• 138 223
  • 705

Mike

Jokerit, KäPa, NUFC
Katselin tuota Astana matsia eilen paremman puutteessa uudemmankin kerran, ja kyllä siinä oli näennäisdominoinnin lisäksi myös niitä laatupaikkoja niin monta, että peli olisi pitänyt pystyä laittaa selvin numeroin pakettiin. Laukausten laatu ja kylmäpäisyys tonteilla on tosi heikolla tasolla Kozunia lukuun ottamatta (joka hänkään ei saanut monista yrityksistään sisään, mutta sentään katsoo mihin ampuu). Toi jengi huutaa hyökkäyspäähän paria hyvällä tavalla minäminäminä -tyyppiä, jota kiinnostaa kentällä ollessaan saada joka kerta nimensä valotaululle. Suomesta näitä ei löydy, kun ei meinaa löytyä maajoukkueeseenkaan, ja se on taas ihan rakenteellinen ongelma meidän ajattelultaan vinossa joukkueurheilukulttuurissa, joka jo lähtökohtaisesti tappaa luonteen tämäntyyppisistä yksilöistä. Katseet AHL:n suuntaan ja uutta äijää sisään. Jos ja kun meidän viimeistely on sillä tasolla kun se on viime ja tällä kaudella ollut, niin se tarkoittaa jatkossakin sitä, että voittaaksemme meidän pitää luoda ihan selvästi enemmän mestoja kuin vastustaja, ja kun ottaa huomioon että olemme isoja vastaan se ns. altavastaaja, jonka pitäisi olla just se jengi, joka naulaa armotta kun saa sen yhden-kaksi -tilaisuutta, niin se on iso ongelma.

haukka

Euroopan no 1: Jokerit
Vaikka en aina ole nimimerkin @Cobol kanssa yhtä mieltä asioista, arvostan häntä suuresti kahdesta syystä. Ensinnäkin hän on omaa valtavan tietopankin asiasta ja halun käyttää aikaa ja vaivaa asioiden selvittämiseen. Toisekseen, hän on tämän palstan "meikäläisistä" harvinaisen hyvä tarkkailemaan itse peliä. Monella ei riitä kyky analysoida peliä yhtä tarkasti ja tehdä pelitavallisista seikoista vastaavia huomioita. Ja tämä siis ilman mitään kettuilua tai vastaavaa, kyseisen nimimerkin analyysejä luen mielelläni koska tahansa.

Kiitokset @sekolust, luen myös hyvn mielelläni tekstejäsi!

Mukavahan näitä on lukea ja toinen toistaan kehua, ei siinä mitään.

Näyttää vaan siltä, että aiempi kirjoitukseni/mielipiteeni ei teille auennut, eikä muillekaan palstalaisille. Rautalankaa:

- on yksi peli, lopputulos Jokerit-XXX 0-2
- pelissä Jokereilla kaksi läpiajoa, joista normisti pitäisi tehdä maali
- jos lisäksi Jokereilla yksi onnekas pomppu, josta kiekko sisään, lopputulos olisi Jokereille 3-2
- väitteeni oli, että analyysit näistä kahdesta vaihtoehtoisesta lopputuloksesta olisivat pelin ja pelaajien osalta täysin erilaiset, vaikka peli olisi kummassakin tapauksessa kuitenkin täysin sama.

Eli yhteenvetona: pelien analyysit ovat useimmiten, huom ei tietty aina, täysin siitä riippuvaisia, voittaako vai häviääkö oma joukkue, vaikka lopputulos olisi saavutettu rva Fortunan toimesta. Näin se vaan on, tämä tietty vain minun mielipiteeni, enkä välttämättä saa sopulilaumaa taakseni, mutta tulipahan kirjoitettua.

Cobol

Suomalainen jääkiekko

Ihan OK näkemys minusta vaikka olen toista mieltä. Hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisen seuraaminen, ottelun jakaminen 10 jaksoon, keskialueen ylityksen jälkeisten syöttöjen, laukausten, maalille ajamisen yms yms laskeminen tuottaa tietyn datan ottelun kulusta hyökkäysalueella ja siitä voi vetää sitten johtopäätöksiä. Esimerkiksi jos mainitsemasi 2 läpiajoa tuottivat 2 maalia, mutta muuten 5vs5 hyökkäys oli vaikkapa 1 x 3vs2, 11 x 3vs4, 9 x 2vs3 ja 8 x 2vs4 niin voi arvioida hyökkäyspelaamisen 5vs5 olleen heikkoa tuli sitten kaksi maalia läpiajoista tai ei tullut.

Valle

Helsingin Jokerit. SJK.
Ensimmäinen ja kolmas erä tänään pelillisesti hyviä. Toinen sitten todella heikko ja se maksoi lopulta ottelun. Ei pystytä pelaamaan täyttä 60 minuuttia hyvin vaan aina tulee notkahdus jossain erässä. Regin ja Kozun tänään hyviä ja nimenomaan kärkipelaajia. Kozunin piikkiin tosin tuo voittomaali kun ei purkanut kunnolla ja siitä kentän paskin Erat ratkaisi Omskille. Neloskentältä myös todella aktiivista tekemistä ja siitä palkintona kivasti peliaikaa. Kahta asiaa en ymmärrä: 1. Miksi helvetissä Olimb ei pelaa kärkiketjuissa vaan joutuu tyytymään kädettömiin koheltajiin? Potentiaalia olisi valtavasti kun saisi kiekollisia pelaajia viereen. Suojaa myös loistavasti kiekkoa. Erkalle voisi sanoa että Jokerit ei ole mikään Kanadan maajoukkue. 2. Miksei Ville Lajunen ole pysyvästi katsomossa? Miten voi olla jatkuvasti mukana negatiivisessa mielessä. Oikealta ja vasemmalta painellaan ohi. Kiekolliset ratkaisut surkeita. Kävelevä katastrofi.

blue line

Täytyy myös muistaa, että vastaavasti Omsk pelasi aivan järjettömän hyvin toisen erän. Se oli sellaista peliä, mitä nähtiin myös SKA:ta vastaan. Luulen, että tosipaikassa se toisen erän taso on lähempänä heidän oikeaa tasoaan.

Kun en ole valmentaja, niin kysyn täällä. Minusta näytti siltä, että Jokereiden pelaajat hyökkäsivät todella leveällä rintamalla, mikä kai on tavoiteltukin asia, mutta erityisesti tokassa erässä näytti siltä, että hyökkääjät olivat liian etäällä toisistaan, eivätkä kyenneet auttamaan toisiaan. Omskin oli helppo ylipelata ja eristää kiekon tuoja puolustusalueella ja hyökätä terävästi vastaan samalla, kun Jokereiden muut kaksi hyökkääjää olivat vielä luistelemassa vastustajan maalille. Tekikö kukaan saman tyyppistä huomiota?

Jokeriarska

Samaa mieltä. Jokerit oli myös tänään hyvä ensimmäisessä erässä (oikeastaan ensimmäisen kympin jälkeen siinäkin rupesi jo toisen erän sekoilua tulemaan esille) ja kolmannessa erässä, mutta Omsk ei toisaalta sortunut samanlaisiin kardinaalimunauksiin näissä erissä mitä Jokereilta tuli toisessa erässä jatkuvasti. Siinä mielessä piste oli tänään tuloksena ihan hyvä, koska toisessa erässä näytti että ottelu karkaa Jokerien näpeistä kokonaan ja Omsk puolustaa helpon vierasvoiton.

Jokereilla ei tule Playoff-paikan suhteen olemaan mitään hätää, mutta sieltä steppi pelaamaan kannusta on melko utopistinen tämän tason joukkueita vastaan kuten Omsk, jota parempiakin on muutama ja nämä omassa konferenssissa. Ei tosin pitäisi tämän olla minkäänlainen yllätys edes Kurikassa. Jokereilla yksinkertaisesti materiaali ei riitä ja samalla myös joukkueessa on liikaa heikkoja lenkkejä vertailussa aivan parhaita vastaan. Helppojen virheiden määrä on aivan liian iso.

Voittomaali oli muuten aivan käsittämättömän huonosti puolustettu. Siitä voi osan laittaa myös Artus Kuldan piikkiin, josta lähti rankkariin johtanut tilanne ja se myös katkaisi Jokerien jatkoajan hyvän vaiheen.

Maalivahtipeliin Jokerit ei tule kaatumaan, vaan saattaa se osa-alue antaa jopa ruusuisemmankin kuvan.

sekolust

Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mitäs tähän nyt voisi sanoa... Puhtaasti maalipaikkoja mitaten ottelutulos ei ole vääryys. Matsi oli tiukka ja kaverilla oli ehkä se pari tonttia enemmän varsinkin toisessa erässä. Toki kun noinkin tiukka matsi oli kyseessä, niin olisihan se voinut toisinkin kääntyä. Vähän niitä matseja, joissa voitot menevät pitkässä juoksussa tyyliin 54-46 kaverille. Yksittäinen tilanne olisi voinut näin tasaisen matsin kääntää meille, best of 7 voisi kääntyä tiukkojen otteiden jälkeen meille ja mitä pidempää sarjaa pelataan, sitä todennäköisemmin kaveri voittaa. Jos siis pelattaisiin näin kuin nyt.

Oikeastaan harmittaa tuo jatkoaikatappio aivan saatanasti. Jokereilla oli helvetin hyvä rumba noin 1½ minuuttia. Varmuudella en sano, mutta tuossa vaiheessa, kaikki tai vähintään valtaosa Omskin kavereista oli pelannut koko jatkoerän. Henkilökohtaisen virheen takia kuitenkin tontti avautui ja draamaan kuuluvasti Karlsson otti rankkarin kiinni. Mutta niin vain tuosta rankkaritorjunnasta huolimatta itse puppeloitiin kaverille se extrapiste. Ensin tuossa oikeasti uskoi voittoon pyörityksen jatkuessa, sitten nitroille tuli tarvetta kun kaveri karkasi ja lopulta sai rankkarin. Rankkarin pysähtyminen sitten sai taas sen positiivisuuden valloilleen, joka taas katkesi ikävällä tavalla. Olisivat nyt vaikka saatana ratkaisseet niin, että paria kertaa ei olisi tarvinnut pettyä.

Noin muutenkin Omskin maalit tuntuivat melkoisilta lahjoilta tietyiltä pelaajilta. Tuossa tasoitusmaalissa pelaaja (oliko Jormakka vai Jensen?) ajoi itsensä pahasti ulos tilanteesta, avaten ylivoimahyökkäyksen. Larsen sitten ei saanut blokattua syöttökaistaa eikä pidettyä miestä kunnolla. Lopputulemana Mikheyev sai aika vapaasti pistää kiekon hyvästä paikasta sisään. Johtomaalin Omsk sitten sai tehtyä ylivoimalla, jota edelsi heidän helvetin vahva vaiheensa. Tuomaria en tuosta jäähystä voi syyttää ja koko viisikko jäähyyn johtaneessa tilanteessa juoksi kuin päättömät kanat. Heikon viisikkopuolustuksen kautta kaveri pääsi ylivoimalle, jonka myös käyttivät hyväkseen. Maalista en sitten osaa ottaa sen tarkemmin kantaa: omalta paikalta jää juuri maalivahtipelin kannalta ratkaiseva sektori näkemättä ja kun uusinnat ovat kuutiolla nopeita, niin en osaa ottaa kantaa torjuttavuuteen. Ensireaktioni oli se, että kyseessä oli helvetin hyvä kuti. Nopea screenillä näkynyt uusinta tietystä kuvakulmasta sitten näytti vähän muutakin. Pitäisi kelata tuo läpi uudestaan vielä.

Yksi asia mikä pisti silmään oli viimeisen vaihdon peluutus. Kellossa oli aikaa 0:3x minuuttia, eli karvan päälle puoliminuuttia. Aloitus oman sinisen kohdilta. Tuossa vaiheessa Erkka sitten meni ja heitti Mäen kentän jäälle. Voin olla idiootti, mutta en ymmärrä tuota. Aikalisällä Reginin kentälle olisi saatu sen verran huilia, että olisivat tuon pystyneet vetämään. Samoin kun aloitus ei ollut omalta alueelta, ihan pakottavaa syytä ei ollut peluuttaa tuota kenttää. Toki kenttä pelasi pirteän matsin, mutta ei kai noilla miehillä ihan oikeasti lähdetä varsinaisen peliajan viimeiseen rutistukseen kun puolustuksellinen tilanne on kohtuullinen ja ajan puolesta on vielä mahdollisuus rakentaa voittomaali? Kaunis kruunu olisi ollut toki tuolle ketjulle tehdä aivan lopussa voittomaali, mutta tuollaisen hakeminen on melkoista riskipeliä mielestäni. Todennäköisemmin pari maalia järkännyt hyökkäysorioituneempi vitja ottelun ratkaisee ja kauden lopussa pistetilanne riippuu lopputuloksista, ei kiekkoromantiikkaa tihkuvista sankaritarinoista. Tuossa tilanteessa pitäisi mielestäni iskeä kentälle ne, jotka todennäköisimmin maalin pystyvät järjestämään. Ja jos alla on vaihto niin kuin Reginin ketjulla oli, niin ei se aikalisä ole kiellettyjen juttujen listalla.

Toivottavasti Aaltonen sitten ei taas telonut itseään. Tänään oli noin muuten aika "perusaaltonen", tuli wow-efektin aiheuttavan maalipaikan lisäksi pari kertaa hiljaa mielessä kirottua, mutta siltikin Jokereilla ei oikein olisi varaa antaa Aaltosen verran tasoitusta. Harmittavasti tuo vaihtoaitioon puhallellen johtanut tilanne lähti siitä, että Aaltonen haki laukausta järkyttävän pienestä kulmasta. Toki noita on mennyt sisään ja irtokiekko voi aina tulla, mutta jotenkin "halpaan" paikkaan loukkaantuminen tuli jos tuossa nyt jotain hajosi.

Vaikka tämä nyt otteluketju ei olekaan, niin pakko vielä avautua tuosta tuomarityöskentelystä. Kolmannessa erässä kaverin kolttosista tuntui menevän paljon rikkeitä läpi, eikä lopulta jäähyyn johtanut tilanne ollut mielestäni erän selkein. Ei nyt väärä vihellys, mutta ei missään nimessä linjassa viheltämättömien kanssa. Samoin Ohtamaan kakkonen oli jotain sellaista, mikä tuntui aiheuttavan hallissa erinäisiä reaktioita. Mistä ihmeestä se kakkonen tuli lopulta? Oliko Atte liian dominoiva ja ajo maalille tulkittiin yritykseksi nöyryyttää vastustajaa? Tapahtuiko tuossa jotain äkkinäistä, joka meni kymppitonnin yleisöltä suurelta osin ohi? Kovasti haiskahti Ohtamaan jäähy tuomarivirheeltä ja Chernikovin jäähyn, niin selvä kuin olikin, olleen paikkausta tuosta. Ensimmäisen kohdalla en tiedä mikä teko jäähyyn johti ja jälkimmäisen kohdalla erän yleinen tuomarilinja ja yleisön vahva reagointi jäähyn aikana huomioiden olen hieman mietteliäs. Toki noin muuten pidän Omskin rankkaria ihan aiheesta vihellettynä ja Ohtamaan jäähyä lukuunottamatta (olen valmis tästäkin muuttamaan mielipidettäni jos asiaan löytyy syy/hidastus/selitys) ei oikein jää seliteltävää noista meidän kakkosista.

Toivottavasti Kurrilla on tällä hetkellä takataskussa kahden pelaajan soppari tälle kaudelle. Nimistä ei niin väliä, mutta toinen voisi olla luotettavan vahva pakki, joka ei ole hyökkäyspäässä kädetön. Kilpailu pakistossa on niin olematonta tällä hetkellä, että käytännössä kilpailua ei ole. Todd toimii täsmäaseena silloin tällöin, Korpikari stunttaa jos on terve ja tarve vaatii, mutta that's it. Samoin ihan nastaa olisi löytää pelaaja, joka pystyy ajamaan maalille ja tekemään maalin. Nykyisellään hyökkäys tuntuu vähän siltä, suoraviivaisemmat pelaajat eivät maalille tai maalipaikoille oikein pääse ja taitavammat kaverit päätyvät kulmaan. Tuo nippu oikeasti tarvitsisi sitä kaveria, joka ajaisi maalille, aiheuttaisi kaverille mietittävää ja saisi vielä kiekon verkkoon. Toki kun markkinoilta pitäisi tuollainen rajallisin resurssein löytää, niin eiköhän joko hankinta jää tekemättä tai kompromisseja täytyy tehdä...

Tästä on ihan hyvä jatkaa lauantaina. Tuota esitystä ei tarvitse kuitenkaan häpeillä ja varmasti ratkaisu jäi kismittämään monia. Ei pitäisi ainakaan asenteesta jäädä kiinni tämän jälkeen.

Sako

Oikeastaan harmittaa tuo jatkoaikatappio aivan saatanasti.
Vääryys voitti taas oli tunne, joka pelin jälkeen hallitsi. Mulla se helpotti, kun muisti, että nyt pelattiin rahajengiä vastaan, yhtä idän isoista.
Samoin Ohtamaan kakkonen oli jotain sellaista, mikä tuntui aiheuttavan hallissa erinäisiä reaktioita. Mistä ihmeestä se kakkonen tuli lopulta?
Ajoi maalille ja sai lumien heittämisestä molarin silmille kakkosen. Kaikkien ikisuosikki J Ruutu on myös ottanut samasta aiheesta jäähyn silloin vanhaan aikaan...noita ei yleensä vihelletä. Eilisen tuomarit tuntui olevan aika pihalla. Henk koht olen ollut tuomarityöskentelyyn tyytyväinen, mutta eilen en.
Tän kauden murhe on ollut pelin tason suuret heilahtelut jopa erien sisällä. Joukkueella on tässä kohtaa peiliin katsomisen paikka ja ilmeisesti sinne on myös katsottu, kun huonot jaksot lyhenee eikä sukelleta niin alas....mut silti tuo on kokenut joukkue ja aivan kertakaikkisen hämmästyttävää tuo ailahtelu. Eilen kuitenkin annettiin 2 pojoo pois, koska erä nro 2 oli heikko ja oltiin purjeessa. Vastapainona on 2 erää hyvää, mutta tämä on tulosurheilua ja se ei pelkästään riitä. Kehityksen suunta on kuitenkin oikea ja vielä on aikaa ½ runkkaria saada jengi valmiiksi.

Huhtala pitäisi paikata pelaajahankinnalla.

Cobol

Noista kakkoseristä kun niistä on ylempänä pohdintaa sen verran, että eilistä ottelua en nähnyt kuin kaksi ensimmäistä vaihtoa. (Pakollinen, yllättävä duuni siihen). Yksi syy kakkoserien ongelmiin voi olla se, että Jokereilla on viime kauteen verrattuna uusi pelitapa ja tämän toteuttaminen ei vielä onnistu kakkoserissä kovinkaan hyvin pidemmästä vaihtomatkasta johtuen kun puolustus- ja hyökkäyspelaaminen vaatii viisikoilta mm. ajoituksen, sentteripelaamisen ja syöttöjen osalta enemmän kuin ekassa ja kolmannessa erässä. Kyse on lähinnä hienosäädöstä, ei muusta.

Ruutuässä

Tilastot eivät täysin tue näitä kakkoserän ongelmia. Aiheesta oli pohdintaa täällä: http://khljokerit.omablogi.fi/ (linkki johtaa ansiokkaaseen blogiin koskien Jokereita). Suora lainaus:

Ja vielä yksi aihe. Toisen erän kirous. Onko Jokerit oikeasti pelannut surkeasti toisessa erässä? Aina me hävitään ne ottelut surkeaan toiseen erään, jolloin vastustaja iskee viisi maalia ja me ei saada mitään aikaiseksi. KHL:n sivut antavat jostain ihmeen syystä pistemäärän toisessa erässä, mikä on kohtalaisen outoa (ellei tuolla tarkoiteta sitten pelaajien tehopisteitä). Tilastojen perusteella Jokerit on kuitenkin tehnyt 36 maalia ja päästänyt 24 maalia otteluiden toisen erän aikana. Jäähyminuutteja on kertynyt 118 vastustajan saamiin 116 vastaan. Vastaavat tilastot ensimmäisestä erästä ovat 13 tehtyä maalia, 16 päästettyä maalia, 86 jäähyminuuttia ja vastustajalle tuomitut 129 jäähyminuuttia ja kolmannesta erästä tilastot ovat 30 tehtyä maalia, 26 päästettyä maalia, 139 jäähyminuuttia ja vastustajalle tuomitut 96 jäähyminuuttia. Eli puhtaasti tilastojen perusteella sanoisin, että ensimmäinen erä on ollut Jokereille heikoin ja toinen erän paras. Mutta niin vain ne muutamat heikot ottelut vääristävät sitä omaa mielikuvaa.

Toki toisen erän peli on voinut olla huonompaa kuin muut erät, vaikka maalimäärät eivät sitä kerro. Jos samasta ongelmasta kärsii vastustaja, niin puntit tasoittuvat.

Cobol

Tilastot eivät täysin tue näitä kakkoserän ongelmia.

Tilastot nimenomaan lievästi kertovat kakkoserän ongelmasta:

Jokerit, kuluva kausi 31 ottelua KHL lopputulos 60 min voitto-tasan-tappio 55-13-32
Jokerit, kuluva kausi 31 ottelua KHL 2. erä voitto-tasan-tappio 45-26-29

Laskenta pikkusoftalla, pitäisi olla oikein. Jokerit on voittanut ottelut varsinaisella peliajalla 55prosenttisesti ja se on tehty 1. ja 3. erän pelaamisella koska 2. erä jäänyt 45 prosenttiin.

Mutta. Eriä ei toisaalta voi käsitellä irrallaan koska 1. erän tilanne vaikuttaa 2. erään ja kahden ensimmäisen erän tilanne sitten kolmanteen. Todellisuudessa 1. ja 3. erä ovat myös erilaisia suhteessa lopputulokseen. Eli tilastot on tilastoja, eikä muuta tässä tapauksessa. Ero pelaamisessa on kuitenkin havaittavissa ja niin se on myös vastustajan osalta. Näkyvin ero on varmaan se, jossa toinen joukkue pääsee 2. erässä hyökkäysalueella pyörittämään peliä tuorein tai osin tuorein pelaajin puolustavan joukkueen ajautuessa hapoille.

McMulligan

Helpottuisi maalinteko kummasti, jos joukkueesta löytyisi edes muutama pelaaja, jotka osaisi ja haluaisi laukoa suoraan syötöstä. Taas kerran ihan käsittämätöntä hieromista selvissä vetopaikoissa ja sit vedetään täysin turhassa paikassa ripulirannarilla ensimmäisen vastaantulijan syndeihin.

Mordjinn

Amen. Se nyt on normaalia että suomlaiset eivät osaa laukoa (miinus Pulu ja Selänne). Sitä en ymmärrä miten Jokerit pystyy löytämään myös ulkomaalaisvahvistuksia jotka eivät osaa tai tahdo laukoa.

Mordjinn

Lokomotivia vastaan loistavaa peliä. Paketti pysyi kasassa vaikka dumarit olivatkin kuutamolla. Varsinkin vaikean toisen erän pelaaminen ilahdutti. Heleniukselta vaikeaan paikkaan hemmetin hieno peli, siitä propsit. Joensuu oli myös sisäistänyt "mene maalille" -teesit. Vaihtaisin Jormakan ja Olimbin päittäin, koska sitten ainakin ykkönen pystyisi komppaamaan maalinteossa. Nelosta EI SAA MUUTTAA, homma toimii juuri näin.

Jaakola on kyllä jäätävän hyvä.

Hande75

LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ehkäpä yksinkertaisesti siksi, että he, jotka osaavat ja uskaltavat laukoa maksavat liikaa, pelaavat tai menevät muualle sitten. Toki yksittäisiä pelimanneja löytyy, mutta ns. varmaa jokerikorttia on paha löytää.

Sako

Oli hieno peli. Meiltä melko eheä 60 minuuttinen vaikka välillä purjeessa mentiinkin. Nyt se oli kuitenkin normaalin pelivirtauksen vaihtelujen mukaista, ei tuon tasoista vastustajaa pysty pitämään täysin pois mestoilta.

Kapasella ja Hakilla ei oikein kulje, meidän nimellinen ykkösketjun peliesityksen tulisi vaikuttaa peliaikaan laskevasti. Jääaika on ansaittava ja sitä he eivät tee. Eilisessä pelissä Hakki pelas enemmän kuin Olimb. Siis mitä piip. Ei oikein avaudu mitä kykloopin mielessä liikkuu Olimbin suhteen.

Disclaimerina sanon, että olen alkanut fanittaa turskaa. Kuka muu tuosta joukkueesta pystyy järjestämään maalipaikan lähes jokaisessa vaihdossa? Puukädet ei tietysti pistä mistään sisään, mutta ketjukaverit valitsee valmentaja...

edit
Heleniukselle iso plus, vaikka yhden "imuroi". Joutui torjumaan ison tukun laadukkaita laukauksia ja silti laukauksia tuli aika vähän.

JofaPlayer

Imurointi? Täydellinen laukaus parhaalta paikalta. #17 kyllä
vei Ohtamaata kuin märkää rättiä tuossa, jäätävän hieno yksilösuoritus! Astuinko miinaan? :--)

Sako

@JofaPlayer
Siinä oli lainausmerkit. Tarkoitus oli vinoilla niiden suuntaan, jotka harvemmin näkevät molareiden tekemisissä mitään hyvää. Astuit merkittyyn miinaan. :D

V-G-

Україна | is
Helgeltä tosiaan vakuuttava peli kaikkinensa. Ei joutunut höntyilemään kuin kerran tai pari, yksi tapaus oli kun Kulda ja Laju potkuvat yksissä tuumin kiekon räpylän alta pois. Se lopun poikittaisliikkeessä tehty kilpitorjunta parhaalta tontilta tulleeseen vetoon oli aikamoinen statement, eli steitmentti. Konkovin maaliin ei palaakaan, se oli täydellinen veto hyvästä liikkeestä ja loistavasta paikasta.

Jokerit onnistui kaiken kaikkiaan loistavasti (paria vaihtoa lukuunottamatta) puolustuspelissään nimenomaan boksaamisen näkökulmasta: Lokomotivin pelaajat eivät löytäneet tilaa maalin edusta-alueelta kuin viivasta. Kiekkoa pystyttiin pitämään kyllä, mutta Jokereiden viisikko piti kiekollisen pelaajan ja syöttösuuntia tarjonneet vaihtoehdot laidoilla ja kulmissa. Keskialueelle purkamista tulee kuitenkin vahvistaa, siinä Jokerit oli eilen heikko.

Yhdyn Olimbin roolin ihmettelijöihin. Jos Aaltonen olisi mukana rosterissa, Mathis saisi hänestä tai Jormakasta itselleen parin, jonka olisi mahdollista pelata kiekollisena tai antaa variaatioita, mutta nyt kun ei ole, Olimb menee tuossa roolissa hukkaan. Wirtanen tekee hyvin töitä ja aloittaa maagisesti ja Rita välttää virheitä suht tehokkaasti, mutta nyt puhutaankin Olimbin potentiaalista (joka ollaan jo nähty)!

Alkukaudesta Olimb oli huono, kuten saattoi odottaakin, sillä sarja ja sen (ja Jokereiden eli Erkan) vaatima pelitapa olivat outoja. Olimb kuitenkin pääsi ennen pitkää vauhtiin, mitä voidaan pitää osoituksena hankinnan onnistumisesta. Jokainen tietää, että kyse ei ole maalintekijästä, vaan pelinrakentajasta. Miksei ketjuja tasapainoteta niin, että Olimbilla olisi omaa potentiaaliaan vastaava ketjukaveri? Nelosta en rikkoisi, enkä varsinkaan kakkosta, mutta Hakin voisi aivan hyvin vaihtaa päikseen Olimbin kanssa ainakin siihen saakka, kun Aaltonen palaa kokoonpanoon. On aivan selvää, että Olimb pelaa "tilastollisesti" huonoa, eli tehotonta peliä, kun hänen ketjuaan ei ole rakennettu tuloksentekoa vaan omissa soimisen välttämistä varten. Se jos mikä on 1) potentiaalin ja pelaajabudjetin hukkaanheittämistä ja 2) enemmän nykykuntoisen Hakin heiniä.

Regin on aivan maaginen heppu. Lienee paras pelaaja, joka on Jokereissa koskaan pelannut jos työsulkuseikat jätetään huomiotta. Tässä on kaikin puolin paranneltu versio Koukalista (jota edelleen vähän kaipailisin Jokereihin; miettikää Jormakka - Koukal - Olimb, uhh...) Liike, pelivarmuus, tilannenopeus, syötöt, laukaukset, aloitukset, koko, kaikki aivan mahtavalla tasolla. Then again, taisi olla viime kaudella Hawks-organisaation ensimmäinen ylijäävä sentteri, mikä kyllä kielii siitä mitä oltiin saamassa ennen kauden alkua.

Detritus

Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
...Regin on aivan maaginen heppu. Lienee paras pelaaja, joka on Jokereissa koskaan pelannut jos työsulkuseikat jätetään huomiotta.
Siinä meni Selänne, Janecky, Makarov ynnä muut roskiin. Vaikka aika on nyt toinen, ja peli on erilaista, en millään voi sanoa, että Regin olisi edes kymmenen joukossa, jos olisi pakko pistää niitä järjestykseen. Hyvä se on, ei kahta sanaa, mutta että paras ikinä...siinä olen eri mieltä.

Cobol

Kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa sen suhteen mitä tulee jatkossa. Kuten @V-G- yllä kirjoittaa, Loko ei löytänyt tilaa Jokerien maalinedustalta. Tämä johtuu paljon myös siitä, että Lokon pelitapaan ei kuulu laita-, kulma- ja päätypeli. Joko maalille päästään kuljettamalla, jätöillä tai puhtaasti syöttämällä mutta ellei päästä, Loko ei hallitse hyökkäysalueen yhtä tärkeintä osa-aluetta eli ns. kulmapeliä sen variaatioineen. Vaikkapa Astana näytti miten yksi unohdus voidaan laidasta hyödyntää tehokkaasti. Loko oli aivan lapanen näissä hommissa hyökkäyspään maalilla.

Samoin moni KHL:n joukkue, mutta ei Loko, osaa tukkia oman maalinedustan niin, että siellä ei Joensuukaan saa kiekkoa lapaan. Kaiken kaikkiaan Loko on joukkue, joka pelaa vanhalla tsekkiläis-neukkulaispohjaisella kaavalla, joka on ajastaan jäljessä. Tällaisia joukkueita vastaan Jokerit on aina vahvoilla ja paras seitsemästä on suosikki vastustajan nimistä ja palkkamääristä riippumatta.

Olimbin osalta en oikein muuhun usko kuin siihen, että Erkka pyrkii välttelemään tehoketjun luomista. Kauden sana oli "neljä kenttää puolustaa, neljä kenttää hyökkää" ja sen perusteella muutoksia ei tule ellei periaatteesta luovuta.

Sako

Tässä on ½ runkosarjaa taputeltu ja materiaali ei riitä Kanadaksi. Pitäisi olla jo selvää myös ammattivalmentajalle. Reginin kenttä on hyvä ja samoin ihastuttava nelonen. Kapanen pyörii omissa ja Olimb menee hukkaan. Tämä on tuloksentekopeli ja eikä tarkoitus ole kynsin hampain pitää kiinni mallista, johon edellytykset puuttuu. Erkka, peilin eteen mars!

McMulligan

Erkan ajatus neljästä tasaisesta hyökkäävästä ja puolustavasta kentästä on mennyt jo pahasti perseelleen materiaalin isojen puutteiden takia, joten olisikohan sielläkin vain aika herätä todelisuuteen. Nythän joukkueessa on nimenomaan se yksi tehoketju ja 3 nelosketjua, ihan viime kauden tyyliin. Toki Reginin ketjun vapaaillan kohdalla meillä on sinänsä Erkan ajatuksen mukaisesti 4 tasavahvaa kenttää, mutta sillä erotuksella alkuperäiseen ajatukseen, että mikään niistä ei saa yhtään mitään aikaiseksi. Kossu-Jore-ketju on ottanut Lokomon paikan tehoketjuna ja on tehnyt jopa kovempaa jälkeä. Sen takana onkin sitten todella hiljaista tällä hetkellä. Hetkittäin siellä on ollut tehoiluunkin pystyviä komboja kuten Olimb-Jormakka ja Aaltonen saanut välillä jotain aikaiseksi, joten ehkä nyt vaan kannattaisi tunnustaa realiteetit ja jatkaa kautta kahdella 0-0 ketjulla ja nostaa KossuJoren rinnalle toinen maalintekoon kykenevä ketju. Yhdellä tehoketjulla ei vaan kovin pitkälle mennä tässä sarjassa, ellei siinä ketjussa ole Mozjakineita ja Raduloveja.

Sako

Nelonen rupeaa saamaan tulosta aikaiseksi, jos meininki pysyy tuollaisena. Kapasesta saisi sen 0-0 sentterin ja Olimbille tarvis saada kädellisiä ketjukavereita. Eli tuolloin ei olisi kuin yksi 0-0 kenttä nykyisen 3 sijaan.