Calgary Flames 2015–2016

  • 102 725
  • 342
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Voittoputkessa ollaan. Lyhyessä, mutta kuitenkin. Puolustuspeli on näyttänyt jo selvästi paremmalta ja Rämökin on kahteen viime peliin päästänyt yhteensä vain kolme maalia.

Ottelun tuomaritoiminta oli Flamesille suosiollista, mutta ei ottelu siihen kuitenkaan ratkennut. Paljon oli hyviä paikkoja tehdä useita lisämaaleja. Fleury otettiin pois maalilta aivan käsittämättömässä paikassa ja Gaudreau sinetöi loppulukemat tyhjiin. Sillä maalilla Gaudreau nousi jo pistepörssin top vitoseen.

Backlund vastasi hyvin kritiikkiini ja on tehnyt kahteen viime peliin tehot 1+4. Tosin aiemminkin mies on aina välillä pelannut hyviä yksittäisiä otteluita, mutta toivottavasti nyt peli lähti kulkemaan. Omaan silmään ei ainakaan viime peleissä ole näkynyt juurikaan mitään Hamiltonin tekemiä virheitä, joten silläkin osastolla ollaan menossa oikeaan suuntaan. Jos Bennett tuosta vielä jatkaa kehitystään samaan tahtiin, niin tulevaisuus näyttää kyllä erittäin hyvältä. Tykkään miehen pelityylistä todella paljon.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo, onhan tuo jo parempaa, mutten vielä ilosta hypi liikoja. Brodien paluu auttoi kyllä paljon. Vaikken uskonut noin paskaan alkukauteen ja Brodien noin suureen merkitykseen, niin onhan TJ tällä hetkellä Flamesin paras puolustaja. Oma suosikkini alakerrasta loistavine luisteluavuineen sekä monipuolisuuksineen. Brodien paluun myötä peliajat jakautuvat järkevästi, kun Hamilton on saanut itseluottamusta pienellä vastuulla ja pakisto on hieman tasapainoisempi sen myötä.

Gaudreau on ihan liekeissä ja taitaa nyt olla syöttöpörssin kärjessä + pistepörssin viides tosiaan. Monahan nostanut pikku hiljaa myös tasoaan ja Bennettistä tulee olemaan paljon iloa tulevaisuudessa (no onhan siitä nytkin jo ). Hudlerilta odotan enemmän. Joka tapauksessa vasta yksi mielestäni oikeasti hyvä peli (viime yöltä siis). Luottoa ei kauheasti ollut ennen peliä kuumaa Pensiä vastaan, mutta Pittsburgh oli yllättävän huono ja Flames nautiskeli aika hienoja maaleja.

Maalivahdeille menee edelleen yleensä se yksi helppo per peli, mutta puolustuspeli on tiivistynyt peli peliltä, joten ihan lupaavia merkkejä ilmassa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Pari parempaa matsia välissä ja sitten taas paluu arkeen. Varsinkin ykkösviisikolta todella luokatonta pelaamista omassa päässä. Jos Giordano oli viime kaudella Norris-tason pelaaja, niin nyt ollaan siitä kyllä todella kaukana. Rämö päästi taas sen neljä maalia ja ainoastaan Ekbladin maalille ei voinut mitään. Antoi koko ajan ripareita ja Flames-pelaajat eivät niitä saaneet siivottua pois. Toisessa päässä Luongo oli selvästi parempi. Varsinkin Jagrin voittomaali oli sellainen, etten vieläkään tajua miten se voi mennä maaliin asti. Ferland siis palasi kaukaloon ja oli joukkueen näkymättömin pelaaja.
Seuraavaksi vastaan siis Tampa ja luvassa paljon vaikeampi ottelu. Joukkueen peli näytti jo hetken aikaa paremmalta, mutta tämän perusteella palattiin takaisin sinne missä oltiinkin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Toinen tappio putkeen ja molemmista otteluista olisi ollut mahdollisuus ottaa pisteitä, mutta ei vaan kelpaa. Paikkoja oli kyllä ihan tarpeeksi, varsinkin Monahanilla. Ekan erän ensimmäinen puolikas oli kuin jatkuvaa Tampan ylivoimaa, mutta Rämön ansiosta siitä selvittiin. Sen jälkeen peli olikin ihan hyvää voittomaaliin saakka. Giordanolta turha jäähy ja Stamkos rankaisi. Siihenkin Rämö melkein ehti väliin ja pelasi nyt kolmannen hyvän pelin viimeiseen neljään matsiin. Kolmas maali oli sitten taas vaihteeksi Widemania pahimmillaan. Ensiksi karmea kiekonmenetys ja sen jälkeen sitten ryntäili edestakaisin kiekon perässä. Grant oli taas erittäin hyvä aloituksissa, 16 aloitusta ja 78%.

Tällä tahdilla pudotuspelihaaveet saa haudata lopullisesti joulutaukoon mennessä. 17 ottelua ja 11 pistettä. Pudotuspelipaikkaan jo 8 pistettä matkaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
2-0 johto hukattiin huonon 3. erän takia, mutta eipä sillä niin väliä, kun taas saatiin jatkoajalla voitto. Bennett teki hienon esityön Frolikin maaliin ja muutenkin taas vahva esitys. Brodie pelaa jatkuvasti aivan eri tasolla, kuin muut joukkueen pakit. Vihdoin nähtiin sitä viime kaudelta tuttua Monahania ja suunta on vahvasti ylöspäin, viimeiseen neljään otteluun 4+1. Rämön itseluottamus on kasvanut valtavasti, kun on päässyt farmikomennuksen jälkeen pelaamaan paljon otteluita. Toki vieläkin ylipelaa ajoittain ja antaa ihan liikaa ripareita, mutta viimeiseen viiteen peliin kuitenkin GAA 2.4 ja SV% .919. Se on suuri parannus alkukauteen nähden.

Sitten vielä Giordanon tilanteeseen. Toivottavasti kyseessä on vain väliaikainen huono jakso miehen uralla tai muuten tuo iso jatkosopimus alkaa näyttää aika huonolta. Taas yksi huono peli tällä kaudella ja oikeastaan ainoastaan Wings-ottelussa mieheltä nähtiin huippuluokan pelaamista. Siinä ottelussa tehot 2+1 ja kauden muissa 17 ottelussa saman verran tehoja. Ottanut myös joukkueesta eniten 2min jäähyjä (11kpl) ja niistä aika suuri osa on ollut huonoja jäähyjä. Noussut myös Russellin rinnalle miinuspaikan kärkeen (-11).
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kauden ensimmäiset 20 ottelua siis takana ja saldona vaatimattomat 15 pistettä. Koska kuitenkin pelataan siinä heikommassa divisioonassa, niin matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on edelleen vain kuusi pistettä. Ensi yönä kohdataan kotona Blackhawks ja yritetään kasvattaa kotipelien voittoputkea neljään. Vaikeaa se toki tulee olemaan.

Joukkueen alkukauden puolustuspään pelaaminen on siis ollut todella surkeaa, mutta myös puolustajien hyökkäyspelaaminen on ollut viime kauteen nähden lähes yhtä huonoa. Viime kaudella tässä vaiheessa joukkueen pakit olivat tehneet 17 maalia ja 59 pistettä ja nyt tällä kaudella 9 maalia ja 30 pistettä. Lisänä vielä viime kauteen nähden siis Hamilton(viime kaudella 72. 10+32).

Mitä tulee mahdolliseen Hamonicin hankintaan, niin en vaan näe siinä mitään järkeä, kun hinta tulisi olemaan liian korkea mahdolliseen hyötyyn nähden.
Jos vastine siis tulisi olemaan luokkaa: Russell/Wideman(palkasta pidettäisiin melkein puolet) + Kylington/Andersson + 1. kierroksen varaus.
Siinä siis saataisiin nuori puolustaja, jolla tämän kauden jälkeen neljä vuotta jäljellä suht edullista sopimusta + kovuutta. Nähnyt vain muutaman Islanders pelin tällä kaudella, mutta ei sieltä mitenkään Hamonic erityisesti silmiin osunut. Eli en vaan näe, että Hamonic olisi mitenkään merkittävästi parempi pelaaja kokonaisuudessaan, kuin Russell tai Wideman.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nopeasti muuttuvat tilanteet NHL:ssä ja Karri Rämö on loistava esimerkki siitä. Ensin läpäisi waiversit ja sitten lähetettiin AHL:n. Visiitti siellä jäi lyhyeksi ja pelasi vain yhden erän ennen kuin nousi takaisin ylös, ja nyt on aloittanut kymmenen peliä putkeen Flamesin maalinsuulla. Vaikea uskoa että tuosta AHL-komennuksesta ei ole ehtinyt kulua kuin vasta tasan kuukausi huomenna. Tilastotkin parantuvat peli peliltä ja koko kauden torjuntaprosentti nousi viime yön pelin jälkeen yli .900.

Hienoa että Rämö otti AHL-kommenuksen kärsivällisenä vastaan, eikä pakannut laukkujaan ja lähtenyt Venäjälle rahastamaan Flamesin johtoportaan perseillessä tuon maalivahtitilanteen alkukaudesta. Rämöstä tehtiin aiheetta se joukkueen heikon alkukauden syntipukki silloin. Silloin jo sanoin ettei siinä ollut järkeä, kun Ortiolle ei ollut edes annettu mahdollisuutta silloin, ja niinhän siinä kävi ettei Ortio sitä mahdollisuuttaan käyttänyt sen paremmin hyväkseen mitä Rämö ja Hiller pelasivat ne ekat pelinsä - eli huonosti. Nyt Rämö on kuitenkin sillä omalla paikallaan, eli Flamesin ykkösmaalivahtina. Saa nähdä mitä tapahtuu sitten kun Hiller toipuu kohtapuoliin pelikuntoon, mutta kaiken järjen mukaan Rämö on nyt vakiinnuttanut paikkansa Flamesin maalinsuulla ja sitten Hiller tai Ortio saa pakata laukkunsa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos edellinen Blackhawks-matsi oli yksi joukkueen kauden huonoimmista esityksistä, niin viimeöinen oli mahdollisesti koko kauden paras esitys kokonaisuudessaan. Raymond korvasi Hudlerin 1-ketjussa ja täytyy sanoa, etten itse huomannut käytännössä mitään eroa tämän kauden Hudleriin. Vielä viime kaudella olin sitä mieltä, että Hudler saisi jatkaa joukkueessa palkankorotuksesta huolimatta ja Jones saisi lähteä kauden aikana/jälkeen, mutta tämän alkukauden perusteella tilanne on kyllä muuttunut. Rämöltä kuten myös Darlingilta erinomaiset ottelut. Gaudreau vei 3. erän lopussa oikein kunnolla Keithiä ja jatkoajalla Seabrookia ja siihen perään Darlingia ja ratkaisi ottelun.

En usko, että on mitään sattumaa, että joukkue pelasi Brodien loukkaantumisen aikana saldon 2-7-0 ja sen jälkeen 6-5-1, joka on jo lähes pudotuspelitahtia. Viimeyönäkin peliaika melkein 32 minuuttia, mutta se ei näkynyt mitenkään jatkoajan luistelussa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tosiaan viime yön peli oli erittäin vahva, nyt pitäisi vaan saada se suorittamisen taso tasaiseksi, eikä sellaiseksi vuoristoradaksi, millaista kausi on aika tavalla ollut. Toki suunta on vuoristoratamaisesta pelaamisesta huolimatta samalla ylöspäin, eli kun ollaan huonoja, niin ei olla sentään ihan niin huonoja kuin kauden ekassa Battle of Albertassa, ja vastaavasti kun ollaan hyviä, niin pelataan kauden parasta lätkää.

Brodie saa ylläolevassakin viestissä ihan ansaittua suitsutusta. Toki viime yön massiivinen peliaika johtui Russellin loukkaantumisesta, mutta on siltikin Flamesin paras ja oma suosikki koko nipun alakerrasta. Muista puolustajista Hamilton parantaa koko ajan (viime yönä tosin se jäähy oli ihan ihmeellinen ja turha), Giordanokin pelaa edes hiukan paremmin kuin kauden ekoissa peleissä ja Russell on totutusti blokkitilaston kärjessä tälläkin kaudella. Viime yönä loukkasi ilmeisesti kättään, mikäli oikein muistan, ja Hartleyn mukaan day-to-day, joten saattaa pelata jo Ducksia vastaan vieraissa, kun siihen peliin on vielä useampi päivä aikaa. Widemanilla homma sakkaa kaikkein pahiten tällä hetkellä, osasyynä varmasti sekin, ettei maalihanat ole auenneet vielä tällä kaudella. Engelland on sitten se oma itsensä. Pakko sanoa, että kutospakin roolissa tykkään kyllä miehestä, kun on selvästi sellainen omiensa suojelija ja maalinedustan siivoaja.

Ylläolevassa viestissä hyvä huomio myös Hudleriin. Peliä kun aloin katsomaan, niin en tiennyt Hudlerin poissaolosta, kun tuli niin äkisti, mutta eipä se Jiri tällä kaudella ole niin näkyvä pelaaja ollut, että olisi heti huomannut miehen puuttumisen. Raymond nyt oli tuossa stunttina tuttu itsensä - hyökkäyspäässä välillä ihan hyvän näköistä, mutta lopulliset ratkaisut ja laukominen on paskaa. Johnny oli onneksi viime yönä iskussa, ja kun Monahankin on saanut itseluottamusta, niin tuo osasto tuntuu olevan kovassa tikissä tällä hetkellä. Gaudreausta pakko vielä erikseen antaa erityismaininta tuosta 3. erän + jatkoajan pelaamisestaan. En muista, että olisin ikinä nähnyt kenenkään jääkiekkoilijan kahvittavan Duncan Keithiä niin pahasti kuin Johnny viime yönä. Harhautuksen jälkeinen syöttö nyt valitettavasti katkesi Hjalmarssonin luistimeen, jossa ruotsalaispakki kyllä pelasti kovan luokan pakkitoverinsa suuremmalta häpeältä. Jatkoajalla sitten oli Seabrookin vuoro, kun karkki pois lavasta ja siinä kohtaa sitten ihan maaliin asti.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Eikös Ortion pitänyt olla seuran tulevaisuus?
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Eikös Ortion pitänyt olla seuran tulevaisuus?

Minäkin ymmärsin, että tuosta maalivahtikolmikosta Ortio olisi koskematon, ja tämän kauden päätteeksi organisaatiosta lähtisi joko Hiller tai Rämö, mutta ei näköjään sittenkään. Varmaan Hiller kuntouduttuaan joutuu waiverseihin myös :D
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kyllähän Flames tällä touhulla ryösti Vancouverilta tuon tittelin "heikoimmin hoidettu maalivahti-tilanne". Siis että päätyivät organisaation "tulevaisuuden maalivahdin" waiveriin heittämiseen sen jälkeen, kun tämä oli pelannut 140 minuuttia tällä kaudella. Ja nekin minuutit tulivat ilman mitään lämmittelyitä vaan suoraan viikkojen pressiboksissa istumisen jälkeen maalinsuulle. Vielä kun tuo joukkueen puolustus oli tuolloin aivan sekaisin niin eihän tuossa annettu Ortiolle mitään mahdollisuuksia onnistua. Ja sitten taas penkillä istumista jonka jälkeen waiveriin? Niin sitä pitää.

Ei tosiaan puutu kuin se, että Hiller heitätään kohta maaliin ja jos ekassa erässä menee pari maalia niin maalivahdin vaihto ja Hiller waiveriin.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Kyllähän Flames tällä touhulla ryösti Vancouverilta tuon tittelin "heikoimmin hoidettu maalivahti-tilanne". Siis että päätyivät organisaation "tulevaisuuden maalivahdin" waiveriin heittämiseen sen jälkeen, kun tämä oli pelannut 140 minuuttia tällä kaudella. Ja nekin minuutit tulivat ilman mitään lämmittelyitä vaan suoraan viikkojen pressiboksissa istumisen jälkeen maalinsuulle. Vielä kun tuo joukkueen puolustus oli tuolloin aivan sekaisin niin eihän tuossa annettu Ortiolle mitään mahdollisuuksia onnistua. Ja sitten taas penkillä istumista jonka jälkeen waiveriin? Niin sitä pitää.

Ei tosiaan puutu kuin se, että Hiller heitätään kohta maaliin ja jos ekassa erässä menee pari maalia niin maalivahdin vaihto ja Hiller waiveriin.

On ihan totta, että harvoin näkee miltään seuralta samanlaista toimintaa, kuin Flamesilta Ortion suhteen. Ei minkäänlaista luottoa eikä mahdollisuutta. En vaan usko, että Hiller laitetaan missään kohtaa waiveriin. Kenellekään ei ensinnäkään kelpaisi, eikä Flames halua lähettää 4,5M maalivahtia alas pelaamaan.

Mitä tulee viime yön otteluun, niin Ducks taas ansaitsi voiton, mutta ottelu ratkesi kuitenkin lopulta muutamaan henk. koht. virheeseen. Bollig ja Wideman ottivat ainoat Flames-jäähyt ja molemmat olivat täysin turhia jäähyjä. Ducks rankaisi niistä 100% tehokkuudella. Sen lisäksi nähtiin Hamiltonin surkeaa pelaamista Ducksien 2-2 maalissa.

Ferland vihdoin pääsi pelaamaan yli 10min ja pelasi hyvän ottelun. Bennett oli taas Flamesin paras pelaaja. Vaikka Monahan on tehnyt viime peleissä hyvin maaleja, niin pelaaminen ei ole mitenkään vakuuttanut. Jos Frolikin sopimusta vertaa vaikka Backlundin sopimukseen, niin kyseessä on kyllä huippuluokan hankinta. Jos pitäisi tässä kohtaa valita joukkueen positiivisin yllätys, niin valinta olisi selvästi Engelland. Odotuksiin nähden ollut joukkueen vähintään toiseksi paras puolustaja.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
En vaan usko, että Hiller laitetaan missään kohtaa waiveriin. Kenellekään ei ensinnäkään kelpaisi, eikä Flames halua lähettää 4,5M maalivahtia alas pelaamaan.

Mikäs tuossa olisi ongelma? Itse en näe käytännössä mitään eroa laittaa farmiin 3,8 millin moke tai 4,5 millin moke. Täysi palkka joudutaan sille maksaan, on se sitten maalilla, penkillä, pressiboksissa tai farmissa. Mutta jos Hiller laitettaisiin farmiin ja tiedetään ettei se kenellekään kelpaa niin onhan siinä mahdollisuutena, että pääsisi farmissa hyvään vireeseen. Sen jälkeen ylös ja paremmalla itseluottamuksella kokeileen uudestaan NHL:ään. Siis näinhän ei nyt tule tapahtumaan, kun Ortio oli se moke, josta organisaatio päätti nyt luopua tai parhaassa tapauksessa Calgary saa Ortion farmiin ja pelaamaan. Muttei sekään Hillerille pelikuntoa takaa.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Mikäs tuossa olisi ongelma? Itse en näe käytännössä mitään eroa laittaa farmiin 3,8 millin moke tai 4,5 millin moke. Täysi palkka joudutaan sille maksaan, on se sitten maalilla, penkillä, pressiboksissa tai farmissa. Mutta jos Hiller laitettaisiin farmiin ja tiedetään ettei se kenellekään kelpaa niin onhan siinä mahdollisuutena, että pääsisi farmissa hyvään vireeseen. Sen jälkeen ylös ja paremmalla itseluottamuksella kokeileen uudestaan NHL:ään. Siis näinhän ei nyt tule tapahtumaan, kun Ortio oli se moke, josta organisaatio päätti nyt luopua tai parhaassa tapauksessa Calgary saa Ortion farmiin ja pelaamaan. Muttei sekään Hillerille pelikuntoa takaa.

Ero on se, että Rämö oltaisiin voitu poimia, mutta Hilleriä ei. Ortion pelaamattomuuden ja huonojen tulosten perusteella en usko, että kelpaa kenellekään. Yksi mahdollisuus on, että Rämöä yritetään kaupata. Sen takia pelannut niin paljon matseja putkeen ja nostanut tilastojaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Yksi mahdollisuus on, että Rämöä yritetään kaupata. Sen takia pelannut niin paljon matseja putkeen ja nostanut tilastojaan.

Äärimmäisen vaikea nähdä, että Rämön arvo olisi niin paljoa muuttunut, että ilmaiseksi ei mennyt viimeksi niin nyt saataisiin jo vastinettakin. Ja mikä järki olisi antaa ensin Ortio ilmaiseksi johonkin ja sen jälkeen myydä ihan hyvässä iskussa ollut Rämökin pois?
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Äärimmäisen vaikea nähdä, että Rämön arvo olisi niin paljoa muuttunut, että ilmaiseksi ei mennyt viimeksi niin nyt saataisiin jo vastinettakin. Ja mikä järki olisi antaa ensin Ortio ilmaiseksi johonkin ja sen jälkeen myydä ihan hyvässä iskussa ollut Rämökin pois?

Pointti olikin se, että en usko, että Ortio kelpaa kenellekään. Ja vaikka kelpaisikin, niin ei siinä mitään Kipperiä menetetä. En tiedä mikä Rämön nykyinen arvo todellisuudessa on, mutta mies pelasi ennen Ducks-peliä kahdeksan ottelua erinomaisesti. Maaleja 2,25 ottelua kohden ja torjuntaprosentti 92,1.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pointti olikin se, että en usko, että Ortio kelpaa kenellekään. Ja vaikka kelpaisikin, niin ei siinä mitään Kipperiä menetetä.

Omasta mielestä Calgary voi menettää siinä tällä hetkellä kovimman maalivahtiprospectinsa. Ilman että olisivat edes antaneet Ortiolle mahdollisuutta näyttää kykyjään. Äkkiä unohtui tuo Ortion viime kausi ja millaisen esityksen hän silloin laittoi pystyyn:

Tonight in Anaheim, Calgary will give Joni Ortio — the 23-year-old Finn that’s spent the majority of the year in AHL Adirondack — his fifth consecutive start as he looks for his fifth consecutive win.

Ortio, called up after Karri Ramo landed on IR, has been nothing short of brilliant during his brief stint in Calgary, moving ahead of Jonas Hiller on the depth chart by posting a .958 save percentage and 1.23 GAA in victories over Vancouver, Arizona, San Jose and Los Angeles. All four wins came on the road and Ortio started his run with a 36-save shutout against the Canucks… in his season debut.


Linkki lähteeseen (NBC): Goalie nods: Red-hot Ortio gets fifth straight start for Flames | ProHockeyTalk

Vertaus Kipperiin on sinällään aika osuva, että Ortion iässä hän oli pelaamassa ensimmäisiä NHL-otteluitaan. Ja pelasi sitten seuraavat kaksi kautta kakkosmokena ja ei niin erikoisesti (esim toisella kaudella prossa oli 87,9). Tuon jälkeen sitten (eli kaksi vuotta Ortiota vanhempana) treidi Calgaryyn ja loppu on historiaa. Eli jos kaksi vuotta vanhemmasta Kipperistä ei tiennyt vielä oikein, että tuleeko siitä mitään niin miten Ortiosta nyt jo voidaan tietää? En tosiaankaan väitä, että Ortiosta tulisi mitään yhtä hyvää maalivahtia, mutta vakuuttavasti Ortio on pelannut kaksi kautta farmissa sekä tuon viime kauden matsit pelasi huikealla tasolla. Miksi nyt siis 140 peliminuutin jälkeen luovutaan hänestä ilmaiseksi?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika erikoisia nämä Calgaryn maalivahtikuviot. Täytyy myös muistaa että Calgaryn farmissa pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Ortiota 3 vuotta nuorempi Jon Gillies, jota Calgaryssa pidetään Ortiota lupaavampana.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Pistää kyllä vihaksi tuo tapa, miten Ortsaa on tällä kaudella pompoteltu ja käsitelty. Täysi farssihan tuo maalivahtikuvio on, sitä ei voi kiistää.

Mutta tuo ikuinen Ortion vertaaminen Kipperiin on mielestäni aika turhaa. Todella harva maalivahti nousee franchise-pelaajaksi Kipperin tietä, eli vaikka Ortion tilanteessa on nyt paljon muutakin samaa kuin kotipaikkakunta, niin onhan se aika epätodennäköistä, että Flames tässä uuden Kipperin missaa. Mutta se ei poista missään nimessä sitä seikkaa, mikä täällä on jo mainittu, ja minkä ekassa lauseessa mainitsin: ihan perseestä, miten mies on vain joutunut istumaan katsomossa. Ennen kauden alkua puhuttiin siitä, kuinka Ortio tuo lisää kilpailua maalivahtitilanteeseen, mutta mitä vittua? Rämö pelaa toistakymmentä peliä putkeen Ortion vain istuessa joko luukulla tai alkukauden osalta katsomossa.

Jos tässä nyt jotain pitää toivoa, niin toivon sitä, että Ortio läpäisee waiversit, vetää hirveällä tasolla AHL:ssä ja Hiller saataisiin ulostettua. Mutta ei, se ei missään nimessä ole todennäköistä. Todennäköistä on, että Flames pelaa loppukauden samalla tandemilla kuin viime kaudella (koska sopimustilanne) ja Ortio viettää sitten joko koko loppukauden AHL:ssä ilman nostoa (jos ylhäällä ei tapahdu loukkaantumisia) tai sitten joku nappaa Ortion waiverseista.

Jos tuosta Ducks-pelistä jotain sanoo, niin hyvinhän se saatiin taas sössittyä. Viime kevään playoff-sarjan myötä näyttäisi siltä, että muuten paskaa alkukautta pelaavat Getzlaf ja Perry tietävät tasan tarkkaan, miten Flamesiä vastaan pitää pelata, ja dominointiahan se taas kerran oli. Dennis Wideman alkaa Flames-leiristä vituttamaan itseäni peli peliltä enemmän. Ducks-peli käytännössä ratkesi Widemanin idioottimaiseen poikkariin, vaikka olihan siinä Hamiltonkin yhdessä maalissa tuuliajolla jne.

Joku saattoi huomata YLE:n sivuilla jutun Kris Russellista, jossa oli muistaakseni lainattu jonkun Sportsnetin toimittajan kirjoitusta. Siinä siis puhuttiin, kuinka helvetin yliarvostettu ja huono Russell todellisuudessa on. Joo, corsit ynnä muut ovat rumia, mutta olen helvetin paljon eri mieltä sen kirjoittajan kanssa Russellista. YLE:n juttu nyt vaikutti muutenkin niin puutteelliselta, mitä asiantuntijuuteen tulee, sillä jutussa puhuttiin siihen malliin, että Russell ja Wideman olisivat Flamesin kärkipakkeja. Tiedä sitten, olenko eri linjoilla termin "kärkipakki" kanssa kuin YLE, mutta onhan Flamesilla Giordanon ja Brodien myötä kaksi kovempaa nimeä, joten en sitten tiedä. Mutta Russellista vielä sen verran, että mielestäni sai tuossa jutussa kohtuuttomasti paskaa niskaansa siihen nähden, keiden pakkiparina mies on pelannut. Viime kausi Widemanin rinnalla, joka on oikeasti ihan onneton omaan päähän, ja hidas kuin salakavalasti leviävä syöpä (njoo, olipa taas vitun hieno vertaus). Tämän kauden alku edelleen Widemanin parina, kunnes rinnalle hyppäsi Dougie Hamilton. Ducks-pelin ainoa miinus (jäi toki plussalle, kun syötti kaksi maalia) tuli siitä, kun Hamiltonia vietiin satanolla. Tuntuu siltä, että Russellin rinnalle halutaan lyödä joukkueen huonoin oman pään pelaaja, koska Russell pystyy edes jonkin verran siinä rinnalla pelastamaan. Giordanohan oli Hamiltonin kanssa aivan sekaisin, mutta Russellin kanssa tuo Hamiltonin touhu on ollut edes hiukan parempaa. Summa summarum itse ainakin arvostan Kris Russellia melkoisen paljon. Pelaako sitten liian isossa roolissa tai ei, no en tiedä, mutta mielestäni Russell on keskitason NHL-joukkueeseen mitat täyttävä nelospakki. Sehän Russellin rooli myös piti olla kauden alkuun lähdettäessä, mutta Hamiltonin surkeuden takia tavoitteisiin ei olla päästy.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Hyvää tekstiä yläpuolella. Jostain ihmeen syystä joukkueella tuntuu olevan kova luotto Hilleriin ja aika todennäköisesti tosiaan tämä kausi pelataan Hiller/Rämö-kaksikolla ja Ortio joko napataan tai sitten pelaa loppukauden alhaalla. En tajua mikä idea siinä on, paitsi jos Hillerille ja/tai Rämölle tarjotaan jatkosopimusta. Siinäkään tosin ei olisi mitään järkeä. Sekin olisi todella erikoista, jos Ortiolle tehtäisiin jatkosopimus tämän jälkeen ja mies olisi sitten suoraan ensi kaudella joukkueen 1-maalivahti.

Russell oli alkukaudesta todella huono, kuten erittäin moni muukin pelaaja joukkueesta, mutta on viime peleissä pelannut paljon paremmin, kun pääsi eroon Widemanista. Suurin huoli itselläni pakiston suhteen on Giordano. Jos tämänhetkiset otteet jatkuvat vielä ensi kaudella, niin silloin voimaan astuva uusi kallis sopimus voi olla vielä jossain kohtaa ulososto-tilanteessa.

Hudlerin tilanne on aika erikoinen jos mies ei ole oikeasti kipeä. Silloin kyseessä on joko katsomokomennus peliotteiden takia tai mahdollinen treidi.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kelvannut Ortio millekään seuralle, joten edessä passitus farmiin. No siellä pitäisi olla ainakin enemmän peliaikaa luvassa. Ortion sopimus päättyy muistaakseni tähän kauteen. Alkaa näyttämään siltä ettei Calgaryssa Ortioon luoteta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös