RoKi Hockey 2015–2016

  • 203 350
  • 498

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Neljä peliä takana ja on pienen yhteenvedon aika. 5 pistettä neljästä pelistä on positiivinen yllätys, sehän on selvää etenkin, kun pisteet ovat tulleet vieraspeleistä. Erityisen positiivista tässä on ollut se, että jokaisessa pelissä on oltu hyvin mukana, täysin vastaantulijoita ei ole oltu yhdessäkään pelissä.

Pistekertymä vierasotteluista on kyllä lievä yllätys. Sen sijaan sarjojen välisestä erosta olen pitkään ollut sitä mieltä, että se on pienentynyt. Erityisesti sen takia, että Suomisarjan kärkijoukkueet treenaavat jo todella hurjia määriä (jopa yhtä paljon kuin liigajoukkueet), ja suurin ero on materiaalissa. Nyt vielä Mestiksen kovin materiaali on siirtynyt liigaan kasvaneen joukkuemäärän mukana, joten tottakai sarjojen ero on pienentynyt. Eli ei minua ollenkaan yllätä se, että suomisarjan kärkijoukkueet (jollaiseksi edelleen RoKin luen) pystyvät pelaamaan tasaisia pelejä Mestisjoukkuieiden kanssa. Onhan tuo nähty Mestis-karsinnoissa (silloin kun niitä pelattiin). Yleensä vaan Mestisjoukkueet ovat kääntäneet nuo tasaiset ottelut edukseen maalin tai parin edulla. Yllättävän hyvin ja ennakkoluulottomasti on pelattu.

Sinällään en pitäisi ihan kokonaan mahdottamana välttää karsintoja, mutta sarja on pitkä. Toivotaan, että hyvä sarjan aloitus saa positiivisen lumipalloefektin ja suorittaminen vyöryy positiiviseen suuntaan.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
TuTossakin lainallaa ollut TPS:n maalivahti Oskari Setänen siis tulee kuukaudeksi lainaan RoKiin. Lokakuussa on 11 peliä, mikä on aika paljon ja ratkaisu mahdollistaa Paavo Hölsän lepuuttamisen joissakin peleissä. Kuulostaa sinällään fiksulta, vaikka Setänen ei kyllä vielä TuTossa oikein edukseen esiintynytkään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Uskottava kaudenaloitus RoKilta. Kaksi vierasvoittoa ja muissakin peleissä olivat ihan täysillä mukana kamppailemassa pisteistä.

Mutta siis kieltämättä myös yllättävä aloitus. Vähän sama lähtökohta kuin Kouvolassa. Kaikki veikkasivat KooKoota varmaksi jumboksi, eikä kannattajienkaan toiveet juuri sen korkeammalla olleet. Kaukalossa on kuitenkin pienet marginaalit, ja hyvä joukkuepelaaminen on tuonut pisteitä. RoKin osalta kannattajat ovat varmaankin olleet vieläkin pessimistisempiä arvioissaan ja esimerkiksi itse en puolueettomilla silmillä nähnyt ennen kauden alkua mitään lupaavaa RoKissa, vaan veikkasin sille tulevan vielä vaikeampi visiitti Mestiksessä kuin viimeksi.

Hattua en ole luvannut syödä, enkä kyllä vielä moiseen alkaisikaan. Kylmä tosiasia kuitenkin on, että vaatimustaso kasvaa kauden edetessä, ja yleensä myös paremmat/laajemmat materiaalit omaavat joukkueet ovat sitten vahvemmilla. Eli saattaapihan se hyvinkin olla, että ilman kunnon vahvistuksia RoKille tulee vielä pitkä talvi. Mutta hienoa joka tapauksessa, että kausi on alkanut hyvin, eikä heittopussipuheille ole mitään aiheita ainakaan toistaiseksi. Toivottavasti pinnoja kertyy myös jatkossa, niin pysyy sarja kaikin puolin tasaisena!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Everton kirjoittaa asiaa, nyt on meidän hetki nuorella joukkueella kerätä pisteitä "isoiltakin" kun he eivät ole saaneet vielä peliä uomiin. Kausi on käynnistynyt hienosti ja erityisesti Hermeksen voitto takaa-ajosta sekä Turun kaappaus oli hienoja hetkiä mutta alussa ollaan. Hieman ihmetyttää edelleen tuo pelaajien saanti. Tällä hetkellä telakalla ovat ensimmäisten kahden ketjun sentterit, puolustajia kaksi sekä Pietilä. Setänen oli hyvä haku Hölsää tuuraamaan kun peliruuhkaa alkaa mutta mistä me nuo ketjujen tärkeimmät miehet nyhdetään? Tami on kuulemma varmuudella 5 vkoa ainakin sivussa ja Vänen tilanne on auki. Pakeista valoisasti aloittanut Klytseroff sekä Zorec. Pietilä laitureista joskin Nikkinen saatiin haaviin, tätä Nikkistä voisi kokeilla Fopan rinnalla kun on rightin mies. Siksnisin alku on ollut tilastojen valossa tahmea ja herralta odotetaan niitä tehoja, tai ainakin minä odotan. Leveyttä meidän tulee saada, muuten se pitkä talvi alkaa jo syksyllä kun kärkiukkoja on jo nyt rikki.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
LK:n otteluennakossa kerrottiin että Väne, Tami ja OA Pietilä olisi loukkaantunut?! Toivottavasti kirjoittaja sekoili Pietilät ristiin sillä jos tuo on totta niin meillä on yksi sentteri terveenä! Ottelusuma alkaa tänään ja Hirvonenkin kuulutti hankintojen perään kun nyt ollaan jo pahasti pakkasella pelaajiston osalta.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Kyllä saa Roki lähteä taas altavastaajana molempiin viikonlopun peleihin. Ihme on jos muuta kuin tappioita sataa niskaan. Mutta 5 bojoa on jo kasassa, ja joka pelissä pisteistä kuitenkin on taisteltu loppuun asti. Roki saa vapaasti yllättää taas minut ja muut mestistä seuraavat.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Niinhän siinä kävi, että hyvästä yrityksestä ja sinnikkyydestä ei jaeta pisteitä. Vantaa teki paikoista ja sillä selvä. Vantaan ei tavinnut tehdä mitään ylimääräistä vain odottaa kärsivällisesti. Roki tarvitsee maalintekopuolelle kahta miestä joukkueeseen. Toimistooooooo!
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kiekollinen peli on vajavaista kun kaksi parasta sentteriä puuttuu ja totta käärme lurittaa että maalintekijöitä me kaivataan. 2-4 maali edelsi todella hyvä Fominin paikka mutta noista jos et tee niin kaveri sitten varmasti laittaa pussiin. Olli-Matti pelasi ihan mukiin menevän pelin mutta hänen paikka ei ole keskellä ja samoin Springare oli ihan turisti sentterinä. Zorecin peli ok ensimäiseksi ja eka pistekkin sieltä ropsahti. Huomenna kurssi on käännettävä ja helppoa se ei varmasti ole. Nikkisen näin eka kerran ja suoraviivainen laukoja joita meillä ei ole liikaa, tarvisi vaan kiekollisemman kaverin. Tamin kuntoutuessa laittasin tämän laukojan Tamin ja Fopan rinnalle jolloin kätisyyskin kävisi. Hienosti sininen pelaa ja taistelee mutta lohipaidat oli tuon maalin verran tehokkaampi ja se oli siinä.

5 pelin yllättäjä on minulle on ollut Harri Pälve, kiekollinen pelaaminen on kehittynyt huimasti ja onnistumisiakin on tullut. Harmi tämä Vänen loukkaantuminen koska tämä vitja alkaa löytää uutta vaihdetta ja vielä korkeammalla tasolla. Tsemppiä Jyväskylään pojat, leuka ylhäällä omalla systeemillä niin sieltä se tuloskin tulee!!
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Rokilla on kyllä hyvä pelisysteemi ja sillä pitäisi bojoja tippua kunhan saadaan kiekkoa maaliin. Piste per peli saadaan 50 bojoa pikaisesti laskemalla. Sillä jäädään kuitenkin pitkässä sarjassa loppupäähän sarjataulukossa jos verrataan viime vuoteen. Vantaa oli viimeinen 51 pisteellä. Hirvonen on tehnyt hyvää työtä tähän asti.
 
Viimeksi muokattu:

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kyllä vaan, tämä tahti ei riitä ja kun katsoo peli ruuhkaa sekä kapeaa rosteria niin vaikea meidän lokakuu on jos konttori ei kääri hihoja. Mainonta somessa ja katukuvassa toisi meille 500 yksittäislippua per kotiottelu mutta siihen pitäisi tehdä töitä eikä elää hiljasuuesa. Hirvonen ja joukkue tekee joka ita kaikkensa ja mikä parasta, me taistellaan voitosta joka ilta. Muuan ukko kärkeen niin nämä maalin pelit alkaa kääntyä meille. Tällä hetkellä 1100 on varmasti myyty ja ne hallille tulevat mutta nyt se median/mainonnan panos lisää.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Nyt se kahden tappion viikonloppu toteutui. Pisteitä olisi ollut tänäänkin saatavilla, mutta ei. Toisessa erässä Rokin peli oli täysin sekaisin. Nää on pienien marginaalien pelejä ja siinä me just hävitään. Toivotaan, että pelaajien päät ei ala notkahtamaan sinnikkäästä yrityksestä huolimatta, jolloin ei puhuta enään edes marginaaleista. Kaikki tietää mitä pitää tehdä ja on tiennyt jo kauden alkaessa.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
6 peliä takana ja 5 pistettä, pienestä on kiinni etteikö olisi vaikka tuplat lisää mutta tässä sarjassa nähtiin jo edellisellä käynnillä että maaleja pitää osata tehdä sekä samalla kurinalaisesti puolustaa. Kapealla rosterilla lähdettiin liikkeelle ja tiedettiin että särkymävara on nolla, nyt kun "kärkimiehiä" on loukkaantuneena niin kovia on pelit sekä varsinkin pisteet nuorelle porukalle. Tamin poissaolo näkyy tehoissa ja Foppakin on hyvän alun jälkeen hieman hyytynyt kun kiekollinen sentteri uupuu. Vänen panos on usean kauden aikana ollut kova molempiin suuntiin ja niin on nytkin joten tuuraajaa tarvitaan.

Jomma ja Mikkola on nyt touhuttava tuuraavat pelaajat vaikkakin sitten lainasoppareilla siihen asti kunnes miehet paranevat. Setänen oli jo ihan hyvä haku kun Sidor on varmuudella pois tammikuuhuun. Puolustaja ja kolme hyökkääjä tarvittaisiin, pari sentteriä sekä maalin sylkijä. Erkkilän Hannu löytyisi kotipuolesta muuten lapista lienee tyhjä hakia, tosin Erkkilälle tarjoaisin sopparia kyllä heti jos oisin Mikkolan kalsareissa. Vapaita pelaajia on edelleen ja ulkomaillakin alkaa olla rosterit täynnä niin rahaa tiskiin niin jo pelaajia löytyy. Hermeksen avaus näytti synkältä mutta siellä reagoitiin kyllä hienosti ja nythän sieltä ensimmäinen voittokin tupsahti Jukureista. Toki en toivo samanlaista lainaruljanssia minkään liigaseuran kanssa vaan jos lainalle joudutaan ottamaan niin sitten ainakin pidemmäksi aikaa, tosin tämä välimatka ei kyllä sitä mahdollistakkaan niinkuin ruuhka suomessa. Sitkeästi ja omiin silmiin pirteästi on Roki pelannu mutta niistä ei jaeta pisteitä ja on oltava realistinen että ohkasella ollaan. Toivottavasti tämä viikko ja mielellään alku viikko tuo lisäystä kapeaan rosteriin.
 

Onspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Tietääkös kukaan syytä siihen että Setänen on kutsuttu takaisin Turkuun Rovaniemeltä? Tai ainakin näin huhuttiin tepsin osiossa?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tietääkös kukaan syytä siihen että Setänen on kutsuttu takaisin Turkuun Rovaniemeltä? Tai ainakin näin huhuttiin tepsin osiossa?

Roki hockey tiedotti että TPS kutsuu Setäsen takaisin omaan rosteriin ja mitään muuta tietoa ei ole eli TPS:n toimesta lainaus purettu.
 

Onspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, LA Kings
Lähti sitten Poriin lainalle. Harmi, itsekkin kun Rovaniemellä asun olisi ollut kiva käydä seuraamassa Setäsen otteita. Pitää raahautua Lappi Areenalle kun TuTo tulee käymään, näkee tepsin "junnujen" otteita. Sen verran pitää vielä huudella, että en ole tainnut nähdä Rokilta kuin yhden mainoksen tällä kaudella ja varmasti iso syy siihen miksen ole vielä hallille eksynyt. Ihmettelen hiukan mainonnan pienuutta.
 

Rankkari

Jäsen
Mikäs siellä pohjoisessa on nykyään kuvio?
Saadaanko pelaajat, yleisö, taustajoukot, organisaatio joukkueen taakse? Ja mikä on taloustilanne tänään? Rivithän ovat hieman aaltoilleet suuntaan ja toiseen viime vuosina sielläpäin.
 

Aikalisä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras kaikista
Herätys TOIMISTO !!!!!

Ei Prkl tämä voi jatkua näin. Tämän voisi ymmärtää, vain silloin jos omat junnut ottaisivat takkiin tällälailla.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tänään ei ollu voittajasta epäselvää ensimmäisen kahden minuutin jälkeen. Alku oli energinen ja pari paikkaakin siinä oli saada loisto startti mutta ei ja Jukurit laittoi kaksi kahdesta ensimmäisestä vastahyökkäyksestä maalit niin se oli sillä selvä. Joukkuen oli näiden jälkeen kuin lammaslauma ja alkukaudesta nähty energinen sekä "repivä" pelitaktiikka oli poistunut Mikkelin jäähallista. Nyt saatiin se signaali kuinka ohkasella ollaan kun sairastupa on täynnä. Pitkänen ja Fomin yritti mutta muut ihan kujalla, pahimmat oli Zorec ja Männistö jotka ei ehtineet tänään mihinkään. Toivottavasti ehtivät edes bussiin. Toivottavasti huomenna pystytään edes haastamaan Sapko reilummin, hyvää yötä.
 

Lätkä

Jäsen
Joukkuen oli näiden jälkeen kuin lammaslauma ja alkukaudesta nähty energinen sekä "repivä" pelitaktiikka oli poistunut Mikkelin jäähallista.

Liki identtistä touhua edelliseen vierailuun maamme kakkostasolla...

Edellisellä kerralla kuviteltiin kilpaluistelun tuottavan toivotun tuloksen. Ei tuonut! Jälleen ollaan samoilla aseilla liikenteessä. Vedetään päästä päähän apinanraivolla, mutta järki ja suunnitelmallisuus puuttuvat. Mikään ei siis muuttunut. Jopa pistekertymäkin samassa vauhdissa, eli tasaisen vauhdin taulukolla n. 35 pistettä ja viimeinen sija kauden päätyttyä.

Ainoa ero edelliseen kertaan näkyy olevan, että kommentoijat ja eritoten persoonalliset kommentoijat forumilla loistavat poissaolollaan. Näyttääkin, että seurauskolliset ovat olleet pelkkiä glory huntereita! Se, ettei seuraan sitouduta puuhamiesten ja kannattajien taholta satasella...tulos on nyt nähtävän kaltaista.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Kaasupohjassa ja moottori ei ole kovin iso, huonon pelin osuessa kohalleen lukema on tuo. Jouluna nähdään mihin riittää, nyt taputetaan joukkueen mukana, satoi tai paistoi.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Jukuri ottelun jälkeen ei ollut kovin suuret odotukset SaPko pelistä mutta pistekkin on hyvä taistelu vaikkei tappioon saa olla tyytyväinen. Ratkaisumaali tuli kulmassa ylipelaamisesta ja 2 pistettä jäi Ankkalinnaan. Hieno taistelu ja tason nosto joukkueelta todella kurjan pelin jälkeen.

Sidor, Hölsä, Pietilä J, Tamminen, Väänänen, Zorec, Siksnis, Klytseroff ovat tai ovat olleet telakalla ja keskiviikkona taas mennään. Mitä tuolle pelaajistolle pitää tapahtua että UTJ Mikkola herää töihin?! En voi tavan kannattajana ymmärtää enää että mitä se siellä tuusaa? Ei me voida lainata tuollaisille kiertueille pelaajia kaksi sarjaporrasta alempaa Rebelsistä.
 
Rokilla on yksi hyvä, jopa erinomainen ketju. Fominin ketju pystyi painamaan pelin jatkuvasti SaPKon päätyyn, mutta aivan huippupaikoille eivät kuitenkaan päässeet montaa kertaa. Muuten SaPKo oli selvästi edellä RoKia, mutta pari hölmöilyä päästi RoKin peliin mukaan ja kovasti RoKi yrittikin loppuun asti. Aivan viime hetkillä kolmannen erän lopussa oli RoKin voittomaali lähellä. RoKin pelaajisto ei tehnyt varsinaisia hölmöilyjä (vrt SaPKon pakin syöttö RoKin kolmanteen maaliin), mutta taitotasoero oli selvä poislukien Fomin ja Pitkänen. Ja maalivahdit RoKilla onnistuivat, heihin ei RoKi kaatunut.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Rokilla on yksi hyvä, jopa erinomainen ketju. Fominin ketju pystyi painamaan pelin jatkuvasti SaPKon päätyyn, mutta aivan huippupaikoille eivät kuitenkaan päässeet montaa kertaa. Muuten SaPKo oli selvästi edellä RoKia, mutta pari hölmöilyä päästi RoKin peliin mukaan ja kovasti RoKi yrittikin loppuun asti. Aivan viime hetkillä kolmannen erän lopussa oli RoKin voittomaali lähellä. RoKin pelaajisto ei tehnyt varsinaisia hölmöilyjä (vrt SaPKon pakin syöttö RoKin kolmanteen maaliin), mutta taitotasoero oli selvä poislukien Fomin ja Pitkänen. Ja maalivahdit RoKilla onnistuivat, heihin ei RoKi kaatunut.

Fopan ketju on ollut hyvä ja tehojen puolesta on vastannutkin huutoon mutta kun tämä on joukkulaji. Kun tulee päivä ettei Fopan ketjulla kulje ja sitten veskari ei täydellisesti onnistu niin tulos on 8-1 niinkuin Jukureita vastaan nähtiin. Nyt kun sitä ykköskorin ketjua ei saatu niin olen odottanut edes joka paikalle yhtä miestä eli laituri, sentteri ja laatupakki. Zorec on puolikuntoinen ja tarvisi vierelleen laatupakin, sitten olisi 4 paria jolloin yhtä voitasiin lepuuttaa. Senttereistä suurin epäonnistuja on ollu O-A Pietilä jonka tehotilasto on todella pahasti pakkasella. Pietilä olisi parempi laidassa ja tähän kaivattaisiin nyt sentteriä. Pitkänen paikkasi Tammista hienosti ja minä tarjoaisin ainakin kuukauden jatkoa lainalle koska Tami ei ole heti palaamassa. Vänen loukkaantumisesta ei ole tietoa, Vänen poissaolo näkyy taas rumasti Järvelän ja Pälveen pelaamisessa. Onnistujia minusta on ollut kaksi ketjua eli Fopan ketju sekä Korpelan johtama nelonen joka on tehnyt maaleja mutta varsinkin puolustanut erinomaisesti. Siliämaa, Järvelä A ja Rupponen on pelannut onnistuneen alkukauden, vauhtikoneet jaksaa puolustaa ja maalejakin nähty. Näillä laitureilla on keskenään terve kilpailu ja ihan sama kuka pelaa niin nelonen hoitaa Korpelan sentteröimänä roolinsa.

Selkeät pettymykset hyökkääjistä on ollut Siksnis, Peltoarvo, Pietilä OA jotka ei tunnu löytävän mieleisiä kavereita ja peli ei kulje. Täydellä rosterilla me kamppaillaan neljästä viimeisestä tilasta mutta kun parhaat sentterit on telakalla niin me tarvitaan täydellinen ottelu joka ilta ja sekään ei tunnu riittävän. Hokki peli oli paras Roki tällä kaudella joskin siitäkään ei pisteitä jäänyt. Sen jälkeen loukkaantumiset ja vaikeudet alkoivat. Keskiviikkona Keupa vastassa ja tästä pelistä on pakko kotona ottaa kolme pistettä koska itse luen Keupan niihin meidän päävastustajiin. Nyt vaan puuttuu veskarit ja sentterit sekä ei hankinnoista ei juuri kuulu. Saapa nähdä minkälainen tilkkutäkki meidän kokoonpano on keskiviikkona, hieman on pelon sekaiset tunteet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös