Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 229 492
  • 1 588

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Edelleen, eihän se ollut vain tällä kertaa vaan jokaisessa pelissä. Sen takia siitä oli järjestäjillekin ilmoitettu, mutta mitään ei tehty asialle.No, kukin taaplaa tyylillään. Luulisi toki, että Kärppienkin pelissä olisi muuta tehtävää, vaikka oman joukkueen kannustamista. Mutta tokihan se vittuilu on niin mukavaa, että sitä haluaa tehdä sen sijaan. Voin vain kuvitella, että todellista verbaaliakrobatiikkaa ja nasevia solvauksia on kuultavissa.

Kommentoidaan nyt vielä tähän keissiin, vaikka se täysin turha juttu onkin. Olin sattuneesta syystä tämän huutelijan lähimaastossa 3. kotipelissä eli lauantaina. Kaveri huuteli sinänsä ihan näppäriä peliin ja sarjaan liittyviä juttuja ei sinänsä mitään henkilökohtaista tai muutoin täysin asiatonta. Ei heitellyt tavaraa, ei siirtynyt paikaltaan tai räkinyt, joten jätetään ne noista turhista epäilyistä pois.

Mutta onhan tuollainen huutelu aikuisella miehellä ja pitemmän päälle aivan vitun lapsellista ja herätti lähinnä myötä häpeää. Tapparan kaveri olisi hyvin voinut suhtautua asiaan sen ansaitsemalla vakuuvuudella eli olla korvaansa lotkauttamatta.
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua ei pätkääkään haittaa, jos siellä joku valmentaja suutahtaa jollekin huutelijalle. Ei tässä mitään Buckinghamin palatsin vartijoita kaivata, joilta ei reaktiota saa millään. Sieltä katsomostahan sitä vastapuolta on provosoitu koko sarjan ajan. Tärkeintä minulle on se, että pelaajat, valmennus ja toimitsijat ovat toisilleen korrekteja ja ammattilaisia.

Juuri näin. Katsomosta saa kyllä huudella kentälle ja vaihtoaitioon, mutta sitten täytyy olla valmis siihen että sieltä tulee kuitti. Näin se menee.

"Mut hei ne on ammattilaisia ja katsojat on ostaneet lipun"
 

Prophet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Oon joskus kuullut ja seurannut tuon katsomosta mitä lie paskaa huudelleen kaverin tekemisiä ja joskus pieni myötähäpeä iskenyt. Jos luulee että sillä jotenkin sekoittaa vierasjoukkuueen pakkaa niin ei toimi. Lähinnä huvittavaa. Mutta toinen puoli on se että monesti huomaa kuinka vierasjoukkueen muut kuin pelaajat tai päävalmentaja siitä provosoituu...se on aika mielenkiintoista ollut huomata. Tuo tapparan apuvalmentaja on TÖISSÄ vaihtoaitiossa ja siltä kannalta en hyväksy tollasta lapsellista keskisormen näyttöä katsomoon hyväksy vaan pidän sitä mauttomana...toki tunnekuohussa tuokin ja ajattelut että kuitataan nyt tuo huutelu...kuitenkin lapsellista toimintaa..niin katsomosta mutta ennenkaikkea valmentajan toimesta!. Tapparalle tsemppiä finaaleihin ja ottakaa se saatanan kannu nyt.
 
Mielestäni tätä on hyvä verrata (jeesustelevien toimittajienkin) esimerkiksi siihen, että jollain keikalla joku eturivissä vittuilee jatkuvasti bändille. Mitä luulette, että tapahtuisi? Tai tuolla hallissa juuri näille toimittajille joku vieressä rääpisi päätään, kun koittavat töitä tehdä. Niinpä. Tuskin kovin ymmärtäväisesti olisivat, että onhan hän lipun ostanut.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuolla tuomaritkin kuulee jatkuvasti vittusaatananarattijuoppoperkelettä, en ole kuitenkaan ikinä nähnyt tuomarin näistä provosoituvan katsomoa kohti. Turha temppu siis Tuonolalta, ja ansaitusti meni kurinpidon käsittelyyn. Liekö joku pikku sakko tulossa?
 

holvius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Red Wings
Tunnen sympatiaa Oulun huutelijaa kohtaan. On lippunsa maksanut, elää tunteella ja herjaa, pilkkaa sekä haukkuu minkä kerkiää. Mitä pahaa loppujen lopuksi. Isommassa mittakaavassa kuningasjalkapallossa ja valioliigassa on samanlaista menoa isomalla volyymillä. Jotkut tykkää ja jotkut ei.

Tapparan koutsi olisi voinut tehdä Savinaiset. Tyylikkäästi katsoa huutelijaa suoraan silmiin, virnistää ja näyttää vaikka hapaa. Olisi kerännyt pisteet kotio.
Keskisormessa on se ongelma, että se voidaan tulkita näytetyksi koko katsomolle eikä yksittäiselle huutelijalle ja nyt tuli toimittua tyylittömästi eikä saatu tyylipisteitä kotio.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Ottelut oli hyviä, mutta Tappara vain oli lopulta vahvempi. Kärpät oli tässä sarjassa kaksi ottelua aika surkea, nämä ovat toinen ja seitsemäs ottelu.Eli molemmat perättäisinä päivinä olleet ottelut. Näinkö se avainpelaajien raskas kuormitus kostautui? Vaikka ei kai sitä muuten oli voinut tehdä Nutin loukkaantumisen jälkeen varsinkaan. Myös Laineen kaksi maalia viimeisellä minuutilla, joista toinen onnettoman jäähyn jälkeen, kuluttivat paljon bensaa. Moraalisesta finaalisesta puhuminen on kyllä turhaa ja IFK:n aliarvioimista. IFK voitti Kärpät runkosarjassa 3 - 1 voitoin ja joukkue on erinomainen kaikilta osin.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jes, Kärppiä toivoinkin vastaan, jotta päästään kokeilemaan heidän voittamistaan. Kivempi se olisi ollut vasta finaalissa kohdata, mutta nyt tilanne on tämä. Kyllähän mahdollinen mestaruus maistuu paremmalta, jos matkalla on kaadettu Kärpät.

Vaikka Kärpät lievä suosikki onkin, niin ei auta kuin uskoa, että nyt oululaiset kaatuvat. Kotona ei nyt sovi kyllä hävitä ja Oulustakin on yksi pakko ryöstää. Toivottavasti Tapparan maalivahti / maalivahdit pelaavat vastustajan veskareita paremmin ja hyvä erikoistilannepeli jatkuisi. Vakaasti uskonkin, että Tapparan maalivahtipelin paremmuuteen, mutta toisaalta eipä sekään ole aiempina keväinä riittänyt. Ahon ketjun kuriin saaminen on jo puoli voittoa - kovin on Kärpät vaikuttanut olevan hänen johtamansa vitjan sekä Mannisen varassa.

Kova sarja varmasti tulossa. Lukon kanssa historia toisti taas itseään, toivottavasti tässä ei enää muistella liikaa menneitä. Alkais jo!

Siinä mietteitäni ennen sarjan alkua. Kotona sitten hävittiin kahdestikin, mutta niin vain silti kammettiin finaaliin. Melkoista... Aho saatiin ihan kelvollisesti kuriin ja maalivahtipelikin onnistui paremmin, mutta kyllä vain tiukka sarja oli jälleen.

Huh huh, olipahan sarja. 0-2:ssa olin jo varma, että tämä hoidetaan. Sitten Kärpät nousikin tasoihin ja nousi epäilyksiä. Sitten taas sellaista tunteiden vuoristorataa että... Usko oli kova Pyörälän jatkoaikamaaliin asti. Silloin tuntui taivas romahtavan ja kieltämättä nousi helvetinmoinen epätoivo. Manasin melkein kaikki joukkueen pelaajat mielessäni, mutta onneksi jätin sen oksentamatta palstoille. Seuraavana päivänä kuitenkin aurinko nousi ja Tappara raapi hienon vierasvoiton. Jos maanantaina tuntui, että Tappara oli oudon vaisu eikä tule finaalipaikkaa ansaitsemaan, niin yhtä aseettomalta vaikutti Kärpät eilen. Tuliko sinne kuitenkin väsy, vai mistä johtui? Kova oli toki kuormakin koko ajan ja muutaman loukkaantumisen lisäksi pienempiä sairastapauksia, jotka eivät voineet olla vaikuttamatta joukkueiden suoritustasoon.

Pelin aikana maaleja tuli juhilttua aika villisti, mutta sen jälkeen olin aika rauhallinen. Takki tuntui olevan totaalisen tyhjä - tai ehkä siinä samalla alitajunnasta tuli viestiä, ettei tässä ole vielä mestaruutta voitettu, vaikka helvetin kova sarja voitettiinkin ja Kärppä-kammosta päästiin eroon. Game 7:n voitto Raksilassa... kerrankin näin. Kuten todettu, nyt voi puhua todellisesta klassikkokohtaamisesta, kun mekin se voitto viimein ansaittiin. *

Kiitos Kärppä-faneille. Kirjoittelu ja suhtautuminen on siellä aikuisempaa kuin täällä, mutta kaipa ne viime vuosien voitot hieman auttavat asiaa. Itsekin sorruin kolmannen pelin jälkeen tuomari-itkuihin, vaikka pyrin pysymään niistä erossa. Nyt kieltämättä vähän hävettää, joskaan mielipidettäni en tuosta silti muuta. Tuon jälkeen tuomarit vihelsivätkin (selvästi?) enemmän Tapparan pussiin. Ihan aiheellista on pohtia, onko noilla joukkueen tuomari-itkuilla kuitenkin konkreettista vaikutusta? Mielestäni kokonaisuutta katsoen tuomaritoiminta oli kuitenkin suhteellisen tasapuolista. Viimeisessä pelissä ei vihelletty paljon mitään ja tällä kertaa se tuntui sopivan Tapparalle. Ottelun lopussa oli kyllä muutama sauma viheltää kumpaisellekin boksia.

Ihailtavasti suurin osa vastustajan faneista jätti kuitenkin tähän tekosyyhyn tarttumatta ja siitä propsit teille. Lauri Marjamäelläkin olisi varmasti ollut syytä mainita tuomareista tai heittää puukkoa Tapparan suuntaan, mutta sen sijaan hän myönsi suoraselkäisesti joukkueensa tappion ketään syyttämättä tai mollaamatta. Arvostan. Suomen maajoukkue saa hienon ja ammattitaitoisen valmentajan.

Kommentoinpa vielä Tuonosen tapausta. Tyhmä temppu, tulipa sieltä katsomosta mitä ripitystä tahansa. Mutta eihän tuosta nyt kai voi antaa mitään toimitsijakieltoa? Joku muutaman tonnin sakko kyllä olisi ihan ansaittua.

Ei muuta kuin ensi kauteen. Seuraavaan Kärppä-sarjaan voi lähteä vähemmän raskaammin odotuksin, vaikka luotto oli tänäkin vuonna sarjaan lähdettäessä kova.

* Kirjoitin me-muodossa, vaikken millään tavalla joukkueeseen kuulu. Sen verran hikeä ja melkein kyyneleitä tässä on kuitenkin vuodatettu ja helvetisti kannustettu, että alkaa jo tuntua, että olisi osa joukkuetta.

Moraalisesta finaalisesta puhuminen on kyllä turhaa ja IFK:n aliarvioimista. IFK voitti Kärpät runkosarjassa 3 - 1 voitoin ja joukkue on erinomainen kaikilta osin.

Samaa mieltä. Tämä oli jälleen upea ja samalla karmea sarja, mutta nyt alkavat vasta oikeat finaalit. Moraalinen finaali... mikä moraali? Ihan järjetön koko sanaparikin, tarkoituksesta puhumattakaan. Muun väittäminen on HIFK:n todellista aliarvioimista.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ottihan se eilen kieltämättä päähän pelin loputtua, mikä on luonnollista tietysti. Mutta kyllä sinne finaaleihin ihan oikea joukkue matkasi. Ei ollut Kärpillä eilen aseita Tapparan lyömiseen. Onnea Tapparalle finaaleihin, toivottavasti neljäs kerta sanoo viimein toden!
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Jos joku läskipää kolme peliä huutelee jotain peliinkuulumaton saastaa niin ihan ok näyttää keskaria. Toki se on "väärin" ja sanktiot pitää hyväksyä on ne sitten sakkoja tai toimitsijakieltoa.

Hyvä ja kova sarja, onneksi voitettiin. Jos mestaruus tänä vuonna tulee niin on se kovimman kautta haettu kun Lukko, Kärpät ja HIFK olisi kaadettu.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Jos joku läskipää kolme peliä huutelee jotain peliinkuulumaton saastaa niin ihan ok näyttää keskaria...

Niin, kyllähän tässä Tuononen alentuu ihan itse, vapaaehtoisesti sen läskipään tasolle, eli läskipääksi!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös