Suomi-sarja 2015–2016

  • 203 294
  • 366
Hunters on tehnyt kaksi sopimusta lisää. "Jamo" Myllys ja Arttu Leppä ovat allekirjoittaneet tulevasta kaudesta sopimuksen. Santeri "Jamo" Myllys on puolustaja ja Leppävirran lahja suomikiekolle Arttu Leppä keskushyökkääjä. Molemmat pelasivat viime vuonna Huntersissa eli uusia kavereita kumpikaan ei ole.
Sopimuspelaajia Huntersilla on tämän jälkeen 25.
 

Freggo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Winnipeg Jets
Päivitelläänpäs vähän tuota JHT:n tilannetta. Paikallislehdessä tänään ihan mielenkiintoinen juttu koskien tulevan kauden pelaajistoa sekä mahdollista yhteistyötä Hermeksen kanssa. Omasta mielestä tuo seurayhteistyö olisi kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kuvio ja parhaimmillaan hyödyttää molempia seuroja. Toivottavasti asian tiimoilta jotain saadaan aikaankin..

Pelaajasopimuksia kasassa seuraavasti:

(P) Teemu Seilonen
(P) Viljami Hannula
(P) Iiro Ojala
(H) Henri Mustonen
(H) Tomi Gronoff
(H) Jarno Palola
(H) Peteris Pujats
(H) Joonas Heikkilä
(H) Juho Joki-Erkkilä
(H) Kalle-Markus Manninen
(H) Tommi Rintasalo
(H) Kai Yliuntinen

LIsäksi try-outin kautta paikkaa joukkueessa hakevat: (suluissa viime kauden seura)

(MV) Jari Mäyrä (välivuosi)
(MV) Juha Haimakainen (Peliitat U20/Hydraulic Oilers)
(MV) Joel Luhtanen (Sport U20)
(P) Teemu Penttinen (Roki)
(P) Juha Mäki-Asiala (YJK)
(H) Ragnar Russ (Asplöven HC J20)
(H) Kevin Parras (TuTo U20)
(H) Joona Rönkkö (Peliitat)

Erityisesti Juho Joki-Erkkilän paluu kotiseuraansa lämmittää mieltä, varmasti yksi tulevan kauden tärkeimpiä pelaajia. Myös paluun välivuoden jälkeen tehneeltä Yliuntiselta voi odottaa hyvää kautta. Muuten joukkueen runko aikalailla sama kuin viime kaudella. Maalivahdit kenties se suurin kysymysmerkki tällä hetkellä, sillä eivät Haimakainen ja Luhtanen kovinkaan vakuuttavia tilastoja ole viime kausina keränneet. Mielelläni olen kuitenkin väärässä mikäli onnistuvat saamaan sopimuksen ja pelaamaan täysipainoisen kauden.
Hyökkääjistä mielenkiintoa herättävät virolaiset Russ ja Parras, jotka ainakin juniorisarjoissa ovat kyenneet suht hyviin tehoihin. Lisäksi viime kaudella Peliitoissa mestistä pelannut Rönkkö yrittää paluuta toissa kauden jälkeen. Silloin kaverista jäi hieman vaisuhko kuva, mutta toivottavasti jotain kehitystä on tapahtunut. Toivon mukaan joukkueeseen saadaan vielä konkarit Markkanen ja Törnvall sekä viime kaudelta tutut Leinonen ja Rantanen. Tämän jälkeen runko näyttäisi jo hyvältä.

Viime kauden joukkueesta muulle siirtyneet: (suluissa uusi seura)

(MV) Mika Kokko (välivuosi?)
(MV) Tomi Risteli (AIK)
(P) Rihard Grigors (KS Torun, Puola)
(P) Jesse Manninen (Kalpa A)
(P) Joona Tolvanen (Roki try-out)
(H) Ville Kiviniemi (AIK)
(H) Lauri Laakko (Raahe-kiekko)
(H) Matti Kivisilta (Hermes)
(H) Michal Salka

Näistä erityisesti Kivisillan ja Laakon menetykset sekä pitkä-aikaisen ykkösvahdin Kokon todennäköinen välivuosi heikentävät joukkuetta selvästi. Näille paikoille on löydyttävä korvaajat mikäli playoff-taistoon tällä kaudella mielitään.

Paikallislehdessä oli myös maininta mahdollisista vahvistuksista, joiden kanssa vielä neuvotellaan. Jutussa mainittiin mm. Hermeksessä viime kaudella pelanneet Topi Anttila, Tomi Sippola ja Otto Mild sekä Forssassa viime kaudella pelannut puolustaja Henri Allen. Näistä kaikki olisivat kyllä hyviä vahvistuksia, tosin ainakin Anttila ja Sippola olivat IK Kronanin sivujen mukaan tehneet sinne sopimukset? Mielenkiintoinen kausi kuitenkin tulossa joka tapauksessa, muutamaa pelimiestä joukkue kyllä vielä tarvitsee. Toivottavasti lähiviikkoina saadaan joukkue lopullisesti kasaan ja harjoituspelien kautta hyvä tatsi ennen sarjakauden alkua syyskuussa!
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
LIsäksi try-outin kautta paikkaa joukkueessa hakevat: (suluissa viime kauden seura)
(MV) Juha Haimakainen (Peliitat U20/Hydraulic Oilers)

Mainittakoon sivuhuomautuksena, että Haimakainen pelasi viime kauden puolustajan paikalla III-divisioonan Tinatuopeissa, 14 ottelua 3 + 4 ja 22 min.
 
Kari Kärnä on tehnyt sopimuksen Huntersin kanssa tulevasta kaudesta. Kärnä on Huntersin 15. sopimushyökkääjä, puolustajia on 8 ja maalivahteja 3. Kärnä pääsi sopimukseen try-outin kautta, oli kuulemma vakuuttanut valmentaja Tero Määtän nopeasti. Huomenna on edessä ensimmäinen harjoituspeli Kiekko-Vantaan A-junnuja vastaan. Siitä se kausi alkaa.
 
Hunters vahvistuu Edgar Lukjanovilla. Lukjanov pelasi jo muutama vuosi sitten kauden Porvoossa. Hyvä vahvistus Huntersille.
 

Kiekkoguru50

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue on Rauman Lukko,Ässät ja TPS
Taas on kiekkokausi kohta huulilla ja pelit alkavat . Suomi-sarjasta on taas tulossa varmasti varsin mielenkiintoinen porukat ovat vahvistuneet sekä uusia tullut tilalle. Uusista oman mielenkiintonsa tuovat varmasti AIK Oulusta sekä Karhu HT Porista jotka ennakoin kuuluvan sarjan ns. mustiin hevosiin. Karhu HT hankki osan HC Satakunnan viime kauden kärkipelaajista jotka tuovat kaivattua kokemusta ja taitoa ryhmään . Karhu HT tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava kauden aikana. Olisiko siinä syntymässä jopa Poriin ns. farmiseura Ässille .
 

aatu10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viihdyttävä kiekkojoukkue, taitokiekko kunniaan!
Mahtaakohan joku tietää onko HC Vantaa ilmoittanut myös jääkiekkoliitolla poisjäännistään suomisarjasta? Ihmettelen vain kun ei vieläkään ole sarjaohjelmaa päivitetty. Sen verran tiedän menneiltä vuosilta että liitto ei sarjohjelmia muuttele ennen kuin virallinen ilmoitus poisjäännistä on tehty. Ymmärrettävää kylläkin.
 

Freggo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Winnipeg Jets
JHT otti tasaisen ja vauhdikkaan pelin jälkeen Hermekseltä takkiin lukemin 4-6. Tappiosta huolimatta peli näytti jo suhteellisen hyvältä, maalivahtipeliä lukuunottamatta. Haimakaiselle pari helppoa tänään ja muutenkin todella epävarman oloista pelaamista, vaikkakin paransi peliään viimeiseen erään. Silti se todellinen ykkösvahti joukkueesta edelleen vielä puuttuu.

JHT vahvisti tällä viikolla kokoonpanoaan kun alkukauden try-outilla ollut Teemu Penttinen ja viime kaudella Forssassa pelannut Henri Allen tekivät sopimukset. Lisäksi Tapio Rantanen jatkaa joukkueessa. Tänään kentällä nähtiin myös viime kaudet KooKoo:ta edustanut Jere Espo. Espo kyllä olisi loistava vahvistus, toivotaan että mies saataisiin pidettyä Kalajoella koko kauden.

Huomenna jatketaan kun vastaan asettuu HG Hockey (USA).
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Päivitellään tänne vähän PYRYn tilannetta.

Pyymäki-Pettersson-Heikkinen
Simontaival-Niemi-Hilden
Poutanen-Sormunen-Lehtonen
Salmela-Pylvänäinen-Rautakorpi

Ruohomaa-Saarinen
Korkeamäki-Aalto
Laitila-Friman

Taponen
Nalli

Tällä kokoonpanolla uskoisin PYRYn lähtevän kauteen. Petteri Friman ja Joni Poutanen eivät ole joukkueen toimesta vielä julki tullut, mutta pelasivat kuitenkin jo Keupaa vastaan.

Liiga-kokemusta löytyy muutamalta aika paljon, Hildeniltä(109), Pyymäeltä(384), Niemeltä(242). Lisäksi liiga kokemusta muutaman pelin verran löytyy Frimanilta, Aallolta ja Heikkiseltä. Mestis-kokemsta löytyy suurimmalta osalta joukkueesta.

Vahvasti näyttää mestaruus joukkueelta ja mahdolliselta Mestikseen nousijalta. Moni tuosta joukkueesta olisi kuitenkin Mestis tasoa jo valmiiksi.
 
Pyryllä on nimivahva joukkue. Minkälainen lienee sitten tuon kokeneen kaartin motivaatio vetää raskas kausi läpi. Pelataanko silloin kun maistuu vai lähdetäänkö jokaiseen peliin tosissaan. Toinen asia on pelimiesten kunto, onko kesä tullut treenattua vai luotetaanko kokemuksen tuomaan peliälyyn ajatuksella hullu paljon työtä tekee.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko ja JHT ovat solmineet yhteistyösopimuksen tulevalle kaudelle. Varmaan jonkin verran pelaajaliikennettä tullaan Raahen ja Kalajoen välillä kauden aikana näkemään.

Sopimuksen myötä Raahe-Kiekon parhailla junioreilla on mahdollisuus testata itseään Suomi-sarjassa ja vastaavasti ne pelaajat jotka eivät JHT:n kokoonpanoon mahdu, voivat saada peliaikaa Raahesta.
 

von Vitalis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikä kulloinkin
Tämmöinen video löytyi tuolta internetin ihmeellisestä maailmasta, laitetaan tänne, kun JHT:lle ei omaa, ainakaan aktiivista ketjua ole.

Junkkarit Hockey Team - inserttejä 90-luvulta - YouTube

Olihan tuo melkoista meininkiä ja pöhinää 20 vuotta sitten, ostomiehillä divariin ja pian takaisin pohjalle. No, liigaseuraa ei kalajokilaaksossa ole, mutta paikallisuusaste on sentään noussut.

Videolla vilahtavat mysö "nuoret" Kojo, Junno ja viime kauden päävalmentaja Pukalovic.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Noniin harjoitusottelut on pelattu ja ensiviikonloppuna päästään tositoimiin. Voitaisiin aloittaa heittää omia veikkauksiamme Suomi-sarjan runkosarjasta ja oma rivini on seuraavanlainen:

1. Pyry
2. Ketterä
3. JHT
4. FPS
5. IPK
6. Karhu HT
7. KJT
8. Hunters
-
9. Kiekkokopla
10. Koovee
11. A.I.K
12. HCIK
13. S-Kiekko
14. D-Kiekko
15. VG-62

Pyryyn luotto on kova, mutta tuo taulukko voi mennä täysin sekaisin. Monta joukkuetta on vaikea arvioida, kuten Karhu HT, joka voi yllättää monet. FPS ei näytä samalta Palloseuralta kuin viime kaudella, mutta kyllä he siellä kärkipäässä ovat.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Mielenkiintoinen ja tasainen kausi on jälleen Suomi-sarjassa edessä. Ristiinpelaamisia nähdään varmasti jälleen ja paljon. Kärkikaksikko erottuu joukosta urheilullisuudellaan ja tietyllä ammattimaisuudellaan, mutta muutoin on kyllä paletti aivan auki. Lisämielenkiintoa kauteen tuovat paluun tekevät Mestis-karsinnat Suomi-sarjan kakkoselle ja kolmoselle. Mestari nousee suoraan Mestikseen kaudelle 2016-2017.

1. PYRY
2. Ketterä
3. Karhu HT
4. KJT
5. Hunters
6. IPK
7. FPS
8. JHT
----------------------------------
9. KOOVEE
10. Kiekkokopla
11. D-Kiekko
12. S-Kiekko
13. A.I.K
14. HCIK
15. VG-62

PYRY näytti ihan hyvältä harjoitusotteluissa KeuPaa vastaan, paletti oli kasassa. Lisäksi nimilista on tälle tasolle kova, kokemusta löytyy runsaasti Liigasta, Mestiksestä kuin myös Suomi-sarjastakin. Ketterä on pelannut hyvät harjoitusottelut sekä vahvistunut kesän aikana.

Karhu HT muistuttaa jollain tapaa Suomi-sarja -aikojen KeuPaa. Paljon nimekkäitä pelaajia "höntsäilemässä" alemmalla sarjatasolla ja etenkin hyökkäyksen kärki on timantinkova. En ihmettelisi vaikka voittaisivat koko roskan, mutta toisaalta alaleukani ei tippuisi lattialle vaikka jäisivät kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Mitä vain voi tapahtua. Kysymysmerkkinä on puolustuspään pitävyys ja yhteispeli. Kuinkahan paljon reenaavat viikossa? KeuPa harjoitteli aikoinaan 2 kertaa viikossa ja oikeastaan vain peliä edeltävissä harjoituksissa oli paikalla koko nippu.

Vahvistunut on myös IPK, jonka uskon nousevan pudotuspeleihin. FPS on puolestaan heikentynyt, eikä asiaa aivan terävimpään kärkeen taida olla. Pudotuspeliviivan alapuolella sijoitukset voivat mennä ihan miten vain. Tosin VG-62 taitanee löytyä suurella todennäköisyydellä jumbosijalta.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
Laitanpa minäkin "loton" sisään. Mitä nyt olen harjoitusotteluiden tuloksia seurannut niin D-Kiekko on ollut vahva ja lienee paras nousijoista.

1. Ketterä
2. Pyry
3. FPS
4. IPK
5. Hunters
6. KJT
7. D-Kiekko
8. JHT

9.Koovee
10.Karhu HT
11.HCIK
12.UAIK
13.Kiekkokopla
14.S-Kiekko
15.VG-62
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Pikku veikkauksen vois itekki laittaa sisään ja toivoa että osuisi edes himpun verran paremmin kohillee ku edelliset...

1. JHT
2. Pyry
3. Ketterä

4. Karhu HT
5. IPK
6. FPS
7. KJT
8. KOOVEE

9. HCIK
10. A.I.K
11. Kiekkokopla
12. VG-62
13. Hunters
14. D-Kiekko
15. S-Kiekko

Tämä on JHT:n vuosi! Saa nähä miten uudet sopimuskuviot vaikuttavat tulevaan kauteen, mutta toivotaan parasta että homma pysyy hanskassa. Vielä muutama hyvin ampuva ja hyvän pelisilmän omaava pakki nii hyvä tulee.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Laitetaan nyt omakin veikkaus tästä tulevasta sarjasta. Sarjassa on muutama selkeä suosikki (Pyry ja Ketterä).

1. Pyry
2. Ketterä
3. Karhu HT

4. Fps
5. IPK
6. KJT
7. Hunters
8. JHT
9. KOOVEE
10. Kiekkokopla
11. D-kiekko
12. A.I.K.
13. VG-62
14. S-kiekko
15. HICK
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Oma kristallipallo näyttää tältä:

1. Ketterä
2. Hunters
3. KJT
4. Pyry
5. Karhu HT
6. IPK
7. JHT
8. FPS

9. D-Kiekko
10. A.I.K
11. KOOVEE
12. Kiekkokopla
13. S-Kiekko
14. HCIK
15. VG-62
 

Kyynhakkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Seinäjokelaaset "palloolu" joukkueet ;o)
Pidelkää hevosianne noiden ennustuksienne kanssa... Liiton tilastopalvelu näyttää ainoan oikean totuuden. Tänään ja lopullisesti se näyttää tältä
1. S-Kiekko
2. Pyry
3. FPS
4. VG-62
5. IPK
6. HCIK
7. KJT
8. Hunters
9. Ketterä
10. Karhu HT
11. KOOVEE
12. AIK
13. D-Kiekko
14.JHT
15. Kiekkokopla

Linkki vie SJL tilastopalveluun.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Pidelkää hevosianne noiden ennustuksienne kanssa... Liiton tilastopalvelu näyttää ainoan oikean totuuden. Tänään ja lopullisesti se näyttää tältä
1. S-Kiekko
2. Pyry
3. FPS
4. VG-62
5. IPK
6. HCIK
7. KJT
8. Hunters
9. Ketterä
10. Karhu HT
11. KOOVEE
12. AIK
13. D-Kiekko
14.JHT
15. Kiekkokopla

Linkki vie SJL tilastopalveluun.

Kyllä melkoista ihmettä vaaditaan, että S-kiekko (varsinkaan voittoon asti), VG-62 ja HCIK playoffeihin kapuavat ja taas Ketterä ja JHT sieltä tippuu. Mutta kaikkihan on mahdollista.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Jätetään nyt omaki veikkaus.

1. Ketterä
2. PYRY
3. IPK
4. FPS
5. JHT
6. Karhu HT
7. KJT
8. Hunters
------------------
9. KOOVEE
10. Kiekkokopla
11. S-Kiekko
12. A.I.K
13. D-Kiekko
14. HCIK
15. VG-62
 

Planner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
1. PYRY
2. Ketterä
3. Hunters
4. Karhu HT
5. IPK
6. JHT
7. HCIK
8. KOOVEE
------------------
9. FPS
10. KJT
11. Kiekkokopla
12. A.I.K
13. D-Kiekko
14. S-Kiekko
15. VG-62

Ja siinä valistunut arvaukseni
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
TS-kiekon sivuilla juttua HCIK:sta sekä VG:stä.

Viime kaudella TPS:n riveissä pelannut Markus Seikola on harjoitellut joukkueen mukana elokuussa ja saattaa pelata Indiansissa ainakin alkusyksyllä.

VG:n hyökkäyksessä nähdään mielenkiintoinen nimi, sillä sarjanousijan riveissä viilettää japanilainen Yoki Sasaki.

– Hän on pelannut Japanin nuorten maajoukkueissa ja halusi tulla Suomeen kehittämään itseään pelaajana, Vire tietää.

Eli pari ihan mielenkiintoista nimeä Turun seudun tiimeillä mukana. Pistetään vielä linkki Yuki Sasakin profiiliin Eliteprospectissa (jossa btw kaverin pelipaikaksi mainitaan puolustaja).

edit. VG-62 mainitsee Sasakin pelipaikaksi pakin joten TS:n jutussa on käynyt lapsus.
 
Viimeksi muokattu:

ktmike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Uutta arvausta peliin :) Koovee ei ole pelannut yhtään harjoituspeliä parhaalla kokoonpanolla, wille mattilan debyyttiä ootellaan :)

1. Ketterä
2. JHT
3. KOOVEE
4. FPS
5. KJT
6. Pyry
7. Hunters
8. IPK
------------------
9. Karhu HT
10. S-Kiekko
11. Kiekkokopla
12. A.I.K
13. D-Kiekko
14. Indians
15. VG-62
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös