NHL Fantasy Draft 2016 - Runkosarjaäänestys

  • 3 952
  • 34

Roomalainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets, TPS
ATLANTIC:
Detroit Red Wings
Pidän todella paljon joukkueesta. Hyvin roolitettu joukkue, jonka selkeä vahvuus löytyy keskikaistalta. Wheeler hieman yksin laitureiden taitotasosta puhuttaessa, mutta luisteluvoimaisia ja hyvällä työmoraalilla varustettuja laitahyökkääjiä joukkue täynnä. Puolustus ei kalpene muille divisioonan joukkueille, ja Rinne hyvä aloittava.
Toronto Maple Leafs
Muistuttaa hyvin paljon Red Wingsejä, todella syvä keskusta, josta löytyy kuitenkin keihään kärkenä Kopitar. Laiturit hyvin erilaisia keskenään joka ehdottomasti plussaa, ja kokemusta löytyy myös joukkueesta mukavasti. Schneider divisioonan kovin kassari.
Ottawa Senators
Loistava ykkönen, mutta sen jälkeen taso tippuu ehkä vähän likkaa mielestäni. Eniten itseäni häiritsee joukkueessa Boyesin rooli nelosketjussa. Puolustus tasoa ok. Varlamov riittävä maalivahti viemään joukkuueen kuitenkin playoffeihin.
Montreal Canadiens
Tulosvastuu nojaa liikaa loistavaan ykköskenttään. Vähämaalisia pelejä luvassa tällä joukkueella, mutta ei omissakaan hirveästi soi. Puolustus ei oikein vakuuta, liikaa nuoren Ekbladin varassa. Maalivahdit riittäviä runkosarjaan.
Florida Panthers
Todella köykäisen oloinen hyökkäys, mutta erittäin taitava. Keskushyökkääjät ovat kaikki pienikokoisia, joilta puuttuu kamppailuvoimaa. Tämä tiputtaa Panthersin näinkin alas. Subban alakerran liideri, hyvin roolitettu puolustus muuten.
Buffalo Sabres
Panthersin vastakohta. Hyökkäyksestä ei juuri muuta löydykkään kuin isoja mörköjä, mutta joitain taitavia sellaisia. Puolustuksen kiekollinen osaaminen liikaa mielestäni Ekman-Larssonin harteilla. Maalivahdit ok.
Boston Bruins
Suoraan sanottuna aika kauhea hyökkäys. Ei pärjää millään osa-alueella muille divisioonan joukkueille. Puolustus todella hyökkäävä, Greene ainoa puolustuva puolustaja. Maalivahdit kokemattomia.

Metropolitan:

7 p. Philadelphia Flyers
-Todella tasapainoinen joukkue.
-Puolustus divisioonan paras mielestäni
-Loistavat sentterit

-Niemi hyvä 1.
6 p. New York Rangers
-Hyökkäyksessä taitoa ja voimaa
-Tarasenko
-Hyvä puolustus, tosin se 1. puolustaja puuttuu
-Fleury riittävä runkosarjaan, riittääkö kuitenkaan playoffeissa?

5 p. Carolina Hurricanes
-Hyvä 1. ketju, kakkosessa taas alisuorittajia tältä kaudelta.
-Alemmat ketjut roolitettu hyvin
-Puolustus luokkaa ok
-Maalivahdit pienoinen kysymysmerkki, mutta tasainen parivaljakko.
4 p. New York Islanders
-Hyökkäys duunareita täynnä, tykkään
-Puolustuksessa taso tippuu 1. parin jälkeen ehkä hieman liikaa
-Maalivahdit loistavia
3 p. Pittsburgh Penguins
-Syvä keskusta
-Hyvät laiturit
-Puolustuksessa mättää jokin mielestäni. En osaa sanoa mikä, mutta joku
-Maalivahdit +
2 p. Washington Capitals

-Hyvä 1. ja 2.
-3. ja 4. Todella puukäsistä porukkaa kaikki
-Puolustuksesta löytyy kaksi kelpopelaajaa, muut kysymysmerkkejä
-Price ++
1 p. Columbus Blue Jackets
-Joukkueesta huomaa selkeästi, että alkuun tuli rästejä
-Hyökkäyksestä puuttuu kirkkain tähti
-Puolustus keskinkertainen
-Maalivahdit suuri kysymysmerkki
 
Viimeksi muokattu:

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Äänestäneitä on nyt 24/28. Deadline pitää sitten minuutilleen, tästä ei jousteta. Eli 20.59 pitää olla viimeistään äänet ketjussa.

Kokonaan äänestämättä seuraavat:
@LostHorizon
@Ralph
@Fernando
@Plair

Sijoitukset vaihtelee koko ajan.
 
Viimeksi muokattu:

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Äänet tulevat ennen takarajaa.
 

Calgaryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Panthers
ATLANTIC: (aakkosjärjestyksessä perusteluineen)

Boston

Hyökkäys rakentuu pitkälti primensa ohittaneisiin pelaajiin, joiden taso ei ole riittävä kun Lupulia, Virtasta, Leetä ja kumppaneita (Armia,Etem) löytyy liian suuresta roolista. Puolustus näyttää vähän erikoiselta syystä että Karlsson, Rielly ja Jones ovat roolissaan erittäin hyvä+ tasoa, mutta Parayko, Greene ja Connauton puolestaan toimisivat paremmin selvästi pienemmässä roolissa. Mielestäni joko Riellyn tai Jonesin vuorolla olisi kannattanut miettiä Top 6 hyökkääjän tai sopiva kätisen top 4 pakin hommaamista. Gibson-Raanta tuskin montaa voittoa tililleen kairaavat.

Buffalo
Ihan kiva kokonaisuus täällä. Mutrutan kuitenkin ainakin kärjen tylsyydestä, sillä suuria vahvuuksia en oikein keksimälläkään keksi. Ykkönen - ei millään muotoa draftin parhaimmistoa. Puolustus - OEL ja ihan kivoja täydentäviä palasia, joo ihan jees. Hellebuyk ja Pavelec - tällä kaksikolla ollaan näköjään IRL keskisen divisioonan seitsämänsiä.

Detroit
Datsyuk - Wheeler kaksikko näyttää kyllä hemmentin hyvältä tuossa ykkösessä.. sitten on kyllä todettava myös itselleni että (jopa) Pyhässä Pavelissa on alkanut viimein näkyä ikääntymisen merkkejä ainakin luistelun osalta. Muuten hyökkäyksestä on sanottava, että kun tuon parivaljakon saa suljettua näköpiiristä, niin ei kyllä yhtään vakuuta tuo Top 6, yleisesti hyökkäysvoimaa puuttuu merkittävästi ketjuista. Kokonaisuutena hyökkääjät hyviä omaan suuntaan, mutta hyökkäys suuntaan ei niinkään. Oman pään tirehtööri on Rinne.(piste) Eteensä hän saa Ristolaisen johtaman.. ei niin hyvän puolustuksen. Riston pärjääminen ykköspakkina on jo lähtökohtaisesti erittäin epävarmaa, mutta jos viereltä ykkösparista löytyy Marc Staalia, niin menestymistoiveet voi jo haudata.

Florida
Vastuunkantajat ovat tässä joukkueessa silmiinpistävän hyökkäysoriontuneita, mikä on tietysti sekä hyvä että huono asia. Maalinteko tuskin tuottaa vaivaa, ja RNH - Kane kaksikko huitelee takuulla pistepörssin kärkisijoilla. Kärkiketjuihin on kyllä lisätty yksi puolustava palanen tasapainottamaan tilannetta mikä on hyvä ratkaisu. Vastustajan kärkiketjuja pimentämään ei kyllä ole yhdestäkään ketjusta puolustavammasta - mutta ei erityisen hyvästä - bottom 6 osastosta huolimatta. Subbanin johtama puolustus on riittävä, kiekollisesti varsin vahva mikä tukee kiekollista hyökkäystä. Dubnyk ja Läck ovat kelpo kaksikko, mutta eivät pysty estämään hyökkäyksen ilotulitusta, jollaisiksi povaan Floridan pelien muodostuvan. Mutta oleellistahan ei ole maalimäärät vaan voitot ja niitä uskon Kanen ja Subbanin johtaman kiekollisen joukkueen keräävän mukavan määrän.

Montreal
Kuinka pitkälle jääkiekossa voi päästä yhdellä erittäin kovalla ketjulla? Abdel vie tämän dilemman äärimmilleen sillä niin kova tuo Ovie-Couture-Voracek ketju on. Loppu joukkuekin on ihan pätevä, mutta on selvää että puuttuvan kakkosketjun ja pelottavan kolmospakkiparin kaltaisia heikkouksia löytyy väkisinkin kun nallekarkit on kerätty näin selvästi yhteen kulhoon. Joukkueen manageri on kyllä ollut viisas kun ei ole edes yrittänyt lisätä myöhemmillä kierroksilla jämätaitohyökkääjiä vaan on rehellisesti kerännyt kovia karvaajia ja kahdensuunnan hyökkääjiä täyttämään loput paikat hyökkäyksessä. Myös puolustuksessa Methot ja Hjalmarsson ovat hyviä valintoja juuri tähän joukkueeseen. Maalivahtikaksikko on tandemiksi erittäin hyvä, ja etenkin runkosarjassa kaksi tasokasta maalivahtia on todella suuri apu. Kaikenkaikkiaan näen tässä erittäin kovan joukkueen, vaikka yleensä suosion tasapainoa.

Ottawa
Vakuuttava hyökkäys, josta löytyy terävä kärki ja potentiaalinen secondary scoring -osasto. Giroux ykkösestä haisee paperiltakin kemia ja kakkosesta löytyy Forsbergin kaltaista alitunnustettua kahdensuunnan supermiestä sekä hänen rinnalleen sopivat pelimiehet. Kolmosessa Silfverberg joka parhaimmillaan voi olla eliittitasoa kolmosketjuun, pahimmillaan tuo ketju toisaalta on kolmesta alisuorittaneesta pelaajasta muodostuva erittäin alisuorittava ketju. Puolustuksessa on hieman hasbeen vibaa, mutta hyviä pelimiehiähän nuo kaikki edelleen on, joten en sen enempää asiasta viitsi napista. Varlamov on 1B kassari ja Elliot 2A, josta saamme summaksi "varsin hyvä".

Toronto
Vahvaan sentteriosastoon, leveään hyökkäykseen ja puolustukseen, toimivaan roolijakoon ja eliittikassariin nojautuva joukkue. Kun vahvuuksia on vaikka muille jaettavaksi kuten tällä joukkueella on selvää, että käsissä on kärkisijoja hätyyttelevä nippu. Laiturit hieman mietityttää, mutta kai se on annettava anteeksi, kun kokonaisuus on rautaa. Sanderssonin kaltaisella kokeneella ketulla on tietenkin vain playoffmenestys mielessä, ja veikkaanpa että pirulainen on taas kerran vahvoilla niissä geimeissä.

PISTEET:

1. Ottawa 7p
2. Montreal 6p
3. Toronto 5p
4. Florida 4p
5. Buffalo 3p
6. Detroit 2p
7. Boston 1p

--------------------

Metron pisteet puuttuu vielä ja kuten näkyy aika on vähissä, joten deadlineen mennessä en perusteluita ehdi ikävä kyllä kirjoittamaan. Tärkeintä on kuitenkin joukkueiden oikeudenmukainen pisteytys joten käytän lopun ajan siihen, huomenna tai tänään puolenyön aikaan tullee ne perustelutkin sitten. :(

edit:
Metro oli kyllä tällä kertaa törkeän kovatasoinen ja jokaisella joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia jatkoon Atlanticissa. Nyt hännänhuipuksia valikoitui NYI ja nenän kärkeen WSH, mutta TODELLA ympäripyöreää oli.. onneksi en ole yksin päättämässä.

METRON PISTEET
1. WSH 7p
2. CBJ 6p
3. PIT 5p
4. NYR 4p
5. CAR 3p
6. PHI 2p
7. NYI 1p
 
Viimeksi muokattu:

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Atlantic

1. Toronto Maple Leafs

2. Buffalo Sabres
Hellebyuck-Pavelec. Mitähän tästä sanoisi. Hiukan tulee sama fiilis kuin Bostonin maalivahdeista. Pavelec ajaa ihan asiallisesti roolinsa, ja Hellebuyck on pelannut hyvin, mutta silti riittääkö taso. Lievä kysymysmerkki on tämä. Hyökkäyksestä sitten löytyykin kokoa varsin runsaasti. Syvyyttä, maalintekoa ja vittumaisuuttakin löytyy. Erinomainen hyökkäys, diggaan erittäin paljon. Puolustus myös ajaa asiansa OEL:n johdolla. Tällä on mahdollisuudet mennä pitkälle, jos mv-osasto riittää.

3. Montreal Canadiens

4. Ottawa Senators

5. Detroit Red Wings

6. Florida Panthers

7. Boston Bruins
Kaksikko Gibson-Raanta herättää hiukan kysymysmerkkejä. Raanta nyt varmasti hoitaa hommansa 2. maalivahtina erinomaisesti ja Gibson on pelannut viime aikoina erinomaisesti, mutta kausi on pitkä. Pystyykö Gibson pitämään tasonsa? 1. Kentästä Perry ja Kesler ajavat asiansa, mutta Lupulista en olisi niin varma. Rick Nash on myös loistava pelaaja 2. kenttään ja Lee antaa ihan hyvää tukea, mutta Virtanen ei herätä luottamusta. Alemmat kentät ajavat ihan hyvin asiansa. Ei täysin puukäsiä, mutta tarpeeksi hyviä puolustussuuntaan kuitenkin. Puolustus on joukkueen vahvin osasto, mutta sielläkin löytyy omat puutteensa.

Metropolitan

1. New York Islanders

2. Pittsburgh Penguins

3. Philadelphia Flyers

4. Washington Capitals

5. New York Rangers

6. Carolina Hurricanes

7. Columbus Blue Jackets

Aika loppui kesken, mutta kirjoitan lopuistakin perustelut myöhemmin.
 

Ralph

Jäsen
Mun pisteet tulee tässä. Metropolitan-divisioona oli tasainen ja harmitti sijoittaa Blue Jackets viimeiseksi, mutta ei voi mitään. Mielipiteet voi pudotupeleihin mentäessä muuttua paljonkin, mutta nyt jaan pisteet näin:

Atlantin divisioona:


1. Toronto Maple Leafs, 7 pistettä

- Todella hyvä sentterinelikko, varmaankin draftin paras.
- Laituriosastolla on monta ihan hyvää, mutta vähän voisi olla parempikin. Mutta kokonaisuutena hyökkäys on todella kova.
- Puolustus on hyvin roolitettu, mutta voisi olla vähän liikkuvampi ja ongelmia voi sillä saralla tulla. Kuitenkin toimii.
- Erinomainen ykkösvahti.

2. Ottawa Senators, 6 pistettä

- Hyvä ja sopivasti roolitettu sentterinelikko. Kaksi kiekollista ja kaksi puolustavaa, mutta Giroux osaa myös puolustaa ja Berglund hyökätä.
- Laituriosastolla minun silmään häiritsee Zetterbergin paikka oikeana laitana, mutta menkööt. Boyes on vähän väärässä paikassa, mutta muutoin vahva laiturikalusto. Kiekollista taitoa on yllinkyllin.
- Puolustus on vahva, ei se tarvitse yhtään superpakkia, kun on monta hyvää. Ehkä joku kunnon ylivoimatykki puuttuu, mutta hyökkäyksestä löytyy nimiä laittaa ylivoimalla viivalle.
- Maalivahdit loistavat. Elliott on huippunimi kakkosvahdiksi.

3. Detroit Red Wings, 5 pistettä

- Lähes täydellisesti roolitettu ja muutenkin loistava sentterinelikko, mutta Trocheck vähän laskee. Ei ole kuitenkaan huono pelaaja, mutta soveltuu paremmin laidalle. Datsyuk-Nielsen on tähän draftiin kova sentteripari.
- Laituripuolelta löytyy työvoimaa paljon ja asenteesta ei jää kiinni tämän joukkueen tekeminen. Kiekollista taitoa voisi olla ehkä hieman lisää.
- Puolustus ei oikein vakuuta minua. Todellinen ykköspakkipari puuttuu kokonaan ja päälle löytyy kaksi kolmosparia.
- Maalivahtikaksikko on loistava, ei tarvitse enempää sanoa.

4. Montreal Canadiens, 4 pistettä

- Puolustussuuntaan erinomaiset sentterit, mutta kiekollista taitoa voisi olla enemmän. Fehrin näen enemmän laiturina.
- Laituripuolella erittäin mielenkiintoinen sekoitus taitoa ja kovuutta. Gerbeä en itse laittaisi neloskenttään vaan muodostaisin siitä puhtaan pommiketjun, mutta menee se näinkin. Hyökkyäs kokonaisuutena on erittäin kovaa pelaava ja taisteleva, mutta ei riittävän kiekollinen. Ovechkin ja Voracek toki tekevät tuhojaan.
- Puolustus tasainen ja hyvin roolitettu, mutta kärkiosaaminen kapeaa.
- Maalivahtikaksikko on tasainen ja vaikka kumpikaan ei ole ydinkärkeä, tandemina toimii hyvin.

5. Buffalo Sabres, 3 pistettä

- Keskushyökkääjät hyvin roolitettu ja nelikko on selvässä järjestyksessä. Ylemmissä ketjuissa kaksi kovaa tekijää, alempana vähän epävarmemmat vaihtoehdot. Mutta ei tähän nelikkoon Sabres kaadu.
- Laituriosastolla on kokoa ja kovuutta mukavasti. Ainoat vähän heiveröisemmät kaverit on laitettu samaan ketjuun ja siitä pieni miinus. Mutta hyökkäysvoimaa riittää mukavasti kolmosketjuun asti.
- Puolustuksessa Ekman-Larsson kantaa todella isoa roolia, mutta eihän se haittaa. Ihan hyvä kuusikko.
- Maalivahtikaksikko on pieni kysymysmerkki. Hellebuyck pelaa ensimmäistä kauttaan, eikä ole mitenkään superhyvin pelannut ja Pavelec on aina ollut huonolle joukkueelle ihan hyvä mokke.

6. Florida Panthers, 2 pistettä

- Aika heiveröinen sentterinelikko, vaikka muuten on ihan hyvin roolitettu ja kokemustakin on tarpeeksi. Nugent-Hopkins ja Granlund eivät vakuuta kärkiketjun sentterikaksikkona, alemmissa ketjuissa ei ongelmia.
- Koko hyökkäyksessä ei ole yhtään rightin pelaajaa, mistä tulee miinusta. Laitureissa on hieno sekoitus kovuutta ja taitoa. Nykytason Kanesta on pakko antaa plussaa.
- Puolustuksessakin on kovuutta paljon ja jokaisessa parissa myös kiekollista osaamista. Puolustus hyvä.
- Dubnyk ei vakuuta minua ja maalivahtikaksikkoon luottaisin enemmän, jos kakkosmokke olisi varmempi nimi myös.

7. Boston Bruins, 1 piste

- Keskushyökkääjät eivät vakuuta. Puolustustaitoa löytyy jonkun verran, mutta kiekollisesti nelikko on liian köykäinen menestyäkseen.
- Kärkiketjujen laiturit ovat vahvat, paitsi että Virtanen kakkosketjussa aiheuttaa kummastuta. Alemmissa ketjuissa on mukavasti kovuutta, mutta ehkä Armia ei ole vielä kolmosketjuun oikea nimi? Laituriosasto on kuitenkin kokonaisuutena senttereitä paremmassa kunnossa.
- Puolustus on tasainen ja hyvin kiekollinen. Puolustus on joukkueen vahvuus.
- Gibson on tällä kaudella ollut erinomainen ja Raanta on riittävä kakkosvahti. Gibsonin riittäminen pudotuspeleissä on arvoitus, mutta vielä ei sellaisiin tarvitse takertua.

Metropolitan-divisioona:

1. Pittsburgh Penguins, 7 pistettä

- Hyvä ja monipuolinen sentterinelikko kantaa pitkälle.
- Laituripuolella erittäin hyvä sekoitus maalintekovoimaa ja kovuutta. Erityisesti nelosen kaksikko tulee kiusaamaan vastustajia ja paljon.
- Tasainen ja varsin mainio puolustus.
- Maalivahdeissa ei ole mitään ongelmia, Crawford on vahva mokke.

2. Washington Capitals, 6 pistettä

- Sentterit eivät minua täysin vakuuta. Joo, Kuznetsov pelaa hyvin, eikä Kadrikaan heikko ole, mutta joku varma ja kokenut nimi ei olisi pahitteeksi. Haula ei riitä kolmoskentässä, mutta Gaustad on hyvä nelossentteri.
- Laituripuoli on kokenut ja pelaa kovaa, mutta on aika hidas. Paikkaa kokemuksen puolesta senttereitä, mutta ei kokonaisuutena tarpeeksi.
- Puolustus on muuten kova, mutta Boyle ja Zidlicky eivät minua ihan sytytä.
- Maailman paras jääkiekkoilija maalissa.

3. Philadelphia Flyers, 5 pistettä

- Erinomainen sentterinelikko.
- Laituriosasto on tasainen, mutta kaipaa jotain yhtä tai kahta aivan huippupelaajaa, ehkä. Hyökkäys on kokonaisuutena kova kyllä.
- Puolustuskin kaipaa ehkä jotain. En tiedä mitä, mutta jotenkin vain siltä tuntuu. Onko Scandella ykkösparin mies jne.
- Maalivahtiosasto ei ole aivan parhaasta päästä.

4. Carolina Hurricanes, 4 pistettä

- Hyvä sentterinelikko. Kaksi selvästi hyökkäävää ja kaksi selvästi puolustavaa.
- Laituriosasto suoraviivainen ja aika maaliahne. Selvästi roolitusta mietitty tarkasti. Toimii.
- Puolustus on varsin kova, vaikka Hamhuisin paikkaa kolmosparissa ihmettelen, sillä kuuluisi top-neljään. Ei se kuitenkaan mitään ratkaise.
- Maalivahtikaksikko on tasainen, mutta vähän epäillyttää, että onko ihan riittävä. Varsinkaan pudotuspeleissä. Mutta sitä mietitään myöhemmin.

5. New York Islanders, 3 pistettä

- Sentterinelikko toimii, vaikka kaipaisi yhtä todellista taikuria. Puolustusosaamista on rutkasti.
- Laiturit pelaavat kovaa ja ärsyttävästi, ei tule olemaan kellään helppoa. On suoraviivainen paketti, mutta kyllä sellainen yksi taikuri olisi tosiaan hyvä lisä tähän hyökkäykseen.
- Puolustus on hyvin epävarma. Myers on oikeastaan ainoa, johon tuossa kalustossa luotan rooli huomioon ottaen.
- Maalivahtiosasto on täydellisesti kunnossa.

6. New York Rangers, 2 pistettä

- Sentterit menettelee. Jokainen on ihan omalla paikallaan, mutta kukaan ei ole roolissaan aivan NHL:n huippua. Paitsi ehkä Spezza.
- Laituriosastolla on vauhtia ja kovuutta hyvä sekoitus. Varsinaiset pistelingot jäävät kuitenkin vähiin. Tarasenko vähän liian isossa roolissa Spezzan kanssa, vaikka toki vaikuttavat hyvältä tutkaparilta.
- Hyvä ykköspari, epävarma kakkonen ja kankea kolmonen. Puolustus voisi olla parempi.
- Hyvä maalivahtikaksikko.

7. Columbus Blue Jackets, 1 piste

- Hyvin puolustusvoittoinen sentterikalusto, jossa on myös sopiva ripaus kiekollisuutta. Roolitus hyvä.
- Laituriosasto on hyvin pienikokoinen muualla kuin neloskentässä. Voisi olla parempi ja kiekollisempi, kun sentterit ovat sen verran puolustavia. Nelosketju pelaa kovaa.
- Puolustus on liikkuva ja varsin mainio. Joku kokenut nimi ei olisi ollut kuitenkaan pahiitteeksi, mutta kyllä puolustus on tämän jengin vahvuus.
- Maalivahtikaksikko on epävarma. Onko Reimeristä kantamaan hyvää joukkuetta vai onko hän vain alemman korin joukkueen kelpo veskari?
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Atlantic Division


Toronto Maple Leafs – Sandersson 7p

Hyökkäys: Onkohan kukaan koskaan kerännyt näissä drafteissa näin hyviä senttereitä? Siellähän on kolme kahden suunnan ykkössentteriä ja eliittinelossentteri, joka voisi mennä kolmosessakin. Ja kun sentterit eivät ole ainoa ilonaihe. Vaikea kirjoittaa mitään, kun jokainen palanen on täydellinen. Ehkä aivan eliittiosaaminen laitureilta puuttuu, eikä todellista maalintekijää löydy.

Puolustus: Todellinen ykköspakki puuttuu. Shatte hoitaa kiekollisuuden ja roolitukset ovat joka parissa kunnossa. Mutta taso ei aivan parhaasta päästä ole. Engelland vähän kyseenalainen valinta. Leddy toki on huikea kolmosparissa.

Maalivahdit: Tilastollisesti paras maalivahti pitkällä aikavälillä. Vähän ailahteleva kakkonen, mutta eiköhän Schneiderin takana voisi olla kuka vain, sen verran paljon kaveri pelaa.


Detroit Red Wings – Polvivaiva 6p

Hyökkäys: Täydellinen sentterinelikko. Kaksi tunnollista kahden suunnan sentteriä, yksi nuori, hyökkäävä sentteri ja nelosen kokenut, puolustava sentteri. Datsyukin laidoillekin on saatu kaksi tunnollista laituria, loistava ykköskenttä. Kakkosessa Versteeg on ajoittain laiska, mutta onhan hänellä kokemusta voittamisesta. Myös Schenn toimii toisella laidalla. Kolmosessa on energiaa Trocheckin laidoilla. Laiturit ovat tunnollisia puolustuspäähän. Myös nelosessa on kaksi loistavaa energialaituria. Hyökkäyksessä ei ole yhtään vikaa, ehkä kakkosessa voisi olla yksi kovempi laituri. Pudotuspeleihin sopiva hyökkäys.

Puolustus: Staal ei aivan parhaimmillaan ole ollut, mutta ehkä Norristolaisen vieressä pelaaminen auttaa. Risto noussut loistavaksi kahden suunnan pakiksi. Myös kakkosen työnjako on sopiva, kiekollinen ja nopea Campbell auttaa hidasta Ericssonia, joka hoitaa puolustusvelvoitteet. Kolmospari on ehkä liian kokematon, vaikka roolitus toimii sielläkin.

Hyökkäys: Eliittiykkönen ja eliittikakkonen.


Ottawa Senators – jjoni 5p

Hyökkäys: Berglund ehkä mieluummin laidalla, muuten hieno sentterikalusto. Giroux tietysti johtaa itse oikeutetusti, mutta RIbeirolla on todella paljon annettavaa hyökkäyspäähän jaGordon on aloitusspesialisti. Zetterbergiä peluuttaisin ehkä mieluummin sentterinä, jolloin kattaus olisi todella kova. Vauhti ei oikein laidalla tunnu riittävän. Hartnell on edelleen loistava voimahyökkääjä ja on pelannut Giroux’n kanssa ennenkin. Samoin Forsbergilla ja Ribeirolla on kemiaa, Coyle sopii ketjuun hyvin. Paljon monipuolisia pelaajia, jotka pelaavat hyvin alaspäin, mutta hyökkäyspään osaamistakaan ei ole unohdettu. Myös kolmosketjun laidoilla on taitoa kahteen suuntaan. Nelosessakin on pistepotentiaalia, ainakin joskus ollut.

Puolustus: Ykköspari ainakin toimii, vaikka JBo leftinä kai yleensä pelaakin vasemmalla puolella. Tyutin – Franson pari vähän pelottaa, eivät kovin varmoja ukkoja ole. Streit kolmosessa on luksusta ja Kevan Miller vieressä menettelee.

Maalivahdit: Eipä paljon tarvitse mainitakaan, jos molemmat voisivat olla ykkösvahteja.


Buffalo Sabres – fewe0 4p

Hyökkäys: Uskomaton sentterinelikko. Kemppainen ei aivan eliittiä ole, mutta kaikki muut ovat vastuuseen nähden. Laitureistakin vain Vanekin paikka on kyseenalainen, mutta jos Cheechoosta on tehty Rocket Richard, niin kyllä Vanek nostetaan myös vanhalle tasolleen Thorntonin rinalla. Nichushkin sopii isokokoisena vääntäjänä hyvin ykköskenttään. Kakkosketju onkin aivan eliittiä sitten. Ehkä taitoa vähemmän, mutta tahtoa ja voima sitäkin enemmän. Kolmosketjussa on nuoria kahden suunnan pelaajia, taitoa löytyy myös hyökkäyspäähän. Zubrusin nykykunto vähän arveluttaa nelosessa, mutta muuten hyökkäys näyttää tosi hyvältä.

Puolustus: OEL johtaa hienosti ja vierelle saatu puolustava puolustaja. McQuaidin taso ei vain ehkä ykköspariin riitä, vaikka roolitus olisikin kunnossa. Kakkosessa vähän sama juttu, onko Bieksasta enää mihinkään? Kolmospari toimii hienosti, vaikkei kiekollisuutta niin löydykään.

Maalivahdit: Jos Hellellä ei toimi, Pavelec hoitaa. Luultavasti toimii.


Montreal Canadiens – Abdel 3p

Hyökkäys: Sentteriosasto jää kaipaaman ykkössentteriä. Couturesta siihen ehkä juuri olisi, mutta Vermette ei kakkossentterinä oikein riitä. Fehrkään ei aivan kolmossenttereiden aatelia ole. Laiturit toisaalta ovat huikeat. Vähintään aikansa paras maalintekijä, Trotzin alaisuudessa kokonaisvaltaisesti pelaava Ovie suurimpana tähtenä. Voracek ei myöskään kalpene vertailussa monelle, vaikka vaikeahko kausi menossa. Myös kakkosen laiturit näyttävät hyviltä, Johanssonkin pelaa välillä muutenkin kuin lepsusti. Komarov taas ei tunne sanaa lepsu. Kolmosessa taso vähän tippuu, sillä Downie on tällä hetkellä waivereissa. Kiekollista osaamista ei kolmosessa ole tarpeeksi. Nelonen on ihan okei, Gerbe tarjoaa vähän vauhtia, Reaves kovia taklauksia. Smith vähän hmv. Sentteriosasto pudottaa kärjestä.

Puolustus: Ekblad johtaa ja vierellä kokenut puolustava pakki. Kakkonen taas nollaa jokaisen vastustajan. Kolmosparista tulee mieleen vain Edmontonin konttaaminen. Aineksia kai olisi, mutta… Ehkä jotain puuttuu pakistosta. Lisää kiekollista osaamista?

Maalivahdit: Yksi parhaista tandemeista. Ellei paras.


Florida Panthers – punasydän 2p

Hyökkäys: RNH ei oikein contenderin ykkössentteriksi toimi, vaikka laidalla menisikin sellainen velho kuin Patrick Kane. Kane tarvitsisi ehkä yhden luovemman ketjukaverin ollakseen paras OL. Andrew Ladd toimii muuten ihan hyvin ykkösketjussa. Pelityylit vain ovat vähän erilaiset. Granlund kakkossentterinä toimii ihan okei, vaikka jompi kumpi kärkisenttereistä saisi olla vähän kokeneempi. Granlund ei halua maaleja tehdä ja Nyquist on myös enemmän pelinrakentelija. Maalintekovastuuta ei voi jättää Burrowsille, joten maalintekijä valitettavasti ketjusta puuttuu. Laiturit voisivat myös pelata toisilla laidoilla. Richards on loistava kolmossentteri ja laidoillakin on ihan hyviä pelaajia kolmosketjuun. Taas, laiturit voisivat olla toisinpäinkin. Nelosketju on loistava eikä vähiten Prustin takia. Cullen tuo kokemusta ja vauhtia, Brickley intoa ja vauhtia. Yhtä maalintekijää hyökkäys kaipaa, ettei mene liikaa kiekon siirtelyksi.

Puolustus: Subbanillinen pakisto toimii aina. Sekera on hyvä kaveri rinnalle. Paikat voisivat olla toisinpäin. Kakkosparin työnjakokin on selkeä. Gudas on yksi liigan kovimmista taklaajista, Krug hyvä kiekollinen pakki. Kolmospari on hieno. Taas yksi kovista taklaajista, Borowiecki. Kulikov oli hieno haku. Puolustus toimii ykkösparin kätisyysongelmista riippumatta. Ehkä piiru lisää kokemusta bottom-4:ään.

Maalivahdit: Dubnyk toimii ainakin runkosarjassa. Läck on ailahteleva, saisi vähän varmempi kakkonen olla.


Boston Bruins – Fernando 1p

Hyökkäys: Sentterinelikko arveluttaa. Keslerillä menossa heikompi kausi, mutta silti hyvä kahden suunnan sentteri. Riittääkö hyökkäyspään osaaminen ykkössentteriksi, varsinkin kun apua ei muilta senttereiltä tule? Lee, Burmistrov ja Jooris olisivat jokainen parempia laidalla, kukaan ei sentterinä tällä kaudella ole pelannut. Perry sopii ykköseen loistavasti, mutta Lupul ei terveenäkään ole ykkösketjun pelaaja. Virtanen on juuri ja juuri NHL-tasoa, ei siis millään kakkosketjun pelaaja. Nash on loistava pelaaja kakkosketjuun, mutta ei saa pelinrakentelua kummaltakaan ketjukaveriltaan. Kolmosketjussa taso laskee entisestään, Armiakin on juuri ja juuri NHL-tason pelaaja, jos sitäkään. Garbutt on ihan hyvä täytepalanen, muttei toimi ketjun parhaana pelaajana. Salomäki – Etem on loistava laitapari nelosessa, mutta Jooris ei sentterinä toimi. Kemioita on yritetty muodostaa ottamalla saman joukkueen pelaajia samaan ketjuun, mutta oikeasti kukaan ei pelaa samassa ketjussa. Senttereiden varaaminen unohtunut.

Puolustus: Ykköspari on taidoiltaan loistava, mutta puolustuspäässä saattaa soida. Ei voi peluuttaa vastustajien parhaita vastaan. Highlight-ainesta aina kun Parayko ja Karlsson ovat kentällä. Joskus myös vastustajan päähän. Kaksi rightia ei toimi myöskään. Kakkosparin roolitus on loistava, myös kätisyydet toimivat. Tykkään. Myös kolmospari on loistava.

Maalivahdit: Gibson saattaa toimia tai olla toimimatta. Vähän kokemusta kaipaisi maalivahtiosastolle.
 
Viimeksi muokattu:

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Metropolitan Division


Pittsburgh Penguins – lake79 7p

Hyökkäys: Loistava sentterinelikko, eliittiä jokaisella paikalla. Larkinin viereen on saatu pari kokenutta laituria, varmasti auttaa, mikäli Larkin apua tarvii. Ykkösessä on paljon maalintekopotentiaalia, mutta omaa päähän saattaa välillä tulla liikaa. Kolmosketjusta puuttuu vähän kiekollisuutta, vaikka jokainen on tunnollinen pelaaja. Nelosessa McLeod ja Scott ovat aika vääriä äijiä Clendeningin vierelle. Pahalta näyttää se. Clendening itsessään on loistava nelossentteri.

Puolustus: Ihan hyvä ykköspari kirjoitusvirheestä huolimatta. Petry nyt ei ehkä ihan ykkösparin pakki ole. Kakkoseen kaipaisi kokeneen oman pään luudan Yandlen vierelle ja kätisyydetkin olisi voitu miettiä paremmin. Kolmosparissa on sama kätisyysongelma. Ehkä sinnekin joku luotettava kehäratsu olisi tehnyt terää.

Maalivahdit: Tähän osastoon ei kyllä kaaduta.


Philadelphia Flyers – Jyyd 6p

Hyökkäys: Kyllähän Seguin vierelleen kaipaisi vähän kovempia äijiä kuin hasbeen Gaborikin ja hyvän kolmosketjun laiturin Brouwerin. Kakkosketju toimisi erittäin hyvänä kolmosena, mutta kakkosena arveluttaa. Backes taas olisi erinomainen kakkossentteri, mutta kolmosketjun roolitus jää vähän auki. Eliaksella ei ole paljoa annettavaa enää ja Purcellkin toimii vain huippumaalintekijän vieressä. Nelosketju on erinomainen, yhtään vapaamatkustajaa ei löydy.

Puolustus: Ykköspari saa kiiman nousemaan. Yksi parhaista kahden suunnan pakeista saa rinnalleen yhden parhaista puolustavista. Myös kakkospari toimii molempiin päihin. Kolmospari taasen koostuu pelkistä vapaamatkustajista.

Maalivahdit: Ehkä siihen Niemeen pitäisi sitten luottaa… Vähän parempaa kakkosta ehkä kaipaisi Niemen rinnalle.


Carolina Hurricanes – Hawk #22 5p

Hyökkäys: Erinomainen sentterinelikko, josta löytyy osaamista myös puolustussuuntaan kahden kiekollisen sentterin lisäksi. Thompson on ok nelossentteri. Kulemin ei aivan ole ykkösketjun laitaan sopiva äijä, MaxPac ja Johansen sitä ehdottomasti ovat. Kulemin oikeastaan on ainoa asia, joka hyökkäyksestä pistää paljon silmään. Kakkoseen kaipaisi ehkä vähän parempaa maalintekijää, eikä Kunitzkaan ole takavuosiensa tasolla. Pominvillenkin ura vähän laskusuunnassa, ei todellakaan ole varma 30 maalin mies. Kolmonen on loistava kahden suunnan ketju, jossa roolitukset on mietitty tarkkaan. Ehkä kiekollista osaamista voisi lisää olla kolmosessa. Neloseen on löydetty yllättävän hyviä kavereita.

Puolustus: Hedman kyllä johtaa joukkoja, mutta Gudi ei ehkä ole kuitenkaan aivan ykköskategorian mies. Määttä on hyvä kakkospariin, mutta Michalekilläkin vähän taso laskenut. Kolmospari on todella laadukas.

Maalivahdit: Jones ei aivan ole vielä varma kaveri eikä Howardkaan ole varmimmasta päästä. Voi riittää, tai ei.


New York Rangers – fourtyone 4p

Hyökkäys: Yllättävän paljon duunareita 41:n joukkueeksi. Sentterinelikko on kyllä loistava, vaikkei kukaan oikeastaan pelaa ykkössentterin viitta harteillaan. Maalintekovoimaa löytyy joka ketjusta, ei vähiten Tarasenkolta. Reinhart ja Spezza ovat fiksuja pelaajia, joten Tarasenko latoo varmasti kovat maalimäärät. Kakkosessa Eichel ja Tatar hoitavat kiekollisen pelin ja Abcdelkader parkkeeraa maalivahdin eteen. Kolmosessa on vähän tämän kauden floppeja, potentiaalia tälläkin ketjulla voisi olla. Nelosessa on NHL:n kovin maalintekijä Jack Skille (ainakin joidenkin tilastojen mukaan!) eikä Kruger ole ollenkaan väärä mies nelosessa. Carter menettelee, vaikkei eliittiä ole.


Puolustus: Roolitus ykkösparissa toimii, mutta kaksi rightia ei. Kumpikaan ei myöskään ole mikään puolustuksen johtohahmo. Kakkosessakin roolitus toimii, mutta kätisyydet ovat väärinpäin. Kolmosen taso ei riitä kätisyysongelmien lisäksi näihin skaboihin. Onko Ference enää jääkiekkoilijakaan? Cowenkin tykkää popparista. Kummelin sanoin, paljon pikkuvirheitä.

Maalivahdit: Hyvä kaksikko maalilla. Ainakin runkosarjassa.


Columbus Blue Jackets – Plair 3p

Hyökkäys: Värilasit sanoo, ettei joukkue, jonka kapteenina on Dustin Brown, voi olla hyvä. Myös aivan ykköskategorian sentteri löytyy. Kaksi 1B vaihtoehtoa kyllä on ja molemmat ovat hyviä kahteen suuntaan. Kemioitakin on mietitty, kun ykkösessä Triplets ja kakkosessa Blue Jacketsin miehiä. Wennbergin paikka laidassa on ehkä hieman kyseenalainen. Kolmosketju on kyllä tasoltaan erinomainen, roolituksien punainen lanka ehkä puuttuu. Nelosketju on loistava. Ykköskategorian sentteriä vaille tosi hyvä hyökkäys.

Puolustus: Ykköspari vakuuttaa, vaikkei varsinaista liideriä olekaan. Kaksi hyvän tason pakkia. Myös kakkos- ja kolmospari toimivat. Kärkiosaamisen puute ehkä hieman haittaa.

Maalivahdit: Myös täältä puutuu eliittiin kuuluva maalivahti, vaikka Reimer ja Condon ihan hyviä maalivahteja ovatkin.


Washington Capitals – TylerDG 2p

Hyökkäys: Mikäli Datsyuk herättää innostusta ykkössentterinä, niin pitäisi hänen perillisen Kuzyankin. Toivottavasti laiturit osaavat laittaa Kuzyan maalintakaasyötöistä kiekkoa maaliin. Doan menisi oikealla laidalla paremmin. Vähän vanhoja jo laiturit Kuzyan rinnalla. Kakkosketju kyllä toimii hienosti joka tasolla. Kolmoseen olisi ehkä kaivannut kovempaa sentteriä, vaikka laituripari onkin todella hyvä. Nelonen toimii kyllä hyvin.

Puolustus: Dan Boyle ei voi olla ykkösparissa. Ei vain voi. Eikä Zidlicky kakkosparissa. Ei ainakaan nykyään. Kolmospari on kelvollinen ja roolitukset toimii. Taso ei vain riitä.

Maalivahdit: Price hoitaa.


New York Islanders – Śmierć 1p

Hyökkäys: Jotenkin niin tuttu ykkösketju. Pienen tarkistuksen jälkeen, kyllä! Landeskog – Bergeron tandemilla @Köyliön Ässä voitti fantasy draftin. Silloin kolmas lenkki oli Eriksson, nyt Neal. Toimii edelleen. Silloin kirjoitin näin: ”Ykkösketju pystyy dominoimaan molempiin suuntiin. Siis DOMINOIMAAN. Landeskog, huikeeta! Bergeron, huikeeta!” Edelleen samaa mieltä. Vähän mietityttää silti, olisiko Marchand pitänyt laittaa Bergeronin kanssa samaan ketjuun. Nelson kakkossentterinä epäilyttää myös, samoin kuin Eller kolmosentterinä. Mieluummin olisi Zibaa katsellut siellä. Kalininkaan ei ihan paras vaihtoehto ole kolmoseen ja vähän kiekollinen peli mietityttää. Nelosesta iso plus. Paras nelosketju. Kakkos- ja kolmosketjun taso laskee sijoitusta, vaikka ykkönen ja nelonen ovat eliittiä.

Puolustus: Ei kyllä Stuartia eikä Myersiä voi aivan ykköskategorian pakeiksi sanoa. Toimisivat loistavasti kolmosparissa näin kovatasoisessa draftissa. Kakkosparikin koostuu enemmän farmihissikavereista. Kolmonen ihan toimiva, mutta ei sekään vertailua muihin kestä.

Maalivahdit: Loistava kaksikko.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Tulipa mielenkiintoinen tilanne, kun lupasin pitää täydellisesti deadlinesta kiinni. Toinen kello näytti LostHorizonin Metropolitan-viestin tulleen 20.59, toinen 21.01, kolmas 21.00. Hyväksyn äänet kuitenkin, sillä arvostelujen lähettäminen alkoi ajoissa ja saadaan näin sama arvostelumäärä molempiin divareihin. Seuraavalla kerralla sitten 20.55. :)

(E: Viimeinen LostHorizonin ääni vaikutti ratkaisevasti siten, että PIT sai kotiedun WSH:ta vastaan.)

Editoin aivan muutaman minuutin sisällä pisteet tähän samaan viestiin, stay tuned.

CENTRAL: (12/14)
1. Dallas Stars 6+7+5+7+7+6+7+7+6+3+5+4=70p
2. St. Louis Blues 3+3+7+6+6+7+4+4+7+7+7+7=68p
3. Colorado Avalanche 7+6+4+5+5+4+2+5+3+6+4+3=54p
---
4. Chicago Blackhawks 4+5+6+3+3+5+5+2+5+5+6+1=50p

5. Winnipeg Jets 2+1+3+4+4+3+6+6+4+4+2+6=45p
6. Nashville Predators 5+2+1+1+2+2+1+3+2+2+3+5=29p
7. Minnesota Wild 1+4+2+2+1+1+3+1+1+1+1+2=20p

PACIFIC: (12/14)
1. Anaheim Ducks 7+7+5+7+7+5+4+7+2+5+4+7=67p
2. Calgary Flames 5+6+3+3+5+4+7+3+6+7+2+3=54p
3. Arizona Coyotes 6+5+7+2+3+2+1+5+5+6+5+5=52p
---
4. Los Angeles Kings 3+3+2+6+6+3+5+6+7+2+7+1=51p

5. Vancouver Canucks 4+4+6+4+4+7+3+2+4+1+6+4=49p
6. San Jose Sharks 1+2+4+5+2+6+6+4+3+3+3+6=45p
7. New Jersey Devils 2+1+1+1+1+1+2+1+1+4+1+2=18p

ATLANTIC: (14/14)
1. Toronto Maple Leafs 4+4+7+7+6+7+7+5+6+6+7+5+7+7=85p
2. Ottawa Senators 5+6+6+5+7+6+6+7+7+5+4+7+6+5=83p
3. Detroit Red Wings 6+7+5+4+4+4+5+2+2+7+3+2+5+6=61p
---
4. Montreal Canadiens 1+2+3+3+5+5+4+4+4+4+5+6+4+3=53p

5. Florida Panthers 2+5+4+6+3+2+3+3+5+3+2+4+2+2=46p
6. Buffalo Sabres 3+3+2+2+2+3+2+6+3+2+6+3+3+4=44p
7. Boston Bruins 7+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1=20p

METROPOLITAN: (14/14)
1. Carolina Hurricanes 4+7+7+7+3+7+7+5+6+5+2+4+3+5=72p (5x 7p)
2. Pittsburgh Penguins 5+6+5+6+2+4+5+7+4+3+6+7+5+7=72p (3x 7p)
3. Washington Capitals 7+5+3+5+5+6+6+4+7+2+4+6+7+2=69p
---
4. Philadelphia Flyers 2+2+4+3+6+2+4+2+5+7+5+5+2+6=55p

5. New York Rangers 6+3+6+2+1+5+2+6+2+6+3+2+4+4=52p
6. New York Islanders 1+4+2+4+7+3+3+3+3+4+7+3+1+1=46p
7. Columbus Blue Jackets 3+1+1+1+4+1+1+1+1+1+1+1+6+3=26p

Voi vain sanoa, että tasaista oli. Nimimerkin @Köyliön Ässä arvostelu aiheutti epäselvyyksiä, sillä Montrealille oli annettu 4p, kun taas Floridalle 3p. Florida oli kuitenkin järjestyksessä merkattu ensin. Koitin asiaa tiedustella, mutta vastausta en saanut. Vähän huono tilanne jos joudun arvuuttelemaan, mutta laskin siis Montrealille 4p (kuten viestissä oli) ja se ratkaisi tällä kertaa viimeisen playoff-paikan, Rangers olisi mennyt tasatilanteessa ohi.

Muuten: kuten näkyy, oli lievästi sanottuna tasaista. Toronto pokkasi Presidents Trophyn (ihan keskiarvollisestikin), joten ihan tyytyväinen voi olla. Sillä ei toki tee mitään playoffeihin mentäessä.

Äänestämättä jättivät Fernando ja Plair, 26/28 on ihan mukava luku.

Teen pikapuoliin playoff-ketjun. Playoffeissa äänet minulle YKSITYISVIESTILLÄ.

Halutessanne tarkistakaa vielä pisteenne. Olen aika varma että nuo ovat oikeat, mutta never say never. Pariin otteeseen laskin.
 

kretski683

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NY Rangers
Huomioita omasta "osaamisesta".

- olin viimeinen
- Boston oli toiseksi viimeinen
- olin ainoa joka rankkasi Bostonin oman divisioonansa ykköseksi
- kaikki muut rankkasi Bostonin huonoimmaksi

\o/ jee! :D

Noh, hämmennetään soppaa myös pleijareissa, kuitenkin parhaani mukaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös