RoKi Hockey 2015–2016

  • 203 043
  • 498

ex-kuusamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi ja Tappara
Niin siellä toimistolla vaan prkl nukutaan, kun muut hommailee "vahvareita" ni me vaan kaivetaan nokkaa ja samalla pyllistetään maksaville katsojille kun ei hommata uusia ukkoja...

TSTO->>> H E R Ä T Y S N Y T, J A T E K E M Ä Ä N J O T A I N H Y Ö D Y L L I S T Ä !!!!!!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Olen kuullut, ettei RoKin toimistollakaan ihan sentään nukuta. Tiedusteluja on tehty, mutta ilm. ei rahaa ole käytettävissä, koska yhteydenotot ovat jääneet melkein vain kyselyiksi; asiallisia soppareita ei ole tarjottu, so far.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Sarja on pitkä ja peli ailahtelee kaikilla. Eilen Roki sai aikaan hyvän suorituksen ja Hermes oli hukassa. No huomenna sitten jukurit, joka jatkaa varmaan hyviä otteita. Rokin kannattaa panostaa lauantain Sapko peliin, jos jukurit karkaa jo aikaisessa vaiheessa. Ja enpä usko muutenkaan, että Jukurit antaa mahdollisuutta vaikka peli olisi tiukka. Toki huonoja päiviä sattuu kaikille, joten pitää olla hereillä jos on iskun paikka. 3 pistettä viikonlopun reissusta ois mukava saalis.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Olen kuullut, ettei RoKin toimistollakaan ihan sentään nukuta. Tiedusteluja on tehty, mutta ilm. ei rahaa ole käytettävissä, koska yhteydenotot ovat jääneet melkein vain kyselyiksi; asiallisia soppareita ei ole tarjottu, so far.

Mestis-joukkueen on vaikea haalia kelpo vahvistuksia tässä vaiheessa riveihinsä, kun joukkueen sijoitus on peräpäässä. Tämä on Heinolassa huomattu aiemmilla kausilla. Playoff-taistelussa mukana olevaan Mestis-joukkueeseen löytyy yleensä halukkaita. Tammikuussa on ainakin aiemmin tapana ollut pelaajien hintalappujen korotukset. Mikä lie tilanne nykyään, mutta ainakin vielä muutama vuosi sitten pelaajien markkinahinnat nousivat välillä yli pelaajan taitotason.
 

Lätkä

Jäsen
Mestis-joukkueen on vaikea haalia kelpo vahvistuksia tässä vaiheessa riveihinsä

Totta....liki mahdoton tehtävä!

Kukaan itseään arvostava pelaaja ei uskalla ottaa sitä riskiä, että lähtisi talkoisiin auttamaan... Ihan vaan, koska jos siin ei onnistu, niin sillä voi olla varsin negatiivinen vaikutus omaan pelaajastatukseen.

Ainoa keino, jolla näitä "vahvistuksia", ehkä voisi saada...olisi pitkä sopimus ja tukku rahaa. Se puolestaan ei taida sopia Rovaniemen yhtälöön...
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Ei alkanu vierasturnee taas kovin ruusuisesti kun kaksi tärkeää pelaajaa kuumeeseen meno matkalla justiin kun oltiin saatu neljä sentteriä pelaamaan ja vahva esitys Hermestä vastaan. Toki vastustaja oli ihan toista luokkaa mutta Jukurien "tehottumuus" olisi voitu hyödyntää ja ryöstää mutta näin. Tänään vastassa vahva Sapko ja sairaat ovat kuntoutuneet pelaamaan tai ainakin ovat merkattu kokoonpanoon. Saapa nähdä miten jalka liikkuu kun kolmas peli neljään päivään ja dösässäkin on saatu istua. Jos jalka ei liiku ja onnistumisia ei saada on edessä kivinen ja karikkonen 60 minuuttia. Hölseriltä tarvitaan kaikki kiinni peli ja tehoja hyökkäykseen niin mahollisuus pisteisiin on olemassa.

Nämät loukkaantumiset ja sairaudet ovat pitkän kauden arkea eikä voida puhua huonosta tuurista. Toki sitäkin hieman kun kaikki tuntu loukkaantuvan samaan aikaan mutta tiedossa on ollut rosterin kapeus. Siinä missä tuplapelissä alkukaudesta Jokipojat jätti muutaman miehen kotiin kun oli rovaniemen reissun jälkeen kotona peli niin Roki ei pysty tähän koska kaikki jotka on rosterissa sopii pelaamaan ja pakko pelata. Esimerkin kaltaista lepuuttamista ottelusumassa meillä ei voida tehdä ja sitten kaikki ihmettelee miksi joukkueen peli ailahtelee niin paljon. Edelleen osoitan konttoria sormella, siellä hommataan resurssi ja raha hankinnoille ja UTJ:n tehtävä on sillä rahalla hankittava pelaajia. Jos rahavirrat ovat kiinni, pelaajavirrat ovat kiinni koska loistavien puitteiden lisäksi täällä voidaan tarjota vain isoa roolia, vastapainona sitten kovaa bussissa istumista ja heikohkoa liksaa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Oivoi, kun ei ite saada mistään sisään ja sitten kun ei jakseta sillä 100 % asenteella puolusttaa niin tulos on taululla. Pelillisestikin taas aivan erilaista kun esimerkiksi Hermes ja Sapko pelit. Toki tuo jos joku joukkue elää niiden onnistumisten myötä, jos sitä palkintoa ei tule niin jotenkin se sellainen varovaisuus ja pelkääminen alkaa jolloin ei se pelaaminen luonnistu. Niva-Kova valjakko näköjään vetää ihan samalla setillä kuin Rovaniemelläkin, eli linjaa ei ole olemassakaan. Välillä saa roikkua ja hakata kuinka haluaa ja sitten päätetään että nyt mä alankin puhaltaa.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Enpä vaivautunut fanseatin ääreen. Suunta on ollut se, että hokki poimii rokilta pisteet ja taas antaa pisteet muille peräpään joukkueille. Mutta tarkennan vielä, ettei joku ala valittamaan folio-hattuteorian keksimisestä, että selvästikin Roki sytyttää Kainuun karhun :)
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Se on tänään taas kolme pistettä otettavissa. Täytyy vääntyä ruudun ääreen. Toivotaan Rokilta ehjää peliä kokonaisuudessaan eli selkeää tuloksellista hyökkäyspeliä ja aktiivista sekä huolellista puolustuspeliä. Toivottavasti keskiviikon Kajaanin matkasta on toivuttu.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Kaksi ja puoli erää Roki pelasi miehekkäästi, sitten alkoi viikonloppuvapaat painamaan päälle ja oltiin näennäisesti pelissä. Sapko painoi hurjasti päälle ja Roki suostui vierestä seuraajan osaan, eikä keskittyminen riittänyt loppuun asti. Voitonnälkä ratkaisi pelin. Sapkolla oli sitä enemmän. Voittomaaliin johtavassa tilanteessa ei ollut mitään rikettä. Rokin pelaaja törmäsi Sapkon mieheen omalla siniviivalla ja sillä selvä. Roki pelaa huonolla sommitelmalla alivoiman. Passiivinen pieni neliö aiheuttaa joka pelissä vastustajalle maaleja sivuttaislaukauksesta.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Nyt tämä tuomarien näkemättömyys maksoi meille aika arvokkaan pisteen tai kaksi. Vitun Sorakangas, lopeta jo!

EDIT: Mutta totta se että viimenen 10 minuuttia ei uskallettu niinku valakokäärme tuossa jo samalla sekunnilla kerkesi veistää.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
No jos samalla linjalla ois vihelletty tuo johtomaaliin johtanut tilanne kuten Zorekin jäähy niin Sapkolle ois pitänyt tuomita jäähy. Mutta mielestäni kumpikaan tilanne ei ollut jäähyn arvoinen. Korpelan jäähyyn johtanuttta tilannetta en oikein muista mitä siinä tapahtui.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kattokaapa fanseatilta esimerkiksi Korpelan estäminen ja sitten tämä tilanne josta maali tuli. Kauden jatkunut linjattomuus eskaloitui tänään pisteiden menetykseen, Sorakangas on ollut yksi paskimmista tuomareista tällä kaudella mitä oon koskaan nähny. Ei ehdi eikä näe omaa puoliskoaan kentästä.
 
Ja sitten sitä kuuluisaa raippaa penkin taakse!
Eilisessä pelissä näkyi täydellisesti se, miksi Hirvosesta ei ole edes Mestikseen päävalmentajaksi. Johtoasemassa sekoitti hyvin toimineet kentälliset, istutti vilttiin päivän pirteimmän sentterin Korpelan ilman mitään järkevää syytä sekä puolustajista Heikkilän, joka oli pelaavista puolustajista paras. Viimeisellä minuutilla herra päävalmentaja seisoi kädet puuskassa ja otti aikalisän vasta sitten, kun "neloskoutsi" Nieminen sitä ehdotti. Kuinka pihalla valmentaja voi tuolla tasolla oikein olla? Ei osaa reagoida millään taktisella tasolla pelin aikana. Pelaajat kyllä yrittää parhaansa, mutta tästä kuulapäästä ei voi kyllä sanoa samaa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Jarkko Heikkilä on kyllä ottanut ison harppauksen tällä kaudella kun on saanut vastuuta Rebelsissä. Uskaltaa tehdä kiekon kanssa, luistelu kehittynyt ja saa riistettyä kiekkoja omassa päässä sekä pääsääntöisesti avaa omille. Korpela on myös ollu todella hyvä tullessaan takaisin. Tolvasen laittaisin kuitenkin takaisin Zorecin pariksi ja kokeilisin suoraviivaisempaa Heikkilää Klytseroffin parina. Saataisiin loppukaudeksi isokokoinen ja liikkuva pakisto vaikka sinne karsintoihin asti. Männistön Mikon kiekollinen pelaaminen ei tunnu kehittyvän, alkukaudesta tutut "munaukset" tulee joka pelissä ja niistä on mätetty Rokin verkkoon tosi iso kasa maaleja. Miehellä olisi raamit pelata Mestiksen kärkipakkina ja parikin on hyvä mutta mitä ihmettä se välillä ajattelee siellä omassa päässä avatessaan tai hyökkäyssinisellä menettäessä alimpana kaverina?!

Hirvosen reagointiin taktisessa mielessä en enää jaksa ottaa kantaa kun olen sitä 3 kautta puhunut. Operoihan herra tosi ohkasella kokoonpanolla ja välillä joukkue esittää mallikasta pelaamista mutta se ailahtelu on minun mielestä taktisen pelaamisen vajavaisuutta, kun vastustaja lukee sen meidän pelin niin me emme osaa reagoida siihen. Ainainen viivelähtö vs nopea kääntäminen on myös se joka monia kirnullakin puhuttaa. Silloin kun käännetään nopeasti ja päästään ylivoimahyökkäyksiin me saadaan maaleja, viivelähdöistä ei juuri koskaan.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
11 peliä on sinisillä matkaa runkosarjan päätökseen eli 33 pistettä tarjolla. Sarjaohjelma on joukkueelle suotuisa, toki siellä on joukkueita pudotuspeliviivan yläpuolelta mutta voitettavia sellaisia. 11 pelistä joukkue saa pelata 7 peliä kotona, vaikka meidän kotisaldo koko kaudelta ei mairittele niin viime aikoina on kotiesitykset olleet parempia ja pitkän kauden reissaaminen on alkanut vieraspeleissä näkyä. Kotona kohdataan: Leki, Hermes, Keupa x 2, Hermes, Akatemia ja Jukurit. Vieraissa: Hermes, Jokipojat ja Vantaa. Vieraspelit ovat vaikeat, Vantaa ja Jokipojat ovat olleet aikaisemmin kaudella todella vaikeita sekä kotona Jukurit on varmaan tekemätön paikka. Muuten Leki, Akat, Keupa ja Hermes on onnistuneella veskarilla sekä maalinteon onnistumisella voitettavissa.

Leki ja Akat ovat päävastustajat, farmien otteet vaihtelevat paljon koska kokoonpano elää jatkuvasti. Akat ovat paha vastus jos Kanniset ja Nättiset pääsee emojoukkueesta sekä Lekillä riippunee kuinka Tappara varustelee itsensä kevääksi. On jännä nähdä miten emoseurat auttavat karsintauhan alla.

Akat pelaa 10 peliä josta 4 kotona (Hermes, Jokipo, Sapko ja Tuto) ja 6 vieraissa (K-Vantaa, Hokki, Hermes, Leki, Tuto, Roki). Ohjelma on mielestäni pahempi kuin Rokilla ja emoseuralaiset tuskin kovin helposti vierasturneelle lähtevät. Nähtäväksi jää miten kulkee.

Leki pelaa 12 peliä josta 6 kotona (Tuto, Jukurit, Keupa, Akat, Hermes, Hokki) ja 6 vieraissa (Tuto, Roki, Hokki, Jokipo. Sapko, Peliitat). Myöskin Lekin ohjelman on mielestäni hiukan vaikeampi kuin Rokilla mutta ei ratkaisevasti. Tulevana viikonloppuna on jo tärkeät pelit Rokia ja Hokkia vieraissa jossa Rokilla on niistämisen paikka. Mikäli Roki onnistuu pisteet viemään ja Hokki pelaa Kajaanissa tasollaan tämä olisi Rokin kannalta helpottava jatkoa ajatellen.

Jännäksi menee että nähdäänkö taas Rokin Mestiskaudella jälleen playoutit, osaltaan tämä kiehtoisi sillä jänniä pelejähän nämä ovat mutta mieleen palaa ne edelliset karsinnat jossa Mika Norja seisoi päällään sekä meidän veskari ei saanut rantapalloakaan kiinni. Toivottavasti joukkue yltyy hyvään vireeseen joka alkaisi jo tulevasta Leki pelistä ja kestäisi maaliskuulle,
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Melkoista hurlumhei-kiekkoa oli tänään RoKi-LeKi. Sinällään ihan viihdyttävää katsottavaa kun varsinkin toisessa erässä koko ajan tapahtui jotain. Ja kotijoukkueelle vielä makea viime hetken tasoitus ja ja-voitto.

Iso miinus lippujen hinnoittelusta kun ala-asteikäisiltäkin peritään liput. Onneksi sentään reilusti aikuisten lippuja huokeammat.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Minusta siinä lasten lipussa mitään vikaa ole, alle 6 vuotiaat voi päästä ilmaiseksi mutta kouluikäisiltä voi periä lasten lipun.
Roki oli aloitteellisempi tänään, Leki oli minun silmiin kyllä yllättävänkin heikko ja toisessa erässä näytti että bensiini loppui. Viimeisessä erässä kävi sitten se meidän tyypillinen pelaaminen, annettiin kaverille kiekko ja alettiin omalla alueella ajattamaan. Se harrastekiekon mailapuolustaminen sitten aiheutti maalin ja perään heti jäähyn. Sitten taas alettiin pelata omalla vauhdilla ja pysyttiin kiekossa. Karvaus aiheutti huonoja oman pään lähtöjä josta sitten Lekin pakki läpsäytti Pietilän Olli-Aleksi lapaan ja peli tasoihin. 3 vs 3 oli todellista hawajia ja tilanteita riitti molemmilla ratkoa vuorotellen. Viimeisessä hyökkäyksessä käännettiin nopeasti josta Pelto-Arvo ja Pietilän kaksyköseen ja pullo lentoon.

Jos muistakin halutaan pisteitä niin peliä yksinkertaisemmaksi ja omasta päästä tulee kääntää nopeamminen. Paniikeissa ei ole nolo heittää sitä pitkää kun oikein kusessa ollaan. Suuri osa maaleista tulee kun menetetään kiekko jommalla kummalla viivalla ja vastustaja ylivoima hyökkää. Viivan päällä tarkasti ja päätykiekkoihin ajoitus jotta hyökkääjän on mahdollista se kiekko saavuttaa. Tänään ajoitus oli monesti hukassa joten ilmaisia kiekkoja hyvin mailalla pelanneelle veskarille. Laukomalla maalit tulee eikä hienouksista, ylivoimaa suoraviivaisemmaksi sekä alivoimaa aktiivisemmaksi. Männistö oli vähän yllättäen penkitetty mutta eiköhän mies huomenna pelaa. Mikon kehittyminen hieman jarraa ja ei tunnu oppivan niistä kiekon menetyksistä pohjalla tai viivalla. Toivottavasti asennetta ja nöyryyttä löytyy lisää koska raamikas puolustaja jolle aavistus varmuutta kiekon kanssa tekisi ihmeitä. Nyt samoja virheitä pitkin kautta, seuraava askel on otettava pelaamisessa Männistöllä. Hieno tunnelma tänään sikakatsomon rummun tahdittaessa ja yleisöäkin taisi olla reilu tonni. Huomenna Hermes!
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Onneksi Lekin tehokkaampi maalintekopeli ei riittänyt eilen ja Roki kairasi voiton. Leki ei ollut ihan parhaalla jalalla liikenteessä.

Tänään ei sitten passaa pelata pelin alkua samallalailla unessa kuin viimeksi. Tai passaa, jos voitetaan, mutta karseaa katsottavaa. Kokkolassa ollaan molempina kertoina oltu kuutamolla eka erässä ja voitettu. Toivottavasti jalkoja ja keskittymistä riittää poikkeusellisesti perjantai kotipelin jälkeen lauantai vieraspeliin heti alusta. Pisteet kairattava pohjoiseen!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Eilen oli tälle kautta kovin tuttu kaava vieraissa. Valtava työmäärä maalipaikkaa kohti ja sitten kun niitä paikkoja saatiin niin ei saatu sitä palkintoa. Hermeksen Huovinen narisutti rankaa komeilla viimeistelyillä ja me sudittiin viivalta tyhjistä ohi. Rooban kramppi sitten katkaisi lopullisesti rangan. Springare oli eilen heikko ja mies ei jaksanut liikkua mihinkään joka on hänen ainoa valttinsa pelaamisessa. Huovisen toisessa maalissa ei kehdannut/jaksanut luistella omaa maalia kohti vaikka olisi kerinnyt auttamaan Hölsää. Oikea penkitys ja Männistö pelasi sitten loppupelin JE:n kanssa sekä Tolvanen Klytseroffin kanssa. Tuolla koostumuksella voitaisiin kokeilla seuravassakin pelissä. Eilen saatiin keskusta tukittua eikä Hermes päässyt suoriin hyökkäyksiin, maalit tulivat tutusti AV:lla ja oman aluen huonoista kiekollisista ratkaisuista. Eli ihan normaalilla kaavalla mentiin, 5 vs 5 pelissä oltiin tarpeeksi hyviä voittaakseen ja kaksi erää kuskin paikalla mutta tässä lajissa pitää tehdä maaleja eikä kuskata ja syötellä kiekkoa jos haluaa voittaa.

Huilia taisi tulla nyt toista viikkoa, vahvistuksiin en usko vaikka toimari oli tälläistä korttia väläytellytkin. Maalinteko ja maalinesto tulee parantua jos mielitään se kultainen ananas saada ja karsinnat välttää. Erikoistilanteet ei meinaa kulkea, ylivoimassa haetaan liian hankalaa ja suomisarjamaista hinkkausta että päästäisiin läpsimään tyhjään maaliin. Ei toimi vaan yksinkertaisempi on tehokkaampaa, eilenkin siirreltiin ja laukaukset puuttui. Alivoimassa näkyy yksinkertaisesti se että meidän kamppailuvoima ei riitä ja tilanteita ei saada purettua. Pitkän pelaamisen jälkeen tulee se huono sijoittuminen ja laukauksella suoraan syötöstä se vastusjakin tekee ne maalit.

Asenteesta joukkuetta ei voi moittia, joka ilta mennnään kaasupohjassa eikä anneta isoille yhtään periksi. Jos hieman vielä taklattaisiin enemmän niin olisi tämä homma aivan kymppi. Toivottavasti tämä ilme näkyy koko loppu kauden, mentiin karsintoihin tai ei. Tässä on itekki vähän kahden vaiheilla että haluaisiko kauden loppuvan jo pelkkään runkosarjaan vai oisko ne playoutit sittenkin mukavat kattoa?
 

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Itse ainakin haluaisin RoKin pysyvän Mestiksessä, joten toivon että vältätte playoutit. Toki suomisarjalaisia vastaan Mestis-joukkueen olettaisi pärjäävän varsin hyvin, mutta toisaalta haluaisin myös Iisalmen Mestikseen ja mikäli RoKi joutuu IPK:a vastaan, niin silloinhan ainakin toinen joutuu jäämään/tippumaan alempaan divariin. LeKi olisi varmasti hyvä vastustaja IPK:lle, jos iisalmelaiset pääsevät mestis-karsintoihin asti ja uskoisin jopa savolaisten pieniin saumoihin voittaa karsinnat.
 

Statler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad street bullies
Terve täältä etelästä,
Mielenkiinnosta kyselen, että mites se Tamminen on siellä pohjoisessa pärjännyt? Suomi-sarjassa oli aivan pitelemätön.
Pelejä on vaan Tamilla ollut tällä kaudella huomattavasti vähemmän, mitä lie vammaa...?
Jos ei teille mahdu, niin otamme tänne FPS:n enemmän kuin mielellämme takaisin, tosin ei taida tulla... ;)
 
Muuan viikko meni että asian muisti. Pari viikkoa sitten SaPKo:a vastaan pelatussa pelissä oli ottelua seuraamassa Ahon Harri ja Suikkasen Kaitsu. Näinköhän sitä ensi vuonna Kärppien lupaukset hyppääkin Rovaniemen junaan Kajaaniin menevän sijasta. Kuvio olisi kyllä pelastus napapiirin jääkiekolle. Tällä hetkellä organisaatio tarvitsee kaiken avun minkä se ikinä mistään saakaan. Apua kun ei ilmeisesti itse osata pyytää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös