Rottailut ja muut häröilyt NHL:ssä

  • 1 268 397
  • 6 069

Rocco

Jäsen
Poistettu viesti ja lainaus
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan Kadrilta aika kitinät, kurkunleikkaukset ja you're fuckind dead -huudot perään. Koitti kertaalleen taklata Giordanoa, mutta jäi itse nuolemaan jäätä kun Gio otti taklauksen tyylillä vastaan. Jossain kolmannessa erässä sai vielä kotiyleisö lisää huumoria, kun Kadri jahtasi kiekollista Giordanoa, joka päättyi siihen, että Gio tuli kiekolla ohi ja Kadri kaatui päin laitaa. Heh.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Itseasiassa itse olin lukevinani, että ensin Kadri sanoo "You´re dead!" ja seuraavaksi vielä vahvistaa sanomaansa "You´re fucking dead!".
Samaa katselin ite. Luulis moisista eleistä ja sanomisita jotain tulevan. Mitäs se Venäjän päävalmentaja siitä kurkunleikkauksesta saikaan?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Boldattuun kohtaan pieni kysymys: Mitenkäs tuo nyt liittyy ketjun aiheeseen tai viimeisiin viesteihin millään lailla?
@Kari Runk tähän jo vastasikin, joten ei siitä sen enempää. Samat sanat @Dougie lle.

Jos nyt tosissaan ollaan, niin juu, harmittaa Barkovin puolesta (koska värilasit), mutta noita tulee aina toisinaan. Sashalle tietysti henkilökohtaisesti vielä sattunut useampi, joihin ei hirveästi ole voinut vaikuttaa. Ei tähänkään. "Pää ylös" ei ole mikään pajatson tyhjennys.
 
Onhan se aika jännä.

Taklaa päähän: ei jäähyä.
Joku astuu mailasi lavan päälle ja liukastuu: saat jäähyn.
Vastustaja muuttaa suuntaa ja mailasi jää tämän kainalon suunnalle: saat jäähyn

Taklaa päähän: ei pelikieltoa
Tekee kurkunleikkauseleen vaihtopenkillä: pelikieltoa tulee

No, onhan tuo kurkunleikkuuele melkoinen tölväisy ja mieskunnian loukkaus. Ei sellainen kuulu urheiluun, vaan nakkikioskin jonoon, jos sinnekään. Päähän kohdistuneet taklaukset ja aivotärähdykset sen sijaan ovat osa peliä, sallittuja ja suositeltavia. Thäts haki.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tosiaan Kadrilta aika kitinät, kurkunleikkaukset ja you're fuckind dead -huudot perään. Koitti kertaalleen taklata Giordanoa, mutta jäi itse nuolemaan jäätä kun Gio otti taklauksen tyylillä vastaan. Jossain kolmannessa erässä sai vielä kotiyleisö lisää huumoria, kun Kadri jahtasi kiekollista Giordanoa, joka päättyi siihen, että Gio tuli kiekolla ohi ja Kadri kaatui päin laitaa. Heh.

Kyllähän tämä menee huumoriosastolle Kadrin osalta. Teot eivät nyt ihan vastanneet sanoja ja eleitä - onneksi toki. Muistaakseni kurkunleikkaus-ele on tuottanut aikaisemminkin pelikiellon, joten eipä Kadri ilman kakkua selvinne.

Näitä voi tulla loppukaudesta enemmänkin Leafs-pelaajilta. Häviämiseen turhautunut pelaaja reagoi Kadrin tavoin aika paljon todennäköisemmin kuin sellainen, jolla on vielä mahdollisuus pudotuspeleihin. Voi miettiä, mikä vaikutus ennen peliä julkaistulla Phaneuf-kaupalma oli, koska sen myötä Leafs on entistä huonompi.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Itse en kyllä ymmärrä miksi Abdelkaderin piti lopussa nimenomaan pumpata itseään ja samalla kohdistaa iskua ylös, joka mielestäni osuu päähän. Hienon taklauksen olisi saanut myös aikaan menemällä matalalla loppuun asti. Ei tämä tosiaan ole teknisesti ruma taklaus, mutta vähän tuollainen paskahousun suorittama.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Itse en kyllä ymmärrä miksi Abdelkaderin piti lopussa nimenomaan pumpata itseään ja samalla kohdistaa iskua ylös, joka mielestäni osuu päähän. Hienon taklauksen olisi saanut myös aikaan menemällä matalalla loppuun asti. Ei tämä tosiaan ole teknisesti ruma taklaus, mutta vähän tuollainen paskahousun suorittama.

Niin. olen katsellut videoita ties mistä kulmasta, pysäytellyt ja suurennuslasilla tutkinut tapahtuneen.

Abdelkader liukuu kyyryssä taklaukseen ja se on ok. Siitä ponnistaa helvetinmoisella voimalla Sashaa osuen naamaan ja rintaan. Taklauksen voimasta kertoo se käsi joka lekan lailla heilahtaa Sashan pään eteen. Ei siinä mitää tarkoitusta osua ole, kertoo vain siitä kun yli 100kg monsteri laittaa kaikki peliin. Tsekkasin luistimia ja hetken taklauksessa vasen on vielä jäässä mutta nouseehan sekin ilmaan. Ei ollut hyppy.

Kävi säkä taklaajalla. Jos olis ylemmäs mennyt niin olis yläosaan kypärää osunut ja pää olis retkahtanut, siihen olis Sasha jäänyt.
Toinen asia minkä pistin merkille tutkiessani Lydmanin uran lopetusta, se järkyttävä vauhti millä mies mällin suorittaa. JOS Abdelkader olis tehnyt yhden sirklauksen ympäri viivan tai ottanut jo punaviivalta vauhtia olis taas ollut lopputulos Sasha isoista ovista ulos.

No noin ei onneksi tapahtunut eikä niistä syyttäminen.

Tämän sankarin brutaali taklaus Lydmaniin olis pitänyt johtaa siihen että pelaaja pihalle koko sarjasta. No way. Jos toisen uran lopettaa niin lisenssit veke. No eipä ollut case Bertuzzi-Moorenkaan tapahtumisissa sellaista mistä olis voinut Bertuzzin poistaa pelistä.
"the IIHF described Bertuzzi's actions as "an extremely serious violation of the rules" vähän kommentttia IIHF puolelta tapahtuneesta.
Bertuzzi pelas siten vielä ainakin seitsemän kautta NHL miljoonien palkalla, Moore ei peliäkään.

Taitaa olla munattoman NHL ainoa syy pelaajan heivaamiseen mäkeen kun mies vetää mailalla toista päähän. McSorley - Brashear
Tai haukkuu Bettmannia hinuriksi.

NHL siistii jatkuvasti sarjaa ja yrittää tehdä siitä salonkikelpoista. Tappeluihin puututaan ja säännöillä yritetään kitkeä moinen moraalittomuus pois. Onhan ne vähentyneet mutta nekö on se ongelma ja tuleeko niistä pahoja vammoja pelaajille. Ei tosiaan, tappelut on ammattilaisten hanskatessa suht turvallisia, paitsi typerä kypäräpakko hajottaa käsiä. Se tosin asetettiin silloin kun se yksi löi päänsä jäähän. Maissa olevaa ei enää lyödä ja kun linjurit tulee väliin niin se loppu, selvät säännot ja niitä noudatetaan.

Kummaa kyllä kun matsi alkaa jossain päin kenttää niin lähes poikkeuksetta yleisö on aivan pähkinöinä. Määkin tsiikaan mieluusti miten meni. Varsinkin yllättävien pelaajien tappelut on viihdettä.

Taas pahaan loukkaantumiseen johtanut taklaus ei ole listassa mihin pitäisi puuttua, mitä vit.

Mun foliohattu kertoi tapahtumasta näin: Detroitin joukkueelle oli jo ennen peliä kerrottu kuka kannattaa yrittää saada vastustajalta pois pelistä. Sehän ei mitään kummallista sinänsä, kaikkea heikkouksia yritetään löytää ja niihin isketään kiinni jos mahdollista.
Floridan ykkösketju on todella vaarallinen, sieltä Hube vois olla yksi mutta ei ole helppo saalis. Pappa taas ei tule kysymykseen, se on kunnioitusta yhteen maailman parhaista pelaajista. Miten Barkov? Nuori jäbä joka raataa ylhäältä alas ja pelaa isot minuutit koska on vaan niin loistava pelaaja.
Maalejakin takoo kiitettävällä tahdilla. On nuori vielä ja ei niin kouliintunut etteikö kunnon vastapallo vois osua kohdalleen. Tilaisuus tuli ja yksi kovimmista taklaajista koko sarjassa sai jyvän kohdilleen ja niin siinä sitten kävi.

Vähän tuli muistelona mieleen Saku Koivun eka matsi? Ja Lindros pisti nenän verille.

Taklaukset tarkoituksella vastustajan taitopelaajiin on vastenmielistä ja pahenee vain kun uhri loukkaantuu. Kurinpito ei nää mitään virhettä tapahtuneen kun taklauksen uhri ei jää makaan jäähän vaan vetää aikansa henkeä ja sitten menee pönttö sekaisin omaan pukukoppiin laskeen sormia. Ei edes jäähyä ja niin tuomarit ja kurinpito teki putipuhdasta valkopyykkiä taklauksesta.

Täyttä potaskaa. Taklaajalle pitää antaa joku muistutus esimerkiksi aiheettoman kovasta taklauksesta josta uhri loukkaantuu tai vastustajan kunnioituksen puutteesta. Se sitten loppuu tai sun urasi sarjassa on ohi. Tämän päivän haluan nähdä kun toteutuu, taitaa olla dream on.

Taklaus varmisti Detroitille maukkaan herkun, ei tullut jäähyä tai ulosajoa, vastajoukkue meni aivan sekaisin. Tarvittavat maalit ja iloisin mielin kohti uusia haasteita. Barkov vähemmän iloisin mielin kohti sairaalaa.

Ei mitään kunnioitusta vastustajaa kohtaan, haettu kohde. Vielä kirpaisee oikein syvältä kun oma suosikki oli kohteena.
 
Viimeksi muokattu:

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Jatkan vielä sen verran että mun pointti tässä koko jutussa on kurinpito. Sen pitää antaa joku vaikka suullinen huomautus tai "100 dollarin" sakko tekijälle.
En hae mitään pelikieltoa tai muuta, ei sellainen Sashan kuntoutumista edistä, vaan se että kurinpito ottaa kantaa tapahtumiin eikä hyväksy tekoa. Jätkä veti liian kovan pommin uhriin joka ei ehtinut valmistautua mitenkään kontaktiin. Oli sitten kuinka katse kiekossa ja kumarassa ja ties missä. Vastuu on taklaajan joka käytti hyväkseen tilannetta eikä piitannut uhrista pätkän vertaa.

Ei valkopesua kyseenalaisille teoille vaan kehotus taas pelaajia kunnioittaan toisiaan, se on taas tainnut unohtua.

Nyt on 2016 ja mun mielestä pitäisi NHL huolehtia säännöillään pelaajiensa turvallisuudesta entistä painokkaammin. Tänä päivänä on taas vauhti noussut mitä se oli viime vuonna samaan aikaan. Laji menee eteenpäin kuten pitääkin mutta jotkut laahavat asiat saa mut hyvin ärsyyntymään. Varmaan tarvitaan joku Kariya makaa tiedottomana siniviivalle pleksi huurussa Wanhaan malliin että kurinpito herää ja nostaa kissan pöydälle.

Jääkiekko ei ole jääkiekkoa jos ei saa taklata. Pitäis vain nyppiä pois varotusten saattelemana ne harvat tilanteet missä toinen pelaaja loukkaantuu. Jos puhtaasti taklaa niin ei kohde loukkaannu, sattua voi ja ei siinä mitään

Mää tykkään pelaajista jotka osaa rakentaa aivan erityisen taidokkaasti, ne on harvassa jotka sen osaa.
Taas pelaaja joka rikkoo ei vaadi mitään luovuutta, senkun tekee tuhoa ja se o helppoo
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos puhtaasti taklaa niin ei kohde loukkaannu

Tuo nyt on täyttä paskapuhetta. Koska tahansa voi loukkaantua, koska jääkiekko on äärimmäisen fyysinen laji. Tapparan miestä luonnollisesti kirpaisee, kun Barkov oli ottavana osapuolena, mutta ei tuollaista paikkaa jätä yksikään fyysisempi pelaaja käyttämättä, sen verran unessa numero 16 siinä pää munissa luisteli.

Noihin pumppauksiin en ota kantaa, kun se on vähän veteen piirretty viiva, mutta kyllähän se ensisilmäyksellä puhtaalta taklaukselta vaikutti. Vaikka Abdelkader onkin äärimmäisen likainen pelaaja hyppytaklauksineen, niin nyt vaikuttaisi olleen ihan puhtaat jauhot pussissa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tämän sankarin brutaali taklaus Lydmaniin olis pitänyt johtaa siihen että pelaaja pihalle koko sarjasta. No way. Jos toisen uran lopettaa niin lisenssit veke.

Eli esim. Konstantinovilta olisi pitänyt ottaa lisenssit pois (ennen kuin auto-onnettomuus vei sitten pari peliä myöhemmin) kun Hawerchuk loukkaantui hänen taklauksestaan eikä enää pelannut niissä playoffeissa ja lopetti sitten uransa myös siihen.

Mun foliohattu kertoi tapahtumasta näin: Detroitin joukkueelle oli jo ennen peliä kerrottu kuka kannattaa yrittää saada vastustajalta pois pelistä. Sehän ei mitään kummallista sinänsä, kaikkea heikkouksia yritetään löytää ja niihin isketään kiinni jos mahdollista.
Floridan ykkösketju on todella vaarallinen, sieltä Hube vois olla yksi mutta ei ole helppo saalis. Pappa taas ei tule kysymykseen, se on kunnioitusta yhteen maailman parhaista pelaajista. Miten Barkov? Nuori jäbä joka raataa ylhäältä alas ja pelaa isot minuutit koska on vaan niin loistava pelaaja.
Maalejakin takoo kiitettävällä tahdilla. On nuori vielä ja ei niin kouliintunut etteikö kunnon vastapallo vois osua kohdalleen. Tilaisuus tuli ja yksi kovimmista taklaajista koko sarjassa sai jyvän kohdilleen ja niin siinä sitten kävi.

Olet varmasti oikeassa. Detroit on tullut tunnetuksi kovana headhunttaus-joukkueena ja vastustajan tähtipelaajia telotaankin ihan mielivaltaisesti. Muutama esimerkki:

Franzen murtaa vastustajan ykkössentterin nilkan
Datsyuk noutaa vastustajan tähtisnaipperin
Howard teloo liigan parasta pelaajaa
Datsyuk taas rottailemassa, laukoo kiekon tahallaan tähtimaalivahtia päähän ja tälle tulee aivovamma
Tässä klipissä nähdään kuinka Brian Lashoff yrittää teloittaa Selännettä, mutta onneksi Anaheimin poliisit ovat hereillä ja näin mitään peruuttamatonta ei vielä päässyt tapahtumaan. Selänteen onneksi Abdelkader oli samana aamuna jättänyt roinat popsimatta ja seisoskeli vaan rauhassa tämän vieressä tilanteen eskaloiduttua.
Abdelkader hyppytaklaa Killornia, huomatkaa kuinka jalat nousevat ilmaan.
Tässä puolestaan Helm polvitaklaa Kevin Poulinina

Taklaukset tarkoituksella vastustajan taitopelaajiin on vastenmielistä

Mun mielestä paljon vastenmielisempää oli se kun aikanaan joku Gretzky sai kaarrella ihan rauhassa pää munissa kun kukaan ei uskaltanut taklata.

Taklaus varmisti Detroitille maukkaan herkun, ei tullut jäähyä tai ulosajoa, vastajoukkue meni aivan sekaisin. Tarvittavat maalit ja iloisin mielin kohti uusia haasteita. Barkov vähemmän iloisin mielin kohti sairaalaa.

Niin, Floridahan oli aivan köysissä, telineissä, jäässä, you name it ennen tuota tilannetta, mutta sai hiukan juonesta kiinni tuon taklauksen jälkeen. Detroit vain viimeisteli paremmin sitten lopussa ja vaan yhdellä joukkueella voi olla maalissa Mrazek.
 

_Samppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
Onhan se aika jännä.

Taklaa päähän: ei jäähyä.
Joku astuu mailasi lavan päälle ja liukastuu: saat jäähyn.
Vastustaja muuttaa suuntaa ja mailasi jää tämän kainalon suunnalle: saat jäähyn

Taklaa päähän: ei pelikieltoa
Tekee kurkunleikkauseleen vaihtopenkillä: pelikieltoa tulee


Joku astuu mailasi lavan päälle ja liukastuu: saat jäähyn.

Tää on kans sellainen saatanan "jäähy" et huhhuh. Vähän samaan kategoriaan menee huitomisjäähyt: Jos jomman kumman komposiittipaska menee poikki, voit olla varma et joka kerta tullaan viheltämään.

En voi käsittää miten noilla nykyisillä mailoilla voidaan pitää minkäänlaisena mittarina sitä,että meneekö maila poikki vai ei. Jos nyt verrataan suoraan puumailakauteen, niin onhan siinä ihan pieni ero voimankäytössä jos vastustajan mailaan lyömällä katkaiset puumailan.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
@Petros Ihan perusteltu mielipidekirjoitus.

Oma mielipiteeni on tosin melko erilainen. Ihan jo lähtökohtaisesti väite siitä, että rikkovan roolin toteuttaminen ei tarvitse luovuutta, on mielestäni kummallinen. Jokaisella pelaajalla on oma erikoisosaamisensa joillakin se on taidokas rakentaminen ja toisilla se on lajiin kuuluva fyysinen pelaaminen, joka joskus lajin sääntöjen puitteissa voi johtaa jopa loukkaantumisiin, vaikka se ei olekaan tarkoitus. Vaaramomentti on yksi asioista, jotka tekee jääkiekosta nautittavaa seurattavaa ja ennen kaikkea pelaajana pelaamisesta kiinnostavaa. Tämän vaaramomentin luovat yleensä nämä rikkovamman roolin pelaajat ja jotta tämän momentin voi luoda, on osattava tunnistaa fyysisen pelin tilanteet, jotka käyttää hyväksi. Samantapaisesti esimerkiksi taitavan syöttäjän pitää pystyä tunnistamaan oikea tila ja ajoitus, jotta erinomainen vapauttava syöttö voi tapahtua.

Lisäksi kirjoituksessa on maininta "Taklaukset tarkoituksella vastustajan taitopelaajiin on vastenmielistä". Toivon ymmärtäväni väärin, mutta jos tosiaan tätä tarkoitetaan, niin en oikeastaan edes tiedä miten pitäisi suhtautua, koska ajatus on absurdi. Jos tarkoitukselliset taklaukset taitopelaajiin karsitaan, tulee pelistä minusta vastenmielistä. En nauti All-Star-tapahtumista, ja niissähän nimenomaan neppaillaan vailla taklauksia. Jääkiekkoilullisesti ne matsit on hyvin kaukana siitä, mitä itse pidän hyvänä jääkiekko-otteluna.

Siitä voin olla jossain määrin samaa mieltä, että joistakin taklauksista voisi mainita julkisesti asioita. Esimerkiksi kyseessä olevan tilanteen olisi voinut periaattteessa vetää puhtaamminkin taklaussuorituksena ja tästä voisi kurinpito mainita. Kääntöpuolena on, että sanat pitäisi osata valita hyvin tarkkaan, koska asia pitäisi pystyä ilmaisemaan taklaajaa kriminalisoimatta. Tämä siksi, että taklauksessa suorituksena oli myös paljon hyviä puolia, vauhtia ei ollut puolen kentän matkaa, eikä kädet tai maila olleet ylhäällä. "Pumppausliike" on ainoa, joka taklausta vie rajatapauksen suuntaan ja tämä kuitenkin on liike, joka tehdään käytännössä jokaisessa olkapäällä suoritetussa taklauksessa. Oikeastaan liikkeen suunnan olis voinut muuttaa siten, että se alkaisi alempaa tai hieman myöhemmin ja kohdistuisi hieman enemmän eteenpäin kuin ylöspäin. Kyseinen liike aiheutuu pääosin siitä, kun taklaaja jännittää vartalonsa lihakset ottamaan kontaktin vastaan, lisäksi pieni osa aiheuttajaa on siinä kun taklaaja yrittää kohdistaa liikevoimansa taklattajaa siten, että törmäys järkyttää taklaajan tasapainoa.

Summa summarum, aina kun astut jääkiekkokaukaloon, sinun pitää olla tietoinen riskeistä. Loukkaantumisia ei toivo kuaan, mutta niitä tulee niin kauan kun jääkiekkoa pelataan. Törkeydet, tahalliset vahingoittamiset ja ajattelemattomat urpoilut pitää karsia, mutta samalla täytyy pitää kiinni jääkiekkopelin identiteetistä. Kyseessä oleva tilanne ei mielestäni kuitenkaan kuulu mainistemiini ryhmiin. Tuon kaltaista tilannetta ei pidä karsia, sitä voi yrittää opettaa pelaamaan puhtaammin, mutta se on aika lillukan varsia vielä kun kaukalossa tapahtuu paljon törkeämpiä tekoja. Osa vastuusta on myös Barkovilla.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
mutta ei tuollaista paikkaa jätä yksikään fyysisempi pelaaja käyttämättä, sen verran unessa numero 16 siinä pää munissa luisteli.

Kanadalaisessa kiekkomediassa en ole vielä törmännyt tällaiseen mielipiteeseen. Sen mitä olen kuullut esim. TSN:n puolelta entisiltä kiekkoilijoilta, niin tuota tilannetta pidettiin kyllä vähintäänkin arveluttavana. Ja muutenkin, eivät kokeneet änärikiekkoiljat yleensä valita vastustajan taklauksista mediassa vielä seuraavanakin päivänä, jos niissä ei mitään vikaa ole, vaikka taklauksen kohde löytyisikin omasta joukkueesta.

Se suurin vika tuossa taklauksessa on se, että se oli niin hakemalla haettu, kun olla voi. Minusta sellaiset otteet, jossa aletaan kyttäilemään vastustajan parhaimpia pelaajia siinä toivossa, että pääsee pamauttamaan niitä mahdollisimman kovaa, kun joutuvat haavoittuvaan asemaan esim. kiekon tavoittelutilanteessa, ei kuulu jääkiekkoon. Valitettavasti ilmeisesti monen mielestä kuuluu. Lindros, Crosby, Mackinnon, lista on varmaan loputon huippusenttereistä, jotka ovat päässeet maistamaan tätä älytöntä "keep your head up" -kulttuuria karvaalla tavalla. Mutta nehän luistelee pää munissa, joten eivät osaa pelaa oikein. Siinähän oppivat.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Lindroshan nimenomaan luiteli pää munissa. Teoria oli se, ettämkun Eric oli aina junnuissa niin paljon muita isompi, niin ei oppinut katsomaan eteensä, koska a) kukaan ei uskaltanut taklata ja b) jos uskalsi yrittää taklausta, niin jäi alle.

NHLstä löytyi Lindrosille vihdoin sen kokoisia vastustajia, että taklauksia tuli ja ne satuttivat myös taklattavaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lisäksi kirjoituksessa on maininta "Taklaukset tarkoituksella vastustajan taitopelaajiin on vastenmielistä". Toivon ymmärtäväni väärin, mutta jos tosiaan tätä tarkoitetaan, niin en oikeastaan edes tiedä miten pitäisi suhtautua, koska ajatus on absurdi. Jos tarkoitukselliset taklaukset taitopelaajiin karsitaan, tulee pelistä minusta vastenmielistä. En nauti All-Star-tapahtumista, ja niissähän nimenomaan neppaillaan vailla taklauksia.

Sama vika. Jääkiekko muuttuisi ringeteksi jos vastustajan taitopelaajia ei saisi taklata. Nimenomaan vastustajan parhaisiin niitä taklauksia pitää kohdistaa, koska nehän sen pelin yleensä ratkaisevat. Jos saat puhtaalla kovalla niitillä vastustajan parhaan pelaajan ajatukset vääriin asioihin tai hänet jopa jäähypenkille niin onhan se omalle joukkueelle melkoinen etu. Toki niitä alempien ketjujen kavereitakin taklataan, mutta onhan tuo nyt itsestään selvää, että kärkiäijiin ne taklaukset kohdistetaan. Ja niin sen pitää ollakin.

Jatkan vielä sen verran että mun pointti tässä koko jutussa on kurinpito. Sen pitää antaa joku vaikka suullinen huomautus tai "100 dollarin" sakko tekijälle.

Jätkä veti liian kovan pommin uhriin joka ei ehtinut valmistautua mitenkään kontaktiin.

Tätäkään en nyt taas ymmärrä. Kurinpito nimenomaan vahvisti, että taklaus oli puhdas ja se ei johda edes sinne kurintokäsittelyyn. Jos olisi johtanut niin olisi voinut antaa pelikieltoa tai vaikka sakkoa. Mutta kun oli puhdas niin miksi ihmeessä siitä pitäisi antaa huomautus tai sakko?

Liian kova pommi? Just joo. Lisätään sekin sääntöihin - liian kovat taklaukset on kielletty. Ja yli 100 kiloinen ei saa taklata alle 100 kiloista. Ainakaan kovaa. Ja valmistautumisaikaa pitää antaa riittävästi sekä varoittaa etukäteen äänimerkillä.
 

Baldrick

Jäsen
Olet varmasti oikeassa. Detroit on tullut tunnetuksi kovana headhunttaus-joukkueena ja vastustajan tähtipelaajia telotaankin ihan mielivaltaisesti.

Aina sama joukkue. Itsensä lähihistoriassa väkivaltaisista taklauksista ja gooneista tutuksi tehneen Detroit Red Wingsin toiminta on kyllä vastenmielistä. Oikea NHL:n Vityaz Chekhov ja varsinainen rikollislauma. Ihmettelen vieläkin, että miten tuollaisia mielipuolia ei ole suljettu liigasta. Lempinimi "Blood Red Wings" ei ole todellakaan tuulesta temmattu ja liekö joukkue on kaupunkikulttuurin ilmentymä.

Sitten asiaan. Veikkaan, että lempipelaajakseen Sashan ilmoittanut @Petros on tässä tapauksessa jäänyt ymmärrettävästi vähän värilasiensa vangiksi. Tuskin tähtipelaajien taklaaminen on lähtökohtaisesti vastenmielistä, mutta juttu lähtee helposti laukalle, kun ärsyttää. Tuskin kukaan haluaa, että kaikkien joukkueiden ykkösketjun äijiä ei saa ollenkaan taklata.

Totean kuitenkin, että ymmärrän kyllä molempia osapuolia siitä, että tulisiko antaa kakkua vai ei. Itse olisin ehkä 2 peliä pannaa antanut, koska kyllähän tuosta voisi väittää, että Barkovin postilaatikko on kontaktin ottavana osapuolena isossa roolissa. Taklaus itsessään on kuitenkin Abdelkaderilta tyylitön ja haavoittuvassa asemassa olevan pelaajan metsästys. Joskus pelaaja päättää hyvissä ajoin taklata, eikä pahemmin tilannearvioita päätöksenteon jälkeen tee. Joillekin tällaisia tilanteita tapahtuu enemmän kuin toisille.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jo silloin kuin ABCD pelasi tyyliin toista kauttaan NHL:ssä totesin Henkalle, että täyttä sikaa se pelaa.

Henkka totesi vastaukseksi tyyliin jotta hyvä, että Detroitistakin löytyy tuollainen.
 

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Jo silloin kuin ABCD pelasi tyyliin toista kauttaan NHL:ssä totesin Henkalle, että täyttä sikaa se pelaa.

Henkka totesi vastaukseksi tyyliin jotta hyvä, että Detroitistakin löytyy tuollainen.
Mikkihiirejähän ne ovat suurin osa. En ole kyllä Abdelkaderia koskaan pitänyt minään possuna tai saalistajana, mutta hyvää ilkeyttä miehessä kyllä on.
Peli muuttuu, ja onhan Detroit ollut kehityksen kärjessä aiemmissakin murrosvaiheissa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kadrille ainoastaan 5k$ sakko:
#NHL fines #leafs' Nazem Kadri $5,000 for his throat-slashing gesture.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Eli esim. Konstantinovilta olisi pitänyt ottaa lisenssit pois (ennen kuin auto-onnettomuus vei sitten pari peliä myöhemmin) kun Hawerchuk loukkaantui hänen taklauksestaan eikä enää pelannut niissä playoffeissa ja lopetti sitten uransa myös siihen.



Olet varmasti oikeassa. Detroit on tullut tunnetuksi kovana headhunttaus-joukkueena ja vastustajan tähtipelaajia telotaankin ihan mielivaltaisesti. Muutama esimerkki:

Franzen murtaa vastustajan ykkössentterin nilkan
Datsyuk noutaa vastustajan tähtisnaipperin
Howard teloo liigan parasta pelaajaa
Datsyuk taas rottailemassa, laukoo kiekon tahallaan tähtimaalivahtia päähän ja tälle tulee aivovamma
Tässä klipissä nähdään kuinka Brian Lashoff yrittää teloittaa Selännettä, mutta onneksi Anaheimin poliisit ovat hereillä ja näin mitään peruuttamatonta ei vielä päässyt tapahtumaan. Selänteen onneksi Abdelkader oli samana aamuna jättänyt roinat popsimatta ja seisoskeli vaan rauhassa tämän vieressä tilanteen eskaloiduttua.
Abdelkader hyppytaklaa Killornia, huomatkaa kuinka jalat nousevat ilmaan.
Tässä puolestaan Helm polvitaklaa Kevin Poulinina

Mun mielestä paljon vastenmielisempää oli se kun aikanaan joku Gretzky sai kaarrella ihan rauhassa pää munissa kun kukaan ei uskaltanut taklata.
...

Tämä Lydmanin pää munissa kaartelu jäi sinulta linkkaamatta:

VIDEO: Justin Abdelkader delivers huge hit on Toni Lydman - CBSSports.com

Huomatkaa kuinka jalat... ovat luistimissa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös