Lukko kaudella 2016–2017

  • 405 343
  • 1 793

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin ja testeillä näkee parhaiten onko joukkue/pelaaja mennyt eteenpäin. Sitten reagointia tulosten mukaan. Aika uskomatonta kyllä.. Ei ihme ettei RD:n joukkueeet menestyneet oletetun lailla..tai olihan tuo takaraivossa kun noista omatoimisista puheltiin.. sitä vaan jaksoi uskoa "joulupukkiin" taas kerran..No onneksi moinen löysäily mennyttä kauraa ja mikkelissä savat löysällä tällä kertaa.

Nojoo - olen toki samaa mieltä siitä että nämä testit ovat välttämättömiä tämän kauden joukkueelle. Mutta joukkueen profiili on muuttunut niin paljon viime kaudesta. Valtaosalle pelaajista Dufvan joukkueessa ei ollut kovinkaan tärkeää ovatko he "menneet eteenpäin", tai että miten kunto on parantunut. Väittäisin että suurimmalle osalle pelaajista oli tärkeintä ettei kunto ollut laskenut "paljon". Ja silloin treenataan hyvin eri tavalla. Toki siinä laiminlyödään osaa kun toimitaan tietyn mallin mukaan. Mutta kyllä tuo malli oli rakennettu palvelemaan suurinta osaa pelaajistosta.
 

Pekkis

Jäsen
Eiköhän tästä pikkaisen nouse jutustelua tai ainakin toivottavasti nousee.

Johan tästä harjoittelukulttuurista oli taannoin ihan valtakunnan tasollakin juttua, mutta nämä nuorten mestaruudet ja tulevat aikuisten arvokisat hiljensivät jutustelut.

Lauri Marjamäen joku täällä mainitsi. Hokihemmot-sarjan "Kesä lätkässä-Blues" jaksosta seuraava poiminta, "Jopa annoin yhdelle pelaajalle ohjeeksi 6 viikon omatoimijaksolle, että kierrä 3 kertaa viikossa 18-reiän golfrata, silloin sun ominaisuudet menee eteenpäin. Ja niin vaan kävi." On mahtanut lähtötaso olla melko alhaalla...

Seurasin joitain vuosia sitten ihan vierestä, kun joukkueeseen "palkattiin" fysiikkavalmentaja toisen lajin parista. Erittäin ansioitunut ja motivoitunut kaveri olikin. Oli joukkueen mukana kerran viikossa ja testejä tehtiin säännöllisesti. Kesätauon ajaksi jakoi pelaajille tarkan treeniohjelman jonka noudattamista sitten tauon päätyttyä testattiin. Hiljasta oli treenaamisen suhteen ollut, ja niinpä häipyi tämäkin kaveri toiminnasta vähin äänin. Monta mielenkiintoista keskustelua ehdin kuitenkin hänen kanssaan käymään.
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Mitä täällä nyt taas oikein itketään? Kyllä risto tietää..

- Mutta eihän hänellä ole vaatteita ensinkään! sanoi pieni lapsi. Herranen aika, kuulkaa nyt, mitä tuo viaton lapsi sanoo! virkkoi lapsen isä, ja sanoja kuiskattiin suusta suuhun. - Hänellä ei ole vaatteita ensinkään! huusi vihdoin koko kansa. Keisarin selkää karmi, sillä hänestäkin kansa oli oikeassa, mutta hän ajatteli:- Kyllä minun täytyy kestää tämä loppuun asti. Ja hän ojentui entistä ylpeämmäksi ja kamariherrat kantoivat laahusta, jota ei ollut ensinkään.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Päivän Länsi-Suomessa oli juttua Lukon pelaajien testauksista, jotka olivat juuri käynnissä. Jutussa mainittiin, että RD:n aikana testejä ei ollut, vaan Risto luotti pelaajien olevan kunnossa.

On todella kummallista, jollei pelaajille tehdä testejä ennen kesän treenikauden alkua, sillä testeillä nimenomaan saadaan selville yksilölliset painotusalueet harjoittelussa esim. peruskunto, räjähtävyys, lihasvoima.

Kari Takkohan ihmetteli Elon kohdalla enemmän pojan ruokavaliota kuin kuntopohjaa. Kun Laura Marjamäestä tuli Kärppien valmentaja, piti tämä joukkueen nuorille pelaajille ravintovalistusta.

Tuo ravitsemuspuoli on yksi iso asia, joka on enemmän tai vähemmän perseellään ja sen merkitys vain kasvaa, kun ikää tulee. Nuoret saattavat syödä pikaruokaa tai sitten ihan joukkueiden aterioillakin syödään liian yksipuolisesti, usein sitä samaa kanaa ja pastaa, vaikka vaihtelu olisi tässäkin hyväksi. Onneksi on alkanut olla positiivisia esimerkkejä kuten Jori Lehterä tai Oskar Osala. Kannattaa lukea Lihastohtorin blogista Osalan haastattelu, jossa ravitsemusasioiden lisäksi juttua treenaamisesta:

Urheilullisuutta ja intohimoa harjoitteluun ja ravintoon – Osala | Lihastohtori

RD vannoi pyhään kolminaisuuteen; ravinto, lepo ja suoritus kun ovat balanssissa, urheilija jaksaa hyvin 8-9 kestävän kilpailukauden.

Kysymys kuuluu, että mistä RD tiesi, että ravinto, lepo ja suoritus olivat balanssissa? Varsinkin levon ja oikeanlaisen palautumisen merkitys on kasvanut, kun ottelumäärä lisääntynyt. Hesarissa oli vajaa kaksi vuotta sitten juttua, kuinka Jokereiden pelaajien palautumista seurataan antureilla:

Kiekkoilijat piuhoihin – Jokerit testaa pelaajiensa stressitasoja | KHL-liiga | HS

Niskala tuossa hyvin sanoikin ettei tarvii nuorempia ns. voittaa, mutta kaivamalla vanhempia tuloksia näkee missä itse menee. Toki Janne oli kait kakkonen ainakin jutun perusteella.

Niskala juoksi vajaa vuosi sitten puolimaratonin aikaan 1:39:41 (keskivauhti 4:43/km) eli ainakin peruskunto on hyvä.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
RD:n rosteri oli selvästi vanhempi ja luotti siihen, että tuolla kokemuksella tiedetään mikä kropalle on parasta. Lisäksi RD:n pelaajilla oli varmat roolit niin miksi testata kun herrat tiesi oman roolinsa ja piti itsensä kunnossa.

Vuoren pelisysteemi taas erinlainen ja nyt haetaan aivan erinlaista joukkuetta eli nyt pitää tietää lähtötaso. Sitten Rosendahl tekee ohjelman jolla mennään kesä ja sitten saadaan tulokset esiin ja tiedetään mistä jatketaan.

RD suosi kokeneiden pelaajien mallia kun taas Vuori kehittää nuoria siihen, että tietää miten kroppa toimii parhaiten.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En pidä testien väliin jättämistä mitenkään hyväksyttävänä. Vaikka RD:llä on ollut kasassa kokenut jengi, mistä suurin osa tietää mitä tehdä niin ei se riitä. Mielestäni joukkueen systeemin pitää tukea koko joukkuetta eikä esimerkiksi tässä tapauksessa noin suurinta osaa. Tässäkin tapauksessa olisi hyvin voinut järjestää testejä vaikka vain Lukon nuorimmille jätkille yhdessä A-junioreiden kanssa. Kokeneet sällit olisivat voineet vetää sillä omalla parhaaksi näkemällään tavalla kesän, mikä on toiminutkin Vahalahden ja kumppaneiden kohdalla hyvin.

Vaikea nähdä miten voi olla Lukon eduksi, että nuoremmat jätkät pitää kuntoa yllä kun mahdollisuus olisi kehittyäkin. Ei ihmekkään, että Koski ei kesän aikana ollut juurikaan mennyt eteenpäin. Ihan varmasti nuoret jätkät on tehnyt hommia, mutta onko oikein niin se on tällä hetkellä mielestäni aika suuri kysymysmerkki. Muualla junnut menee eteenpäin urallaan niin täällä semmoiseen ei panosteta muuta kuin akatemian puolella. Vittu mitä touhua sanon. Tapauksessa Koskihan suurin puute on nimenomaan ollut fyysinen pärjääminen. Sillä saralla ei menty yhtään eteenpäin. Niin kauan kun et pärjää fyysisesti muiden joukossa niin tuskin pääsee mahdollista pelisilmääkään käyttämään.
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Kyllähän Dufvan viime kauden teesi "huilaamalla huipulle" kertoo lähinnä RD:n laskeneesta motivaatiotasosta. Kun puhutaan äärimmäisen kilpaillusta ja tasaisesta sarjasta, niin valmentajan pitäisi miettiä mitä voidaan tehdä paremmin eikä miten pääsen itse helpommin. Toivottavasti Jukureissa Nieminen tuo uutta virtaa ja paloa RD:llekin.
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän Dufvan viime kauden teesi "huilaamalla huipulle" kertoo lähinnä RD:n laskeneesta motivaatiotasosta. Kun puhutaan äärimmäisen kilpaillusta ja tasaisesta sarjasta, niin valmentajan pitäisi miettiä mitä voidaan tehdä paremmin eikä miten pääsen itse helpommin.

Kyllä kai kaikki kaudet on vedetty samalla periaatteella. Enkä ymmärrä miten Dufva näin toimimalla pääsee helpommalla.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Kiekkoareenassa Vanhatalo höpöttelee, että Lukko etsii vielä yhtä pakkia.

Gagnonista ollaan luottavaisin mielin. Tiitisen kanssa ollaan keskusteltu, mutta ei ole tulossa.

Linkki:

Lukko hakee vielä puolustajaa - Kiekkoareena
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Eipä tuolla Tiitisellä olisi mitään tehnytkään. Ainakaan kun tilastoja katsoo. Muuta siitä nyt ei näekään.

Gagsin jatko olisi ihan kiva. Samoin, jos se tuleva puolustaja olisi joku kova oman pään luuta.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Rutinoitunut pakki kärkipakkien taakse. Heti särähti korvaan seuraavat nimet: Honkaheimo, Vallin, Uusitalo ja Malmivaara. Vallin olisi viihdyttävä persoona, vaikka pelillinen anti on mitä on. Varmasti olisi kova haku vaikka Ramonaan Ripan kommentaattoriksi. Muille jyrkkä ei.

Muita mahdollisia Kuukka ja Jokela.

Gagnon puolestaan vaikuttaa vieläkin varmemmalta. Samat löpinät luin kaksi vuotta sitten Gagnonista.

Olisin vielä toivonut yhtä 2-3 ketjun laituria, mutta kyllä näilläkin menee. Väyrynen, Antonen jne. saavat hyvän paikan näyttää. Toivotaan, että Tukonen pysyy ehjänä. Ja eiköhän siellä ole jätetty vähän rahnaa sukan varteen.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Heti särähti korvaan seuraavat nimet: Honkaheimo, Vallin, Uusitalo ja Malmivaara.
Toivottavasti toimistolla ei näitä nimiä mietitä. Se pitää olla "markuskankaanperä", joka on kultaakin kalliimpi kevään kovissa peleissä.
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, onhan se raskasta matkustaa Mikkeliin pariksi päiväksi, kun pelaajat vetävät omatoimista

Ei kai sen päävalmentajan tarvitsisi kuntotreenejä vetää
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olihan se nykyään niin, että kokoonpanoon saa ottelua kohti merkata max. 2+19, elikkä veskarien lisäksi tuo määrä kenttäpelaajia? Mietin vaan että aikooko Vuori peluutta seitsemää pakkia ja 12 hyökkääjää (neljä ketjua).

Melko yllättävää että vielä haetaan yhtä pakkia, kun rosterissa on jo KeuPa-miehet mukaan lukien jo 10 puolustajaa. Jotenkin tuli mieleen Malkamäki-episodi. Saas nähdä minkä "rutinoituneen 7. pakin" aikovat hankkia. Eikö siellä olisi kärkikuusikon takana väijymässä esim. Roni Sevänen jolle voisi antaa rohkeasti vastuuta. Taitaa kuitenkin Seväsen tie viedä jatkossakin Keuruulle, jossa on kaiketi ollut isossa ruudussa.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oma toive olisi Kristian Kudroc, mutta taitaa mennä Ruotsiin perheen perään.
 

Palmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Haiskahtaa Otolta ja kaikesta huolimatta olisi pelaaja joka vaikka söisi kiekon Lukon mestaruuden eteen. Tosin onhan niitä puutteitakin..
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En tiedä mikä siinä on...mutta mä toivon Karalahtea. Tietty sillä ehdolla että hinta olisi suhteutettu rooliin.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aa se menee 7pakiks. No oikeestaan oma toive oli Kudroc kuuden joukkoon. Kauhean pehmeältä ennakkoon vaikuttaa Lukon puolustus.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tai ettei vaa olis Jake Newton jonka sopimus Sportista yllättäen purettiin.
"Newton halusi perhesyihin vedoten purkaa sopimuksensa", luki asiaa koskevassa uutisessa.

Vaikea uskoa että ulkomaalaispelaajan perhesyyt siitä mihinkään muuttuisivat, jos siirtyisi Vaasasta Raumalle.

Kyllä mun puolesta Otto H. voisi tulla takaisin, jos ei nyt ihan älytöntä palkkapyyntöä esitä.
 
Kyllä kai kaikki kaudet on vedetty samalla periaatteella. Enkä ymmärrä miten Dufva näin toimimalla pääsee helpommalla.

Voisiko sitä Dufvaa mennä palvomaan tonne Jukurit osioon? Itse haluan unohtaa, että ko. Herra on ikinä valmentanut edes Lukkoa ja haluan myös unohtaa, että ko. Herran aikana olen ensimmäisiä kertoja jättänyt Lukon pelin kesken ihan vaan sen takia, että johtoasemasta huolimatta peli oli puuduttavaa paskaa.
Naurettavaa touhua ollut muutenkin mm. Kuntotestit jätetty tekemättä, jottei Riston itse tarvitse olla niin paljoa Raumalla. Pelipaikat lyöty lukkoon ennen kautta, joten kossut, piitulaiset, riskat ja jaatiset voivat vaikka vetää koko kesän keittoa ja kukaan ei uhkaa. Ja mikä parasta: Riston oma luikertelu mätölle ja näyteikkunoille pelipäivinä, ettei tarvitse uimalakkia hikoiluttaa.
Vuoren Lukko näyttää hyvältä ja joukkue kiinnostaa enemmän kuin ehkä kymmeneen vuoteen. Tohon vielä joku Aki tahi Otto niin voisi jopa kausikorttia harkita.
 

friikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Voisiko sitä Dufvaa mennä palvomaan tonne Jukurit osioon? Itse haluan unohtaa, että ko. Herra on ikinä valmentanut edes Lukkoa ja haluan myös unohtaa, että ko. Herran aikana olen ensimmäisiä kertoja jättänyt Lukon pelin kesken ihan vaan sen takia, että johtoasemasta huolimatta peli oli puuduttavaa paskaa.
Naurettavaa touhua ollut muutenkin mm. Kuntotestit jätetty tekemättä, jottei Riston itse tarvitse olla niin paljoa Raumalla. Pelipaikat lyöty lukkoon ennen kautta, joten kossut, piitulaiset, riskat ja jaatiset voivat vaikka vetää koko kesän keittoa ja kukaan ei uhkaa. Ja mikä parasta: Riston oma luikertelu mätölle ja näyteikkunoille pelipäivinä, ettei tarvitse uimalakkia hikoiluttaa.
Vuoren Lukko näyttää hyvältä ja joukkue kiinnostaa enemmän kuin ehkä kymmeneen vuoteen. Tohon vielä joku Aki tahi Otto niin voisi jopa kausikorttia harkita.

Tämä teksti kuin omasta kynästä. Ihmetyttää että jotkut nimimerkit edelleen jaksavat palvoa rd:n suuntaan vaikka mies täydeksi turhakkeeksi todettiin. Oltaisiin nyt vaan onnellisia ettei kyseistä paskahousua enää tartte Raumalla katsoa ja mentäis eteenpäin.

Odotan ensi kautta innolla ja Lukon joukkue näyttää pitkästä aikaa mielenkiintoiselta ja potentiaaliselta. Lainauksen viimeisestä lauseesta samaa mieltä - molemmat käyvät vahvistuksiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös