Onko Liigan taso laskenut KHL:n nousun myötä?

  • 381 935
  • 2 256

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Liekkö sillä mitään väliä missä treenataan kovempaa ja missä sitten taas vähän rennommalla otteella. Kova treeni ei kuitenkaan ole automaattisesti synonyymi hyvälle treenille. Itse olen siinä käsityksessä, että liigaseurat treenaavat hyvin kautta linjan. Tiedä sitten, että paranisiko tuo treeni yhtään, vaikka sitä viriteltäisiin astetta tai kahta kovemmaksi.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotkut höntsä-matsit CHL:ssä ovatkin varsin hyvä mittari.

Ja miksi nämä ovat mielestäsi höntsiä? Toisekseen jos näitä nyt kutsutaan höntsäksi, molemmilla CHL-joukkueilla on sama ajankohta, sama tilanne kaudesta joten kyllä noilla voi suuntaa antavasti tasoa mitata CHL-joukkueiden välillä, KHL:ään tällä ei toki ole juurikaan tekemistä.

KHL:n ja Liigan eroista treenaamisessa luin tämmösen: (linkki vie TS-kiekon sivuille) Kesä- ja oheisharjoittelu KHL:ssä | TS Kiekko (2013-vuodelta, mutta enpä ole kuullut tai lukenut että siellä olisi hirveästi treeni-kulttuuri muuttunut)

Lyhyesti poimintoina, KHL:n kesätreenaus tiivistetään yleensä yhteen rankkaan kuukauteen. Liiga joukkueiden pelaajat harjoittelevat tunnollisemmin ja uskoisin että tällä tarkoitetaan omatoimista treeni jaksoa joka KHL:ssä lienee pienempi, kun taas joukkue treenit ovat KHL:ssä varmasti raskaammat.

Eli yhteismäärällisesti ei KHL:ssä varmasti treenata älyttömästi enemmän kuin Liigassakaan. Treenata voi monella tapaa (kuten Justice ylhäällä kirjoittikin), ja harjoittelukulttuureissa on eroja. Liigassa ollaan siirtymässä enemmän ja enemmän omatoimiseen treenaamiseen kestävyys ja voimaharjoitteiden osalta, jota on käytetty paljon esimerkiksi NHL:ssä, jossa harjoitellaan joukkueena varmaan ammattisarjoista vähiten (johtuen myös runkosarjan pituudesta).
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keskinäiset, panokselliset ottelut ovat juurikin se paras mahdollinen urheilullisen tason mittari. Daa, siitähä koko kilpaurheilussa on kyse, että paremmuus mitataan kentällä, kilpailutilanteessa. Tietysti CHL on vielä sarjana nuori ja sen myötä otos pieni. Ehkä jonkun viiden vuoden päästä, jos sarja sinne asti selviää, voi sanoa enemmän suomalaisseurojen tasosta suhteessa eurooppalaisiin kilpailijoihin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä, mitä tarkoitat huonolla treenaamisella, mutta KHL:ssä treenataan keskimäärin paljon kovempaa kuin vaikkapa Liigassa.
Tuo johtopäätös kertoo vain kaiken oleellisen sinun jääkiekkotietämyksestäsi. Joka ei selvästikään ole kovin suuri.

Höpö höpö. Kovempaa treenaaminen ei varsinkaan nykyään tarkoita välttämättä että treenataan paremmin. Minun jääkiekkotietämykseni on paljon kovemmalla tasoilla kun sulla.

Sitten taas KHL:n pohjasakkaan kuuluva Severstal voitti jollain b-joukkueellaan Liigan kärkijoukkueisiin kuuluvan Jypin. Toivottavasti sun matikkapää ei mene tästä nyt ihan sekaisin.
Ei mene sekasin ollenkaan.
Pelit menevät mukavasti ristiin, eli tasaista on sarjojen välillä.
Ollaanpa tarkempia siellä, khl on vasta sijalla 3. Selvä ykkönen on Mestis, kakkosena liiga.
Ei tuokaan välttämättä mikään aukoton totuus ole, mutta saat tietenkin tuota mieltä olla.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Lainasin tuossa ylläolevassa kirjoituksessa jonkun "asiantuntijan" tekemää johtopäätöstä. Vai onko tässä SE tapaus, jota ei lasketa koska se oli vain yksittäinen matsi?
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lainasin tuossa ylläolevassa kirjoituksessa jonkun "asiantuntijan" tekemää johtopäätöstä. Vai onko tässä SE tapaus, jota ei lasketa koska se oli vain yksittäinen matsi?
Tottakai lasketaan. Yksittäisistä matseistahan kaikki lopulta lähtee. Kuvastaa juuri sitä, että marginaalit ovat hyvin pieniä näiden huippusarjojen välillä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös