Kiekko-Espoon viestintä & markkinointi

  • 637 941
  • 2 816
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Haastattelut on ihan kivoja, mutta en tiedä onko vaivan arvoista, jos niitä katsoo 400 ihmistä. Juuri on muuten lisätty Markus Poukkulan ja Timi Lahtisen haastattelut Bluesin YouTube-kanavalle.

On vaivanarvoista ja katsojamäärää saadaan nostettua helposti ja ihan ilmaiseksikin linkittämällä twitteriin/facebookiin aina kun Youtube-kanavalle ilmestyy lisää matskua.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ihme juttu. Huomasin että Bluesin youtube kanavalle on kyllä lisätty matskua 10.8. mutta eipä noita ole Facebookissa, Blues.fi sivulla tai täällä Jatkoajassa mitenkään mainittu. Tai sitten on vaan menny ohi. No linkitetään nyt sitten tänne jos vaikka sattuis olemaan kohtalotovereita.

10.8.2015 | Eero Somervuori
10.8.2015 | Kim Hirschovits
10.8.2015 | Jyrki Aho

Ei kyllä pelaajien jargonhaastattelut ihan hirveästi nappaa.
Perusjargon haastattelut on tosiaan aika tylsiä. Tiedä sitten kannatasko ottaa mallia vaikka "nhl puck personalities" jossa pelaajat vastaavat hieman hoopoihin kysmyksiin. Tai ottaa mallia Montreal Canadiensista joilla on tämmöinen the Duel formaatti jossa pistetään kaksi pelaajaa kisaamaan vasttakain jossain hölmössä jutussa. Varmaan tuntuu että tohonahn menee aika ja ehkä ihan vähän rahaa, mutta uskon että ennen pitkään tällaset jutut suomessakin yleistyy. Kuitenkin tuolta rapakon takaa näitä vaikutteita otetaan ja olihan joskus facebook fanisivu tai youtube videot uusinta uutta.

Kaikki viestissä olevat linkit menvät youtubeen.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Espoon dösiin on ilmestynyt Bluesin mainoksia. Penkkien selkämyksissä ottelukalenteri. Markkinointia on kuin onkin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitä niissä mainoksissa sanotaan? Mikä on syy, miksi tulla hallille?
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Ite luin vain tuon sisältöisen viestin toisaalta. En ole siis nähnyt. Jos joku on, voisi antaa lisätietoja.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Dösän kyljestä bongattu iso "Espoo on sininen" teksti ja bluesin logo joiden taustalla sinisävyinen kuva pelaajista tuulettamassa maalia. Yllättävän näyttävä setti! Seutulinja siis kyseessä, joten tsädin puolellakin näkyy.
 

melooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Scott Foster
Lippupalvelun verkkokaupasta bongasin että 404- ja 406-katsomoiden reunoihin irtoliput nykyään 10 euroa! Hyvä ratkaisu minusta. Tätä mainostettiin siis jo eilen matsissa, mutta bluesin sivuilla ei toistaiseksi mitään mainintaa, outoa. Jokatapauksessa voimassa jo huomisessa Ässä-pelissä.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Lippupalvelun verkkokaupasta bongasin että 404- ja 406-katsomoiden reunoihin irtoliput nykyään 10 euroa! Hyvä ratkaisu minusta. Tätä mainostettiin siis jo eilen matsissa, mutta bluesin sivuilla ei toistaiseksi mitään mainintaa, outoa. Jokatapauksessa voimassa jo huomisessa Ässä-pelissä.
Ihan hyvä veto, nyt saadaan toivottavasti yleisöryntäys aikaiseksi myös tuleviin peleihin, koska joukkue tarvitsee kannattajia ja kannattajat joukkuetta etenkin nyt kun joukkue on saanut juonesta kiinni vaikeahkon alkukauden jälkeen. Kotiyleisön äänekäs tuki on joukkueelle kaikki kaikessa koska vain sillä joukkue voi menestyä ja saavuttaa tavoitteensa. Nyt olisi myös espoolaiskannattajien aika vastata huutoon ja tulla sankoin joukoin hallille tämän kädenojennuksen seurauksena, joten tuumasta toimeen ja sanoista tekoihin, hyvät kannattajatoverini.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Niin, siis noilla hinnoilla saadaan tuleviin matseihin lisää väkeä sillä edellytyksellä että asiasta myös tiedotetaan jossakin. Muussa tapauksessa käy vain niin että ne jotka muutenkin ostaisivat lipun maksavat siitä vain vähemmän eli seura tekee lisää tappiota.

Edit: Ja lisätään nyt vielä ettei jää epäselväksi: tarpeellinen korjausliike, 20 euroa halvimmista aikuisten lipuista oli liikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Niin, tämähän on sama asia kuin se kauppa joka on ison pilvenpiirtäjän 7. kerroksessa. Vaikka se olisi auki tosi kivasti ja sen hinnatkin olisivat ihan kohdillaan, ei siellä kävisi kukaan jos se ei kertoisi asioista myös muille kuin niille jotka kaupasta ovat jo kiinnostuneet.

edit: noin muuten ihmettelen tuota jäykkyyttä lippujen hinnoissa. Irtoliput voisivat ihan hyvin maksaa eri hinnan eri peleihin. Esim. lauantain HIFK-matsi nyt vaan todennäköisemmin kiinnostaa suurempaa massaa kuin tiistainen HPK-peli. Mikä järki on siinä, että lippujen hinnat ovat silti tismalleen samat? Enkä tarkoita mitään "paikallispelilisää" vaan ihan portaittaista skaalautuvuutta, joka voi vaihdella kauden aikanakin. Alkusyksyn tiistai-HPK:hon voisi päästä esim. femmalla, lopputalven playoff-kirin tiistai-HPK:hon sitten jo esim. 15:llä eurolla.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Irtoliput voisivat ihan hyvin maksaa eri hinnan eri peleihin. Esim. lauantain HIFK-matsi nyt vaan todennäköisemmin kiinnostaa suurempaa massaa kuin tiistainen HPK-peli. Mikä järki on siinä, että lippujen hinnat ovat silti tismalleen samat? Enkä tarkoita mitään "paikallispelilisää" vaan ihan portaittaista skaalautuvuutta, joka voi vaihdella kauden aikanakin. Alkusyksyn tiistai-HPK:hon voisi päästä esim. femmalla, lopputalven playoff-kirin tiistai-HPK:hon sitten jo esim. 15:llä eurolla.
Valioliigatyyppinen jako koreihin hinnoittelun osalta riippuen vastustajasta (3-5 vaihtoehtoa) voisi olla ihan hyvä mutta muuten vierastan edelleen sitä hinnan alentamista. Sitä kokeiltiin jo 2011-12 (?) jolloin yläkatsomoliput olivat koko kauden sen 10€. Mä kun valitettavasti uskon että se lähinnä johtaa siihen että entisestään lisääntyy se että ostetaan halvin lippu ja mennään istumaan joko alakatsomoon tai baariin. Ensin mainitunhan saisi poistettua jo ihan sillä että järjestyksenvalvojat tarkistaisivat liput kun ihmiset tulevat katsomoon mutta milloin kukaan on nähnyt että tällaista tapahtuisi? Se Fanipääty 103 oli varmaan ainoa paikka Clubkatsomon lisäksi jonne lippuja on tarkastettu.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Valioliigatyyppinen jako koreihin hinnoittelun osalta riippuen vastustajasta (3-5 vaihtoehtoa) voisi olla ihan hyvä mutta muuten vierastan edelleen sitä hinnan alentamista. Sitä kokeiltiin jo 2011-12 (?) jolloin yläkatsomoliput olivat koko kauden sen 10€. Mä kun valitettavasti uskon että se lähinnä johtaa siihen että entisestään lisääntyy se että ostetaan halvin lippu ja mennään istumaan joko alakatsomoon tai baariin.

Yläkatsomostahan näkee pelin varsin hyvin, pl. ehkä ylimmät rivit. En siis oikeastaan nää mitään syytä siirtyä sieltä mihinkään. Voisihan sitä kuitenkin painottaa, että on sosiaalisesti paheksuttavaa (ja kiellettyä) mennä halvemmalla lipulla kalliimmille paikoille. Jos ajatellaan että se on "maan tapa", niin syyllisyydentunto on varsin pientä.

Aloin muuten aktiivisesti käydä Bluesin peleissä juuri tuolla viimeisellä Salonojan kaudella. Sytykkeenä oli kympin liput. Pelissä käymisestä tuli tapa, ja seuraavalle kaudelle ostinkin jo kausikortin. Tuolla samalla kaudella noin viidessä pelissä kävi myös HIFK:ta kannattava kaverini. Hän kävi mieluummin Bluesin kuin HIFK:n peleissä, koska liput Nordikselle olivat liian tyyriitä (matka Baronalle oli pidempi). Välillä tuntuu ettei millään muulla tekijällä kuin säällä ole vaikutusta katsojamäärään, mutta kyllä lipun hinta on tärkeä tekijä.

Täytynee toivoa seuraavalle puolelle vuodelle tasaisen harmaata mutta kuivaa säätä.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Valioliigatyyppinen jako koreihin hinnoittelun osalta riippuen vastustajasta (3-5 vaihtoehtoa) voisi olla ihan hyvä mutta muuten vierastan edelleen sitä hinnan alentamista. Sitä kokeiltiin jo 2011-12 (?) jolloin yläkatsomoliput olivat koko kauden sen 10€.

Samat fiilikset. Sitä paitsi lippualen aikaansaaman katsojamäärän lisäyksen pitää olla todella huomattava että seura lopulta hyötyy siitä rahallisesti. Yksinkertainen laskutoimitus: Jos yläkatsomolippu oli aiemmin 20 euroa ja nyt 10 euroa pitää kyseisen hintaluokan lippujen ostaminen enemmän kuin tuplaantua että seura pääsee tuossa plussan puolelle. Toivon parasta mutta pahoin pelkään että tämä tuottaa lisää talousvaikeuksia jo ennestään persaukiselle seuralle.

Onko muuten tuo 10 egen lippu kaikkialle 404 ja 406 katsomoihin vai pelkästään katsomoiden huonommille paikoille eli ylimmille ja alimmille riveille?
 

KukkoMiikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Yksinkertainen laskutoimitus: Jos yläkatsomolippu oli aiemmin 20 euroa ja nyt 10 euroa pitää kyseisen hintaluokan lippujen ostaminen enemmän kuin tuplaantua että seura pääsee tuossa plussan puolelle.

Tällä kaavalla itsekin lähtisin tässä ahdingossa ja katsojakadossa ajattelemaan asiaa. Luultavasti hinnoittelu tähtää kuitenkin myös esimerkiksi näihin asioihin:

-Hallille saataisiin houkuteltua täysin uusia katsojia
-Hallille saataisiin katsojia, jotka vaihtaisivat esim. kauden aikana ostetut kaksi 20e lippua viiteen 10e lippuun
-Hallilla käyvät faijat toisivat lapsensa mukaan nyt kun se ei maksa 100e / peli
-Jo pelejä katsomassa käyvät fanit saisivat houkuteltua kaverinsa hallille 'tutustumaan' Bluesiin
-Pääkaupunkiseudulla asuvat vaikkapa JYP-fanit valitsisivat HIFK-JYP otteluiden sijaan Blues-JYP:n kohtuullisemman hinnan takia
-Yms.

Jollain keinolla hallille on saatava porukkaa ja vaikka tämä hinnoittelu ehkä toisikin lyhyellä aikavälillä menetyksiä lipputuloissa, saattaa se pitkällä aikavälillä kuitenkin olla hyväkin ratkaisu. Jotain tietysti on pakko kokeilla, mutta jotenkin vaan tuntuu että yllä olevan listan caseihin olisi mahdollista kokeilla muitakin lääkkeitä (kausarilla kaveri mukaan halvemmalla, perheliput, lippupaketit, vieraskausarit, 10 ennalta valitun pelin kausarit, ...).

Olisi mielenkiintoista tietää onko katsojatavoitetta nostettu hinnoittelun muutoksen myötä. Jos esimerkiksi 10% lipuista myydään 10e aikaisempia laskelmia halvemmalla, tarkoittaisi tämä ~3300€/peli eli noin 90 000€ vähemmän lipputuloja kauden aikana jos tavoite pysyisi samana. Entä jos alennusten sijaan koitettaisiinkin joskus saada lisää rahaa esimerkiksi idealla: maksa 10e lisää ja päivitä kausikorttipaikkasi Club-lippuun valitussa pelissä?
 
Viimeksi muokattu:

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Pari kautta sittenhän fanikausarin haltijat saivat kesken kauden ylimääräisen kausarin "pyydä kaveri mukaan"-hengessä. Silloin toi seisomakatsomo oli aina täysi, sittemmin sieltä on kadonnut osa porukasta. Olisi mielenkiintoista tietää miten moni ilmaiskausarin saaneista jatkoi "oikealla" kausarilla ja käy hallilla edelleen. Tosta voisi varmaan vähän päätellä sitä miten suuri prosentti ilmais-/alennuslipuilla peleihin tulevista saadaan koukkuun tuotteeseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Onko muuten tuo 10 egen lippu kaikkialle 404 ja 406 katsomoihin vai pelkästään katsomoiden huonommille paikoille eli ylimmille ja alimmille riveille?
Tästä Blues.fin jutusta näkee hyvin mitkä noin 10 euron paikat on. Nyt vaan täytyy toivoo että järkkärit sitten oikeasti valvoo tota että jengi ei sitten istuu oikeilla paikoilla ja oikeassa katsomossa.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Tästä Blues.fin jutusta näkee hyvin mitkä noin 10 euron paikat on. Nyt vaan täytyy toivoo että järkkärit sitten oikeasti valvoo tota että jengi ei sitten istuu oikeilla paikoilla ja oikeassa katsomossa.

No eihän sellainen oikeasti ole millään mahdollista eikä kyllä edes järkevää että stevari ohjaa jokaisen katsojan omalle paikalleen ja vahtii ettei kukaan pelin aikana laske persettään "väärälle" penkille. Sitä paitsi niin kauan kuin kukaan ei vie toiselta hänen ostamaa paikkaa niin aivan sama. Tilaa tuolla hallissa taatusti on joka pelissä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No eihän sellainen oikeasti ole millään mahdollista eikä kyllä edes järkevää että stevari ohjaa jokaisen katsojan omalle paikalleen ja vahtii ettei kukaan pelin aikana laske persettään "väärälle" penkille.
No osaa se järkkäri varmaan tarkistaa lipun ja katsoa sen verran että kääntyykö halipislipun ostaja vasemalle vaiko oikealle siitä portaista.

Sitä paitsi niin kauan kuin kukaan ei vie toiselta hänen ostamaa paikkaa niin aivan sama. Tilaa tuolla hallissa taatusti on joka pelissä.
Ja just tollasen asenteen takia mä en ole ikinä kannattanut sellaista ideaa että noissa yläkatsomoissa olisi eri hintaisia lippuja. Jos sillä ei ole väliä missä istuu niin sitten niiden lippujen pitää olla samanhintaisia.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Ja just tollasen asenteen takia mä en ole ikinä kannattanut sellaista ideaa että noissa yläkatsomoissa olisi eri hintaisia lippuja. Jos sillä ei ole väliä missä istuu niin sitten niiden lippujen pitää olla samanhintaisia.

Koitanpa vielä vähän selventää omaa ajatteluani. Jos minä ostan lipun jollekin paikalle menen sinne istumaan. Uskon että useimmat muutkin tekevät niin. Mutta en kyllä ole mustasukkainen siitä että vieressä oleva tyhjä paikka myös pysyy tyhjänä ellei kukaan ole juuri siihen ostanut lippuaan.

Tulee vähän mieleen yksi kerta kun menin kauppakeskuksessa maksulliseen vessaan. Sieltä tuli ennen mua ulos ukkeli joka näki selvästi että aion mennä hänen jälkeensä. Tyyppi otti ovesta kiinni ja oikein paiskasi sen kiinni edestäni etten vain mene sisälle samalla maksulla vaan laitan sinne luukkuun oman kolikkoni.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ja just tollasen asenteen takia mä en ole ikinä kannattanut sellaista ideaa että noissa yläkatsomoissa olisi eri hintaisia lippuja. Jos sillä ei ole väliä missä istuu niin sitten niiden lippujen pitää olla samanhintaisia.

Mun mielestä ajattelumallina hieman väärä on hinnoitella liput sen mukaan, että kaikki liput maksavat sen verran, kun niistä on parhaimmillaan mahdollista saada ja samalla yleisömäärän kustannuksella haalia sama vanha euromäärä kasaan, mutta pelata pelit puolelle hallille.

Kun nuo halvat pienet katsomot myydään nyt tällä edukkaammalla hinnalla loppuun, niin tulee varmasti ihmisiä jotka sitten kääntyvät ostamaan jotkin kalliimmat liput. 100% varmasti on edelleen myös asiakkaita jotka joka tapauksessa ostavat nuo keskikatsomon liput, vaikka reunoissa onkin halvempia. Tällöin voittaa kaikki, etenkin pitkässä juoksussa.

Kylmä totuus kuitenkin on se, että yleisöä on pakko saada halliin keinolla millä hyvänsä, että millään ottelutapahtuman kehittämisellä olisi edes virkaansa. Muutenhan yläkatsomot voisi laittaa kiinni kokonaan ja pelata pienemmässä hallissa ja taas nostaa pikkasen lipun hintoja. Kyllä meitä elinkautisvankeja siellä olisi kuitenkin katsomassa ja seura saisi taas saman rahan?
 

BlueTaco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Red Wings
Koitanpa vielä vähän selventää omaa ajatteluani. Jos minä ostan lipun jollekin paikalle menen sinne istumaan. Uskon että useimmat muutkin tekevät niin. Mutta en kyllä ole mustasukkainen siitä että vieressä oleva tyhjä paikka myös pysyy tyhjänä ellei kukaan ole juuri siihen ostanut lippuaan.

Minua taas ärsyttää kun alakatsomoon (vaihtoaitioiden taakse) virtaa ensimmäisen erän puolenvälin ja tokan erän alun välissä väkeä jotka eivät sinne ole lippua hankkineet. Näihin nomadeihin kuuluu sekä lapsia että aikuisia.

Kyllä minua harmittaa se että minä olen lipustani maksanut paljon isomman hinnan kuin ne jotka ostavat halvimman lipun ja scouttaavat sitten mitkä paikat jäävät vapaaksi.

Se, jos joku vaihtaa paikkaansa saman hintaisen katsomon sisällä tilan salliessa, on mulle ok. Muuten on epäoikeudenmukaista niille jotka ovat lipustaan täyden hinnan maksaneet.

Se että kaikki eivät tätä tee ei poista tätä ongelmaa. Eritasoinen hinnoittelu toimii sitten paremmin kuin hallin täyttöaste on korkeampi.

Ja kenenkään ei tarvitse tulla sanomaan että ei tarvitse ostaa lippuja alakatsomoon.
 
Suosikkijoukkue
Ukrainan armeija, Pelsut, Kiekko-Espoo
Tuo ärsyyntyminen on vähän sukua sille että aina jos irtolippujen hintaa lasketaan aloitetaan keskustelua siitä, että meitä kausarin ostaneita nyt sorretaan. Ikäänkuin me menettäisimme jotain jos joku muu saa etua. No, suomalainen on valmis maksamaan viisikymppiä siitä että hänen naapurinsa ei saa satasta.

Itse jaksan niuhottaa lähinnä siitä jos seuran subventoimia halpoja kannattajakausareita (tai irtolippuja) käytetään "väärin" eli ei tulla kannattajakatsomoon pitämään ääntä.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mun mielestä ajattelumallina hieman väärä on hinnoitella liput sen mukaan, että kaikki liput maksavat sen verran, kun niistä on parhaimmillaan mahdollista saada ja samalla yleisömäärän kustannuksella haalia sama vanha euromäärä kasaan, mutta pelata pelit puolelle hallille.
Eiku se ongelma on se että siellä ei ole kontrollia sen suhteen kuka istuu missäkin. Jos pystyt ostamaan 10 egen lipun ja silti istumaan 20 egen paikalla, niin se johtaa siihen että osa porukasta ei enää osta sitä 20 egen paikkaa vaan sitten hallilla "salaa" hiipii sinne 20 egen paikalle ottelun aikana. Jos lähdetään siitä että tietty katsomonosa on kalliipi kuin toinen niin siitä pitäisi pitää sitten kiinni. Eihän yläkatsomon lipulla sais esim. mennä katselemaan sitä matsia alakatsomoon paremmille paikoille vaikka osa porukasta harrastaa sitäkin.

Se että järkkärit pitäis katsomokuria vaan tarkoitta sitä että kuluttajalla säilyy motiivi ostaa se lippu kaaliimalla jos haluaa paremmalle paikalle. Ja jos kuluttaja haluaa osataa paremman paikan niin se sitten näkyy Bluesin kirstussa. Siksi on tärkeetä Bluesin toimiston näkökulmasta että ne 404, 405 ja 406 paremmat paikat säilyttää edelleen arvonsa. Ei mulla ole mitään sitä vastaan että noita 10 euron lippuja on olemassa, kunhan vaan järkkärit hoitaa hommansa. Se taas on pitkässäjuoksussa Bluesin etu.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös