Calgary Flames 2015–2016

  • 102 722
  • 342

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Hyvinhän siinä kävi! 0-1 -voitto AHL-tason pakistolla, kun Ortio otti päälle kolmekymmentä koppia ja nollapeli siihen. Eipä siitä näytöt Flames-johdolle paljoa parane, erittäin hieno homma. Flamesin ainoan maalin teki Josh Jooris Rasmus Anderssonin esityöstä. Muutenkin Andersson keräsi paljon kehuja ja hän olikin ottelun kakkostähti Ortion vanavedessä. Anderssonin lisäksi nuorista pakeista mm. Brett Kulak ja Kenney Morrison olivat raporttien mukaan onnistujia. NHL-pelaajista Micheal Ferland oli ilmeisesti pelipäällä niin ikään. Miinuspuolena tuli taas uusi pakki loukkaantui, kun Nakladal lähti lasarettiin Mitchellin taklauksesta.

Ensi yönä homma jatkuu kotona, kun Canucks tulee Saddledomeen. Siinä on sitten Hillerin/Rämön vuoro antaa näyttöjä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Ensi yön rosteri:

Gaudreau - Monahan - Hudler
Carroll - Bouma - Frolik
Agostino - Arnold - Hathaway
Riley - Byron - Klimchuk

Giordano - Hamilton
Russell - Wideman
Sieloff - Engelland

Hiller


Sveitsiläisveskarille siis etukäteen ajateltuna vähän helpompi paikka avata oma putki kuin Ortiolla. Canucksilta puuttuu kaiken lisäksi kaikki ykköstykit, joten tästä pitäisi kyllä voitto irrota. Katsotaan...

Voi myös ilmeisesti Steinbergin Twitterin mukaan olla, että Carrollin ja Rileyn paikalla pelaavat Granlund & Shore.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kyllähän sieltä myös selvä voitto raavittiin, niin kuin osasi odottaa. 4-1 loppulukemat ja siihen vielä päälle tuo harjoitusjatkoaika, jonka Russell kävi ratkaisemassa. Ferland, Bennett ja Frolik 1+1 ja Wideman 0+2 + Monahanille yksi maali. Ykköstähti Ferland saa muuten todella paljon ylistystä Bob Hartleylta. Kuten itsekin sen näen, niin Ferland on paljon muutakin kuin pelkkä kovaa taklaava fyysinen kone. Osaa tehdä kiekon kanssa hyviä ratkaisuja, ja siinä taidetaan tosissaan hakea sellaista ratkaisua, että Ferland pelaisi Monahanin ja Gaudreaun kanssa kauden alkaessa. Ketjut vähän vaihtelivat pelin edetessä, ja ilmeisesti tuon edellä mainitun ketjun lisäksi myös Hudler-Bennett-Frolik vaikutti toimivalta koostumukselta, joten ihan positiivista pöhinää tässä alkaa olla. Negapuolella fanien kommenteissa on sitten tietenkin se vanha kunnon Raymond, joka fleguilee peli pelin jälkeen.

Maalivahti-battlen puolella Hiller torjui 25 kertaa ja päästi yhden maalin av:lla maskin takaa, joten tilastojen valossa hyvä peli myös sveitsiläisveskarilta, vaikkei ainakaan highlightsien perusteella tarvinnut mitään huippukoppeja ottaa. Tässä ihan mielenkiintoista höpöttelyä veskaritilanteesta.

Loppuun vielä Patrick Sieloffin fyysinen preesens: *CLICK*
 
Viimeksi muokattu:

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kyllä sieltä kuitenkin voitto otettiin! 3-4 jatkoajalla reservipakisto hoiti, ja Rämölle sellaiset 40 torjuntaa. Toki yksi näytti menevän hieman helposti, mutta ottaen huomioon lähtökohdat, niin tilastojen valossa oikein hyvä. Nyt kun kaikki veskarit ovat pelanneet yhden pelin, niin jokaiselle enemmän tai vähemmän hyvä esitys. Hillerillä oli toki edessään kovin joukkue ja pakisto, kun taas Rämö ja Ortio saivat vastaansa vastustajiensa ykköspyssyjä heikommalla rosterilla. Kolme peliä on vielä jäljellä, joten eiköhän siinä vielä laiteta joka ukko kerran tolppien väliin.

Viime yönä pelipäällä olivat veteraanit Brandon Bollig (2+0) sekä Matt Stajan (0+3). Stajanin kaikki passit ykkössyöttöjä ja loistavia sellaisia. Granlund teki tasoituksen ja on kerännyt koko reenikauden ajalta kehuja, joten erittäin tärkeätä hänen kannaltaan, koska kilpailu Flamesissa tuolla pelipaikalla on niin kovaa. Painaa kyllä kovaa duunia kentällä. Nuoriso-osastolla Brett Kulak pelasi jälleen todella hyvän pelin, eikä Kenney Morrisonkaan huonolta näyttänyt. Kovasti yrittävät tapella sitä viimeistä pakkipelipaikkaa itselleen, ennen kuin Brodie palaa.
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Harjoitusmatsi vs Colorado menossa ja näkyy suorana Flamesin sivuilla: flames.nhl.com

24s jälkeen Flames meni johtoon Hudlerin hienolla maalilla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuosta Pitbatin mainitusta matsista irtosi voitto 2-0, viime yönä sitten kakkosmiehityksellä Jetsiä vastaan 3-1 pataan. Ja nyt niitä uutisia:

- Flames pudotti viisi äijää lisää AHL:ään. Morrison (D), Nakladal (D), Sieloff (D), Wotherspoon (D) ja Hathaway (C) saivat lähteä Stoctoniin, ja lisäksi Drew Shore on nyt waivers-listalla. Shore ei oikein ikinä ole päässyt Flamesissa lähelle rosteripaikkaa, eikä se onnistunut nytkään, joten aika lailla taitaa mitättömäksi tasuriksi mennä se Panthersin ja Flamesin Shore-Knight -treidi. Toki vielä on pelivuosia kummallakin edessä, ja onhan molemmat esim. hyviä aloittajia, joten mitä vaan voi sikäli tapahtua.

Nyt rosterissa on siis jäljellä 29 pelaajaa. Näyttää todella siltä, että Brett Kulak olisi pelaamassa itseään kauden avaukseen. Hieno juttu nuorelta puolustajalta, joka oli myös Jets-pelissä Flamesin parhaimmistoa, ehkä jopa paras pakki. Wilson sinnittelee vielä myös mukana, joten kahden kauppa on se viimeinen paikka rosterista, kun miettii puolustusta. Tällä hetkellä alan itse kallistumaan sen puolelle, että Kulak pääsee irti.

- Joe Colbornella peukalovamma ja noin kuukauden sivussa (week-to-week). Sikäli ei hirveän paha kolaus, että syvyyttä hyökkäysosastolla riittää, eikä Colborne ollut se kärkiketjuihin ennakoitu äijä. Ehkä jopa hyvä juttu, koska toivon henkilökohtaisesti esim. Granlundille nyt sitä läpimurtokautta, vaikka helvetin vaikeaa se näin tasalaatuisessa kilpailussa tulee olemaan. Granlund on kuitenkin pelannut hyvän campin, ja pysyi siis pääjengin mukana edelleen.

Oma toiveeni tällä hetkellä avausrosterista (nyt kun Colborne & Brodie loukkaantuneina):

Gaudreau - Monahan - Hudler
Granlund - Bennett - Frolik
Bouma - Backlund - Jones
Ferland - Stajan - Jooris

Giordano - Hamilton
Russell - Wideman
Kulak - Engelland

Rämö
Ortio
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Kyllä Flamesin rosteri rupeaa näyttämään siltä, että Playoff-paikka on täysin realistinen tavoite, melkeinpä jopa todennäköinen. Markus Granlundia olen itsekin odottanut pelaavaan rosteriin, mutta toisaalta edellä on todella monia todella hyvässä nosteessa urallaan olevia pelaajia, joten ei tuo nyt niin huolestuttavaa ole, kun vain jaksaa tehdä työtä sitten kun paikka avautuu.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Wilson ei saanut sopimusta, joten jäljellä olevista ukoista yksi terve pelaaja tippuu vielä pois. Kulak lunasti paikan, ja oikea päätös asettaa hänet Wilsonin edelle reenimatsien perusteella. Viimeinen tippuja lienee Granlund, koska kahden suunnan sopimus. Toivoa toki voi, että Raymond kuopataan tai Hiller treidataan, mutta Granlundin kohtalo se taitaa ikävä kyllä olla. Maalivahtitilanne ratkennee tuossa parin viikon jälkeen kauden alusta, mutta tällä hetkellä näyttää, että kolmella veskarilla aloitetaan.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Viimeinen tippuja lienee Granlund, koska kahden suunnan sopimus. Toivoa toki voi, että Raymond kuopataan tai Hiller treidataan, mutta Granlundin kohtalo se taitaa ikävä kyllä olla.

Jos näin tapahtuu, ei voi muuta todeta kuin todella perseestä MaGin kannalta. Mielestäni on osoittanut, että kuuluu NHL:ään (jopa hieman yllättäen, henk.koht huom!). Aina ikävää, kun sopimustekniset pelleilyt kiilaavat pelillisten asioiden edelle.

Toivotaan, että MaG kuitenkin nähdään aloittavassa kokoonpanossa ja joku muu tylysti siirretään syrjään.
 
Viimeinen tippuja lienee Granlund, koska kahden suunnan sopimus. Toivoa toki voi, että Raymond kuopataan tai Hiller treidataan, mutta Granlundin kohtalo se taitaa ikävä kyllä olla. Maalivahtitilanne ratkennee tuossa parin viikon jälkeen kauden alusta, mutta tällä hetkellä näyttää, että kolmella veskarilla aloitetaan.

Granlund lähti alas, Raymond sekä Byron waiversiin. Kolmella molarilla nähtävästi aloittavat odotetusti.

Flames assign Granlund to Stockton - Calgary Flames Transactions
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Raymond waiversiin lämmittää, ja tuo Granlund oli odotettu. @Goose :n viestiin voisi vielä sen verran sanoa, että ei nyt välttämättä voi sanoa, että sopimusteknisistä syistä pelkästään pudotettiin, kun siellä on juuri se 12 hyökkääjää kuitenkin edellä. Jooris tuli viime vuonna puskista ohi, ja on siis ainoa näistä ylhäällä olevista hyökkääjistä, jolla se kaksisuuntainen pahvi niin ikään löytyy. Myös Ferland pystyi ylhäällä vakuuttamaan Granlundia enemmän, kun sen paikan sai, ja nyt sitten meni näin. Toki siitä voidaan käydä keskusteluja, että onko Granlund hyödyllisempi kuin esim. Bollig, mutta toisaalta siinä kohtaa tullaan roolitukseen. Loppujen lopuksi vaikka varmasti paskamainen juttu Markukselle tämä on, niin nyt ylhäälle pääseminen ja paikan vakiinnuttaminen on helpompaa, kun Raymond ja Byron ovat ainakin pois tieltä (näin sen ainakin itse näen, vaikka toki mahdollista, että kukaan ei heitä nappaa ja pelaavat myös farmissa).

Se on toisaalta hieman erikoista, että ylhäällä ei ole nyt ollenkaan ns. ylimääräisiä kenttäpelaajia, mutta maalivahteja on kolme. Olisiko treidiä pukkaamassa?

Treeneissä oli jo ketjujakin nähtävillä, joten todennäköisesti näillä to-aamuyön Nucks-koitokseen:

Gaudreau - Monahan - Hudler
Bouma - Backlund - Frolik
Ferland - Bennett - Jooris
Bollig - Stajan - Jones

Giordano - Hamilton
Russell - Wideman
Kulak - Engelland
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Rämö/Hiller Panthersiin jotain sälää vastaan? Siellä voisi olla tarvetta kakkosvahdille.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Rämö/Hiller Panthersiin jotain sälää vastaan? Siellä voisi olla tarvetta kakkosvahdille.

Rämö on osin mutulla, osin jollain mediaspekulaatiolla Hartleyn suosikki, joten Hillerin kauppaaminen lienee todennäköisempää, tosin sopimuksen kannalta vaikeampaa. Panthers voisi olla ihan hyvä vaihtoehto tuolle treidille, mutta muitakin "koteja" voisi löytyä jollekin veskarille esim. Bruinsista tai Sabresista, miksei Coyotesistakin...
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Jahas ja pistetään nyt vielä uutta viestiä, kun tuli Twitterin ihmeellistä maailmaa selattua. Eli Hartleyn mukaan Rämö pelaa Canucksia vastaan Hillerin ollessa backup. Ortio kuulemma katsomossa ja depth chartissa 3. Kaksijakoiset fiilikset näin juuri noita lukeneena. Toisaalta on hyvä, että Treliving ei uskaltanut heittää Ortiota waiverseihin, mutta toisaalta huono ainakin omasta mielestäni, että on depth chartissa vasta kolmosena. Saa nyt nähdä, miten tämä tilanne ratkaistaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Habs nappasi Byronin waiverseista, joka on tietenkin hieman harmi. Vaikkei nyt pelien ratkaisija Byron olekaan, eikä saa mistään sisään, niin ainahan nuo pienikokoiset jätkät, jotka pelaavat isolla sydämellä, lämmittävät mieltä. Tällaisen viestin Byron jätti jätkille vielä ennen lähtöään. Toivottavasti saa Canadiensissa pelata mahdollisimman paljon, hyvä ukko av:lla.

Sellainen uutinen myös, että Sean Monahanille lyötiin varakapteenin A-kirjain rintaan. Ottaen huomioon kaikki Hartleyn löpinät miehen johtajuudesta, ei yllätä lainkaan. Gio siis jatkaa kapuna ja Russellilla on A, samalla kun Wideman ja Monahan sitten vähän kuin jakavat tuon toisen natsan.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ortiota voidaan vaikkapa käyttää treidipalasena jonkun vahvistuksen hankkimiseen esim. hyökkäykseen. Ortiota pidetään Flamesin tulevaisuuden ykkösvahtina, mutta itse uskon, että Flamesin ykkösvahtina on tulevaisuudessa Gillies tai McDonald. Ei Ortiota ole järkeä pitää katsomossa koko kautta. Vaihtoarvoakin voi olla miehellä enemmän kuin Hillerillä.

Flamesin tulevalle kaudelle on aika vaikea asettaa odotuksia, sillä joukkue on vielä hieman arvoitus. Paperilla Flames on vahvistunut, mutta vaikea on uskoa viime kauden kaltaiseen ylisuorittamiseen. Pakisto on vahva ja maalivahdit ihan riittäviä, mutta nojaako hyökkäys liian kapeisiin hartioihin? Jos ykkösketju slumppaisi tilapäisesti, niin löytyykö uusia vastuunkantajia? Backlundilta ja Frolikilta odotan nyt paljon ja Bennettin läpimurto NHL-tasolle olisi toivottua.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olipa pannukakku koko avaus. Aivan luokatonta peliä ekaa kymppiä lukuunottamatta. Canucks pelasi toki hyvän pelin, joten loppulukemat syntyivät sitten melko ansaitusti sen mukaan, että vierasjoukkue pelasi niin paljon paremmin. Toki siinä oli myös pari aika räkäistä maalia Canucksilta, kun mm. Sedinin jalasta kiekko maaliin ja sitten vielä se Widemanin käsittämätön ohjuri omiin, mutta tähänkin pitää kyllä todeta, että kun Nucks vei peliä ja laukaukset noin selvästi, niin ei se nyt mikään ihme ole, että jostain kimpoilee välillä sisäänkin. Erityisesti Flamesin peliä leimasi mielestäni se, että jalka ei liikkunut niin kuin yleensä, jonka kautta syöttöketjut tyssäsivät lyhyeen ja pääseminen tekopaikoille oli helvetin hankalaa.

Mieleen ei kotijoukkueesta jäänyt oikeastaan kukaan hyvissä merkeissä. Ehkä nyt Giordano oli oma itsensä ja katkoi paljon syöttöjä ja teki peliä edistäviä ratkaisuja paremmin suhteessa muihin. Hamiltonin ekan pelin jälkeen Flames-paidassa miehestä huomaa, että potentiaalia kyllä löytyy, ja jätkä on ihan huikea luistelija, mutta toisaalta ainakin viimeöisessä pelissä järkeä hieman puuttui tietyissä ratkaisuissa. Kulak suoriutui debyytistään hyvin, koska ei tehnyt virheitä, ja pystyi pelin avaamiseen paineenkin alta.

Loppujen lopuksi kauden avauksesta voisi todeta, että vaikka vituttaa tuollainen sekoilu, niin saattaa olla toisen kautta hyvä, että vetivät noin vihkoon. Pysyy meinaan mopon eturengaskin nyt tiukasti maassa seuraaviin peleihin lähdettäessä. Ei saa luulla itsestään liikoja varsinkaan näin tasaisessa sarjassa, se sama työnteko mitä viime vuonna oli, pitää säilyä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
No nyt oli jo paljon paremman näköistä, ja lopulta ansaittu voitto, joka oli samalla Hartleyn sadas Flames-päävalmentajana. Tiivistettynä voisi sanoa, että Flames hallitsi ekaa ja kolmatta, kun taas Canucks toista erää. Flames tuli jälleen kovaa peliin, ja esim. Mason Raymondkin oli yllättävän pirteä ainakin matsin alkupuolella. Flamesin parasta antia oli toki tuo tappavan hyvä ykkösketju. Gaudreau jatkoi maagista tanssiaan kiekon kanssa, ja oli ansaitusti pelin ykköstähti. Hudler (0+2) ja Monahan (1+0) säestivät myös hyvin.

Jatkoaika oli varsin mielenkiintoinen. Jos vertaa esim. tuohon Tampa-Philly -pelin jatkoaikaan, jossa mentiin vauhdilla päästä päähän, niin tässä pelissä ainakin Flames pyrki selvästi varovaisempaan taktiikkaan. Kun Canucks sai jatkoajan alussa paineen Flames-päätyyn ja mm. Sedinit rakensivat yhden huippupaikan, jonka Hiller nappasi, niin seuraavaan aloitukseen Flames heitti vain yhden hyökkääjän ja kaksi pakkia. Myös seuraava vaihto mentiin samalla taktiikalla, kun paine oli edelleen Flames-päädyssä. Todella tarkasti yrittivät omaa päätä pelata, ja kun lopulta Flames sai kiekon takaisin, hyppäsi kentälle jälleen kaksi hyökkääjää ja puolustaja. Lopulta sitten kiekkoa vain pidettiin hallussa Canucks-hyökkäyspäässä ja yritettiin vähän kuin väsyttämällä saada se maalipaikka. Lähellä oli Canucksin 2vs1, kun Sutter sai lyötyä kiekon Gaudreaun lavasta hyökkäyssinisen lähettyvillä. Wideman tuli kuitenkin erinomaisesti vastaan ja siitä aukesi heti 2vs1 Flamesille, jonka Gaudreau hyödynsi.

Pari peliä nyt takana, ja eniten sitä toivoisi vähän muualtakin tehoja kuin pelkältä ykkösketjulta. Bennettin ketju oli toki aika hyvä myös, kun Frolik ja Raymond toivat siihen nopeutta. Viimeistely kuitenkin ontui, ja ykkösketjun tehoilla siis lopulta pärjättiin riittävän hyvin. Erityisen paljon tykkäsin kolmannen erän alusta, jossa Flames painoi hullun lailla päälle ja peli pyöri käytännössä koko ajan Canucks-päädyssä. Miller otti isoja koppeja, mutta lopulta Monahan pääsi sitten maalinedustalta paukuttamaan tasoituksen. Tuon maalin jälkeen passivoiduttiin sitten turhaan, vaikka toisaalta pelitilanteiden tasaantuminen saattoi johtua myös siitä, että Canucks pyrki aktiivisempaan peliin. Sekin vei hieman momentumia erän loppupuolella Canucksille, että hyvän hyökkäyspaineen lopuksi Frolik sai jäähyn. Flames-alivoima oli tosin erinomaista tuossa kohtaa peliä.

Miller oli tosiaan kotijengiltä erittäin hyvä, kun taas Sedinit saatiin aika hyvin pimennettyä. Ehkäpä Canucksin paras oli Horvat, joka teki yv-maalin ja oli nähdäkseni Nucksin vaarallisin pelaaja. Nuoruuden esiintuloa tuo peli oikeastaan oli kokonaisuudessaan, kun vanhin maalintekijä oli Flames-uran avausmaalillaan Hamilton. Maalivahtipeli toimi myös Flamesillä hyvin, kun Hiller otti pari näppärää koppia, eikä sylkenyt sitä kiekkoa niin paljoa eteensä kuin yleensä. Selvästi parempi peli siis Flamesilta ekaan verrattuna. Nyt pystyttiin hallitsemaan peliä ainakin ajoittain enemmän, mutta vielä kaipaisin hieman lisää sitä, että kiekko pyritään pelaamaan paineen alta nopeilla lyhytsyötöillä, koska parissa kohtaa sitä roiskittiin vähän turhaan pleksien kautta, vaikka syöttötilaakin olisi ehkä ollut.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Edellisessä viestissä unohtui mainita vielä Brett Kulakin vahva sisääntulo. Pelannut nyt kaksi änärimatsia kuin aikamies, ja näyttää niin hyvältä, että vaikea passittaa farmiin Brodien paluun jälkeen, jos jatkaa samaa rataa. Kulakista tulee väkisin Brodie mieleen, kun on kerran hyvin liikkuva neloskierroksen varaus. :)

Josko saataisiin veskaritilanteeseenkin hiljakkoin selvyys, kun Sabresilla voisi nyt olla Hillerille/Rämölle käyttöä Lehnerin loukin myötä. Kattellaan.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Hartelyltä vähemmän yllättäen ylistystä Monahanille:

"He's approaching 35 with 21-year-old legs. He's a treat to coach. You teach him once and it’s in the computer, it’s in the books. He’s probably one of the smartest young players that I’ve ever coached. He understands the game, has a feel for the game and, like Johnny (Gaudreau), he’s coming up with the big goals."
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Blues oli jälleen parempi, mutta Flamesille tarjottiin mahdollisuutta ottaa pisteitä. 1. erässä päästiin pelaamaan neljä kertaa ylivoimaa, mutta erätauolle mentiin vain 2-1 johdossa ja laukaukset Bluesille 14-7. Toinen erä olikin sitten järkyttävän huono ja Blues vei sen 3-0. Kolmannessa erässä nähtiin sitten taas loppukiri, joka jäi kuitenkin vajaaksi.

Positiivista oli se, että vihdoin nähtiin maaleja muiltakin, kuin 1-kentältä. Toivoisin vielä, että myös Hamiltonilta ja Giordanolta saataisiin paremmin tukea hyökkäykseen. Ottelun paras Flames-pelaaja Wideman on nyt tehnyt kolme kertaa sen verran pisteitä, kuin muut joukkueen pakit yhteensä. Kulak ja Raymond ovat olleet positiivisia yllätyksiä tähän mennessä, myös Frolik on pelannut omasta mielestäni hyvin tähän mennessä.

Bouma ilmeisesti loukkaantui ja Rämö aloittaa Jetsiä vastaan.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Eikä pelkästään ilmeisesti, sillä Bouman pohjeluu murtui ja sivussa arviolta kolme kuukautta. Niin sympaattinen ja pelityyliltään hullu kuin Bouma onkin, niin eihän se nyt taaskaan pystynyt ehjään kauteen. Granlundin nostouutista aloin odotella Bouman tilanteesta kuultuani, ja sieltähän Makke myös nostettiin, ansaitusti.

Bluesia vastaan oltiin tosiaan aika lähellä, muttei kuitenkaan. Viime kaudelta tutuimmat synnit leimasivat peliä, eli laukaukset hävittiin ja kiekkoa roiskittiin vähän liikaa. Mielestäni tuolla pakistolla pitäisi pystyä kiekollisempiin paineen alta lähtöihin. Kulak on toki ollut yllättävän hyvä, ja tällä hetkellä ei ole se mies, joka tippuu leikistä pois Brodien paluun jälkeen.

AHL:ssä lähti muuten kausi myös viikonloppuna käyntiin. Stocktonissa nähtiin Rockfordin kiirastuli, kun Heat takoi tylysti 7-0 pataan Hawks-farmia. Pelin parhaimmistona juurikin nostettu Granlund (1+2) sekä Jakub Nakladal, jonka pommi oli kuumana. Nakladalille myös 1+2, ja ilmeisesti kaikkki tehopisteet tuli lämärin myötä, kun kaksi niistä ohjattiin maaliin. Ei hullumpi debyytti myöskään Jon Gilliesille, jolle siis vajaalla parillakymmenellä torjunnalla nollapeli.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Vihdoinkin Jetsiä vastaan 2-kenttä on muodossa Bennett-Backlund-Frolik. Uskon, että molempien peli lähtee kulkemaan paremmin, kun pääsevät taas samaan ketjuun, joka toimi jo viime kaudella hyvin. Frolik sopii siihen varmasti myös hyvin ja sitä kautta tullaan saamaan tehoja muiltakin, kuin 1-kentältä.

Olisi myös mielenkiintoista nähdä jossain vaiheessa Kulak Gion parina, koska Gio-Hamilton ei ole ainakaan vielä vakuuttanut mitenkään hyvältä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Backlundin ketjulta saatiinkin heti ottelun alussa tehoja, mutta siihen ne tehot sitten jäivätkin. Harvoin otteluja voitetaan yhdellä maalilla. Avauserässä kuitenkin oli paikkoja tehdä useampikin maali ja joukkue pelasi hyvin Jetsien onnekkaaseen tasoitusmaaliin saakka. Sen jälkeen ote siirtyi selvästi Jetseille, jota myös edesauttoi Jooriksen 6min jäähyt toisessa erässä. Oikeastaan Jetsien toinen maali roikkui pitkään ilmassa ja olisin ollut tyytyväinen yhteenkin pisteeseen.

Ottelun voittomaali menee Rämön piikkiin, mutta muuten pelasi erinomaisen ottelun. Kenttäpelaajista paras oli mielestäni Giordano, pelasti ainakin kolme kertaa aika varmalta näyttäneen maalipaikan. Russellille ja Widemanille molemmille -3. Wideman olikin molemmissa maaleissa isossa roolissa, mutta Russell teki taas kuusi tärkeää blokkausta.

Seuraavaksi olisi vuorossa vähän helpompi vastus Oilersin muodossa, josta olisi jo pakko ottaa voitto. Sen jälkeen taas luvassa paljon vaikeita vastustajia.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Helvetin epäonninen peli. Flames oli ekassa erässä parempi ja tokassakin hallitsi tasoitukseen asti (Giordanolla esim. tolppa). Sitten tuo tasoitus oli aikamoinen munkkipulla, ja momentum Jetsille. Loppu oli sitten aika paskaa, ja kamala hörppy Rämöltä pahimmalla mahdollisella hetkellä, vaikka pelasikin muuten hyvin. Kiteytettynä siis vitutusta nostattava pelitapahtuma oli. Tuon paskan fiiliksen keskiöstä pitää kuitenkin myös huomioida, että yleensä vastustaja niitä tuurimaaleja saa enemmän aikaan, kerran toimittaa sitä kiekkoa aktiivisemmin sinne maalille. Vedot siis hävittiin jälleen, vaikka aika tasaiselta peli noin niin kuin muuten näytti.

Päästäkää se perkeleen Ortio jo irti! Granlund myös.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös