Odotusarvopelaajat Liigassa kaudella 2015–2016

  • 9 479
  • 25

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Pahoittelen jos tämän tapainen ketju on jo avattu, saa tarvittaessa yhdistää, mutta,,,,,

Näin kesäpäivien ratoksikin olisi mukavaa kuulla ja lukea näkemyksiä asiantuntevilta palstalaisilta lievine perusteluineen keneltä/keiltä oman seuransa pelaajilta itse odottavat/toivovat tulevalla kaudella läpimurtoa liigan kärkikastiin ehkä jopa parhaimmillaan a la Donskoi -tyylisesti. Vaikka kolme pelaajaa jos löytyisi. Voisi sitten vaikka kauden loputtua hyvässä hengessä katsella kuinka kävi.

Omat valintani oman seuran kohdalta:

Anrei Hakulinen: Loukkaantumiset pilasivat totaalisesti menneen kauden. Harjoituspeleissä jopa dominoi, ihan huikea potentiaali. Peliälyä ei keskimäärin voi harjoitella, se on tällä miehellä sisäsyntyisesti hallussa..

Janne Juvonen: Itse olin ennen mennyttä kautta jokseenkin skeptinen Jannen mahdollisuuksiin nousta liigassakaan luukkuvahtia korkeammalla statukselle. Väärässä olin, nousee ilman loukkaantumisia ihan taatusti kärkivahteihin.

Ville Väinölä: Jotain tässä kaverissa näen. Sami Vatasen elkeitä. Toivottavasti saa mahdollisuuden.

EDIT: Ihan käsittämätöntä että otsikon kirjoitusvirheitä ei pääse itse muokkaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportista nostetaan esiin:

Joel Kiviranta: Kokoisekseen röyhkeä ja suoraviivainen laitahyökkääjä. Pelaa kuin pituudessa ja elopainossa olisi molemmissa +20cm/kg. Erittäin vaikea saada kiekkoa pois, vaikka pituutta vain 178 cm. Antoi viime kaudella niin vahvat näytöt, että tulee pelaamaan koko kauden edustuksen mukana, mikäli pysyy terveenä. Pistepotin odotetaan tuplaantuvan.

Tommi Tikka: Isokokoinen kaveri, joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidalla. Antanut huhujen mukaan kevään treeneissä erittäin lupaavat näytöt ja saa varmasti näytönpaikan harkkapeleissä. Mahdollisuuksia vaikka mihin mikäli pystyy lunastamaan paikan edustuksesta.

Lassi Kokkala: Tästä kaverista onkin tällä palstalla jauhettu jo melko kiitettävästi. Erittäin rauhallinen ja hyvän pelikäsityksen omaava isokokoinen sentteri. Viime kausi meni pilalle jatkuvien loukkaantumisten ja puolikuntoisena pelaamisen takia. Mikäli pystyy pelaamaan ehjän kauden, tulee rikkomaan oman piste-ennätyksensä ja rikkomaan 30p rajapyykin. Käyttökelpoinen sekä yli- että alivoimalla.
 

Ralph

Jäsen
Kristian Järvinen: Ottaa ykkösvahdin paikan Kerhossa, mutta se ei johdu siitä että olisi maagisen hyvä vaan koska Jere Myllyniemi osoittautuu hutiammunnaksi.

Antti Miettinen: Näyttää epäilijöilleen, ettei ole mikään kymmenen tehopisteen pelaaja ja tekee 30 tehopistettä, mikä on nyky-HPK:ssa paljon.

Petteri Nikkilä: Alistaa ja alistaa, parantaa entisestään ja on ihan kunkku jo.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kevin Lankinen/Ville Husso: Pojat nostavat toisiaan uudelle tasolle, kilpailu on kovaa ja molemmat tulevat saamaan tasaisesti peli aikaa. Tähän kun lisätään lunkan kädenjälki kesä harjoittelussa niin ei paljon huimaa.

Robert Leino: Kaiken järjen mukaan paikka tulos yksikössä, odotan oman piste ennätyksen tuplaamista tulevalla kaudella. Suoraviivaisuutta kun saisi pussillisen kesän aikana nii ei mahdoton ajatus.

Thomas Nykopp: Tuo aimo annoksen aitoa HIFK laisuutta joukkueeseen, repii raastaa taistelee ja tulevalla kaudella taas omaa piste ennätystä rikkomaan, tämän kaverin arvoa ei voi kyllä pelkissä pisteissä mitata.

Kaikki enemmänkin omia märkiä unia kun mitään muuta.

 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kolmikon valinta tuotti harmaita hiuksia, sillä täksi kaudeksi suoritusvarmuus on hyvin pitkälle vaihtunut potentiaaliin eli joukkuetta jälleenrakennetaan. Näin ollen nuoria kehittyviä pelaajia on mukana paljon. Tässä kuitenkin kolme poimintaa:

Aleksi Elorinne (25v, p, 195cm, 97kg, left): Tuli syksyllä tryoutille Tapparaan ja pelasi käsittämättömän vahvan kauden. Raivasi tieltään kokoonpanosta mm. Pasi Puistolan ja David Kolomatiksen. Elorinteen ollessa jäällä vastustaja ei maaleilla juhli, sillä koko kauden aikana omiin menneet osumat ovat laskettavissa yhden käden sormin. Jos parantaa kiekollista peliään vielä hieman, on mahdollinen EHT-pelaaja.

Atte Mäkinen (20v, p, 191cm, 92kg right): Kaikki ikäkausimaajoukkueet läpi käynyt, ja viime kaudella nuorten mm-kisoissa pelannut Mäkinen aloitti viime syksynä Liigassa hyvin, mutta hyytyi muun joukkueen mukana tappioputken aikana. Pelasi ajoittain todella varmaa kiekollista peliä ja on hyvin mahdollista, että Mäkinen syrjäyttää jonkun Tapparan kärkikuusikon veteraaneista. Esiintyi myös mestiksessä todella edukseen loppukaudella.

Henrik Haapala (21v, lh, 175cm, 75kg, left): Liigan pienin voimahyökkääjä, jonka Nieminen nimesi leikkisästi "ajokoiraksi". Asenne on aina 110% ja Haapala saa myös pelikaverit yrittämään kovempaa. Liekö sattumaa, että Tapparan tappioputkikin katkesi Henkan palattua kokoonpanoon. Aloitti Liiga-uransa kunnolla kaudella 2012-2013 Alexander Barkovin rinnalla ja iski syyskaudella hyvin tehoja, mutta hyytyi sitten. Kärsi viime kaudella pahoista lonkkavaivoista ja oli leikkauksen takia puolet kaudesta sivussa. Potentiaalia ainakin 30-40 pisteen kauteen, jos vain pysyy ehjänä.

Ja bonuksena vielä:

Patrik Laine (17v, lh, 193cm, 95kg, right): Lainetta on pidetty Suomi-kiekon suurimpana lupauksena yhdessä Puljujärven kanssa. Viime kaudella hän pääsi pelaamaan kuusi peliä Liigassa, mutta erityisesti liike ja fyysinen voima eivät vielä aivan riittäneet. On pelaajatyypiltään melko puhdas snaipperi ja vertailut Alexander Ovechkiniin ovat ilmeisiä, niin hyvässä kuin pahassa. Puolustuspelaaminen oli nimittäin ainakin viime kaudella hieman sinnepäin pelaamista, mutta toki pitää ottaa nuori ikä ja vauhdikas pituuskasvu huomioon.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPasta nostaisin esiin nämä 3 herraa:

Mikael Ruohomaa viime kaudella takaisin Liigaan, dominoituaan Mestistä ainakin näin tilastollisesti. Kausi oli hieman hapuileva parin pienen loukkaantumisenkin takia. Playoffeissa osoitti kuitenkin olevan oikessa sarjassa myös Liigassa. KalPan tehokkain mies ja uskon, että sama tahti jatkuu tulevalla kaudella. Toista laituri lie etsitään, mutta rinnalla pelannee jo viime kaudella tuttu Jukka Voutilainen. Mahdollisuudet tehdä jopa se 35-40p kaiken natsatessa hyvin.

Juuso Riikola se nuorempi Riikolan veljeksistä. Viime kaudella myös hänellä yksi pidempi loukkaantumistintti. On kuitenkin jo kolmatta kautta miesten mukana. Kolunnut nuoren MJ-pelejäkin. Miika Koiviston lähtiessä pois hänen vastuunsa YVllä ja muutenkin kiekollisessa pelaamisesa kasvaa. Mahdollisuudet tehdä semmoiset parikytä pinnaa ja etenkin yvllä tuhoja hyvän lämärin ansiosta.

Jesse Mankinen SaiPasta KalPaan siirtynyt Mankinen hakee uusia haasteita ja maisemia uralleen. On ollut tasaisen varma viimeistelijä, mutta se viimeinen läpimurto vielä puuttuu. Tuleeko se KalPan kiekollisessa pelissä, jää nähtäväksi. Voipi räpätä sen n. 20 häkkiä mikäli uusi maisema tuo uusia kujeita.

Ja bonuksena itseltäkin:

Santeri Lukka Mankisen ohella uusi mies KalPassa. Lukka pelasi viime kaudella jo KalPassa 4 peliä. Teki niissä 1+1 ja pelasi kalpalaisista eniten. Tämä nyt on vain pieni otanta, mutta omaan silmään näytti jo silloin, että pärjää myös Liigassa. Mestiksessä kovat tehot pakille, 11+27 ja jos niistä edes osan siirtää Liigaan niin hyvä niin.
 
Viimeksi muokattu:

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
@Ralph pisti muutaman nimen, joten pistetaan kolme muuta nimea ja kaikki on Kerhon omia kasvatteja.

Joni Tuulola: Ennen loukkaantumistaan pelasi todella jaatavasti. Valilla taytyi hieroa silmiaan, etta mita tuo kaveri tuolla oikein tekee. Ei paassyt enaa samaan lentoon kun palasi kehiin, joukkue oli niin sekavassa tilassa. Nyt on Joni taas parempi ja vahvempi ja nyt oikeasti odotetaan jo kovaa kautta ja vastuuta on tulossa. Pisteita voi tulla vaikka kuinka paljon, niin paljon on taitoa ja yv-aikaa tiedossa. Sanotaan, etta varmistaa pelipaikkansa ja ei joudu enaa rotaatioon pyorimaan. Lisaksi n. 20-30 pistetta jos pysyy terveena. Jos olisi paivan vanhempi, niin ei paasisi enaa U-20 MM kisoihin, mutta nyt on kotikisoissa johtava pelaaja.

Otto Paajanen: Otto on lyhyt, mutta voimaa loytyy. Ei havia kaksinkamppailuja ja aina yrittaa sata lasissa. Karvatessaan saa vastustajat sekaisin. Otto on jo loistava puolustava kahdensuunnan hyokkaaja, mutta nyt on aika ottaa askel eteenpain. Otolla on hyokkayspaassa liikaa hatailya, mutta kokemus tuo rauhallisuutta sinne paahan. Otto muutenkin kehittynyt joka vuosi tasaisen varmasti. Nyt alkaa tulemaan jo tulostakin, kun Otto iskee 25-30 pistetta joka on loistava maara, kun siihen laskee mukaan viela miehen tyomaara.

Eetu Tuulola: Otetaan toinenkin Tuuskin pojista tahan. Eetu on rehti voimapesa (190cm / 102kg), joka saa mahdollisuutensa tana vuonna ja iskee paremmin kiekkokansan tietoisuuteen. Eetuhan on rehti powerforward joka on monien latkafanien unelma pelaajatyyppi ja Eetu vastaa huutoon. Eetu pelannee puolet tai hiukan yli ja tekee maalinedesta yli 10 kaappia ja pojan railakkaat otteet saa huomiota. Nostaa draftiarvoansa ja menee kahdella ensimmaisella kierroksella. U20 kotikisoihin veljen kanssa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:sta muutama mielenkiintoinen nimi

Roope Hintz
Ipasta Stadiin. Väläytteli jo viime kaudella, mutta vastaavasti osasi ajoittain kadota kuin matkalaukut lentokentällä. Odotetaan tasaisempaa kautta ja läpimurtoa VL:ksi.

Miro-Pekka Saarelainen
Mielenkiintoinen juniori-iästä poiskasvava pelaaja. Tuore 3-vuotinen soppari taskussa. Pelasi hyvän viime kauden ja pääsi vetämään ensimmäiset liigamatsitkin. Teki muuten saman tempun kuin Teemu Tallberg tai Micke Åsten - maali liigadebyytissään HIFK-pelaajana. Saarelainen on onneksi lähtökohtaisesti selkeästi kovemman tason pelaaja kuin edellämainitut.

Jasse Ikonen
On jo nyt VL. Potentiaalia seuraavaksi "iiropakariseksi". Hyvin harvalla missään tähtipelaaja- tai all-stars -listauksissa mukana, mutta nimi jolla on mahdollisuus iskeä ns. tyhjästä. Vähintään EHT-tasoa, nappikauden jälkeen mahikset jopa skoda cupiin.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Victor Westermarck. Veikkaan Victorin olevan Bluesin ensi kauden puolustuksen suurin yllättäjä. Raamit on kohillaan(190/89) ja lämäri on pätevää tasoa. Viime kaudella Westermarck sahasi vielä Liigan/Mestiksen väliä, mutta odotan kaverin ottavan isoa vastuuta tulevalla kaudella puolustavassa roolissa ja 2.ylivoimalla.

Kaapo Kähkönen. Mestiksen viime kauden vuoden tulokas ja paras maalivahti. Isossa roolissa nuorisomaajoukkueissa ja viime kaudella erittäin tasaisia otteita Mestiksessä läpi kauden. Täydet mahdollisuudet samanlaiseen kauteen, jonka Laurikainen pelasi viime kaudella.

Veeti Vainio. Kiekollisesti erittäin lahjakas puolustaja, jolle se puolustaminen ei ole ollut junnuissa mikään sydämen asia. Viime kaudella tehtaili kuitenkin A-junnuissa tehoja p/o tahdilla ja Veetille annetaan varmasti omat näyttöpaikkansa, joissa se paikka kokoonpanossa on vaan lunastettava. Veikkaisin Veetillä olevan näistä kolmesta suurimmat haasteet, mutta potentiaalia on paljon.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukosta:

Olavi Vauhkonen
Viime kaudella 69 peliin 24 maalia. Kausi oli hyvä ja nyt katsotaan pystyykö toistamaan saman. Viime kaudella Lukon paras hyökkääjä Vahalahden ohella. Jos pistää vielä paremmaksi niin tuo koko+maalivainu niin suuntana kasvattiseuransa Jokereiden 3-4 ketjut tai jopa Pohjois-Amerikka(!).

Jesse Virtanen
Kokonaisvaltaisesti Lukon paras pakki. Ensi kaudella suurempi rooli ja ehkä enemmän YV-aikaa niin voi nousta tehojen myötä suurempaan tietoisuuteen.

Sami Lähteenmäki
Oli Ässien parhaimpia hyökkääjiä(?). Nyt jo huomattavasti Liigan keskivertoa parempi hyökkääjä. Monipuolinen. Näkisin, että suuntana vielä joskus KHL.

Näiden kaikkien odotusarvona, että joku noista kolmesta pääsisi kokeilemaan EHT:lla. Lähteenmäellä oikein todennäköistä ja miksei Vauhkosellakin. Muita mielenkiintoisia ovat Miika Koivisto, Rasmus Rinne ja Eetu Koski. Juho Tommilalta ja Toni Suuroselta en odota mitään erikoista. Muut Lukon pelaajista ovatkin sitten meritoituneita Liigapelaajia.
 

Kafrom

Jäsen
Ässistä:

Juho Lammikko
Viime kaudella OHL:ää sentterinä, puolustustaitoja kehuttiin ilmeisesti maasta taivaisiin. Omaa myös todella paljon pistepotentiaalia, mielenkiintoista nähdä mitä syntyy ensi kaudella.

Aleksi Saarela
Oli elementissään U18-kisoissa, potentiaalia olla jo ensi kaudella todella tärkeä pelaaja Ässille. Kaikki kiinni pään kestävyydestä.

Teemu Vuorisalo
Oli TUTO-lainallaan todella hyvä, samoin parissa Liigaottelussaan mitä pelasi. Saattaa parhaimmillaan lyödä läpi ja olla ylivoimalla tärkeä palanen.
 

Ilv4s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tapio Laakso&Sami Sandell!
Ilveksestä kannattaa seurata näitä kolmea ainakin:

Blake Kessel

Tuli kesken viimekauden ja teki myös hyvät tehopisteet. Kymmeneen peliin 3+2 eli häneltä voidaan odottaa yli 25p kautta. Pelaannee ensi kaudella yli 20min per/peli.

Aleksi Mustonen
Tekee ensi kaudella aivan varmasti viimeisen läpimurron. Uskon hänen tekevän yli 40 pistettä. Nopea ja taitava kaveri.

Juuso Meskanen
Hän on ilveksen ainoa "maalitykki". Tai no en tiedä voiko vielä kutsua maalitykiksi, mutta uskoisin tekevän läpimurron. +15 maalia mahdollinen hyvässä ketjussa!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Patrik Laine 193cm

Ei millään. Odotusarvo on, että ensi kaudella ilmoitettu pituus on luokkaa 197-198 cm. Kyllä se jo viime kaudella näytti Elorinnettä pidemmälle.

Poimitaan nyt sitten Tapparasta jotain.

Tomi Tuomisto

Ika hehkutti miehen maasta taivaisiin UL:n videossa, ja vaikutti tosi taitavalta kaverilta parissa LeKin playoff-pelissä, jotka katsoin. Odotan, että pystyy tuomaan Liigassa hyökkäyspelillistä lisäarvoa.

Otto Rauhala

Nuorten maailmanmestari ja toiminut kapteenina eri junnujoukkueissa. Osoitti jo viime kaudella olevansa riittävän hyvä pelaaja Liiga-tasolle, muttei ihan mahtunut Tapparan sentteristöön (esim. Sportissa olisi pelannut täyden kauden). Uskon, että ottaa vakipaikan nelosen keskellä ja ottaa roolia myös alivoimapelissä.

Arttu Ilomäki

Vihdoin pitäisi saada Tapparassakin tulosta aikaan. Odotan, että ottaa seuraavan askeleen täkeäksi peliä tekeväksi osaksi tasakentällis- ja ylivoimapeliä. Semmoiset päälle 30 pistettä. Pitäisi päästä samoihin kuin Erkinjuntti edelliskausina (ei 14-15).
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juuso Meskanen
Hän on ilveksen ainoa "maalitykki". Tai no en tiedä voiko vielä kutsua maalitykiksi, mutta uskoisin tekevän läpimurron. +15 maalia mahdollinen hyvässä ketjussa!

Muista samaa mieltä, mutta Meskasen etunimi on ensinnäkin Ville, eikä hän nyt sentään ole mielestäni ainoa, jolla on maalintekokykyä. Nostaisin tässä esiin ennemminkin hyökkääjistä Eero Savilahden tai puolustajista Marcus Fageruddin.

Siis vaikkapa:
Kessel
Mustonen
Fagerudd

P.S. Fageruddin kohdalla uskon "patojen aukeavan" kun hän pääsee pois SHL:n äärimmäisen puolustuksellisesta pelaamisesta. Maalimäärä on arvoitus, mutta uskon yv-vastuun tuovan reilusti ainakin syöttöpisteitä.
 
Viimeksi muokattu:

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei millään. Odotusarvo on, että ensi kaudella ilmoitettu pituus on luokkaa 197-198 cm. Kyllä se jo viime kaudella näytti Elorinnettä pidemmälle.

Poimitaan nyt sitten Tapparasta jotain.

Tomi Tuomisto

Ika hehkutti miehen maasta taivaisiin UL:n videossa, ja vaikutti tosi taitavalta kaverilta parissa LeKin playoff-pelissä, jotka katsoin. Odotan, että pystyy tuomaan Liigassa hyökkäyspelillistä lisäarvoa.

Otto Rauhala

Nuorten maailmanmestari ja toiminut kapteenina eri junnujoukkueissa. Osoitti jo viime kaudella olevansa riittävän hyvä pelaaja Liiga-tasolle, muttei ihan mahtunut Tapparan sentteristöön (esim. Sportissa olisi pelannut täyden kauden). Uskon, että ottaa vakipaikan nelosen keskellä ja ottaa roolia myös alivoimapelissä.

Arttu Ilomäki

Vihdoin pitäisi saada Tapparassakin tulosta aikaan. Odotan, että ottaa seuraavan askeleen täkeäksi peliä tekeväksi osaksi tasakentällis- ja ylivoimapeliä. Semmoiset päälle 30 pistettä. Pitäisi päästä samoihin kuin Erkinjuntti edelliskausina (ei 14-15).

Juu, Pate on varmasti jatkanut kasvuaan (minne hän vielä yltääkään?). Itse asiassa nuo kolme pelaajaa olivat vahvasti tyrkyllä minunkin listalleni. Lisäksi Lajunen voisi onnistuessaan jälleen päästä maajoukkuekuvioihin mukaan. Potentiaalisia pelaajia on kirvesrinnoissa paljon, mutta realisoituvatko odotukset ikinä. Tuomistolta odotan minäkin paljon pelkästään Ikan hehkutuksen perusteella, sillä Ika väitti hänen pystyvän jo ensimmäisellä Liiga-kaudellaan 30 pisteeseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Veeti Vainio. Kiekollisesti erittäin lahjakas puolustaja, jolle se puolustaminen ei ole ollut junnuissa mikään sydämen asia.
Kun tota Bluesin puolustusta kattelee niin tuntuu että Veeti Vainio saattaa viettää suurimman osan ajasta A-junuissa. Siksi oma valinta Bluesin kolmaneksi pelaajaksi olisi Roobet Rooba. Selkästi löysi vuoden vaihteessa uuden vaihteen pelaamiseen ja nyt on sellainen fiilis että ensi kaudella sitten tulee se lopullinen läpimurto. Tietenkin hyviä tehoja junnuissa takoneen Peter Tiivolan pitäisi myös nyt löytää uusi vaihde mutta onko läpimurtoa odotettavissa onkin toinen juttu. Mutta tosiaan toi Victor Westermarck on se nimi mitä Blues leiristä voi tarjota seurattavien pelaajien listalle.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Kun tota Bluesin puolustusta kattelee niin tuntuu että Veeti Vainio saattaa viettää suurimman osan ajasta A-junuissa. Siksi oma valinta Bluesin kolmaneksi pelaajaksi olisi Roobet Rooba. Selkästi löysi vuoden vaihteessa uuden vaihteen pelaamiseen ja nyt on sellainen fiilis että ensi kaudella sitten tulee se lopullinen läpimurto. Tietenkin hyviä tehoja junnuissa takoneen Peter Tiivolan pitäisi myös nyt löytää uusi vaihde mutta onko läpimurtoa odotettavissa onkin toinen juttu. Mutta tosiaan toi Victor Westermarck on se nimi mitä Blues leiristä voi tarjota seurattavien pelaajien listalle.

Voi olla noin Vainion kohdalla. Tuossa on kuitenkin niin monta pelaajaa edessä, että taitaapi jäädä satunnaisiksi peleiksi. Tiivolalla ja Rooballa on potentiaalia huomattavasti parempaan, kuin viime kaudella ja varsinkin Tiivolalla olisi sentterin tontilla isoa roolia tarjolla, jos vaan pystyy täyttämään sen.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Pakko tulla kirjoittamaan Lukon Jesse Virtasesta. Viime kaudella 17 tehopistettä 17 minuutin peliajalla ja käytännössä ilman YV-aikaa. Lisäksi +7 ja tuo lukema oli Lukon toiseksi paras viime kaudella. Pelasi lähes koko kauden kolmosparissa ja oli Lukon paras pakki.

Tälle kaudelle Virtasen peliaika tulee nousemaan reilusti yli 20 minuuttiin. Lisäksi tulee saamaan YV-aikaa hyvin. Sanoisin, että 20 pistettä rikkoutuu väkisin.

Tänä kesänä Virtanen on pelannut 4 ottelua + Pitsiturnauksen. Pitseissä tilille tuli yksi syöttöpinna, mutta CHL:ssä ja harjoitusottelussa on tullut tehot 3+1. Eli harjoituskauden tehot tällä hetkellä 3+2=5. Tänäänkin kaksi hienoa ylivoimamaalia ja Lukon puolustuksen ehdoton liideri.

Itse odotan Virtaselta läpimurtoa Liigan eliittiin ja jopa 25+ tehopistettä. Toki on vasta harjoituspelit menossa, mutta Virtasen pelejä viimeisen kolmen vuoden aikana nähneenä uskon, että ei taso paljoa laske kun Liiga alkaa. Tämä sen takia, koska on ollut Lukon tasaisin suorittaja jo pitkän aikaa.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja SaiPa:

Ville Järveläinen läpimurto liigaympyröihin, pieni mies, mutta taitoa on. Oma odotusarvo on sellainen +15 kihausta.

Petteri Nokelainen terveenä pysyessään liigan paras kahdensuunnan sentteri. Odotusarvona on että johdattaa SaiPan historian toiseen mitaliin ja itsensä mm-leiritykseen.

Sam Löfquist viime kaudella jo liigan top10 pakki. Nyt kehittyy liigan top3 pakiksi ja voittaa puolustajien maalipörssin.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Laitetaas Kerhosta vielä muutama nimi, joita kannattaa pitää silmällä...

Sakari Manninen

Tekemistä näkee, että tulee breikkaamaan isosti liigan senttereiden joukkoon jo tällä kaudella. Upeaa, että HPK:lla on Mannisen kanssa tehtynä kolmen vuoden sopimus, sillä hänestä tulee olemaan todella paljon iloa joukkueelle tulevina vuosina kun parantaa tuosta vielä. Lisäksi, vaikka on on melko pienikokoinen, näyttää paljon kookkaammalta ja vahvemmalta kuin Kerhon "menettämät" omat pygmit, joiden perään tietyt tahot jaksavat yhä itkeä. Lunastaa ykkössentterin paikan.

Santeri Saari
Tuli Jokereiden organisaatiosta parin vuoden pahvilla. Viime kausi ei ollut paras mahdollinen aika liittyä joukkueeseen, kesken synkimmän kevättalven Kerhon kyntäessä todella kyistä peltoa. Väläytteli kuitenkin ajoittan, ja kaverin pelisilmä ja ylipäänsä otteet molempiin suuntiin lupailevat hyvää ensi kautta. Paikkaa tekemisellään pakkipari Nikkilän ajoittaisia höntyilyjä. Lisäksi plussaa painavasta laukauksesta joka tulee realisoitumaan tehojen muodossa. Kaiken natsatessa voi kolkutella EHT-paikkaa.

Riku Hahl
Terveenä pysyessään liigan paras kahdensuunnan sentteri. Odotusarvona tunnollista suorittamista etenkin puolustussuuntaan ja alivoimilla, sekä jatkuvia oikeita, pieniä ratkaisuita kaukalossa. Myös tehoja voi tulla kohtalaisesti, kun saa Kerhossa pelata pitkästä aikaa hieman hyökkäävämmässä roolissa. Lisäksi esimerkki nuoremmille, kokemus ja johtajuus ovat sellaisia tekijöitä, jotka nostavat Riksan arvoa HPK:lle kaukalossa ja myös sen ulkopuolella.

Myös muita nimiä on, mutta nämä on käyty jo muiden kirjoittajien puolesta läpi. Antti Miettinen, Otto Paajanen, Vojtech Polak ja molemmat Tuulolat ovat sellaisia pelimiehiä, joilta odotan paljon alkavalla kaudella. Erilaisia asioita, mutta kuitenkin.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Laitetaas Kerhosta vielä muutama nimi, joita kannattaa pitää silmällä...

Sakari Manninen

Tekemistä näkee, että tulee breikkaamaan isosti liigan senttereiden joukkoon jo tällä kaudella. Upeaa, että HPK:lla on Mannisen kanssa tehtynä kolmen vuoden sopimus, sillä hänestä tulee olemaan todella paljon iloa joukkueelle tulevina vuosina kun parantaa tuosta vielä. Lisäksi, vaikka on on melko pienikokoinen, näyttää paljon kookkaammalta ja vahvemmalta kuin Kerhon "menettämät" omat pygmit, joiden perään tietyt tahot jaksavat yhä itkeä. Lunastaa ykkössentterin paikan.

Santeri Saari
Tuli Jokereiden organisaatiosta parin vuoden pahvilla. Viime kausi ei ollut paras mahdollinen aika liittyä joukkueeseen, kesken synkimmän kevättalven Kerhon kyntäessä todella kyistä peltoa. Väläytteli kuitenkin ajoittan, ja kaverin pelisilmä ja ylipäänsä otteet molempiin suuntiin lupailevat hyvää ensi kautta. Paikkaa tekemisellään pakkipari Nikkilän ajoittaisia höntyilyjä. Lisäksi plussaa painavasta laukauksesta joka tulee realisoitumaan tehojen muodossa. Kaiken natsatessa voi kolkutella EHT-paikkaa.

Riku Hahl
Terveenä pysyessään liigan paras kahdensuunnan sentteri. Odotusarvona tunnollista suorittamista etenkin puolustussuuntaan ja alivoimilla, sekä jatkuvia oikeita, pieniä ratkaisuita kaukalossa. Myös tehoja voi tulla kohtalaisesti, kun saa Kerhossa pelata pitkästä aikaa hieman hyökkäävämmässä roolissa. Lisäksi esimerkki nuoremmille, kokemus ja johtajuus ovat sellaisia tekijöitä, jotka nostavat Riksan arvoa HPK:lle kaukalossa ja myös sen ulkopuolella.

Myös muita nimiä on, mutta nämä on käyty jo muiden kirjoittajien puolesta läpi. Antti Miettinen, Otto Paajanen, Vojtech Polak ja molemmat Tuulolat ovat sellaisia pelimiehiä, joilta odotan paljon alkavalla kaudella. Erilaisia asioita, mutta kuitenkin.
Tästä kahden suunnnan sentteri aiheesta oli hiukan keskustelua tuolla voimasuhteet ketjussa ja siellä pohdittiin, että pitäisi myös tuota tuloksellista puolta olla tähän titteliin ja itsekin olen sitä mieltä. Mielestäni Riksa on helvatan hieno pelaaja, paras näkemäni alivoimapelaaja ja liigan paras puolustava sentteri Ja tuo paras alivoimapelaaja on aika paljon sanottu, kun aika monta ottelua tullut seurattua Mika Niemen tekemistä, joka on alivoimalla äärimmäisen kurko.

Omasta mielestäni jokseenkin outoa, että tehot ovat noinkin hyvin karttaneen Hahlia. Toivotaan, että lyö tänä vuonna kovat tehot tauluun ja rikkoo Liiga ennätyksensä 24 pistettä. Eiköhän ennätyksen tekeminen ole aikalailla pommin varma juttu.

Liigan tuomarilinja tosin syö puolustusspesialistien ammattitaidon arvoa, kun vähän joka poika osaa kiinnittää sen koukun sinne kainaloon. Riksa osaa puolustaa varmasti ja sääntöjen mukaan. Heh, piti oikein tarkistaa. 6 kakkosta viime kaudella Jokereissa, mikä KHL:n tuomarilinjalla ja Riksan roolilla on ihan huikea suoritus!

Manninen on loistava hankinta kerholta!!!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Julius Junttila
Kelpaako Julle edes tähän, kun kuitenkin ollut luottoäijä jo pari kautta. No, joka tapauksessa odotan Junttilalta tällä kaudella vielä steppiä ylöspäin. Rinnalta on Kepu ja Donskoi poistuneet ja estradi on vapaa Julius Junttilalle. Harjoitusottelut ovat näyttäneet että jalat liikkuu, jos mahdollista, entistäkin rivakammin. Tulee takomaan kovat tehot tauluun. +20 maalia on täysin realistinen tavoite ja se on kova sana Marjamäen Kärpissä, jossa vastuu ja tehot jakaantuu laajalle rintamalle.

Sebastian Aho

Murtautuu lopullisesti liigan eliittiin. Viime kausi oli jo hyvä ja kruunautui finaalien game sevenin voittomaaliin. Tällä kaudella vastuuta on tulossa alusta lähtien jo ihan eri malliin ja toivottavasti tulee tulostakin. Pieni loukkaantuminen viivästyttänee Ahon kauden alkua jonkin verran, mutta kunhan palaa, niin palaa välittömästi vastuupaikoille.

Aku Kestilä
Pienimuotoinen jokerikortti tähän. Lähtökohtaisesti pelaa Hokissa, mutta aina kun joku 12 kärkihyökkääjästä on sivussa, Kestilä hälytetään apuun. Luulen että tulee ottamaan oman paikkansa rosterista vaikka väkisin. Viime kaudella A-junnuissa hurjat tehot. 1 liigaottelu takana, siinä 2 maalia. Eilen pääsi Ahon paikalle tuuraamaan CHL:ssä, ja oli heti jengin parhaita hyökkääjiä. Harjoitusotteluissa tainnut olla tehokkain Kärppä. Kestilä on liigatason peluri jo nyt, mutta hänen kannaltaan on erittäin ikävää että edessä vain on kivenkova 8 laiturin nippu. Noh, pelimies ei haasteista lannistu. Kun paikka tulee, silloin täytyy näyttää ja tähän asti Kestilä on käyttänyt jokaisen näyttöpaikkansa loistavasti.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pakko tulla kirjoittamaan Lukon Jesse Virtasesta. Viime kaudella 17 tehopistettä 17 minuutin peliajalla ja käytännössä ilman YV-aikaa. Lisäksi +7 ja tuo lukema oli Lukon toiseksi paras viime kaudella. Pelasi lähes koko kauden kolmosparissa ja oli Lukon paras pakki.

Tälle kaudelle Virtasen peliaika tulee nousemaan reilusti yli 20 minuuttiin. Lisäksi tulee saamaan YV-aikaa hyvin. Sanoisin, että 20 pistettä rikkoutuu väkisin.

Tänä kesänä Virtanen on pelannut 4 ottelua + Pitsiturnauksen. Pitseissä tilille tuli yksi syöttöpinna, mutta CHL:ssä ja harjoitusottelussa on tullut tehot 3+1. Eli harjoituskauden tehot tällä hetkellä 3+2=5. Tänäänkin kaksi hienoa ylivoimamaalia ja Lukon puolustuksen ehdoton liideri.

Itse odotan Virtaselta läpimurtoa Liigan eliittiin ja jopa 25+ tehopistettä. Toki on vasta harjoituspelit menossa, mutta Virtasen pelejä viimeisen kolmen vuoden aikana nähneenä uskon, että ei taso paljoa laske kun Liiga alkaa. Tämä sen takia, koska on ollut Lukon tasaisin suorittaja jo pitkän aikaa.
Jesse on ihastuttanut jo pienellä seurannalla. Mieleen on jäänyt kovat taklaukset, kova lämäri ja hyvä suoritusvarmuus. Noiden päälle on kohtuu kiva rakentaa. Ehkä Lukon ylivoima alkaa nyt toimia kun Jesse korvaa ripuliranne Kousan viivassa.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Tästä kahden suunnnan sentteri aiheesta oli hiukan keskustelua tuolla voimasuhteet ketjussa ja siellä pohdittiin, että pitäisi myös tuota tuloksellista puolta olla tähän titteliin ja itsekin olen sitä mieltä. Mielestäni Riksa on helvatan hieno pelaaja, paras näkemäni alivoimapelaaja ja liigan paras puolustava sentteri Ja tuo paras alivoimapelaaja on aika paljon sanottu, kun aika monta ottelua tullut seurattua Mika Niemen tekemistä, joka on alivoimalla äärimmäisen kurko.

Heitin tuon avauksen Hahlista pieni pilke silmäkulmassa, kun täällä vuoron perään kaikki muutkin julistavat isoon ääneen juuri heillä olevan se kovin kahden suunnan sentteri... Niemi, Lajunen, Elkins ja ketä meitä siinä nyt oli. Kyllähän tuo titteli oikeasti vaatii niitä tehoja myös hyökkäyspäähän, mutta kun muu tekeminen on Riksan kohdalla sitä luokkaa kuin mitä se on, niin tehopisteiden sattuessa kohdalleen näen hänet paremmalla puoliskolla, jopa kärkipäässä, kun tämän tyyppisiä senttereitä vertaillaan koko sarjan tasolla. Tuon 24 pisteen rajan rikkominen nostaisi Hahlin arvoa kyllä entisestään, eikä edes ole mikään mahdoton tehtävä.

Jokerisopimuksen jälkeen moni suolasi Hahlia Kerhon osiossakin oikein tosissaan, minä mukaan lukien. Nyt kun palasi lopulta Hämeenlinnaan, on kyllä mielipiteet miehestä heilahtaneet lyhyessä ajassa aivan toiseen ääripäähän yhdellä ja toisella. Kertonee pelaajan odotusarvosta joukkueelleen ja kannattajillee sekin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Oma odotusarvopelaajani Bluesissa on Juuso Vainio.

Hyvä kiekollinen puolustaja. Esiintynyt edukseen harjoitus- ja CHL-peleissä. Nuorten maailmanmestareita muttei saanut kuitenkaan aikaan kunnon läpilyöntiä kerhossa. Olen melko luottavainen että tekee sen Bluesissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös