Olympialaiset 2018, Pyeongchang

  • 401 805
  • 1 309
Tila
Viestiketju on suljettu.

Batigoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Tämmöisen kokoonpanon sain pienen sumplimisen jälkeen.

Steen - Bäckström - Landeskog
Zetterberg - Forsberg - Hörnqvist
Nyquist - Zibanejad - Johansson
Hagelin - Rakell - Silfverberg
Söderberg

Ekman-Larsson - Karlsson
Hedman - Stralman
Lindholm - Kronwall
Brodin, Larsson

Lundqvist
Lehner

Kaikista vanhimmat papat jätin pois, koska en usko kaksosten enää olevan riittävän kovalla tasolla. Mahdollisia nykyisiä ja tulevia tutkapareja sijoittelin samoihin ketjuihin.

Puolustus on ihan naurettavan kova, koska siinä pelaa neljä joka vuotista norris-ehdokasta, kun kisat pelataan.

Niklas Hjalmarssonin nostan vielä pakkikeskusteluun mukaan. Oli huikea menneenä keväänä.
 

Ränse

Jäsen
Jos ei meidän superlaiturilupaukset breikkaile kovinkaan nopeasti, meillä on kyllä todellinen laituriongelma käsillämme 2018 joukkueessa. Ennen isoin kompastuskivi, heikko pakisto on onneksi paremmissa kantimissa tulevaisuudessa. Maalintekijöitä huutaa kuten aina. Edellisellä sivulla joku jopa rinnasti rosteriamme Ruotsin vastaavaan, eihän se nyt ole parhaimmassakaan tapauksessa lähelläkään sitä vielä 2018. Ok, jos kaikki ruotsalaislupaukset floppaavat ja meidän vastaavat breikkaavat 100%, Ruotsin papat lopettavat aikaisemmin kuin odotettua ja pari uran katkaisevaa loukkaantumista niin Suomi voi olla kohtuu lähellä mutta utopiaa se on muuten. Toki pelkällä rosterilla näitä ei koskaan voiteta ja Suomi voi silti olla parempi kuin Ruotsi, mutta pelaajamateriaali ei ole kyllä lähelläkään.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niklas Hjalmarssonin nostan vielä pakkikeskusteluun mukaan. Oli huikea menneenä keväänä.

Voisi olla juurikin:

OEL - Karlsson
Hedman -Strålman
Kronwall - Hjalmarsson

Hedman-Strålman olisi puolustava vaikeimpia minuutteja pelaava kärkipari, OEL-Karlsson luonnolllisesti hyökkäyspään ykköspari ja Kronwall-Hjalmarsson olisi hyvä hybridi pelaamaan kakkosminuutteja molemmissa päissä. Kronwall tuo pariin offensiivisuuden, kun taas Hjalmarsson on selkeä puolustava upgrade Kronwallin nykyiseen pakkipariin Ericssoniin.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Oma kaavailu Suomen kokoonpanosta kisoihin nykyisillä meriiteillä/näytöillä/potentiaalilla/mutuilulla mitattuna:

Jokinen - Barkov - Rantanen
Teräväinen - Granlund - Pulkkinen
Korpikoski - Filppula - Puljujärvi
Donskoi - Kemppainen - Komarov

Lehterä, Ma.Granlund

Määttä - Vatanen
Lindell - Ristolainen
Jokipakka - Pokka

Lindbohm, Juolevi

Rask
Raanta

Saros

Kokoonpanossa ideana olisi pyrkiä roolittamaan kentällisistä parhaat irti. Tästä syystä esimerkiksi Koivun jättäisin kokonaan pois kokoonpanosta,
enkä oikein Lehterääkään saanut mahtumaan (hienoista näytöistään huolimatta). Mielestäni Lehterän paikka olisi joko ykkös- tai kakkoskentässä,
mutta ei vaan millään ole Barkovin, Granlundin tai Filppulan veroinen. Menee tietysti hyvänä "ylimääräisenä pelaajana", jota voidaan kierrättää
koostumuksissa jos tulee loukkaantumisia tulee tai muuten vaan ei peli kulje.

Ykköskenttä olisi Floridan poikien Jokisen ja Barkovin myötä tuollainen vastustajien parhaita vastaan pelaava kenttä. Barkov ja Rantanen on kokonsa
puolesta isoja ja voimakkaita pelaajia, jotka pystyvät suojaamaan kiekkoa ja pelaamaan myös puolustussuuntaan. Jokinen taas on muuten vaan
ahkera ja tunnokas pelaaja, jonka ollessa kentällä tapahtuu yleensä hyviä juttuja. Kaikilta kavereilta myös löytyy pelisilmää ja kykyä tehdä nopeita ratkaisuja kiekon kanssa. Pelinopeutta tarvitaankin erityisesti kun pelataan vastustajan kovimpia vastaan.

Kakkoskenttä olisi sitten sekoitus taitoa ja tulivoimaa. Granlund on hyvä kahden suunnan pelaaja ja pelaa aina hyvällä moraalilla. Granlund ja Teräväinen kaksikko varmistaa, että kiekko liikkuu nopeasti ja kentältä löytyy varmasti tilaa. Tilaa nimenomaan Pulkkiselle jonka rautaiselle lämärille varmasti löytyy käyttöä kun kultapojat Teuvo ja Mikke alkaa namutella.

Kolmaskenttä oli vähän vaikeampia "roolittaa", mutta lähdin rakentamaan sitä Filppulan ympärille, joka on aina ollut perusvarma pelaaja, mutta suomalaiseksi kuitenkin harvinaisen korkealla upsidella. Laidalle laittaisin Puljujärven, mikäli kehitys jatkuu yhtään samalla tasolla kuin kaikki ennusteet lupaavat. Periaatteessa olisi voinut laittaa myös Laineen, mutta kaveri on enemmän high-risk/reward tapaus tässä vaiheessa arvioituna. Eli ei osaa yhtään ennustaa millä tasolla kaveri pelaa kolmen vuoden päästä. Kolmikon täydentää polkukoneena Korpikoski. Laidoilta ainakin tullaan lujaa, pitää vaan toivoa ettei mene suomalaisittain koohottamiseksi.

Neloskenttä meneekin pitkälti edellisen SM-liigakauden ja hienojen MM-kisojen siivittämän Donskoi-Kemppainen kaksikkoa ajatellen. Donskoi ei ehkä kuuluisi neloskenttään, mutta pelasi niin hyvin yhteen Kemppaisen kanssa, että en keksi parempaakaan vaihtoehtoa. Ainakin mahdollistaa sen, ettei neloskentän tarvitse olla mikään shutdown-kentällinen vaikka kaksikko Kemppainen-Komarov kyllä toimii varmasti hyvin esimerkiksi joukkueen alivoimaspesialisteina. Toisaalta neloskenttä voisi nykyisessä koostumuksessaan tuoda tarvittua secondary scoringia kun Suomen suurin ongelma tulee uskoakseni olemaan (kuten joka ikinen kerta) maalinteko.

Kisarosteriin mukaan vielä Markus Granlund, joka pystyy pelaamaan sekä laiturina että sentterinä. En muista montako pelaajaa rosterissa sai olla joten leimattaneenko Markuksen passi jääkin sitten kysymykseksi?

Puolustuksessa kärkiparina ei sen suurempia yllätyksiä kun Suomen kokonaisvaltaisin, vasemmalta laukova puolustaja Olli Määttä saa rinnalleen oikealta laukovan, puolustajista kovimman upsiden omaavan Sami Vatasen. Suomella on tapana ollut kikkailla neljän hyökkääjän ylivoimakoostumuksia, jotka ainakin omaan silmään ovat tupanneet epäonnistumaan kerta toisensa jälkeen. Mielestäni Määttä - Vatanen kaksikko toimisi ihan hyvin myös ykkösylivoimassa. Kaverit osaa kyllä pitää viivan, liikuttaa kiekkoa ja tarvittaessa toimittaa sitä maalille.

Kakkospariin lähtisin sitten kaksikolla Lindell - Ristolainen. Rasse on voittava pelaaja ja on kova nousemaan mukaan hyökkäyksiin. Toivotaan että parissa vuodessa korkean upsiden lisäksi saa hieman lisää varmuutta myös alakerran työskentelyyn. Lindell puolestaan pelasi itsensä omaan fantasiakentälliseen loistavilla esityksillään MM-kisoissa. Toivotaan että kehitys jatkuu samanlaisena. Kakkospari toimii myös hyvin sellaisenaan ylivoimalla. Lindelliltä ja Ristolaiselta löytyy tulivoimaa ja kykyä pyörittää peliä viivasta, eikä tarvitse turhaan sotkea kokoonpanoja. Lindellin ja Ristolaisen kätisyydet mätsäävät toisen ollessa left ja toisen right.

Kolmospariin sitten perusvarma, nykypäivän Kukkonen, eli Jokipakka saa parikseen kovaa nousua Chicagon NHL miehistöön tekevän Ville Pokan. Kolmospari tulee ensisijaisesti pelaamaan helpompia minuutteja, mutta mielestäni Jokipakka-Pokka akselin voi heittää askiin kyllä melkein mihin tahansa tilanteeseen. Toiveissa on, että Pokka on noussut kakkos-kolmosparin vakiomieheksi NHL miehistöön 2018 mennessä. Tuttuun tapaan myös tästä parista löytyy yksi leftin ja rightin puolustaja.

Puolustajista varalle nostetaan Esa Lindbohm ja Olli Juolevi. Varsinkin jälkimmäinen voi nousta pelaavaan miehistöön mikäli kehitys on korkeimman hypetyksen veroinen.

Maalivahdeissa meillä tulee olemaan jälleen kerran ihan kisojen kovin kattaus. Tarjolla olisi Raskia, Rinnettä, Lehtosta, Niemeä, Ortiota, Rämöä, Raantaa, Sarosta.. Omissa papereissa Rask on kuitenkin selkeä ykkönen. Rinne, Lehtonen ja Niemi kolmikko alkaa jo tuossa vaiheessa ikääntyä, joten oma valinta kääntyisi Raannan ja Saroksen puoleen. Tässä vaiheessa on kuitenkin tosi vaikea sanoa kuka näistä veskareista on kovimmassa vireessä. Tietysti jos Rinne pysyy nykyisellä tasollaan niin on varma valinta mukaan kisoihin. Itsellä vaan on sellainen fiilis että Rinne on saavuttanut sen maksiminsa ja kohta tullaan nuoremmissa ohi. Saa sitten nauraa kun Rinne vie Vezinan 2018.
 
Viimeksi muokattu:

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
Mä kyl ehkä laittaisin Donskoin ja Kemppaisen ehkä Korpikosken edelle, tosin saa nähdä miten ura nyt menee kenelläkin alkavalla kaudella. Näin tulevaisuutta funtsiessa.
 

zunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Huomenna 10.10.2015 alkavat muuten karsinnat olympiaturnaukseen, ottelulla Bulgaria - Georgia, jonka voittaja pääsee seuraavalle kierrokselle lohkovaiheeseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Mielenkiintoista tulee olemaan tuokin ottelu tavallaan. Bulgarian jääkiekkomaine kun on jo käytännössä vuosien ja oikein mutkan kautta kerrottuna jo vuosikymmenten ajan ollut pohjalla ja nyt ei enää ole edes Mihailovia maalin suulla torjumassa. Tosin Georgian debyytti omana joukkueenaan muutama vuosi sitten oli varsin karmeaa puuhaa ja kuluneena vuonnakin näytti vielä luistelussa olevan jopa opettelemistakin mitä ei oikein enää nykyään näe edes entisen D-sarjan eli nykyisen ja oikeastaan varsin pitkän aikaakin jo MM-kisojen 3. Divisioonan mailtakaan.

Kakha Ambrolavalla onkin mahdollisesti melkoinen paikka. Mihailovia vastaan olisi saattanut olla pienen pienet mahdollisuudet torjua voitto, mutta tuskin torjuu muutoin tänään. Saa nähdä, että tuokohan ukko Jeiranashvili eli Gocha hyökkäyspäässä kiekot verkkoon vai ottaakohan Giorgi siitä kiekot haltuun paremmin. Voihan Gocha olla jo lopettanut viime vuodenkin jälkeen, mutta tänäänhän sen näkee. Ja vaikka Georgia ihmevoittonsa saisi niin huonosti tulee käymään sille ja Bulgarialle vaikka miten kävisi joskin Bulgarialla voisi oikein teoriassa olla toisellakin kierroksella edes siedettävään tappioasemaan mahdollisuudet. Tuskin voittoon asti kuitenkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toisaalta taas ainakin ennakkotietojen mukaan Mihailov saattaa vielä sittenkin pelata tämän pelin koska Muchachev ei pääse tähän olympiakarsintaotteluun. Muutenkin tulevana vuonna tuleekin tasan 40 vuotta Bulgarian jääkiekon tähtihetkestä eli vuoden 1976 Talviolympialaisissa pelaamisesta. Vaikka monien Bulgarian entisten pelaajien mielestä ehkä aivan parhaimmat tähtihetket saavutettiin pelaamalla vuosina 1992-1993 joista etenkin ensimainitulla Bulgaria oikeasti voittikin pelejä tai oli edes mainittavan hyvällä tasolla sinä vuonna myös muutenkin kuin pelkän maalivahdin perusteella. Bulgarialla kyllä mielenkiintoisesti oli kyllä etu 1970-luvulla ja 1980-luvulla pitkälti sosialismin aikakauden vuoksi.

Ranskalla ja Tanskalla näin esimerkiksi olisi ollut noina vuosikymmeninä laadullisesti parempi joukkue, mutta ei harjoittelua tarpeeksi ja kun molemmissa maissa oli omat alennustilansa ja Tanskalla Norjan tapaan myös vaihe missä maan seurajoukkueita tai pääsarjassa pelaamista arvostettiin enemmän kuin maajoukkueessa niin se sitten toimi Bulgarian eduksi. Nykyiset Bulgarian harjoitusmäärät tosin vastaavat huippuaikojen kaikkein surkeimpien joukkueiden jääaikoja tai maan C-maajoukkueen huonoimpia harjoitusmääriä sosialismin aikakaudella. ja Bulgarialla ei ole ollut aikoihin C tai B-maajoukkuetta...
 

zunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Huomenna 10.10.2015 alkavat muuten karsinnat olympiaturnaukseen, ottelulla Bulgaria - Georgia, jonka voittaja pääsee seuraavalle kierrokselle lohkovaiheeseen.

Ja Bulgaria voitti karsintaottelun Georgiaa vastaan lukemin 9-1, olympiakarsinnat jatkuvat seuraavan kerran 5. marraskuuta 2015.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näin on. Bulgaria vei ottelun alun valtavista ongelmista huolimatta melkoisella rutiinilla. Georgian maalivahtina toiminut Ilienko hoiti pelin suhteellisen hyvin tilanteeseen nähden ja vanhempi Jeiranashvili eli Gocha ja toinen seniori eli Arkady Arushanov pelasivat myös erittäin hyvät pelit sinällään ikäänsä ja yleiskokemukseensa nähden. Georgia tosin jäi heti vauhdista kun Bulgaria pystyi lisäämään painetta.

Bulgarialla oli mukana vielä kerran itse Konstantin Mihailov, mutta ottelussa itse torjui Dimitar Dimitrov. Hyvin suurilta osin sillä Mihailov oli torjumassa kaikkiaan vain 49 sekunnin ajan. Eestin lohkon Talviolympialaisten Alkukarsinnassa Bulgarialla on odotettavissa hyvin kylmää kyytiä.

Eesti on sinänsä vahvin voittamaan tietenkin oman lohkonsa, mutta Jäähoki Meistriliigan omat ongelmat vaikuttavat kyllä paljon muidenkin sotkujen kanssa maajoukkueen asioihin. Meksikolla ainakin voisi omaan tasoonsa nähden vahvan puoliammattilaisliigan voimin olla mahdollisuus parhaimmilla pelaajillaan yllätysmahdollisuus. Israel taas on pieni mysteeri nykypäivänä vaikka Luvatun Maan miehet pelasivat jopa 1. Divisioonankin MM-kisoissa alle vuosikymmen sitten...
 

zunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Huomenna jatkuvat taas olympiakarsinnat, lohkojen voittajat pääsevät seuraavalle kierrokselle.
Lohko K: Meksiko, Bulgaria, Viro, Israel
Lohko L: Islanti, Serbia, Espanja, Kiina

http://www.iihf.com/competition/567/group-k/ IIHF:n tulospalvelu, Lohko K
http://www.iihf.com/competition/569/group-l/ IIHF:n tulospalvelu, Lohko L

Streameja tuskin noihin otteluihin löytyy, varsinaiset TV-lähetyksen olympiakarsinnoista alkavat todennäköisesti vasta seuraavalta kierrokselta jotka pelataan helmikuussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Melkoinen hörppäys Espanjalle hävitä Serbialle. No niukkoja tappioita aina sattuu. Joukkue ainakin on nuorekas ja mene ja tiedä, että millaiseksi joukkue muodostuu. Ainakin oman maan tasonsa parhaimmaksi voi hyvinkin muodostua.
 

zunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Olympiakarsinnat jatkuvat taas 11.2 - 14.2 2016. Lohkojen voittajat jatkavat karsinnan lopputurnauksiin jotka pelataan syyskuussa 2016.

Lohko G
- Italia
- Iso-Britannia
- Alankomaat
- Serbia

Lohko H

- Unkari
- Puola
- Liettua
- Viro

Lohko J

- Japani
- Ukraina
- Kroatia
- Romania

G-lohkossa Italian jatkopaikka ei ole ollenkaan varma, viime kevään (2015) 1. divisioonan A-lohkon turnauksessa joukkue sijoittui toiseksi viimeiseksi.

Lohko H:ssa nähdään varmasti jännittävä kamppailu Unkari - Puola, puolalaiset haluavat varmasti ottaa revanssin viime kevään B-sarjan päätösottelusta, jossa Unkari vei A-sarjan paikan puolalaisten nenän edestä.
 

vilmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nuorten maailmanmestaruuden huumassa oma fantasia:

Filppula Koivu Komarov (shut down-ketju vastustajien ykköstä vastaan)
Laine Barkov Puljujärvi
MiG Teräväinen Pulkkinen
Rantanen Kemppainen Donskoi

Juolevi Ristolainen
Määttä Vatanen¨
Pokka Lindell
(Jokipakka Lindbohm)

Rask¨
Rinne
Saros
 

MegaForce

Jäsen
Nuorten maailmanmestaruuden huumassa oma fantasia:

Filppula Koivu Komarov (shut down-ketju vastustajien ykköstä vastaan)
Laine Barkov Puljujärvi
MiG Teräväinen Pulkkinen
Rantanen Kemppainen Donskoi

Juolevi Ristolainen
Määttä Vatanen¨
Pokka Lindell
(Jokipakka Lindbohm)

Rask¨
Rinne
Saros
Juoleville kisat tulee auttamatta liian aikaisin. Pitäisi ensiksi pelata pari kautta NHL:lää ja hankkia A-maajoukkuekokemusta. Paljon saa Suomen pakkeja olla loukkaantunut tai tason nousta dramaattisesti mikäli Juolevi jo 2018 kisoissa nähdään.

Puljun tai Laineen uskon olevan kisoissa, kummatkin ei tule mahtumaan mutta luultavasti toinen, esim. Laine tulee olemaan tulosyksikössä.

Rantasella tekee myös tiukkaa.

Todella nuori fantasiarosteri kaikenkaikkiaan, kun usein Olympialaisissa on katsottu kokemusta hyvänä. Tämän takia varmasti kisoissa nähdään pelaajat , kuten J.Jokinen, Filppula, Koivu, Lehterä, Korpikoski ja joku KHL-pakki, kuten Hietanen ja/tai Kukkonen

Tässä oma rosterini:

Filppula - Koivu - Pulkkinen
Jokinen - Barkov - Komarov
Laine - Lehterä - Granlund
Donskoi - Kemppainen - Korpikoski

Vatanen - Ristolainen
Määttä - Jokipakka
Hietanen - Pokka
Lepistö - Kukkonen

Rask, Rinne, Raanta
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Juoleville kisat tulee auttamatta liian aikaisin. Pitäisi ensiksi pelata pari kautta NHL:lää ja hankkia A-maajoukkuekokemusta. Paljon saa Suomen pakkeja olla loukkaantunut tai tason nousta dramaattisesti mikäli Juolevi jo 2018 kisoisa.

Vatanen - Ristolainen
Määttä - Jokipakka
Hietanen - Pokka
Lepistö - Kukkonen

Rask, Rinne, Raanta

Ymmärtäisin näkökantasi jos kisat olisivat esim. ensi vuonna, mutta kun ne pelataan v. 2018, niin en kyllä mitenkään jaksa uskoa, että esim. Hietanen kiilaisi Juolevin edelle joukkueeseen. Jos / kun Juolevi varataan Top10:ssä, tullee hän melko varmasti saamaan NHL-matseja vyölleen jo ensi kaudella. Viimeistään kaudella 17-18 vetelee sitten jo vakioroolissa. Itse pidän häntä astetta lupaavampana pakkina kuin Määttää, joka veteli viime Olympialaisissa kuitenkin ekan NHL-kautensa jälkeen eikä kukaan paljon kyseenalaistanut tuota valintaa.
 

MegaForce

Jäsen
Ymmärtäisin näkökantasi jos kisat olisivat esim. ensi vuonna, mutta kun ne pelataan v. 2018, niin en kyllä mitenkään jaksa uskoa, että esim. Hietanen kiilaisi Juolevin edelle joukkueeseen. Jos / kun Juolevi varataan Top10:ssä, tullee hän melko varmasti saamaan NHL-matseja vyölleen jo ensi kaudella. Viimeistään kaudella 17-18 vetelee sitten jo vakioroolissa. Itse pidän häntä astetta lupaavampana pakkina kuin Määttää, joka veteli viime Olympialaisissa kuitenkin ekan NHL-kautensa jälkeen eikä kukaan paljon kyseenalaistanut tuota valintaa.
2014 Lydmanin lopetettua sekä Pitkäsen olleen loukkaantuneena Suomella ei yksinkertaisesti ollut varaa olla valitsematta puolustajaa joka vain mahtuu NHL-joukkueen rosteriin.

Vaikka Juolevin taso on varmasti absoluuttisesti parempi kuin Hietasen, niin uskon valmennusryhmän valitsevan mukaan myös kokeneita puolustajia jopa NHL pelaajien tieltä.

Ei siinä toki mitään, toivotaan että olen väärässä ja on se todella huikeaa kun oman seurani, Itä-Helsingin kiekon kasvatti on noussut näinkin korkealle!
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ymmärtäisin näkökantasi jos kisat olisivat esim. ensi vuonna, mutta kun ne pelataan v. 2018, niin en kyllä mitenkään jaksa uskoa, että esim. Hietanen kiilaisi Juolevin edelle joukkueeseen. Jos / kun Juolevi varataan Top10:ssä, tullee hän melko varmasti saamaan NHL-matseja vyölleen jo ensi kaudella. Viimeistään kaudella 17-18 vetelee sitten jo vakioroolissa. Itse pidän häntä astetta lupaavampana pakkina kuin Määttää, joka veteli viime Olympialaisissa kuitenkin ekan NHL-kautensa jälkeen eikä kukaan paljon kyseenalaistanut tuota valintaa.

Määttä nyt kypsyikin poikkeuksellisen varhain laatupelaajaksi miesten peleihin. Vaikkapa Ristolaisen kohdalla kehitys oli paljon verkkaisempi, kun viime keväänäkään ei vielä taso riittänyt MM-joukkueeseen. Hongan kohdalla kehitys näyttäisi olevan vieläkin hitaampaa, kun korkeahkosta varausnumerosta huolimatta NHL-debyytti on kokonaan vielä tekemättä, vaikka on jo 1,5 kautta Dallasin organisaatiossa vetänyt.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Määttä nyt kypsyikin poikkeuksellisen varhain laatupelaajaksi miesten peleihin. Vaikkapa Ristolaisen kohdalla kehitys oli paljon verkkaisempi, kun viime keväänäkään ei vielä taso riittänyt MM-joukkueeseen. Hongan kohdalla kehitys näyttäisi olevan vieläkin hitaampaa, kun korkeahkosta varausnumerosta huolimatta NHL-debyytti on kokonaan vielä tekemättä, vaikka on jo 1,5 kautta Dallasin organisaatiossa vetänyt.
"Vaikkapa Ristolaisen kohdalla kehitys oli paljon verkkaisempi, kun viime keväänäkään ei vielä taso riittänyt MM-joukkueeseen." Kummasta tämä kertoo enemmän, valmennuksesta vai Ristolaisesta?
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
"Vaikkapa Ristolaisen kohdalla kehitys oli paljon verkkaisempi, kun viime keväänäkään ei vielä taso riittänyt MM-joukkueeseen." Kummasta tämä kertoo enemmän, valmennuksesta vai Ristolaisesta?

Minusta pelaajasta. Ei Ristolainen MM-leirityksen neljän EHT-pelin otannan perusteella ansainnut paikkaa MM-joukkueessa, koska muut pakit yksinkertaisesti pelasivat paremmin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
Minusta pelaajasta. Ei Ristolainen MM-leirityksen neljän EHT-pelin otannan perusteella ansainnut paikkaa MM-joukkueessa, koska muut pakit yksinkertaisesti pelasivat paremmin.

olet erku hyvä kirjoittaja toisinaan ja sulla on hyviä pointteja jutuissa.

Tuo sun EHT, mm-leiritys ja KHL fiksaatio vain häiritsee usein.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Olisi näin jokeri-fanin näkökulmasta hienoa, jos pakistosta löytyisi Lindell, Juolevi ja Lindbohm. Vieläpä ihan mahdollista.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
2014 Lydmanin lopetettua sekä Pitkäsen olleen loukkaantuneena Suomella ei yksinkertaisesti ollut varaa olla valitsematta puolustajaa joka vain mahtuu NHL-joukkueen rosteriin.

Tämä on totta, mutta ehkä vähän aliarvioi Määttää. Määttä nimittäin ei pelkästään mahtunut seuransa kokoonpanoon, vaan pelasi todella hyvällä tasolla. Eipä Määtän valinta olisi mikään ihme ollut vaikka Lydman ja Pitkänenkin olisivat olleet mukana. Väittäisin että jos Juolevi ottaa paikkansa NHL:stä yhtä vakuuttavasti kuin Määttä, on hänellä aivan realistinen mahdollisuus olla mukana. Tämä siitä huolimatta, että Suomen pakiston tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkiin aikoihin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämä on totta, mutta ehkä vähän aliarvioi Määttää. Määttä nimittäin ei pelkästään mahtunut seuransa kokoonpanoon, vaan pelasi todella hyvällä tasolla. Eipä Määtän valinta olisi mikään ihme ollut vaikka Lydman ja Pitkänenkin olisivat olleet mukana. Väittäisin että jos Juolevi ottaa paikkansa NHL:stä yhtä vakuuttavasti kuin Määttä, on hänellä aivan realistinen mahdollisuus olla mukana. Tämä siitä huolimatta, että Suomen pakiston tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkiin aikoihin.
Eikös Määttä ollut Pensissä ihan selkeässä top 4 -pakistossa Sotshin kisojen aikaan, pelasiko jopa ykkösparissa? Olisi ollut ihan heittämällä mukana Sotshissa vaikka Pitkänen ja Lydman olisivat yhä pelanneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös