Juuso Vainio – matkalla menestykseen

  • 4 979
  • 23

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
JYP vahvistaa puolustustaan Bluesista lähteneellä Juuso Vainiolla.

JYP on tehnyt kevääseen 2018 asti ulottuvan sopimuksen puolustaja Juuso Vainion kanssa. Lupaava 21-vuotias Vainio siirtyy JYP-paitaan Espoon Bluesista, mutta on HPK:n kasvatti.

Vainio on tällä hetkellä loukkaantuneena, joten sopimuksen pääpaino on tulevissa kausissa, vaikka Vainio siirtyikin JYPiin ennen tämän kauden pelaajien siirtoajan umpeutumista.

Juuso Vainio (184 cm/86 kg R) on pelannut 126 liigaottelua ja on nuorten maailmanmestari kaudelta 2013-2014.

Juuso Vainio on lupaava, oikealta laukova kiekollinen puolustaja isolla tulevaisuuden odotusarvolla. Hyvä liikkuvuus, äly, maltti, valinnat ja taito kiekon kanssa yhdistettynä fyysiseen vahvistumiseen on merkinnyt hänelle isoa harppausta eteenpäin pelaajana, sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.
Juuso Vainio on ollut tähän mennessä kolme kuukautta loukkaantuneena, joten JYP hakee hänestä nyt tehdyllä pelaajasopimuksella merkittävää vahvistusta liigajoukkueeseensa syksyn 2016 ja kevään 2018 väliselle ajalle.

Tätä kevättä ajatellen on mahdollista, että Juuso pelaa tai ei pelaa loppukeväästä Play Offseissa JYPin paidassa. Tärkein katse hänen kohdallaan on kuitenkin siirretty tuleviin kausiin, kertoo Holtari.

Juuso Vainio kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta ja pelasi Bluesissa vain 18 ottelua. Tehopisteitä näissä otteluissa 21-vuotiaalle puolustajalle kertyi neljä. Puolustaja on edustanut Liigassa urallaan aiemmin kasvattajaseuraansa HPK:ta. Vainiolla on myös kokemusta Suomen eri juniorimaajoukkueista.​

Eli tosiaan Juuso Vainio JYPiin, sopimuksen pituus miellyttää ja Vainiota ilmeisesti kaavailtu tulevaisuudessa ihan kärkipuolustajiksi. Niku saa tuleviin kausiin hyvän kirittäjän Vainiosta ja puolustuksen leveys kasvaa. Olisi toivottavaa, että Vainio pystyisi pelaamaan jo tällä kaudella, mutta saapa nähdä. Kalteva, Niku, Pulli, Vainio + Aitola on jo hyvä aihio puolustajajia ensi kaudella, siihen jos huhutuista tulijoista tulisi esim Kankaanperä/Marttinen/tms ja Hietanen, Jokinen sekä Luoma jatkavat niin osasto on "ns" kunnossa. Aivan kärkiosaamista ei toki ole, mutta JYPissä on ennenkin osattu potentiaalista jalostaa kärkipelaajia. Kuten jo sanottua, niin ei tämä siirtoraja nyt putkeen kuitenkaan mennyt ja haetut hankinnat jäi saamatta, toki peukkua tästä Vainion "kaappamisesta" tuleviksi kausiksi.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse veikkaan että ainakin Hietaselle ei ole tämän sopimuksen jälkeen käyttöä. Tuolta takaa kun on näitä Aitola, Jokinen, Irving ja kumpanit vielä tulossa niin tiukkaa noista pelipaikoista tulee vaikka Salonen lähti jo menemään.

Hyvä haku jokatapauksessa, huonoimillaankin tuo leveyttä lisää ja hinta tuskin kallis. Hyvällä tuurilla saadaan uusi kärkipakki.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siirtyi siis tämän kauden puolella vielä JYPiin ja on käytettävissä esim pleijareissa, mutta pelaa tänään kuitenkin Bluesin riveissä? Häh?
 

Ralph

Jäsen
Siirtyi siis tämän kauden puolella vielä JYPiin ja on käytettävissä esim pleijareissa, mutta pelaa tänään kuitenkin Bluesin riveissä? Häh?
JYP hankki Juuso Vainion ja Bluesin riveissä pelaa tänään Veeti Vainio. On tuossa pieni ero ja sen kyllä huomaa, jos tarkkaan tutkii asiaa.
 

Baldrick

Jäsen
Siirtyi siis tämän kauden puolella vielä JYPiin ja on käytettävissä esim pleijareissa, mutta pelaa tänään kuitenkin Bluesin riveissä? Häh?

Eiköhän kyseessä ole joku virhe tai sitten on vielä jätetty lainalle, kun pääsee Blegissä pelaamaan. Epäilen kuitenkin virhettä.

Edit. Jaa, no tuossahan se ylempänä tulikin. En siis katsonut mistään mitään, vaan reagoin suoraan kirjoitukseen.
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eiköhän kyseessä ole joku virhe tai sitten on vielä jätetty lainalle, kun pääsee Blegissä pelaamaan. Epäilen kuitenkin virhettä.

Epäilen kuitenkin tätäkin ja tyydyn toteamaan, että kaikesta vittumaisuudestaan huolimatta Ralph on oikeassa.

e: Tietysti olisin voinut tehdä anal yysini muunkin kuin teksti-tv:n perusteella mutta enpäs jaksanut. Lälläslää. Niin ja tervetuloa Vainion JuusoVeetimikäoletkaan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Varaukseton peukku ylös Juuso Vainion hankkimisesta!

Taustalla varmaan jokin vakavampi vamma, kun ollut peleistä kauan pois. En tiedä yhtään minkälaisesta vammasta on kyse.
Olisihan tuo Vainio mukava nähdä pelaamassa jo tällä kaudella, mutta jos ei, niin hyvä hankinta joka tapauksessa tuleville kausille.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Juuso Vainio Växjöön.


Vainio siis Vehjööseen, kiitos Vainiolle näistä JYP vuosista, vaikka rikkonaista välillä olikin. Oli myös tällä kaudella hyvä ja esimerkillinen kapteeni.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Isohko menetys. Kapteeni ja ensi kauden lähtökohtainen ykköspakki. Iso nippu lähtee kokemusta Vainion, Hongan ja Mäenpään mukana.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Uskomatonta, että Vainion omaa ketjua on viimeksi nostettu ylös 2016 ennen tätä :o

Esimerkillinen pelaaja, todella virheetöntä ja osin näkymätöntä työtä illasta toiseen.

Hyvä että lähti Ruotsiin eikä kotoliigaassa muualle.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valtava menetys JYPille, ollut Kaltevan ohella puolustuksen selkäranka. Ketjun edelliset viestit vuodelta 2016 kuvaa tietynlaista aliarvostusta ja näkymättömyyttä, mikä on vallinnut Vainion kohdalla varsinkin erinomaisten parin viime kauden aikana.

Onnea Juusolle Ruotsiin, toivottavasti nousujohteinen ura jatkaa kehittymistään. Viimeinen napsu hyökkäyspelistä on puuttunut, joka osaltaan on pitänyt miehen pois parrasvaloista. Kokonaisvaltaisessa pelissä ollut kuitenkin jo parilla viime kaudella ihan kärkeä liigan puolustajissa.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kukahan siirtyy kapteeniksi? Tuttu ja turvallinen Tuppurainen, vai joku yllätyskortti?
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eihän se ihme ole, että Vainion tasoinen pelaaja lähtee, mutta ihmettelen kyllä Vainion valintaa kapteeniksi menneelle kaudelle. Vainio pelasi perushyvän kauden, mutta ei esittänyt mitään erityistä ja samalla joukkueen kausi oli korkeintaan keskinkertainen. Olisin kuvitellut, että kapteeniksi valitaan sellainen pelaaja, joka ei ole heti suuntaamassa muihin maisemiin, jos ei joku unelmakausi sitten muuta suunnitelmia radikaalisti.

Iso menetys joka tapauksessa. Kaikkea hyvää Vainiolle uusissa maisemissa!
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä nyt kirpasee ja paljon! Olihan se Juspen lähtö ootettavissa, kun jatkosopimusta ei julkistettu missään vaiheessa.
Kiitos kaikesta ja hyvää jatkoa! Aina on tervetullut takaisin.

PS. Mulla on olkkarin seinä täynnä Juspen paitoja; punainen, musta ja valkoinen. Värisuora täynnä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helvetin iso menetys Jypin kapeaan puolustukseen. Jostain kaivattaisiin all-around pakki mallia "Niklas Friman". Voi toki olla että näillä mennään kauden alkuun, kuten Viitanen totesi, mutta vaikka budjetti tulee olemaan hyvin rajallinen niin varmasti valmiutta on puolustusta(kin) vahvistaa tämmöisen menetyksen jälkeen.
 

Baldrick

Jäsen
Mietin, että olisiko kapteeniksi nimitys ollut yritys sitouttaa Juusoa seuraan? Toki en tiedä sitten, että onko valmennus, Veikko vai pelaajat valinnut kapteenin, mutta mikäli tullut ylempää nimitys, niin voisi olla näin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Ketjua ylös.

Tämän illan taklaus oli todella hieno ja muutenkin Vainion fyysinen preesens on jotain ihan muuta kuin mitä muistin viime stintiltä. Pidin Vainiota sellaisena semipehmeänä yleispakkina, mutta tässä jengissä ihan gooni, hyvällä tavalla.

Ihan massiivinen upgrade viime kauden pakistoon.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä olen aina tykännyt Juspen pelistä. Miehen voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa eli valmentaja (+muutkin) voi luottaa että hoitaa tilanteet varmasti loppuun.

Taklaus tänään oli hieno ja jos siitä olisi tuomarit antaneet jäähyn, olisi se ollut vähintään oikeusmurha. Toivottavasti taklauksia tulee jatkossakin tilanteen salliessa.

Olen onnellinen että mies palasi JYPiin takaisin!
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko nosta tätä ketjua. Äijä on puolustaja ja Veke voi signata viiden vuoden pahvin heti. Tänään vähän turha jäähy, mutta on ihan päällikkö kaukalossa ja sen ulkopuolella.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään vähän turha jäähy
Tähän tilanteeseen liittyen Vainio kävi Tapparan pelaajan vinkistä morjestamassa pelin jälkeen pleksin takaa miestä jonka naamaan kyseinen purkukiekko osui. Oli aika pahan näköinen tilanne ja herralla melkoinen paketti päässä kun palasi lehtereille.

Asiasta kukkaruukkuun: kapteenin rooli sopisi ehkä paremmin Vainiolle kuin Rooballe, jonka peli tuntuu seonneen sen jälkeen kun C tuli rintaan. Ehkä sitten ensi kaudella?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös