Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 469 640
  • 11 229

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Pitkistä pelikielloista olikin jo tuolla Teemu Lassila vs. Josh Gratton -ketjussa puhetta.

SM-liigan TOP10 -pelikiellot:

27 ottelua - Ari Lähteenmäki, IFK - 1986
22 ottelua - Jere Karalahti, IFK - 1997
18 ottelua - Semir Ben-Amor, JOK - 2012
17 ottelua - Oldrich Valek, KRE - 1991
12 ottelua - Juuso Salmi, IFK - 2012
10 ottelua - Thomas Sjögren, JYP - 1996
10 ottelua - Mika Strömberg, JOK - 1997
10 ottelua - Toni Sihvonen, JOK - 2003
9 ottelua - Kai Kantola, ILV - 2013
9 ottelua - Antti Tyrväinen, ILV - 2015

Mä rupesin pohtimaan sellaista asiaa, että ketäs yksittäinen pelaaja on mahtanut missata eniten otteluita pelikieltojen johdosta. Olisiko kenelläkään heittää edes hyviä arvioita? Esim. Markus Kankaanperä saattaisi olla melkoisen hyvä ehdokas. Kuinkahan monta ottelua Kanki on joutunut jättämään (isojen) rangaistusten johdosta kesken? Entä kuinka monta ottelua lisäpenaltya hän on mahtanut saada jälkikäteen?

Sami Helenius taisi ottaa toistakymmentä nyrkkitappelua SM-liigassa. Näistähän lentää jokaisesta suoraan pihalle ja päälle vielä yhden ottelun automaattinen ottelurangaistus. Äkkiä siinäkin tulee 20+ matsia missattua kokonaan tai osittain pelirangaistusten johdosta. Show-tappeluista taisi tulla vielä tuplapelikiellot? Antti Tyrväinen liittyi komeasti TOP10 SM-liigan pisimpien pelikieltojen listalla. Ihan ensikertalainen Tyrskykään ei ole kurinpitäjän käsittelyssä. Taitaa herkästi olla puolen tusinaa kurinpitokäsittelyä takana? Tyrväisestä löysin muutenkin pienen tekstinpätkän vuodelta 2010, jossa näitä hänen ulosajojaan käsiteltiin.

23.10.2010 - VA: Antti Tyrväinen - ulosajot ja pelikiellot
"Jos taas tarkoitit ylilyöntejä ja ulosajoja, niin eipä niitäkään nyt hirveästi ole näkyny. Tyrväinen on 60 ottelua kestäneellä Liiga urallaan ajettu ulos kaukalosta kokonaista 4 kertaa.
Niistä on 2 tappelua, 1 ryntäys ja 1 PRK käytöksestä. Tämän lisäksi kaksi turhautumis kymppiä, yksi 2+10 selästä taklaamisesta ja 32 pikkukakkosta. Hyi, mikä sika !!!
"

Kymppitilin täyttyminenhän merkitsee myös automaattisesti yhden ottelun pelikieltoa. Luonnollisesti nämäkin pitäisi huomioida.

Onko valistuneita veikkauksia tai jopa tietoa yksittäisestä pelaajasta, joka on missannut eniten SM-liigaotteluita kurinpidollisista syistä?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Onko liiga linjannut uusiksi tappeluista tulevia rangaistuksia? Aiemmin on aina napsahtanut pelirangaistus jos lapaset tippuvat tappelussa mutta nyt Jonkmanni selvisi kakkosella vaikka takoi paljain nyrkein kaverilta naaman auki.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tässä aletaan keräämään sitä satoa, jonka Liiga viljeli palkatessaan puhdasverisen "keltaisen lehdistön edustajan" viestintäpäällikökseen. On toki mahdollista, että Pärnäsellä on ihan tutkinto viestinnän alalta, mutta ne opit ovat lentäneet romukoppaan jo kauna sitten. Siitä kertoo koko kauden viljellyt klikkihuorausotsikot ja nyt Tyrväisen valituksen "vuotaminen". Ja mies taitaa oikeasti uskoa, että "palvelee laajempaa yleisöä" klikkihuoraamalla liigan viestinnän.

Mutta mikä muu työnantaja katselee tälläistä työntekijää läpi sormien kuin Liiga?

Eiköhän Pärnänen vaihda työnantajaa viimeistään kauden päättyessä ellei jo kesken kauden. Virkaa ei voi jättää tyhjäksikään pitkäksi aikaa, joten Pärnäsen mahdollista irtisanomista aiemmin tulisi vähän katsella kuka saadaan tilalle.

Aika kovaa tekstiä latelette. Se että Liigan viestintä- ja PR-päällikkönä toimii moderni mukautuvainen ihminen, eikä jäykkä robotti, on pelkästään hyvä asia. Omia mielipiteitäkin saa olla ja pilkettä silmäkulmassa. Mutta kun hän twiittaa

Mutta ylipäänsä haluan olla twitterissä omana itsenäni

niin hieman ongelmaiseksi muodostuu se, että samalla kun hän on omana itsenään, hän on myös Suomen seuratuimman urheilusarjan viestijä. Kaikkia kommentteja, näkemyksiä, ulkojääkiekollisiakin mielipiteitä tullaan peilaamaan tuota vasten, ainakin osittain. En niin laajasti seuraa kaikkia maailman urheilusarjojen viestijöitä, mutta oletan että suuressa maailmassa joudutaan pitämään hieman kieli keskellä suuta kun näitä posteja hoidellaan.

Kuten sanoin, en välttämättä halua jäykähköä patsastelua Suomeen, jossa jokasesta sivulauseesta revitään otsikko, ja taidamme olla sellaiseen liian pieni lampikin, mutta tässä nyt hieman taiteillaan savolais-Pärnäsen ja Liiga-Pärnäsen välillä. Aika kovasti häntä on twitterissä hiillostettukin, niin tavisten kuin IItalehden KHL-Pekankin toimesta. Uskon toki että pelihuumorinsa kestää, ei vaikuta kaverilta joka pienistä hätkähtäisi. Eri asia sitten miten työnantajansa reagoi toiminnastaan saamaansa palautteeseen.

Tais olla muuten toimittajan ominaisuudessa Porin torilla ja baarissa tekemässä suoraa netti-lähetystä tunteja ennen ratkasevaa finaalia 2013. Että siinä mielessä ei voi olla täysin paha ihminen.
 

Wolves

Jäsen
Aika kovaa tekstiä latelette. Se että Liigan viestintä- ja PR-päällikkönä toimii moderni mukautuvainen ihminen, eikä jäykkä robotti, on pelkästään hyvä asia.

Ei kysymys ole siitä onko viestintäpäällikkö mukautuvainen ihminen vai robotti. Kyse on ihan puhtaasti siitä, että Pärnänen toi Liigaan kaikki mahdolliset temput keltaisesta lehdistöstä, jotka ei Liigan viestintään pitäisi kuulua.

Ts. Liigan ei kuulu olla se taho, joka otsikoi uutisensa "liigapelaajalle pelikieltoa" eikä myöskään se taho, joka päästää arkaa informaatiota ensimmäisenä julkisuuteen. Liigan kuuluisi olla se, joka ei kommentoi mitenkään, mutta se taitaa olla mahdottomuus Pärnäselle. Aina pitää kato hakee skuuppia vaikka sitten pienellä riskilläkin.

Näin toimii joku ihan toinen taho, kuin suomen seuratuimman urheilulajin emoyhtiö. Vai kuullostaako luontevalta, jos NHL alkaisi myös otsikoimaan uutisiaan "Player in the league gets suspended"?
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katselin tuossa youtubesta vanhoja pätkiä Lukon peleistä 90-luvun puolivälissä ja huomio kiinnittyi siihen, kun aina maalin jälkeen koko joukkue riensi kentälle onnittelemaan maalintekijää. Muistaakseni jossain vaiheessa tuo kiellettiin(?) tai ainakin loppui. Muistaako kukaan, koska tällainen muutos tuli ja sen taustoja?
 
Kävin vilkaisemassa sarjataulukkoa ja kun näin kärjessä Helsingin IFK:n, tuli sellainen olo, että onpas erikoinen näky. Historian tarkastelu vahvisti ounasteluni siitä, että HIFK ei ole koskaan voittanut SM-liigan runkosarjaa, vaikka se on ollut mukana täydet 40 kautta ja voittanut sinä aikana neljä mestaruuttakin. Jopa vuosikymmeniä kyntäneeltä Ilvekseltä löytyy yksi runkosarjan voitto, joka toki on neljän mestaruuden rinnalla kovin tyhjänpäiväinen meriitti.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Tuli tämmönen ajatus ihan randomina mieleen:

Onko Liigan historiassa ikinä siirtynyt pelaaja jengistä toiseen niin, että olisi heti ekassa pelissään ollut uudessa jengissään kultakypärä?

Tuli mieleen kun tuota Hirson kurvailua kattelin alkulämmöissä. Nythän ei näin käynyt, mutta jos esim viimekaudella olisi siirto tapahtunut niin sitten olisi ollut mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tuli tämmönen ajatus ihan randomina mieleen:

Onko Liigan historiassa ikinä siirtynyt pelaaja jengistä toiseen niin, että olisi heti ekassa pelissään ollut uudessa jengissään kultakypärä?

Tuli mieleen kun tuota Hirson kurvailua kattelin alkulämmöissä. Nythän ei näin käynyt, mutta jos esim viimekaudella olisi siirto tapahtunut niin sitten olisi ollut mahdollista.

Vladimir Machulda?

Teki SaiPassa 41 pistettä kaudella 2001-02 ja koko kauden Jokereissa pelanneista paras oli Frank Banham 43 pisteellä.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Vladimir Machulda?

Teki SaiPassa 41 pistettä kaudella 2001-02 ja koko kauden Jokereissa pelanneista paras oli Frank Banham 43 pisteellä.

Siis Machuldalla oli 41 pistettä kasassa kun siirtyi Jokereihin ja Banhamin saldo oli koko kaudesta 43 pistettä? Onko muistia monta pistettä Banhamilla oli tossa vaiheessa ja monta peliä oli jäljellä kun siirto tapahtui? Tuohan voisi kyllä olla potentiaalinen ehdokas!
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Onko Liigan historiassa ikinä siirtynyt pelaaja jengistä toiseen niin, että olisi heti ekassa pelissään ollut uudessa jengissään kultakypärä?
Kesken kauden 2001-02 Ässistä Stadiin siirtynyt Sandy Moger voisi olla lähellä. Ässissä 28 pistettä 36 peliin siinä missä HIFK-pörssin voittaja Marek Zidlicky teki koko kaudella HIFK:ssa 40 pojoa.

Sen ainakin tiedän, että Moger kantoi HIFK:ssa kultakypärää jossain vaiheessa visiittiään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuolla eri Blues-ketjuissa joissa nyt sattuneesta syystä on kova keskustelu käynnissä, on myös vieritetty vastuuta Liigan suuntaan, että tarkempaa olisi pitänyt olla kuri ja enemmän selvillä liigaseurojen taloustilanteesta.

Mä itse asiassa osin allekirjoitan tämän väitteen, mutta en kuitenkaan kokonaan. Tilanne on siinä mielessä erikoinen, että Liiganhan omistavat käytännössä seurat ja tavallaan on kaikkien edun mukaista, että kukin seura antaa oikeaa informaatiota tilanteestaan. Bluesin isot talousvaikeudet ovat saletisti olleet kyllä tiedossa, mutta jotenkin omaan nenään haiskahtaa siltä, että Espoon päässä asioita on pimitetty. Tämä ei vaadi kovin kummoista mielikuvitusta, ottaen huomioon, että pimitetty oli myös maksamatta jääneitä eläke- ja vakuutusmaksuja jne, jopa viime kaudelta.

Epäilen, että tämän Blues-prosessin seurauksena Liiga tulee jälleen tarkentamaan omia pelisääntöjään ja hyvä niin.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Epäilen, että tämän Blues-prosessin seurauksena Liiga tulee jälleen tarkentamaan omia pelisääntöjään ja hyvä niin.

Jos ja kun näin käy, niin on mielenkiintoista nähdä löytyykö joistain muista seuroista mahdollisesti luurankoja, jotka on pidetty salassa tähän asti. Ja jos löytyy, niin miten näihin reagoidaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jos ja kun näin käy, niin on mielenkiintoista nähdä löytyykö joistain muista seuroista mahdollisesti luurankoja, jotka on pidetty salassa tähän asti. Ja jos löytyy, niin miten näihin reagoidaan.

Tämä on ihan totta. Väistämättä mieleen nousee Tampereen Ilves ja sillä jo kauan jatkuneet, talouteen liittyvät asiat, joita on joidenkin tamperelaisten toimesta jo koijaukseksikin epäilty.

edit. uskomatonta, mutta @peterra ehti ensin :)
 
Siis Machuldalla oli 41 pistettä kasassa kun siirtyi Jokereihin ja Banhamin saldo oli koko kaudesta 43 pistettä? Onko muistia monta pistettä Banhamilla oli tossa vaiheessa ja monta peliä oli jäljellä kun siirto tapahtui? Tuohan voisi kyllä olla potentiaalinen ehdokas!
Machulda ehti pelata Jokereissa runkosarjassa vielä 12 ottelua tehden niissä 12 pistettä, joten eiköhän hän suoraan kultakypäräksi siirtynyt. Onko Machuldasta muuten olemassa valokuvaa Jokereiden paidassa ilman kultakypärää?
 
Suosikkijoukkue
Ässät

Mahtaisiko tätä olla mahdollista käyttää epäselvien maalien tarkistuksessa? Nythän tilanteessa jossa kiekko lipuu maaliviivalla ja molari sulkee sen alleen, ei voida tuomita maalia, vakka lätkä viivan ylittäisikin maalivahdin alla, koska sitä ei kameroista näe. Näitä tilanteita tulee aina silloin tällöin vastaan, kun maalivahdit raahautuvat kuin neliraajahalvaantuneet jäissä pois viivan päältä, ettei varusteiden alla oleva kiekko vain jää sinne viivan väärälle puolelle.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mahtaisiko tätä olla mahdollista käyttää epäselvien maalien tarkistuksessa? Nythän tilanteessa jossa kiekko lipuu maaliviivalla ja molari sulkee sen alleen, ei voida tuomita maalia, vakka lätkä viivan ylittäisikin maalivahdin alla, koska sitä ei kameroista näe
Olisi todella hyvä asia jos pystyisi, ei mitään tietoa onnistuisiko maalien tarkastamisessa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Toronto Maple Leafs
Tekeekö FoxTrax paluun mutta Liigassa? Eli telkkarissa syötöissä kiekosta tulee sinistä häntää ja vedoissa punasta. Olihan tuo aikanaan hauska FOXin lähetyksissä mutta voisi kyllä olla aika ärsyttäväkin pitemmän päälle...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta tuo älykiekko ja sirut pelaajissa. Tuollaisella on paljon mahdollisuuksia, mutta tottakai eri asia miten tullaan toteuttamaan vaikkapa TV-lähetyksissä, jos käyttävät sitten ollenkaan. Kunhan ei mitään turhaa infoa ja FOX-kiekko hassuttelua tuo itse pelikuvaan, niin en valita.

Jossain erätauolla, jos käyvät studiossa läpi vaikka jotain maalia, jossa pelaaja luistelee pakin ohi keskialueella ja pääsee yksin läpi, niin olisihan se kiva nähdä grafiikassa vaikka kuinka kovaa tämä pelaaja luisteli verrattuna siihen pakkiin, joka yritti epätoivoisesti pysyä perässä.
Kunhan tätäkin käytetään kohtuudella eikä jokaisessa tilanteessa. Juuri niissä tilanteissa joissa näytti ja tuntui siltä, että pelaaja suorastaan liiti luistimilla tai lämäri oli erittäin painava ja nopea. Ei mitään nopeusmittareita jokaiseen viivarannariin.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
Tekeekö FoxTrax paluun mutta Liigassa? Eli telkkarissa syötöissä kiekosta tulee sinistä häntää ja vedoissa punasta. Olihan tuo aikanaan hauska FOXin lähetyksissä mutta voisi kyllä olla aika ärsyttäväkin pitemmän päälle...

Toivottavasti ei! Oli mielestäni helvetin rasittava aikoinaan. Helpotti toki pelin seuraamista, jos/kun kuvanlaatu oli surkea ja TV:t luokkaa 24 tuumaa.

Sanoisin että teräväpiirtotekniiklan ansiosta kiekko näkyy nyt paljon paremmin kuin aikaisemmin eikä tuolle tehosteelle ole mielestäni enää mitään järkevää perustelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös