World Cup 2016: Suomi

  • 622 257
  • 2 444
Tila
Viestiketju on suljettu.

Ralph

Jäsen
Tämän jälkeen World Cuppia voisi pitää aika pitkälti samantasoisena turnauksena MM-kisojen kanssa.
Ai jos KHL-pelaajat ei ole mukana? Eli kun Venäjältä jää pari miestä pois ja Suomelta Juuso Hietanen, World Cupin taso laskee heti MM-kisojen tasolle? Vaikka Kanadalla, USA:lla ja Ruotsilla on parhaat mahdolliset kokoonpanonsa ja nämä norjat, tanskat ja ranskat on korvattu ynnät muut -maiden yhteisjoukkueella, joka on materiaaliltaan aivan eri tasoa?

Turnaus, jossa pelaa maailman parhaat pelaajat, on aivan omalla tasollaan johonkin MM-kisojen verrattuna. Ja vaikka KHL ei olisi mukana, turnauksessa pelaa silti kaikki maailman parhaat pelajat.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Vähän kenttäkoostumuksia. Teen nämä oletuksella, että kokoonpanoihin laitetut jätkät on vähintään 40 pisteen jätkiä vieläkin kisojen aikaan (esim. Koivu, J. Jokinen, Filppula).

Osa nousee oletuksena jopa 50-70 pisteeseen, eli Lehterä, Mi. Granlund, Teräväinen, Barkov, Pulkkinen (tai Pululle edes vakituinen änäri paikka ja sellanen 20-30 maalin tahti.

Puolustuksesta Vatanen on jo pisteiden osalta ihan NHL:n kärkeä ja tulee nostamaan vieläkin tasoaan (ja puolustuspään osaamistaan Timosen tasolle), tämä kausi oli siis Vatasen läpimurtokausi kuten myös Lehterän. Pakeista Määttä toivottavasti paranee täysin ja voi olla jo tuossa vaiheessa paras puolustajamme tai kilpailee siitä Vatasen ja Ristolaisen kanssa. Pokalla on mahdollisuus myös raivata itsensä Chicagon pelaavaan kokoonpanoon, loistava kahdensuunnan pakki (vähän tulee mieleen Lasse Kukkonen) ja lisäksi kykenee tekemään pisteitä. Ylläreitä voi tulla myös pelaajilta, kuten Lindell, Honka, Ma. Granlund ja Kapanen, ehkä jotain muitakin, jotka vielä tästä listauksesta jätän pois.

Elikkäs:

Hyökkäys:

Teräväinen- Barkov-J. Jokinen (Tämä kenttä siksi, että uskon Teuvon ja Barkovin olevan meidän kovimmat pistemiehet kun kisat alkavat, Jokinen mukaan tähän kenttään tuomaan kokemusta ja Barkovin kanssa peli sujui nyt MM-kisoissa kuin tanssi. Barkovilla ja Teuvolla on myös historiaa, eli jätkät löytävä toisensa jäältä. Itseasiassa en näe mitään järkeä minkään muunlaiseen kokoonpanoon näiden jätkien kohdalla.)

Mi. Granlund - Koivu - Pulkkinen (Sama homma kuin ylenpänä, Koivu erittäin puolustusorientoitunut, pystyy mättämään pisteitä, on parhaimmillaan maajoukkeessa, kokemusta, pisteitä ja varsinkin puolustuspelaamista. Näin Granlundin eikä Pulkkisen tarvitse niin paljon keskittyä puolustamiseen vaikka Granlund on puolustuspäähän parantanut isoin harppauksin. Aisaparit tässä Mikke-Koivu ja Mikke-Pulu. Mikke maagisena luo tilanteita, joista Pulu hakkaa sisään isolla prosentilla ja Koivu tekee pisteiden lomassa kovasti hommia joka puolella, karvaa, raastaa ja pimentää vastustajiaan.)

Filppula-Lehterä-Kapanen (Edelleen taitoa, toivo ja väläytykset Kapasen noususta NHL:n vähintään keskikastiin pisteissä, tosin jos pääsee pelaamaan Crosbyn ja/tai Malkinin laidalla, niin siinä saa napsia pinnoja oikein kunnolla ja kehittyy samalla oma peli ja itseluottamus.)

Korpikoski - Ma.Granlund- Komarov (Meillä on ollu monella suunnalla ongelmia, mutta työmyyriä löytyy aina, kova härnäävä, vastustajan peliä tappava ryhmittymä, joka kykenee tekemään maalin jos toisenkin tarvittaessa. Tähän porukkaan ehdolla myös Tuomo Ruutu, mutta silloin pitää olla ihan eritason jätkä kyseessä, eli nousta takasin sinne 40 pinnan mieheksi)

Puolustajat:

Määttä - Vatanen
Lindell - Ristolainen
Jokipakka - Honka
Lindbohm - Pokka


Kaikki pakit änäristä. Jos vaan pelaa vähintään 15 minuutin, mieluummin 20+ minuuttia ottelussa. Siinä on kokoa, taitoa ja vaikka nuoria ovatkin, niin myös kokemusta. Sama poppoo mikä voitti WJC:n parilla huipulla varustettuna. Tossa lepää meidän pakkien tulevaisuus, mutta onneksi ei ihan täysin, sillä sieltä on puskemassa kovaa jantteria takaa ja seuraavien varaustilaisuuksien ihan kärkipäässä.

Maalivahdit:

Rinne/Rask (päivän kunto ratkasee. Veskoihin me ei kaaduta, tämän kauden näytöillä Rinne, mutta tulevaisuudessa voi olla myös Rask)
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Joku taisi jo täällä tätä väläytellä kuukausia sitten, mutta jos nuo Ck:n toiveet pelaajien ensi kauden tasosta toteutuvat edes osittain, on pakko kokeilla YV-koostumusta Granlund-Barkov-Teräväinen-Pulkkinen-Vatanen. Sasha maalin eteen, Mikke taakse/kulmaan, Pulu ja Vatman viivalla ja Teräväinen pyörittää toisen laidan puolelta. Tässä olen aivan valmis laittamaan kaikki munat samaan koriin ihan vain että pääsisi kyseistä kentällistä katselemaan. Ainut heikkous on Vatasen ja Pulkkisen samanpuoleinen kätisyys, mutta ilmeisesti kaikkea ei voi koskaan saada. Tai sitten Lindell etenee jättiharppauksin ja Vatanen voidaan "säästää" aateloimaan kakkosylivoima, jossa pörräävät todennäköisesti sitten herrat Lehterä, Jokinen, Filppula ja Määttä.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Maalivahdit:

Rinne/Rask (päivän kunto ratkasee. Veskoihin me ei kaaduta, tämän kauden näytöillä Rinne, mutta tulevaisuudessa voi olla myös Rask)
Tämä "veskoihin ei kaaduta" on yleinen myytti. Nimenomaan lyhyessä turnauksessa voidaan kaatua maalivahtiin. Rinne ja Rask tietysti pystyvät turnauksissakin hyviin suorituksiin, mutta heidän status eliittivahteina perustuu keskimääräiseen suorittamisen tasoon. Pitkässä 82 ottelun runkosarjassa riittää että on keskimäärin hyvä, eli väliin voi tulla imurointipelejä ja muuten vaan keskinkertaisempia suorituksia.

Lyhyessä turnauksessa pitkän ajan keskiarvot ei paljon lohduta. Pudotuspeleissä pitää pelata kolme vähintäänkin hyvää peliä putkeen. Ei sillä että muiden maiden maalivahtien odotusarvot olisivat Suomea paremmat ainakaan tässä vaiheessa, koska ei kukaan maalivahti pelaa aina hyvin, mutta maalivahteihinkin voidaan siis kaatua. Rinteeltä se on jo nähty että aina ei maajoukkueen pudotuspeleihin osu ne Vezina-tason suoritukset. Raskilla noita pelejä on niin vähän takana ettei hänestäkään voi aukotonta muuria vielä julistaa.

World Cupin tapauksessa ongelma on että se pelataan syksyllä, eikä maalivahtien päivän kunnosta ole samanlaista tietoa kuin kesken kauden tai kauden päättyessä.
 

gasp

Jäsen
Hyviä senttereitä on niin paljon että hankalaa kyllä löytää se paras mahdollinen koostumus, jossa on toimivat kemiat yms.

Jotenkin näin:

Teuvo Teräväinen - Aleksander Barkov - Mikael Granlund

Jussi Jokinen - Valtteri Filppula - Teemu Pulkkinen

Markus Granlund - Mikko Koivu - Jori Lehterä

Leo Komarov - Erik Haula - Lauri Korpikoski


Olli Määttä - Sami Vatanen

Esa Lindell - Rasmus Ristolainen

Jyrki Jokipakka - Julius Honka

Ville Pokka


Rask, Rinne


Ykkösketju olis aivan satavarmasti ihan helvetin hyvä.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Jotenkin näin:

Teuvo Teräväinen - Aleksander Barkov - Mikael Granlund



Ykkösketju olis aivan satavarmasti ihan helvetin hyvä.

Eli kolme pelintekijää ykkösketjuun? Nyt joku roti hei :D
 

ralph cox

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, AS Roma, Blues
Kolme pelintekijää -ketju Messier-Gretzky-Lemieux pärjäsi ihan mukavasti Krutov - Larionov - Makarov kenttää vastaan -87 Canada Cupissa. Ei ollut rotia, ei. Gaspin unelmakokoonpanoon toki nousevat Donskoi ja Kemppainen.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lainasin ja muokkaisin edellä mainittuja ketjuja. Pelintekijöitä on kyllä perkeleesti ja en näe kyllä nyky World Cupeissa mahdollisuuksia noihin entisajan mahtiketjujen tyyliseen iloitteluun ainakaan kärkimatseissa, puolustukset ja maalivahtipeli on parantunut ihan järjettömästi suhteessa hyökkäykseen.

Hajahuomioita. Mitenköhän nämä meidän jätkät meinaa kuskailla kiekkoa ja syötellä maaliviivalle asti. Pulkkinen saattaa olla meidän vaarallisin snaipperi ja löytyä jopa ykköskentästä. Koivusta ei ole kahteen ensimmäiseen kenttään viime kauden esityksillä. Koko joukkue on aikamoista junioreiden esiinmarssia, Barkovista ei ole vastuuta kantavaksi ykkössentteriksi. Filppula on Stanley-finaalien jälkeenkin nähtynä aivan ehdoton ykkösvalinta. Granlund alkoi ampumaan viime kaudella entistä enemmän suoraan syötöstä joten voi jopa ottaa eräänlaista viimeistelijän roolia tarvittaessa, kuten Filppulakin joka osaa laukoa.

Pakisto on myös aikamoinen mysteeri, jätkien ykkösparin takaa on nostettava vuodessa tasoaan jotta ei jäätäisi aivan jalkoihin. Viisikkopuolustuksen kautta voidaan saada vähän kaulaa kiinni muiden maiden puolustukseen.

Veskoihin ei kaaduta nyt eikä käytännössä koskaan koska jos ykköselle tapahtuu jotain niin porttivahti on melkein aina samaa tasoa.


Jori Lehterä - Valtteri Filppula - Mikael Granlund

Teuvo Teräväinen - Aleksander Barkov - Teemu Pulkkinen

Markus Granlund - Mikko Koivu- Jussi Jokinen

Leo Komarov - Erik Haula - Lauri Korpikoski


Olli Määttä - Sami Vatanen

Esa Lindell - Rasmus Ristolainen

Jyrki Jokipakka - Julius Honka

Ville Pokka


Rask, Rinne


_
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Barkovista ei ole vastuuta kantavaksi ykkössentteriksi. Filppula on Stanley-finaalien jälkeenkin nähtynä aivan ehdoton ykkösvalinta.

Mainittakoon, että Barkov on pelannut lähes koko NHL-uransa (muutamia hajapelejä erittäin pimeältä syksyltä) ykkössentterinä NHL:ssä, kun taas Filppula on lähes koko uransa pelannut kakkossenana ja on vasta viimeisen kahden kauden aikana saanut vastuuta myös ykkösketjusta (mutta pelasi myös runkosarjassa usein Callahanin kanssa kolmosessa, mikä loi hyökkäykseen aivan uskomattoman suurta laajuutta). Kyllä, tämä on aivan jäätävää saivartelua, mutta onhan se mukavaa olla mulkero.

Mainittakoon myös, että Ma. Granlundilla on todella suuria askelia otettavanaan, jos haluaa kisapaikan. Samoin Pulkkisella, mutta veikkaan, että Blashill ja kumppanit treenaavat miehen huippukuntoon ja antavat miehelle oikean mahdollisuuden. Sanonpa kuitenkin alustavasti, että Bergenheim olisi todennäköisesti tärkeämpi palanen, kuin Ma. Granlund tuohon 3. ketjuun, koska mies on a) todistanut tasonsa ja b) oli ainakin Floridassa NHL:n parhaita ja aktiivisimpia karvaajia ja sellaisia energiapelaajia tarvitaan tuollaisten hitaiden kolossien (ts. mikkokoivujen) vierelle. Kyllä, stintti Minnesotassa meni aivan persiilleen, mutta se oli enemmänkin kiinni siitä, että Minnesotassa Yeo ei antanut Bergyn näyttää vahvuuksiaan, koska pelitapa nyt vaan on mitä on (liian vähän kiekottomia tilanteita, missä pääsee karvaamaan syvältä).

Mutta miettikää esimerkiksi ketjua Bergenheim - Haula - Komarov. Ehkä hieman hankalaa pelata tuollaista ketjua vastaan, kun yksi jatkuvasti karvaa korkealta, yksi on nopeampi kuin liekkipipoinen myymälävaras Siwassa ja yksi pahoinpitelee muita kuin Nykänen vaimoaan.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Saivartelua tosiaan kun Filppula on ottanut vastaansa vastustajien ykköskentän lukuisia kertoja vailka nimellisesti pelannutkin kakkos tai kolmoskentässä. On kyllä niin huikean tasaiset sentterit, että aika sama kuka siellä on nimellisesti ykkösessä. Filppulalla tietty eniten kokemusta ja näyttöjä kovista peleistä. Jos ykkönen on esim. Granlund, Barkov ja Pulu/Teräväinen niin ehkei heitä ihan vastustajan parhaita vastaan kannata peluuttaa.
 

3za

Jäsen
Granlund – Barkov – Jokinen
  • Granlund tekee peliä, Barkov luistelee maalille ja sohii sen minkä pystyy. Jokinen laittaa mahdolliset irtokiekot sisään.
Filppula – Lehterä – Pulkkinen
  • Lehterä rakentaa, Filppula puolustaa ja Pulkkinen laukoo aina kuin mahdollista.
Teräväinen – Koivu – Korpikoski
  • Järkevää peliä molemmissa päissä.
Haula – Kemppainen – Komarov
  • Luistelu, taklaus ja hämmentäminen.
Lindell – Vatanen
Määttä – Ristolainen
Jokipakka – Lindbohm

Rinne, Rask


Kapanen, Donskoi, Ma Granlund, Pokka, Honka, Rantanen, Niemi, Lepistö

Barkov, Lehterä, Koivu keskelle, koska eivät hirveästi ole laidalla pelanneet, kun taas Granlund, Filppula, Teräväinen ovat. Teemu Pulkkinen on Suomen ainoa oikea käsi alhaalla pelaava hyökkääjä, auts.

Merkkaamani pakiston keskipituus järisyttävät 188 cm (-14 OLY 184 cm). Helpottaa kummasti esim. Kanadaa vastaan. Euroopasta vahvimmin tyrkyllä Sami Lepistö, joka toisi käsiä 3. pariin. Mikäli Pokka tai Honka jostain kumman syystä ottaisivat paikan NHLssä niin kolmosessa on RD paikka avoin. World Cupissa tiettävästi pelataan NHL kokoonpanosäännöin joten nelosparia ei otteluissa nähdä.
 

Fordél

Jäsen
Aika samanlaisia hahmotelmia on kaikilla, mutta itse näen WC-jengin koostuvan näillä näkymin näistä osasista:

J. Jokinen - Filppula - Komarov
Ma. Granlund - Barkov - Mi. Granlund
Teräväinen - Lehterä - Pulkkinen
Korpikoski - Koivu - Donskoi

Vatanen - Jokipakka
Määttä - Ristolainen
Lindbohm - Lindell
Pokka -

Rinne - Rask

Hyökkäyksessä ykköskenttä pelaa vastustajan tehonyrkkiä vastaan, mutta pystyy myös tehoihin hyökkäyspäässä. Kakkos- ja kolmoskentät ovat selkeästi hyökkäysorientoituneempia kenttiä, joissa on hyvin paljon kiekollista taitoa. Neloskenttä on yleiskenttä, josta löytyy myös osaajia erikoistilanteisiin. Esimerkiksi Koivun peliaika nousee kyllä ihan riittäviin määriin, kun pääsee uurastamaan niin yli- kuin alivoimassa. Puolustuksessa varmat paikat lienevät terveenä ollessaan Vatasella, Määtällä ja Jokipakalla. Ristolainen ei mahtunut edes Jalosen MM-ryhmään, joten hänen kohdallaan on vielä kysymysmerkkejä. Lindellin uskon jatkavan hyviä otteita myös NHL:ssa ja nousevan sitä myötä pelaavaan kuusikkoon.

Kaiken kaikkiaan Suomen jengi näyttää todella hyvälle. Ainoa iso kysymysmerkki on se ikuisuusasia eli maalinteko. Tuossakin sommitelmassa on riittävästi kyllä taitoa paikkojen rakentamiseen, mutta onko kuitenkaan riittävän kovan, tarkan ja nopean laukauksen omaavia hyökkääjiä? Toivotaan, että etenkin Pulkkinen ja Jokinen löytävät ensi kaudella hyvän maalivireen NHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Sasha on sellainen jässikkä jo tätä nykyä, että kaudella 15-16 syntyy 50 pistettä runkosarjassa ja ekat Selke-äänet kotiin. 16-17 kauden alussa Sasha on undisputed ykkössentteri maajoukkueessa ja ihan NHL tasollakin laadukas ykkössentteri.

Sitten aika monilta puuttuu Rantasen Mikko... Itselläni on barkovmainen luotto tähän veijariin. Ensi kaudella Colorado ja 16-17 on valmis kolmoskentän rooliin mj:ssä.

Teräväinen-Barkov-Jokinen (Armia)
Filppula-Mi.Granlund-Pulkkinen
x-Lehterä-Rantanen
Komarov-Koivu-Korpikoski

Kolmoskenttään yksi paikka auki, muuten on valmista. Parasta olisi, jos Joppe tosta kehittyisi ja lunastaisi odotuksia.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Hyökkäys:

Jussi Jokinen-Teuvo Teräväinen-Mikael Granlund
Valtteri Filppula-Jori Lehterä--Leo Komarov
Lauri Korpikoski-Alex Barkov-Markus Granlund
Jesse Joensuu-Mikko Koivu-Sean Bergenheim

Sääli, että Suomen kaksi parasta sentteriä, Filppula ja Mikke, joutuvat laitaan, mutta parempiakaan pelaajia en keksinyt. Teuvon kohdalla on kysymysmerkkejä ,mutta jos 2015-2016 kausi lähtee tämän hetken"Jori Lehterämäisesti" liikkeelle, en epäile hetkeäkään, etteikö Pikkuleijonien maailmanmestarikapteeni olisi valmis isoihin saappaisiin. Mikko Koivu neloskentässä ei ole trolli, kaikille tiedoksi. Veikkaan (silloisen) 33-vuotiaan Mikko Koivun pelaavan NHL:aa Minnesota Wildin kolmoskentässä tehden noin 25-35pistettä 82:n ottelun runkosarjassa, jos on siis terve koko kauden.

Pakit:

Vatanen-Määttä
Ristolainen-Lepistö
Lindbohm-Väänänen
Kukkonen

Ossi Väänänen on tosin vuonna 2016 36-vuotias, ja Lasse Kukkonenkin vain vuoden nuorempi. Toivottavasti Julius Honka sun muut olisivat kisojen aikaan valmiita pelaajia, nyt en voi sanoa juuta tai jaata, sillä en ole hänen pelejä nähnyt. Esa Lindell saattaa tuohon aikaan olla KHL/NHL -tason pelaaja, mutta odotetaan vielä hetkinen.

Vezina voittajat ja Stanley Cup mestarit: :)

Rask
Lehtonen
Niemi
Rinne

Sijojen 2-4 pelaajat saattavat vaihtaa paikkoja päittäin, mutta täällä ollaan #TuukkaTime fanipoikaboksin vakiojäseniä.

Jos Kari Jalonen eroaa paineen alla juuri ennen kisoja, niin Jääkiekkoliitto ottakoon yhteyttä. Joukkue on jo koottu.

Tälläisen viestin raapustin 9kk sitten katsomalla kristallipalloon. Teuvo tosiaan esitti keväällä aika huikeita otteita, näytti että on valmis kovimpiin jääkiekko-otteluihin, mitä maailmasta löytyy. Mikke ei ihan sellaista kautta vetänyt, mitä olen häneltä odottanut, mutta annetaan arvosanaksi 7-. Barkov oli MM-kisoissa Suomen paras pelaaja, ja nyt olenkin miettinyt, että pitäisikö Sashan johtaa ykköskenttää, ja Teuvon pelata samaa roolia kuin Chicagossa?

Tuosta hahmotelmasta tosiaan puuttuu esim Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen, sillä viestin kirjoitusaikaan esim Rantanen taisi olla vielä Tepsin A-junnu ja Kasperi pelasi Kalpassa, ilman sen suurempaa tähtistatussa edes liigan mittakaavassa. Ne, ketkä putoaisivat, olisivat potentiaalisesti esim Joensuu, nuorempi Granlund ja Bergenheim. Sentteriosaston luulen olevan suht kiveenhakattu (ellei esim Filppula tai MG ota yhtä/kahta sentterin paikkaa, heidät asetin laidoille), ja uskon mm. Korpikosken,Jokisen ja Komarovin olevan varmuudella kisoissa. Mikkoi Koivun taantumista ennustin, ja ei se 80peliä, 48pinnaa viime kaudelta ihan varsinaisesti ykkössentterin viittaa puolla, mutta valitettavasti Suomella ei välttämättä parempaakaan ole tarjolla. Barkovin ainakin ennustaisin pelaavan ensi kauden Koivua tehokkaammin.

Pakeista puuttuu ainakin NHL:ssä jo 51 peliä viime kaudella pelannut Jyrki Jokipakka, sekä tosiaan hyvät MM-kisat pelannut Esa Lindell. Ehkäpä Lasse Kukkosta ei ensi vuonna enää tarvitakkaan? :D Määtän, Vatasen,Ristolaisen varaan on ensi vuonna laskettava jo suht paljon. Vatanen onneksi pelasi aivan huikean kauden, vähän kuin Määttä 13-14.

Kokonaisuutena arvioisin oman joukkueen todennäköisyydeksi aika ison siivun, muutaman pelaajan virhemarginaalilla.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Mi. Granlund - Barkov - Pulkkinen
Teräväinen - Lehterä - x
Filppula - Koivu - Jokinen
Korpikoski - Kemppainen - Komarov

x = Armia, Ma. Granlund, Donskoi, Puljujärvi, Rantanen, Laine, Kapanen, Hännikäinen, Haula...
 

Granny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild #64 & #11
Amerikkalainen urheilumediajätti ESPN teki arvionsa Suomen mahdollisista kentällisistä syksyn 2016 World Cup -turnauksessa.


ESPN:n Leijona-kentälliset:

1: Mikael Granlund-Valtteri Filppula-Teemu Pulkkinen
Olli Määttä-Rasmus Ristolainen

2: Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Joonas Donskoi
Sami Vatanen-Ville Pokka

3: Teuvo Teräväinen-Mikko Koivu-Lauri Korpikoski
Petteri Lindbohm-Juuso Hietanen

4: Leo Komarov-Jori Lehterä-Tuomo Ruutu

13. hyökkääjä: Joonas Kemppainen
7. puolustaja: Esa Lindell tai Jyrki Jokipakka

Maalivahdit:
1. Tuukka Rask
2. Pekka Rinne
3. Juuse Saros
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Amerikkalainen urheilumediajätti ESPN teki arvionsa Suomen mahdollisista kentällisistä syksyn 2016 World Cup -turnauksessa.


ESPN:n Leijona-kentälliset:

1: Mikael Granlund-Valtteri Filppula-Teemu Pulkkinen
Olli Määttä-Rasmus Ristolainen

2: Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Joonas Donskoi
Sami Vatanen-Ville Pokka

3: Teuvo Teräväinen-Mikko Koivu-Lauri Korpikoski
Petteri Lindbohm-Juuso Hietanen

4: Leo Komarov-Jori Lehterä-Tuomo Ruutu

13. hyökkääjä: Joonas Kemppainen
7. puolustaja: Esa Lindell tai Jyrki Jokipakka

Maalivahdit:
1. Tuukka Rask
2. Pekka Rinne
3. Juuse Saros
Ei muuten mitenkään huono viritelmä. Senttereitä voi liikutella ainakin Mikko Koivun ja Lehterän välillä. Kaikki sentterit pystyvät hyvään kahdensuunnan peliin ja laiturit ovat aika lähellä optimia (ellei Laine, Puljujärvi, MaG tms. Nouse yllättäen kokoonpanoon.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
ESPN:n Leijona-kentälliset:

1: Mikael Granlund-Valtteri Filppula-Teemu Pulkkinen
Olli Määttä-Rasmus Ristolainen

2: Jussi Jokinen-Aleksander Barkov-Joonas Donskoi
Sami Vatanen-Ville Pokka

3: Teuvo Teräväinen-Mikko Koivu-Lauri Korpikoski
Petteri Lindbohm-Juuso Hietanen

4: Leo Komarov-Jori Lehterä-Tuomo Ruutu

13. hyökkääjä: Joonas Kemppainen
7. puolustaja: Esa Lindell tai Jyrki Jokipakka

Maalivahdit:
1. Tuukka Rask
2. Pekka Rinne
3. Juuse Saros

Ihan ok kentälliset, mutta Itse tällä hetkellä näkisin tilanteen näin. Lainetta mukaan tuolle hänen ranteelleen olisi käyttöä varmasti. Tuomo Ruudun aika taas näin isoissa peleissä on mielestäni ohi, ja Pokka ei ole tällä hetkellä edellä kumpaakaan Lindell sekä Jokipakka akselista . Sitten nämä voisi vaikka taivuttaa näin.


1: Mikael Granlund-Valtteri Filppula-Teemu Pulkkinen
Olli Määttä-Rasmus Ristolainen

2: Patrik Laine-Aleksander Barkov-Teuvo Teräväinen
Esa Lindell
-Sami Vatanen

3: Jussi Jokinen-Jori Lehterä-Joonas Donskoi
Petteri Lindbohm-Juuso Hietanen

4: Leo Komarov-Mikko Koivu-Lauri Korpikoski

13. hyökkääjä: Mikko Rantanen
7. puolustaja: Ville Pokka tai Jyrki Jokipakka

Boldasin muutokset. Näkisin tämänkaltaisen kokoonpanon olevan todennönäisempi. Patrik Laine nuorena pelaajana todennäköisesti kehittyy vuodessa valtavasti, ja maalintekijää tuo joukkue huutaa. Laineelle ovet siis auki joukkueeseen, jos vain kehitys jatkuu.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mi.Granlund - Barkov - Pulkkinen
Teräväinen - Filppula - Donskoi
Jokinen - Koivu - Korpikoski
Komarov - Lehterä - Ruutu


Jos joskus Suomella on ollut huutava pula senttereistä, niin nyt sitä ei kyllä todellakaan ole. Helvetin kova sentteriosasto. Mulla oli aluksi tuossa Korpikosken paikalla Laine/Puljujärvi, mutta tarkemmin mietittyäni en kyllä vaan mitenkään näe että kumpikaan näistä vielä näihin kisoihin mahtuu mukaan.

Ruutu on vähän siinä ja tässä, mutta jos saisi nyt tämän kauden kestettyä joten kuten ehjänä niin eiköhän se nyt kerran vielä isoissa kisoissa mukana nähdä.

Ja semmoisen huomion tästä voi tehdä että sentteritilanne tulevaisuuttakin ajatellen Suomella on todella opeasti kunnossa. Siinä on Barkovin lisäksi Minnesotan ykkössentteri ja Teräväinen + Lehterällä on vielä paljon hyviä pelivuosia jäljellä. Näiden takana siellä on vielä Kemppaista, Haulaa ja Markus Granlundia jne.

Näkymät myös puolustuksen suhteen tulevaisuudessa ovat aika lailla valoisat, kun nämä uudet kaverit tässä vielä muutaman vuoden kehittyy. Näissä kisoissa on vielä hankalaa, mutta jahka ne Juolevit ja Välimäet sieltä vielä aikanaan nousee...

Ainut pieni kysymysmerkki tuossa on riittävän laadukkaiden laitureiden tilanne. Puljujärveen ja Laineeseen kohdistuu isot odotukset. Ja toki olisi hienoa jos Pulkkinen sekä Donskoi saisivat paikkansa juurrutettua vakituisesti NHL:ään.

Mutta tähän World Cupiin jos tähän hahmottelee jonkunlaisen puolustuksen, niin kyllähän siinä vähän joutuu siristelemään että uskaltaa katsoa ketä siellä on. Eli:

Määttä - Vatanen
Ristolainen - Honka
Jokipakka - Lindbohm
Hietanen - Lepistö


Onhan se pieneen kaukaloon aikamoinen riski tuo KHL-pari tuoda mukaan, mutta kun ei sinne vaan muitakaan vielä ole. Nämä Pokat, Lindellit ja kumppanit ovat minusta vielä liian kokemattomia tämmöisiin kisoihin.

Maalivahdeissa Suomi uhkaa kovasti saada kisojen kovimman trion kasaan:

Rinne
Rask
Lehtonen
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Jaahas, kait se on vähän päivitettävä koostumuksia WC:a varten. Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Suomi on saamassa tällä kertaa hyvin taitavan porukan jalkeille. Niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa kiekko pystyy kontrollissa ja paikkoja syntyy, kenties jopa maalejakin saadaan aikaiseksi. Sen sijaan fyysiseen peliin ja puolustussuuntaan ei ole välttämättä niin paljon hyviä palasia käytettävissä.

Hyökkäyksen rakentaisin parivaljakoiden varaan (nimet lihavoitu), joihin hakisin kolmatta lenkkiä täydentämään parivaljakon ominaisuuksia. Saatisiin kolme hyvää hyökkäysvoittoista kenttää kasaan, mutta eiköhän näistä saada kasaan myös esimerkiksi hyvät av-kaksikot:

Mi. Granlund - Koivu -
Pulkkinen
Komarov - Barkov - Jokinen
Filppula - Lehterä - Teräväinen
Donskoi - Kemppainen - Korpikoski
Ma. Granlund, Ruutu

Puolustus on kokenut nyt viimeistään selkeän nuorennusleikkauksen. Pääosin palaset saadaan rapakon takaa, mutta myös muutama Eurooppalainen mahtunee jengiin. Kasaisin pakiston näin:

Vatanen - Määttä
Ristolainen - Jokipakka
Lindell - Lindbohm
Hietanen - Lepistö
Pokka, Rissanen

Maalivahdit on helppo valita. Kolmesveska on makukysyms, mutta itse ottaisin selkeästi kolme parasta veskaa enkä mitään oppipoikaa kolmannen veskan rooliin. Valinnat olisi:

Rinne, Rask, Lehtonen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös