KalPa kaukalossa kaudella 2015–2016

  • 105 170
  • 437

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
KalPa kaatui ongelmiin, josta se kärsi lähes koko kauden ajan. Surkea ylivoima, umpisurkea viimeistely. Ei yhdellä tehdyllä maalilla usein voiteta.

Mielipiteeni on muuttunut Pekka Virrasta ja hänen pelitavastaan. Ei tuo toimi enää. Kyllä vitutti katsoa pudotuspeleissä, kun pitäisi hyökätä nopeasti, niin pelaajat seilaavat omaan päähän - myös ylivoimalla! Pelissä ei ole juuri mitään tunnetta. Onhan tuota KalPan pelitapaa todella tylsä katsoa. Harmi, että pitää vielä yksi kausi kestää. Virta on nykyään niin tylsä pressissäkin.

Tämän lisäksi kuopiolainen kiekkoyleisö on ihan vitun perseestä, eikä se ansaitse liigaseuraa. Väärä seura tuli valituksi joskus silloin 90-luvun alussa, mutta kärsitään nyt yhdessä sitten hautaan asti, kun vaihtamaankaan en ryhdy, kun ei tuo joukkue mikään vaimo ole.
Seurahan on sydämmessä eikä sitä muutenkaan vaihdeta. Yhdessä kärsitään ja taas voitetaan, tämä tappio vauhdittaa taas hyviä juttuja. Näin se on mennyt kaikkina aikoina, hamasta ekasta liiganoususta tähän hetkeen.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Seurahan on sydämmessä eikä sitä muutenkaan vaihdeta. Yhdessä kärsitään ja taas voitetaan, tämä tappio vauhdittaa taas hyviä juttuja. Näin se on mennyt kaikkina aikoina, hamasta ekasta liiganoususta tähän hetkeen.

Totta kai. Pettymys on taas todella kova. Tällaisina hetkinä sitä vatvoo murheessa ja muistoihin tulee kaikki ikävät muistot, kuten konkat, sulaminen Bluesia vastaan jne. Mutta syksyllä sitten taas mennään ja petytään taas. :) Mutta hautaan asti mennään KalPan miehenä - tietenkin.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Kai tässä voisi jotenkin vetää kautta yhteen:

- Runkosarjasijoituksen uskoin olevan huonompi, mutta Kalpa yllätti positiivisesti.
- Isot peukut Ruohomaalle, Rissaselle, Keräselle ja vielä Mankiselle, joka alkukauden kankeuden jälkeen nosti hienosti tasoaan. Lukalle myös hieno pistemäärä, vaikka omaan päähän pelaaminen vaikeaa olikin. Ensi kaudelle uudella innolla!
- Varsinkin puolustus ja Kilpeläinen toimi yllättävän hyvin, ja sen kertoo jo päästettyjen maalien määräkin. Toivottavasti ensi kaudella myös kakkosmaalivahti saisi peliaikaa, vaikka Eero tykkäisikin paljon pelata. On vain ihan liian riskialtista tuon loukkaantumishistorian kanssa.
- Mutta maalinteko ja YV oli aivan kauheaa tuskaa, ja suorastaan tuskallista seurattavaa. Miten tuohon ylivoimaan ei koko kaudella keksitty yhtään toimivaa kuviota? Enpä muista yhtään maalia, että olisi tullut viivalta laukaus ja mennyt sisään maskin takia.
- Alivoima oli mallikasta ja Keränen&Rissanen kaksikko oli huimassa vireessä AV-maalien osalta.
- Loukkaantumiset kiusasivat jälleen, onko se tosiaan tuo pelitapa vai edelleen huonoa tuuria? Hämmästyttää kummastuttaa.
- Pelitapa alkaa olla jo aika nähty, jotain mukautusta tuohon tarvittaisiin. Välillä todella tylsää seurattavaa, ja varsinkin kotikentällä esitykset olivat liian usein täysin hengettömiä.
- Taloudellisesti tulee varmasti takkiin, ja en tiedä miten pitkään tämä voi näin jatkua.
- Positiivista että joistakin riippakivistä päästään eroon, mutta eiköhän sieltä jotain vielä huonompia tilalle saada.
- Missä on Jääkiekkotoimittaja HooPee? Toi minusta hyvää ja positiivista energiaa/pöhinää tähän Kalpan kannattamiseen. Mies ehdottomasti takaisin Pielaveeltä ensi kaudeksi!
 

Asenne01

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokerit
- Missä on Jääkiekkotoimittaja HooPee? Toi minusta hyvää ja positiivista energiaa/pöhinää tähän Kalpan kannattamiseen. Mies ehdottomasti takaisin Pielaveeltä ensi kaudeksi!
Joo HooPee takaisin. Pitänyt katsoa Tubesta vanhat jaksot tuhanteen kertaan. Jylhäsalmi kuitenkin hallilla pyöri koko kauden ajan joten ei hän itse ole mihinkään hävinnyt.
 

HokiHero

Jäsen
Loppujen lopuksi kausi oli positiivinen omine tuskinensa. Jos kauden alussa olisi sanottu, että ykkössentteri Rissanen pelaa alle 20 peliä kaudesta olisin pitänyt 10 sijaa jo suurena haasteena. Ensi kaudella uudella innolla!
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Voisiko Kalpa pyytää liigalta erikoislupaa lisätä kaukaloon pari kulmaa lisää, jotta kulmissa olisi vielä pikkuisen enemmän mahdollisuuksia pyöriä.

Organisaatiolla alkaa olla viimeiset hetket heittää nykyinen pelikirja niin helvetin syvälle Kallaveteen ettei se nouse sieltä enää koskaan pintaan. Miten monta kevättä pitää vielä kokea ennen kuin uskotaan ettei tuo toimi? Tai kuinka paljon yleisön pitää vielä äänestää jaloillaan ennen kuin huomataan, että tuo HMV-neppailu ei kiinnosta?

Täälläkin puhutaan viimeistelyn tuskasta, mutta mistä sen viimeistelyn taidon mittaa, jos ei päästä edes maalintekotilanteisiin (montako kunnollista paikkaa oli esim. tässä viimeisessä pelissä)?

Nähdään syksyllä.
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Jokela, tervemenoa Kerhoon tai mikä seura vaan joka on niin tyhmä että maksaa siitä.
Halonen, pelaa hyvin kun on ehjänä. Mutta kun ei ole ikinä ehjänä. Ulos, valitettavasti.
Lyytinen, ehkä IPK tarvii pakkia? Täysin hazardi omassa päässä, keskinkertainen toisessa. Pelaa jengissä edelleen kun teki 2 maalia Jokereita vastaan.
Tusina hurrit, Bengtsson ja Lauritzen, heippa, ei tule ikävä
Mankinen, Nuutinen, Junnila. Tupu, Hupu ja Lupu. Identtisiä kääpiöitä. Virta tykkää kun pystyvät pörrämään 20 sec vastustajan kulmissa ja menettävät kiekon. Ei mitään käyttöä tosi peleissä, kaikki kolme ulos.
Davis, joo taklasi välillä hyvin. Siinä. Tästä maksettiin tästä varmaan 150 000 kaudessa. Lähe menemään.
Kinnunen, Harjama. Kokoonpanon täytettä, ei mitään kehitystä mihinkään suuntaan minään vuonna. Molemmat ulos.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vaikka tulos koko kautta peilaten odotettu, ei voi väittää ettei harmita. Runkosarjassa saatiin vielä enemmän kuin ehkä joukkue olisi ansainnut, kiitos puhtaasti Kilpeläisen, mutta nyt tuli totuus koko joukkueen tehottomuudesta tiensä päähän. Tuolla tehokkuudella ja varsinkin yv:llä sarjasijoitus olisi ollut ilman huippumaalivahtipeliä ulkona sääleistä jo aikapäiviä sitten.

Kaiken kaikkiaan kautta voisi kuvailla "raskasta hokiviihdettä." Tehoton sota-alueen ulkopuolella pyöriminen ja ylivoima tulivat tuskallisen tutuksi eikä ne miksikään kauden aikana muuttuneet. Ja pahoin pelkään että saman valmennuksen alaisuudessa, samasta viihteestä Kuopiossa saadaan nauttia myös ensikaudella. Jääkiekko on kuitenkin maalintekemiseen pyrkivä kamppailupeli ja jos molemmat tekijät puuttuvat niin aika paljon viihteestä jää puuttumaan vaikka tottakai kivempi voittaa kuin hävitä. Tässä tapauksessa matka on kuitenkin vähintään yhtä tärkeä kuin päämäärä.

Kaiken kaikkiaan kaudesta jäi hiukan paska maku. Tekijöitä on varmaan monia mutta itselle nyt ensitöikseen nousee mieleen
  • Pelitapa, tulos nähtävissä tehoissa ja viihdearvossa??? Halutusta muutoksesta Laukkasen aikaiseen sekoiluun ja siitä Virran taantumukseen. Tää on niin nähty.
  • Yv, ei perusteluja kaipaa
  • Hankinnat: Varsinkin ukomaalaishankinnat Lauritzen johdolla pahasti alisuorittajia. Davisin otteet kyllä lupaavia mutta vain lupaavia... eli floppi.
  • Markkinointi/talous: Kuinka kauan tällaista persnettoa voi kestää.
Jotain posiakin tosin helppo keksiä vaikka pelkästään näillä ei vielä hyvää hokiviihdettä rakenneta
  • Kilpeläinen: ehdotonta maalivahtieliittiä liigassa. Ylivoimaisesti tärkein yksittäinen tekijä joukkueessa.
  • av, taisi toimia koko kauden. Joukkueen iso vahvuus joskin myös tässä Kilpeläisen iso tekijä
  • Nuorten sisäänajo: Ensimmäisenä mieleen tulee Mikkola, Lukka, Sebok. Nikko... Paljon vastuuta, pakostakin
  • Ruohomaa, Rissanen (sen aikaa kun kunnossa)
Enivei, kausi paketissa,on aika sammuttaa valot. Tää vaatii taas kerran pitkän nollauksen hokista. Saa nähdä jaksaako enää sytyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Kolme yllä olevaa kommenttia tiivistää ajatukseni täydellisesti. Tuolla pelitavalla ei vaan voi menestyä pudotuspeleissä ja joukkue on aivan liian mikkihiirimäinen. Täällä ainakin peleissä käynti into lopahtanut totaalisesti, tuon saman kaavan toistamisen voi katella televisiostakin, kun lähteä ajelemaan 100 kilometriä paikan päälle. Näyttää siltä, että Kalpan organisaatiolle riittää runkosarjamenestys, koska mitään edesauttavia liikkuja ei tapahdu pudotuspeli menestystä ajatellen, kausi toisensa jälkeen.

Ja jos organisaatio haluaa vannoa taitokiekon nimeen, niin maalintekotaito on jääkiekon tärkein taito, maalivahtipelin lisäksi.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Joo-o. Ensimmäinen kausi koskaan, kun kauden loppuminen ei harmita oikeastaan yhtään. Tai no toinen, eka oli silloin Laukkasen aikaan. On vaan niin väsynyttä tuo KalPa:n tekeminen, ettei sytytä yhtään. Vain pariin peliin tuli enää vaivauduttua kauden aikana, kun ei tuota vaan jaksa enää katella. Jotain tarttis tehdä! Onneksi ensi kauteen on aikaa.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Jos jostain pitää antaa Virran pelitavalle kiitosta niin siitä, että sillä tulee helvetisti ylivoimaa. Ja se luonnollisesti sotki vastustajan peliä.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viime kauden loputtua vitutti hyvällä tavalla, jos niin voi sanoa. Silloin oli hieno taistelu takana Lukkoa vastaan, jossa vastustaja oli vain yksinkertaisesti laadukkaampi. Vitutti se, että hienon kauden pelanneen joukkueen kausi päättyi.

Nyt vituttaa lähinnä se, miten järkyttävää muniinpuhaltelua ja neppailua lähes koko tämä kausi oli. Ei se pelitapa nyt luultavasti niin paljon erilainen ollut viime kauteen verrattuna, mutta viime kaudella oli paljon miellyttävämpi katsoa pelejä. Tänä vuonna leijaili kokoajan joku ahdistuksen ja vitutuksen ilmapiiri joukkueen yllä, eikä pelejä ollut yhtään niin kiva seurata, ihan sama tuliko voittoja.

Kaikki kunnia Peksi Virralle, arvostan miestä suunnattomasti ja hänen merkitystään kuopiolaiselle jääkiekolle ei voi väheksyä. Mutta kyllä tuo pelitapa alkaa olla nähty. Sillä voi kompensoida rosterin nimettömyyttä, mutta se on vaan aivan saatanan tylsää. Tässä talousahdingossa ei varmaan ole järkeä heittää miestä pihalle ja ottaa uutta elätettävää tilalle, joten katsellaan uudelleen 2017-18.

Eipä mulla mitään vastauksia ole mihinkään, mutta piti päästä avautumaan vähän. Katsellaan uudelleen ensi syksynä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, ManU, BM, RM, PuhtiPois
Viime kauden loputtua vitutti hyvällä tavalla, jos niin voi sanoa. Silloin oli hieno taistelu takana Lukkoa vastaan, jossa vastustaja oli vain yksinkertaisesti laadukkaampi. Vitutti se, että hienon kauden pelanneen joukkueen kausi päättyi.

Nyt vituttaa lähinnä se, miten järkyttävää muniinpuhaltelua ja neppailua lähes koko tämä kausi oli. Ei se pelitapa nyt luultavasti niin paljon erilainen ollut viime kauteen verrattuna, mutta viime kaudella oli paljon miellyttävämpi katsoa pelejä. Tänä vuonna leijaili kokoajan joku ahdistuksen ja vitutuksen ilmapiiri joukkueen yllä, eikä pelejä ollut yhtään niin kiva seurata, ihan sama tuliko voittoja.

Kaikki kunnia Peksi Virralle, arvostan miestä suunnattomasti ja hänen merkitystään kuopiolaiselle jääkiekolle ei voi väheksyä. Mutta kyllä tuo pelitapa alkaa olla nähty. Sillä voi kompensoida rosterin nimettömyyttä, mutta se on vaan aivan saatanan tylsää. Tässä talousahdingossa ei varmaan ole järkeä heittää miestä pihalle ja ottaa uutta elätettävää tilalle, joten katsellaan uudelleen 2017-18.

Eipä mulla mitään vastauksia ole mihinkään, mutta piti päästä avautumaan vähän. Katsellaan uudelleen ensi syksynä.

Mielenkiinnosta lueskelin lähempää kautta katsoneiden kommentteja. Tähän puheenvuoroon tiivistyy aika paljon. Varsinkin lopetukseen voin yhtyä - ne joilla on konsteja, pelimerkkejä ja näkemystä saavat aikaan toivottavasti jotain muutosta. Tyydytään siihen, mitä on saatu ja toivotaan parempaa tulevaa kautta. Kiitos tästä kaudesta, ensi kaudella yksi savolainen liigaseura lisää (moitittavaksi), toivottavasti ei jäädä mikkeliläistenkin jalkoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös