Ilveksen oma Legion of Doom – nelosketjun Fan Club

  • 14 932
  • 98

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kolmen hyvän matsin jälkeen eilen tosiaan nelonen palasi heikommalle tasolle. Erityisesti Riekkiseltä ja Veistolalta huonoa tekemistä. Olivat siellä tosin pari ekaa erää muutkin ketjut vaikeuksissa Kärppien vahvan suorittamisen kanssa.

KooKoota vastaan kun oletettavaa on, että pelin hallinta on Ilveksellä ja kiekko suuremman osan ajasta hyökkäyspäässä (hyvin passiivisesti ainakin tähän saakka KooKoo on kauden matsinsa pelannut ja nyt vielä tulee tältä päivältä kuormitusta alle) niin voisi aivan hyvin kokeilla vähän kiekollisempaa (ja liikkuvampaa) nelosketjua huomisessa matsissa. Sointu ja Meskanen kehiin ja rakentelemaan neljä ketjua, jotka pystyvät pörräämään energisesti hyökkäyspäässä.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuokkolan peluutuksessa löytyy useitakin perinteitä rikkovia kaavoja. Itselleni ei esimerkiksi aukea tilanteet, jossa ollaan takaa-ajotilanteessa, erä alkaa olla loppumassa, pieni tauko (mainoskatko) takana, hyökkäyspään aloitus ja Tuokkola laittaa Riekkiset jäälle. Tuossa takaa-ajotilanteessa lähes jokainen koutsi laittaa vastaavaan tilanteeseen joukkueen kyvykkäimmät maalintekoon pystyvät pelaajat. Kyllähän kokeneet tuloksentekijät, kuten Joonas Vihko, pyörittelevät näissä tilanteissa päätään ja ihmettelevät keskenään pelin jälkeen.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mielestäni Riekkistä ei kyllä voi syyttää eilisestä tappiosta. Riekkisen jäähy tuli vaihdossa, jossa oli Ipan paras maalipaikka ekassa erässä Vällyn vedon jälkeen ja tilanne pelattiin hyvin loppuun asti. Neloskenttä oli ekassa erässä eka kenttä, joka sai paineen Kärppien päätyyn. Riekkisen jäähyn aikana Kärpät ei saanut mitään aikaan. Pelin ratkaisu tuli katastrofaalisessa yv:ssä, jolloin ensin mokasi ykköskenttä ja sitten kakkonen. Jos yv:llä olisi tehty maali sen sijaan, että päästettiin omiin kaksi, niin tulos olisi todennäköisesti ollut ihan eri. Niin, että jos syyllisiä haetaan, niin kyllä ne tällä kertaa löytyy jostain muualta.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Niin, että jos syyllisiä haetaan, niin kyllä ne tällä kertaa löytyy jostain muualta.

No Kärppäpelissä kyse oli yksinkertasesti pelinopeamman joukkueen paremmasta pelistä, johon ei kyetty vastaan kuin vasta pelin ratkettua ja Kärppien nostettua jalkaa kaasulta. Toistaalta näin veikkasinkin neloselle käyvän, vaan yllätys oli, kuinka pahasti jalkoihin jäätiin jokaisen ketjun osalta. Ja siihen ei sitten edes reagoitu valmennusken taholta mitenkään..
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No Kärppäpelissä kyse oli yksinkertasesti pelinopeamman joukkueen paremmasta pelistä, johon ei kyetty vastaan kuin vasta pelin ratkettua ja Kärppien nostettua jalkaa kaasulta. Toistaalta näin veikkasinkin neloselle käyvän, vaan yllätys oli, kuinka pahasti jalkoihin jäätiin jokaisen ketjun osalta. Ja siihen ei sitten edes reagoitu valmennusken taholta mitenkään..
Ensimmäisessä erässä Kärpät ei kyllä ollut Ilvestä pelinopeampi, tai muutenkaan parempi. Ilves pelasi ensimmäisessä erässä (siihen ylivoimaan asti) kuten sen taitavampaa joukkuetta vastaan pitääkin, eli tiiviisti ja ilman turhia riskejä. Kuten todettua, pelin luonne muuttui Kärppien kahden alivoimamaalin jälkeen. Siitä voidaan tietysti keskustella, miksi henkinen kantti ei kestänyt kyseistä tilannetta, eikä Tuokkola onnistunut muuttamaan pelisuunnitelmaa toiseen erään.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ensimmäisessä erässä Kärpät ei kyllä ollut Ilvestä pelinopeampi, tai muutenkaan parempi.

Mää mäin sen niin, että Kärpät lähti omista nopeilla syötöillä ja purki paineen helposti jo ekassa erässä. Ilveksen keskialue vaan pysy sillon viä sen verran tiiviinä, ettei hyökkäysalueelle päästy kiekollisena. Heti kun päästiin, oli Ilves ongelmissa, varsinkin Savilahdet (laiturit Suomi ja Jokinen ei pärjänny laitaväänmöissä).

Mutta se nyt on turhaa näkemyseroväittelyä ketjun aiheen kannalta... kuha kirjottelin
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mää mäin sen niin, että Kärpät lähti omista nopeilla syötöillä ja purki paineen helposti jo ekassa erässä.

Niin, syy ja seuraus. Mielestäni tuota voisi myös käyttää oppimateriaalina siihen, miten aktiivinen karvaus toteutetaan hyvin ja toisaalta puolivillaisesti. On paljon helpompaa purkaa paine, joka tulee hiukan myöhässä ja huonoin ajoituksin, kuin sellainen, jossa puolustajille jäävä aika on aivan minimissä. Pitäisi ehdottomasti olla vaihtoehto b näihin tilanteisiin, joissa rauhallinen kiekottelu omissa ei toimikaan (toisin kuin laiskaa tai "säntäilevää" karvausta vastaan).Toki ihan yksilösuorituksissakin oli paljon vikaa. Kuvaavaa on, että silloin kun avaus sattui osumaan luistinten sijaan lapaan, niin jotenkin se onnistuttiin aina silti hukkaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
.Toki ihan yksilösuorituksissakin oli paljon vikaa. Kuvaavaa on, että silloin kun avaus sattui osumaan luistinten sijaan lapaan, niin jotenkin se onnistuttiin aina silti hukkaamaan.

Niin, tässä tullaan siihen henkilökohtaiseen taitotasoon. Pelinopeuden noustessa se henkilötaidoltaan parempi napsauttelee edelleen syöttöjä lapaan kun heikomnan alkaa osuun luistimiin. NHL on hyvä esimerkki siitä, kuinka pelinopeuden kasvaessa yksilötaito korostuu. Aivan kuten se korostuu Liigaan nähden MM kisoissa, jossa Liigan ykkösentteri pelaa nelosessa ala Immonen. Kärppien pelinopeudessa Ilves ei enää pärjännyt, koska henkilökohtainen taitotaso on heikompi joukkuetasolla. Tommoseen tilanteeseen pitää vastata taktisesti. Ilves koitti maajoukkueen tapaan hidastaa viivelähdöin peliä ja se onnistukin hyvin ekassa erässä, kun puolustusmuodostelmaan päästiin riittävän nopeesti. Pari maalia omiin (surkean YV suorittamisen seurauksena) piti sitten nopeaa hyökkäämistä pyrkiä lisään ja jäätiin jalkoihin (taito loppu vauhdin lisääntyessä). Tuossa tilanteessa se pahin Kärppä ketju olisi pitänyt ottaa matchuppiin laitoihin joukkueen karvauskykysimmillä kavereilla, vaan päädyttiin rotaatiopeluutuksessa vastustajasta välittämättä ja taas kolisi omissa. Ei, en väitä, että taktisilla valinnoilla välttämättä lopputulos ois muuttunu, mutta jos ny joskus pleioffeja Tuokkolan alaisuudessa pelataan, niin tämmöstä pelin sisällä reagointia kaivattas.

Esiin tuli kärkiporukan ja keskikastin porukan ero.
 

Bronco

Jäsen
Tervehdin tätä ketjunavausta ilolla.

Liian usein keskustelu menee siihen, ettei tuoreita näkökulmia uskalleta esittää mikäli kokeneet kirjoittajat tukevat vallitsevia mielipiteitä. Tämän seurauksena kaikki huutaa kuorossa samaa mantraa ajattelematta omilla aivoillaan.

Itselläni ei ole minkäänlaista "tunnesidettä" yhteenkään tämän nelosketjun lenkeistä. Ketään kolmikosta en fanita, ketään en vihaa. Ilvekselle pelatessaan kaikille löytyy tietysti sympatiaa. Olen samaa mieltä siinä, että Ilveksen tämän hetken ongelmat ovat ennemmin tulosyksiköissä kuin nelosketjussa.

Kaikesta tästä positiivisesta ajattelusta huolimatta joudun minäkin kuitenkin taipumaan sille kannalle, että kaksi tämän ketjun pelaajaa eivät kuuluisi säännöllisesti kokoonpanoon. Riekkinen pelaa toista kautta vailla itseluottamusta. Tämän näkee piippuhyllylle asti ja tuollaista on tuskaista seurata. Luulisi, että Riekkiselle itselleenkin tekisi hyvää ansaita peliaika toisessa ympäristössä onnistumisilla kuin olla väkisin peluutettavana sylkykuppina. Välimaa on huikea kulttihahmo, joka parhaimmillaan sytyttää koko hallin ja on tietysti kulmavääntöjen kuninkaita. Muilta ominaisuuksiltaan ei kuitenkaan kuulu tämän päivän Ilvekseen ainakaan vakinaiseen aloittavaan kokoonpanoon, niin valitettavaa kuin se onkin todeta julkisesti.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kovat on Liigassa ollut rivimiesten palkkojen nousut, kun kahdessa vuodessa sinun laskujen mukaan ne ovat tasoa 33%.

Verovuosi 2014:

Jiri Veistola 36 761 €
Tommi Välimaa 35 332 €
Joonas Riekkinen 64 394 €

YHT: 136 487 € - Meni 3 500 euroa pieleen. Mahdollinen rahastointi keikauttaa vaakaa toiseen suuntaan. Riekkisen palkka KalPassa saattoi olla suurempi mitä se on nyt Ilveksessä.
 

Cream

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Jesse Niinimäki
Riekkisen palkka KalPassa saattoi olla suurempi mitä se on nyt Ilveksessä.

Voikohan tätäkään niin varmaksi sanoa. Riekkisen saapuminen Ilvekseen oli muistaakseni suhteellisen aikaisessa vaiheessa selvää, joten eiköhän palkkakin ole edelliseen verrattuna vähintään kohtalainen. Mies ehdottomasti haluttiin signata ja jotain hyökkäysantiakin odoteltiin. Välimaan soppari on, kuten mainittua, tosiaan tältä keväältä ja Veistolan keväältä 2014, joten eiköhän näidenkin palkat neljänkympin paremmalla puolella jo huitele.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vuonna 2012 Riekkinen tienasi reilut 51 000 Kalpassa, viime vuotista tietoa ei löytynyt. Tienestit siis lievästi nousseet parissa vuodessa. Ilveksen soppari siis tuskin ainakaan pienempi.

Menee vähän offtopiciksi, mutta laitetaan nyt kun rahasta puhutaan: Laakson palkka sitä vastoin on Ilveksessä ilmeisesti jopa pienempi kuin Tepsissä. Edellisenä vuotena 86 000, nyt 66 000. Jälkikäteen voi sanoa, että todella hyvin osunut tuo. Kaiken kaikkiaan melko maltillisia on nuo Ilveksen lukemat tällä kertaa. Ei siellä näytä olevan Iltalehden mukaan kuin Järventie, Sandell ja Tyrväinen kuusinumeroisilla. Ehkä tuo Järkkärin vajaa 90 000 kakkosveskarin tontille on mennyt hiukan huti. Siis Maran pitkän sopparin lisäksi.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Menee vähän offtopiciksi, mutta laitetaan nyt kun rahasta puhutaan: Laakson palkka sitä vastoin on Ilveksessä ilmeisesti jopa pienempi kuin Tepsissä. Edellisenä vuotena 86 000, nyt 66 000.

Pitää kyllä sen verran sanoa, että vaikka tässä itsekin on tullut lyötyä seuraa näiden ulkopuolelta tulleiden suhteen niin kyllähän tuon Riekkisen palkan voi antaa anteeksi kun tosiaan suhteuttaa näihin muihin onnistumisiin. Mielestäni Laakson ja Flinckin (jonka kuvittelisin olevan melko edullinen kaveri myös) onnistuneilla hankinnoilla voi sen Riekkisen hudin antaa anteeksi.

Pelillisesti Riekkisen peliaikaa en kyllä siltikään ymmärrä. Ihan ok omassa päässä, mutta mitään muuta ei saadakaan.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nelosketju tänään Veistola-Savilahti-Jaatinen. Riekkinen ja Välimaa eivät ole tänään kokoonpanossa, joten jos tulee takkiin, niin vikaa pitää sitten hakea jostain muualta.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Nelosketju tänään Veistola-Savilahti-Jaatinen. Riekkinen ja Välimaa eivät ole tänään kokoonpanossa, joten jos tulee takkiin, niin vikaa pitää sitten hakea jostain muualta.

Vikahan löytyy sieltä mistä se on Ilveksen kohdalla löytynyt jo vuosikausia: Joukkue ei ole riittävän hyvä. Ei siinä sen ihmeempiä tarvita.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Äkkinäisempi voisi ajatella, että tuo perustelu sopii yleensä aina ja jokaiseen häviön kärsineeseen urheilujoukkueeseen.

Kyllä. Ilveksen kyvyt ovat riittäneet 14 joukkueen sarjassa sijoille 14-10 häviten enemmän pelejä kuin on voittanut. Äkkinäisempi voisi ajatella, että joukkue ei ole ollut riittävän hyvä.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Kyllä. Ilveksen kyvyt ovat riittäneet 14 joukkueen sarjassa sijoille 14-10 häviten enemmän pelejä kuin on voittanut. Äkkinäisempi voisi ajatella, että joukkue ei ole ollut riittävän hyvä.

Juu, helpottaa kummasti kaiken maailman ennakkoanalyyseja ja jälkipelejä, kun ennen jokaista peliä voi jo etukäteen sanoa mahdollisen häviön syyn: Joukkue ei ole riittävän hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Nelonen on nyt "tuokkolan näköinen". Siis pelitavallisesti kykenevä toteuttaan sitä muiden ketjujen tapaan. Nyt kun saikku on tyhjä, niin näin sen pitikin mennä. Epäilin toisin, myönnän.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Näin tälle ketjulle ja tälle ketjulle lopun alkua. Tai siis se taisi jo loppua.

Ei kun annetaan Riekkiselle riittävästi aikaa ja vastuuta niin kyllä sieltä löytyy vastaavat kädet mitä Savilahti esitteli tänään. Vai ollaankos me kokeiltu tuo vaihtoehto jo? Helvetin hyvä peli Savilahdelta!
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun täällä olen Savilahdesta ja hänen asemestaan puhunut, niin en ole ajanut sitä takaa, että Eeron pitäisi päästä kärkiketjuihin. Olen todennut vain, että siinä meillä on omasta takaa (julkaistun strategian mukaisesti) edullinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan liigassa ja olisi hölmöä olla luottamatta häneen. Hän on 3-4 ketjuihin riittävä kaveri ja mahdollistaa säästöjä budjettiin. Lisäksi hieno tarina, miten on noustu syrjästä valoihin.

Saa nähdä palaako hyvin pelannut SSS- ketju jossain välissä yhteen. Itseäni on ihmetyttänyt se, että hyvän matsin jälkeen tuo erotettiin, eikä tappioputkessa koottu takaisin. Sointu päihittää muutaman kokoonpanomme miehen helposti, mutta taitaa kallispalkkainen mies olla vain myyntilistalla? Ehkä tämä selviää joskus.
 

JaFe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Anaheim Ducks
Ei kyllä eilisen perusteella tarvitse Legion of Doomia enää kasata yhteen. Veistola on ihan kelpo palanen tuonne, mutta Savilahti tekee aika pitkälti kaiken kentällä paremmin kuin Riekkinen ja Välimaan ollessa sellainen köyhän miehen Antti Jaatinen voidaan Vällykin jättää popcorneille odottelemaan seuraavaa loukkaantumissumaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös