Forssan Palloseura 2015–2016

  • 35 027
  • 62

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Maalivahdit lienevät Laaksonen, Pohjonen ja Valtonen. Mutta mikä mahtaa ollaa kesken viime kauden Joensuuhun siirtyneen Petrus Lintosen tilanne?

Hallilla käytiin nopeasti seuraava keskustelu:

"o-w: Missäs pelailet ensi kaudella
PL: Ei tiedä vielä"
 

Zigismund

Jäsen
FPS on tehnyt sopimuksen harkkapeleissä hyvin pelanneen Tommi Takaveräjän kanssa. Samalla ilmoitettiin, että Matias Lintula ei jatka joukkueessa.

Harmi homma tuo Lintulan pois jääminen. Ennestään jo ohut sentteri-osasto kaveni jälleen. Ville Lehtonen taitaa olla ainoa puhdas sentteri joukkueessa. Laiturit ovat valmiina, mutta kyllähän tuohon keskustaan täytyy löytyä pari kaveria jostain.
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Maalivahti Valtteri Valtonen, puolustaja Toomas Veijola ja hyökkääjät Valtteri Heikkilä, Mikko Jaakkola ja Aleksi Palomäki ovat ensi kaudella vihreitä miehiä. Lisäksi neuvotellaan vielä maalivahti Toni Pohjosen ja hyökkääjä Jukka-Pekka Kurteliuksen kanssa.

Jaakkola, Pohjonen, Valtonen ja Veijola ovat kyllä hyvinkin käyttökelpoisia kavereita, mutta jäljelle jääneestä triosta en olekkaan sitten niin varma. Kaikilla kuitenkin jo ollut näyttöpaikkansa Suomi-sarjassa.

Mutta mitä ihmettä? Kuka tämä FL:ssä mainittu Jeff Lawson oikein on? vai onko Lanziner kanta-hämäläisessä murteessa muuttunut Lawsoniksi? FL:ssä mainittiin, että kaveri lähtee kotimaahansa loukkaantumisen takia (näin kävi myös Lanzinerin kanssa), mutta palannee vielä antamaan lisää näyttöjä...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Allekirjoittanut päätti sitten unohtaa vallan Joonas Laaksosen (mv), Erik Nilssonin (h) ja Viljami Vahlstenin(h), näille myös siis sopparit. Lisäksi Forssan Lehti uumoili oman junnun, Karlssonin saavan vastuuta...
 

Unajan Urho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mutta mitä ihmettä? Kuka tämä FL:ssä mainittu Jeff Lawson oikein on? vai onko Lanziner kanta-hämäläisessä murteessa muuttunut Lawsoniksi? FL:ssä mainittiin, että kaveri lähtee kotimaahansa loukkaantumisen takia (näin kävi myös Lanzinerin kanssa), mutta palannee vielä antamaan lisää näyttöjä...
Kyseessä taitaa kuitenkin olla Jeffrey Lawman
 
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Parin viikon tauko kohta takana. Millä mietteillä palstan "vakinaamat" suuntavat VG:n ja Kaarinan kaatoon tulevana viikonloppuna? Edellinen kohtaaminen VG:tä vastaan oli ainakin numeroiden valossa selkeästi FPS:n peli.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
On vähän hullusti tehty tämä sarjaohjelma, kun FPS on pelannut vasta 4 peliä ja esim. Pyry pelasi eilen jo 8 pelin. Teillä on sitten varmaan muutama "härkäviikko", kun meikäläisillä ei ole ensimmäistäkään vapaaviikonloppua kuin joulutauolla.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
HC Vantaan luopuminen vaikutti ohjelmaan ja Palloseuralle jäi vapaa viikonloppu. Tuli siinä mielessä hyvään saumaan koska joukkueessa oli edellisestä VG-62 pelistä pois 7-8 pelaajaa. Nyt valmentaja Immonen kertoi Forssan Lehdelle että enää Lawman, Ville Lehtonen ja Kukkonen ovat poissa vahvuudesta.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
FPS - VG-62 6-5

Forssan Palloseura ja Naantalin VG-62 kohtasivat parin viikon takaisen ottelun uusinnassa. FPS oli huilannut koko pari viikkoa, VG-62 sensijaan oli ehtinyt välissä pelata 3 ottelua.

VG-62 tarjosi nyt tiukemman vastuksen. Ottelussa johto vaihteli, VG.n avausmaalin jälkeen FPS meni toisessa erässä jo 4-1 johtoon mutta kolmannen erän viiden minuutin kohdalla Vg-62 siirtyi 4-5 johtoon. VG.n johto-osumasta ei mennyt kuin 49 sekuntia kun taululla oli jo loppunumeroiksi jäänyt FPS johto 6-5.

Avausosuma syntyi ajassa 6:30 kun Ossi Savolainen vapautti yhdellä keskialueen syötöllä Otto Lehtosen läpiajoon ja tämä viimeisteli varmasti ohi Valtteri Valtosen. Palloseuran tasoitus syntyi ajassa 9:10. Teemu Linkomaa nousi siniviivalta maalille, puolustus peitti mutta Viljami Vahlsten syöksyi paikalla ja tykitti kiekon yläkulmaan, numerot 1-1.
Vajaa minuutti myöhemmin Tommi Takaveräjä nousi kulmasta maalille ja kiersi mv. Juuso Ikosen tehden ensimmäisen suomi-sarja maalinsa, 2-1 jotka olivat myös avauserän numerot.

Toista erää oli pelattu reilu pari minuuttia kun Antti Tenkanen pääsi yllättävän helposti nousemaan Ikosen kanssa nokikkain , taidokas harhautus ja FPS johti 3-1.
Tästä reilu minuutti ja FPS meni jo 4-1 johtoon kun Samuli Rahikaisen siniviivan tuntumasta lähtenyt veto painui verkkoon, samalla VG turvautui aikalisään.

Vg saikin pikkuhiljaa otetta peliin ja ajassa 31:47 sai ansaitsemansa kavennuksen, Joni Seinelä ohjasi 4-2 kavennuksen maalin edestä. 4-3 syntyi vajaa 2 minuuttia ennen eräsummeria, Seinelä vapautti Santeri Ruususen läpi, taidokas rystynosto etuyläkulmaan ei jättänyt Valtoselle mahdollisuuksia. Tilanne oli 4-3 kahden erän jälkeen.

Kolmannen erän alussa Otto Lehtonen oli jäänyt aivan vapaaksi luukulle ja kun Ossi Savolainen syöttö tuli niin siitä oli helpohko työ tasoittaa peli.

Palloseuran puolustuksella oli suuria vaikeuksia nopeissa keskialueen käännöissä, yksi tälläinen Jesse Pohjosen syöttämänä vapautti Henry Isbergin läpiajoon ja VG oli noussut 4-5 johtoon ajassa 45:26.

Palloseura ei kuitenkaan häkeltynyt vaan seuraavassa vaihdossa tilanne oli tasan, kaksi maalia syöttänyt Aleksi Karlsson löysi keskeltä Takaveräjän ja tämän veto upposi ajassa 45:57.

Voittomaali syntyi ajassa 46:15, Rahikainen laukoi siniviivalta ja Sami Kaislehto ohjasi loppunumerot 6-5.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
HCIK vs FPS 6-3

Palloseura aloitti vahvasti ja hallitsi avauserää selkeästi. Mikko Jaakkola ohjasi Linkomaan syötöstä 0-1 ja illan ensimmäinen yv tuotti tulosta kun Tommi Takaveräjä laukoi viikonlopun kolmannen osumansa. Ex-FPS vahti Petu Lintonen torjui Indians maalilla 17 kertaa , Valtteri Valtonen pääsi kahdeksalla torjunnalla.

Antti Tenkanen onnistui toisen erän alussa jujuttamaan Petun ja FPS johti jo 0-3.
Mutta sitten alkoivat vaikeudet , Jaakkola ja Linkomaa joutuivat jäähylle puolen minuutin välein. HCIK hyödynsi paikkansa, Antti Helanto laukoi siniviivalta 1-3 kavennuksen kahden miehen yv.llä ja Krister Mähönen teki 2-3 yv.llä. Ottelun puolivälissä Kalle Karhu tuikkasi tolpan juuresta 3-3 tasoituksen eikä tämäkään vielä riittänyt vaan Aki Virtanen kaadettiin ja pääsi yrittämään rankkarista osumaa onnistuen tekemään 4-3 maalin. Erän lopussa Takaveräjä kaadettiin vastaanvanlaisesti mutta ei rankkaria vaan Mähönen jäähylle.

Kolmanessa erässä ajassa 43.34 oli jo ratkaisun makua, Gregor Husko komeasti heittätymällä tsuuppasi kiekon ohi Valtosen HCIK.n voittaman aloituksen jälkeen. Palloseura pääsi yrittämään 2 kertaa ylivoimalla mutta yv oli käsittämättömän huonoa, alueelle pääsyssä oli suuria vaikeuksia ja toisessa yv.ssä syntyi 4 pitkääkiekkoa. Johannes Lehto teki tyhjiin sitten 6-3. Lehto käsittämättömän typerästi tuli juhlimaan maaliaan irvistelemällä Forssalaiskannattajille kun olisi voinut saada hurraukset omilta kannattajiltaan varmistettuaan Kaarinalaisten voiton. Kertonee paljon kaverista kun ...tuilu on mukavampaan kuin omien kannattajajien viihdyttäminen.

Palloseuralta pois Ville Lehtonen, Jeff Lawman, Tomas Javanainen ja Sami Kukkonen.
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Jotenkin tuntuu nyt siltä, että FoPSin suurin mörkö tällä hetkellä on FoPS itse. Tekemällä tehty muutamista peleistä vaikeita.

Mutta minne on hävinnyt Ville Kivilä? Ei näy Liiton sarjakokoonpanoissa, mutta nimi näkyy kuitenkin seuran omilla sivuilla...
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Kivilä ollut myös loukkaantuneena , satutti itsensä käsitteekseni intissä.
Juu kyllä helposti napsahtaa selkäranka kun vastustaja sai pari maalia. Tulikohan 0-3 tilanteessa hyvänolon tunne puseroon ?
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Se on kolmasosa kaudesta takana, eikä se todellakaan ole sujunut odotetunlaisesti. Joukkueen saldo 12 pelatun ottelun jälkeen on kaksi suoraa voittoa, voitto voittolaukauskilpailusta, kaksi tappiota voittolaukauskilpailusta ja seitsemän suoraa tappiota, sama numeroin on 2-0-0-1-2-7. Tuolla suoritteella koossa on kymmenen pistettä ja se oikeuttaa runkosarjan 13. sijaan. Palloseura on pelaamissaan otteluissa tehnyt keskimäärin 3,42 ja päästänyt 4,58 maalia. Viime kaudella 36 ottelun jälkeen vastaavat lukemat oli 4,5 ja 3,33.

Maalivahdit ovat olleet kauden suurimpia epäonnistujia. Torjuntaprosenteilla ja PMK:lla verrattuna paras maalivahti on ollut Toni Pohjonen (89,27 ja 3,17). Nämä eivät ole millään tapaa riittäviä lukuja Suomi-sarjassa menestykseen pyrkivän joukkueen ykkösmaalivahdille. Heitetään vertauksena kesken viime kauden joukkueesta Joensuuhun siirtynyt Petrus Lintonen, joka lähtökohtaisesti heikommassa joukkueessa vetää 92,33 prosentin varmuudella ja 2,83 päästetyn maalin keskiarvolla. Ikävät huhut ovat kertoneet, että Lintonen olisi halunnut tulla takaisin Forssaan, mutta hänelle oli ilmoitettu, että kun on kerran lähtenyt niin takaisin ei ole enää tulemista. Jos tämä pitää kutinsa niin toimistolta todella ala-arvoista ja epäammattimaista toimintaa. Tämä on valitettavasti kuultu useammasta lähteestä.

Maalivahtien työskentelyä ei ole ollenkaan helpottanut ne lukuisat virheet, joita omassa päässä on tehty. Eilisessä IPK-ottelussa vastustaja teki neljä maalia vihreäpaitojen karkeista virheistä omalla alueella. Suomi-sarja on kuitenkin siinä määrin tasokas sarja, että jos annat omien virheiden myötä kaverille neljä eteen, on kyyti kylmää. Sinänsä mielenkiintoista, että viime kauteen verrattuna nimenomaan pakkikalusto oli se, joka ei heikentynyt mitenkään merkittävästi. Toisaalta puolustaminen on nimenomaan se pelin osa-alue, joka velvoittaa kaikkia kenttäpelaajia.

Mutta eipä se maalintekokaan ole ollut sillä tasolla mitä odotettiin. Tietysti ymmärrettävää on, että maaleja tuskin mätkitään samaan tahtiin kun viime kaudella kun ykkösruokkija Tamminen ja Nokian laiskaliikkeinen syöttökone Hälli lähtivät muille maille. Kaislehto, Takaveräjä ja Tenkanen on pääosin vastannut hyökkääjien tehoista. Tilastojen mukaan hyökkäysviivalla on ihan pätevää väkeä kun pistepörssin sijoja 4, 5 ja 6 miehittää puolustajat Linkomaa, Rahikainen ja Korvakangas. Kaikki edellä mainituista ovat keränneet kahdeksan pistettä. Viime peleissä maalinteko onkin saatu kuntoon, mutta ikään kuin sitä kompensoidakseen oman pään fataalien virheiden määrä on kasvanut.

Syyttävällä sormellani osoitan vaihtopenkin taakse. Jotenkin nyt vaan tuntuu siltä, että Immonen ei saa maksimeja irti joukkueesta. Etenkin ihan ensimmäisissä peleissä forssalaisten selkäranka oli tehty todella heikosta materiaalista, mutta viime aikoina siihen on saatu parannusta. Siitä esimerkkeinä voisi pitää viimeistä kolmea ottelua, joissa vastustaja on ollut jo lähes kiinni ottamattomassa johtoasemassa, mutta joukkue on tapellut itsensä rinnalle. Ikävä kyllä puhtia ohittamiseen ei ole enää riittänyt. Lisäksi muutamat pelaajat ovat olleet ajoittain todella tahdottomia. Tämä pitäisi mielestäni palkita poikkeuksetta penkkikomennuksella, mutta tämä ei ilmeisesti kuulu Immosen valmennusrepertuaareihin.

Mutta itselläni usko Play-Offs paikkaan on kova, etenkin jos nuo edellä olevat asiat saadaan paremmalle tolalle.

Mikä on muuten telakkaosaston tilanne? Kivilä? Kukkonen? Lawman?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Kivilä oli eilen jo pelaamassa A:n pelissä. Pitkä saikku näkyi otteissa, mutta toivottavasti nuorimies pysyy nyt kasassa ja saa ehjän loppukauden.
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Mitenkähän tämä käsittämätön virheiden määrä saataisiin kuriin. Lauantain VG-62:a vastaan kaverin kaksi ensimmäistä tuli kun Pohjosen eteensä torjumia kiekkoja ei saatu väljemmille vesille. 3-0 maali olikin sitten Kasper Elon täydellinen lahjoitus. Suomi-sarja on kuitenkin niin kova sarja, että yhdellekään joukkueelle ei vain yksinkertaisesti voi antaa näin paljon lahjamaaleja.

Uusi kaveri Elo vaikuttaa ihan pätevältä tapaukselta. Puolustuspäässä vähän pehmeä, kuten tuossa VG:n 3-0 maalissa nähtiin. Hyökkäyspäässä jakeli muutaman nätin ”no look”-syötön, josta olisi pitänyt rangaista maalin muodossa. Tämän kaverin kanssa kannattaisi kokeilla Kaislehtoa tai Takaveräjää. Voisin melkein vannoa, että pelasi lauantaina varmaan n. 30 min.

Vielä kun saadaan telakkaosasto takaisin kehiin niin kyllä tästä hyvä tulee. Lauantaina ”ykkösmiehistöstä” puuttui Korvakangas, Lawman, Pujats, Vahlsten ja Veijola. Viikonlopun peleihin FoPS oli lainannut Loimaalta lähes ikivihreän Joni Kujalan.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Paitsi että se oli HCIK eli Kaarinan inkkarilauma, joka viime lauantaina kävi Forssassa vähän kotijoukkuetta kirittämässä ja nappasi pisteen mukaankin:).

Ehkäpä jo 90 kilometrin takaa katsottuna hämärtyvät helpolla näiden kahden varsinais-suomalaisen SS-seuran erot. Ymmärrettävääkin, että sotkit noin päin, kun VG on minusta se paljon perinteisempi tapaus..
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Paitsi että se oli HCIK eli Kaarinan inkkarilauma, joka viime lauantaina kävi Forssassa vähän kotijoukkuetta kirittämässä ja nappasi pisteen mukaankin:).

Ehkäpä jo 90 kilometrin takaa katsottuna hämärtyvät helpolla näiden kahden varsinais-suomalaisen SS-seuran erot. Ymmärrettävääkin, että sotkit noin päin, kun VG on minusta se paljon perinteisempi tapaus..

Eeppisen källin tein...
 
Suosikkijoukkue
Pittsburg Penguins & Bobi Lehtonen
Pelejä seuranneet, joulun välitodistuksia kehiin? Sijoitus sarjassa viimeisenä, joten ei nyt ihan putkeen homma ole mennyt, mutta onhan sitä jotain hyvääkin varmasti
 
Suosikkijoukkue
Forssan Palloseura
Seuraavat arvosanat on jaettu allekirjoittaneen ennen kautta asettamiin ennakko-odotuksiin nähden suoriutumisesta. Muutaman pelin pelanneille en arvosanaa antanut.



#1 Valtteri Valtonen 6PO. 86,87% Arvosana:7

Kakkosveskarin paikka oli tarjolla kauden alla, mutta ihan ei esitykset ole olleet riittävät tämän vakanssin täyttämiseen. Isokokoisena peittää hyvin, mutta reagoi välillä pelitilanteisiin hitaanlaisesti.

#35 Toni Pohjonen 10PO. 87,77% Arvosana:5

Lähtökohtaisesti joukkueen ykkösmaalivahti, aseman perustuessa Suomi-sarja kokemukseen. Ei ole pelannut parhaalla tasollaan ja torjuntaprosenttikin on todella vaatimaton.

#39 Joonas Laaksonen 8PO. 89,39% Arvosana:9

Oli mielestäni kauden alla selkeä kolmoshäkkäri, joka pääsee silloin tällöin myös pelaamaan. On kuitenkin nostanut profiiliaan, kun kollegat ovat epäonnistuneet ja peliaikaa on siunaantunut mukavasti. Ei kuulu sarjan parhaisiin maalivahteihin, mutta on tähän astisilla esityksillään ollut FPS:n paras maalivahti.

Maalivahtipelin arvosana joulutauolle mentäessä:7

#3 Topi Vasara 17ott. 2+5=7, 16RM. Arvosana: 8

Harjoituspelien perusteella Korvakankaan kanssa TOP2-puolustaja. Tehopisteiden valossa kokolailla viimekauden tahdissa, mikä on itselleni lievä pettymys. On kuitenkin ollut varmimpia puolustajia tällä kaudella todella virhealttiista pakkikalustosta.

#17 Toomas Veijola 17ott. 1+4=5, 14RM. Arvosana:8

Vihreän puolustuksen iso luuta. Tehnyt vastustajan maalineduspelaamisesta todella epämukavaa, mikä on aina kuulut Veijolan erikoisosaamiseen. Tällä tahdilla pelaamassa tehokkainta Suomi-sarja kautta, joka on muuten Veijolalle jo kuudes, vaikka ikää on vasta 23 vuotta.

#18 Jussi Korvakangas 18ott. 3+9=12, 10RM. Arvosana: 5

Kapteeni Korvakangas oli harjoitusotteluiden ja syyskauden tehokkain puolustaja…ja siinä samalla virhealttein. Pelannut muutamissa otteluissa todella flegmaattisesti ja jotkut ratkaisut ollut puolivillaisia. Ollut helisemässä omassa päässä. Edellä mainitut seikat nakertavat ison loven arvosanaan.

#20 Roope Rohamo 1ott. 0+0=0, 0RM. Ei arvosanaa

Pelannut tällä kaudella vain yhden ottelun

#21 Eetu Vento 21ott. 0+5=5, 4RM. Arvosana: 7

Vento oli niitä pelaajia, jolta odotin tason nostoa tälle kaudelle. Hirveätä kehitystä en ole huomannut, mutta toisaalta en virheitäkään.


#26 Samuli Rahikainen 20ott. 2+10=12, 8RM. Arvosana:6


Viime kauden tehokkain puolustaja on jatkanut tehokkaasti myös tällä kaudella. Sama pistemäärä Korvakankaan kanssa, mutta maalin vähemmän tehneenä. Myös Rahikaista on vaivannut virhealttius, mutta asenne on kuitenkin ollut mukana.

#33 Ville Kivilä 3ott. 0+0=0, 0RM. Ei arvosanaa

Vaikeasta loukkaantumisesta toipuva Kivilä pääsi mukaan syyskauden viimeisiin otteluihin.

#88 Teemu Linkomaa 18ott. 3+7=10, 10RM. Arvosana: 5

Jo toissakaudella vihreäpaidoissa piipahtanut Linkomaa palasi jääkiekosta pidetyn välivuoden jälkeen Forssaan. On kyllä kieltämättä tehokas, mutta liike on ollut tajuttoman onnetonta. Tullut kierretyksi monen monta kertaa syyskaudella.

#?? Joel Lehtonen 9ott. 0+2=2, 0RM. Arvosana: 7

Isokokoinen (190/91)Lehtonen on ollut ihan mukava yllätys. Ei parhaimmillaan kiekon kanssa, mutta on malttanut tehdä helppoja ratkaisuja sitä vaativissa tilanteissa.

#?? Samuli Virtanen 1ott. 0+0=0, 0RM. Ei arvosanaa

Oma juniori, joka esiintyi syyskaudella yhdessä ottelussa. Pelasi siinä määrin hyvin, että en ihmettelisi jos pelaisi edustuksessa vielä kevätkaudellakin.

#?? Mikko Pehkonen 1ott. 0+0=0, 0RM. Ei arvosanaa

Oma juniori, joka esiintyi syyskaudella yhdessä ottelussa. Teki muutaman maaliin johtaneen virheen, mutta niitä nyt on tällä kaudella tehnyt koko FPS.

#?? Joni Kujala 2ott. 0+0=0, 0RM. Ei arvosanaa

”Nappi” tuli paikkaamaan akuuttia pakkipulaa Loimaan Rocketsista. Pelasi noissa kahdessa ottelussa hyvin ja mieluusti näkisin lähes 400 ottelua FPS:ssä pelanneen puolustajan vielä Suomi-sarjassa.

Koko joukkueen puolustuspelaamisen arvosanaksi annan kuutosen, puolustajien keskiarvon ollessa 6,5.

Tähän asti vain yksi (Vento) puolustaja on pelannut kaikki ottelut. Siitä saa jo käsityksen, että FPS ei oikeastaan kertaakaan saanut parasta mahdollista kokoonpanoaan liikkeelle. Aina kun ollaan saatu joku telakalta niin toiseen suuntaan menetetään joku. Huonoa tuuriakin on siis ollut…

Hyökkääjien välitodistukset tulevat myöhemmin.
 

Iso-Olli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onko Tenkasen mennyt sukset ristiin valmennuksen kanssa vai kyllästyikö vain joukkueen kyntämiseen, kun siirtyi Poriin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös