Kiekon pelaaminen kädellä?

  • 4 775
  • 12

Pitäisikö kiekon pelaaminen kädellä kieltää?

  • Kyllä

    Ääniä: 10 17,2%
  • Ei

    Ääniä: 48 82,8%

  • Äänestäjiä
    58

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyseinen asia menisi Pienet asiat jotka ärsyttää- ketjuun.

Jos olisin kiekkojumala niin rinnastaisin kiekkoon kädellä koskemisen korkean mailan sääntöön. Eli peli poikki jos pelaaja koskee kiekkoon kädellä. Jos käsikontaktin jälkeen kiekko menee vastustajalle niin peli jatkukoon.
 

Rocco

Jäsen
Uskon että sääntö on olemassa myös sitä varten, että kiekkoa pelattaisiin enemmän jään tasalla. Jos kiekkoa ei saisi kädellä ottaa alas ilmasta, kiekkoa varmasti roiskittaisiin entistä enemmän sinne ja tänne.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Kyllä pitäisi. Jääkiekko ei ole koripalloa. Rinnastaisin sen käsisyötöksi itselleen.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No juu. Olis siinä ongelmaa sääntömuutoksilla kitkeä tuota pois. Alivoimallakin saisi liian helposti pelikatkon aikaiseksi tuolla ensin ehdottamallani tavalla tms. No, kunhan sain sanotuksi että käsipeli vaan ei maistu meikäiselle.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Terveisiä salibandystä! Meillähän kädellä pelaaminen on jäähyn väärti. Yksi yleisimmistä syistä tuomari- ja pelaajanäkökulmien konfliktille on se, kun pelaajanäkökulmasta vaaditaan vastustajalle sanktiota kun tuomaritulkinta on "tahaton osuma".

Toisaalta vapaalla kädellä esimerkiksi laukauksen peittäminen tulisi minun tulkintani mukaan rikkeeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Toisaalta, olisiko sitten mailat herkemmin ylhäällä, jos kädellä ei saisi kiekkoa ottaa ilmasta alas? Hienosäätöä ehkä kaipaisi sääntö, mutta pääasiassa kiekon saisi ottaa alas kädellä - ja vain itselle - eikä kukaan muu saa kiekkoa sen jälkeen pelata. Tämä on taas sitä harmaata aluetta, missä ei ole ehdotonta kyllä tai ei vaihtoehtoa
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kädellä pelaaminen on ihan ok, kunhan kukaan ei yritä olla koripalloilija tai minkään muun lajin edustaja. Kuuluu olennaisena osana tietyjä tilanteita (alivoimapurut, pakki koittaa pitää viivaa yms.) ja niistä joskus syntyy hienojakin pelastuksia viivalla. Toki kädellä kiekon alasotto itselleen on hankalaa määritellä, kuinka kauan kiekkoa voi hanskassa pitää ja heittää sen itselleen, mutta kyllä tuomarit katsovat nämä usein ihan hyvin.

Ässien parin vuoden takainen pakki Shaun Heshka oli ihan kurko mitä tuli purkujen katkaisemiseen kädellä siniviivalla. Oli oikein hienoa katsoa kun käsi kävi ja otti kiekon ja pelin hallinnan takaisin joukkueelleen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllä täytyisi minusta nämä kaksi asiaa pitää erillään. Kun pelataan kiekkoa, pelataan kiekkoa eikä runkata, ja kun ollaan kädellä, niin sitten ollaan tosissaan eikä kiekkoilla siinä samalla.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jos aletaan pelaamaan kädellä niin eiköhän sallita samalla myös potkiminen?
Kiekon potkiminenhan on sallittua, kai sitä voi saksipotkuakin koittaa ken siihen kykenee tai haluaa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Jos kädellä pelaaminen kiellettäisiin, niin mikä siitä olisi seuraus? Jäähykö, kuten salibandyssä, vai aloitus? Aloitus ilman vaihto-oikeutta kuten pitkästä? Toistuva kädellä pelaaminen saman pelaajan toimesta = 10 min?
Litsari tuomarin toimesta?

Syöttölinjaa katkaiseva pelaaja syöksyy maila ojennettuna. Kiekko osuu mailan sijasta käsivarteen. Rikekö?

Tulisiko kädellä pelaaminen sallia yläriman yläpuolella eli silloin kun se on mailalla kiellettyä? Jos se olisi kiellettyä, mutta ei jäähyn arvoista, mitä tuomittaisiin hypoteettisessa tilanteessa jossa pelaaja estäisi kädellään oman pelaajan lyömän kiekon päättymisen katsomoon (no, tämä tietysti vertautuu nykyiseen korkean mailan sääntöön)? Jne...

Sääntöjen lisäämisestä seuraa yleensä enemmän haittaa kuin hyötyä. Kaikessa.

Mitä NHL on hyötynyt maalivahdin pelialueen rajaamisesta maalin takana? Olisiko parempaan vaikutukseen päästy sillä, että maalivahtien koskemattomuus maaliviivan takana olisi poistettu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös