Harjoitusottelut kaudella 2015–2016

  • 47 960
  • 199

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Eipä näyttänyt edes vituttavan tuo maali Karlssonia. Toivottavasti kiinnostaa vähän enemmän viikon päästä..
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maukas imaisu Karlssonilta ja perään Sallinen boksiin. Sulaa kuin keväinen lumi. Melkeen ihan sama tuo lopputulos näissä treenipeleissä kuitenkin, kunhan kentällä näkyisi oikeitakin asioita. Ja kyllä niitäkin on tänään näkynyt, mutta kesäterässähän toi peli kokonaisuutena vielä on.
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olimb saa helvetin kovaa oppia tämän tason pelistä. Saisi jättää tuon kieputtelunsa vähän vähemmälle ensi kerralla. Todella pahoja kiekonmenetyksiä tapahtunut kaverille.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Jokerit pelasi erinomaisen 3 erän ja sitten Karlsson päätti imuroida. Helenius maaliin sarjaavaukseen. Tästä ei pitäisi edes keskustella. Olimb myös todella heikkoja ratkaisuita lopussa.
 

zuuzo97

Jäsen
Huolimatonta pelaamista edelleen narripakalta. Viisikkopeli edistyy pikku hiljaa mutta jos verrataan viime kauteen olemme tässä kohtaa vielä jäljessä, mikä tietysti ymmärrettävää kun harkat alkoi niin myöhään.

Kevättä kohti tässä kuitenkin pelataan. Luotto Westerlundin valmennusryhmään on kova että homma saadaan skulaamaan.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Hyi hyi Aaltonen. Olimb ajoi sinisellä pieneen miinaan. Onneksi on harkkapeli niin eiköhän nuo kevääseen mennessä jää pois, kuten Reginin junnumainen pelaamine Kovalchukin maalissa 2-4 hyökkäyksessä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Karlsson kyllä kusas muun joukkueen päälle. Ihan sopivat kusen keltaiset pelitamineet siihen nähden. Toivon niitä myös kotipeleihin kaikkien esteetikkojen vuoksi.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Varsin viihdyttävä harkkapeli. Ammattimiehet SKA:n paidassa takoivat maaleja paikoista kun oli. Jokerit kolmannessa erässä jopa jonkinverran niskan päällä kun Pietarilaiset jäähyilivät. Olimbilta muuten ok peli, mutta menetti siniviivalla kaksi kertaa lopussa TODELLA pahasti. Toisesta läpiajo, jonka Karlsson just ja just pelasti ja toisesta SKA:lle naula arkkuun. Ei noin. Karlsson aloittaa samalla tasolla kuin viime kaudella, ei siis oikein tartu. Onneksi tiedetään että kelpo maalivahti on kyseessä. Nyt onkin sitten kristallipalloon katsomista että saadaanko svedu tikkiin treeneissä, vai täytyykö kestää hörpyt viitisen peliä alkukaudesta ja istuttaa hyvin pelannutta Heleniusta poppareilla.

Kozuni on pelimies, sähisee hyvin siellä ja hiukan täälläkin. Syötötkin lähtee.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lyhyesti tästä illasta.
-Karlsson oli umpipaska. Helenius maaliin sarjan avaukseen.
-Olimbilta todella heikko esitys. 5v5 pelissä ei mitään aikaiseksi eikä kyllä ylivoimallakaan. Piti ja leipoi ja leipoi mutta ratkaisu joka kerta sama; pudotus pakille viivaan. Rikkoisin tuon ykkösketjun tai kokeilisin vielä Joensuuta siinä. Juhis menee nyt hukkaan eikä ketjussa ole mitään kemiaa.
-Alivoima oli syvältä ja poikittain. Iso murhe sarjan avaukseen saada av kuntoon.
+Reginin kakkosketju oli hyvä ja tehokas. Erityiskehut Kozunille, joka hankki kaksi jäähyä.
+Jenseniltä myös odotuksiin nähden ihan hyvä peli vaikka yhden yrittikin lahjoittaa SKAlle.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
-Karlsson oli umpipaska. Helenius maaliin sarjan avaukseen.

Tämäpä se onkin iso pähkinä purtavaksi valmennukselle. Viime kaudella Karlsson oli umpipaska alkukaudesta. Muutama matsi alle ja mies oli kuin muuri. Helenius on hyvä, mutta ei ehkä kuitenkaan ykkösveskarihyvä. Pääseekö Karlssoni vireeseen jos Helenius pelaa? Kas siinä pulma.
 

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Helenius on pelannut harkkapelit paremmin joten ihan perusteltua että aloittaa. Veikkaan että alkukaudesta pelejä tulee molemmille sama määrä ja sitten ruvetaan katsomaan kumpi nousee ykköseksi.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
SKA – Jokerit 5-3 (2-1, 1-1, 2-1)
HK Sotshi – Jokerit 2-1 (0-1, 0-1, 1-0)
Severstal – Jokerit 3-5 (0-3, 1-0, 2-2)
Jokerit – Sibir Novosibirsk 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Jokerit – SKA Pietari 3-5 (1-2, 0-0, 2-3)
Jokerit – Sibir Novosibirsk 6-1 (1-0, 2-0, 3-1)

6 peliä, 3 voittoa, 3 tappiota.

Maaliero: 23-18
1 erä: 8-4
2 erä: 6-3
3 erä: 8-10
(Jokerit ensin)

Ylivoimalla tehdyt maalit: 12-5

Pistepörssi: (Suluissa olevat tehot ylivoimalla tulleet pisteet)
2+5=7 Philip Larsen (0+5), 5 ottelua
2+5=7 Brandon Kozun (2+3), 6 ottelua
4+2=6 Juhamatti Aaltonen (1+1), 6 ottelua
3+3=6 Niklas Hagman (2+2), 5 ottelua
3+2=5 Pekka Jormakka (3+1), 6 ottelua
1+4=5 Peter Regin (1+3), 4 ottelua
3+1=4 Jere Sallinen (2+1), 5 ottelua
0+4=4 Ville Lajunen (0+3), 5 ottelua
2+1=3 Tommi Huhtala, 6 ottelua
1+1=2 Oskari Korpikari (1+0), 6 ottelua
0+2=2 Jesper B. Jensen (0+1), 5 ottelua
0+2=2 Mathis Olimb (0+2), 6 ottelua
1+0=1 Tomi Mäki, 5 ottelua
1+0=1 Petteri Wirtanen, 6 ottelua
0+1=1 Daine Todd (0+1), 3 ottelua
0+1=1 Eetu Pöysti, 6 ottelua
0+1=1 Atte Ohtamaa (0+1), 6 ottelua
0+0=0 Topi Jaakola, 5 ottelua
0+0=0 Jani Rita, 5 ottelua
0+0=0 Saku Salminen, 4 ottelua
0+0=0 Jere Sneck, 3 ottelua
0+0=0 Frank Gymer, 3 ottelua
0+0=0 Ossi Väänänen, 2 ottelua
0+0=0 Jesse Joensuu, 2 ottelua
0+0=0 Atte Mäkinen, 1 ottelu
0+0=0 Miro Mäkinen, 1 ottelu
0+0=0 Niko Kapanen, loukkaantunut

Henrik Karlsson, 3 ottelua, 1 voitto, 2 tappiota. Maaliero 11-13 (2 päästettyä tyhjiin)
Riku Helenius, 3 ottelua, 2 voittoa, 1 tappio. Maaliero 12-5.

Tilastoista:

- Kaikki kuusi ottelua pelasi yhdeksän eri pelaajaa. Heistä puolustajia oli kaksi (Ohtamaa & Korpikari) sekä hyökkääjiä seitsemän (Pöysti, Wirtanen, Olimb, Huhtala, Jormakka, Aaltonen sekä Kozun)
- Kolmansissa erissä Jokerit päästi peräti 10 maalia. Jokerit aloitti harjoituskauden muita myöhemmin. Pomppiko kiekot huonosti, vai väsyikö Jokerit vastustajiinsa verrattuna nimenomaan otteluiden lopussa? Neljä päivää sarjakauden alkuun.
- Peräti 13 eri pelaajaa sai pisteen ylivoimalla. Posiitivinen ongelma? Tommi Huhtala ei kuulu joukkoon, vaikka paljon YV-aikaa saikin.
- Ainoastaan Juhamatti Aaltonen (3+1) sekä Tommi Huhtala (2+1) kirjasivat tasakentällisin enemmän kuin 2 pistettä.
- Ylivoima toimi todella hyvin etenkin uusien vahvistusten Larsenin, Reginin, Kozunin sekä Jormakan toimesta. Uudet vahvistukset muutenkin loistavia pääpiirtein.
- Mathis Olimb esitteli ajoittain pirteitä otteita, mutta kuudessa ottelussa tehot 0+2. Kumpikin syöttö ylivoimalla. 1 sentteri(kö)?!?
- Ville Lajunen kerää keskustelupalstoilla jatkuvasti negatiivista kommenttia. Otti harjoituskaudella paikkansa jälleen Jokereiden toiseksi parhaimpana kiekollisena pakkina sekä pelillisesti, että tehollisesti. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
- Hagmanin pirteät otteet vaikean loppukauden jälkeen. Vieläkö jaksaa?
- Jormakka. Matkalla kannattajien sydämiin.
- Helenius oli vakuuttava. Karlsson ehkä ei, vaikkakin pelasi vaikeimmat pelit. Karlssonilla silti varmasti lähdetään, mutta Riku ei Karlssonia helpolla päästä, mikä on loistava asia.
- Nuoret saivat vastuuta, mutta taso ei vain riitä suurimmalla osalla ollenkaan.

Virheitä saattaa löytyä. Pitkälti pitäisi kaikki olla kunnossa kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Harkkapelit on pelattu. Ok suoritus, 3 voittoa ja 3 tappiota. Ska oli parempi molemmissa peleissä, mutta avaimet voittoon oli meilläkin molemmissa.

Maalivahdit:

Toisinto viime kaudesta. Helge selkeästi paremmassa iskussa. Mutta kun muistetaan viime kausi, niin saas nähdä.

Puolustus:

Kaipaisin jotain tolle osastolle. Liian monta "peruspuolustajaa". Toki maajoukkuetason sellaisia. Larsen tulee olemaan huikea vahvistus, jonka perään kyynelehditään kauden jälkeen. Toivottavasti pysyy kasassa. 40 pinnaa haarukassa. Kiekollinen peli on pitkälti Larsenin ja Lajusen varassa. Todd on ollut harkkapeleissä vaisu ja loukkaantui viimeisessä. Veikkaan, että kaupoille jossain vaiheessa lähdetään. Jensen on ollut yllättävän hyvä, taistelee tosissaan paikasta kokoonpanossa Korpikarin ja Väänäsen kanssa.

Hyökkäys:

Vaikuttaisi olevan leveämpi kuin viime kaudella. Vielä Kapanen remmiin, niin neljän kentän hyökkäys ei ole kaukana.

Uusista Jormakka oli ehkä harkkakauden positiivisin, taso riittää hyvin ja pinnoja tulee tasasen tappavasti. Kozunista saadaan kyllä hyvä ase. On nopea ja taitava. Ei ole luontainen maalintekijä, mutta pystyy myös siihen. Regin oli vakuuttava mielestäni, nopea, ulottuva ja taitava. Ehkä semisti pehmeä. Hagmanin kanssa Regin ja Kozun muodostavat ehkä valmiimman vitjan.

Tapaus Olimb. On vaarallinen ylivoimalla. Pelisilmä on huikea. Pystyy pelaamaan ahtaissakin paikoissa. Miinuksena laukaus ja sen käytön haluttomuus, turhanpäiväiset kikkailut. Riittääkö taso? Hakee vielä parastaan selkeästi. Aaltonen vierellä näytti harkkakaudella hyvältä.

Joensuu on selkeästi vielä puolikuntoinen, mutta kunhan pääsee parhaaseen iskuun, uskon että on erittäin tärkeä palanen. Aikamoinen jässikkä maalinedessä.

Salliset, Huhtalat, Wirtaset ja Pöystit. Kuka ottaa seuraavan askeleen?

Kaiken kaikkiaan odottava fiilis. Alkukausi voi olla vaikea, mutta luottoa löytyy.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Hienot tilastot @Hendo vielä opettelet laskemaan, ni jätkä on ihan lyömätön. Jokerit nimittäin teki harjoitusotteluissa 22 eikä suinkaan 23 maalia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt tiedetään miksi Karlsson ei tule menestymään taalakaukaloissa: Ei ole kauden alussa tarpeeksi hyvä ja silloin muut vie pelipaikan. Heleniukselle tämä antaa taas mahdollisuuden.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Harkkamatsit on aina harkkamatseja ja tämän toteamiseen ei tarvitse olla suuri filosofi. Itse en nähnyt kuin sen ekan Sibir pelin ja siinä pisti eniten silmään Olimbin puolustusaktiivisuus. Noin muuten täällä on povailtu Jokereille vaikeaa alkukautta ja näin voi toki ollakin, itse en siihen tosin usko. Mutta mitä tohon kauden alkuun noin muuten tulee, niin lähtökohdat tähän kauteen on aivan erilaiset kuin viime kauteen. Viime kaudella kauden alku oli tärkeä Jokereille, jotta voitiin todistaa itsellemme, muille joukkueille ja yleisölle, että Jokerit pystyy pelaamaan KHL-tason kiekkoa. Näinhän ja jotain tähän tyyliin totesi Erkka itsekin jossain haastattelussa. Uskoisin että tällä kaudella kauden alulla ei ole niin paljon joukkueelle merkitystä kuin viime kaudella, jolloin keskittyminen oli ihan tapissa alusta asti. Tämä puolestaan voi näkyä pieninä lapsuksina kentällä tämän kauden alkupuoliskolla.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tilastot on hyvinkin sen tyyppisiä, mitä olisi saattanut odottaakin ennen treenipelien alkamista. Olimbista oli oletus, että saattaa kestää aikansa päästä vauhtiin ja rytmiin mukaan, mutta kyllä se sieltä tulee, kun rupeaa kemiat osumaan muutaman kaverin kanssa yksiin. Aktiivisuus, taito, pelisilmä ja kiekkovarmuus ovat kuitenkin jokaisen selvillä silmillä katsovien nähtävissä. Muistellaan vuosi takaperin, niin eipä ne Omarkin pisteetkään harjoituskaudelta vakuuttaneet, mutta kaikki näkivät ne taidot, mitä kaverilla on takataskussaan. Aaltosen pirteä peli on yllättänyt ja toivottavasti jatkaa vähintään samalla asenteella läpi kauden ilman viime kauden vapaailtojen määrää.

Se, mikä kuitenkin lyö pientä varjoa kauden päälle, on jäätreenien myöhäinen aloitus ja viisikkopelin selkeä keskeneräisyys osittain siitäkin johtuen, minkä Erkkakin on myöntänyt. In Erkka I trust, mutta kuitenkin mainittava myös aika oleellisena seikkana itseluottamuksen merkitys ja mihin suuntaan se lähtee kehittymään joukkueella, jos alkukaudesta tulee liikaa rämpimistä keskeneräisen pelin takia. Vai onko joukkueella niin kova selkäranka, että alkukauden mahdollisusta häviöputkista huolimatta joukkue jaksaa uskoa kärsivällisesti omaan tekemiseen ja tietää sen kantavan hedelmää keväällä? Vai mureneeko joidenkin pelaajien tai jopa joukkueenjohdon henkinen kantti mahdollisista epäonnistumisista ja lähdetään tekemään korjausliikkeitä, joilla palettia käännetään ylösalas ja aiheuttaa lopulta koko loppukauden kestävän sekasortoisen tilan? Viime kauden iso kantava voima oli nimenomaan alkukauden voitot ja onnistumiset, jolloin joukkueen itseluottamus ja sitä kautta taso nousi pari pykälää ylöspäin normaalista ja oletetusta suoritustasosta.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Hienot tilastot @Hendo vielä opettelet laskemaan, ni jätkä on ihan lyömätön. Jokerit nimittäin teki harjoitusotteluissa 22 eikä suinkaan 23 maalia.

Heh. :) Kiitos korjauksesta. Viestiä ei jostain syystä enään pysty muokkaamaan, mutta todellinen maalimäärä oli siis 22. Pistepörssissä on yksi ylimääräinen maali ja se on Juhamatti Aaltosen RL maali, jonka tilastonikkari Hendo laski kaksinkertaisena! Aaltosen todellinen lukema oli siis 3+2 harjoitusotteluissa.
 

Flameberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos tilastoista! Itse en ikinä jaksaisi moiseen.

Tää menee nyt tämän ketjun ohi, mutta huomasin viimeisessä SKA-pelissä vihaavani sitä jengiä kuin julleja konsanaan. On vaikea sanoa, onko muodostumassa - jo - jonkinlainen viharakkaussuhde vai vituttaako ihan muuten vaan.

Ja miten ja mitä tehdä sitten sille ympäriämpärisuhmuroinnille? Vatsaa väänsi katsoa Kurria ja Rotenbergiä rahahomostelemassa palkintojenjaoissa.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aaltosen todellinen lukema oli siis 3+2 harjoitusotteluissa.

Korjataan nyt vielä kertaalleen, JMA:n todelliset tehot 3+3!

Noin muutoin varsin luottavainen olo tulevasta kaudesta. Floppimahdollisuus on melkoisan pieni, ellei nyt heti kauden alkuun osu joku seitsemän pelin tappioputki. Näin tuskin kuitenkaan tulee tapahtumaan. Uskon peliesitysten olevan nousujohteisia läpi kauden, toivotaan että vältytään loukkaantumisilta yhtä hyvin kuin viime kaudella.

Uudet hankinat miellyttävät kovasti. Reginistä voi jo nyt sanoa lähes satavarmasti että kyseessä on ehdottomasti parempi versio Harjusta. Toivottavasti jalkoja löytyy läpi kauden isoon kaukaloon. Teki neljässä treenipelissä samat pisteet (1+4) kuin Hahl koko viime kaudella. Eikä kyseessä vaikuta siis todellakaan olevan mikään ainoastaan hyökkäyspäähän orientoitunut heppu, joka voittaisi pistepörssejä, vaan osaa puolustaa myös. Tulee olemaan tärkeä palanen, mikäli jalkanopeus riittää läpi kauden.

Jormakasta aavistelinkin että tulee yllättämään monet jo treenikaudella. Jättänyt erittäin positiivisen kuvan ennen Jokeriaikaa, mutta liigastatus tietysti monia hieman epäilytti/ttää. Oikein oiva hankinta ja rooli kuin rooli näyttäisi luonnistuvan tällä tasolla. Kozunista ja Joensuusta näkee että paras anti on mahdollisesti vielä tulossa. Joensuun kanssa tarvitaan varmaankin malttia alkukaudesta, mutta mikäli pysyy kunnossa ja hänelle annetaan aikaa löytää pelivireensä, niin on erittäin arvokas pelaaja keväällä.

Olimb on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Periaatteessa näyttää olevan edellytyksiä ja taitoa dominoida lähes Omarkmaisella tyylillä, mutta jotain puuttuu. Viime kauden Omarkin treenipelit on tosiaan hyvä muistaa, ehkä Olimb myös säästää parhaat kikat ja focuksen tosipeleihin. Pieni floppivaara on tämän pelaajan kohdalla olemassa, vaikuttaa vähän pehmeältä. Tosin vaikuttaisi olevan puhtaasti taitopelaaja, joten fyysisyys ei välttämättömyys, etenkään tässä taitoliigassa. En kuitenkaan yhtään ihmettelisi jos löytyisi jo heti tiistaina yksi lisävaihde tekemiseen, ja heittääkin vaikka 0+3 taululle suvereenin esityksen jälkeen. Annetaan näyttää mihin pystyy, olen melko vakuuttunut että parantaa, mahdollisesti paljonkin, treenipeleistä.

Larsen & Jensen ylittäneet odotukset. Jälleen lisää tervepäisiltä vaikuttavia tanskalaisia Jokereihin, kelpaa! MV-osastolla vankka luotto kaksikkoomme. Karlsson varmasti löytää tasonsa hiljalleen ja Helge pelaa pääosin mainiosti, oli sitten tarjolla 40 tai 20 peliä tulevalla kaudella.

Toivotaan Aaltoselle ja Hagmanille onnistumisia heti kauden alusta, etenkin JMA:lla on ollut hyvä pelihuumori treenipeleissä, ja kaikki tietävät mitä todennäköisesti tapahtuu jos Aaltosella ei onnistukaan kikat ja tehot. Hagman oli kyllä suoraan sanoen aika huono harkkapeleissä, vaikka saikin hyvät tehot. Maalit vikoissa peleissä antavat kuitenkin toivon pilkahduksia paremmasta. Mielenkiintoista nähdä, pääseekö edes lähelle viime syksyn lentokeliään, vai onko todellinen taso lähempänä loukkaantumisen jälkeistä aneemista Hakkia.

Varmasti nähdään viihdyttäviä pelejä tällä rosterilla, eikä hallilta lähtiessä varmaan kertaakaan täydy hävetä Jokereiden suorittamista. Vähämaalisia pelejä odottelen, etenkin vieraissa 60 min jälkeen uskoisin pelin olevan melko monia kertoja 1-1, 1-2 tai 2-1 esim.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös