Paras maalilaulu kaudella 2015–2016

  • 6 898
  • 22

Paras maalilaulu kaudella 2015–2016?


  • Äänestäjiä
    125
Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Mikä on siis mielestäsi tämän kauden paras maalilaulu? Itse vastailen myöhemmin, kun saan noista muutamasta ehdokkaasta päätettyä.

Pahoittelut, jos joillakin joukkueilla on vanha maalibiisi. En kuollaksenikaan löytänyt mistään tämän kauden listausta ja Kookoon maalibiisin nimestä ei mitään hajua.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hunajata on legendaarisin, mutta Jypin maalilaulu kaikista ärsyttävin, joten sille menee ääni.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kuka saatana laski ne koirat pihalle? Blues
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ipalla on paras, ja Lukolla ihan lukkomaisen HMV, ei se voi ihan tosissaan olla maalibiisi.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllähän se tämä on.
HIFK - Maalilaulu (Goal Horn) - YouTube 2
Linkki vie youtubeen :D

Jostain syystä huomaan itseni laulavan välillä jypin maalilaulua, oijjoijoi ojjo joijoi. Sinällään aika raskasta, joten se ainakin on aika tarttuva.

Myös molempien mansen jengien maalilaulut menee.

Lukko mitä vittua?

Hpk:n vastaava on erittäin raskas, joten aika onnistunut siinä mielessä.
Tepsiläisille plussaa hunajata kipaleesta.
Pelicans yrittää laulullaan todistella itselleen jotain.
Samoin kärpät.


Muuten ei oikeen herätä tunteita puolesta eikä vastaan
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä se nyt hääty Tapparaa äänestää. Niin iso viha-rakkaus suhde viime keväiltä tullut tuohon biisiin.

Tappara, Kärpät, Ifk ja Tps olivat ne joiden välillä tuota arvoin. Kärppien ja Ifkin on mielestäni toteutettu hyvällä maulla ja tulee mieleen änäritason maalibiisit. Tepsin renkutus on edelleen hulvaton. En ole oikein vieläkään varma pilkataanko tuossa välillä Tepsukoita vai ylistetäänkö. Tapparan oman nyt kuitenkin valkkaan ykköseksi, vaikka Kärppien maalilaulu tuokin "vähän" parempia muistoja ja fiilistä. En silti halunnut äänestää oman jengin biisiä. Se olisi ollut liian helppoa.

Aika vähän itseasiassa Liigassa on huonoja kappaleita. Pelsut, Kalpa ja varsinkin Lukko ovat niitä heittämällä paskimpia.

Edit: Kiekkoaktivistin sivuilla oli viime keväältä artikkeli näistä maalilauluista. Osan mielipiteistä allekirjoitan, osaa en.
Ääniä liigahalleista, osa 1/3 – maalilaulut « Kiekkoaktivisti
 
Jostain syystä huomaan itseni laulavan välillä jypin maalilaulua, oijjoijoi ojjo joijoi. Sinällään aika raskasta, joten se ainakin on aika tarttuva.

JYP:n maalilaulun melodiahan on Bob Marleyn biisistä Buffalo Soldier, eli biisin tarttuvuudelle on selityksensä.

Lentävä KalPan ukko- biisihän on ns. "heviversio" Lentävästä Kalakukosta. Siihen ei osaa tällainen pohjalainen jöröjullikka sanoa oikein yhtään mitään.

Itseasiassa koko lista on vähän kun 90- luku olisi tullut takaisin eikä suostuisi kuolemaan.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toimivia maalilauluja ovat esimerkiksi Tepsin Hunajata ja SaiPan Lätkä lentää -laulun vanha versio. Molemmat ovat suomenkielisiä, perinteikkäitä, tarttuvia ja ärsyttävän iskelmällisiä - ja vain näitä joukkueita varten tehtyjä. Niistä ei tule mieleen mitään muuta kuin Tepsin maali tai SaiPan maali. Periaatteessa myös HPK:n Se on siellä on aivan samanlainen renkutus, joka varmasti ärsyttää vastapuolta. Ihan okei maalilaulu on myös Patasydän, vaikka sen sävy on jotenkin raskaampi ja paatoksellisempi.

Uudemmista KooKoon maalilaulu (Joe Satriani: Crowd Chant) kuulostaa perhanan komealta. Mahtipontista hoilotusta, jossa on hivenen slaavilainen sävy. Tätä on myös Minnesota Wild käyttänyt. Tampereen jengeistä pidemmän korren vie Tappara. Sillä on ollut Live is Life niin kauan, ettei sitä enää muuhun yhdistäkään, vaikka 80-luvulla tuota renkutusta kuuli aika paljon radiosta. Ärsyttävä ja tarttuva. Pisteet Ilvekselle toki siitä, että Costello Hautamäki on sen maalilaulun varta vasten tehnyt.

Sen sijaan traagisen yliarvostettu on HIFK:n maalilaulu. Se sireeni ja "ummammaa" ovat kyllä komea alku, mutta itse biisi on varsin latteaa funk-lätkytystä. Mitä ihmiset muistavat yleensä HIFK:n maalilaulusta? Juuri niin, usein vain sen alun. HIFK:n maalilaulun pitäisi kyllä olla rockia, sopisi brändiinkin paremmin. Muuten HIFK:lle pisteet hallimusasta, se puoli on Nordiksella hyvin hoidettu. Esimerkiksi Status Quon Whatever You Wantia käytetään oikein näppärästi, kun halutaan nostaa tunnelmaa.

Vaikka Bluesille toivoisi välillä myönteisiäkin uutisia, niin pakko on sanoa, että Who Let The Dogs Out on maalilaulunakin kuraa alusta loppuun. Jokerit pitäisi saada takaisin liigaan jo siksikin, että edes jollain pk-seudun jengillä olisi hyvä maalilaulu. Alkuperäinen Gonna Fly Now (pitkäänhän siellä on ollut jo joku muovinen karaoketausta-versio) menisi heittämällä kärkikolmikkoon. Siinä on sitä mahtipontisuutta ja hurmosta.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Wanhat ja perinteikkäät:
HIFK - Flamethrower (unohtamatta summereita)
HPK - Se on siellä
Ilves - We are the kings
SaiPa - Lätkä lentää
Tappara - Life is life
TPS - Hunajata


Kaikkiin edellisiin sopii samat kommentit: nostaa tunnelmaa erinomaisesti ja yhdestäkään ei tule muuta mieleen kuin juurikin kyseisen joukkueen maali. Vaikea sen kummemmin mennä yksityiskohtiin: toimivat hyvin, eikä mitään valitettavaa ole.

"Uudemmat perinteikkäät"
Blues - Who let the dogs out
JYP - Oijoijoi oijoijoi
Ässät - Patasydän


Sanokaa mitä sanotte, mutta itse henkilökohtaisesti tykkään Bluesin biisistä, vielä kun sitä edeltää mukavan massiiviset summerit. Vaikka seuran toiminta on ollut vuosikaudet yhtä hyrskynmyrskyä aina menestymättömistä ostojoukkueista logojen vaihtelun kautta surulliseen nykytilaan, niin sentäs yksi asia on ollut ja pysynyt. Mikäli Blues vielä Liigassa jatkaa, niin pitäkää edes tästä kiinni.

Jotenkin tuntuu, että jos listassa lukisikin "JYP - JyP Hockey Team (taas pistää kiekon maaliin)", niin ääniä ei olisi yhtä paljon. Vaikka tuosta biisistä soitetaankin vain lyhyt "jingle" summerin ja oijoijoin välissä, niin se pitäisi kyllä ehdottomasti saada pois, enkä usko olevani yksin tämän mielipiteen kanssa. Varsinkin kun maalisummeri muutettiin täksi kaudeksi pidemmäksi, voisi tuo oijoijoi-renkutus toimia yksin maalibiisinä enemmän kuin mainiosti.

Ässien Patasydän menisi heittämällä tuonne ensimmäiselle listalle, mutta ei taida olla kun "vain" kymmenisen vuotta vanha. Hyvä rokahtava soundi ja mukavan simppelit sanat; ei mitään liian hienoja vertauskuvia, muttei myöskään mitään "jee, ässät teki maalin, jee ässät voittaa" -osastoa, mitä löytyy monista muista kannustusbiiseistä.

"Keksikää jotain uutta"
KooKoo - Crowd chant
Kärpät - I will survive
Lukko - Final Countdown
Pelicans - We're gonna win


Crowd chant ja Final Countdown ovat eittämättä musiikillisesti hyviä kappaleita, mutta, tai ehkä juuri siksi varsin puhkisoitettuja ympäri maailman. Ymmärtääkseni JYP lopettii Rock you like a hurricanen käytön ainakin osittain sen vuoksi, että kyseistä biisiä soitetaan aika ajoin lähes joka hallissa tavallisena pelikatkomusiikkina. Final Countdown lienee soinut Äijänsuolla jo pitkään, mutta silti siitä tulee mieleen nimensä mukaisesti jonkin asian viimeiset hetket, ei hallin räjäyttävä kotijoukkueen maali. KooKoolla puolestaan on varsin vahvaa identiteettiä betonihelvetti yms. läppien muodossa, joten siitä voisi varmasti kehitellä jonkin persoonallisemman maalibiisin.

Inhoni Kärppiä vastaan on viime vuosina laskenut kovasti, mutta koittavat kovasti pitää sitä yllä mahdollisimman kliseisellä ja geneerisellä maalibiisillään. I will survive -loppurenkutuksen soittaminen maalin jälkeen menee mielikuvituksettomuudessaan samaan osastoon muumimukien, mariskoolien ja valonkatkaisijaan vahingossa osumisen jälkeen tokaistun "valomerkki, lähetään kotiin" -läpän kanssa.

Lähes samaa tasoa Kärppien kanssa on Pelicansin "kunhan nyt joku kiva lätkäbiisi vaan" -osaston kappale. Erona Ouluun tosin se, että Pelsuilta löytyisi tämäntasoinen, sekä kultti- että nostalgia-arvoa sisältävä renkutus: Kim Lönnholm - PELICANS SEN TEKEE PAREMMIN - YouTube

KalPan luovuttua rock-cäncänista olen samaan aikaan sekä hiukan pettynyt, että helpottunut. Uuden biisin pääsin kuulemaan vuodenvaiheessa kahdesti, mutta tuolloin en saanut sanoista mitään selvää. Myöhemmin avasin kyseisen kappaleen Youtubesta, enkä meinaa edelleenkään saada tuosta örinästä mitään selvää. Mielestäni Turmion Kätilöt toimisi paremmin sketsinä, mitä oikeana bändinä. Sportin maalibiisistä en pysty sanomaan mitään, koska en ole sitä vielä autenttisena kuullut.
 

Rocco

Jäsen
Off topic, Tapparan biisin nimi on LIVE IS LIFE. Ei siis Life kahteen kertaan.

Itseä harmittaa kun Sport vaihtoi Klamydian biisin uudempaan. Vanha rallatus oli osuvampi, ja sen voi kuunnella tästä.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Top 5 lista tässä. Yksinkertaisesti parhaat.
1. KooKoo
2. Pelicans
3. Kärpät
4. Blues
5. Lukko
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
KalPan luovuttua rock-cäncänista olen samaan aikaan sekä hiukan pettynyt, että helpottunut. Uuden biisin pääsin kuulemaan vuodenvaiheessa kahdesti, mutta tuolloin en saanut sanoista mitään selvää. Myöhemmin avasin kyseisen kappaleen Youtubesta, enkä meinaa edelleenkään saada tuosta örinästä mitään selvää. Mielestäni Turmion Kätilöt toimisi paremmin sketsinä, mitä oikeana bändinä.

Tuo boldaamani kohta nousee kyllä ensimmäisenä esiin tuosta KalPan maalibiisistä. Niiralan Monttuun kun on kotoa matkaa vain parisensataa metriä niin tuolla hallilla tulee välillä käytyä muulloinkin kuin silloin kun JYP on kylässä, mutta siltikään en ole onnistunut mitään selvää tuon kappaleen sanoista ottamaan...
 
Inhoni Kärppiä vastaan on viime vuosina laskenut kovasti, mutta koittavat kovasti pitää sitä yllä mahdollisimman kliseisellä ja geneerisellä maalibiisillään. I will survive -loppurenkutuksen soittaminen maalin jälkeen menee mielikuvituksettomuudessaan samaan osastoon muumimukien, mariskoolien ja valonkatkaisijaan vahingossa osumisen jälkeen tokaistun "valomerkki, lähetään kotiin" -läpän kanssa.
Niin siis se maalibiisihän ei ole suoraan tuosta biisistä, vaan coveri. Huomaat sen, kun kuuntelet kappaleen vaikkapa youtubesta. Kärpät - Uusi Maalibiisi (2011- ) - I will survive - 2h Versio - YouTube

Edit2: Gloria Gaynor - I Will Survive + Lyrics [Best Version] - YouTube Tuossa nyt tuo vertailun vuoksi.

Paljon samaa alkuperäisen kanssa, mutta kuitenkin ihan erinlainen.

Edit: Mielestäni olisi mielikuvitukseton, kliseinen ja geneerinen, jos olisi vain suoraan repäisty kertosäe maalibiisiksi. Lukollakin voisi olla oikein hyvä maalilaulu, jos olisi toteutettu samaan malliin, eikä vain laitettu sitä kertosäettä soimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Molkke

Jäsen
KooKoon maalibiisi on kyllä hieno: Lisäksi KooKoon pelinjälkeinen voittobiisi Aarne Tenkasen taas me tehtiin maali on ehkä kaikkein hienoin ja tunteita nostattavin lätkäbiisi ikinä. Maalibiisiksi toivoisin tätä.
 

Bacon

Jäsen
Lisäksi KooKoon pelinjälkeinen voittobiisi Aarne Tenkasen taas me tehtiin maali on ehkä kaikkein hienoin ja tunteita nostattavin lätkäbiisi ikinä. Maalibiisiksi toivoisin tätä.
Kyllä ne välillä sitä mielestäni myös maalibiisinä käyttää. Vissiin usein silloin, kun KooKoo onnistuu ihmeen kaupalla tekemään ottelussa useamman maalin.
 

Maikkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Liverpool
Ei ole, eikä tule TPS:n Hunajata voittanutta.
On se vaan sellainen veisu että oksat pois.

Koettakaapa alkaa hyräilemään näitä mainittuja.
Itsellä ainakin Hunajata alkoi soida korvissa eikä tunnu nyt mato lähtevän korvasta ensinkään.

Eli kaikki loistavan maalilaulun ainekset. 12 pistettä.
( onhan se aivan hiton ärsyttävä, mutta kuitenkin )
 
Viimeksi muokattu:

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itsellä ei KooKoon biisi nappaa. Ehkä siksi, että omaperäisyys puuttuu täysin. Samaa biisiä soittaa Wild ja kyllähän tuon nyt yhdistää täysin vain jääkiekkoon eikä mihinkään seuraan. Tosin Final Countdown nyt ei liity yhtään mihinkään ja on niin tunnettu biisi, että ei ihan Lukko tule mieleen, kun kuulee.

HIFK:n biisin alku on niin hyvä, että sinne pisteitä. Eipä niitä maalilauluja tule kauhean pitkään kuitenkaan kuunneltua. Live is Life on hiton hyvä kipale. SaiPan vanhempi maalilaulu oli kanssa hyvä, mutta nykyinen on mielestäni selvästi huonompi.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näiden uudempien, joukkueille varta vasten tehtyjen biisien taso on kyllä aika kirjava. Ässien Patasydän on hyvä ja toimiva, mutta esimerkiksi Tepsin Mustaa ja valkoista on hyvin keskinkertainen tekele ja Kärppien Routasydän suorastaan karmea. Ja kyllähän SaiPa ansaitsee myös ison lampaanperseen siitä, että ovat korvanneet hienon Lätkä lentää -alkuperäisversion jo kahdella huonommalla: ensin Osmo´s Cosmos ja sitten Lepran Sonnit - vaikka idea Hynysestä, Annalasta sun muista laulamassa SaiPalle onkin hyvä.

Tepsille muuten pisteet siitä, ettei liigan legendaarisinta maalilaulua ole pahimmissa logonvaihtokiimoissakaan korvattu jollain uudella tai edes uudella versiolla. Varastossa olisi kyllä Jortikan ensimmäisen triplan aikoihin tehty Bogart Co: C´mon Tepsi, joka ansaitsisi ehdottomasti jonkinlaisen jalansijan Tepsin hallimusiikeissa. Äärimmäisen camp-henkinen ja täysin oman aikansa tuote - ja juuri siksi niin hyvä. Harmi, etteivät Matti ja Teppo ole tehneet koskaan mitään TPS-aiheista laulua. Äijien tausta on sellainen, että voivat olla myös TuTon miehiä.

KooKoolla puolestaan on varsin vahvaa identiteettiä betonihelvetti yms. läppien muodossa, joten siitä voisi varmasti kehitellä jonkin persoonallisemman maalibiisin.

Jos KooKoolle pitäisi nyt tehdä uusi maalilaulu, niin tekijä voisi olla Viikate. Tosin orkesterin tuotanto on aika mollivoittoista, ja maalilaulunhan pitäisi olla hengeltään nostattava, joten näen tässä pienoisen haasteen. Hyvä vaihtoehto olisi myös joku Peer Güntin klassikkobiisi. Nythän siellä on Bad Boys Are Here sisääntulobiisinä, ja se toimii mainiosti.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Annoin ääneni Tepsin Hunajata-rallatukselle, koska seura on älynnyt säilyttää legendaarisen maalilaulunsa läpi vuosien. Myös Ässien Patasydän, Tapparan Live Is Life, HIFK:n Flamethrower ja JYP:n Oijoijoi ovat hyviä maalibiisejä. Huonoimmat KalPalla ja Pelicansilla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Kyllähän tuo Tepsille tehty maalilaulu on paras. Ikivihreä jota varmaankaan fanit eivät väsy koskaan kuulemaan ja ehkä se vastustajaakin sopivasti vituttaa.

Persoonattomia nuo ulkomaan lainat kuten elämä on elämää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös