMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Detroit Red Wings
Ei tullut Jensen vaan Poulsen! Peukku tälle hankinnalle ja kärkilaituria ja ykkössenaa vielä sisään niin alkaa näyttämään hyvältä! Yksi pakkikin kelpaisi enemmän kuin mainiosti ja mielenkiinnolla seuraan mihin liikkuu Karalahti. Mieshän on ilmeisesti asettunut jo pääkaupunkiseudulle aloilleen? Case Hodariin vielä sen verran, että olen vahvasti Arsin kanssa erimieltä asiasta, etteikö Hodgman voisi olla mahdollinen ykkössentteri tulevalla kaudella. Kahtellaan... :)
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Morten Poulsen. Ensimmäinen fiilis oli että kuka hitto, sitten tulee pari muistikuvaa jostain maaottelusta että ihan jees pelaaja, tasainen ja hyvällä tavalla tylsä. Roolipelaaja, haluaa luultavasti kehittyä ja on tehnyt erittäin tasaista jälkeä joka paikassa jossa on pelannut, kuten tilastot kertovat. Jos maksaa sen verran mitä pitäisi maksaa, varmasti hinta-laatu kohdillaan. Toivotaan.
MM-kisoissa on mielenkiintoista katsoa miten kaveri pärjää. Samoissa peleissä hieman jännittää että jos Lassen esittää samanlaisia otteita kuin pleijareissa, niin KHL:sta joku voi tehdä tarjouksen josta ei voi kieltäytyä..

Mielenkiintoista jos joku tietää jonkun tulossa kenties olevan kovan hankinnan, kun tuntuu ettei kukaan tiedä mitään, ei edes kenen kanssa ollaan neuvoteltu. Hyvin on pysynyt salassa, se voi olla hyvä tai huono asia, riippuen tilanteesta. Olisi mielenkiintoista tietää tarkoitetaanko kalleimmalla hankinnalla kenties juuri Hodgmania, vai jotain muuta..
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Hyvin on pysynyt salassa, se voi olla hyvä tai huono asia, riippuen tilanteesta. Olisi mielenkiintoista tietää tarkoitetaanko kalleimmalla hankinnalla kenties juuri Hodgmania, vai jotain muuta..
Nimi halutaan pitää poissa palstoilta ja jysäyttää jos/kun diili saadaan tehtyä. Sen voin kertoa, että Hodgman ei ole tulossa Pelicansiin.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Jotenkin pelkään että kuka vaan tuleekin, 90% porukasta teilaa hankinnan. Etenkin jos tulija on mallia Kim Hirschovits tai tuolla huhuissa näemmä ollut Dany Heatley.
Mielelläni ottaisin tietty jonkun 23-24v. urallaan eteenpäin haluavan taitavan pikakiiturin jostain farmin ja NHL:n välimaastosta, mutta joku tuollainen isompi nimi voisi tuoda yleisöä ja uutta verta katsomoonkin. Hyvä että sentään edes huhuja on ilmassa [ja ei, Hirso ei ollut huhu, ihan heitto vain.].
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Jos Liigan mittapuulla kova haku ja Pelsujen kovin haku, niin ei todellakaan oo Hirsot edes lähellä tätä huhuttua pelaajaa ja itsellä menisi aivan kyrpä ottaan tommosen hypen jälkeen.
 

LKKK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niinpä... No kyllähän tämä kaveri olis mahtunut minkä tahansa liigajengin 1.ketjuun. Ja ennen kaikkea tässä hymyilyttää se, että "joku toinen" jää nuolemaan näppejään. -) Ja joo kyllä joku kritisoikin siitä onko Petun näköinen jne... No eipä tarvi montaa tuntia odotella kun tämä nimi pompsahtaa esiin...
 

Spike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ehkä enemmän tämän ketjun asiaa nuo ketjukokoonpanot mitä huhuketjussa on viljelty.
Nyt jos/kun Aaltonen tulee niin meillä on siinä tapauksessa kolme kappaletta puhtaita oikeita laitureita (JMA, Vili ja Repo). En usko että ketään väkisin ruvetaan istuttamaan väärälle puolelle, vaan eiköhän tuolloin rakenneta kolme tulosyksikköä. Esimerkiksi näin:

Erkinjuntti - Tyrväinen - Sopanen
Poulsen - Heino/xx - Aaltonen
Kangasniemi - Heino/Rekonen - Repo

Neloseen sitten Pöyhöstä, Alannetta, Siikosta ja Björnistä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toivottavasti Pelicansin tanskalaisinvaasio jatkuu kaudelle 2017/18 Morten Poulsenin maajoukkueketjukaverilla Mathias Baulla. Erittäin Pelicansin näköinen isokokoinen, mutta liikkuva jyrä.

Poulsenin ketju (Poulsen-Starkov-Bau) on saanut aika hyvin painettua kiekon vastustajan päätyyn, kun vaan pääsevät kentälle. Peliaikaa tulee tälle nelosketjulle pirun vähän. Tanskan NHL-apuja kuormitetaan hemmetisti ja tämä näyttikin kostautuvan eilen.

Stefanin velipoika Lasse Lassen voisi olla kanssa kokeilemisen arvoinen, jos kaveri innostuu huippukiekon pelaamisesta taas tosissaan. Lasse valittiin kaudella 13/14 Tanskan liigan vuoden pelaajaksi, mutta kauden 14/15 jälkeen otti aikalisän kiekosta ja lähti Australiaan. Australian liiga alkoi nyt huhtikuussa ja Lasse liittyi Melbourne Icen riveihin. Kautta on pelattu 5 ottelua ja Lasse on summannut tehot 4+7=11.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Hodgman Tsekkeihin.
Mielenkiintoista että Hodgman meni nimenomaan Tsekkeihin, jossa pelin taso on ihan ok, mutta se että kehittääkö yltiöpäinen hyökkääminen 27v pelaajaa tulemaan paremmaksi, on vaikea sanoa. Jos Hodgman etsii nautintoa peliin, ilman muuta sitä on tiedossa.
Ymmärtääkseni palkkataso on siellä jokseenkin niin että joukkueen 1-2 tähtipelaajaa saa hyvän palkan, mutta ei edes samaa joka kalleimmat pelaajat Liigassa. Tsekkiläiset on äärimmäisen patrioottisia ja palaavat kotimaahan pelaamaan tuntiessaan sen velvollisuudekseen, ei rahan takia.
Luulen että Hodgie saa siellä palkkaa noin 180000-220000e, joka on summa jonka väitän että jokainen suomalainen joukkue olisi maksanut saadakseen Hodgmanin rosteriinsa. Tosin, viime kaudet eivät ole ihan nappiin menneet ja jossain vaiheessa oli huhua että olisi henkisesti aika iso lukko päällä, joten voi tosiaan olla että Justin hakee vaan hyvää mieltä ja hauskuutta sieltä, jotta solmut aukeaisi.

Shejbalin viestiin muuten sen verran että pistin saman kaverin merkille kanssa, enkä vain ison kokonsa vuoksi, vaan juuri siksi että osasi myös pelata, karvata ja luistella.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Hodgman Tsekkeihin.
Mielenkiintoista että Hodgman meni nimenomaan Tsekkeihin, jossa pelin taso on ihan ok, mutta se että kehittääkö yltiöpäinen hyökkääminen 27v pelaajaa tulemaan paremmaksi, on vaikea sanoa. Jos Hodgman etsii nautintoa peliin, ilman muuta sitä on tiedossa.
Itse en yllättynyt lainkaan. "Hodgman-huhun" tullessa sanoin, että motivaatiopula on ajanut herran vähän sivuraiteelle, joka oli syynä siihen miksei häntä Lahteen edes yritetty. Siirto Tsekkeihin on aika hyvä vahvistus sille. Kovinkaan moni pelaaja parhaassa iässään ei lähde hakemaan Tsekeistä ponnahduslautaa uralleen.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse en yllättynyt lainkaan. "Hodgman-huhun" tullessa sanoin, että motivaatiopula on ajanut herran vähän sivuraiteelle, joka oli syynä siihen miksei häntä Lahteen edes yritetty. Siirto Tsekkeihin on aika hyvä vahvistus sille. Kovinkaan moni pelaaja parhaassa iässään ei lähde hakemaan Tsekeistä ponnahduslautaa uralleen.

Ilmeisesti sitten tänne paljon huhutun Aaltosen motivaatio on ilmeisen kunnossa. Jos nyt ajatellaan, että lähtökohtaisesti tuo joukkue tarvitsee kuitenkin ykkössentterin, jonka kautta joukkueiden peli-identiteettiäkin paljon nykypäivänä luodaan. Aaltonen vs Hodgman. Hodgman on kuitenkin sentteri. Molemmissa on paljon samaa. Hodgmanin olisi saattanut saada halvemmalla, mutta mistä noista hinnoista tietää. Tiukoista paikoista Aaltosella taitaa kuitenkin olla aika paljon paremmat statsit.

Mielenkiintoista todellakin nähdä lähteekö Pelicans kauteen ykkössentterinään Juhani Tyrväinen. Toisaalta Björninen ja varsinkin Miska Siikonen omaavat potentiaalia nousta nähtyä suurempiin ruutuihin sentterihierarkiassa. Ja jostainhan näiden pienten jengien on aina tingittävä suhteessa rahajengeihin, niin miksei sitten kokeilla välillä omilla pojilla sentteriosastolla.

Itse pidän sekä Hodgmanin että Aaltosen viihdyttävistä pelityyleistä. Ihmetyttää kyllä jos Hodgmanin perässä ei olla oltu, kun samaan aikaan ilmeisesti kerätään kolehtia kasaan Aaltosen saamiseksi HIFK:n ja Kärppien nenän edestä.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Asiat Aaltosen kanssa on käsittääkseni jo sovittu ja summa lyöty lukkoon, nyt sponsseilta kerätään rahaa että jäisi rahaa vähän muuhunkin..
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös