Jesse Puljujärvi – supertähti

  • 835 747
  • 2 679
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän Marjamäelläkään koskaan se ole kirjaimellisesti tarkoittanut sitä, että aina on edellisen pelin onnistujat kentällä. Lauri on antanut siimaa pelaajille ja katsellut miten hän valmennuksellaan voi vaikuttaa pelaajan onnistumisiin. Takarajahan tälläkin on. Sen jälkeen jotkut menevät katsomoon, jotkut Hokkiin, joidenkin sopimus puretaan... Tempoilevaksihan se muuttuisi, jos porukka vaihtuisi koko ajan aina päivän fiiliksen mukaan.
Olen samaa mieltä, että kovin hätäisiä liikkeitä ei kannata tehdä. Mutta Puljujärvi ei ole saanut mitään aikaiseksi enää pitkään aikaan. Toisaalta, kun Kestilä ei ole sen jälkeen pettänyt kun ensimmäisen näytönpaikkansa sai, miksei häntä voisi peluuttaa edelleenkin? Antaa mennä vaan niin kauan kun putki kulkee.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Treenimatseissa Kestilä on tehnyt, mitä pari pinnaa ja Mäenalanen yhden maalin? Kyllä on pojat latoneet taululle järjettömät tehot. Kyllä noilla näytöillä Puljujärvi pitää passittaa Hokkiin loppukaudeksi.

Tää keskustelu on lähtenyt nyt aivan ihmeellisille raiteille. Kyllä, Puljujärvi ei ole (vielä) saanut tehtyä tehoja yhtä syöttöpinnaa lukuunottamatta ja pelaamisessa on parannettavaa. Joku tuossa nosti Mikko Rantasen viime kauden oivallisesti esille ja toivoisinkin nyt ihan vilpittömästi, että annetaan joukkueelle, pelaajille ja myös Jesse Puljujärvelle aikaa. Katsellaan nyt tosiaan se 10-20 SM-liigamatsia ja tehdään sitten analyysiä siitä, miten on mennyt. Muutama hassutelumatsi Jukureita ja kumppaneita vastaan sekä kolme CHL-peliä eivät ole riittävä pelimäärä analyysien tekemiseen siitä, että missä kenenkin pelaajan pitäisi pelata, kuka on onnistunut ja kuka ei.

Sinullahan vaikuttaa äärimmäisen syvällinen käsitys olevan lajista. ;) Ensinnäkin, Kestilä on tahkonnut erittäin hyvät tehot pelaamissaan otteluissa ja Mäenalanenkin jopa tehojen puolesta kohtuullisesti onnistunut, erityisesti rooliinsa nähden. Pointti on kuitenkin siinä, että pelaajaa ei voi mitata pelkästään tehojen perusteella - siis jos vähänkään lajia ymmärtää. Molemmat vertailukohdat Puljulle ovat huomattavasti Jesseä kokonaisvaltaisempia pelaajia, osaavat siis muutakin kuin luistella suoraan päästä päähän. Lisäksi Jesse on saanut kyllä vastuuta, jääaikaa, ylivoimaa ja ketjukavereita ihan eri malliin kuin kaksi mainittua verrokkia. Ja minä en nyt puhu tässä pelkästään muutaman viikon horisontista, tai teksti-tv:n pistepörssistä. Puljua on hehkutettu maasta taivaaseen pitkin viime kautta, osin ansioista, osin ehkä hieman turhaankin. Tämä on oletettavasti vain lisännyt nuoren pojan paineita ja on mahdollisesti osasyy alisuoriutumiseen, tai sitten taso vain yksinkertaisesti on tämä - tässä vaiheessa herran elämää.

Kuka Puhui Jessen passittamisesta Hokkiin koko kaudeksi, muu kuin hra (/rva?) Drama Queen itse? Minä ainakin heitin, että hakisi sieltä tehoja ja itseluottamusta. Samalla korostin, että kauden aikanakin voi tuossa iässä tulla huomattavaa kehitystä, jolloin voisi pojan kutsua takaisin edustukseen.

Jessellehän on annettu aikaa jo pitkälti koko viime kausi, jonka aikana ei mielestäni mestarijoukkueen vakiokokoonpanoon oikeuttavaa menoa nähty, varsinkaan jos puhutaan kokonaisvaltaisesta pelaamisesta. Jos taas puhutaan vain keskiverto nuoresta pojasta, niin onhan Jesse erinomainen pelaaja, mutta ei silti mielestäni TÄLLÄ HETKELLÄ valmis Suomen mestarien ykkösvitjaan, jos pelkästään absoluuttista suorittamista katsotaan ja unohdetaan että kyseessä on puolen Suomen suosikki-poika.

Rantaseen jos vertailua tehdään, niin kyllähän Mikko oli ja on kokonaisvaltaisesti ihan eri tasolla kuin Puljujärvi tällä hetkellä. Jessen kohdalla pointti on nimenomaan se, että kyseessä on timanttimnen nuori lahjakkuus, joka on vasta kasvamassa kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi liigan vaatimalle tasolle, tai ainakaan Kärppien vaatimalle. Kyseessä on Kärppien heikoin pelaaja ilman kiekkoa, eikä kiekon kanssakaan ole oikein mitään sattunut viime aikoina. Mutta uskon ja toivon, että ajan kanssa alkaa tapahtua. Mielestäni kuitenkin tällä hetkellä reiluinta sekä Jesseä että pelitovereita kohtaan olisi nykytasonsa mukaisesti hakea vauhtia Kainuusta käsin.
 
Minun mielestäni Puljujärven paapominen, jos joku, on lähtenyt ihmeellisille raiteille...

Hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan.

Olen itsekin yrittänyt keksiä milloin mitäkin verukkeita, miksi Puljujärvi ei pelaa odotetulla tasolla; milloin ei ole tarpeeksi pelejä alla, milloin niitä on liikaa, milloin on ollut huono tuuri, väärä rooli, jännittää jne. Fakta on se, että näillä esityksillä voidaan unohtaa puheet top-3 varauksista. Ehkä kaikkien pitäisi vähän tarkistaa niitä odotuksia Jesseä kohtaan ja suhtautua häneen, kuten keneen tahansa muuhun lupaukseen, jonka täytyy myös ansaita pelipaikkansa.

Minä olisin ensimmäisten joukossa hehkuttamassa Puljujärveä turuilla ja toreilla, jos näkisin siihen jotakin aihetta mutta tähän mennessä Jesse ei ole antanut aihetta siihen. Jos Puljujärvi saa pelata koko kauden tämän tasoisilla esityksillä ykkösketjussa ja ykkösylivoimassa ja hän lähtee ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan, niin väkisinkin tulee vähän hyväksikäytetty olo. Jotain pitäisi saada vastineeksikin luotosta.

Loppuun vielä tarkoitushakuinen vertailu:

Puljujärvi: 5 ottelua tällä kaudella Kärpissä, tehot 0+1=1
Kestilä
: 5 ottelua yhteensä Kärpissä, tehot 3+4=7
 

Itäpuu

Jäsen
Melkoista juttua täällä heitetään. Jesselle on siis tehty pitkän ajan kehityssuunnitelma. Kaveri on 17 vuotias, nämä teidän peliälykkäämmät verrokit ovat 4-5 vuotta vanhempia pelimiehiä. Pelasiko Jesse viime keväänä Kärpissä? Entä Haataja? Eipä pelanneet. Miksi Aho pelasi? Koska LATE TIETÄÄ MITÄ TEKEE. Tuskin tuo on muuttunut kesän aikana. Aku Kestilä on pelannut hienosti nämä höntsät, joissa on päässyt kentälle, enkä epäile etteikö täytä paikkaansa myös tosipeleissä. Luotto on sata Marjamäkeen.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen ihmetellyt itsekin Puljujärven tason taantumaa, mutta olen kyllä sitä mieltä että tässä vaiheessa ei kannata vielä hätiköidä. Viime kauden alussa esitykset olivat hyviä eikä olisi ollut vääryys vaikka hän olisi jatkanut joukkueessa pitempäänkin (omasta mielestäni se olisi ollut kohtuuskin jos 12 parhaan oli tarkoitus olla kentällä). Ja kun joku puhui Puljujärven alhaisista tehoista niin olihan ne viime syksynä vastuuseen ja vaihteleviin ketjukavereihin nähden aika huikeat. En sitten tiedä minkä verran esim. joukkueesta toiseen hyppeleminen vaikutti, mutta trendi on ollut kieltämättä laskeva.

Tämän kaverin taso on kuitenkin sellainen, että olisi jo Kärppienkin kannalta tyhmää olla kaivamatta hänen potentiaaliaan esille. On täysin mahdollista että jo keväällä Pulju iskee hirmuisia tehoja ja ratkoo pelejä. Jossain vaiheessa syksyä voidaan sitten tehdä johtopäätöksiä sen suhteen missä mennään. Uskoisin että näillä monen kannattajan dissaamispuheillakin luodaan lisää paineita, mitä nuori kaveri on saanut kantaa muutenkin melkoisesti.

Jos kaikki ovat terveinä Ahon palattua ja jos Kestilä, Mäenlananen, Ikonen ja Puljujärvikin ovat pelanneet hyvällä tasolla voitaisiin nelosesta tehdä tehoihin kykenevä koostumus jarrukentän sijaan. Mäenalanen, Keränen ja Kestilä (tai Puljujärvi jos otteet eivät ole parantuneet tuohon mennessä) voisivat muodostaa kentän, joka voisi ratkoa pelejä tehoillaan. En ymmärrä pakonomaista tarvetta tehdä nelosesta jarrukenttää, sillä ainahan se on vaan parempi jos neloseltakin saadaan ratkaisuvoimaa. Suoranta voisi sitten pelata pelit, joissa tarvitaan lisää fyysistä voimaa ja toki paikata loukkaantumisten aikana. Häntä voisi myös tarjota lainalle vaikkapa kasvattiseuraansa Sportiin jos kaikki ovat terveinä pitempään.
 
Suosikkijoukkue
(Kärpät)
Tuota olen itsekin hiljaa mielessäni tuuminut, että vähintäänkin heikompia joukkueita vastaan kotimatseissa voitaisiin Suoranta jättää kokoonpanosta sivuun ja koostumukset ja tämän jälkeen Kärpillä olisi käytössä neljä hyökkäyskenttää, joista kaikki pistäisivät taidossa monen vastustajan kärkikentät koville, vaikka miten ketjukoostumukset asettelisi. Suorannan roolia voisi sitten kasvatta pitkin kautta kohti kevättä mentäessä.

Itäpuulle kommenttina, että kyllähän Kestilä ja Mäenalanen ovat Puljujärveä huomattavasti vanhempia, sitähän ei kukaan kiellä. Kyse on lähinnä siitä, että ketkä ovat tällä hetkellä kolmikon parhaat ja sopivimmat palaset Kärppien kokoonpanoon - ja miten saadaan ulosmitattua paras potentiaalia jokaisesta kaverista niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikavälillä. En väitä että oma mielipiteeni on ainoa oikea, mutta foorumihan lienee paikka ilmaista omia ajatuksiaan.

Itselläni on täysi luotto Lateen, joka lienee tällä hetkellä maan parhaita, jos ei paras valmentaja. Ja sinällään Latelta kyllä ihailtavaa epäitsekkyyttä, että katsoo Puljua peluuttamalla selvästi jo ohi oman aikakautensa. Mutta itse olen vain vahvasti sitä mieltä, että Jesse on tällä hetkellä kokoonpanossa jostain muusta syystä kuin viimeisen 0,5-1 vuoden aikana esittämiensä peliesitysten ansiosta, on se sitten oikein tai väärin. Ja jos oikein kierosti ajattelee, niin saattaahan Latekin haluta nimensä historiaan nimenomaan Puljujärveen uskoneena ja täyteen kukkaansa puhkaisseena valmentajana... ;)

OT. Tähän on vielä heitettävä, että kärppien johdolle on nostettava hattua siitä, että päästivät Kyyn ja Posen maailmalle. Vaikka molemmat herrat olivat sielultaan todellisia Kärppiä, niin noiden ratkaisujen ansiosta tällä kaudella nähdään enemmän taitoa ja lahjakkuutta kentällä ja nuorten junnujen rooleista ei tarvitse jutella läheskään yhtä paljon kuin Mannisen ja Alikosken vielä kokoonpanossa ollessa juteltaisiin. Se tämän kaiken keskustelun keskellä on todettava, että ainakin minä pidän alkavan kauden joukkueen kasaamista erittäin raittiina ja onnistuneena näyttönä joukkueenjohdolta. Toivotaan vielä, että Miro ja Juuso saavat hieman lisää ajatusta tekemiseen, niin hyvä tulee. Ikosen siirto tuli minulle hienoisena yllätyksenä, joskaan en sitä teilaa millään muotoa. Muut tulokkaat olivat mielestäni hyvin toivotunlaisia. Ja Ikosen suhteenkin äärimmäisen hieno varauksellisuuteni perustuu ainoastaan siihen, että miehestä ei kunnolla vielä kosketuspintaa ollut etukäteen. Mutta hyvältä tämä kokonaisuudessaan näyttää näin kauden kynnyksellä!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Mielenkiintoista keskustelua ja mukavaa, että Kärpät ja tässä tapauksessa Puljujärvi herättävät niin paljon mielipiteitä. On äärimmäisen hyvä, että Kärpillä on tilanne, jossa joukkueessa on tällä hetkellä paljon raakatimantteja ja heidän lisäksi vielä esimerkiksi Aku Kestilän kaltaisia pelaajia, jotka ovat onnistuneet tähän mennessä pelatuissa otteluissa erittäin hyvin. Toivottavasti sama tahti jatkuu ja Kestilä kykenee esittämään vastaavia otteita myös SM-liigassa, jossa hän tulee satavarmasti saamaan vastuuta tällä kaudella.

Se, mikä tässä itseäni tietyllä tavalla häiritsee on hätäily ja panikointi sen suhteen, että Puljujärvi ei ole onnistunut vielä maalien ja pisteiden teossa näissä tähän mennessä pelatuissa otteluissa. Kyllä se vertailu Mikko Rantaseen on tältä osin ihan pätevä, joka alkoi osumaan kunnolla maaliin vasta joulun tietämillä ja kevätkausi menikin sitten upeasti. Onhan asia toki niin, että Kärppien ykköskentän laiturilta odotetaan maaleja ja pisteitä jokaisessa pelissä ja näinhän sen pitää ollakin, mutta toisaalta pitää muistaa kauden ajankohta ja se, että joukkue on vasta hitsautumassa yhteen ja hyvästä pelillisestä rakenteesta huolimatta siellä haetaan edelleen niitä tutkapareja ja kentällisiä, joilla kauden aikana pystytään sitten tekemään parasta mahdollista tulosta.

Jokainen saa toki olla asiasta mitä mieltä tahansa, mutta itse aion antaa pelaajille aikaa näyttää sitä osaamistaa hieman pidemmällä aikavälillä, mitä muutaman treeni- ja CHL-pelin verran.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huono pari verrata kyllä. Lähempänä on ottaa vertailu vaikka Salomäkeen...

Samoin on hyvä muistaa viime kauden alkupuoli, mitä jotkut tuntuvat hieman vähättelevän. Kun ottaa Puljujärven pelimäärästä pois 13. hyökkääjänä sekä nelosessa pelatut ottelut ja huomioi vaihtuneet pelikaverit ja vähäisen yv-ajan oli tehot tosiaan oikein mainiot. Tämä vain muistutuksena siitä että jos tehoja katsellaan on Puljulla saumoja löytää vielä niitäkin.

Onhan se mielenkiintoista katsoa kuinka kiekkoilijoiden sielunelämä sujuu välillä. Haatajalla oli aikanaan karmaiseva alkukausi, mutta sitten ketsuppipullo aukesi oikein kunnolla. Puljulla on nyt vähän nihkeämpi vaihe, mutta jotenkin tuntuu että tämäkin muuttuu vielä iloksi. Ja raporttien mukaanhan Vienna-peli oli hyvä, nyt vaan tämä peli meni taas vaisummin.
Ehkä pää ja peli ovat nyt hieman sekaisin kun pitäisi miettiä miten valmentaja haluaa hänen pelaavan ja pitää kantaa valtavia paineita. Kausi on vasta alussa, itselleni Puljujärven seuraaminen on kuitenkin yhä yksi tulevan liigakauden mielenkiintoisimpia asioita. Samoin Kestilän, joka on putkahtanut esille mahtavasti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jesse Puljujärvi, s. 1998. Ikä siis 17v
Aku Kestilä, s. 1994. Ikä siis 21v

Huono pari verrata kyllä. Lähempänä on ottaa vertailu vaikka Salomäkeen...
Öö, mitä tuo ikä mihinkään vaikuttaa, tässä tapauksessa? Edelleenkään kun kenenkää nimeä, ikää, mahdollista lahjakkuutta tai mitään muutakaan ulkoista seikkaa ei pitäisi katsoa, sikäli kun Marjamäki on sanansa mittainen mies että kaikki ovat samalla viivalla. Ainoastaan peliesitysten pitäisi ratkaista.

Tottakai jos verrataan poikien kehitystä, voidaan ja pitääkin ikä ottaa huomioon, mutta Kärppiähän se ei auta millään tavalla vaikka Jesse olisi 12-vuotias, jos hänestä ei ole niin paljon hyötyä kuin 21-vuotiaasta Kestilästä.
 
Edelleenkään kun kenenkää nimeä, ikää, mahdollista lahjakkuutta tai mitään muutakaan ulkoista seikkaa ei pitäisi katsoa, sikäli kun Marjamäki on sanansa mittainen mies että kaikki ovat samalla viivalla.
Boldaus oma. Tuosta on nyt melko pitkään keskusteltu täällä. Olen itse tyytyväinen siihen, että runkosarjan peluutuksessa otetaan huomioon potentiaali, ikä ja kokemus. Kun pleijarit alkavat, on enää jälkimmäisellä merkitystä ja päivän kunto ratkaisee 99%. Esimerkkiin kiteytettynä kysyn, oliko järkevää peluuttaa Haatajaa 12-13 kaudella ja odottaa että sieltä se peli vielä kolahtaa? Oliko edellisellä kaudella haittaa, vaikka sitä samaa yritettiin uudelleen, mutta peli ei tuolloin astunutkaan uomiinsa?

Omasta mielestä runkosarja (ja etenkin pre-season) on aikaa jolloin noita potentiaaleja kaivetaan esiin. Tämän lisäksi Marjamäki saattaa nähdä, miten harjoituksissa jollain pelaajalla kulkee, mutta peleissä ketjun peli sotkee saman pelaajan niin ettei mikään suju. Täällä toki nähdään tuon kaiken taakse, mutta itselläni on täysi luotto Marjamäkeen, kuten @Itäpuu tuossa myös aiemmin mainitsi.
 
Ei huono peli Puljujärveltä laisinkaan, selvää parannusta aiemmista peleistä. Nyt kun Niemi ja Huml laittoivat liigavaihteen silmään, niin Jessekin alkoi päästä tekopaikoille. Pitäisi vain nopeasti saada se ensimmäinen maali pois alta, ettei pääse apina kasvamaan liian suureksi selässä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Puljujärven pitää parantaa jatkossa todella paljon, tai Aku Kestilä vie Jessen paikan ykköskentässä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Ei huono peli Puljujärveltä laisinkaan, selvää parannusta aiemmista peleistä. Nyt kun Niemi ja Huml laittoivat liigavaihteen silmään, niin Jessekin alkoi päästä tekopaikoille. Pitäisi vain nopeasti saada se ensimmäinen maali pois alta, ettei pääse apina kasvamaan liian suureksi selässä.

Samaa mieltä pitkälti, mutta en olisi maalin syntymisestä ollenkaan huolissani. Puljujärvi pelasi hyvin joka puolella kenttää eikä näyttänyt enää mitenkään yksipuoliselta pelaajalta. Mikäli sama trendi jatkuu ja miksei jatkuisi niin kaverin arvo mitataan jo paljon muussakin kuin tehopisteissä.

Lisäksi luotti omiin poikkeuksellisiin taitoihinsa uskaltaen yrittää niitä highlight-tason murtautumisia maalipaikoille, mutta näitäkin vain oikeissa paikoissa eikä peli täten näyttänyt missään kohtaa puskemiselta. Hyvin luonnollista oloista peliä hyvällä flowlla ja hyviällä ketju kemialla höystettynä. Itse olin jo valmis melkeinpä ketjumuutoksiin viimeisen CHL-pelin jälkeen, mutta tämän pelin ehdottomasti vaarallisin kentällinen oli juuri Niemen kentällinen.

hockey sense näkyi tässä pelissä aivan erilailla kuin aiemmin, mutta toki siellä junnujen virheitäkin välillä tuli. Kokonaisuudessaan hyvä esitys ja tulee tekemään vielä niitä maaleja.

Puljujärven pitää parantaa jatkossa todella paljon, tai Aku Kestilä vie Jessen paikan ykköskentässä.

Tätä en ymmärrä lainkaan..

e. vai olikohan se sittenkin hyvää sarkasmia
 
Puljujärven pitää parantaa jatkossa todella paljon, tai Aku Kestilä vie Jessen paikan ykköskentässä.

Kestilähän on osoittautunut aivan normaaliksi kuolevaiseksi näissä kahdessa viimeisessä pelissä. Tulee lähtemään Hokkiin heti, kun Aho tervehtyy, eikä tällaisilla esityksillä jää edes ikävä, vaikka itse olin Kestilän suurin fani vielä pari peliä sitten.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Puljussa ei ole tällä hetkellä mitään muuta vikana kuin tuo laukaus. Jos miehellä olisi Laineen kuti olisi jälki rumaa. Nyt se on samanlaista räiskimistä kuin U20-kisoissa. Kyllä tuolla laukauksen tarkkuudella apina kasvaa selkään. Voimaa kyllä siellä on kyllä riittävästi takana. Ja lisäksi miehen kyllä pitäisi haastaa rohkeammin 1vs1 tilanteissa. Tuolla kiekonkäsittelytaidolla ja ulottuvuudella kyllä pääsee pakin ohi.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Puljussa ei ole tällä hetkellä mitään muuta vikana kuin tuo laukaus. Jos miehellä olisi Laineen kuti olisi jälki rumaa. Nyt se on samanlaista räiskimistä kuin U20-kisoissa. Kyllä tuolla laukauksen tarkkuudella apina kasvaa selkään. Voimaa kyllä siellä on kyllä riittävästi takana. Ja lisäksi miehen kyllä pitäisi haastaa rohkeammin 1vs1 tilanteissa. Tuolla kiekonkäsittelytaidolla ja ulottuvuudella kyllä pääsee pakin ohi.

Laineen laukaus ja maalintekovainu on jotain, jota ei mielestäni Selänteen jälkeen olla Suomessa nähty. Sikäli ei ole mielestäni reilua verrata näitä kahta pelaajaa toisiinsa. Jessekin näytti jo viime kaudella, että pystyy jo nyt tekemään maaleja tällä tasolla. Puljujärvi on muutenkin sikäli erityyppinen pelaaja, että on kokonsa lisäksi erittäin hyvä luistelemaan noin isoksi mieheksi. Puljun laukauksessa en näe mitään erityistä vikaa. Ja jos siinä jotain isompaa vikaa olisi, niin tuskin häntä oltaisiin peluutettu laukojan paikalla ylivoimassa jo viime kaudella. Jesse tulee vielä. 17-vuotias kaveri kyseessä. Parasta olisi jos pääsisi rauhassa kypsymään ykkösmiesten takana ilman valtavia paineita tulosvastuusta. Mutta joukkue on nyt rakennettu niin, että Jesse pelaa alkukauden ykköskentässä. Ja näin mennään nyt ainakin toistaiseksi.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jessen kutihan on aivan liigan kärkeä, silloin kun osuu kiekkoon. Harjoituskaudelta ja eiliseltä on jäänyt mieleen se, ettei yksinkertaisesti osu kiekkoon kunnolla. Milloin lähtee ropelina, milloin huitoo kokonaan ohi. Johtunee yliyrittämisestä, siinäpä onkin Marjamäellä tehtävä saada poika rentoutumaan. Hyvä siitä vielä tulee..
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Jessen kutihan on aivan liigan kärkeä, silloin kun osuu kiekkoon. Harjoituskaudelta ja eiliseltä on jäänyt mieleen se, ettei yksinkertaisesti osu kiekkoon kunnolla. Milloin lähtee ropelina, milloin huitoo kokonaan ohi. Johtunee yliyrittämisestä, siinäpä onkin Marjamäellä tehtävä saada poika rentoutumaan. Hyvä siitä vielä tulee..

Tuon ikäisellä voi olla ihan muutenkin vain koordinaatio vielä hakusessa. Varsinkin jos kesä on menty kovaa sekä painoa ja kenties pituuttakin tullut lisää. Muistaakseni luin jostain, että Mikko Rantanen, TPS, oli samanlaisia vaikeuksia alkukaudesta kunnes jouluna jälkeen palaset loksahtivat kohdilleen. Sitä paitsi eilen laukaisupaikkoja, missä kiekko ei tullut pyörivänä Jessen lapaan oli vain pari. En silti puolustele sillä etteikö rutinoituneempi maalintekijä olisi yhden maalin noista paikoista tehnyt, mutta ottaen kokonaisuuden huomioon niin ei maalinteko tule olemaan ongelma Jesselläkään.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä tarinat Jessestä kuulostaa likipitäen samalta kuin mitä Karhusesta puhuttiin vielä pari kautta sitten. Että hyvä aihio, mutta ei vaan toimi. Likipitäen kaikki (no poislukien ehkä krutov tai joku sellainen) näki, että luultavasti vielä joskus onnistuu. Tää vaan on tulosurheilua hei, ja ennen lumien tuloa olis hyvä olla kasassa jotain konkreettistakin l. pisteitä tai muuten paikka ylemmissä tulosketjuissa voi olla uhattuna.

Vertaus Karhuseen tietenkin aika ontuva, koska kyseessä hieman eri luokan potentiaali. Älkää ymmärtäkö tahallaan väärin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Jesselle kauden avausmaali ja jospa se maalinteko helpottuisi nyt hieman. Puristusta on ollut, mutta tämä oli varmasti iso onnistuminen kotiyleisön edessä ja fanikatsomo palkitsikin Puljujärven hetki kannustushuudoilla. Hieno juttu!
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Maali tekee varmasti hyvää ja tärkeää on myös se, että molemmissa peleissä Jessen peli on näyttänyt siltä, että hän on paikkansa arvoinen. Ei ole toki tämän ketjun asia (muuten kuin että nuorista pelaajista kyse molemmissa tapauksissa), mutta Kalapudaksen peliä oli myös ilo seurata. Hänestäkin näyttäisi kasvavan oikein käyttökelpoinen pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös