KalPan harjoitusottelut kaudella 2015–2016

  • 12 160
  • 33

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos nyt uusista pelaajista yhden pelin perusteella voi mitään johtopäätöksiä vetää niin:

Nuutinen on hyvin KalPaan sopiva pörrääjä. Snaipperia hänestä ei tule, eikä asiaa 1-2 kenttiin. Viisi maalia runkosarjassa on tiukassa.

Davis oli tosi hyvä. Hänen uskon tekevän yli 15 Häkkinen runkosarjassa. Jalallakin nopea.

Sebok voi tosiaan breikata Liigatasolle. Oli ajoittain hyvin kirkossa ja syötöt löytää omien lapaan.

Mankisesta tuskin saadaan mitään Junnilan tyyppistä tehotonta väkkärää. +30 pinnaa luvassa.

Bengtsson vaikutti aika nopealle. Vaikea sanoa onko käyttöä.

Blomqvist oli pettymys. Ehkä tänään kokeilua ylemmässä kentässä.

Nikko ei vakuuttanut ollenkaan. Toivottavasti vaatii vaan totuttelua pelitapaaan.

Jokaiselle on tietysti vielä näytönpaikkoja jäljellä. Eikä tässä vaiheessa voi mitään lopullisia tuomioita jakaa.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin on sitten SS taputeltu ja heitetäänpä tämän päivän perusteella sitten muutama päivitys muutaman yksittäisen pelaajan suorituksiin.

  • Perhonen oli taas hyvä, antoi mahdollisuuden taistella voitosta. Tasaisen varmaa työtä, yhdelle maalille ei mitään saumaa. saoisin että pari-kolme leijonaa. Jotenkin luottoa alkaa löytyä tähän maalivahtiKAKSIKKOON.
  • Nuutisella rightin miehenä todella hyvä laukaus, jota tänään esitti useampaan kertaan yv:lla. Näkemäni perusteella en yllättyisi jos kaksinumeroisen maalimäärän ensikaudella takoo. Toivon mukaan myös muu peli kehittyy liigakelpoiseksi.
  • Try-out miehistä kumpikin taisi saada saumaa ykkösessä, Bengtsson alkupuolella, Blomqvist loppupuolella peliä. Vaikka Bentssonilta parempi peli kuin eilen, muutenkin kuin maalin vuoksi (mikä itseasiassa helppo viimeistellähyvän kuvion jälken), en oikein tiedä mitä hänestä saataisiin. Nähdäkseni ei oikein mitään erityisen poikkeuksellista ominaisuutta mitä kannattaisi hakea ja taisipa Toma peräänkuuluttaa lisää jalkojakin. Jokatapauksessa parempi tänään kuin eilen. Sen sijaan Blomqvist jatkoi varjojen mailla. Sai ehkä huonomman näytön paikankin, mutta ei kyllä tänäänkään näyttänyt kulkevan. Vaikea uskoa että tämän illan esityksellä valmennus näkisi että Blomqvist toisi jotain erityistä joukkueeseen, toki sitä en tiedä mitkä odotukset ja mitä treeneissä esittää..
 

Droppen12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, persoonat
Kirjotetaampa itsekin jotain pelaajista kun tuli molemmat pelit katsottua.

Mankiselta odotan enemmän. Ei esittänyt parin laukauksen lisäksi oikein mitään ja menetteli paljon kiekkoja. Uskon että petraa sarjakauden lähestyessä. Keränen ja Rissanen entisellään, Rissanen ehkä saanut lisää ruutia ja tulee olemaan hyvä kaudella.

Sebok heittämällä liigatasoa, tekee hyvin duunia molempiin suuntiin ja on todella hyvä luistelija ja selvästi juonikkuutta pelissä. Tammela on entistä nopeampi.

Nuutinen varsinkin Sport pelissä todella hyvä. Ylivoimalla vasemman puolen laukojan paikalla jossa oli rauhallinen kiekon kanssa, ampui muutaman kerran hyvin joita Järvinen ei saanut liimattua ja jakeli hyviä syöttöjä neliön läpi, joista yhdestä Bengtsson laittoi kiekon pussiin.

Nikko oli huolestuttavan huono. Jalat ei liikkunu mihinkään ja tuntui olevan aika puhki. Viime vuosien pelaamattomuus näkyy.

Try-out miehistä Blomqvist todella heikko. Hävisi kaksinkamppailut eikä oikein päässyt kenestäkään irti. Bengtsson paljon parempi. Sulava luistelija ja hyvä syöttelijä. Kunhan tottuu pelityyliin voi olla todella hyvä palanen. Valovuoden edellä esim Harjamaa.

Davis aika monipuolinen, tulee varmasti olemaan hyödyllinen vaikka ei 20 maalin kautta vetäisikään.

Pakistossa ei yllätyksiä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
- Itselle jäi jotenkin hyvä fiilis pakeista, varsinkin Lukka rightin kaverina jäi mieleen. Hyvä kaveri kiekon kanssa varsinkin YV:llä.
- YV:ssä tuntuu että yritetään liikaa noita poikittaissyöttöjä, jotka aika helposti katkaistaan. Tuli toki yksi maalikin ruotsalaiselle tämmöisestä kuviosta.
- Perhonen oli vakuuttava maalilla, odotukset korkealla ensi kauden suhteen.
- BONUS: Pekka Virran ääni kuului 2000 katsojan joukosta aika hyvin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
- Itselle jäi jotenkin hyvä fiilis pakeista, varsinkin Lukka rightin kaverina jäi mieleen. Hyvä kaveri kiekon kanssa varsinkin YV:llä.
- YV:ssä tuntuu että yritetään liikaa noita poikittaissyöttöjä, jotka aika helposti katkaistaan. Tuli toki yksi maalikin ruotsalaiselle tämmöisestä kuviosta.
- Perhonen oli vakuuttava maalilla, odotukset korkealla ensi kauden suhteen.
- BONUS: Pekka Virran ääni kuului 2000 katsojan joukosta aika hyvin.
Kuuluiko Virran ääni yhtä hyvin kuin Laukkasen aikanaan? Eekun niin eihän hän koskaan avannut suutaan tai tehnyt muutakaan.
Mukava kuulla Perhosen kehittyneen, toivotaan ettei KHL nappaa kumpaakaan mokkeamme.

Mites YV nuin muuten, joko siellä lauotaan? Luulisi Lyytisen, Lukan ja Riikolan haluavan enempi ampuakkin. Viime kaudella tuo läpisyöttö-yrittely hiipui aika nopeaa ja yv oli kuraa. Ok varmaa filosofiaan kuului, että kun kiekko on meillä niin ei vastustajalla. Yvllä odotttelen tulevalla kaudella paljon enemmän vetoja. Peliä pyörittämässä on Rissasta Ruohomaata Sebokkia ja maalineteen olisi Davis Mutanen Nikko ja viivalle/kaarelle edellä mainitut pakit + Nuutinen. Luulisi nuilla aseilla jotain tuhoa saavan jo aikaan.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Muutamia omia hajahavaintojani:
- Lukka: Kiekkovarma. Antoi hyviä näyttöjä hyökkäyspäässä. Puolustusalueen kiekottomassa pelaamisessa petraamista. Menee helposti vastustajan perässä juoksemiseksi.
- Perhonen: Pomputtelee edelleen, mutta oho-hupsis -kiekkoja ei ole vielä kahdessa pelissä mennyt sisään. Hyvää liigatasoa.
- Halonen: Pelasi säästöliekillä. Liike tässä vaiheessa erittäin vajavaista. 30 peliä liigaa olisi varmaankin ihan hyvä suoritus.
- Blomqvist: Lähtökohtaisesti yllättävän nimekäs pelaaja tullakseen nyky-KalPaan try-outille. Jostain syystä ei tunnu kuitenkaan saavan edes kunnollista näytönpaikkaa valmennukselta, joten tuskinpa on jatkamassa. Setänsä pelasi KalPassa 80-luvulla.
- Mankinen: Ei ole toistaiseksi esittänyt kiekollisena mitään. Suuressa vaarassa oppia talon tavoille (=surffailemaan kulmissa). Alivoimalla järkevä.
- Davis: Osoitti olevansa pelimies, vaikka tulosta ei tullut. Pyrkii aktiivisesti hakeutumaan tekopaikoille, mutta ei ole toistaiseksi saanut kiekkoja, koska täällä jääkiekkoa ei pelata niin kuin muualla. Ei ole vielä tottunut Pekka Virran suosimaan kulmapörräämiseen. Iso turhautumisriski.
- Sebok: Perusominaisuuksiltaan OK-paketti. Hieman riskialtis. Näkyvästi osallisena parissa vastapuolen maalissa.
- Bengtsson: Lupaavia otteita. Liikkuu hyvin. Ruotsalaisena luonnollisesti hyvä joukkuepelaaja. Syötteli omalla alueella välillä vähän hassusti, koska ei ole aiemmin pelannut tällaista pelitapaa.
- Tammela: Puutteellinen pelikäsitys rajoittaa tekemistä. Syöttöjen ajoitus ja laatu eivät ole riittävällä tasolla.
- Nikko: Luistelutekniikka näyttää kovin puutteelliselta. Onko vielä vähän toipilas? Lieneekö muutenkaan ihan oikea mies Niiralan jättikaukaloon?

Muut seurat:
- SaiPa: Neljän nähdyn pelin perusteella jälleen erittäin vahva joukkue kasassa. Laaja rosteri. Voi pelata jopa mitaleista. Helppo välisarjalohko tuo vielä vähän extrapisteitä runkosarjassa.
- Sport: Kauas on edelleen pitkä matka. Perjantain peli näytti, että Sportilla on puolustaja- ja keskushyökkääjäongelma. Lauantain pelin perusteella heillä on myös maalivahtiongelma. Sportin peli perustuu vähän sellaiseen "touhuamiseen". Pienessä kotikaukalossa toimii paremmin kuin Riss...Niiralan kentällä.
 

HankChief

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Perjantaina kävin väijymässä tuon SaiPa- pelin, joka oli kaikkineen melko tylsä matsi.
Heitetään nyt muutama positiivinen kommentti, jotka vielä näin maanantai-aamuna muistuvat mieleen:

-Davis: Jäi mieleen Kärppä- kannattajien kertomana, että on hyvä aloituksissa. Taisikin voittaa käytännössä kaikki aloitukset, joissa oli. YV:llä ihan kelpo paikkakin 100-0 voitetun aloituksen seurauksena. Muutenkin esiintyi ihan pirteästi, mutta kuten yllä mainittu, niin saattaa turhautua, jos tulosta ei tule. Lisäksi jäi mieleen ajassa 59:30 huutamansa Kummeli- henkinen "fuck the shit" (tms), joka sekoittikin vastustajaa sen verran että kiekko jäi KalPalle.
-Sebok: Näyttäisi olevan hyvä pelikäsitys ja antoi muutaman oivaltavan syötön hyökkäyspäässä. Tietysti varhaista vielä sanoa, mutta näyttäisi kelpaavan liiga- tasolle ihan hyvin.
-Tammela: Oli siinä mielessä näkyvä, että jalat käy ja mies liikkuu. Vielä kuitenkin puuttuu se viimeinen tatsi, kun lähdetään ratkaisuja tekemään. Posina kuitenkin se, että uskaltaa ainakin yrittää maalia kohti hyökkäyspäässä.

Ylivoimasta voisi sanoa sen verran, että sikäli kun se saatiin pyörimään, niin oli ajoittain ihan hyvännäköistä yritelmää. Siellä on nyt näitä nuoria pakkeja, jotka pystyy toimittamaan kiekkoa viivasta maalille ja siellä oli jo vähän maskin tynkääkin, kun parikin miestä oli parkkeerannut maalin eteen. Taisi kolmannessa erässä käydä niinkin, että olisi voinut vaikka verkko heilua yv:lla, mutta lopulta oma mies seisoi sen verran tiukasti maalin edessä, että blokkasi vedon.
 

Burracuda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, KalPa & Burakovsky
KalPa tänään Lappeenrannassa:

Nikko-Kinnunen-Nuutinen
Riikola-Ruuskanen

Hämäläinen-Bengtsson-Blomqvist
Halonen-Mikkola

Harjama-Pitkänen-Katosalmi
Leskinen-Torpström

Piipponen-Komulainen-Koronen

Perhonen (Kinnunen).

Junnuille mahdollisuus.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPa tänään Lappeenrannassa:

Nikko-Kinnunen-Nuutinen
Riikola-Ruuskanen

Hämäläinen-Bengtsson-Blomqvist
Halonen-Mikkola

Harjama-Pitkänen-Katosalmi
Leskinen-Torpström

Piipponen-Komulainen-Koronen

Perhonen (Kinnunen).

Junnuille mahdollisuus.

No tässäpä tuli toiseen ketjuun kirjoittaani juttuun vastaus. Eli tosiaan junnuille nyt näytönpaikkaa. Kärkimiehet huilaavat koska CHL alkaa viikonloppuna niin nyt saa junnut hyvin peliä alle miestentasolla. Hieno homma. Ja tryout ukot + toipilas Nikkokin saavat taas yhden pelin lisää. Itse olisin tuohon tosin laittanut PItkäsen ja Kinnusen toisinpäin mutta väliäkö hällä. Eiköhän siellä Virta tiedä mitä tehdä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös