Minnesota Wild 2015–2016

  • 182 459
  • 471

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kuemperilla ei tainnut ihan vahvin ilta olla Winnipegissä. Koosteesta on vaikea enempää arvella, mutta joka neljäs näytti menneen sisään tilastoinakin. Lievä flashback vuoden takaiseen tilanteeseen. No, hyvä kiri kehittyi vielä, vaan kesken jäi seguin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Parise-Granlund-Fontaine
Zucker-Koivu-Niederreiter
Vanek-Coyle-Pominville
Carter-Haula-Porter

Ajatuksena siis, että Pominvillea hereille ja tulikuuma Justin Fontaine ykkösketjuun. Koivun johtama kakkonen on ollut Wildin paras ketju. Tuossa koostumuksessa yhdistyy koko, nopeus, maalintekotaito ja puolustusosaaminen. Myös nelonen on ollut ihan toimiva nollanolla-pelissään ja väläytellyt myös ajoittain hyökkäyspäässä. Kuten monen kirjoittajan toimesta mainittu, Vanek on ilahduttavasti kevyellä jalalla liikenteessä ja yhteispeli Charlie Coylen kanssa toimii. Pominvillen peliä saattaisi helpottaa, kun ketjussa on kaksi jässikkää, jotka pystyvät kiekkoa pitämään ja viimeistelemään tilanteita. Ykkösketjuun siirretään sitten Fontaine, joka tuntuu ketjussa kuin ketjussa saavan tilanteita aikaiseksi ja omaa hyvän laukauksen. Tuollainen köyhän miehen sniper pelintekijän ja raatajan rinnalle.

Viime yön pelissä ongelmat olivat toki jossain aivan muualla, kuin maalinteossa ja ei tuota yksin Kuemperin piikkiin voi laittaa. Ykkönen oli pahasti kohmeessa ja puolustajilta nähtiin ainakin ensimmäisessä erässä todella erikoisia ratkaisuja mm. purkupaikoissa. Mainitaan vielä erikseen Jared Spurgeonin -5. Avs-matsin tapainen comeback jäi nyt lyhyeksi, vaikka erän lopussa ylivoimalla olikin tonttia tarjolla useammallekin pelaajalle.

Dubnykilla on jotain ongelmaa polven kanssa. Toivottavasti nyt otetaan ihan varman päälle ja annetaan vaikka Bäckströmillekin yksi peli. Ei mitään syytä ylirasittaa pikkuhiljaa virettään löytävää Devania näin aikaisin kaudella.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Viime yönä 4-3 kotivoitto Oilersista. Otteluhan oli pitkälti Wildin hallussa ja aika ajoin saatiin pyöritettyä peliä viidellä viittä vastaan kuin ylivoimalla Oilersin päädyssä. Tästä huolimatta Oilers käytti muutamat maalipaikkansa tehokkaasti ja johti vielä kolmannen erän puolivälissä, kunnes Wild kampesi taas takaa ohi.

Sitten jotain mitä en ajatellut tai uskonut sanovani ennen kauden alkua. Thomas Vanek on erinomainen pelimies! Kaveri pitää kiekkoa hyökkäysalueella, syöttelee maalipaikkoja kavereille, hakee röyhkeästi maaleja ja on ollut hintansa väärti hyökkäysuhka alkukaudesta. Kaiken lisäksi peli peliltä miehen meno näyttää vain paranevan. Eikä siinä vielä kaikki - kaverihan karvaa ja riistää kiekkoa! Tällaisia otteita en olisi mieheltä todellakaan uskonut näkeväni. Ehkä hieman negatiivisella asenteella lähdin liikkeelle aiemmin kun ajattelin, että tällainen nimekäs Heatleyn tyylinen sammuva tähti kyseessä, mutta nyt kyllä näyttää hyvältä. Vanekistahan alkaa pitämään.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Voitto Oilersista. Ryan Suter on hieno pelaaja. Koivun ketju taas loistava. Ja hei, Thomas Vanekin tehopisteet yhdeksästä matsista 4+4. Paljon ilahduttavia juttuja Wildin tekemisessä. Lisäksi ei olla annettu ollenkaan eteen muille Keskisen divisioonan jengeille. Ja olipa muuten komea börsa Marco Scandellalta. Ei ihan perinteinen yv-maali.

Joillakin puolustajilla vielä vähän hakee. Etenkin Brodinilta ja Dumbalta odotan lisää. Sama laulu jatkuu myös ykköskentän suhteen. Parise nyt on Parise, mutta Mikke ja Pominville hiihtelee vähän puolivaloilla. Dubnyk parantaa peli peliltä, mutta ei vieläkään olla sillä viime kauden tasolla. Tämä tosin korjaantunee, kun puolustus saa palikkansa järjestykseen.

@Wunder-Pena ehtikin edelle heittämään omat kommenttinsa ja pakko kompata juurikin Vanekin kohdalla. Jotain on tapahtunut kropassa tai korvien välissä kesän aikana. Myös Charlie Coylen parantunut peli on osasyyllinen tähän tehokkaampaan Vanekiin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
No mites nyt on näin hiljaista Wildin kausiketjussa? Takana keskisen divisioonan välienselvittely back-to-back -viikonlopun muodossa ja Wild poistuu vähän pidemmälle tauolle kolme pistettä rikkaampana.

Ottelu Blackhawksia vastaan oli Mikko Koivun näytöstä, kun kapteeni nousi joukkueen pistepörssin kärkisijalle. Kolme syöttöpistettä ja valinta ottelun ykköstähdeksi. Ketjukaverit Jason Zucker ja Nino Niederreiter maalasivat kumpainenkin kerran mieheen. Tämä Koivun johtama kentällinen vain jatkaa hyviä otteitaan ja on ollut oikeastaan koko alkukauden Wildin paras koostumus. Chicagoa vastaan tuli jonkin verran oman pään nukahduksia ja koomailuja sekä puolustuksen, että Devan Dubnykin osalta. Harmillisesti viime kaudella kunnossa ollut osa-alue nyt yskii. Blackhawks pääsi mm. rokottamaan alivoimalla ja Wild menetti 4-2-johtonsa pitkälti hyökkäyssinisen kiekonmenetysten takia. Dubnykia ei varsinaisesti voi maaleista syyttää, mutta olisi ehkä parempana päivänä kopannut Toewsin 4-3-maaliin johtaneen vedon ja onnistunut myös Anisimovin läpiajoyrityksen pysäyttämään. Nino Niederreiter kuitenkin klaarasi varsinaisen peliajan voiton komealle kolmannen erän maalillaan. Ei tyylipisteitä, mutta sitäkin tärkeämmät kaksi pistettä puolustavaa mestaria vastaan.

Bluesia vastaan olikin sitten vähän tiukempaa vääntöä ja homma ratkesi jatkoajalla. Wild on hävinnyt molemmat jatkoajalle menneet ottelunsa. Tällä kertaa Dubnyk voi ottaa täysin piikkiinsä Backesin iskemän avausmaalin. Wild laukoi kohti Jake Allenia 31 kertaa, mutta tehottomuus vaivasi. Enemmän pitäisi tulla tukea mm. Dumbalta ja ykkösketjua voisi vähän säätää. Siitä on tullut jo tarpeeksi tässä viime viestien aikana kirjoiteltua, joten jäädään nyt vaan odottamaan, miten Yeo reagoi. Positiivisena asiana Erik Haulan herääminen. Kahteen peliin 1+1, joten ehkä ne hyökkäyspään tehotkin alkaisivat jälleen Erikin osalta realisoitua.

To prove my point: Zach Parise, viimeiset viisi peliä 1+0, -3. Mikael Granlund, viimeiset kahdeksan (8!) peliä 0+1, -5. Jason Pominville, viimeiset kahdeksan peliä 0+1, -4. Ykkösketju, ja näin.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Pidetään lyhyesti keskustelua yllä.

Chicago matsin näin, ja siinä oli kyllä viihdettä kerrakseen. Maalin teko onnistui, mutta niin kyllä omissakin soi herkästi. Hyvät pinnat kotiottelusta, kakkoskenttä todella hyvä!
Blues matsia en puolestani nähnyt, joten sitä en lähde kommentoimaan muuten kuin, että arvokas pinna back-to-back sarjan jälkimmäisestä osasta. Bluesilta tosiaan kourallinen avainpelaajia sivussa, eli ei voi lähteä hirveästi kylille tuulettelemaan.

Onko kellään muistikuvaa Zuckerin tämänhetkisestä sopimuksesta? Ei tule millään mieleen oliko solminut noiden muiden nuorempien kavereiden tapaan jo paperit tulevista kausista. Kaveri pelaa aivan tajuttoman hyvää kautta. Nopea, hyvät kädet, vastuullista pelaamista molempiin suuntiin, toimii YV:llä ja AV:lla, tekee hyvällä prosentilla maaleja. Tässä voisi olla pelaaja, joka vielä nykyisten tähtien (Koivut, Pariset, Vanekit, Suterit) jälkeen pelaa isossa roolissa Wildissa. Tällaisia jätkiä valmentajana haluaisin todella omaan joukkueeseen. Nyt vähän pitempää ja kohtuuhintaista paperia käteen tälle kaverille. (Tulevaisuudessa voisi olla hauskaa nähdä ketju: Zucker-Granlund-Coyle. Pari kautta sitten taisi tällainen kokeilu olla pre-seasonin harkkamatseissa...?)
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onko kellään muistikuvaa Zuckerin tämänhetkisestä sopimuksesta?
Spotrac.com -sivuston mukaan Zucker pelaa nyt viimeistä kauttaan 2v sopimuksesta ja cap hit miehellä on n. $900K. En tosin tiedä kuinka luotettavat tiedot kyseisellä sivustolla on käytössään.

Alkukauden näytöillä Zuckerille on varmasti palkankorotus tulossa. Siinäpä sitä onkin Wildin GM:lle tekemistä kun loihtii jatkot Zuckerin lisäksi myös Spurgeonille ja Dumballe. Bäckströmin myötä sieltä reilu $3M vapautuu mutta tuskinpa riittävät vielä näiden kavereiden signaamiseen. Toki jokaisella em. pelaajalla taitaa olla vielä jokunen RFA-vuosi jäljellä joten siltasopimuksia tekemällä onnistunee kavereiden pitäminen joukkueessa ilman että täytyy suuria muutoksia joukkueeseen tehdä. Tämä kaikki sillä oletuksella että Zucker, Spurgeon ja Dumba ovat jokainen osa joukkueen tulevaisuuden suunnitelmia. Voihan olla että joku siirtyy kesän aikana muuallekin.

Linkki vielä Minnesota Wildin sopimustilanteeseen spotrac.com -sivustolle:

http://www.spotrac.com/nhl/minnesota-wild/yearly/cap/
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
(Tulevaisuudessa voisi olla hauskaa nähdä ketju: Zucker-Granlund-Coyle. Pari kautta sitten taisi tällainen kokeilu olla pre-seasonin harkkamatseissa...?)
Muistaakseni tuo ketjukoostumus oli käytössä, kun he vielä pelasivat farmissa yhtä aikaa. Ja hyvin se ainakin sillä tasolla toimi. Ongelmaksi tuossa muodostuisi se, että siinä rikkoutuisi Zucker-Koivu-Niederreiter ja Vanek-Coyle-Fontaine ketjut. Tosin Fontaine tällä hetkellä loukissa. Ne ketjut ovat kuitenkin toimineet ja nyt on saatu sitä tulitukea tämän nimellisen ykköskentän takaakin. Nyt tässä pitää joko odotella, että Pominville herää tai sitten yrittää saada häntä kaupaksi. Vielä ihan alkukaudesta tuo MG:n sentteröimä ykkönen toimi, enimmäkseen Parisen ansiosta, mutta nyt se on aika yössä. Jos siihen ratkaisu löydetään ja Duby nostaa tasoaan, niin rupeaa palikat olemaan kohdallaan.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Zach Parise loukkaantui edellisessä ottelussa Nashvillea vastaan ja polvivamma pitää miehen poissa vielä määrittelemättömän ajan (week-to-week). Myös Justin Fontaine on useamman viikon sivussa ja tulokas Tyler Graovac toipuu tyräleikkauksesta. Yeo on joutunut siis hieman arpomaan kenttien suhteen, mutta onneksi paras koostumuksemme jatkaa yhdessä myös yön ottelussa Tampaa vastaan.

Jason Zucker-Mikko Koivu-Nino Niederreiter
Jason Pominville-Mikael Granlund-Charlie Coyle
Thomas Vanek-Erik Haula-Christoph Bertschy
Chris Porter-Ryan Carter-Jordan Schroeder

Christoph Bertschy tekee siis vihdoin NHL-debyyttinsä hänet vuonna 2012 varanneen joukkueen paidassa. Mielenkiintoista nähdä sveitsiläisen debyytti ja samalla tuo uusi koostumus Vanek-Haula-Bertschy. Energiapelaajaksi itseään luonnehtiva Bertschy on mitä ilmeisemmin ollut parhaita pelaajia tuttuun tapaan heikosti esiintyneen Iowa Wildin riveissä. Mielenkiintoinen on myös Coylen siirto Granlundin laidalle. Toisaalta Parisen poistuminen näkyy varmasti Miken pelissä, mutta Coyle on nyt täysin erilainen pelaaja tuohon rinnalle. Kokeilu, joka on hyvä tehdä tällaisessa tilanteessa. Nelosketjulta en paljoa odota, mutta eiköhän 0-0-peli onnistu tuoltakin koostumukselta.

Vaikka Lightning on aloittanut kautensa näennäisen vahvasti, on ottelu kuitenkin varsin voitettavissa. Tampa ja Minnesota ovat tasapisteissä, vaikka Cooperin suojatit ovat pelanneet peräti kolme peliä Wildia enemmän. Toivotaan Dubnykilta perusvahvaa suorittamista, Pominvillen avausmaalia ja hyvää tekemistä myös kolmosketjulta. Siinä prinsiipit ja tärpit ja aseet voittohon.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Toivotaan Dubnykilta perusvahvaa suorittamista, Pominvillen avausmaalia ja hyvää tekemistä myös kolmosketjulta. Siinä prinsiipit ja tärpit ja aseet voittohon.

Noh, kaksi jälkimmäistä eivät oikeastaan toteutuneet, mutta Duby vetäisi kauden parhaan pelinsä ihan hyvään paikkaan. Haulalta taisi olla itse asiassa melkoisen heikko peli - tai vähintäänkin näkymätön. Bertschy siirrettiin jossain vaiheessa nelosketjuun Schroederin tilalle ja nelonen olikin ihan hyvällä jalalla ja fyysisyydellä liikenteessä. Joukkueena puolustamisen suhteen hyvä esitys ja Granlundin ketjukin näytti Coylen kera itse asiassa ihan hyvältä. Sen kummempia ei nyt jaksa ottelusta tarinoida. Pieni tauko taas ja sitten keskiviikkona tärkeä ottelu Jetsia vastaan.
 

Wilderness

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minnesota Wild
Miten Mikke on pelannut? Tilastojen valossa näyttäisi sujuvan poikkeuksellisen huonosti.

Sanotaanko näin, että koko 1. kenttä on pelannut huonosti. Ja ei Mikkekään ole ollut yhtä hyvä kuin viime playoffeissa. Enemmän odotetaan myös Mikeltä. Omasta mielestäni Pominville ja Granlund pitäisi erottaa. Ei löydy minkäänlaista kemiaa jätkiltä tällä hetkellä. Sitten kun Parise palaa, niin olisi mielenkiintoista nähdä Parise - MG -Coyle -kenttä.

Viime peli oli ihan kohtalainen Wildilta, mutta en tiedä miten olisi päättynyt ilman Dubnykin maagista peliä. Ansaittu nollapeli ja kentän kuningas.

Ihan mielenkiintoista, että Wildin pakit ovat tehneet 7 maalia viimeiseen 7 peliin. Muutenkin puolustus pelannut ihan hyvin, mutta hyökkäykseltä odottaisin enemmän.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Miten Mikke on pelannut? Tilastojen valossa näyttäisi sujuvan poikkeuksellisen huonosti.

Mitä mä olen nähnyt niin wildin ykkönen on todellisuudessa ollut Koivun ketju, joka on ollut selkeästi Granlundin ketjua edellä. MG:n ketju kokee pieniä muutoksia, joten toivottavasti lähtee rullaamaan, koska MG on ollut jos ei nyt surkea niin vähintääkin pettymys.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Aiemmissa kommenteissa onkin jo tullut tärkeimmät pointit, mutta heitetään vielä, että tuo Zucker-Koivu-Niederreitter on kyllä sitten pirun kova ketju. Vaikka ei ukot maalanneet viime ottelussa ovat herrat pelanneet kerrassaan loistavasti. Vastuuta tulee ja ihan ansaitusti. (Vastustajien kärkikenttiä vastaan, otteluiden loppuja yhden maalin johdossa jne.) Zucker ja Nino tekevät kyllä todella hyvää duunia ja Koivu pelaa hyvällä varmuudella sekä kaapii tärkeät aloitukset, että on ihan selkeä ykkönen Wildilta. Ja mitä Koivuun tulee niin rohkenisin sanoa, että miehen tehopisteet ovat pitkälti laitureiden hyvyyden myötä joukkueen kärkeä. Ai, että tohon Zuckeriin iskee mancrush!
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Voitto Jetseistä luvuin 5-3. Wildin nopeus ja tempo toisessa erässä oli täyttä myrkkyä Jetseille. Vanek namutteli pari näyttävää häkkiä ja Haulakin meinasi tehdä pari kappaletta. (Yhden teki siis alivoimalla.) Mikke ja Pommer edelleen jäissä, muilta osin joukkue pelasi hyvin. Edelleen "kakkonen" (=ykkönen, Zucker-Koivu-Nino) dominoi omalta osaltaan jäätä. Enpä muista nähneeni vähään aikaan (rohkenen sanoa muutamaan kauteen) Wildilla näin hyvää ketjua! Lopussa sitten nostettiin vähän jalkaa kaasulta ja Jetsit saivat pari, mutta selvä pelihän tuo oli.

Nostetaan esiin vähemmälle huomiolle jäänyt Ryan Carter, joka tosiaan on kyllä huippujätkä kalastamaan jäähyjä vastustajalle. Mitä muistelisin näin ulkoa niin likimain, joka ottelussa miestä rikotaan jäähyn arvoisesti ainakin kerran. Itse mies ei kuitenkaan ole minun silmääni ottanut tyhmiä jäähyjä. Hyvin muutenkin jätkä taistelee ja raastaa. Kaiken kaikkiaan alemmat kentät ovat nostaneet profiiliaan sitten ensimmäisten pelien.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Wildilla menossa taas jokavuotinen saikkuruletti. Loukkaantuneina tai jonkin taudin vaikutuksen alaisina ovat tällä hetkellä ainakin Zach Parise, Justin Fontaine, Marco Scandella, Tyler Graovac, Erik Haula, Ryan Carter ja Jonas Brodin. Lisäksi Jason Zucker otti ikävän näköisesti osumaa viime yön pelisse. Kolme viimeisintä tosin pelasivat viime yön tappio-ottelussa Bostonissa. Peli on kuitenkin vähän hakusessa tällä hetkellä ja paatin olisi syytä kääntyä, kun edessä on neljä peräkkäistä kotiottelua. Kolme näistä käydään divisioonavastustajaa vastaan, joten tärkeitä tärkeitä pisteitä jaossa. Nuo pelit hoitamalla Wild parantaisi huomattavasti asemiaan Keskisessä divisioonassa, joka on edelleen todella tasainen. Dallas on hieman karussa ja toisessa päässä taas Coloradolla on tiukka paikka. Lisäksi Jets on viimeisessä kymmenessä pelissä vähän pudotellut pelivälinettä, joten tällä hetkellä kamppailu jatkopaikoista käy kuumimmillaan neljän joukkueen kesken.

Wild kaipaisi kyllä sairastapauksiaan kentälle mahdollisimman nopeasti. Fontaine ja Parise toisivat maalintekovoimaa, joka on nyt hieman hakusessa. Ainoastaan Mikko Koivun johtama ketju on tasainen suorittaja. Pominville näyttäisi olevan tällä kaudella kolmosketjun mies. Puolustus on myös tähän mennessä jakautunut hieman kahtia suoritusten valossa. Suter, Scandella ja Spurgeon pelaavat hyvällä tasolla, mutta etenkin nuoret Dumba ja Brodin ovat vähän hukassa. Tähän väliin on pakko myöntää, että viimeisimpien otteluiden ketjukoostumukset ovat minulle pieni mysteeri. Ilmeisesti Granlundin laidoilla ovat "viilettäneet" Pominville ja Vanek, kun puolestaan Coyle on saanut laidoilleen kaikenlaista kiertolaista Jordan Schroederista Michael Keräseen. Coyle on ottanut tuon kolmosketjun hyvin haltuunsa, mutta ketjukavereiden ollessa vähän heikompaa tasoa, ei mies ole itsekään ihan parhaimpaansa kyennyt. Jos tässä jossain vaiheessa saataisiin sairastupaa tyhjäksi rakentelisin ketjuja seuraavaan tapaan:

1. Zucker-Koivu-Niederreiter: Ehdoton ykkönen tällä hetkellä ja pidettävä kasassa. Sormet ristissä toivotaan, ettei Zucker loukkaantunut Beleskeyn huitomisen seurauksena. Koivu on tätä vauhtia menossa kohti uransa parasta kautta (joskin tahti tulee melko todennäköisesti hidastumaan) ja Zucker on 12 tehopisteen päässä NHL-uransa parhaasta pistesaaliista. Terveenä pysyessään hätyyttelee 50 tehopisteen rajaa.

2a. Parise-Coyle-Pominville: Uusia lääkkeitä Pominvillen herättelyyn. Miken tilalle täysin eri pelaajatyypin Charlie Coyle sekä loukkaantumisen tiimoilta sisuuntuneena palaava Parise. Coyle saa palkinnon hyvästä työstä ja pientä haastetta täältä suunnalta nousta yhä lähemmäs sitä top6-hyökkääjän roolia.

2b. Vanek-Granlund-Fontaine: Vanek on itse asiassa yksi positiivisimmista yllätyksistä ja katsoisin tämän kortin kyllä kunnolla. Hieman pehmeähän tuo kenttä olisi, mutta potentiaalia hyökkäyspäässä ja hieman helpommilla minuuteilla varmasti vaarallinen. Ei suoranainen epäluottamuslause Granlundin suuntaan, mutta pientä herättelyä ja samalla laadun jakamista yhä tasaisemmin kolmen kärkiketjun kesken.

4. Carter-Haula-Porter: Nelonen mikä nelonen. Jokainen näistä kavereista saisi ottaa kontolleen vastaisuudessa alivoiman toimivuuden. AV:han on Minnesotalla ollut umpisurkeaa. Toki siellä myös Koivu ja Parise ovat ne varmat valinnat.

Eli teemana tosiaan taidon jakamista tasaisesti ja tätä kautta onnistumisia laajalla rintamalla. Edelleen Minnesotasta löytyy mielestäni hyvin syvyyttä ja sitä tässä olisi hyvä päästä hyödyntämään.

Loppuun vielä yksi positiivinen: Devan Dubnyk on ollut hyvä viime aikoina. Ainakin toistaiseksi Wildin maalinsuu on kunnossa ja se jos joku on joukkuetta pitempään seuranneille miellyttävä bonus.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Starkilta hyvää analyysiä yllä. Ei tässä paljon lisättävää ole, mutta muutama ajatus herää muutamista viimeisistä otteluista.

Ensimmäiset erät ovat olleet viime aikoina kyllä tuskaisen heikkoja. Pelin loppua kohden on yleensä parannettu, mutta turhaan sitä annetaan 1-2 maalia vastustajalle eteen ja sitten yritetään ajaa takaa epätoivoisesti 20-40 minuuttia. (Toimii lähinnä Coloradoa vastaan...) Taisi jossain matsissa vilahtaa jotain statistiikkaa päästetyistä maaleista/erä ja taisi Wild olla aika pohjajengejä ekojen erien suhteen kun taas puolestaan kärkijengejä kolmannen erän suhteen. Tähän kaipaisi parannusta ensinnä mainitun osalta.

Mitä ketjuihin tulee niin omaan silmääni tuo Parise-Granlund on kyllä toiminut kohtuullisen mukavasti, mutta Pommer on ollut se tyhjä arpa tuon ketjun pelissä. Eli jospa siihen nostaisi Parisen palatessa Vanekin, Coylen tai vaikka Fontainen. Niederreitter voisi sopia Parisen ja Grannyn rinnalle todella hyvin tuomaan kulmavääntöihin voimaa ja fyysistä preesensiä, mutta kun tuo Koivun kenttä toimii niin hyvin, niin harmillisesti toive ei oikein voi toteutua.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Mitä ketjuihin tulee niin omaan silmääni tuo Parise-Granlund on kyllä toiminut kohtuullisen mukavasti, mutta Pommer on ollut se tyhjä arpa tuon ketjun pelissä. Eli jospa siihen nostaisi Parisen palatessa Vanekin, Coylen tai vaikka Fontainen. Niederreitter voisi sopia Parisen ja Grannyn rinnalle todella hyvin tuomaan kulmavääntöihin voimaa ja fyysistä preesensiä, mutta kun tuo Koivun kenttä toimii niin hyvin, niin harmillisesti toive ei oikein voi toteutua.

Tuota Parise-Granlund-Vanek -koostumusta olen fiilistellyt mielessäni myös, mutta tässä taitaisi jompi kumpi laitureista joutua "väärälle" puolelle. Viime yön 4-0 -voitossa jälleen vahvaa peliä kaksikolta Granlund-Vanek ja mielellään tämän näkisi yhdessä pitemmän aikaa. Ryan Suter oli jälleen kentän kuningas ja on koko NHL:ssä puolustajien pistepörssin kolmosena kahden ruotsalaistehoilijan jälkeen. Kohti Norrista?

Todella hyvä peli Wildilta viime yönä ja lupaava alku kotipelien sarjalle. Voitto nosti Wildin tasapisteisiin Predatorsin kanssa ja kaksi ottelua enemmän pelannut Blues on nyt kolmen pisteen päässä. Seuraava peli taitaa olla vasta keskiviikon ja torstain välisenä yönä, joten nyt on hyvin aikaa sairauksista ja loukkaantumisista kärsivien pelaajien parannella. YLEn mukaan Zach Parise onkin jo palannut jäälle.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Tuota Parise-Granlund-Vanek -koostumusta olen fiilistellyt mielessäni myös, mutta tässä taitaisi jompi kumpi laitureista joutua "väärälle" puolelle. Viime yön 4-0 -voitossa jälleen vahvaa peliä kaksikolta Granlund-Vanek ja mielellään tämän näkisi yhdessä pitemmän aikaa. Ryan Suter oli jälleen kentän kuningas ja on koko NHL:ssä puolustajien pistepörssin kolmosena kahden ruotsalaistehoilijan jälkeen. Kohti Norrista?

Todella hyvä peli Wildilta viime yönä ja lupaava alku kotipelien sarjalle. Voitto nosti Wildin tasapisteisiin Predatorsin kanssa ja kaksi ottelua enemmän pelannut Blues on nyt kolmen pisteen päässä. Seuraava peli taitaa olla vasta keskiviikon ja torstain välisenä yönä, joten nyt on hyvin aikaa sairauksista ja loukkaantumisista kärsivien pelaajien parannella. YLEn mukaan Zach Parise onkin jo palannut jäälle.
Atlantin takaa kuulunut huhuja, että Parise palaisi keskiviikkona kokoonpanoon. Toivotaan, että kaikki menee ennustusten mukaan.

Anyway loistava peli Wildilta divisioonassa samoista sijoista kamppailevaa Predsiä vastaan. Isoa peukkua tähdistöön päässeille Suterille, Granlundille ja Dubnykille, mutta myös mm. Vanek ja Koivu pelasivat loistomatsin. Jopa Pommerista jäi ekaa kertaa kaudella hyvä maku suuhun vaikka eihän se vieläkään osoita minkäänlaista fyysisyyttä jäällä tai osu kiekkoon vaikka olisi maali auki. Pinnat vielä Prosserille siitä, että kuittasi viimekertaisen kohtaamisen vääryydet, kun tiputti hanskat Nealin kanssa. Tällaisia matseja jos kärkijoukkueita vastaan pelataan (60 minuuttia lätkää, eikä 20-40 minuuttia läpsyttelyä ja sitten hirveää takaa-ajoa.) niin uskoisin, että kaudesta saadaan vielä hyvä tulos ja voi olla, ettei Koivuja, Granlundeja ja Hauloja nähdä Skoda-Cupissa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Aktivoidutaanpas pitkästä aikaa lyhyesti.

Näin pitäisi aina pelata kotona koti-ikävästä kärsivää divisioonavastustajaa vastaan. Ehkä ehjin 60-minuuttinen Wildilta ja hienosti kundit vastasi fyysisyyteen. Yeo ei noista tappeluista tykkää, mutta sen verran hitsautuneelta jengiltä Wild näyttää (ei aina toki pelillisesti), että ei siinä päävalmentaja mitään mahda kun koiruuksia yritetään kuitata. Se on myös jatkon kannalta tärkeää, että tarvittaessa hanskat putoaa, jotta ne "vapaudet" mitä monet jengit ottavat Wildia vastaan loppuu. Toki auttaisi kovasti jos joku Wildin "hanskaajista" pystyisi ottamaan yhden 100-0 voiton, Konopkan ja Ruppin lähdön jälkeen niitä ei ole hirveästi nähty.

Itse peli oli, kuten aiemmin mainitsin, kauden ehjin. Nashville ei toki ollut ihan 100% yrityksellä mukana ja se on hienoa, että tuolla "motilla" olevaa vastustajaa ei turhaan roikoteta pelissä rinnalla. Pominvilleltä ihan hyvää yrittämistä (taas) viime yönä ja vedot olivat jopa siellä päin, vaikka yksi aika varmalta näyttänyt maalipaikka tuhlaantuikin. Silti mies on kyllä melkoinen turhake tällä hetkellä. Mies ei näytä siltä, että kuuluisi NHL:n, saati pudotuspelijoukkueen tulosyksikköön. Hidas, pehmeä ja aika lailla hyödytön. Eli toisinsanoen Yeon lempilapsi, koska paikka Granlundin rinnalla on jatkossakin selviö, sekä ykkösyv:llä. Voitte olla lähes 100%:n varmoja, että kun Parise palaa kehiin, niin Vanek ja Granlund erotetaan.

Hieman huumoria matsiin toi tilanne, missä Nate Prosser oli hetki sitten hanskannut Nealin kanssa ja joutunut lähtemään paikkaamaan auennutta nenäänsä pukukopin puolelle. Tappelujäähyä oli vielä joitain minuutteja jäljellä, kun Prosser tulee takaisin pukukopista tuppo nenässä, ja hyppää seuraavassa vaihdossa jäälle. Minnesotan oma poika ehtikin sen vaihdon vetämään loppuun ja menemään vaihtoaitioon, kunnes tuomarit huomasivat virheensä ja kävivät ajamassa Prosserin jäähyboksiin lusimaan jäähyminuuttinsa loppuun.

Dubnyk oli tarvittavan hyvä ottelussa, missä Wildin puolustus oli terävin aikoihin. Mieleen ei ainakaan jäänyt yhtään tilannetta, missä Devanin olisi hirveästi tarvinnut venyä.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parisesta kyllä huokuu sellainen ammattitaito, ettei varmasti tekisi edes tiukkaa pelata laadukasta kiekkoa ns. väärässä laidassa. Vanek-Granlund-Parise siis kokoon kun ykköspyssy aikanaan (ilmeisesti jo keskiviikkona)palaa saikulta, kiitos.
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Uutisia loukkaantumisrintamalta. Parise sivussa aikaisemmista optimistisista odotuksista huolimatta vielä todennäköisesti muutaman pelin. Myös Fontaine palannut jäälle, mutta palaa tositoimiin todennäköisesti loppuviikosta. Carter puolestaan oli ottanut kiekkoa naamaan harjoituksissa ja joutunee käymään korjailemassa legoja. Näin NHL.comin mukaan (http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=789326&navid=nhl:topheads)
 

Wunder-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Laitetaan tänne vielä linkki NHL.comin toimittaja David Satrianon ennusteesta Selke -palkinnon saajaksi, kun runkosarjaa on noin neljännes pelattu.
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=789285&navid=nhl:topheads
Kärjessä palkinnon saajaksi tässä vaiheessa kirjoittajan mukaan on Mikko Koivu. Itselleni tuli yllätyksenä, että NHL.comin kirjoittaja noteeraa Wildin Koivun mm. Kopitarin, Bergeronin ja Toewsin ohi kyseisen pystin kohdalla, onhan palkinto viime vuosina mennyt liigan ison profiilin pelaajille. Hienoahan se olisi jos Koivun kausi jatkuisi yhtä vahvana aina kevään viimeisiin peleihin ja Selke tosiaan menisi Koivulle. Joka tapauksessa hienoa, että hieno pelimies ja vahvat esitykset on noteerattu!
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Russo kirjoittelee, että Parise on todella lähellä paluuta jo tämän illan otteluun, joka muuten suomalaisittain tulee erittäin otolliseen aikaan eli klo. 23.00. Mainiota päästä pitkästä aikaa seurailemaan Wildin otteita ihan kokonaisen pelin muodossa. Parisen paluu tietäisi huomattavaa buustia koko Wildin hyökkäysosastolle. Harjoituksissa Vanek-Granlund on hajotettu ja kaksi keskimmäistä ketjua ovat olleet muodossa Parise-Granlund-Coyle, Vanek-Haula-Pominville. Nyt saatamme siis vihdoin päästä näkemään tuon Granlund-Coyle -yhdistelmän ja sormet ristissä toivon sen toimivan. Vanekin hyvä vire saattaa nyt mennä hukkaan tuossa tehottomien Haulan ja Pominvillen kanssa, mutta toivotaan itävaltalaisen kaivavan ketjukavereistaankin puuttuvia tehoja irti. Granlundin peliin Vanekilla oli ainakin selkeä piristävä vaikutus.

Parisen paluu helpottaa myös huomattavasti jälleen Koivun kentän tekemistä olettaen, että Zach on saman tien loukkaantumistaan edeltäneessä iskussa. Ilalla vastassa divisioonavastustaja Winnipeg Jets. Voitto tuosta ottelusta nostaisi WIldin tasapisteisiin Nashvillen kanssa divarin kolmannelle sijalle. Tappion myötä kärkikaksikko Stars ja Blues alkaisivat päästä jo pienelle karkumatkalle.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Kiitos Wild. Pitkästä aikaa suomalaisittan loistavaan katseluaikaan pääsi seuraamaan joukkueen otteita ja nehän olivat täyttä paskaa. Kuinka voi noin paljon sählätä kiekon kanssa omalla puolustusalueella? Menetyksiä, epätarkkoja syöttöjä, huonoja katkaisuyrityksiä ja sellaista halutonta tökkimistä oli todella monen Wild-pelurin tekeminen oman sinisen takana eilisiltana. Puhtaat paperit oikeastaan vain nelosen työukoille Ryan Carterille ja Chris Porterille.

Yeo kokeili kakkos- ja kolmoskentällisissä erilaisia yhdistelmiä ja rikkoi ottelun lopussa jopa ykkösen, kun Zach Parise siirtyi Nino Niederreiterin tilalle. Ottelun lopussa kentät olivat muodossa Zucker-Koivu-Parise, Coyle-Granlund-Niederreiter, Vanek-Haula-Pominville. Yksikään noista ei toiminut. Etenkin Vanek kärsi pahasti jouduttuaan Miken viereltä pois. Mielestäni Granlund-Coyle väläytteli aika ajoin, mutta saa nähdä jatkaako Yeo tuota kokeilua. Parise oli ruosteessa. Koivun kentälläkin meni muutamaa myllytystä lukuun ottamatta vähän puskemiseksi. Huono ja tylsä peli tuli todistettua. Ei siitä sen enempää. Ensi yönä sitten divisioonan johtaja Dallas Stars vieraana. Saa nähdä annetaanko Kuemperille tähän väliin yksi startti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös