Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 040 257
  • 5 672

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vanhat velat jai ry:lle - siis sille jota oltiin TALOUDELLISIIN syihin vedoten panemassa perakonttiin v. 2005-06.

Eikö sinulta tosiaan löydy mitään tuoreempaa dataa väitteitesi tueksi kuin yli 10 vuoden takainen juttu? Seuraavaksi voisit kertoa meille kuinka paljon KooKoolla oli velkaa vuonna 1975 ja mikä oli KooKoon yleisökeskiarvo kaudella 1971-72.Entä jäikö KooKoo budjetoiduista yleisömääristä kaudella 1987-88. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tutkimuksesi tuloksia.

Minun asiani ei ole vatvoa sita, kuka ne ry:n velat maksaa, sen hoitaa varmasti velkojat, eika se vaikuta enaa KooKoon liigakelpoisuuteen. Mutta auditointiprosessissa oli mukana ry ja siella ne vaikuttivat. Yleisokato useamman vuoden -> jaadaan budjetista -> tehdaan tappiota -> paatetaan lopettaa toiminta. Ry loytyi myos protestilistoilta ja ne on ihan helppo googlaamalla loytaa. Ei ihan hirveaa rakettitiedetta.

En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa, koska sinulla nyt on näköjään kaikki ihan perusasiatkin hukassa. KooKoo-65 niminen tuolloin II-divisioonassa pelannut seura päätyi protestilistalle vuonna 2013. KooKoo-65:lla ei ole mitään tekemistä KooKoo Hockeyn, Kouvolan Edustuskiekko ry tai KooKoon junioritoimintaa pyörittävän PoKLI ry:n kanssa. KooKoo-65 on entiseltä nimeltään HC Kuusankoski ja seuralla ei ole nimen samankaltaisuudesta riippumatta mitään tekemistä KooKoon kanssa. Ei tämän pitäisi olla näin vaikeaa ymmärtää.

KooKoon puolestahan ry:n tilinpaatokset pidettiin muista kandidaateista poiketen julkisuudelta salassa, vaikka niita useampaan otteeseen pyydettiinkin nakyviin. Oli helppo huudella assista hihoissa, kun uusi, VELATON Oy oli helppo laittaa pystyyn :) No, kikka ei toiminut edes kabineteissa.

Eli väitteesi mukaan velkaa on, mutta tilinpäätöstietoja ei ole annettu. Uskotko edes itse näihin juttuihisi? Koko ajan puhut kuitenkin itsesi pussiin. Mistä keksit näitä velkoja, jos KooKoo on pitänyt tilinpäätöstietonsa salassa? Toisaalta Kouvolassa on näköjään pitkämieliset velkojat, jos yli 10 vuotta sitten hommaa oltiin lopettamassa velkojen takia ja kukaan ei ole 10 vuoteen näitä velkoja lyhentänyt. Voi elämän kevät. Mitä tulee KooKoon yleisömääriin, niin yleisömäärät ovat kasvaneet yli 10 vuoden ajan vuosi vuodelta, ollen koko ajan yli budjetoidun vai puhutko nyt taas jostain 10 vai 20 vuoden takaisista yleisömääristä?

Yritä nyt edes etsiä jostain hieman tuoreempaa tietoa kuin yli 10 vuotta vanhoja juttuja äläkä tee suotta itsestäsi pelleä, jooko?
 

castorpollux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spårt, VPS, Wasa Royals, Suomen maajoukkueet
Eikö sinulta tosiaan löydy mitään tuoreempaa dataa väitteitesi tueksi kuin yli 10 vuoden takainen juttu? Seuraavaksi voisit kertoa meille kuinka paljon KooKoolla oli velkaa vuonna 1975 ja mikä oli KooKoon yleisökeskiarvo kaudella 1971-72.Entä jäikö KooKoo budjetoiduista yleisömääristä kaudella 1987-88. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tutkimuksesi tuloksia...

Rakettitiedetta betonikylaan:

Fakta: Kouvolalaista edustuskiekkoilua oltiin laittamassa pakettiin.
Fakta: Syyksi annettiin yleisokato.
Fakta: Kookoon edustusjoukkue oli vuodesta toiseen mestiksen kolmen kalleimman joukossa. Helppo googlata.
Fakta: Kookoo ei voittanut koskaan mitaan. Pelit loppuivat aina liian lyhyeen.
Fakta: Budjetoiduista yleisotuloista jaatiin - huomattavasti.
Fakta: Mestiksen yksi kalleimmista joukkueista lopetti pelinsa vuosikausien ajan ennen budjetoituja peleja.
Fakta: Budjetoidut yleisomaarat x budjetoitu menestys (ottelumaara) = tuliko voittoa vai tappiota?
Fakta: Yleisomaarat budjetoidaan tuloiksi. Jos niita ei ole riittavasti, se vaikuttaa kaikkiin tuloihin.
Fakta: KooKoo 65 ry lopetti edustusjoukkueensa nimenomaan taloudellisten syiden vuoksi ja juuri perustettu uusi, velaton ry
(Kouvolan Edustuskiekko) aloitti samannimisen jääkiekkojoukkueen toiminnan samalla sarjatasolla (useiden vanhojen pelaajien kanssa) kuin entinen samanniminen, toisen yhdistyksen seura.
Fakta: Muutamaa vuotta myöhemmin KooKoo 65 ry:n liitettiin HC Kuusankoski ja saatiin taas "emoseurallekin" oma edustusjoukkue. Vanhaa seuraa ei siis todellakaan koskaan lakkautettu. Juuri tuo vanha emoseura kunnostautui kauppalehden sivuilla. Vanhojen velkojen vuoksi.
Fakta: KooKoon tarkkoja tilinpaatoksia ei varmaan saada koskaan julkisuuteen, koska joukkueenjohto nimenomaan KIELTAYTYI tekemasta sita auditoinnin yhteydessa.
Fakta: 2004-05 tuli tappiota (seuran edustajat)
Fakta: 2005-06 tappiota arviolta 90 000 (Kookoon omat vanhat foorumit)
Fakta: 2006-07 tappîota n. 80 000 ? (Kookoon omat vanhat foorumit)
Fakta: 2007-08 yleisötavoite oli 1600, toteutunut n. 1200. tappiota paljonko?
Fakta: 2009-10 "ollaan äärimmäisen tiukalla", seuran edustaja
Fakta: 2010-11 Lehkoselle kenkää, budjetista jäätiin kun pelit loppui kesken

En edes jaksanut kaivella lisaa, koska menneet ei vaikuta KooKoon liigassa pelaamiseen enaa.
Ei vaan jaksa sita jeesustelua etta "KooKoo oli taloudellisesti liigavalmis auditointivaiheessa" tai "KooKoo Oy oli velaton yhtio", koska silloin annetaan ihan "pikkuisen" vaara kuva oman seuran toiminnasta.

KooKoo on liigassa ja siita syysta siella Kouvolassa on ihan syyta nauraa (kun kyselit, pitaisiko itkea vai nauraa).
Nyt ollaan aika kaukana otsikon aiheesta, eli lopetan osaltani tahan. Ettei tule tikulla silmaan tai bannia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rakettitiedetta betonikylaan:

Fakta: Kouvolalaista edustuskiekkoilua oltiin laittamassa pakettiin.
Fakta: Syyksi annettiin yleisokato.

Nämä asiat on käsitelty varmaan sata kertaa, mutta kiinnostaako ketään muita kuin sinua vatvoa kymmenen vuoden takaisia juttuja?
KooKoon hallituksessa tai ylipäätään koko seurassa ei taida enää olla edes yhtään samoja henkilöitä kuin tuolloin.
KooKoo ilmoitti keväällä 2005 lopettavansa edustuskiekkoilun. Päätöksen taustalta löytyivät pääasiassa taloudelliset syyt.
KooKoon silloinen puheenjohtaja kertoi, että KooKoon talous ei kovasta päätöksestä huolimatta ollut kuralla. KooKoolla oli velkaa, mutta ainoastaan sen verran, että ne oli tarkoitus maksaa pois jo seuraavana vuonna ja näin myös tehtiin. Akuutin rahanpuutteen sijasta päätökseen vaikuttivat erityisesti katsojamäärät. Osaltaan KooKoon päätä upotti pinnan alle myös sen aikainen liigan ja mestiksen sarjajärjestelmä. Kouvolalaisten syksyllä ehdottama Ruotsin mallin mukainen SM-liigan ja Mestiksen välisarja ei saanut ylemmiltä tahoilta vastakaikua, eikä seura ollut halukas jatkamaan sen aikaisessa Mestiksessä, suljetun liigan aikana. En nyt käsitä mikä mahtaa olla agendasi vatvoa kymmenen vuoden takaisia juttua ja värittää niitä vielä sopivasti. Kun tunnut luottavan kaikkeen mitä netistä googlettamalla löytyy niin voisitko nyt ihan ensimmäiseksi laittaa linkin, josta löytyy KooKoon protestimerkkinät ja en nyt siis tarkoita täysin eri seuraa HC Kuusankoskea a.k.a KooKoo-65:tä. Pienen neuvon voisin antaa, että ei kannata ihan kaikkea uskoa, mitä jossakin keskustelupalstoilla kirjoitetaan viittaan siis noihin juttuisi missä lähteenä on ollut KooKoon foorumit. Voinhan minäkin kirjoittaa KooKoon foorumille että KooKoo teki viime kaudella voittoa 2 miljoonaa euroa, niin voit sitten kertoa tämän faktatietona parin vuoden päästä :)
 
Fakta: 2006-07 tappîota n. 80 000 ? (Kookoon omat vanhat foorumit)
Fakta: 2007-08 yleisötavoite oli 1600, toteutunut n. 1200. tappiota paljonko?
Fakta: 2009-10 "ollaan äärimmäisen tiukalla", seuran edustaja
Fakta: 2010-11 Lehkoselle kenkää, budjetista jäätiin kun pelit loppui kesken

2006-07 liiga kiinni, yleisökeskiarvo 1155
2007-08 liiga kiinni, yleisökeskiarvo 1312
2008-09 liiga auki, yleisökeskiarvo 1730
2009-10 liiga auki, yleisökeskiarvo 2225
2010-11 liiga auki, yleisökeskiarvo 2224

En edes jaksanut kaivella lisaa, koska menneet ei vaikuta KooKoon liigassa pelaamiseen enaa.
Etpä niin, ja tässäpä yksinkertainen selitys sille miksi jaksamisesi päättyi juuri tuohon valittuun hetkeen:
KooKoo tavoittelee nollatulosta | Kouvolan Sanomat
"KooKoossa on nyt tehty viisi plusmerkkistä tilikautta peräkkäin."
(Kouvolan sanomat 28.9.2015)
 

TheKeijo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasainen sarja
En löytänyt Liigapuolelta ketjua, vaikka muistelisen sellaisen nähneeni, mutta meneepä nämä ajatelmat täälläkin.

Suljetun sarjan, kabinettinousut mahdollisia tietyin edellytyksin, kannattajat usein vetoavat NHL/KHL -sarjoihin ja taloudellisiin aspekteihin. Toki hyvin pienellä osalla mukana myös "pelkoa" putoamisesta ja alempiin sarjoihin jumiutumisesta. Mielestäni vertaaminen em. sarjoihin on täysin irrelevanttia, koska järjestelmät ovat muutenkin erilaiset. Muutamia kysymyksiä suljettuun sarjaan ja NHL/KHL-malliin liittyen:

Olisitteko valmiit

draftijärjestelmään?
palkkakattoon / -lattiaan?
laajennusjoukkueiden draftiin omasta joukkueesta?
waiversjärjestelmään?
RFA/UFA -malliin?
oman joukkueen muuttamiseen "paremmalle markkina-alueelle", myös farmit?
pelaajakauppoihin ilman pelaajan suostumusta (no trade clause toki erikseen)?


Varmasti on muitakin asioita, mutta mielestäni ylläolevat ovat edellytyksiä suljetun sarjan toimimiseen urheilullisesti ja kannattavasti.

Minä en ole valmis, oletko sinä?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Olisitteko valmiit

draftijärjestelmään?
palkkakattoon / -lattiaan?
laajennusjoukkueiden draftiin omasta joukkueesta?
waiversjärjestelmään?
RFA/UFA -malliin?

Se, että KHL yrittää epätoivoisesti apinoida NHL:ää, ei tarkoita sitä, että näistä muodostuisi jotain universaaleja sääntöjä, suljettujen sarjojen kohdalla. Nämä yllämainitut toimivat vain sille rikkaimmalle ja vetovoimaisimmalle sarjalle. Esim. KHL:n draftihan on pelkkä vitsi ja näistä "pelaajaoikeuksista" syntyy jatkuvasti vain ongelmia. Viimeisimpänä tämä Voinov, jonka saaminen KHL:ään oli taas statuskysymys, mutta ilmeisesti "pelaajaoikeudet" omistavalla seuralla ei ollutkaan varaa tai Voinov ei halunnut Traktoriin mennä pelaamaan. Viikojen puliveivaus ja lopulta kaveri päätyy SKA:han, johon olisi "suomalaisella suljetulla sarjalla" päässyt jo heti Venäjälle saavuttuaan.

Toki jotain asioita KHL:n kannattaa NHL:stä apinoida, mutta draftit, pelaajaoikeudet yms eivät näihin kuulu. Palkkakatto / -lattiaki on siinä ja siinä ja kääntyy epäonnistumisen puolelle, kun on sitten kuitenkin se sääntö, millä sitäkin voi kiertää.

oman joukkueen muuttamiseen "paremmalle markkina-alueelle", myös farmit?
pelaajakauppoihin ilman pelaajan suostumusta (no trade clause toki erikseen)?

Näihin molempiin kyllä, ainakin itseltä. Tosin todellisuudessa Suomessa ei taida ihan kauheasti olla Liigan vaatimukset täyttäviä halleja, joten siirtoihin ei varmaan niin suurta pelkoa. Pelaajien puolestaan pitäisi olla siirrettävissä helpommin ja jos ei muuta, niin pitäisi saada aikaan joku sopimus, että vaikka yli 100k (tai voi se summa olla pienempikin) tienaavat, pitäisi olla vapaasti siirrettävissä. Siinä vaiheessa pelaaja ansaitsee kuitenkin jo sen verran rahaa, että väliaikaisetkin asumukset pitäisi olla mahdollista järjestää helposti.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Olisitteko valmiit

draftijärjestelmään?
palkkakattoon / -lattiaan?
laajennusjoukkueiden draftiin omasta joukkueesta?
waiversjärjestelmään?
RFA/UFA -malliin?
oman joukkueen muuttamiseen "paremmalle markkina-alueelle", myös farmit?
pelaajakauppoihin ilman pelaajan suostumusta (no trade clause toki erikseen)?

Minä olisin valmis kaikkiin muihin, paitsi joukkueiden siirtoihin. Toki tästä on Euroopassa kokemusta, eikä se kovin hyvin istunut Eurooppalaiseen urheilujärjestelmään. Fanit perustivat siirretyn seuran tilalle uuden joukkueen, ja taisipa siirretyllä joukkueella olla ongelmia saada minkään sortin asemaa uudessa yhteisössään. Puhun siis Wimbledon FC:n myynnistä ja muutosta Milton Keynesiin.

Lopulta kuitenkin on herttisen sama olenko minä tai oletko sinä valmis hyväksymään näitä malleja. Tuomioistuimet eivät niitä nykyisen lainsäädännön aikana tulisi ikinä hyväksymään. Pelaajakaupat ilman hyväksyntää, RFA/UFA-mallit, laajennusjoukkueiden drafti ja palkkakatto ainakin ovat vallitsevan lainsäädännön vastaisia. Lisäksi veikkaisin myös draftijärjestelmän olevan lainvastainen.

Kokonaisuutena itse pidän pohjoisamerikkalaista urheilumallia huomattavasti mielekkäämpänä kuin eurooppalaista vastaavaa. Toki aidoille urheiluihmisille pohjoisamerikkalainen malli näyttäytyy usein itse paholaisena, mutta itseni kaltaiselle urheilun viihdekäyttäjälle tuo malli takaa tasaisimman kilpailun.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hei castropulu, faktaa. Helposti Googlesta löytyy, vanha ry hoidettiin velattomaksi. Velat ja protestilistalle joutuminen tulivat HC Kuusankosken veloista, jotka lopulta myös kaatoivat ko. seuran toiminnan viime kauden jälkeen. Fakta tosielämästä, ei Googlesta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Bluesin jatko ensi kauden Liigassa ei ole ollenkaan varmaa. Pitäisikö alkaa kysymään myös, missä menet suljettu liiga. No kabineteistahan sinne on nyt päästy, eikä siinä ovessa kovin tiukkaa lukkoa ole ollut. Fakta on kuitenkin, että peruspulliaista nämä kabinettinousut eivät hetkauta ainakaan nousevan paikkakunnan ulkopuolella. Eivät ne innosta minuakaan. Niistä on tunne ja urheilu poissa. Samalla, kun ketään ei tipu, ammutaan alempaa sarjaa jalkoihin ja käsiin. Katsotaan vierestä, miten se siinä sätkii.

Blueshan ei ole ainoa vaikeuksissa oleva/ollut seura. Liiga on jo aiemmin pelastanut Pelicansin ja Ässät, joille toki peukkua jaloilleen pääsemisestä. Sitten Ilves on keikkunut kuilun partaalla jo useamman kauden, jos olen vähääkään ymmärtänyt oikein sitä soppaa siellä. Lisäksi ainakin parilla muullakin paikkakunnalla talousluvut eivät suoraan sanoen mairittele. Suljetun liigan perusajatus oli turvata taloudellinen toiminta. Nyt kaikkien muiden vaikeuksien lisäksi yleisö on alkanut kaikota liigahalleista yhä enemmän. Mitä tekee liigan johto? Nostaa kabineteissa lisää joukkueita tappamalla kokonaisuuden kannalta elintärkeän kakkostason. Julkisuuteen tulee mitä kummallisempia ideoita pleioff uudistuksista. Runkosarjan merkitystä vähennetään entisestään. Runkosarja on se tärkein juttu, missä ihmiset pitäisi saada käymään. Nyt kun varmaan kohta 12 joukkuetta pääsee pleijareihin niin saa olla kohta todellinen hardcore fani, että jaksaa marrastammikuun läpsyttelyitä käydä katsomassa. Loppukaudesta ne pari jumboakin voivat myydä/päästää parhaat pelaajansa pois. Siellä junnut sitten saa peliaikaa puolityhjällä kotiareenalla. Itseasissa niin surullista kuin se onkin, toivon ruumiita tulevan (jääkiekkojoukkueista), koska muuten liigasta ei tule koskaan sellaista sarjaa, josta ainakaan minä jaksaisin taas innolla seurata. Olen hallitsevan suomen mestarin kannattaja, mutta itselleni nuo viimeiset mestaruudet tässä sarjassa ovat merkinneet hirveän vähän. Viimeisen kahden kauden kohokohta itselleni ovat olleet CHL:n välierät Frölundaa vastaan.

Toista se on naapurimaassa, siellä Malmö palasi muistaakseni n,10 vuoden korpivaelluksen jälkeen pelaamalla Elitserieniin. Ihan tulee oma kannattajaaikani ysärin alusta 2000 luvulle mieleen Kärppien parissa. PIdän sitä aikaa huomattavasti mielenkiintoisempana divarissa, kuin nykyistä viimeistä muutamaa vuotta liigassa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielenkiintoista jos Blues kyykkää ja kun tv-soppari on sovittu 16 joukkueelle ensi kaudeksi niin jokos Turussa on rahan keräys liigaan alkanut. Vai Hokkiko sieltä otataan Bluessin tilalle
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mielenkiintoista jos Blues kyykkää ja kun tv-soppari on sovittu 16 joukkueelle ensi kaudeksi niin jokos Turussa on rahan keräys liigaan alkanut. Vai Hokkiko sieltä otataan Bluessin tilalle
SaPKo Liigaan, sais tämäkin maakunta oikein kunnolla sitä pöhinää eikä tarvitsisi kenenkään rajalinjojen väärällä puolen miettiä, josko sittenkin sitä toista joukkuetta edes vähän harkitsisi sympatiseeraavansa.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
mustaoranssi kirjoitti:
Mielenkiintoista jos Blues kyykkää ja kun tv-soppari on sovittu 16 joukkueelle ensi kaudeksi niin jokos Turussa on rahan keräys liigaan alkanut. Vai Hokkiko sieltä otataan Bluessin tilalle

Varsinainen show tästä Bluesin tilanteesta taitaa vielä tulla. Liekö nykyiset omistajat laskeneet juuri sen varaan, että Liiga ei voi heivata Bluesia, kun hylkäsivät Salonojan tarjouksen? Toisin sanoen Bluesin pelastetaan Liigan yhteisistä varoista, tai sitten omistuspohja muuttuu. Tilanne lienee hyvin kimurantti ja ehkä konkurssikin on jopa mahdollinen.

Se, että Mestiksestä lähdettäisiin yhtäkkiä nostamaan joukkuetta on myös hyvin erikoinen ajatus. Liigan sulkemista perusteltiin juuri vähän aikaa sitten sillä, että Mestiksestä ei löydy taloudellisesti kyvykkäitä ehdokkaita nousemaan. Jos joku nostettaisiin, niin se olisi sitten todellinen "hätäratkaisu". TuTolla ei tällä hetkellä taida olla taloudellisia edellytyksiä Liigaan, mutta tietysti jos vaikka Salmela ja Vaiste tulevat jälleen taakse, niin kaikki voi yhtäkkiäkin korjaantua. Itse kuitenkin toivoisin vieläkin sitä urheilullista ratkaisua ja vapaata kilpailua sarjojen välille. Taloudellisesti toiminta toki pitää myös saada tasapainoon. Turha lähteä Liigaan, jos tuloksena on konkurssi.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
SaPKo Liigaan, sais tämäkin maakunta oikein kunnolla sitä pöhinää eikä tarvitsisi kenenkään rajalinjojen väärällä puolen miettiä, josko sittenkin sitä toista joukkuetta edes vähän harkitsisi sympatiseeraavansa.

Ällös pelkää Wiljami. Ei me tulla ikinä teitä symppaamaan, oli tilanne mikä hyvänsä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ällös pelkää Wiljami. Ei me tulla ikinä teitä symppaamaan, oli tilanne mikä hyvänsä.
Itsehän saatan ihan vittuilumielessä sen sijaan teikäläisiä sympata. Toivottavasti häpiätte sitten.

(No totta puhuen sympatiseeraan jopa ilman vittuilumieltä, vähintään samaan tyyliin kuin muitakin pikkuseuroja. Jostain syystä ei ole jaksanut itselleni aueta tämä maakunnan sisäinen kyräilykulttuuri vaikka täältä syntyjään olenkin. Tiedä sitten onko junnuiän kesälomailut itäisemmällä puolen rajalinjoja aiheuttaneet tällaista perversiota jossa ei naapurille toivo pelkästään kaikkea pahaa ja ikävää. Samaan tapaan minulla on toisaalta myös esimerkiksi Kymenlaakson suuntaan lähinnä positiivisia ajatelmia ainakin jääkiekkomielessä.)
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Mitähän tulevat ajat tuo tullessaan kun katsoo nyt tuota Espoo Bluesin tarpomista?! Aukaseeko Liiga taas porttinsa tulevalle kaudelle jos Blues kaatuu ja kaikkihan sen tietää että vain yksi joukkue pystyisi enää Liigaan änkeämään eli Tuto. Liigaa niin vähän nykyään seuranneena en tiedä mutta olisiko mahdollista tämän kauden voittajan hakea lisenssinä jos Blues hakeutuu konkurssiin?! Tuskimpa vaan noin yleisesti ottaen mutta onhan tämä meidän kärkilajin sarjajärjestelmät niin sekaisin että sekin lienee mahdollista.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mitähän tulevat ajat tuo tullessaan kun katsoo nyt tuota Espoo Bluesin tarpomista?! Aukaseeko Liiga taas porttinsa tulevalle kaudelle jos Blues kaatuu ja kaikkihan sen tietää että vain yksi joukkue pystyisi enää Liigaan änkeämään eli Tuto.
Ei Tovereilla ei ole minkäänlaisia taloudellisia resursseja pelata liigassa. Sitä ihmettelen, miten Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa ja Suomen rikkaimmalla talousalueella Espoossa on hyvin vaikeaa pyörittää liiga-joukkuetta. Ehkä Salonoja pelastaa Bluesin tai sitten ei.

Edelliseen liittyen minä myös vähän ihmettelen, miten Mikkelin kaltaisessa pikkukaupungissa pystyttäisiin vuodesta toiseen pyörittämään taloudellisesti ja urheilullisesti menestykselliseti liiga-joukkuetta. Tuskin Toivakka kuitenkaan tukee miljoonilla Jukureita kuten samanlaisessa pikkukaupungissa pelaavaa Lukkoa tukee RTK. Mielenkiintoista nähdä, miten Jukurit ensi kaudella tulee pärjäämään liigassa. KooKoo ja Sport ovat tällä kaudella pärjänneet paremmin kuin mitä odotin, mutta luulenpa kauden edetessä niiden valuvan sarjan häntäpäähän.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Hyvä uutinen, mutta aivan liian myöhään, eihän tuon saatanan käppänän jälkeen jäänyt tästä sarjasta jäljelle juuri mitään. Turpaan tätä tunaria pitäisi painaa, onneksi liitossa sentään oltiin asioiden kanssa valveilla ja kaverin ambitiot jäivät toteutumatta.

Valittiinpa uudeksi keulakuvaksi kuka tahansa, niin huonompaan ei voida mennä.

Kertauksena vielä Jukka-pojan uran alkuparametrit:

Eikä ainoastaan näistä. Kun Toivakka tuli puheenjohtajaksi 2008, edellisen puheenjohtajan (Kalevi Helppolainen) johdolla oli saatu juuri väännettyä aikaan liigakarsintojen palauttaminen. Kun Toivakka tuli puheenjohtajaksi 2008, Mestiksen TV-näkyvyys oli erinomaisella tasolla, kiitos Urheilukanava-yhteistyön. Kun Toivakka tuli puheenjohtajaksi 2008, oli hänellä käsissään alueellisesti kattava, mielenkiintoinen ja hyvätasoinen sarja.

Kiitos, Jukka, hyvästä työstäsi. Nyt painu vittuun.
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
2006-07 liiga kiinni, yleisökeskiarvo 1155
2007-08 liiga kiinni, yleisökeskiarvo 1312
2008-09 liiga auki, yleisökeskiarvo 1730
2009-10 liiga auki, yleisökeskiarvo 2225
2010-11 liiga auki, yleisökeskiarvo 2224

Listauksesi osoittaa kiistämättä selvää trendiä yleisökiinnostukseen silloin, kun voittavalle joukkueelle tarjoutuu mahdollisuus nousta ylös. Tuo 3-4 näkyvä ero, lähes 1'000 henkeä keskiarvossa, on huikea.
Osaatko sanoa, johtuuko tämä trendi pelkästään Liiga-auki/kiinni tekijästä, vai kuinka suuri osuus on esim. yleisellä kiekkoilu -buumilla ja/tai seurassa tehtävällä markkinointityöllä?
Onko tilanne tuo sama kaikilla Mestis-paikkakunnilla?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kädet on nyt pesty ja aika jatkaa uusiin seikkailuihin.

Toivakka kirjoitti:
- Mielestäni tällä hetkellä sarjassa on hyvä yhteishenki päällä, ja edellytyksiä entistä paremmalle tulevaisuudelle on olemassa.

On se kyllä härski ukko, ei voi muuta sanoa. Noh, toisaalta onnistui ainoassa agendassaan Mestiksen puheenjohtajana eli Jukurit nostettiin Liigaan ja jäihän Jukan perintönä sentään hyvä yhteishenki. Siinä nyt meni samalla tosin pesuveden mukana yksi sarja, mutta nää on näitä. Ei voi tehdä munakasta rikkomatta munia vai miten ne sanoo? Kiitos näistä vuosista Jukka ja mukava, että jatkat yhä Mestiksen puolestapuhujana, vaikka leipäpapin hommat vaihtuivatkin uusiin haasteisiin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kouvolassa nyt on suht turha tiristä Toivakasta yhtään mitään. Ilman Toivakan ryhmän vastustusta liiga olisi mennyt säppiin jo ennen KooKoon nousua. Muutenkin kannattaisi miettiä, minkälainen paikka on ollut Mestistä vetää Liigan alla. Ei ihan helpoin homma. Ilmankos tuohon pallille ei koskaan kukaan pyrkinyt Kouvolasta tai karatemaurin Joensuusta. Sivusta on helppo huudella, mut mitään ei uskalleta sitten tehdä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Palaten keväiseen viestiin, johon unohdit vastata:

Edit: Ja siis ihan asiallisesti ja ystävyydellä @Tuusa, mitä tässä edellisen viestin kappaleessa et allekirjoita:

Ei kai asiasta ole edes oikein varsinaista epäselvyyttä tai kovin paljon eriäviä mielipiteitä Mestis-väen piirissä; Mestiksen alasajo ei ole Toivakan syy/ansiota, mutta toisaalta miehen johdossa ollessa se joka tapauksessa tapahtui ja toisaalta esimerkkejä positiivisesta kehittymisestä ei taas käytännössä ole.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
cottonmouth..Tuo lainaus sinun kirjoittama? Ja nyt olit sitten ensimmäisten joukossa dissaamassa Toivakkaa? Tyypillistä.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Ilmankos tuohon pallille ei koskaan kukaan pyrkinyt Kouvolasta tai karatemaurin Joensuusta. Sivusta on helppo huudella, mut mitään ei uskalleta sitten tehdä.

Ei vittu taas kerran, ei kait se nyt poista multa oikeutta kritisoida, jos kukaan kotikaupungistani ei ole hakenut jollekin paikalle? Toivakka on hoitanut hommansa ihan helvetin huonosti, eikä sillä ole mitään merkitystä että miten Joensuussa tai Kouvolassa on toimittu. Uskomatonta miten tässä maailmassa jonkun seuran fanittaminen saa muuten ihan järkevät ihmiset sokeiksi ja/tai tyhmiksi, väännetään mustaa valkoiseksi pää märkänä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös