Helsingin Jokerit kaudella 2015–2016

  • 276 344
  • 883

Memotuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Messin joukkue.
Jormakan ja PW;n loukkaantumisen myötä alkaa hiipimään ajatus jo ensi kaudesta.
Ei saada enään ainakaan KHL tason miehillä täysiä kenttiä kasaan ja varsinkin vieraskiertueella tulee olemaam ongelmia. Ska ja Dynamo vastassa..
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
En usko, että PW:n vamma paha. Sai kiekon suojaamattomaan mestaan ja varmaan vähän turvottelee yms., mutta kohta kuosissa. Jormakan tilanne sen sijaan näytti siltä, että pahimmassa tapauksessa tyyliin akilles paskana ja vitun pitkää huilia. Hyvällä tuurilla vain nivelsiteitä ja muutama viikko..
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jormakan kausi on ohi jalan murtumisen takia. Wirtasen nilkka kuvataan huomenna. Ei vähän turvonnutta jalkaa tarvitse kuvata.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
No Jormakan tapaus näyttikin siltä, että akillesta tai murtumaa pukkaa - valitettavasti. Wirtasen suhteen en Flintistä huolimatta ole huolissani. Kiekko ei mitään pahaa jälkeä tee. Pleijareissa saletisti mukana, ja sitä aikaisemmilla peleillä ei mitään väliäkään
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eikös Hagmanilla tullut kiekko ranteeseen, josta murtuma ja kuukauden saikku?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Edelleen loukkaantumisasiaa, mutta kuuluu nähdäkseni tähän ketjuun. Vitutusketjussa jo pohdittiin samaa, mitä itse illalla mietin: onko tämä sattumaa, vai onko Jokereiden/tuomareiden/vastustajien/Putinin/jonkun muun tekemisissä jotakin, mikä johtaa tähän sairaslistan pituuteen. Samalla toteaisin, että jos loukkaantuneiden määrä olisi jokseenkin normaali n. 1-4, eikä 11, ei rosterimme edes olisi kovin kapea, mitä eri ketjuissa on valiteltu. Se riittäisi ihan hyvin ja muutama kierrätysmies olisi.

Kertauksena tässä loukkaantumisketjusta omilla pienillä viilauksilla tämähetkinen lista, johon tilanteen hahmottamiseksi pitäisi kerrata loukkaantumisen aiheuttaneet tilanteet. Kaikkia vain en tiedä, mikä vaikeuttaa analyysiä - täydentäkää, jos jollakulla on tästä puuttuvaa infoa.

Kausi luultavasti ohi:

Jormakka (kulmatilanteessa vastustaja kaatui/dyykkasi jalkoihin, nilkka rikki laitaan osuessa, ei vaikuttanut kovin tahalliselta)
Huhtala (vaarattoman näköisessä taklaustilanteessa maajoukkuepelissä koipi rikki)
Väänänen (ei tietoa)
Korpikari (ei tietoa, voi olla myös joku kiekosta riippumaton sairaus tai ehkä paha aivotärähdys, koska aluksi week-to-week ja sitten koko kausi, mutta tilanteesta missä aivotärähdys olisi tullut ei hajua)
Salminen (ei tietoa)
Sneck (ei tietoa)

Pelaajat jotka saadaan ehkä vielä takaisin:

Hagman (oman pelaajan veto osui ranteeseen)
Pöysti (jalkavamma, ilmeisesti tuli tahattomassa törmäyksessä vastustajaan)
Joensuu ("kolhu" Severstal-pelissä, testattiin eilen pystyisikö jo pelaamaan)
Wirtanen (blokkasi laukauksen, nilkassa jotain, pahimmillaan ehkä hiusmurtuma)
Talaja (taisi loukata itseään kun taklasi vastustajaa, ellen väärin muista)

Vaikea näistä on näillä tiedoilla löytää muuta kuin huonoa tuuria. Silti tarvitsisimme vähintään pari hyökkääjää, mieluiten kaikki nuo ehkät, jotta pleijareissa olisi jakoa ekan kierroksen jälkeen.

Edit: korjattu Joensuun tilanne
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaas nyt vaikka tähän ketjuun.

Runkosarja takana. Edessä ihan eri pelit, ihan eri maailma. Joten pitää nyt hetki muistella, mitä tästä runkosarjasta jäi päällimmäiseksi mieleen. Kokonaisuutena mulla on kuva joukkueesta, joka oli alkukaudesta maaginen. Tai sitten vastustajat oli huonoja. Tiedä häntä. Sitten tahti hiipui ja foorumilla haukuttiin pystyyn mm. kaikki. Vähän nihkeä olo itselläkin oli pelistä pitkään. Kun sarjataulukkoa katsoo, niin väkisin miettii, että missä helvetin vaiheessa nuo pisteet raavittiin?

Jos muistelen, mitä pääsin omalta kausaripaikaltani todistamaan, mieleen nousee muutama yksittäinen välähdys. Jostain syystä molemmissa oli mukana Jani Rita. Nämä siis Ridan voittomaali SKA:ta vastaan syyskaudella ja spin-o-rama -häkki en-muista-ketä vastaan.

Mitäs muuta.

Jaa, niin. Jormakka selätti en-muista-ketä vastaan pelatussa matsissa venäläispelaajan, joka yritti ensin ajella rumasti. Se on jäänyt mieleen. Sitten yksi hetki, joka ei liity peliin. Matsin alkuintrossa tulee kohta, jossa Selänne on äänessä ja kuvissa 90-luvun mestaruusjuhlissa. Oli melkoinen säpsähdys, kun avausmatsissa tuon intron ensiesityksessä yleisö, minä mukaan lukien, antoi Teemulle spontaanit aplodit. Huh. Värähti. Teemu perkele.

Mitäs teillä?
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Mitäs teillä?

Laitetaanpa tähän oma pelaajaarvio runkosarjan osalta!

Kokonaisuutena runkosarja oli mielestäni hieman edellisvuotta parempi, joskin epätasaisuus vaivasi koko kauden. Maalivahtipeli pelasti paljon pisteitä Jokereille. Heikompia jengejä vastaan oli varsinkin kotona ongelmia, mutta kovempia jengejä voitettiin sitten mukavasti (tämä on ihan mutua).

Järjestyksessä hyökkääjät, pakit ja maalivahdit (lopettaneet ja muualle siirtyneet ei mukana)

Brandon Kozun: todella hyvä hankinta, joka alkukaudesta myös teki paljon maaleja. Osoittautui lopulta enemmän pelinrakentajatyypiksi. Loistava liike.

Peter Regin: joku tällä palstalla vertasi miestä Janeckyyn. Piti täysin paikkansa. Paras ja kokonaisvaltaisin Jokereissa pelannut keskushyökkääjä pitkään, pitkään aikaan. Pelasi kaikki ottelut, mikä on huima suoritus tuolla roolilla ja peliajalla.

Pekka Jormakka: kauden positiivisin yllättäjä. Erittäin hyvä luistelu. Kun vielä oppisi yhden varman bread-and-butter-ratkaisun päästessään läpi voi kevyesti tehdä 20 maalia ensi kaudella.

Juhamatti Aaltonen: mitähän tästä taas sanoisi? Paska ja maaginen eikä mitään siltä väliltä. Hyvällä loppukaudella taisi pelata itselleen jatkon?

Niko Kapanen: rooliin ja peliaikaan nähden kauden suurin pettymys. Pistesaldo melko ok, mutta muuten jäi usein ratkaisevasti jälkeen tällä kaudella. Joukkueen kapteeni näytti esimerkkiä ottamalla roppakaupalla tyhmiä jäähyjä. Miinustilastossa myös johtajatason mies.

Jesse Joensuu: juuri ja juuri hyväksytty tulos, mutta ei pitäisi pelata KHL:ssä ykkösketjussa. Perushyvä fyysisessä pelissä ja maalin edessä, mutta Kozunin ja Reginin kanssa pitäisi tulla paljon enemmän tehoja.

Jere Sallinen: hirveästi kehutaan, ja ehkä kehittyi vähän viime kaudesta. Ehkä se rooli on tulevaisuudessa kolmosketju ja alivoima, ei taida pystyä tehoilemaan kuin parin ottelun ryppäissä silloin tällöin.

Niklas Hagman: hidas, kankea ja vailla itseluottamusta. Saas nähdä onko liigassa ensi kaudella vahvistus.

Petteri Wirtanen: joukkeen top-5-kamaa. Loistava av-pelaaja. Jos tuolla roolilla vetää +8 niin hattu päästä.

Tommi Huhtala: loukkaantui juuri kun oli pääsemässä vauhtiin. Ennen vauhtiin pääsyä näytti valitettavasti siltä, että ei ole kehittynyt sitten edelliskauden.

Jani Rita: legenda veti hirmutehot 3+5. En jaksa enää jauhaa siitä, mitä tuolla fysiikalla voisi tehdä jos olisi peliälyä ja käsiä. Jatkoa joka tapauksessa Janille!

Eetu Pöysti: loukkaantui, mutta ei ennen sitä esittänyt mitään mainittavaa. Ei taida olla eväitä nousta korkeammalle tasolle.

Tomi Mäki: jäi aika tasapaksu maku kaudesta. Yleispaikkaaja.

+Tim Kennedy, Pascal Pelletier: aika hiljaista oli. Tietysti vaikea tulla jengiin kesken kauden, mutta ukkojen pitää olla todella hyviä pudotuspeleissä jos meinaavat jatkaa ensi kaudella.


Philip Larsen: huikea pelimies. Tehoili hyvin, mutta oli myös muuten alakerran johtaja. Loistava liike, pelisilmä ja syöttötaito.

Ville Lajunen: todella hyvät tehot vaikka sai alkukaudesta paljon kritiikkiä. Oli mielestäni väärin roolitettu kun Villestä yritettiin väkisin saada jotain jääaikakuningasta joka hoitaa myös alivoimat. Mahtuisi hyvin minun KHL-Jokereihin ensi kaudeksi jos roolia järkeistettäisiin.

Topi Jaakola: huippukausi kaikin puolin, eikä parta heikennä suoritusta.

Jesper Jensen: oikein hyvä peruspakki tälle tasolle.

Atte Ohtamaa: ei kehittynyt juurikaan viime kaudesta. Omaisi raamit olla NHL-pakki, mutta näyttää kentällä välillä kumiukolta. Siinä ja siinä jatkon kanssa.

Daine Todd: pettymys, mutta jotenkin tulee mieleen että tästä kaverista olisi ulosmitattavissa niin paljon enemmän. Jospa vielä saisi kokeilla Jalosen jengissä?

Arturs Kulda: alakerran äijä! +14 sarakkeessa. Väänäseen verrattuna huima parannus.


Henrik Karlsson: paransi viime kaudesta. Erityisesti maskivedoissa paljon parempi ja otteet olivat tasaisempia. Menestyksen tärkein yksittäinen tekijä. Pahoin pelkään että saa rahakkaan tarjouksen muualta.

Riku Helenius: aloitti maagisesti, sen jälkeen lässähti ihmeellisesti. Otteet vaihtelivat aivan liikaa. En lähtisi rekantamaan Heleniuksen varaan ensi kautta. Voisi juuri ja juuri mennä kakkosena.


Joukkueen kokoajat (Kurri, Vuorinen jne) onnistuivat lähes 100%. Valmennukselle myös hyväksytty, varsinkin Markus Kettererille, joka teki hyvää työtä H.Karlssonin kanssa. Olimb saattoi olla huti, mutta Westerlund toki peluutti taitopelaajan aivan kylmäksi. Jälkikäteen on helppo viisastella, mutta Petr Koukal olisi mielestäni ollut iso parannus Niko Kapaseen verrattuna jengin kakkos-kolmos-sentterinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös