World Cup 2016: Suomi

  • 622 248
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kattelin noitten NHL-hyökkääjien osalta(Korpikoski, MaGranlund, Armia, Donskoi, Pakarinen, Haula, Salomäki, Kemppainen ja Ruutu),jotka ei niin varmoja kisapelaajia ole niin vähän noita blokatut laukaukset, kiekonriisto ja taklaustilastoja. Tässä joittenkin tilastojen TOP5- näitten osalta. Kokonaisuutena tilastot liitteenä olevassa kuvassa.

Kiekonriistot/peli
Kemppainen 0.76
Armia 0.59
MaGranlund 0.58
Donskoi 0.52
Ruutu 0.5

Kiekonriistot/kiekonmenetykset
MaGranlund 3.75
Armia 3.33
Kemppainen 3.25
Haula 2.8
Salomäki 1.57

Blokatut laukaukset/peli
Korpikoski 0.92
Haula 0.68
Donskoi 0.57
Salomäki 0.47
MaGranlund 0.46

Taklaukset/peli
Salomäki 2.53
Pakarinen 2.41
Ruutu 2.14
MaGranlund 1.33
Armia 1.18

AV-aika/peli
Korpikoski 1.47
Kemppainen 1.38
Haula 1.33
Salomäki 1.14
MaGranlund 1.04

YV-aika/peli
Donskoi 1.13
Korpikoski 0.59
Pakarinen 0.3
Armia 0.22
MaGranlund 0.2

Joukkueen tehtyjen maalien osuus kaikista maaleista pelaajan ollessa kentällä 5 vs 5 pelissä
Haula 66.7
Armia 60
Salomäki 53.3
Donskoi 52.1
MaGranlund 43.8

Alkuun todettakoon, että Donskoi jos jatkaa samanlaista pistetehtailua nyt niin on lähes varma kisapelaaja, ainut vaan, että mihin rooliin. TOP9:n jos muodostaa lähtökohtaisesti Barkov,Koivu,Teräväinen,Filppula,Jokinen,MiGranlund,Pulkkinen, Komarov ja Lehterä. Noista tietty oisi vielä Pulkkisen voinu ottaa tähän vertailuun mukaan ja toisaalta neloskenttään sopivimmat ovata Jokinen ja Komarov, mutta Komarov on ollu sen verran hyvä täl kaudel et ansaitsee paikan kolmessa ekassa ketjussa, eikä Jokinenkaan huonoa tulosta tee. Täytyy sanoa et nyt on lopuille pelipaikoille Marjamäen vaikea valita ketä sinne ottais, kaikilla noista pelaajista on hyvät ja huonot puolensa tilastojen valossa. Haula on kieltämättä aika hyvin pelannu omassa roolissaan kun kattoo tota viimestä tilastoa. Pelaajittain noi TOP5-sijoitukset menee siis näin (suluissa lukumäärä):

Korpikoski: blokatut laukaukset,yv-aika ja av-aika. Erityisen hyvä blokkaamaan laukauksia. (3)
MaGranlund: Kaikki. Kiekonriistot/kiekonmenetykset suhde erottuu. Huonoin aloittamaan kolmesta pelaajasta jotka pelaavat sentterin paikkaa vakituisesti,tällä hetkellä 43.5, tosin tammikuussa on aloitusprosentti ollu jo aika lähelle 50% ellei ylikin. (7)
Armia: Kaikki paitsi blokatut laukaukset ja alivoima vastuu. Vahvuutena kiekonriistot ja joukkueen tehokkuus suhteessa vastustajaan Armian ollessa jäällä. (5)
Donskoi: kiekonriistot, kiekonriistot/kiekonmenetykset suhde, yv-aika ja joukkueen tehokkuus. Pisteissä tietty ylivoimainen näistä. (4)
Pakarinen: Taklaukset selkeä vahvuus, samoin yv:tä päässyt pelaamaan tästä joukost kolmanneksi eniten per peli. (2)
Haula: kiekonriistot suhteessa menetyksiin, laukausten blokkaus, alivoima vastuu ja joukkueella erityisen hyvä tehoprosentti Haulan ollessa jäällä. Aloitusprosentti 51.9.(4)
Salomäki: Kiekonriisto/kiekonmenetykset suhde hyvä, taklaukset selkeä vahvuus ja hyvä joukkueen tehokkuus prosentti. (4)
Kemppainen: Erityisen hyvä riistämään kiekkoja, toiseksi eniten av-vastuuta. Huonoin joukkueen tehokkuusprosentti 5 vs 5 pelissä. Aloitusprosentti 51.8. (3)
Ruutu: Hyvä riistämään kiekkoja ja taklaamaan. (3)
 

Liitteet

  • upload_2016-1-26_13-45-20.png
    upload_2016-1-26_13-45-20.png
    68,4 KB · kertaa luettu: 390
Viimeksi muokattu:

3za

Jäsen
Alkuun todettakoon, että Donskoi jos jatkaa samanlaista pistetehtailua nyt niin on lähes varma kisapelaaja, ainut vaan, että mihin rooliin. TOP9:n jos muodostaa lähtökohtaisesti Barkov,Koivu,Teräväinen,Filppula,Jokinen,MiGranlund,Pulkkinen, Komarov ja Lehterä. Noista tietty oisi vielä Pulkkisen voinu ottaa tähän vertailuun mukaan
Kyl mä ton Donskoin joukkueeseen nostaisin ja Pulkkisen asema hieman mietityttää. Pulkkisella kova lämäri, mitä muuta? Ei juurikaan taklaa koskaan eikä blokkaa laukauksiakaan, Shooting Percentage 11.3 %.

Ykkös-YV: Suomella vois hyvin olla Barkov-Koivu-Teräväinen (S%: 13.7-12.2-10.6) Vatanen viivalla ja Komarov maalin eteen eli nykytrendin mukaisesti 4 hyökkääjää.
Kakkos-YV: kolmikko seuraavista Teräväinen, Jokinen, Granlund, Lehterä, Filppula, Donskoi + Määttä/Lindell - Ristolainen viivalle, joten Pulkkista ei välttämättä tarvita noissakaan hommissa.

Hienot tilastot olit kyl kaivanu.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kyl mä ton Donskoin joukkueeseen nostaisin ja Pulkkisen asema hieman mietityttää. Pulkkisella kova lämäri, mitä muuta? Ei juurikaan taklaa koskaan eikä blokkaa laukauksiakaan, Shooting Percentage 11.3 %.
Joo, kuten tuosta lainauksen viimeisestä lauseesta voi päätellä, niin Pulkkinen siellä ehkä ensimmäisenä olisi tapetilla. Itteä vaan jotenkin houkuttas nähä tuo Granlund-Barkov-Pulkkinen kenttä kerran. Tosiaan Pulkkisen mainitut tilastot on tälläiset:

Kiekonriistot/peli: 0.36
Kiekonriistot/kiekonmenetykset:1
Blokatut laukaukset/peli:0.18
Taklaukset/peli:0.11
AV-aika/peli:0.01
YV-aika/peli:1.36
Joukkueen tehtyjen maalien osuus kaikista maaleista pelaajan ollessa kentällä 5 vs 5 pelissä:64.3

Eipä tuolla oikeen muu pistä silmään muuta kun joukkueen tehokkuus Pulkkisen ollessa jäällä, Pulkkisella tuo on Detroitin kolmanneks paras lukema Datsyukin ja Larkinin jälkeen, tietty kertoo hieman kai suojatuista minuuteistakin tuo, mut kai Pulkkinenkin jotain kiekottomassakin pelissä oikein tekee. Tähän ois hyvä saaha Detroitin peliä seuraavan kommentti.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kyllähän Donskoi kuuluu joukkueessen, sen luulisi olevan selvä. Viimeiset 1,5 kautta pelannu melko kovalla tasolla niin liigassa, MM-kisoissa kuin NHL:ssäkin. Hän on monipuolinen pelaaja eikä mene hukkaan edes nelosketjussa, päin vastoin, toisi sinnekin käsiä. Väkisin ei nimittäin kannata mitään puukäsiketjua kasata. Lisäksi joukkueeseen saa nimetä 13 hyökkääjää, joten jos ei roolia heti alussa löydy niin vilttiketjusta kyttäilemään paikkaa, jos/kun joku ketju ei toimi.

Tällä hetkellä oma kristallipallo näyttää tällaista:

Mi Granlund-Barkov-Donskoi

Donskoi vaan suoraan ykköseen. Barkovinkin peli toimii parhaiten silloin kun hän ei ole ketjunsa ainoa kulmapelin taitaja. On käsiä ja puolustusosaamista, ei varsinaista snaipperia mutta eipä niitä oikein olekaan.

Jokinen-Koivu-Komarov

Komarovillekin voisi antaa tämän kauden perusteella roolia kärkiketjuissa, koska on todistanut pystyvänsä kiekolliseen peliin myös maailman kovimmassa liigassa. Jokinenkin pelaa nykyään paljon kahdensuunnan roolia, joten tässä olisi Suomelle eliittiluokan shutdown-ketju, joka toki osaa myös hyökätä.

Filppula-Lehterä-Armia/Pulkkinen/Teräväinen/Ma Granlund

Noita ei vielä kunnolla tasonsa vakiinnuttaneita junnuja löytyy Suomelta useita, avoimia rosteripaikkoja sen sijaan on vähän. Eli en usko että tuosta nelikosta on mukana kuin yksi, korkeintaan kaksi mikäli joku heistä laitetaan nelosketjun rooliin. Siihen sopisivat lähinnä Armia ja Ma Granlund.

Haula/Kemppainen/Pakarinen/Korpikoski

Nelosketju voidaan kasata tällaisella puukäsi/työmies -periaatteella, mutta voihan tähän sovittaa myös äsken mainittuja Ma Granlundia ja Armiaa tai vaikka Donskoita.
 

AaVee#28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaan tänne nyt sitten myös meikäläisen hahmotelma joukkueesta.

Teräväinen - Barkov - Donskoi
Mi Granlund - Koivu - Komarov
Filppula - Lehterä - Jokinen/Pulkkinen
Korpikoski - Haula - Pakarinen
Kemppainen

Ristolainen - Vatanen
Määttä - Lindbohm
Lindell - Hietanen/Pokka

Rinne
Rask
Raanta
 

Kolmio

Jäsen
World Cup lähestyy ja monilla täällä näyttääkin olevan jo hyviä ketjuhahmotelmia kasassa. Vaikka turnaukseen on vielä aikaa päälle puoli vuotta, niin maalivahti- ja hyökkäyspelajaat tuntuvat itselleni tällä hetkellä jo melko selviltä. Sen sijaan puolustuksessa on vielä paljon kysymysmerkkejä, koska ainoastaan kolme heistä voidaan laskea varmasti mukaan turnaukseen. MM-kisojen jälkeen homma varmasti selkenee, mutta tällä hetkellä uskoisin, että kisoihin lähdetään seuraavanlaisilla ketjuilla:

Filppula - Koivu - Jokinen
Mi Granlund - Barkov - Pulkkinen
Teräväinen - Lehterä - Komarov
Korpikoski - Kemppainen - Donskoi
Haula

Mikko Koivu on pelannut hyvän kauden NHL:ssä, joten uskon hänen olevan vähintään "nimellisesti" ykkösketjun keskushyökkääjä. Laidoille laitetaan tutut kaverit, jolloin ykkösketju olisi sama kuin se olisi Olympialaisissa ollut, mikäli Koivu ja Filppula olisivat pelikuntoisina olleet. Kakkosketjun uskoisin olevan joukkueen paras ketju ja ehdottomasti tämä olisi pakko nähdä. Mikäli Pulkkinen kuitenkin tässä ketjussa epäonnistuisi, niin olisi tilalle helppo nostaa Donskoi. Kolmannella ketjulla olisi ainekset olla suomen kortti loppuun asti. Pelintekijä, hyvä sentteri ja jäätävässä tikissä oleva Komarov. Kemppainen - Donskoi kemiat otetaan myös käyttöön, ja vierelle laitetaan puolustavampí Korpikoski.

Määttä - Vatanen
Lindell - Ristolainen
Jokipakka- Kukkonen/Pitkänen/J. Järvinen
Lindbohm

Puolustus on nuori ja melko kokematon ja mahdollisesti yksi kokenut pakki euroopasta mukaan tarvittaisiin. Mielenkiintoisin nimi olisi tietenkin Joni Pitkänen, joka tekee paluutaan Kärppiin. Omana villinä korttina heittäisin esille myös Joonas Järvisen, joka olisi varma omanpään pakki, joka ei tule liikaa vastustajalle kumartamaan. Järvinen omaa myös kokemusta pienestä kaukalosta pelattuaan kaksi kautta Milwaukee Admiralsissa. Todennäköisesti mukaan kuitenkin otetaan aina takuuvarma ja ikinuori, Isä Kukkonen. Kuitenkin euroopasta saapuvan pakin tulisi olla ns. varma puolustava pakki, jolloin nimet Lepistö ja Hietanen voidaan unohtaa.

Rinne
Rask
Niemi

Rinne ja Rask lienevät selvät kaksi ensimmäistä valintaa. Kolmas paikka menee paremmin Dallasin maalilla selvinneelle.
 

R-G-P

Jäsen
Joni Pitkäsen paluu näköjään lähestyy. Siinä yks musta hevonen.

Olisi kyllä parhaimmillaan huikea vahvistus WC-joukkueen peräpäähän, jos Pitkänen todennäköisen paluunsa myötä kykenisi nousemaan edes lähelle entistä tasoaan. On ainakin paras mahdollinen paikka vallata paikka tulevan WC-valmentajan "sydämessä"...

Kyllä tuo meidän pakiston top 4 näyttäisi huomattavasti vakuuttavammalta muodossa Pitkänen - Ristolainen, Määttä - Vatanen; kuin muodossa Lindell/Jokipakka/Lepistö - Ristolainen, Määttä - Vatanen. Itseä ei ainakaan hirveästi vakuuta kolmikon Lindell-Jokipakka-Lepistö kyky pelata intensiivinen turnaus ykköspakkiparissa maailman parhaita pelaajia vastaan. Olisi huikea lisäarvo, jos meillä olisi laittaa vastustajan ykkösnyrkkiä vastaan kaksi isoa työhevosta, joilta kummaltakin löytyy kokemusta ihan niiden kovimpien tykkien pimentämisestä. Puhumattakaan siitä lisäedusta, että Pitkäsen paikka joukkueessa antasi mahdollisuuden jättää se toinen pakollinen eurokonkari pois joukkueesta. Olen nimittäin melko varma siitä, että Marjamäen kaavailuissa 2-3 paikkaa on varattu näille "kokeneemmille" europakeille. Europakeista minun papereissani Lepistöllä alkaa olla jo melko varma paikka joukkueessa, Pitkäsen mukana ollessa kolmosparissa, ja Kukkonen sekä Jaakola tappelee nuorempien kanssa siitä seiskapakin paikasta. Jos Pitkänen ei paikkaansa joukkueessa lunasta, on mielestäni jopa melko todennäköistä että Marjamäki valitsee luottosoturinsa Lassen seiskapakiksi ja AV-spesialistiksi. Täytyy siis pitää peukkuja pystyssä Jonin puolesta.

Eli jos kaikki menee kuin Stromssössä, hyppää Pitkänen Raksilassa askiin helmikuun aikana, pelaa hyvät pleijarit keväällä, päälle MM-kisat Venäjällä, joissa lunastaa lopullisesti paikkansa World Cupiin. Tällöin WC-pakisto tulee olemaan muotoa:

Pitkänen - Ristolainen
Määttä - Vatanen
Jokipakka - Lepistö
Lindell

Ei nyt ihan Ruotsin, Kanadan ja USA:n tasoa, mutta ei tuolla nyt ihan jalkoihin jäätäisi. Top nelosta täytyy todennäköisesti kuormittaa melko paljon, mutta eiköhän nuo kolme muutakin jätkää pysty ihan OK- tasolla rajatut minuuttinsa vetämään..


Tästä päästäänkin aasinsillalla meidän sentteriosastoon, sillä sentteripelin täytyy toimia optimaalisesti, jotta meidän rajallisempi pakkikalusto saa kaiken tarvitsemansa avun. Täällä on lähes jokasessa ketjuhahmotelmassa sementoitu Kemppaiselle paikkaa nelosketjun keskellä, mikä on mielestäni jossain määrin kyseenalaista. Meillä on tällä hetkellä kuitenkin melkoisen syvä sentterimateriaali, jota on mielestäni järjetöntä olla hyödyntämättä. Tällä kaudella NHL:ssä sentterinä pelanneita löytyy ainakin 8: Koivu, Granlund, Filppula, Lehterä, Barkov, Teräväinen, Haula ja Kemppainen. Omiin silmiini tuosta löytyy tasan neljä nimeä, jotka pystyvät pelaamaan kokonaisvaltaista kahden suunnan sentteripeliä maailman parhaita vastaan. Kemppainen ei siihen listaan kuulu. Jos Suomen tavoitteena on voittaa turnaus, on joka ketjun osattava paitsi puolustaa tunnollisesti, myös luoda hyökkäysuhkaa vastustajan päätyyn. Siellä kuitenkin löytyy etenkin neljältä kärkimaalta huikeaa hyökkäyspotentiaalia ja ihan tähtiluokan nimiä myös nelosketjusta, esimerkiksi Kanadalta on ihan turha ottaa jotain ykköskenttää erityisvartiointiin kun siellä on niitä ykköskenttiä käytännössä neljä kappaletta. Siksi on mielestäni täysin tarpeetonta luoda nelosketjusta perinteistä jarruketjua, jonka anti hyökkäyssuuntaan on pyöreä nolla. Ja sellainen siitä nelosketjusta muotoutuu, jos hurjassa neljän (4!) tehopisteen kausivauhdissa puurtava Kajaanin Kirurgi nelosketjun keskustaa isännöi. Vaikka noissa Jalperin tilastoista nähdäänkin Kemppaisen tuovan puolustussuuntaan lisäarvoa, eivät nuo avut riitä silti kompensoimaan hyökkäyspään nolla-antia.

Tuo meidän laituriosastokin on tällä kaudella laajentunut sen verran, että se antaa mahdollisuuden sijoittaa sekä Lehterän, että Filppulan keskelle. Tämä tarkoittaa, että toinen herroista tulisi pelaamaan neloskentässä, mutta se taas on ainoastaan positiivinen asia. Molemmat herrat pesevät Kemppaisen sekä puolustus- että etenkin hyökkäyspään annissa kuitenkin aika selvästi. Lehterä erityisesti on mielestäni melkoisen aliarvosttu puolustustyöskentelynsä osalta.

Eli optimaalinen sentterinelikko tulisi mielestäni olemaan:

Barkov
Koivu
Filppula
Lehterä

Tuohon ympärille pystyy kyllä rakentamaan neljä tasaista, hyvin kahteen suuntaan pelaavaa kentällistä, joita kuitenkin pystyy myös roolittamaan niin paljon kuin tarve vaatii. Koivulle ja Lehterälle puolustuspään aloitukset, Barkoville ja Filppulalle hyökkäyspään.

Jos tuohon nyt jotain lihaa luitten päälle kehittelee, niin oma joukkueeni olisi seuraava:

Donskoi - Barkov - Pulkkinen
Granlund - Koivu - Komarov
Jokinen - Filppula - Teräväinen
Korpikoski - Lehterä - Pakarinen
Haula/Armia

Näiden nimien ulkopuolelta nelikko Salomäki - Ruutu - Hännikäinen - MaGranlund kärkkyy noita viimeisiä paikkoja, mutta mielestäni parhaimmat mahdollisuudet nousta joukkueeseen on Mikko Rantasella mahdollisen ylösnousemuksen tapahduttua. Saint Patrik tietenkin jokerikorttina kolmanneksitoista hyökkääjäksi ja kakkosyv:n täsmäaseeksi=))
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ihan hyvää pohdintaa nimimerkki R-G-P:ltä tossa ylhäällä, voidaan sitä toki neljällä hyökkäyspäähänkin kovalla sentterillä lähteä. Mutta niin, tuosta Markus Granlundin tammikuun aloitustilastoista, niin koko kuun aloitusprosentti on 49 % ja viimeisen kahdeksan ottelun 51,5 %. Joten aika hyvin on Markus kyllä noita aloituksia parantanu. Todettakoon, että kolmessa ensimmäisessä ottelussa Granlund aloitti tasan 30 kertaa ja noissa kahdeksassa viimeisessä on aloittanut 68 kertaa (neljässä ottelussa 7 kertaa tai alle ja neljässä 9 kertaa tai enemmän). Tuon kahdeksan viimeisen ottelun aikana ainoastaan Carolinaa vastaan on tullut alle 50 %:sti aloitettua (4/13).
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Vahvistuksia johtoryhmään. On kuule Kekäläist, Koivuu ja Selännettäkin.
 

Liitteet

  • worldcupsuomi.jpg
    worldcupsuomi.jpg
    39,3 KB · kertaa luettu: 436

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Huh huh mita touhua. Vai etta valmennuksen neuvonantajaa ja johtohenkiloiden neuvonantajaa sun muuta. Toki NHL puolellakin naita suojatyopaikkoja jaetaan ja samanlaisia nimikkeita mukaan, mutta aika touhua, naemma jos luot pitkan uran NHL:ssa niin varmasti loytyy joku kahvinkeitajan jobi jostain pain liiton leivista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Huh huh mita touhua. Vai etta valmennuksen neuvonantajaa ja johtohenkiloiden neuvonantajaa sun muuta. Toki NHL puolellakin naita suojatyopaikkoja jaetaan ja samanlaisia nimikkeita mukaan, mutta aika touhua, naemma jos luot pitkan uran NHL:ssa niin varmasti loytyy joku kahvinkeitajan jobi jostain pain liiton leivista.
Tuskinpa Selänne ja kumppanit kovan palkan takia tuolla pyörivät. Toki hassu juttu silti.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kovaan paikkaan eka mj-turnaus valmentajalle, mutta Aravirta & Nagano.

Pahimmillaan noista "NHL-valmentajista" on omiaan sekoittamaan pakkaa. Eiköhän heidät ole henkiseksi tukiverkoksi sinne värvätty.

Toivottavasti nähdään Suomi vs. NHL Youngsters -matsi.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Kovaan paikkaan eka mj-turnaus valmentajalle, mutta Aravirta & Nagano.

Pahimmillaan noista "NHL-valmentajista" on omiaan sekoittamaan pakkaa. Eiköhän heidät ole henkiseksi tukiverkoksi sinne värvätty.

Toivottavasti nähdään Suomi vs. NHL Youngsters -matsi.

Avaahan nettistreami 19.9. yöllä Suomen aikaa, saattaa vaikka näkyäkin. Eli lohkojako on jo tehty ja Suomen lohkossa pelaavat Pohjois-Amerikan junnut, Venäjä ja Ruotsi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Huh huh mita touhua. Vai etta valmennuksen neuvonantajaa ja johtohenkiloiden neuvonantajaa sun muuta. Toki NHL puolellakin naita suojatyopaikkoja jaetaan ja samanlaisia nimikkeita mukaan, mutta aika touhua, naemma jos luot pitkan uran NHL:ssa niin varmasti loytyy joku kahvinkeitajan jobi jostain pain liiton leivista.

Minusta tuossa ei ole turnauksen erityislaadun huomioiden mitään ihmeellistä. Kysymyksessä on Marjamäen ensimmäinen turnaus päävalmentajana ja valmennusryhmä on tuolle tasolle kokematon muutenkin; tällaisesta yhtälöstä on parhaat vs. parhaat turnauksissa ollut huonoja kokemuksia ennenkin. Ylipäätään Suomella on monet kerrat ollut varsinkin nhl - pelaajien kanssa sitä, että valmennus ja johtoryhmä eivät puhu pelaajien kanssa samaa kieltä. Nyt ei pitäisi olla ongelmaa kun tulkkeja piisaa välissä.

Missään työpaikoissa suurin osa noista tuolla tuskin on joten siitä ei tarvitse jauhaa.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kovaan paikkaan eka mj-turnaus valmentajalle, mutta Aravirta & Nagano.

Pahimmillaan noista "NHL-valmentajista" on omiaan sekoittamaan pakkaa. Eiköhän heidät ole henkiseksi tukiverkoksi sinne värvätty.

Toivottavasti nähdään Suomi vs. NHL Youngsters -matsi.

19.9.2016 klo 03.00 näyttäis olevan peli heitä vastaan, eli ihan alkulohkossa tämä herkkupala.

jaahans, olinpa hidas!
 
Kysymyksessä on Marjamäen ensimmäinen turnaus päävalmentajana ja valmennusryhmä on tuolle tasolle kokematon muutenkin; tällaisesta yhtälöstä on parhaat vs. parhaat turnauksissa ollut huonoja kokemuksia ennenkin.

Voitko tarkentaa näitä huonoja kokemuksia? Jos lähdetään siitä että lopputulos mitatataan sillä mikä on sijoitus versus lähtökohdat.

Aika vajaaksi jää täällä tieto mikä funktio tällä ex-pelaajista kootulla sirkuksella on joukkueen ympärillä.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Onhan tässä taas selkeä suojatyöpaikkameininki käynnissä, mutta mitäs siitä? Kurrin ja Jutilankin suojatyöpaikkakaudella kahmittiin iso kasa mitaleja, joten en usko tämän toimintamallin heikentäneen Suomen joukkuetta. Päin vastoin, pelaajat pääsevät nuoruusvuosiensa sankareiden oppeihin ja samalla välittyy kuva siitä, että kovia tekijöitä arvostetaan myös uran jälkeen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Voitko tarkentaa näitä huonoja kokemuksia?

Vancouver 2010 on tästä varmasti klassisin esimerkki. Pronssia tuli joo, mutta pelillinen ilme oli karmea ja myös kulisseissa tapahtui kaikenlaista ihmeellistä sähläystä. Kommunikaatio välillä kokematon valmennus - kokeneet nhl - pelaajat ei pelannut ollenkaan.

Ymmärrän toki epäilyt siitä että kaikki mahdollinen voi tällä ex - pelaajien joukolla mennä myös pieleen.
 
Vancouver 2010 on tästä varmasti klassisin esimerkki. Pronssia tuli joo, mutta pelillinen ilme oli karmea ja myös kulisseissa tapahtui kaikenlaista ihmeellistä sähläystä. Kommunikaatio välillä kokematon valmennus - kokeneet nhl - pelaajat ei pelannut ollenkaan.

Pronssi oli taas itsestäni maksimisuoritus.

Nytkö muuten kokemattoman kv-koutsin ympärille on tuotu samat jannut jotka puukottivat kokematonta kv-koutsia Vancouverissa? Logiikka saattaa siltä osin ontua että parantaisi tilannetta.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Jaha, mielensäpahoittajat taas liikenteessä. Ei kai siinä mitään väärää ole, jos halutaan hyödyntää vuosikaudet änärissä pelanneita konkareita vaikkapa skouttausrooleissa ja antamassa neuvoja/vinkkejä näkemänsä pohjalta. Luulisi kuitenkin näkemystö ja kokemusta olevan.
Mutta kaipa tuommoisestakin voi siis mielensä pahoittaa. "Miks mua ei palkattu tohon, aina noi saunakaverit saa ne pestit"
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pronssi oli taas itsestäni maksimisuoritus.

Pronssi oli tuloksellisesti maksimisuoritus, mutta tapa millä se tuli ei ollut kovinkaan edustava. Suomen kaltaisessa kiekkomaassa ei olisi varaa turnausten sisällä tapahtuviin oppiriitoihin.

Nytkö muuten kokemattoman kv-koutsin ympärille on tuotu samat jannut jotka puukottivat kokematonta kv-koutsia Vancouverissa? Logiikka saattaa siltä osin ontua että parantaisi tilannetta.

Siltä osin saattaa todellakin parantaa että ovat itse olleet samassa tilanteessa aiemmin ja katsovat sitä nyt ulkopuolelta käsin.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Avaahan nettistreami 19.9. yöllä Suomen aikaa, saattaa vaikka näkyäkin. Eli lohkojako on jo tehty ja Suomen lohkossa pelaavat Pohjois-Amerikan junnut, Venäjä ja Ruotsi.

Katos vaan! Kiitän, saattaa jopa näkyä telkkarista tuolloin.
Mahtavia pelejä tiedossa, unelmavastuksethan noi on alkusarjaan imo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös