KooKoo joukkueen rakentuminen Liiga-kaudelle 2015–2016

  • 566 805
  • 2 613

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu, niin O´Connor pelaa KooKoossa ykkös YV:ssä, joten varmasti on realistista odottaa häneltä ensi kaudella noin 30 tehopistettä.

Viime kaudella kuusi pakkia teki 30 pistettä tai yli, joten en nyt sanoisi että on realistista odottaa O'Connorilta 30 pistettä. 20-25 pistettä olisi jo todella hyvin. Toki kaiken mennessä nappiin, on mahdollista että O'Connor tekisi jopa 30 pistettä, mutta se tarkoittaa että KooKoon yv:n pitäisi pyöriä mallikkaasti.

Edit: Frodèl ehti ennen.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näköjään sulla on kovat odotukset O'Connorin suhteen. Viime kaudella noin kymmenkunta puolustajaa takoi 30 pojoa eikä näiden pakkien seurassa ollut häntäpään joukkueen pakkeja.

Viime kaudella kuusi pakkia teki 30 pistettä tai yli, joten en nyt sanoisi että on realistista odottaa O'Connorilta 30 pistettä. 20-25 pistettä olisi jo todella hyvin.

No joo taidatte olla oikeassa. Myönnän, etten tullut katsoneeksi kuinka paljon viime kaudella liigassa parhaat pakit tekivät pisteitä. Jos viime kaudella vain kuusi pakkia ylitti tuon 30 pisteen rajapyykin niin ehkä on liikaa odottaa O´Connorin keräävän ihan tuota 30 pistettä. Ehkä tuo 20 pistettä viime kauteen peilaten voi olla realistisempi tavoite. Oli miten oli niin pidän O´Connoria KooKoolle erittäin hyvänä hankintana.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Sinead pelasi mielestäni ne pelit missä sai tarpeeksi vastuuta erittäin hyvin, mutta ilmeisesti Aho ei nähnyt miehelle mitään käyttöä koska ei saanut sen enempää minuutteja Bluesissa kuin mitä sai. Sikäli ihmettelin sitä ettei Aho peluuttanut miestä sen enempää, koska omasta mielestäni hän oli selkeä vahvistus Bluesin puolustukseen ja hoiti oman tonttinsa todella mallikkaasti.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tuonne hyökkäykseen vielä yhden ukon huolisi mutta eipä tuo katastrofi jos näillä mennään. Veikkaan että Julkunen ja jotkut muut pelailee tällä kaudella ainakin muutamia otteluita mestiksessä lainassa. Toki jos rupeaa kulkemaan niin terve kilpailu pelipaikoista on hyväksi.
 
Ihan rehellisesti ilman värilaseja KooKoon puolustus on kyllä kovempi esimerkiksi kuin tämä HPK:n nykyinen:

Tuulola - Lehtivuori
Saari - Nikkilä
Forsberg - Auvinen

Tai Sportin nykyisen kanssa aika niin ja näin:

Peltola - Newton
Manninen - Brennan
Pukka - Laakso

Nyt kun tässä on rosteriketjussa katsonut muiden joukkueiden nippuja, niin Liigan taso on kyllä tullut roimasti alas ja KooKoon nippu näyttääkin huomattavasti paremmalta omiin silmiin vertailussa. SaiPalla vaikuttaa olevan todella kova nippu ja uskon heidän tappelevan kotiedusta. Tepsin ostopaskalle taas kaikkea pahaa.
 
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Ihan rehellisesti ilman värilaseja KooKoon puolustus on kyllä kovempi esimerkiksi kuin tämä HPK:n nykyinen:

Tuulola - Lehtivuori
Saari - Nikkilä
Forsberg - Auvinen

Tai Sportin nykyisen kanssa aika niin ja näin:

Peltola - Newton
Manninen - Brennan
Pukka - Laakso

Nyt kun tässä on rosteriketjussa katsonut muiden joukkueiden nippuja, niin Liigan taso on kyllä tullut roimasti alas.

Kyllä ainakin nimet paperilla ovat KooKoolla paremmat. Nythän kysymys näissä vertailuissa onkin siitä, että minkälaisen pelitason KooKoon konkaripakit saavat kaivettua esiin ja millaisia steppejä HPK:n nuoret ja potentiaaliset puolustajat pystyvät ottamaan eteenpäin. Sportilla myöskin useammalla pakilla käyrän odotetaan olevan kovasti ylöspäin. Eipä enää tarvitse pitkään odottaa kun alamme saada vastauksia näihinkin kysymyksiin.

Liigan taso on tosiaan tippunut reilusti. Syynä tietty kaksi laajennusjoukkuetta, KHL-Jokerit, KHL ylipäätänsä ja monien muiden ulkomaiden vetovoima. Puheet tasokkaiden pelaajien riittämiseksi nykysysteemiin eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Kyllähän tämä meille tietysti käy, mutta miettikääpäs mikä olisi Liigan taso jos nykyäänkin pelaisi sarjassa 12 joukkuetta ja yksi niistä olisi Jokerit.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
KooKoossa Ryan O´Connor tulee varmasti saamaan enemmän peliaikaa ja vastuuta kuin Bluesissa, jolla kokonaisuudessaan on toki kovempi tasoinen puolustus kuin KooKoolla. Mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu, niin O´Connor pelaa KooKoossa ykkös YV:ssä, joten varmasti on realistista odottaa häneltä ensi kaudella noin 30 tehopistettä. Itselläni on ainakin todella korkeat odotukset O´Connorin suhteen.

Samasta syystä uskon että O'Connor onnistuu KooKoossa. Sekä Zamorskyllä että O'Connorilla oli Bluesissa ongelmana, että he olivat tähtiainesta, mutta Aho halusi että pelataan systeemin mukaan. Jos ylivoimaa (ja peliä muutenkin) ruvetaan rakentamaan O'Connorin ja hänen vahvuuksiensa mukaan, niin tulokset voivat olla todella kovia. Tuo 30 pistettä ei liene todennäköistä, mutta ei olisi minulle mikään yllätys.

Seuraan mielenkiinnolla myös Mikael "Jimmy" Kurjen esityksiä KooKoossa. En tiedä yhtään kaverin nykyisestä tasosta, mutta on yksi suosikkipelaajiani persoonana.

Onneksi yllä mainitut kaverit pelaavat KooKoossa, koska KooKoon suhteen minulla ei (vielä) ole minkäänlaisia antipatioita. Lisäksi saavat enemmän vastuuta kuin jos pelaisivat paperilla vahvemmissa jengeissä. Tämä kehittää pelaajia. O'Connorin peluuttaminen Bluesissa viime kaudella pistikin vereni kiehumaan. Silti kaveri itse oli todella rennon oloinen. No, valmennus varmaan tiesi mitä tekee...

Toivon sekä O'Connorille että Jimmylle (ja toki koko KooKoolle) menestystä tulevalla kaudella!
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kouvolan Kiekko - 65
Mikäli tuohon on vielä tulossa yksi laituri "maalintekijä", niin eihän se kymppipaikkakaan täysin mahdotonta ole. Toki riippuu siitä miten palaset paikalleen loksahtavat, mutta todellakin hatunnosto toimistolle! Ja kuten veljet yläpuolella jo mainitsivatkin, niin Liiga vaikuttaa paria poikkeusta (kärpät, hifk) lukuunottamatta varsin tasaiselta.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
O'Connor on ihan hyvä hankinta, jos nyt ei todellakaan mikään tuleva 30 pisteen mies. Mutta sitten, eivät Arska Vallin, Opg, Kurki, Lehtonen ja Nyqvist ole mikään kova pakkiviisikko verrattuna muihin alakastin porukoihin.

Tahtoisin nähdä one on one- nimivertailut, sekä KK:n että Kerhon ja miksei myös Sportin fanipoikien toimesta, ja lisäksi mieluiten myös puolueettoman seuraajan vinkkelistä samaiset setit. Jos joku viitsii. Mieluiten urien kehityskäyrät ja viime kausi huomioiden, ettei mene hassutteluksi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Joka tapauksessa oikeanlainen hankinta KooKoolta.

Samaa mieltä.

+ Nuori ja eteenpäin menevä pelaaja.
+ Kiekollista potentiaalia ja pääsee isoon rooliin.
+ Kokemusta Kanadan junnumaajoukkueista (U18-kisat).
+ Kokemusta KHL:stä, NLA:sta ja viime kaudelta Liigasta -> Ei ensimäistä kertaa isossa kaukalossa.
+ Kommenttien perusteella pystyy myös hoitamaan omaa päätä.

- Joutui viime kaudella koirankoppiin Liigassa -> Syy?
- Ei vielä konkreettisia tuloksia Euroopassa.

Nykyisellä tuntemuksella jää todella positiivinen kuva kaverista ja juuri potentiaalinsa osalta (verraten siis KooKoon resursseihin) hieno hankinta. Pelottaa jo nyt miten käy kun vuoden päästä Suomen kiekkohistorian kustannustehoikkain TotalScouting-imperiumi pääsee imuroimaan nämä helmet meidän muiden vain katsellessa surullisina vierestä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelottaa jo nyt miten käy kun vuoden päästä Suomen kiekkohistorian kustannustehoikkain TotalScouting-imperiumi pääsee imuroimaan nämä helmet meidän muiden vain katsellessa surullisina vierestä.

Ei hätää, Kerttulahan jättää uppoavan... eikun siis Jukurit tämän kauden jälkeen. Voihan se tietysti jättää softan johonkin toimiston koneelle ja sit on piru merrassa.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näköjään sulla on kovat odotukset O'Connorin suhteen. Viime kaudella noin kymmenkunta puolustajaa takoi 30 pojoa eikä näiden pakkien seurassa ollut häntäpään joukkueen pakkeja. Ihan täysin realistinen tuo odotus siis ei ole vaikka O'Connor sai jo viime kaudella Bluesissa ylivoimaa pelatessaan ihan hyvää tulosta aikaan. KooKoossa hän saisi todennäköisesti pelata terveenä olleessaan koko kauden ykkösylivoimaa sekä muutenkin isoa tonttia. Silti sanoisin, että jos 20 pojoa ylittää ja pelaa hyvää peliä myös omassa päässä, kyse on hyvästä onnistumisesta. Ja jos kaikki menee nappiin, voi kaveri hätyytellä tota 30 pojon rajaa. Joka tapauksessa oikeanlainen hankinta KooKoolta. Vielä jos se yksi pakki tulisi, pakisto näyttäisi jo siedettävältä, mutta tällä lähdettäneen kauteen.

Vallin - O'Connor
Lehtonen - Kurki
Nyqvist - Grönholm
Västilä - Koponen

Viimeinen pari herättää kyllä pelonsekaisia aistimuksia. Miksi miksi?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viimeinen pari herättää kyllä pelonsekaisia aistimuksia. Miksi miksi?

Jos tarkoitat Västilä-Koponen paria niin en usko, että he tulevat yhdessä pelaamaan missään pelissä. Eniten peliaikaa tulee varmasti edellä mainituille kolmelle pakkiparille, mutta kyllähän Koponen ja Västiläkin tulevat kauden mittaan saamaan peliaikaa, mutta ei siis varmasti pakkiparina.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vähän kyllä hörähdin tuosta "Tepsin ostopaska" kommentista. Eikös meillä vähän ole ostopaska jos jollain. Jos meidän omien kasvattien pelaamien pelien määrä ylittää yhteensä 20 ensi kauden aikana niin voidaan puhua jo sensaatiosta. Virtasen varassa on se sektori, Laakso tuskin pelaa peliäkään ja Tamminen tms voi jonkun loukkaantumispaikon saada, mutta siinä on se mitä uskaltaa visioida.

Edelleen O'Connor vain lisää hyvää fiilistäni siihen työhön mitä toimistolla on tehty. En ainakaan itse uskaltanut tämän kovempaa rosteria toivoa, on muistettava lähtökohdat. Hyvää duunia rajallisin resurssein ja ilman total scoutingia tai muuta mustaa magiaa. Mutta missä on Mikkelin pojjaat. Tuusan tiedetäänkin jo hikoilevan näppiksen tietämillä, kun liigapaikka tulee niin urku aukeaa, mutta missä on ihmistuntija parhainpelaaja? Rosteri ja faniryhmäanalyysi jää hieman vajaaksi ilman asiallista inputtia sieltä suunnalta.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Nopealla seurannalla Kouvolan suuntaan en voi kuin ihmetellä että siellä on noin liigaan valmis nippu. Samantien tulee mieleen talouspuoli, eikai mene heti pahasti miinukselle? Ei tuo ihan halpa rosteri kuitenkaan ole, paljon parempi ja kalliimpi kuin itse ennakkoon odotin. Hieno homma että heti satsataan, kunhan ei lyödä liikaa likoon heti alkuun. Tarkan markan ajat kuitenkin jokapuolella. Mieleenkiintoista nähdä kuinka kausi lähtee käyntiin Kouvolassa.
 

Steus

Jäsen
...Virtasen varassa on se sektori...
Taitaapi kulua armeijan harmaissa Virtas-Mikon syyskausi nyt ainakin, joten en usko peliäkään kilahtavan kassaan ainakaan ennen tammikuuta.

Hyvää duunia rajallisin resurssein ja ilman total scoutingia tai muuta mustaa magiaa.
Taitaapi käytellä Kultas-Jarnon työkalupakkiin työ kyseinen loitsuohjelma. Meillä päin siitä ei vaan jakseta mainita joka käänteessä viisari vipattaen.
 

Fordél

Jäsen
Vähän kyllä hörähdin tuosta "Tepsin ostopaska" kommentista. Eikös meillä vähän ole ostopaska jos jollain. Jos meidän omien kasvattien pelaamien pelien määrä ylittää yhteensä 20 ensi kauden aikana niin voidaan puhua jo sensaatiosta. Virtasen varassa on se sektori, Laakso tuskin pelaa peliäkään ja Tamminen tms voi jonkun loukkaantumispaikon saada, mutta siinä on se mitä uskaltaa visioida.

Ihan samat mietteet heräsi itsellä. TPS:llä on sentään avainroolissakin omista junnuista aikanaan ponnistaneita pelaajia (Lassila, Nummelin, Ahtola ja Kallio). Lisäksi alemmissa kentissä koohottavat/rotaatiossa ovat mukana Virtanen, Moisio ja tukku omia junnuja (Eronen, Friman, Virta, Siiki, Vähätalo jne.). Kouvolaan verrattuna Turussa eletään jopa kunnon omavaraistaloudessa. No ko. kommentti oli taas tyypillistä KKtigin värilasiprovoa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan samat mietteet heräsi itsellä. TPS:llä on sentään avainroolissakin omista junnuista aikanaan ponnistaneita pelaajia (Lassila, Nummelin, Ahtola ja Kallio). Lisäksi alemmissa kentissä koohottavat/rotaatiossa ovat mukana Virtanen, Moisio ja tukku omia junnuja (Eronen, Friman, Virta, Siiki, Vähätalo jne.). Kouvolaan verrattuna Turussa eletään jopa kunnon omavaraistaloudessa. No ko. kommentti oli taas tyypillistä KKtigin värilasiprovoa.

Hah, itseltä oli mennyt jopa kokonaan ohi tuo kyseinen kommentti. Tänne se taisi kuitenkin olla suunnattu, koska oma arvioni KooKoon pelaajistosta ei miellyttänyt. Korostan, että kyseessä on subjektiivinen näkemykseni.

Jotta turhalta provoilulta vältyttäisiin niin itse toivoisin että esim. jäsen @KKtig suorittaisi KooKoon ja Sportin sekä KooKoon ja HPK:n pakistojen välisen one-on-one-arvioinnin ja että esim. @Ralph ja @Entrosantier vastaisivat omilla panoksillaan. Minä en valitettavasti O'Connoria lukuunottamatta näe parempia pakkeja kouvolalaisten riveissä, ja perustelin väitteeni jo aiemmin.

Turha päästää tunteisiin kuitenkaan toisten mielipiteitä, sillä kyseessä KooKoon ensimmäinen liigakausi ja mikäli nyt jo alkaa valumaan hiekkaa väärään onkaloon niin liigataival tulee olemaan pitkä ja tuskainen. Peace!
 

Fordél

Jäsen
Jotta turhalta provoilulta vältyttäisiin niin itse toivoisin että esim. jäsen @KKtig suorittaisi KooKoon ja Sportin sekä KooKoon ja HPK:n pakistojen välisen one-on-one-arvioinnin ja että esim. @Ralph ja @Entrosantier vastaisivat omilla panoksillaan. Minä en valitettavasti O'Connoria lukuunottamatta näe parempia pakkeja kouvolalaisten riveissä, ja perustelin väitteeni jo aiemmin.

Itse näen, että KooKoon pakistosta O'Connorin lisäksi ainakin Ari Vallin menisi heittämällä niin HPK:n ja Sportin pakistoon. Kurkikin voi olla ihan hyvä haku nykyiseen Liigatasolle, jos Ruotsin aikana pehmeys on kaikonnut ja höntyilyn tilalle tullut rauhallisuutta. Tämän jälkeen onkin sitten jo KooKoon pakeilla vaikeampaa mahtua esim. Kerhon pakistoon.

Kerholla on hyvin potentiaalinen pakisto, joka on todennököisesti parempi kuin miltä se näyttää paperilla. Vaatii toki sen, että kehityspotentiaali realisoituu ensi kaudella. Terveenä ollessaan Tuulola tullee nousemaan kiekollisten pakkien kärkikastiin Liigassa. Jatkumoa akselille Lindell-Kivistö? Nikkiläkin esitti jo viime kaudella hyviä otteita ja käyrä on varmasti vain nouseva. Lisäksi on omissa rooleissaan potentiaaliset Saari ja Auvinen. Kokeneemmista pelaajista ainakin Lehtivuori menisi heittämällä meillekin kokoonpanoon.

Jos KooKoon ja Kerhon pakistosta kasaisi parhaan mahdollisen kuusikon, näyttäisi se mun mielestä tältä:

Tuulola (HPK) - Lehtivuori (HPK)
O'Connor (KooKoo) - Vallin (KooKoo)
Nikkilä (HPK) - Kurki (KooKoo)/Auvinen (HPK)

Eli en sanoisi KooKoolla olevan ainakaan parempi pakisto kuin Kerholla ja Sportilla, mutta tärkeintä on se, että sarjanousija ei jää selvästi jälkeenkään monesta muusta Liigajengistä. Silti toivoisin, että KooKoon pakisto vahvistuisi vielä yhdellä selkeällä Liigatason pakilla, koska ensi kaudella korostuu maalivahti- ja puolutuspelaaminen.
 
Vähän kyllä hörähdin tuosta "Tepsin ostopaska" kommentista. Eikös meillä vähän ole ostopaska jos jollain. Jos meidän omien kasvattien pelaamien pelien määrä ylittää yhteensä 20 ensi kauden aikana niin voidaan puhua jo sensaatiosta. Virtasen varassa on se sektori, Laakso tuskin pelaa peliäkään ja Tamminen tms voi jonkun loukkaantumispaikon saada, mutta siinä on se mitä uskaltaa visioida.
Esitin ehkä liian tunnerikkaan termin, mutta tarkoitus oli lähinnä viitata siihen, että seura kuppaa aivan tolkuttomasti rahaa epäonnistuneisiin hankintoihin uusien omistajien pohjattomista taskuista. Luonnollisesti omia kasvatteja pyörii Liigassa rahtusen enemmän, kun seurat ovat siellä pelanneet sen 25-30 vuotta pidempään.

Nimenomaan nyt täytyy tehdä duunia myös juniori-organisaatioissa, jotta saadaan eheytettyä pelaajavirta. A-junioreihin on ennen katkennut lahjakkuuksien tie ja suunta viennyt muualle, mutta nyt ehkä muutaman vuoden päästä voidaan nähdä jo tuloksia.

Perjantaina olisi sitten ensimmäinen koitos ja SaiPa on kyllä todella kova mittari alkuun. Nähdään jo vähän osviittaa kenelle se Liiga-vauhti sopii ja kenelle ei. Guttig-Malinen-Rinkinen trio odotan mielenkiinnolla, koska treeneissä ainakin pelasivat upeasti yhteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Uskon kyllä että O`Connorista on paljon iloa KooKoo-kannattajille.

Se miksi oli viime kaudella koirankopissa oli Blueskannattajille suuri mysteeri. Yhdeksi syyksi on mainittu että teki ajoittain ratkaisuja jotka eivät olleet valmennuksen antaman pelisysteemin mukaisia. Minun silmiini ei kuitenkaan mikään sooloilija. Päinvastoin erinomainen joukkuepelaaja joka laittoi kentällä itsensä todella likoon. Runkosarjan loppupuolella muistan yhden pelin jossa heittäytyi pelin viime minuutilla kolme kertaa kiekon eteen.

Harrastaa myös kaikenlaista hassuttelua pelin ulkopuolella. Vekkuli typpi. Bluesin pelaajiston keskuudessa oli jonkinlainen kestokuittailun aihe se, että hän (kuulemma) näyttää kymmenisen vuotta ikäistään vanhemmalta.

Myös Mikael "Jimmy" Kurki on veikeä kaveri. Kannattaa varautua siihen että hän tekee noin kerran joka pelissä kiekon kanssa nousun omalta alueelta aina vastustajan päätyyn asti - ja 90%:lla todennäköisyydellä se nousu ei johda muuhun kuin kiekonmenetykseen tai harhasyöttöön.
 

Fordél

Jäsen
Myös Mikael "Jimmy" Kurki on veikeä kaveri. Kannattaa varautua siihen että hän tekee noin kerran joka pelissä kiekon kanssa nousun omalta alueelta aina vastustajan päätyyn asti - ja 90%:lla todennäköisyydellä se nousu ei johda muuhun kuin kiekonmenetykseen tai harhasyöttöön.

Veikeä kaveri tosiaan kyseessä. Blues-ajoilta mieleen jäivät yhtenä tavaramerkkinä nämä kiekon kuljetukset. Kaiken kaikkiaan kyseessä oli pelaaja, josta oli vaikea saada otetta. Potentiaalia oli monipuoliseksi puolustajaksi, mutta ainakin viime kerralla Liigassa pelatessaan tietynlainen pehmeys, höntyily ja rauhattomuus heikensivät pelaamisen tasoa. Kurjesta ei oikein saanut tolkkua minkä kategorian pelaaja hän on eikä hän varmasti itsekään tiennyt miten hänen kannattaisi pelata. Toivottavasti Ruotsin kausien ja iän myötä Kurki on löytänyt pelillisen identiteettinsä, pelikäsitys on parantunut, pelaaminen on rauhoittunut ja hän osaa pelata paremmin omilla vahvuuksillaan.
 
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Silti toivoisin, että KooKoon pakisto vahvistuisi vielä yhdellä selkeällä Liigatason pakilla, koska ensi kaudella korostuu maalivahti- ja puolutuspelaaminen.

Yksi sellainen syvyyttä tuova lisäpakki olisi kyllä ollut tarpeen. Loukkaantumisia tulee kuitenkin ja tuo nykypakisto horjuu kyllä aika rajusti jos kärkikuusikosta joku on poissa ja tilalla luutii Västilä tai Koponen. Olen edelleen pettynyt ettei näiden em.herrojen tilalla ole Lehikoista ja Ikosta, ketkä olisivat mielestäni olleet paljon valmiimpia pelaajia tuuraamaan poissaoloja ja haastamaan pelipaikkaa kuusikosta. No toivotaan, että lisähankintoja tulee sitten kun miehiä alkaa putoilemaan.
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kahvit näppikselle - "total scouting tai muuta mustaa magiaa"

Mutta siis asiaan tai oikeastaan mielipiteisiini:
KooKoon rosteri näyttää paremmalta kuin odotin, toki nälkä kasvaa syödessä ja odotukset olivat uusista vahvistuksista pilvissä. Toki jollain palstaveljillä keuli vielä reilusti enemmän yli kuin itselläni. Yksi toive olisi siis vielä takataskussa --> Antakee meille todistetusti maaliahne ja taitava laituri!

Huolenaiheita joukkueeseen liittyen on monia. Itselläni päällimmäisenä nousee kaksi asiaa:

1. Maalivahdit! Näen jo painajaisia kuinka Järvenpää loukkaantuu ja Fredillä ei vaan koppi tartu.Tai Järvenpää pelaa 55min ottelusta hyvin mutta sitten pakka leviää...
2. Kuka tekee ne maalit? Potenttiaalia löytyy monella mutta kuka on se maalinsylkijä? Sport hieman taisteli tämän haasteen kanssa viime kaudella eli paikkoja on mutta limppu ei laiteta sisään... Kuka tekee ne Kouvolassa?

KooKoolla on kasassa hyvä ja jopa yllätysvalmis joukkue. Toki monella pelaajalla on ns.näytönpaikka, osalla jopa viimeinen sellainen. Vaikka peliura varmasti monellla näistä jatkuu niin Liiga-peluriksi rupeaa oljenkorret olla kohta käytetty. Ainakin niin että saa vastuuta ja peliaikaa. Kouvolassa ensi kaudella sitä on monelle näistä herroista tiedossa.

RAJALA - Asennevamma kasvanut jo selkärankaan. Kaveri omaa huikean potenttiaalinen mutta työn tekeminen ei nappaa. The Last Chance!
LAMMASSAARI - Saako edes sopparia nakuteltua..seuraavat kaksi kuukautta sen kertovat. The Last Chance!
RINKINEN - Asenne on kohdillaan ja Malisen rinnalla ei saa epäonnistua! Loistava näytönpaikka ja uskon että tekee oman piste-ennätyksen Liiga-tasolla.
VÄSTILÄ - Asennevamma! Toki se ei ole kasvanut jo selkärankaan sillä eihän tuolla asenteella edes voi olla mitään selkärankaa. - The Last Chance!
KANGASMÄKI - Rooli ratkaisee paljon mutta huhut kertoo että tänä kesänä (ensimmäistä kertaa urallaan) on "Kanki" tehnyt töitä kautta ajatellen.
VALLIN - Iän puolesta rupeaa olemaan viimeiset vuodet pelata huipulla. Uskon että lunastaa lupaukset! Omalla tavalla The Last Chance!
OPG - Kahden vuoden soppari taskussa on paineeton tila pelailla... En sano vielä mitään tästä. Treeneissä joukkueen hitain mutta antaa pelien näyttää
JULKUNEN - Ei muuta kommentoitavaa kuin THE LAST CHANCE!
JUUTILAINEN
- Omaa potenttiaalia ja nyt pitää vakiinnuttaa paikka Liigassa. NYT tai ei sitten koskaan... The Last Chance!
JÄRVENPÄÄ - Nyt ei pitäisi olla paineita sillä on joukkueen selkeä ykkösmaalivahti - onnistuuko? Nyt tai ei koskaan!

Näiden lisäksi joukkueesta löytyy kasa pelaajia joiden kehityskäyrä pitää saada nousuun tai ollaan pulassa! Potenttiaali heiltä kyllä löytyy. Tässä muutama pelaaja:

Lehtonen, Nyqvist, Koivisto, Alikoski, Hyvärinen, Kurki

Ja sitten on vielä ne "varmat" pelimiehet ja muutama "arpa" - Malinen, Guttig, Green, Watkins, O'Connor

Kuten näkee on joukkueessa potenttiaalia sarjanousijaksi yllinkyllin. Toki monen pitää ottaa se iso askel eteenpäin ja onnistua. Mikäli näitä tapahtuu on Kouvolassa mahdollisuus muuhunkin kuin jumbo-sijaan!

Veikkaan että KOOKOO EI OLE VIIMEINEN RUNKOSARJASSA!
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jotta turhalta provoilulta vältyttäisiin niin itse toivoisin että esim. jäsen @KKtig suorittaisi KooKoon ja Sportin sekä KooKoon ja HPK:n pakistojen välisen one-on-one-arvioinnin ja että esim. @Ralph ja @Entrosantier vastaisivat omilla panoksillaan.
Saamasi pitää. Aiempi kirjoitukseni löytyy seuraavan linkin takaa:

Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2015–2016 | sivu 9 | Jatkoajan keskustelupalsta

Tuosta puuttuu Brennan. Voin toki kirjoitella uudenkin vertailun täydennettynä uusilla pelaajilla, mutta esim. Brennania osaat varmasti vertailla KooKoon pakkeihin ihan itsekin.

edit. Nähtävästi en ollut vertaillut Newtonia kehenkään. No otetaan hänelle nyt sitten pariksi vaikkapa O'Connor. Näistä kahdesta on paha sanoa mitään, kun en ole nähnyt. Valtonen oli kuitenkin kehunut medialle, että Newton on harjoitusten perusteella ollut parempi mitä oli odotukset.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös