TPS-puolustus kaudella 2015–2016

  • 103 286
  • 401

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Malmivaara on sen sortin tunari kentällä ettei mitään määrää, vastustajan pelaajat juhlivat tepsin maalilla kun tämä seppien seppä kaartelee hitaasti ties missä muttei ainakaan siellä missä pitäisi, todella huono hankinta.
 

MailaPleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Malmivaara on sen sortin tunari kentällä ettei mitään määrää, vastustajan pelaajat juhlivat tepsin maalilla kun tämä seppien seppä kaartelee hitaasti ties missä muttei ainakaan siellä missä pitäisi, todella huono hankinta.
Hieman samaa mieltä, jotenkin aina vähän jännittää kun Malmivaara on kentällä. Täytyy myös sanoa ettei Kaijomaakaan ole vakuuttanut oikein minua. Nytkin Ässiä vastaan katsoi läheltä ensimmäisessä maalissa kun Marjamäki löi kiekon riparista sisään kun siinä tilanteessa olisi voinut pelata maalinedustaakin. Mieluummin jommankumman tilalla katsoisi vaikka Keskitaloa miehen tervehtyessä.

Forsström sen sijaan on aivan huikea pamppu, tekee töitä kyllä kentällä kokoajan ja välillä kahdenkin edestä kun Nummelin pyörii puolustusalueella ja odottelee hyökkäykseen lähtöä. Hyökkäyspäähän Petu onkin sitte vieläkin timanttinen pelimies kuten Ässiä vastaan nähtiin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hieman samaa mieltä, jotenkin aina vähän jännittää kun Malmivaara on kentällä. Täytyy myös sanoa ettei Kaijomaakaan ole vakuuttanut oikein minua. Nytkin Ässiä vastaan katsoi läheltä ensimmäisessä maalissa kun Marjamäki löi kiekon riparista sisään kun siinä tilanteessa olisi voinut pelata maalinedustaakin.

Tosiaan tuo pakkipari ei eilen oikein vakuuttanut. Tuota maalia edelsi muistaakseni tilanne jossa Malmivaara sössi kiekon Ässille.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun Malmivaara tuli oli vähän samanlaiset fiilikset kun Kaijomaasta tällä hetkellä. Kaveri on aina paikalla kun omissa soi, mutta puolen metrin päässä maalintekijästä ihastelee kun oma mies iskee kiekon häkkiin. Aina ei voi maalia estää, mutta sen tekeminen pitäisi tehdä edes hankalaksi eikä katsella vieressä.

Malmivaara on vähän päässyt peliin sisään ja Kaijomaallakin alkaa nyt olemaan se hetki kun pitäisi herätä, koska muuten tuosta pelaajasta on enemmän hyötyä vaikka Bergin kanssa pulloja täyttelemässä. Siinä on kyllä katastrofin ainekset kun Malmivaara & Kaijomaa huitoo samaan aikaan kentällä.

Pelottavan näköistä on myös Petun hidastuva liike viikko viikolta. Puolustuspeli on käytännössä paikallaan seisomista ja muut tekee työn. Hyökkäyspäässä pelaa usein syvään joka on toki hyvä kun kiekkoa ei menetetä, mutta kun se menetetään niin vastustajan koko viisikko polkee ohi Petusta ennen kuin tämä kerkeää takaisin omiin. Ristiriitaiset tunteet.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Osui tuolta Ruudun studiosta silmään, että Tallinder on liigan jäähypörssisä 6. sijalla. Onhan tuola toki isoa rankkua mukana, mutta mielenkiintoinen seikka joka tapauksessa. Tekevälle sattuu?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei oikein nämä tämän kauden vahvistukset vakuuta. Malmivaara ja Kaijomaa jatkuvalla syötöllä vaikeuksissa omassa päässä ja maalinedessä "puolustetaan". Todella sääli tuo Forsströmin loukkaantuminen. Toivottavasti edes Keskitalo ja Nummelin pelaisivat ensi viikolla niin saataisiin edes toinen näistä pois pelaavasta kuusikosta.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ei oikein nämä tämän kauden vahvistukset vakuuta. Malmivaara ja Kaijomaa jatkuvalla syötöllä vaikeuksissa omassa päässä ja maalinedessä "puolustetaan". Todella sääli tuo Forsströmin loukkaantuminen. Toivottavasti edes Keskitalo ja Nummelin pelaisivat ensi viikolla niin saataisiin edes toinen näistä pois pelaavasta kuusikosta.

No ei ne Tikkasen suorituksetkaan edelleen mitään silmiä hiveleviä ole. Aivan järkyttävästi antaa kiekko vastustajalle, eikä se puolustustyöskentelykään mitään timanttia ole. Eikä tätä nyt pelkällä peliajalla voi selittää

Edelleen pakkikaupoille minä lähtisin kevättä ajatellen.

Forsströmmin loukkaantuminen oli kyllä todella paskamainen sattuma.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi kaudeksi satsaisin kyllä pakiston liikkuvuuteen. Tällä hetkellä pakiston hitaus on osa-alue johon vastustajan on liian helppo iskeä. Ei muutenkaan rosteri ole jaloilla pilattu.

Kokonaisuudessaan koko joukkueen puolustuspeli on kyllä parantunut massiivisesti jos vertaa viimeiseen...noh, kymmeneen vuoteen.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ehdottomasti vahvistusta pakisto huutaa, Bluesista tulleet "vahvistukset" Malmivaara ja Kaijonmaa olisivat nähdyn perusteella saaneet jäädä hankkimatta.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Voisko Jypistä lähtenyt Salonen olla meille tulossa?
Veikkaan, että Salonen tai Ipasta lähtenyt Kessel nähdään Palloseuran nutussa. Ja tämä siis ihan vain mutuilua.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tikkanen on kyllä ollut iso pettymys tällä kaudella. Ihan pulassa kaiken aikaa ja vääriä ratkaisuja koko ajan.

Forsström on ollut varsin kelpo puolustaja. Näitä luotettavia peruspakkeja on ollut vaikea viime vuosina löytää. Harmi, että meni rikki juuri kun yv saatiin skulaamaan.

MalmiOlli nyt on ollut aivan yhtä horror kuin ennakkoon odotin. Pitkä miinus tästä hankinnasta.

Toki tässä jotain vahvistusta pakistoon vielä toivoisi.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ruvetaan elämään runkosarjan suhteen ratkaisuhetkiä ja kyllähän tuo Tepsin puolustus pistää mietityttämään. Jos Turussa halutaan nähdä keväällä muutakin kuin yksi-kaksi sääli playoffs ottelua, niin kyllä koko joukkueen puolustus pelaamisen, pakkien ja Lassilan tason on noustava todella paljon paremmaksi. Toki maalivahtien kohdalla näyttää käyvän niin että näillä esityksillä Setänen kaappaa ykkösveskarin paikan itselleen.
Päästetyt maalit eivät aina tietenkään tarkoita että pelkästään pakit tai maalivahti ovat epäonnistuneet vaan tilanne on saattanut lähteä hyökkäysalueelta hyökkääjän karkeaan kiekon menetyksen johdosta ja josta vastustaja esim. päässyt ylivoima hyökkäykseen. Eli vanha sanonta että kaikki hyökkää ja kaikki puolustaa.
Tepsin pakisto ei kuitenkaan silti vakuuta ja anna kamalasti uskoa kevään pelejä ajatellen. Petun ollessa poissa kokoonpanosta joukkueesta ei löydy kunnollista kiekollista pakkia joka pystyisi nopeastikin avaamaan peliä sekä ylivoimalla ei löydy pakkia joka pyörittäisi viivalta peliä tai pystyisi laukomaan kiekon verkkoon.
Toki vastaavasti omassa päädyssä Petu on omalle joukkueelleen todellinen riski sillä senverran usein omissa soi hänen ollessa jäällä.
Omassa päädyssä ainoastaan Tallinder sekä Eronen jotka hoitavat hommansa niinkuin kuuluukin.
Malmivaarasta on täällä varmasti kirjoitettu kaikki mahdollinen mutta kyllähän se vaan edelleen ihmetyttää miksi tuollainen peluri tänne hankittiin. Tuollaisen rungon omaavan kaverin pitäisi olla sellainen pelote oman maalin edessä, jakavan painavia taklauksia ja hyökkäyspäässä valtava viivapelote. Malmivaara ei omaa yhtäkään näistä ja kaiken lisäksi sijoittuu jatkuvasti kentällä väärin ja ajaa lähes joka vaihdossa itsensä ulos tilanteista. Joka kerta hänen ollessa jäällä vastustaja saa loistavan maalintekopaikan luotua. Kiekollisena ollessaan ei pysty yleensä antamaan edes helppoa syöttöä omille. Silti näyttää olevan Selinin luottopelaajia.
Kaijomaa ei myöskään ole vakuuttanut. Omissa ajoittain melkoisissa vaikeuksissa ja kiekollisenakaan ei paljoakaan hyötyä joukkueelle.
Kojolla myös isoja vaikeuksia kentällä ollessaan. Ajaa itsensä helposti ulos tilanteista kiekottomana ja eikä omaa myöskään juurikaan kiekollisia taitoja. Malmivaaraan sekä Kaijomaahan verrattuna toki ilkeämpi painos.
Forsström on noussut Selinin luottopelaajaksi mutta edelleen yksi sun toinen hallilla ihmettelee sitä miten paljon hän saa vastuuta. Jos saa jatkaa Tepsissä ensi kaudella niin hänet pitäisi laittaa ensimmäiseksi kunnolla opettelemaan luistelemaan. Yksi Liigan heikoimpia sillä osa-alueella. Vaikka on onnistunutkin tekemään pisteitä yv:llä niin kyllä hänen pelaamisensa ykkös yv:ssä aiheuttaa ihmetystä. Luulisi maalin eteen löytyvän joku muukin. Maskimiestä tarvitaan siinä mutta eikö siinä olisi myös hyvä olla peluri joka sen lisäksi pystyisi esim. laukomaan one timerista jos saa passin siihen keskelle.
Toivotaan että varsinkin kyseiset kaverit tulevat nostamaan tasoansa selvästi mitä pidemmälle pelit tästä eteenpäin etenevät.
Pikkaisen tietysti mietityttää jo valmiiksi ensi kausikin sillä ainakin osa näistä edellä mainituista tulevat jatkamaan Tepsissä. Kojolla sopimus ja Forsströminkin optio tultaneen varmasti käyttämään.
Ensi kaudeksi tarvittaisiin vähintään yksi kiekollinen pakki Petun tilalle tyyliin Rantakari sekä vähintään yksi fyysisempi pakki tyyliin Joonas Järvinen. Tosin Järvistä ollaan kovin viemässä Jokereihin ensi kaudella.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kaijomaa teki toissä peliin 0+2, alkoi puheen suorina: ihan OK pelaaja, parantaa koko peliään.

Eilen 0+0 -3. Saako sanoa: ihan täys susi hankinta?

Vaikka onkin toistoa, mutta sanon edelleen, laatua hankkisin pakistoon. Jonkun mielestä meillä on riittävän laaja pakisto. On se kyllä ehkä laaja kaikkien ollessa terveenä, muttei siitä riittävän laadukasta kyllä saa millään.

Eronen hoitanut pirun mallikkaasti tonttinsa Tallinderin kanssa. Tulevaisuutta ajatellen olisi mielenkiintoista nähdä pari 18min peliä Tikkasen/Malmipommin kanssa.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaijomaa on ollut kyllä surkea. Yhdeksään (9) peliin tehotilastossa -7!!

Tätä vauhtia Vittasmäen hallussa ollut nimitys pakkasukko saa uuden haltijan.
Onhan tää ihan järjetöntä, että hankitaan pelaaja muualta ja suoritustaso on heikompi kun meidän omilla junnuilla. Sielä olis Keskitalo penkin päässä, joko olis aika vaihtaa paikkoja Kaijomaan kanssa? Kaijomaa pelannu myös ylivoimaa viivassa eikä sieläkään mitään taikatemppuja kyllä ole tehnyt. Kyllä nyt on sen verran monta ottelua jo alla Tepsissä, että ei enää voi pistää sen piikkiin, esim. Makkonen hyvin erisuuntaisessa vauhdissa. Toinen katastrofin aines on Malmivaara, tosin sillä erolla että ihan joka vaihdosta ei napsahda omiin.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eronen hoitanut pirun mallikkaasti tonttinsa Tallinderin kanssa. Tulevaisuutta ajatellen olisi mielenkiintoista nähdä pari 18min peliä Tikkasen/Malmipommin kanssa.
En halua nähdä, hukkuisin mieluummin Aurajokeen. Eiköhän siihen ole joku syy, että Kissa ei pelaa alivoimaa ja ottelun loppuhetkiä. Aivan tasan tarkkaan pärjännyt ainoastaan Tallinderin takia, kenenkään muun kanssa ei ole pärjännyt. Liian pehmeä, ei osaa syöttää eikä puolustaa.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkue on saanut tasaisuutta otteisiinsa ja enää ei taso heilahtele niinpaljon ottelun/otteluiden aikana tai välillä kuin vielä jokin aika sitten mutta eiköhän siitä isoin kiitos kuulu Setäselle sekä 2-4 ketjun hyökkääjille jotka ovat nostaneet Makkosen johdolla tasoaan ja saaneet onnistumisia maalien muodossa. Ennen oltiin lähinnä ykkösketjun varassa joka on kyllä hienosti pitänyt tasonsa Kallion johdolla vaikka ukkoa on rinnalla vaihtunutkin.
Tallinder on ehkä koko liigan paras pakki ja Eronen on siinä ollut kyllä todella hyvässä opissa ja Tikkanen on pelannut ihan ok kauden mutta muuten puolustus on vaan todella hatara ja heikko. Ilman Setäsen torjuntoja olisi viimeisistä otteluista jäänyt aika monta pistettä tulematta.
Alkukaudesta Friman sai lokaa niskaan ja myöskään Forsströmin pelaaminen ei ainakaan itseltäni saa kehuja kun luistelussa ehkä tasoltaan joukkueen heikoin ja ainakin katsomoon näyttää että on aina mieletön paniikki päällä ja kiire mutta näitäkin herroja tulee jo ikävä kun joutuu ottelusta toiseen seuraamaan Malmivaaran, Kaijomaan sekä Kojon otteita. Hitaita, kankeita, pehmeitä ja kiekollisina ei juurikaan mitään käyttöä. Näiden pelaajien ollessa jäällä varsinkin play offseissa vastustajien valmentajat laittavat jäälle tuolloin Kuuselaa, Lainetta, Haapalaa, Junttilaa, Ahoa jne. Tuloksen on jokaisen helppo arvata.
Toivottavasti sairaslistalta alkaa pian tulemaan pakkeja takaisin sillä edellä mainittujen herrojen ollessa kokoonpanossa ei tulla pitkälle menemään.
Tämä on itsensä toistamista mutta tosiasiat ovat tosiasioita.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itseäni pisti jokseenkin ihmetyttämään eilinen toiminta akselilta Tikkanen - Malmivaara. Molemmat pihalla kuin kodittomat.

Ensin Tikkaselta helvetin huonoa pelaamista viivassa ja menee vielä antamaan täysin turhan taklauksen, josta syntyy 2vs1 yv-hyökkäys. Malmivaara siis puolustajana tässä ja Malmivaara ei pidä vetoa eikä syöttöä. Siinä on sitten kiva työ Setäsellä ottaa toi kiekko kiinni, kun puolustaja on oikeastaan vain vaikeuttamassa tilannetta. Jos tulee 2vs1-hyökkäys, puolustajan on pakko ottaa jompi kumpi pois. Muuten se on varma maali.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tulee 2vs1-hyökkäys, puolustajan on pakko ottaa jompi kumpi pois. Muuten se on varma maali.

Yleensähän pakit yrittävät ottaa vähän kumpaakin pois mitä en kyllä ymmärrä ja sitten siinä käy niinkuin tuossa tilanteessa. Mielestäni pakin pitäisi aina lähtökohtaisesti ottaa se syöttöpaikka pois jolloin molari voi keskittyä vain siihen laukojaan, varmaankin sovittuja juttuja nämäkin mutta kuka molari nyt haluaa että pakki pelaa vedon pois ja ottaa itse sen poikkisyötöstä tulevan laukauksen? Tietysti tilanteet ovat erilaisia ja esim kätisyydet vaikuttavat varmaankin asiaan mutta kuitenkin. Tallinderia kannattaa seurata miten hän pelaa nämä tilanteet, siitä voisi useampi ottaa mallia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vanha oppi 2 vs 1 hyökkäyksissä on ollut että jos kiekollisella hyökkääjällä on lapa "laidan puolella" peitetään syöttö. Jos keskellä, otetaan laukaus pois.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Nuo 2 vs. 1 - tilanteet tulee usein niin nopeasti, että kyllä siinä aika aisteilla ja selkäydin-tasolla pelataan. Nuo tuollaiset puolustajan ikään kuin läpi menevät syötöt ovat pahimpia, kun veskari alitajuntaisesti ajattelee että pakkihan saa syötön katki, mutta sitten se meneekin läpi. Joskus näkee myös että pakki pelaa hyvin kiekollisen pelaajan niin pieneen kulmaan, että veskarilla työ tehdään todella helpoksi.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Onhan noissa pakko ottaa ainakin alkuvaiheessa vähän molempia, tekee kiekollisen hyökkääjän ratkaisun vaikeammaksi kun pakki ei pelaa täysin kortit auki. Nythän se kiekko ehti kiertää hyökkääjältä toiselle ja takaisin (jos muistan oikein), mikä ei maalivahdille ole kovin hyvä tilanne. Ei siis ihan puhtaita papereita Malmille tuosta tilanteesta. Mutta nää on näitä puolustajille hankalia tilanteita missä pelinlukutaidot lopullisesti punnitaan. Ristolainen on tällä kaudella NHL:ssä katkonut näissä syöttöjä tai pakottanut hyökkääjän vetämään suhteellisen huonosta kulmasta vetämällä pitkän ruhonsa jäihin juuri oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan. Sekin vaan vaatii aika paljon taitoa, rivipakista taitaa tulla heittäytymällä entistä hyödyttömämpi. Tallinder tietysti jäätävän rutiininsa ja pelinlukutaitojensa myötä tälläkin pelin osa-alueella TPS-pakiston ylivoimainen ykkönen.

Mutta niin kuin jo todettua niin Tikkanen taisi olla tuohon maaliin enemmän syyllinen. Kiekonmenetys viivallakin oli vielä ihan hyväksyttävä virhe, mutta sen jälkeinen huono pelinluku ja höntyily taklaamaan vauhditonta ja sinänsä vaaratonta kiekollista hyökkääjää oli se moka, joka Kookoolle hyvän maalipaikan lopulta avasi.
 

Lucic

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaikella kunnioituksella Nummelinin perheen tilannetta kohtaan, mutta siitä huolimatta hiljaa mielessäni toivoin vielä ennen siirtorajaa uutista tyyliin "Petteri Nummelinin ja HC TPS:n välinen sopimus on purettu pelaajan aloitteesta". Olisi mahdollistanut Tepsille vielä hakea Tallinderin lisäksi se toinen kärkipakki tohon rosteriin play-offeja varten.

Nyt näyttää pahasti siltä, että ketään ei enää tule. Ei voi kun sitten alkaa toivoa, et Petua näkis kaukalossakin useemmin kun sen kerran kuussa. Ei vaan vakuuta meikäläistä tämä nykypakisto kun mietitään kevään pelejä.

Mikä muuten on tilanne Keskitalon kohdalla? Miksi helvetissä mies istuu penkin päässä puremassa tuppia jos on pelikunnossa, samaan aikaan kun MalmiOlli luutii kaukalossa noin 10min liikaa per peli? Tai miksi istuu penkin päässä jos EI ole pelikunnossa? Tähän olisi kyllä hauska kuulla joku selitys.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mä olen erimieltä. Vaikka Petu on ties missä ja milloinkin, kun ei pelaavassa kokoonpanossa ainakaan ole, niin silti mies tuo joukkueeseen ihan helvetisti kokemusta, johtajuutta ja henkistä voimaa jos/kun Petu saadaan parsittua kasaan niihin kevää peleihin. Petu on ollut omissa huonompi tällä kaudella kuin kenties koskaan, mutta sitä kiekonsiirtelyä, pelinäkemystä ja laukaisutaitoa tarvitaan edelleen hyökkäys-sinisen paremmalla puolen. Siinä asiassa vanha koira vie nuorempiaan edelleen 10-0.
 

Lucic

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen kanssasi samaa mieltä. Tilanne vain nyt näyttää olevan se, että pelataan kauden ehkä tärkeimpiä pelejä, ja mestari on ollut askissa kolmessa ottelussa viimeisen kuukauden aikana. KOLME! Tepsillä ollut kuitenkin 9 matsia tuona aikana. Ei vaan riitä tolla palkkapussilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös