Miltä kuulostaisi Liigan tähdistöottelu?

  • 33 864
  • 121
Tähdistöotteluun saataisiin pientä yritystä toteuttamalla se niin, että kummallakin joukkueella on oma hyväntekeväisyyskohde ja voittaneen joukkueen kohde saisi esim lipputulot kokonaisuudessaan tai jotain vastaava. Silloin olisi jotain, minkä puolesta voisi jalosti kilvoitella. Muutenhan nuo tähdistöottelut on jopa naurettavampia kuin amerikkalainen show-paini.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Silloin kun näitä SM-liigassa vielä pelattiin, niin en muista niistä mitään muuta kuin sen kuinka yksi vuosi se joku leipuri vai kokkikos se oli, no kuitenkin ihan siis tavallinen kadunmies kävi lämärikisassa osallistumassa näitä meidän liigatähtiä vastaan ja olikos se vielä niin että se voitti koko skaban? Sen jälkeenhän näitä ei ole järjestettykään. Eikä minun mielestäni kyllä tarvitsisi järjestääkään. Aika turha se NHL:n höntsäläpsyttelykin on, vaikka joskus 90-luvulla oli vielä koko kauden kohokohtia.

Se leipuri taisi olla Hannu Osala. Oli pelannut kiekkoa vissiin A-junnutasolle ja kilpaili 90-luvun loppupuolella melko hyvällä menestyksellä Suomen vahvin mies -kisoissa. Ihan perusjantterista ei siis voine puhua vaikka lajieliitin ulkopuolelta tulikin.

Itse kysymyksestä samoilla linjoilla kuin muutkin. Pesiksessä homma toimii, koska tähdistöpelillä on pitkät perinteet ja parhaimmisto voi pelata täydellä intensiteetillä ilman merkittävää loukkaantumisriskiä, jolloin pelin taso säilyy hyvänä. Lätkän tähdistöpelissä kukaan ei pelaa tosissaan eikä toisaalta Liiga-tason höntsäily ole kovin näyttävää esittävänä taiteenakaan.

Jonkinlainen karnevaalitapahtuma voisi kyllä tulla kyseeseen. Taito- ja lämärikisojen lisäksi kentällä voisivat käydä leikkimässä vaikkapa 80-luvun tähdistökentälliset yhdessä nykyporukan kanssa
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Koko perheen viihteenä voisi olla ihan hauska tapahtuma, urheilullisesti ei niinkään. Tulisi varmaan mentyä kummipojan kanssa paikan päälle tsiigailemaan jos mukana olisi kaikkea oheishärpäkettä ja yleistunnelma tarpeeksi perheystävällinen. En oikein näe, että keneltä tuollainen tapahtuma olisi poiskaan? Tuskinpa siellä tulisi mitään loppukauden päättäviä vammojakaan pelaajille.

NHL:n ASG:tä ei ole tullut varmaan seurattua ikinä, mutta se kaikki taitokisailu yms. on ihan hassunhauskaa.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Hyvä idea! Äänestän Ben Bloodia kapteeniksi.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
AllStar otteluita on yritetty useampaan otteeseen 80- ja 90-luvuilla huonolla menestyksellä, enkä usko että tulokset nytkään siitä juuri muuttuisivat.

Taitokisa osioisa voisi olla potentiaalia sovellettuna. Oma ehdotus olisi Liigan AllStars taitokisakiertue. Vähän samaan tapaan kuin Liigan Perhepelikiertue konsepti tällä kaudella. Ennen matsin alkua muutama kotijoukkueen pelaaja osallistuu tekniikka ja luistelu ratoihin sekä lämäri kisaan. Kisat olisi siis sellaisia joiden tuloksia voitaisiin sitten vertailla eri paikkakunnilla tehtyihin tuloksiin, ja näin saataisiin vertailukelpoiset Top listat kun kiertue on kiertänyt kaikki paikkakunnat. Myös katsojille tarjottaisiin mahdollisuutta käydä mittauttamassa omat taitonsa samoilla radoilla, josta sitten voitaisin koostaa oma Toplistansa ja jakaa jotkin palkinnot.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Youtubesta näköjään löytyy tuo vuonna 1997 pelattu puistattava tähdistöottelu.

Sinne vaan fiilistelemään.
Vittu mitä hiihtelyä :) niin ku jotain c-junnujen peliä katselis, sillä erotuksella että C-junnujen peleissä on parempi meininki
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Youtubesta näköjään löytyy tuo vuonna 1997 pelattu puistattava tähdistöottelu.

Sinne vaan fiilistelemään.

Kato, siellä oli Kalevi Härvä näköjään tullut soittamaan Finlandian syntikallaan. Jo joukkueiden esittelyt oli jotain hirveetä, kyllähän tämän tajusi hölmöksi ajatukseksi jo 14-vuotiaana mutta onhan toi vieläkin huvittavampi tapaus kuin muisti. Mutta ei kai siinä, jos jollekin maistuu.
 

Apheu

Jäsen
Oikeastaan ainoan järkevän tähdistöottelun saisi nimenomaan rakennettua SHL & Liiga -periaatteella. Joka toinen vuosi pelattaisiin Suomessa, joka toinen vuosi Ruotsissa. Pitäisi sisällään muutaman taitokisan, jonka jälkeen SHL:n parhaat vastaan Liigan parhaat pelaisivat vaikka pari 15 minuutin erää. Toisi heti jotain mielenkiintoa tuohon peliinkin, kun tosiaan olisi vähän Ruotsi vs. Suomi -asetelmaa. Lisäksi pääsisi näkemään SHL:n pelureita, joita muuten harvemmin täällä näkeekään.

Formaatti olisi sellainen, että se ei turhan usein osuisi samalle paikkakunnalle, ja vuorovuosin kun kerta vielä maittainkin mennään, niin uskoisin, että kun oman kylän vuoro olisi, että porukkaa lähtisi katsomaan tätä tapahtumaa. Jos miettii että kaupunkeja jotka voisivat olla järjestäjinä olisi yhteensä vajaa 30, niin siinä voisi huonoimmillaan mennä se 30 vuotta että omaan kylään tämä tapahtuma tulisi.

Tietysti markkinointi ja koko tapahtuma pitäisi kerrasta tehdä sitten kunnolla ja ainakin Liigan pelimäärää pitäisi hieman supistaa, jotta saisi sellaisen viikon mittaisen All-Star -tauon tuohon. Paljolti tuo olisi kiinni heti alusta, että saisiko tuulta alleen vai ei. Jos tuosta oikeasti hyvin brändäisi joka vuotisen hienon tapahtuman, niin toimisi. Jos taas tehdään puolihuolimattomasti, niin eipä taida yleisöä kiinnostaa ja katsomot täyttyä.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipä siinä oikein järkeä olisi tähdistöottelua järjestää, vaikka pidänkin Liigaa ihan mielenkiintoisena sarjana ja seuraan sitä tiiviisti. En koe että pelaajilla olisi mitään häikäisevää taitotasoa, jota tulisi esitellä AllStar-ottelussa.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
Huono idea, toivottavasti ei toteudu! Normiliigamatseissakin näkee välillä semmoista hiihtelyä että huh huh. Pelissä tulee olla panosta, jotta mielenkiinto aäilyy niin pelaajilla kuin katsojillakin.
 

Ralph

Jäsen
Liigasta ei löydy sellaisia megaluokan tähtipelaajia, joita ihmiset tulisivat kaukaakin katsomaan. NHL:n puolella idea on siinä, että kaikki suuret tähdet kokoontuvat yhteen ja ne on nähtävissä näin kerralla.

Jokaisella liigalla on tietysti omat tähtensä, mutta ei tästä Liigasta vaan löydy sellaisia nimimiehiä kuin pitäisi tähdistöottelua varten. Lähtisikö joku SaiPa-fani Lappeenrannasta Helsinkiin, jotta näkisi kerralla Kristian Kuuselan, Teemu Ramstedtin, Tomi Kallion ja Ville Vahalahden?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taitokisoja jossain muodossa olisi kiva nähdä, ehkä edes harjoitusotteluissa sitten jos ei liigamatsien tai muiden tapahtumisen yhteydessä. Ei varmaan pelkälle ottelulle ole kysyntää, pitäisi olla jonkun muun yhteydessä että olisi järkeä. Taitokisa vaikka maajoukkuepelin yhteydessä.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Joo, ei se ottelu toimi, mutta tuo Pratun idea eli taitokisakiertue voisi olla ihan hauska lisä moneen ottelutapahtumaan. Siihen joku sponssi, joka laittaa kauden parhaille sopivan rahapalkinnon, niin luulisi löytyvän hyvää yritystäkin.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Entä jos Liigan tähdistöpeli pelattaisiinkin ennen liigakauden alkua? Toki tuossa olisi sellainen pulma, että ei tiedettäisi missä pelivireessä otteluun valittavat pelaajat olisivat, mutta jos World Cupkin pelataan ennen NHL-kauden alkua, niin miksei sitten Liigan tähdistöpeliä ei voitaisi pelata elokuun puolella ennen liigakauden alkua.

Eipähän ainakaan "rikkoisi" runkosarjaa.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Olisiko liigan avaustilaisuus oikea paikka tälle? Vaikka jäädytettäisiin laivan kannelle pieni kaukalo tai sitten mentäisiin johonkin pikkupaikkakunnalle jossa ei ole joukkuetta liigassa. Suurin syy epäonnistumiselle ennen on ollut , että peli järjestettiin aina Helsingissä.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Olisihan tuo ihan mukava tapahtuma, jos media, yleisö ja pelaajat saadaan innostumaan. NHL:n tämän vuoden ASG oli käsittääkseni Scott-sekoiluista huolimatta parannus edellisistä ja samaa formaattia voisi tuoda liigaankin. Jos parin kauden päästä on liigassa 16 joukkuetta jollain ilveellä, niin neljä tiimiä tähdistöturnaukseen ja pelit 3v3 änärityyliin. Mukana olisi 2-3 pelaajaa joka joukkueesta. Nuoria tulevaisuuden tähtiä painotettaisiin valinnoissa. Fanit äänestävät ennalta valituista pelaajista kapteenit (Lex Scott). Taitokisa olisi suuressa roolissa. Koko homman voisi vetää läpi yhtenä sunnuntaina, jolloin saman viikon perjantaina voisi hyvin pelata täyden kierroksen, eikä otteluohjelmaan tulisi kovin pahaa lovea.

Tämä toki pitäisi markkinoida hyvin, televisioida ilmaiseksi ainakin netissä ja muutenkin hoitaa ammattimaisesti, eli luotto liigaan tähdistöottelun kanssa ei ole kovin korkealla.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Jos tällaiseen ei löytyisi tarpeeksi vetovoimaa pelkästään Suomesta, niin pitäisiköhän tällaista kokeilla CHL:n puitteissa? koska sielläkään ei ole niin helppo jakaa joukkueita reilusti, maantieteellisesti, niin CHL:n all-star ottelua voisi joka vuosi edeltää arvonta, jossa jokaisesta osallistuvasta maasta arvotaan puolet joukkueista "koti"joukkueelle ja toinen puoli sitten vierailijalle. Jokaisesta osallistuvasta joukkueesta yksi pelaaja, se tekisi nykymallin mukaan 24 pelaajaa, per joukkue ja jos tarvitaan lisää, niin voidaan täyttää pelaajilla siitä maasta, jossa peli kulloinkin pelattaisiin. Toisaalta jos jenkkifudiksesta lainattaisiin ajatus, niin finaalijoukkueet jätettäisiin rauhaan ja lopuista 46 joukkueista valittaisiin osallistujat peliin ja itse peli pelattaisiin viikoa ennen CHL:n finaalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös