JYPin erikoistilannepelaaminen kaudella 2015–2016

  • 2 066
  • 6

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
En äkkiseltään löytänyt tälle pelin osa-alueelle omaa ketjuaan niin hajotetaan kauden megaketjua vähän.
Tarkoituksena siis keskustella täällä kaikesta erikoistilannepelaamisesta, normaalista ylivoima- ja alivoimapelistä jokaiseen muuhun erikoistilanteeseen, kuten jatkoajan 3vs3 pelaamiseen asti. Ketä pitäisi peluuttaa? Millä kuviolla pelata? Sisäänviennit YV:llä? Parhaat YV- ja AV-pelaajat? Jne.

Tällä hetkellä JYP on
  • ylivoimassa sijalla 5 prosentilla 20,83 ja
  • alivoimassa sijalla 10 prosentilla 81,1.
YV on toiminut hyvin ja viime aikoina aivan mainiosti, alivoima taas on ollut keskinkertaista. Tietysti AV-tehokkuuteen vaikuttaa se yksi Pelicans-matsi, poikkeuksellinen 2x5min ja historiallinen hattutemppu, mitä ilman oltaisiin varmaan muutama pykälä korkeammalla. Let 'er rip.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Viimeiseen 20 pelin kuntopuntarin mukaan JYP päästänyt vähiten maaleja ja on jaetulla toisella sijalla eniten tehdyissä. Ylivoimakin on samassa puntarissa liigan paras yli 24% tehokkuudella.

Tästä yv-hommasta tuleekin mieleen että Pilen (mahdollisesti) palatessa toivottavasti ei palata siihen "Tuomaalle keskelle boksia" -vetokuvioon. YV on erinomaisella tasolla nyt ja mielestäni olisi turha mennä sorkkimaan jotain, mikä ei ole rikki. Vaikka Pile siitä keskeltä on maaleja räpännytkin, se tuntuu olevan melkein ainoa asia mitä viisikko yrittää ja syöttö on siten helppo pelata pois. Samoin epäonnistunut syöttö johtaa melkein poikkeuksetta purkuun. Lastly, veto tuntuu useammin menevän plekseihin syötön onnistuessakin. Pileä maskimieheksi hakkaamaan karoja sisään, jos nyt on palaamassa tälle kaudelle.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
JYPin YV on aivan taivaallisen kaunista nyt. Kiekko saadaan alueelle oikeanlaisilla ajoituksilla. Kuvioita on monenlaisia, välillä haetaan maalin eteen, välillä vetoa vasemmalta ja oikealta ja toisinaan viivasta. Ja aina joku maskissa.

Kemiläinen pystyy yksinään pitämään viivan, kuten eilisessä pelissä.

Ja alivoima parantunut sekin. Lisäksi turhia jäähyjä onnistuttu välttämään.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
Kauan on mennyt edellisestä viestistä ja lie joillain unohtunutkin, miten hyvin YV toimi kohtuullisen kädettömällä joukkueella, kun muistan jonkun päivitelleen miten se on ollut suht roskaa koko kauden.

Kemiläinen tänään seiskapakkina. Ylivoiman kannalta todella hyvä juttu.

Hienoa että Kemiläinen palaa ja kiekko varmasti liikkuu nyt viiivasta nopeammin kuin Glennin siinä luutiessa. Toivottavasti tosiaan tulee Glennin paikalle YV:hen, eihän kukaan voi olla niin sekaisin, että ottaisi Kaltevan pois sieltä? Eihän?

Näkisin kuitenkin, ettei YV:n ongelmia viivamiehen vaihto korjaa; ongelma kun ei ensinkään ole ollut viivassa. Glennkin sai vetoja lukuun ottamatta ihan hyviä suorituksia tehtyä viivalla. Hyökkääjillä on se punainen lanka ollut hukassa, heti sisääntuonnista lähtien. Tuntuu että Kalteva on ainoa, joka on jalalla tuonut kiekkoa sisään, päättyeen monesti siihen että hyökkääjä on jo paitsiossa. Siinäkin vaiheessa kun kuvio on näennäisesti kunnossa, on hyökkääjillä vähän sormi suussa että mitä sillä kiekolla tekisi. Osansa tietysti vaikuttaa SaiPan tiivis ja aggressiivinen nelikko, mutta alkoihan tämä kuiva kausi jo jotain kymmenen peliä ennen runkkarin loppua. Toivotaan että Kems ottaa Leimun viittaa ja tällää heti alkuun viivalta sisään. Tietävät ainakin hyökkääjät sen jälkeen, minne sitä limppua toimittaa.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ylivoiman ongelma on siinä ettei siinä ole tarpeeksi variaatioita ja siksi SaiPa on saanut sen skoutattua. Siellä on Pihlman neliön keskellä ja Tuppurainen hakee laukaisupaikkaa laidalta tai syöttöpaikkaa Pilelle. Viivalta tulee ohjattavaa maalin eteen. Siinäpä se.

Mitä jos laitettaisiin Yonkman oikeasti maskimieheksi ja laitettaisiin kiekko liikkumaan nopeammin. Poikittaissyöttöjä lisää koska ne puuttuvat täysin tällä hetkellä. Samalla pyrittäisiin liikkumaan enemmin. Pelaajat vaihtaisivat paikkaa rohkeammin (paitsi maskipelaaja) ja siten pyrittäisiin saamaan SaiPan alivoimanelikko hieman sekaisin siitä kuka pitää ja ketä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jatketaan lisää aiheesta. Tällä kertaa alivoimasta. Ennen HIFK-sarjaa JYPin av-pelaaminen oli pleijareiden parasta. Kuten olen aikaisemminkin todennut, se ei ole sitä enää. HIFK:n ylivoima on ollut murhaavan tehokasta ja paljolti se pohjautuu viivapelotteeseen ja hyvään maskipelaamiseen. Mietin itse miten alivoimapelaamista voi tehostaa. Itse mietin timanttimuodostelmaan jolloin yksi pelaaja keskittyy maskimiehen siirtämäiseen pois Tarkin näkökentän tieltä ja timantin toinen puoli häiritsee viivamiestä, usein Auvitua. Näin saataisiin viivepelotetta pelattua hieman pois. Mitä kanssakirjoittajat olisivat mieltä tälläisestä muutoksesta alivoimapelaamiseen?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse mietin timanttimuodostelmaan jolloin yksi pelaaja keskittyy maskimiehen siirtämäiseen pois Tarkin näkökentän tieltä ja timantin toinen puoli häiritsee viivamiestä, usein Auvitua. Näin saataisiin viivepelotetta pelattua hieman pois. Mitä kanssakirjoittajat olisivat mieltä tälläisestä muutoksesta alivoimapelaamiseen?
Timantti on hyvin vaikea toteuttaa, jos sitä ei ole kunnolla harjoiteltu. Lisäksi se jättää hyvin toteutettunakin usein liikaa tilaa nimenomaan viivaan, sillä molempia viivamiehiä ei oikein saada pelattua pois.

Näkisin, että pieni aktivoituminen ei olisi haitaksi, mutta silloin on oltava todella varovainen, sillä HIFK osaa kyllä liikuttaa kiekkoa. Oikeanlaisella aktiivisemmalla alivoimalla voidaan kuitenkin sekoittaa ylivoiman pakkaa voimakkaastikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös