Naisten MM-kisat 2016

  • 6 937
  • 38

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Katkesko kenelläkään muulla Areenan lähetys (tai oikeestaan vaihtu johonkin radio-ohjelmaan)? En edes löytänyt suomenkielisenä areenasta tuota ottelua, vaan seurasin tuon jatkoajan ruotsinkielisenä.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Surkea, harmittava peli Suomelta. Upea, upea turnaus kuitenkin.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jahas, ja pronssikin karkasi käsistä. Venäjä ei päästänyt sitten yhtään maalia koko ottelussa eikä edes rankkareissa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä helvettiä nuo rankkarivalinnat Suomella oli? Eikö näihin olisi luullut Karvisen ja Välilän olevan omiaan, vaikka toinen sentään tolppaan osuikin.

Eipä siinä, Venäjälle ansaitusti kyllä pronssimitalit. Suomi oli aika pahasti takki tyhjänä välierän jäljiltä.
 

Salama44

Jäsen
Venäjä pelasi fiksusti. Alkusarjassa rökäletappiot USA:lle ja Kanadalle ja sitten Suomi kylmäksi pronssiottelussa.

Suomi jäätyi viimeistelyssä totaalisesti. Alussa oli liikaa yksin yrittämistä. Kyllä se maali kannattaisi ottelun alussa tehdä aina syöttelemällä kun on 2 vs 1 tilanteita.

Rankkarit olivat surkeita ja Morozova torjui rankkarit paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Olihan
Pronssipeli Suomi-Venäjä kahden erän jälkeen 0-0. Kuten jo edellä on todettu, niin selostaminen on todella ala-arvoista ja tänään sitä on vielä värittänyt ilmeisesti Smolanderin flunssa. Kuulostaa siltä kuin ääni loppuisi hetkenä minä hyvänsä. Onko tämä nyt taas joku tasa-arvojuttu, että pakko on ollut väkisin kaivaa nainen selostamaan vaikka palkkalistoilla ei yhtään sellaista (naisselostajaa) olekaan?
Smolander taisi ottelun alussa mainita että edellisen matsin takia ääni vähän käheänä.. :D
Joo, olihan huonoa peliä verrattuna Kanada-matsiin, ei oikein mistään tullut valmista. Toki ne muutamat paikat oli mutta ei niin millään maalia.
Räisänen pelasi kyllä taas hienon matsin.
Ei mahda mitään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Tyypillinen kahden eurooppalaisen joukkueen kohtaaminen, jossa kumpikaan ei osaa tehdä maalia" paketoi pelin Mustonen.

Omaan silmään suht laadukas matsi, etenkin alkupuolisko. Sitten alko ehkä pitkä turnaus, tai panos näkymään ja meni puskemiseksi. Kova välierä ja lyhyt palautuminen, ehkä sen jotenkin ymmärtää. Ja Venäjä on taktisesti hyvä, tiiviisti keskustaa puolustava joukkue. Ei sinne maalille noin vain kävellä.

Itteänikin ihmetytti hieman rankkarivalinnat. Ihan fantasymodella olisin iskenyt Karvinen, Hiirikoski, Välilä -osastoa, toki Kärnän maali oli milleistä kiinni. Ekan suomalaisen yritys oli kyllä hirvee ja Räisänen pelas oudon syvään myös ekan laukojan. Muuten veska oli kyllä maailmanluokkaa.

Kuka toimittaja kysy pelin jälkeen Mustoselta (Smolander?) että "peli ei ollut Räisäsen vika?" tappiota kai tarkoittaen. Siinä taas varsinaista tilannetajua ja analyyttisyyttä. Hilijaseks vetää. Se kähinä oli kamalaa kuunneltavaa, sisältö oli tosin paria luokkaa parempaa kuin kisojen alussa. Silti, mm-kisat ei oo paikka alkaa harjottelemaan jonkun lajin selostusta, oli sukupuoli mikä tahansa.

Olishan ne pronssimitalit varmasti maistunu ja kirkastanut turnausta, Riikan paluu ja kaikki, mutta toisaalta, ei 4. sijakaan maailmaa kaada. Venäjä toki saattaa olla kantona kaskessa jatkossakin, silti tavotteet tulee olla pelin kehittämisessä ja kahden Suuren haastamisessa. Siinä jo näissä kisoissa otettiin positiivinen askel. Sopivaa panostusta ja kovaa duunia, tää projekti on raiteilla ja menossa oikeeseen suuntaan.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Se kähinä oli kamalaa kuunneltavaa, sisältö oli tosin paria luokkaa parempaa kuin kisojen alussa. Silti, mm-kisat ei oo paikka alkaa harjottelemaan jonkun lajin selostusta, oli sukupuoli mikä tahansa.

Nyt Smolander kähisee finaalia, ääni on lähes kokonaan kateissa. Näin paljon YLE arvostaa katsojia ja naisten urheilua. Farssi, täysi vitun farssi. Jatkossa maksan saatana vaikka tuhat euroa kuukaudessa, että kaikki jääkiekon MM-kisat ovat ihan muilla kanavilla, jos YLEllä on varaa alittaa rima näin pahasti.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Maalivahtina pelannut Tuula Puputti pelasti kyllä todella paljon kisojen selostusta. Molemmilta katosi välillä pelitilanne, mutta Puputti toi jutuillaan kuitenkin lisäarvoa. Eikä ikinä voinut murjottaa, kun kommentoimassa oli niin pirteän positiivinen ihminen.

Yksi kaverini arvioi, että Puputti olisi positiivinen varmaan ydinlaskeuman aikaankin.

Finaali oli suhteellisen viihdyttävä, mutta kyllähän finaalipäivän maalittomuus kokonaisuudessaan sai tunnelman lässähtämään. Tämä on kuitenkin maalintekopeli.
 

Tarasov

Jäsen
Suomi ei ansainnut pronssimitaleja ja henkisesti ne hävittiin jo välierässä Kanadaa vastaan. Välierässä valmennus teki merkittävän ja kohtalokkaan virheen pelaamalla lopun ylivoimaa ilman maalivahtia ja siksi Kanada teki kaksi maalia tyhjiin. Normaali koostumuksella olisi todennäköisesti tehty tasoitus ja paineet olisi ollut Kanadan puolella, jota olisi sitten käytetty hyväksi tekemällä voittomaali varsinaisella peliajalla tai jatkoerässä. Tyhmyydestä saa aina maksaa.
Pronssipelissä suomi oli henkisesti alavireinen. Venäjän voitto oli ansaittu ja piristävää naiskiekolle.
Selostus ottelusta oli kyllä ala-arvoinen esim. Venäjän ensimmäisen rankkarimaalinkin selostaja näki Räisäsen torjunnaksi ja kesti kauan ennen kuin hän virheensä oikaisi.
Onnittelut Venäjän joukkueelle pronssimitalista!!!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Selostus ottelusta oli kyllä ala-arvoinen esim. Venäjän ensimmäisen rankkarimaalinkin selostaja näki Räisäsen torjunnaksi ja kesti kauan ennen kuin hän virheensä oikaisi.

Tuo moka kyllä menee kommentaattori Tuula Puputin piikkiin. Hän siinä vouhottaa helposta torjunnasta ja saa tällä höpinällään selostajankin sekoamaan. Toki selostus kaikessa karmeudessaan oli paskaa alusta loppuun. Onneksi nuo pelit eivät suuremmin kiinnostaneetkaan, muuten olisin saattanut mieleni pahoittaa.
 
Normaali koostumuksella olisi todennäköisesti tehty tasoitus ja paineet olisi ollut Kanadan puolella, jota olisi sitten käytetty hyväksi tekemällä voittomaali varsinaisella peliajalla tai jatkoerässä. Tyhmyydestä saa aina maksaa.

Ai millä laskelmalla pääsit tuohon, että normaali koostumuksella olisi todennäköisesti tehty tasoitus? Suomi oli siihen mennessä pelannut Kanadaa vastaan näissä kisoissa yli 100 minuuttia ja tehnyt kolme maalia kanukkien reppuun. Ei tuo minusta mitenkään todennäköistä ollut, että Suomi olisi tasoituksen onnistunut värkkäämään. Mahdollista tietenkin, mutta että todennäköistä? Ei välttämättä.

Minusta valmennuksen ratkaisu oli rohkea ja ihan perusteltu. Ei Suomi valmentajaan tätä turnausta hävinnyt. Eikä Noora Rätyyn.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös