Tottenham Hotspur 2015–2016 – Valioliigan varma vitonen?

  • 9 318
  • 38

donJones

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Pittsburgh Penguins,NHL
Ovatko kaikki Jatkoajan Spurs-fanit (Myyrä, Sim0n,F.Drebin ym.) hylänneet Liljanvalkoiset? Jospas mie sitten yrittäisin raapustella jotain tästä Pohjois-Lontoon ylpeydestä.

Mennyt kausi oli Mauricio Pochettinon ensimmäinen Spursin peräsimessä, ja päättyi "yllättävästi" Valioliigan viidenteen sijaan, jolla lunastettiin taas paikka ensi kauden Eurooppa-liigaan. Kausi oli taas melkoista vuoristorataa, mutta vielä maaliskuun loppupuolella oltiin joten kuten mukana taistelussa Mestareiden-liigaan oikeuttavista paikoista. Sitten tuli muutamat turhat pistemenetykset (0-0 Burnleyn vieraana ja heti perään kotitappio Aston Villalle), jolloin 4.sija karkasi jo liian kauas. Positiivista kaudessa oli omien nuorten pelaajien esiinmarssi Harry Kanen johdolla. Lisäksi Ryan Mason ja Nabil Bentaleb vakiinnuttivat paikkansa Spursin avauksessa, syrjäyttäen mm. reilut 25 miljoonaa puntaa yhteensä maksaneet Paulinhon ja Etienne Capouen. Myös nuori Eric Dier (maksoi muuten n.£4m) otti paikan topparina Jan Vertonghenin vierellä, onnistuen hommassaan oikein hyvin. Spursin pelaajarunko vaikuttaisi tällä hetkellä olevan kohtuu hyvässä kuosissa, kunhan muutamista turhakkeista (Soldado, Adebayor, Capoue, Paulinho, Kaboul ja Lamela) päästäisiin eroon ja tilalle hankittaisiin laatua. Toivottavasti tässä asiassa auttaisi Southamptonissa hyvin onnistunut Paul Mitchell.

Pelaajatilanne tällä hetkellä:

Maalivahdit
Hugo Lloris
Michel Vorm

Puolustajat
Kyle Walker
Eric Dier
Jan Vertonghen
Danny Rose
Ben Davies
Federico Fazio
Vlad Chiriches
Younes Kaboul
DeAndre Yedlin

Keskikenttäpelaajat
Christian Eriksen
Ryan Mason
Nabil Bentaleb
Nacer Chadli
Andros Townsend
Erik Lamela
Mousa Dembele
Benjamin Stambouli
Paulinho
Etienne Capoue
Aaron Lennon
Thomas Carroll
Lewis Holtby
Dele Alli
Alex Pritchard

Hyökkääjät
Harry Kane
Roberto Soldado
Emmanuel Adebayor


Hankinnat ja ulostukset:

Maalivahtiosasto:
Tämä osa-alue on tällä hetkellä hyvässä kuosissa. Lloris oli viime kaudella selvä ykkönen ja Vorm paikkasi tarvittaessa onnistuneesti. Huhuissahan Llorisia ollaan viemässä kovasti ManUn suuntaan jos De Gea lähtee Madridiin. Toivottavasti Lloris ei kuitenkaan Spursista pois lähde, koska hän on kuitenkin yksi sarjan parhaista maalivahdeista. Jos/kun tämä kaksikko jatkaa, niin muutoksia ei tälle osastolle tarvita.

Puolustus:
Viime kaudella puolustukselle tuli taas ne muutamat pakolliset aivopierut, mutta tämäkin osasto on mielestäni siltikin hyvällä mallilla. Kaboul siirtynee muualle, ja hyvä niin. Topparinelikkona Dier, Vertonghen, Fazio ja Chiriches riittää. Laitapuolustuskin on hyvä, tosin Walker näyttäisi olevan turhan usein poissa, joten hänelle tarvittaisiin ehkä joku tuuraaja, DeAndre Yedlin on ehkä vielä turhan raakile. Huhuissa pyörinyt Burnleyn Kieran Trippier voisi olla oikein hyvä vaihtoehto.

Keskikenttä:
Laituriosasto on mielestäni ihan ok. Chadli pelasi hyvän kauden, ja Townsendkin voisi olla avauksessa mielestäni useamminkin. Lennonille antaisin vielä mahdollisuuden Spursissa, keskittäähän kaveri ei vieläkään osaa, mutta vauhtia riittää edelleen. Nuori Pritchard saanee jonkinlaisen näyttöpaikan onnistuneen Championship-kauden jälkeen. Hankintapuolella huhuttu Anthony Martial vois olla hyvä haku. Vauhtia riittää myös tällä jampalla. Lamela joutaisi kyllä jonnekin muualle neppailemaan, ollut kyllä mielestäni kallis hutipotku. Keskikentän keskustassa tosiaan Mason ja Bentaleb pelasivat suurimman osan loppukauden peleistä. Dembele, Paulinho ja Stambouli pelasivat muutamat jämäminuutit. Pois joutaisivat Paulinho, Capoue, Stambouli ja Carroll. Tilalle sitten vähän laatua ja kokemusta, esim Yohan Cabaye houkuttaisi. Myös Southamptoni Morgan Schneiderlin mahtuisi minun Spurssiin. Dembele voi jatkaa myös. Kärjen takana jatkaa Eriksen.

Hyökkays:
Harry Kane tuli, näki ja voitti. Kane pelasi huippukauden, ja jatkaa tietenkin ykköstykkinä. Huhuissa ManU kuitenkin on Kanen perässä, mutta en usko tähän huhuun/siirtoon. Adebayor ja Soldado poistunee White Hart Lanelta, joten Kanelle tarvitaan joku tuuraaja. Danny Ings olisi ollut mielestäni hyvä hankinta, mutta menikin sitten Liverpooliin. Joku kolmikosta Benteke, Lacazette tai Bacca riittäisi näin alkuun. Sittenhän sinne mahtuisi vielä joku junnu rinkiin haistelemaan ammattilaisuutta.

Siinäpä nämä tämän hetkiset mietteet. Muutkin voivat keskusteluun yhtyä, niin ei tarvitse itsestään höpötellä ja valehdella.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Sitten tuli muutamat turhat pistemenetykset

Mitä uutta auringon alla. Managerit ja pelaajat vaihtuu, spurs pysyy.

Puolustus:[...] hyvällä mallilla. Topparinelikko[...]riittää. [...]DeAndre Yedlin on ehkä vielä turhan raakile. Huhuissa pyörinyt Burnleyn Kieran Trippier voisi olla oikein hyvä vaihtoehto.

Eikä riitä. Paitsi että Wimmer taisi tulla jo. En tiedä siitä mitään. Riittääkö sitten? Chirices nyt ainakin on aivan turhake. Yedlinille ehdottomasti peliaikaa, pelasihan se jo mömmömkisoissakin. Ja eikös Trippier ole vaspa? Sinne me nyt ainakaan tarvita ketään kun Rose on skarpannut.

Keskikenttä: Townsendkin voisi olla avauksessa mielestäni useamminkin. Lennonille antaisin vielä mahdollisuuden Spursissa[...]. Nuori Pritchard saanee jonkinlaisen näyttöpaikan onnistuneen Championship-kauden jälkeen. [...]Lamela joutaisi kyllä jonnekin muualle neppailemaan.

Ei se andy nyt näytä saavan mitään aikaan. Sama kuin Lennonilla, all pace. Paitsi että Lennonilla ei ole enää edes sitä pacea. Ei ikinä enää, ikävä kyllä. Lamela paransi loppukaudesta, voi sitä vielä katsella hetken. Ja Alex P:lle ehdottomasti peliaikaa, ja paljon. Enkä minä ainakaan luopuisi vielä Tommy C:stäkään. Siinä meille ensimmäinen varsinainen Modricin korvaaja.

Hyökkays: Joku kolmikosta Benteke, Lacazette tai Bacca riittäisi näin alkuun.

Kiva jos tulevat, enpä usko kehenkään. Kalliita tai chämppärihimoisia.
 

Andrew

Jäsen
Itse toivoisin, että Tottenham pystyy pitämään Harry Kanen riveissään, mutta pahoin pelkään, että Kanen tie vie jompaan kumpaan Manchesterin joukkueista. Kanen ympärille olisi hyvä rakentaa menestyvä joukkue.

Mauricio Pochettino teki yllättävän hyvää jälkeä ensimmäisellä kaudellaan Tottenhamissa. Argentiinalainen Pochettino on vihdoinkin opetellut puhumaan englantia sujuvasti mikä varmasti auttaa päivittäisessä työssä.

Olisin futisromantikkona toivonut joku päivä näkeväni Jurgen Klinsmannin valmentavan entistä seuraansa, mutta tämä ei luultavasti tule tapahtumaan, koska lehtitietojen mukaan Klinsmannin amerikkalainen vaimo ei viihdy sumuisilla saarilla. Kyseistä vaivaa tuntuu olevan ilmassa, kun David De Gea on siirtymässä pois Englannista myöskin huhujen mukaan tyttöystävän painostuksesta.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eikä riitä. Paitsi että Wimmer taisi tulla jo. En tiedä siitä mitään. Riittääkö sitten? Chirices nyt ainakin on aivan turhake. Yedlinille ehdottomasti peliaikaa, pelasihan se jo mömmömkisoissakin. Ja eikös Trippier ole vaspa? Sinne me nyt ainakaan tarvita ketään kun Rose on skarpannut.

Trippier on oikea laita joten sinne Walkerin kakkoseksi, tosin en sitten tiedä jos Walkerin poissaolessa pelaa puolustuspeliä aivopieruttomasti niin voihan se avauksen paikan viedäkin. Wimmer on sitten ihan ok puolustuja, sellainen duunihevonen, pelaa aika perusvarmaa puolustuspeliä ja ei varmaan ihan yhtä virhealtis kun nuo muut sankarit. Urheilulehden tyyppi, kuka nyt oli avasi tuota Tottenhamin puolustuksen ongelmaa tuossa taannoin ja nosti nimenomaan nuo puolustuksen aivopierut esille vahvasti. Ja niitä on odotettavissa ensi kaudellakin koska aina kun Spursin korkea prässi pettää niin ainakin peliä katsoessa meinaa lirauttaa housuun kun se alakerta tuntuu jotenkin haavoittuvalta noissa vastahyökkäyksissä. Toisaalta viimekaudellahan Tottenham päästi 53 maalia, joista 12 tuli puolustusvirheen takia, noista kun vielä 3 tuli Stokea vastaan. Otetaan vielä huomioon, että esimerkiksi Chelsealla ja Manu teki koko kauden aikana yhden puolustusvirheen joka johti maaliin.

Toisaalta vaikka Mason ja Bentaleb pelaavat lupaavasti, mutta ovatko kuitenkaan oikeita henkilöitä jotka linkittäävät puolustuksen ja tuon ns. 4 miehen hyökkäyksen. Tosin siinä voi olla syynä miksi nyt on taas huhuttuna kaiken maailman Kondogbiaa ja muuta hässäkkää. Toisaalta en usko että Levy alkaa paria kymmentä milliä niin eiköhän sieltä ole maksimissaan tulossa pari kappaletta välillä £10-15m maksavaa pelaajaa, kun ei tahdo toistaa Balen ulostautumisen jälkeisiä virheitä siirtomarkkinoilla. Hyökkäävistä Chadli yllätti positiivisesti ja Eriksen oli Eriksen. Lamelalta olisi kaivannut lisätehoja, toisaalta välistä väläytteli taitojaan ja paransi kauden loppua kohti, niin josko se olisi ensi kaudella se loppullinen läpimurto valioliigassa.

Hyökkääjistä sentään joku eli Kane onnistui tällä kaudella. Ings olisi ollut kiva saada tuonne lisäksi, sillä kyllähän tuo aika on ajanut Adebayorista ja Soldadosta ohi jo ajat sitten. Mut saa nähdä mitä tuolla keksitään.

Sitten jos tarkemmin mietitään kenestä pitäisi päästä eroon, niin onhan tuo lista aikamoinen ja periaatteessa voisi alottaa ale-myynnit jopa että saadaan pois palkkakustannuksista koska peliaika on kuitenkin niin vähäinen. Puolustuksen osalta taitaa turhakkeet olla Fazio, Chiriches ja Kaboul, Fazion ja Kaboulin liike ei vain riitä ja Chiriches omaa olemattoman pääpelin eikä pärjää väännössä vahvoja hyökkääjiä vastaan, vaikkapallollisesti onkin ihan kelpopelaaja. Keskikentältä Capoue, Dembele ja Paulinho, koska selkeästi Pochilla ei paljon luottoa noille löydy. Ja kun kentälle pääseväät niin tuntuu itse kukin olevan aika ruosteisessa kunnossa, mutaan mikään ihme jos eivät pelaa. Holtby taitaa olla mennyttä kauraa jokatapauksessa, sekäStamboulin ensimmäinen kausi ei ainakaan kovin kummoisesti mennyt, vaan oli kaukana siltä tasolta millä pelasi ranskassa. Ja toivon edelleen että Lennon lähtee, koska ei tuosta liikoja hyötyjä ole, no ehkä jos pelattaisiin vastaiskupalloa niin sittenhän Lennon ja Townsend olisivat omiaan, mutta ei nykyisessä kontrollisysteemissä. Hyökkäyksestä Adebayorin ja Soldadon pihalle saaminen olisi oikeasti kelporatkaisu, kuitenkin jo pelkästään palkoissa viikkosäästö olisi sen >220,000 puntaa, niin kunhan joku vaikka ilmaisiksi ottaisi. No huh, jos tarkemmin ajatellaan niin onhan tuo joukkue aika rikki, niinkuin kokonaisuutena.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jaahas ja nyt sitten hankittiin se Toby Alderweireld, eli pakistoa alkaa olla tungokseen asti. Saa nyt nähdä että mitä siellä on lähdössä, ainakin Kaboulia huhuiltiin aiemmin Turkkiin? mutta eipä ole siirtoa näkynyt. NO kuitenkin tuolla on nyt yhtä paljon kamaa kuin keskikentällä viimekaudella, josta on jo poistunut Capoue, Paulinho ja onko Stamboulikin sitten lähtökuopissa. No nyt on rosteri jo kokenut jonkunverran muutoksia ja lisää on varmasti tulossa. Sitten nuo pakit tällä hetkellä. Seitsemän keskuspakkia on kyllä liikaa ja pari armasti päätyy pihalle, todennäköisesti kolmikosta Fazio, Kaboul ja Chiriches, ellei sitten kaikki kolme ja Veljkovic saa mahdollisuutensa.

Oikea puolustja:
Kyle Walker
Kieran Trippier
DeAndre Yedlin

Vasen puolustaja:
Danny Rose
Ben Davies

Keskuspuolustaja:
Jan Vertonghen
Toby Alderweireld
Eric Dier
Kevin Wimmer
Younes Kaboul
Frederico Fazio
Vlad Chiriches
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Jaahas ja nyt sitten hankittiin se Toby Alderweireld, eli pakistoa alkaa olla tungokseen asti. [...] Seitsemän keskuspakkia on kyllä liikaa ja pari varmasti päätyy pihalle, todennäköisesti kolmikosta Fazio, Kaboul ja Chiriches, ellei sitten kaikki kolme ja Veljkovic saa mahdollisuutensa.

Hyvä hankinta. On kuitenkin pelannut Jannen kanssa Ajaxissa toppariparina, tuntee Chadlin ja Dembelen majukuvioista sekä Eriksenin Ajaxista. Pelannut vielä hyvän kauden liigassakin.

Epäilisin, että Kaboul ja Chiriches ainakin lähtevät varmasti. Faziosta en osaa sanoa. Spursin kannattajana en kyllä mielelläni lähtisi kauteen pelkästään neljällä topparilla.

Milos ehdottomasti rinkiin mukaan. Pelasi käsittääkseni täydet minuutit MM-kisojen mestaruusjoukkueessa. Ja toivottavasti en tee itsestäni täyttä idioottia sanoessani, että hän on pelannut spursin reserveissä myös DM:ää.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Hyvä hankinta. On kuitenkin pelannut Jannen kanssa Ajaxissa toppariparina, tuntee Chadlin ja Dembelen majukuvioista sekä Eriksenin Ajaxista. Pelannut vielä hyvän kauden liigassakin.

Epäilisin, että Kaboul ja Chiriches ainakin lähtevät varmasti. Faziosta en osaa sanoa. Spursin kannattajana en kyllä mielelläni lähtisi kauteen pelkästään neljällä topparilla.

Milos ehdottomasti rinkiin mukaan. Pelasi käsittääkseni täydet minuutit MM-kisojen mestaruusjoukkueessa. Ja toivottavasti en tee itsestäni täyttä idioottia sanoessani, että hän on pelannut spursin reserveissä myös DM:ää.

Milos taitaa mennä samaan kategoriaan kuin Dier ja taitaa Tobykin pystyä samaan. Onhan tuossa Pochin ideologiassa se yhteneväisyys hankintojen kanssa, että pyritään saamaan monipuolisia pelaajia. Mutta kyllähän tuo pakisto alkaa olemaan kuosissa pikkuhiljaa. Sitten kun tuolta saisi ne maaliin johtaneet puolustusvirheet pois niin ehkä voisi kuvitella että tapeltaisiin CL-paikasta.

Nyt sitten odottelemaan tuota keskikentän ja hyökkäyksen uudistamista. Huhuissa on pyörinyt kaikenmaailman janttereita Martialista lähtien ja nyt sitten varmaan odotellaan ensikuulle ennen kun alkaa tapahtumaan. Hyvinhän tuolta on tuota porukkaa ulostettu ketkä eivät ole olleet Pochin suunnitelmissa, mutta olisihan se toiveissa että nuo järkyttävän kallispalkkaiset Adebayor ja Soldado pistettäisiin pihalle. Keskikenttähän näyttää seuraavalta.

Keskusta:
Ryan Mason
Nabil Bentaleb
Mousa Dembele
Benjamin Stambouli
Thomas Carroll
Dele Alli

Hyökkäävä:
Christian Eriksen
Alex Pritchard

Oikea laita:
Erik Lamela
Andros Townsend
Aaron Lennon

Vasen laita:
Nacer Chadli

Noista luotan täysin siihen että Pritchard pystyy korvaamaan Eriksenin tarvittaessa. Lamela piristyi kauden loppua kohden, enkä nyt ihan täysin vielä tuomitsisi flopiksi vaikka sopeutuminen on ollut hidasta, kuitenkin aika usein näyttää että potentiaali on huippupelaajan tasolla. Townsend täyttää tuon korvaajan roolin ihan hyvin, mutta Lennon alkaa olla turhake tuossa Pochin systeemissä. Chadlille tarvittaisiin joku tuuraaja, joku nuori lupaava kaveri ei olisi pahitteeksi. Tykkään tuosta keskustasta, mutta jotenkin tuntuu että siitä uupuu jotain, varsinkin jos alkaa vertailemaan tuohon top-4 joukkueisiin ja ketä niissä on samaisissa rooleissa pelannut. Ainahan tuonne toivoisi niitä paempia, mutta sen £100m flopin jälkeen en kyllä yhtään ihmettele, että on pelkästään realistista odottaa hankintojen olevan maksimissaan välillä £10-15m olevia varhaiskakskymppisiä lupaavia pelaajia.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Spurs pelaa näköjään ensi yönä MSL:n All Stars -yhdistelmää vastaan harkkapelissä. Eurosport 2 näyttää ottelun aamuyöllä kello 04.00 alkaen. Ohessa copypastaus huomisaamun ohjelmistosta.

04.00 Jalkapallo: Major League Soccer - Major League Soccer All Star -ottelu MLS All stars (Yhdysvallat) - Tottenham Hotspurs (Englanti ) (135min)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
No korkataanpa tämä.

Aiempien jälkeen joukosta ovat poistuneet Stambouli PSG:hen ja Chiriches on ilmeisesti Napolin miehiä, jos oikein ymmärsin. Hieman nostaa kulmakarvoja tuo PSG:n aito kiinnostus Stamboulia kohtaan. Nyt kun Mason on ilmeisesti loukkaantunut ja Poch ei näe Dembeleessä samaa kuin fanit, niin aika outo tilanne tuon keskustan suhteen. Siinä oli Poch kokeillut MLS pelissä isolla kädellä Dieriä ja raportit eivät mairittele. Tämän olisin voinut Maurille sanoa jo etukäteen. Dele Alli oli sen sijaan kentän parhaimmistoa. Tätä en olisi ihan aavistanut. Mutta sen sanon, että jos Poch tyrkkää tuon Dierin Manua vastaan keskikentälle niin se on moro ja n. 3-0,1 on tulossa turpiin. Ei toki yksin Dierin takia, mutta tuo kuulostaa niin katastrofaaliselta jo pelkkänä ajatuksena. Laita nyt se Dembele sinne ja lopeta se pelleily. Dembele oli kevään suurimpia Spursonnistujia. Koirankopit Pochin puolelta vituttavat tässä miehessä eniten, vaikka sinänsä luotan hänen kykyihinsä ja haluaisin hänen onnistuvan. Mikä siinä nyt on, ettei näe Dembeleessä avauksen miestä. Mielestäni Masonia jos ei selvästi niin ainakin ratkaisevasti parempi.

Jos nyt katsotaan koko joukkuetta, niin näkisin, että joukkueena Spurs on vahvempi, kuin viime vuonna. Kokeneet ja kallispalkkaiset pelaajat on laitettu menemään, joten eivät voi marista penkillä ja harjoituksissa. Oletan ainakin, että tuossa piilee joku totuus viime kaudella tihkuneisiin huhuihin huonosta joukkuehengestä. Puolustusta on vahvistettu isolla kädellä ja se oli ehkä se tärkein kohta. Verts ja Toby muodostanevat kirkkaasti paremman ykköstoppariparin kuin viime kauden viritelmät. Rose on taas vuoden kokeneempi ja toivottavasti vähemmän virhealtis. Davies on enemmän kuin pätevä backup. Walker pelasi surkean viime kauden, mutta josko se nyt taas olisi kunnossa. Backup on trippierin muodossa ennakkoon parempi kuin koskaan aiemmin. Trippier taisi olla kuitenkin Burnleyn paras pelaaja yhdessä Ingsin kanssa.

Keskikenttä huutaa vahvistusta alempaan keskustaan. Bentaleb tarvitsisi pätevän kaverin. Mason ei mielestäni ole kuin Backup tason pelaaja. Dembele ei kelpaa ilmeisesti Maurille. Carrol ja Alli eivät voi vetää noin vaativalla paikalla vielä ensi kaudella ykkösvaihtoehtona, kun parina pelaava Bentalebkin on edelleen räkänokkakategoriassa. Manu nappasi sen Scneiderlinin... Uskon, että tähän kytätään vahvistusta, kun Capoue, Paulinho ja Stambouli kaikki laitettiin menemään. Viimeistä olisin itse vielä katellut ensi kauden. Ylempi keskus on kunnossa Eriksenin myötä ja Pritchard tulee laittamaan juutin koville. Eriksenin heikkous on mielestäni se itse pelin pelaaminen. Hän tekee tehoja ja se on tietenkin upeaa. Mutta niiden tehojen ulkopuolella hän on usein täysin pimennossa. En ole ihan vakuuttunut hänen joukkuepeli taidoistaan. Toivon, että Pritchard tuo siihen aktiivisemman vaihtoehdon. Lamela ja Chadli ovat ykköset laidoille. Chadli teki viime kaudella hurjasti tehoja, mutta häntä vaivaa sama ongelma kuin Erikseniä, eli häntä ei juurikaan näe niiden tehojen ulkopuolella. Lamela taas näkyy, mutta tehoja tuli liian vähän. Tosin loppukaudella Lamela oli joukkueen parhaimmistoa ellei paras. Uskon vielä tähän argentiinalaiseen.

Tässäpä se syy Spursin kohtalaisen tylsään ja varsin harmaaseen suorittamiseen taitaa olla. Eriksen ja Chadli ovat ratkaisuvalmiita pelaajia, mutta he eivät kykene rakentamaan peliä ja liikuttamaan palloa riittävän nopeasti. Paikan tullen pistävät pallon sisään kovalla prosentilla, mutta muuten heillä on vaikeaa kovatempoisessa valioliigassa. On tietenkin absurdia osoitella sormella pelaajia joilla on tehoja, mutta niin se on. Katsokaa vaikka näiden herrojen syöttösaraketta viime kaudelta. Jos Lamela saa tehot kohdilleen, niin en ihmettele yhtään, jos hän nousee joukkueen avainhahmoiksi. Chadlille pitäisi oikeasti saada vaihtoehto. Mielestäni Rosea voisi huoletta kokeilla siinä. Davies ei puolusta yhtään huonommin kuin Rose, ellei jopa paremmin. Rose oli muistaakseni hitti jossain pelissä, jossa pelasi Chadlin paikalla.. oliko sitten EL peli vai mikä, mutta oli jäätävä.

Hyökkäyksessä Kane tarvitsee pätevän kaverin/Backupin. Toivottavasti se Berahino tarttuu syöttiin, kun nämä aiemmin mainitut nimet eivät tule toteutumaan. Soldado ja Adebayor toivottavasti eivät roiku ringin jatkona. Liian kokeneita ja isoegoisia nuoren Kanen aisan kannattajiksi.

Selvästi tässä ollaan vasta rakentamassa pohjia siihen aikaan, kun päästään uudelle stadikalle. Välikaudet nimikkeellä tässä taidetaan mennä, mutta silti odotan, että ensi kaudella nähdään parempi, tiiviimpi ja aktiivisempi Spurs. Sijoitusta on paha mennä viidennestä parantamaan, vaikka peli näyttäisi valovuoden paremmalta. Siinä on iso seinä vastassa ja sen seinän toisella puolella ovat City, Chelsea, Manu ja Arsenal. Toivon hanttiin laittamista, mutta todella vaikeaa se on. Jos edes se Liverpool jäisi jälleen taakse niin siinä se minimestaruus.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Keskikenttä huutaa vahvistusta alempaan keskustaan. Bentaleb tarvitsisi pätevän kaverin. Mason ei mielestäni ole kuin Backup tason pelaaja. Dembele ei kelpaa ilmeisesti Maurille. Carrol ja Alli eivät voi vetää noin vaativalla paikalla vielä ensi kaudella ykkösvaihtoehtona, kun parina pelaava Bentalebkin on edelleen räkänokkakategoriassa. Manu nappasi sen Scneiderlinin... Ylempi keskus on kunnossa Eriksenin myötä ja Pritchard tulee laittamaan juutin koville. Eriksenin heikkous on mielestäni se itse pelin pelaaminen. Hän tekee tehoja ja se on tietenkin upeaa. Mutta niiden tehojen ulkopuolella hän on usein täysin pimennossa. En ole ihan vakuuttunut hänen joukkuepeli taidoistaan. Toivon, että Pritchard tuo siihen aktiivisemman vaihtoehdon. Lamela ja Chadli ovat ykköset laidoille. Chadli teki viime kaudella hurjasti tehoja, mutta häntä vaivaa sama ongelma kuin Erikseniä, eli häntä ei juurikaan näe niiden tehojen ulkopuolella. Lamela taas näkyy, mutta tehoja tuli liian vähän. Tosin loppukaudella Lamela oli joukkueen parhaimmistoa ellei paras. Uskon vielä tähän argentiinalaiseen.

Hyökkäyksessä Kane tarvitsee pätevän kaverin/Backupin. Toivottavasti se Berahino tarttuu syöttiin, kun nämä aiemmin mainitut nimet eivät tule toteutumaan. Soldado ja Adebayor toivottavasti eivät roiku ringin jatkona. Liian kokeneita ja isoegoisia nuoren Kanen aisan kannattajiksi.

Selvästi tässä ollaan vasta rakentamassa pohjia siihen aikaan, kun päästään uudelle stadikalle. Välikaudet nimikkeellä tässä taidetaan mennä, mutta silti odotan, että ensi kaudella nähdään parempi, tiiviimpi ja aktiivisempi Spurs.

Paljon samoja ajatuksia. No kuitenkin kun puolustus laitettiin kuntoon kerralla ja hyvällä tahdilla niin sitten keskikenttä ja hyökkäys on jäänyt taka-alalle. Jos järjestyksessä lähdetään niin tuonne olisi Ryan Masonin paikalle tarvinnut kipeästi sen Schneiderlinin, mutta kai sieltä vielä joku tulee.. toivottavasti. Suurin ongelma varsinkin huonompia joukkueita vastaan oli tuo hidas käynnistyminen ja kun Spurs piti palloa suurimman osan pelistä niin silloin yleensä seillä oli jo bussi valmiina 16-rajalla venaamassa ja hakattiin päätä seinään. Jotkut sitten syyttivät Pochia mielikuvituksen ja variaatioiden puutteesta, mutta tuolle näen suurimpana syynä tuon materiaalin kapeuden.

Huhuissa on pyörinyt sen varmaan toistasataa pelaajaa tämän kauden aikana ja siellä on jäänyt odottamaan muutama henkilö. Yksi mielenkiintoinen nimi oli Ferreira-Carrasco joka siirtyi Atleticoon ja kaupan suurin syy oli se, että Monaco sai pitää 35% omistusosuuden pelaajasta, mikä ei ole Valioliigassa mahdollista. Konoplyanka meni Sevillaan, enkä tajua miksi Spurs ei pelaajaa hanakammin ollut hankkimassa kun olisi kuitenkin ollut ilmainen, vai oliko sitten palkkapyyntö liian kova Levyn asettamalle struktuurille. Uutta hyökkääjää tuskin on tulossa sisään, ennen kun Soldado / Ade kaksikko on ulostettu, enkä sitten näkisi yhtään huonona jos tulisi yllätys ja ovista paukkuisi sisään Berahino ja Austin, Berahino kun pystyy vielä pelaamaan ihan mallikkaasti laidalla. Mutta kyllähän tuo kaipaa vielä sen kolmisen pelaajaa keskikentälle sekä hyökkääjän tai pari.

Vaikka Tottenhamista tuli Enicin määrätietoisin projekti nimenomaan sen takia, että Levy on Spursin kannattaja henkeen ja vereen niin kyllä tuolta selkeästi paistaa läpi se että Levy on myös ennen kaikkea liikemies. Tuon 100 miljoonan flopin jälkeen en näe Spursin kauheasti tekevän mitään paniikkiostoksia tai harrastavan uhkapeliä enää jatkossa pelaajilla, joten nyt joudutaan odottelemaan siirtoikkunan loppupuolelle niitä lisähankintoja kun Levy saa nyhdettyä hintoja alaspäin. Mutta jos koko kausi mennään tällä miehityksellä niin ei Spurs ainakaan Top-5 sijoituksesta tappele kauhean tosissaan, koska ei tuo materiaali enää vain riitä pysymään noiden muiden vahvistuneiden joukkueiden perässä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No niin, kausi avattu kun ManU vei pisteet kotonaan 1-0 voitolla ja voittomaalin sivalteli Walker omaan maaliin. Ihan hyvä esitys Spursilta vaikka hallinta siirtyikin tuon maalin jälkeen kotijoukkueelle. Muutama huomio avauspelin perusteella, mitkä pistivät omaan silmään.

Puolustuspelaaminen näytti kerrankin toimivalta varsinkin kun vertaa viimekauteen. Toby ja Jan pelasivat keskuspakkeina todella hyvän pelin. Walker omaa maalia lukuunottamatta pelasi puolustussuuntaan vallan mainiosti ja vaikutti kokeneen jonkunasteisen uudelleen syntymisen. Daviesilta myös mainio ottelu puolustuksellisesti. Tuohon tietenkin voi laskea vielä Dierin mukaan, vaikka pelasikin keskikentällä niin silti otteista näki että kaveri on puolustuja, eikä keskikenttäpelaaja. Yksi mikä jäi uupumaan oli nuo hyökkäykseen lähdöt varsinkin laitapakeilta, mutta siinä suurempana syynä tuo keskustan pelaaminen keskikentällä.

Keskikenttä taas oli aivan luokatonta räpellystä, varsin Bentaleb oli susispaska ja otettiin oikeaoppisesti vaihtoon, mutta liian myöhään. Darmian piti Chadlin kurissa, eikä muutenkaan oikein saanut mitään aikaiseksi. Eriksen väläytteli pari kertaa mutta eipä saanut oikein mitään aikaan ja Dembelen pelaamista laidassa en ymmärrä. Ongelma on kuitenkin edelleen sama mikä ollut jo pari vuotta, eli pallon jakaminen ja hyökkäykseen lähdöt tuosta keskustan kautta on todella hidasta. Vaikka Spurs esittikin pirteitä otteita niin ei tuolla oikeastaan mitään varaa ollut poislukien pari Eriksenin paikkaa. Tuostakin voi titenkin laskea yhden pois koska Dier pelasi enemmänkin keskuspakkia kuin keskikenttää.

HurriKane oli näkymätön, mutta suurempana ongelmana oli se ettei sitä palloa paljon saatu tuonne pelattua ja taisi olla yksi ainut tilanne jossa voimaton pusku oli helposti Romeron tyrkittävissä syrjään.

Kyllähän nyt siltä näyttää, että alkukesän hankinnat vahvistivat joukkuetta nimittäin puolustuspäässä ja se ainakin ensimmäinen peli antoi tähän viitteitä. Sitten tuo keskikenttä on muuten pirullinen ongelma. Keskustaan ainakin tarvitaan joku oikea pelaaja, eikä olisi pahitteeksi pallollisesti hyvä puolustava keskikentän pohja jolloin Demebelen voisi vapauttaa pelaamaan tuohon omaan box-to-box rooliinsa. Mason - Bentaleb kaksikollaei pitkäälle nimittäin pötkitä jos meinattiin CL-paikasta edes jollain ajatusasteella taistella. Varsinkin kun Nabil jatkoi siitä mihin pre-seasonilla jäi, eli luokattomiin esityksiin. SItten tuohon hyökkäävään osastoon, kyllähän nuo viimeaikoina huhutut nimet eli N'Jie, Yarmolenko ja Berahino olisivat enemmänkin kuin toivottu lisäys tuonne ja toisi selkeitä vaihtoehtoja hyökkäyssuuntaan. Mutta tokkopa tuolta mitään tulee kun Levy pihtaa loppuun asti ja odottelee että saa ensin palkkoja pois listoilta (Lennon, Soldado, Adebayor?).
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Itsehän en ymmärrä sitä, että kun tuo keskikentän keskusta on se ongelma, niin miksi Dembele silti pelaa laidalla. Jos perusteena on se, että mies on ollut epäproduktiivinen ja hidas ja huono sillä paikalla, niin oli kyllä Dierkin. Huonompikin. Omasta mielestäni Mason-Bentaleb toimii nimenomaan kaksikkona suhteellisen hyvin. Yksinään spursin keskikentällä ei kumpikaan herroista ole koskaan esittänyt juuri mitään maininnan arvoista. Mutta olisihan se kiva, että joku palloa jakava kk-mies siihen saataisiin. Modricin lähtö korvattua vihdoin.

Kärki tarvitaan ehdottomasti, niin ettei Kanea peluuteta liikaa ja tuhota itseluottamusta ja kuntoa. Häntä pitäisi suojata peluutuksellisesti, nuori kuitenkin vielä.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pakko nyt hiukan avautua. Kane ollut liekeissä taas maajoukkueessa mutta seurajoukkueessa ei kulje. Nyt ihmetyyttääkin miksei. Pari esimerkkiä Leicester pelissä periatteessa koko keskikenttä oli Cityn hallussa ja Spurs joutui ajamanaan sissän laitojen kautta. Peli kyllä rakentui mutta hitaasti kun laidoilla pelasi Walker ja Davies, molemmat ihan ok ja pelasivat hyvin puolustuspäähän. Seuravassa tasapelissä taas Evertonia vastaan Spurs möyri keskikenttää ihan miten tahtoi, mutt laukaukset pääsääntöiseti lähtivät 16-rajan takaa. No tuossa pelissä Howard vei selkeästi pisteen Evertonille.

Nimenomaan Evertonia vastaan Danny Rose palsi kokoonpanoon ja sitä kautta myös edellisiin peleihin verrattuna kontrolli siirtyi enemmän vastustajan maalia kohti. Haukuin aikaisemmin keksikentän keskustan ja haukun vieläkin, tai itseasiassa voisi haukkua MR.Levyn koska ei tehnyt asialle mitän tai yritti tehdä liian myöhään. AVB tahtoi Spursin pelaavan kontrollipalloa ja sen hitaasti käynnistyvän pelintakia hävittiin turhia pisteitä, Sherwood taas palasi vanhaan ladipalloon ja tuloksia syntyi huonompia joukkueita vastaan toisin kuin taas AVB:n aikana. Poch toi taas sen korkealta karvaan systeemiin seuraan millä hävittiin pelejä huonompia vastaan henkilökohtaisten virheiden takia ja sitten hakattiin päätä seinään.

Evertonia vastaan peli alkoi kasaantua huomattavasti nopeammin aikaisempiin peleihin verrattuna kun Rose otti paikan avauksessa. Trippier on Rosen kanssa huomattavasti samalainen nouseva laitapakki jote olisiko nyt vihdoin ja viimein järkevää kokeilla Trippieria tuolla toisella laidalla Walkerin sijaan?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Nostetaanpa tätäkin välillä. Silloin, kun menee hyvin niin kirjoittamisen aiheet vähenevät:). Alkukauden melko hyvä pelillinen ilme kääntyi myös pisteiksi. Spurshan siis menee juuri nyt 3 ottelun voittoputkessa ja 6 tappiottomassa. Suurin syyllinen tähän hyvään saldoon on puolustuksen pitävyys. Vertonghen ja Toby muodostavat vihdoin ja viimein kohtuu kovan parin tuonne puolustuksen keskustaan. Parempaa ei olla nähtykkään sitten King-Dawson kaksikon. Yksi iso tekijä puolustuksen pitävyydessä on myös Dier, joka on operoinut alempana keskikenttänä hämmentävän hyvin. Itsekin dumasin tämän kokeilun, mutta tämä sai Pochettinon näyttämään nerolta. Dier on ollut koko kauden hyvä puolustussuuntaan ja viime aikoina pelinrakentelukin on alkanut näyttämään paremmalta. Sitten kun siihen vielä ottaa alkukauden sensaation Dele Allin niin onko nyt sitten niin, että viime kauden ykköskaksikko Mason-Bentaleb saa hoidella varamiehen roolit. Yhtäkkiä tuo parjattu (ja parjaamani) alempi keskikenttä näyttää aika pirun hyvälle. Jäitä hattuun pitää kuitenkin laittaa, sillä asuvatkohan nuo vielä Masonia lukuuunottamatta äidin luona. Davies on ollut vasempana pakkina todella hvyä ja Rosella on tekemistä, jos aikoo mennä taas edelle nokkimisjärjestyksessä. Walker on valitettavasti hieman hasardoinut, mutta hänenkin pitää parantaa tai kohta siellä on Trippier ykkösvaihtoehtona. Muutenhan Walker on ollut hyvä, kunhan saisi nuo aivopierut pois.

Hyökkäyksessä Son ja Clinton vaikuttavat hyviltä havuilta ja Chadlin kausari avaukseen on mennyttä. Se on hyvä sillä tehojen ulkopuolella Chadli on aika saamaton, toisin kuin nämä aika vikkelät ja aktiiviset uudet hankinnat. Kane ja Lamela saivat maalitilin auki Cityn kustannuksella ja molempien pelillinen käyrä on ylöspäin. Lamela dumattiin parin heikon pelin jälkeen alimpaan helvettiin ja Marseilleen, mutta Poch pisti hanttiin tämän siirron toteutumiselle ja nyt tiedämme miksi. 1+2 kendotehot viimeisiin peleihin ja Lamela pitää edelleen kriitikot lujilla, joita kyllä edelleen piisaa.

Pochettinolla alkaa olla sellainen joukkue, jonka hän haluaa ja peli alkaa jälleen näyttämään Spursasteikollakin kohtuu hyvältä. Yhtä hyvältä se näytti viimeksi Redknappin alaisuudessa, jolla oli tosin Modricia, VDV:tä ja Balea käytettävissä.

Come on you jne..
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Se oli sitten eilen kahdeksas perättäinen tappioton matsi Valioliigassa. Silti harmittaa, ettei näitä tasureita pystytä kääntämään voitoiksi. Eilenkin siihen oli kaikki mahkut. Ensimmäinen vartti oli tosin sen näköistä tekemistä kuin Spursin kundit olisivat tulleet suoraan aamiaispöydästä viheriölle. Toki osasyynsä oli Poolin kovalla prässillä, joka aiheutti hätäilyä ja sekoilua. Tuon jälkeen Poolin kovaa prässiä pystyttiin hyvin purkamaan ja kyllä siinä luotiin (saatiin) muutama sellainen maalipaikka, joista pitää tällä tasolla verkon heilua: Clinton, Kane x 2, Alli...

Sen verran tuosta Clintonista, että ei nämä ensimmäiset esiintymiset kovin vakuuta. On tietysti nuori kaveri, ja tullut lähinnä vaihdosta sisään, joten näyttöhalut ja -paineet ovat varmaan kovat. Jotenkin vaan kaveri ei soita muun orkesterin kanssa samaa säveltä, ja tekee paljon huonoja ratkaisuja pallon kanssa. Sen sijaan Son löysi lähes saman tien paikkansa kentällä, ja toi hyvän lisän Spursin hyökkäyspelaamiseen. Sonnin loukkaantuminen oli kyllä todella harmittava takaisku. Toivottavasti kuntoutuu marraskuuhun mennessä, sillä marraskuun aikana on mm. kolme Lontoon derbyä.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tästä valioliigan varmasta vitosesta ei olla kirjoitettu sitten lokakuun. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Spurs on vähintään viides. Pahimmat uhkaajat top5 ulkopuolella valahtivat eilen todella kauas. Spurs pelaa uskomattoman hyvää kautta. Se toki jää Leicesterin varjoon, mitä tulee sensaatiomaisuuteen. Uskon kyllä edelleen, että Leicester täydellisestä kaudesta huolimatta hiipuu Spursin taakse loppukaudesta. Spursilla on tällä hetkellä kaikki erinomaisen hyvin, jos ei Vertonghenin loukkaantumista lasketa. Wimmer on kuitenkin paikannut aukottomasti belgin poissaolon. Laidoilla Pochettino voi huolettaa kierrättää pelaajia ilman, että joukkue alkaisi sakata. Kanen harteilla on piikissä pelaaminen ja varamiehinä ovat lähinnä Son ja Chadli, joille se ei ole ensisijainen paikka. Siinäpä se akilleen kantapää mahdollisesti. Toisaalta keskikentän tulituki Kanelle on ollut niin voimakasta, että edes Kanen loukkaantumista en näe katastrofina. Keskikentän pohjalle on reservissä Masonia ja Bentalebia, jotka olivat viime kaudella ykkösvaihtoehdot tuonne. Dembele ja Dier ovat kuitenkin dominoineet siinä määrin, että tuo kaksikko saa olla pätevänä backupina ja kierrättäjiä. Sensaatiomaisen kauden pelannut Alli ei osoita hyytymisen merkkejä. Nuorukainen pelaa itseään kesän MM-kisoihin. Hyökkäävät keskikenttäpelaajatkin saavat levätä välillä, koska Chadlikin on noussut viime aikoina viime kauden tasolle.

Melkoinen romahdus saa loppukaudesta tulla, että tämä kausi saadaan päättää toukokuussa suu mutrussa.

Edit. Tietty EM-kisat kesällä.
 
Viimeksi muokattu:

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Täällä yksi Spurs-fani lisää! En seuraa joukkuetta kuitenkaan niin paljoa, että olisin viitsinyt tänne kirjoitella oikein mitään. Mutta mutta, Pochettino on tehnyt ilmiömäistä työtä aina vieraspelireissujen patjojen muotoilusta nuorten pelaajien kehittämiseen. Kunhan Arsenal osoittaa viimeisetkin huonot merkit, niin mestaruus ei ole kaukaa haettu. Leicester on ohitettavissa ja City pelaa niin paskaa kautta että mestaruus olisi oikeusmurha. mestaruuteen tarvitaan lähes täydellinen loppukausi (mitä koko kausi on ollut) ja juurikin nuo kahden joukkueen yskähtelyiden jatkumiset. Mutta näillä esityksillä mestaruus on todella, todella lähellä...
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
City 1 - Spurs 2. Come On You Spurs!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikka olenkin Lestön bandwagonissa, City ansaitsikin saada nekkuunsa. Oli kyllä viihdyttävä matsi.
 

Bruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori,Boston,Vaasa
Nå nyt pärkkeles kun kerrankin Arsene, eiku Arsenal, hävisi himassa niin äijät meni kompuroimaan Hammersille. Voitto niin olisi piikkipaikka ollut haarukassa. Muutenhan tämä kausi näyttää loistavalta. Vihdoinkin.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Spurs ei kyllä eilen mitään ansainnutkaan, koska esitys oli luokaton. Spurs ei oikein missään vaiheessa pystynyt vastaamaan Hammersin fyysiseen peliin ja kovaan pallollisen pelaajan paineistamiseen, eikä saanut peliä kontrolliin.

No, tämä arki-iltakierros meni ihan Ketuille. Lauantaina on sitten edessä älyttömän iso NLD. Toivottavasti lähdetään matsiin lähes Swansea -pelin avauksella eli ainakin Walker ja Rose, ja tietysti myös Alli, palaavat avaukseen. Coys!
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Dembeleähän se olisi kai huutanut. No, tilastotappio, tässä otteluruuhkassa ei mikään yllätys. Onneksi Arsenalkin joutuu vielä Upton Parkille.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, pallonhallinnalla ei matseja voiteta, Spurs ei laukonut kertakaan ensimmäisellä puoliajalla. Tosiaan huuti noita Walkeria , Rosea, Dembelea ja Allia avaukseen tai edes laitapakikeja jos keskustasta puuttuu luovuutta. Tosiaan tuo Hammersin aktiivinen prässi oli liikaa tällä kertaa ja vasstaiskut meinasivat kostautua useampaan kertaan.
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Tasapeli ja paska maku suussa. Ei vaan Spurs pysty harjaamaan näitä isoja pelejä himaan, vaikka kaikki avaimet taas siihen annettiin.

Kanen maali upea, vaikka taisikin tulla paitsion jälkitilanteesta (Alli). Dembele oli Spursin paras tänään. Eriksen on hyvä pelaaja, mutta oli taas kerran isossa pelissä oli todella pieni.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Eikö me spurskannattajat osata oikein suhtautua menestykseen? Spurs pelaa parasta valioliigakauttaan koskaan ja samalla Spursista puhutaan täällä vähemmän kuin koskaan. Edelliset 4 viestiäkin negaatioiden kautta.

Eilen nähtiin upea esitys Britannialla ja samalla Spurs käytännössä sinetöi top3 sijoituksen.

Myös mestaruustaistelu korkattiin uudelleen avautuksi. Vardy on kaksi seuraavaa pelikiellossa ja sehän on kovin vastoinkäyminen Lesterille koko kaudella. Vastassa sillä Swansea ja Manu, joten pistemenetykset ovat mahdollisia. Spursilla kaksi seuraavaa Lontoossa WB:ia ja Chelseaa vastaan. Molemmat täysin voitettavissa. Chelsealla saattaa jotain extralatausta olla paikallisessa, mutta jos vetää nähdyillä otteilla, niin Spursin pitäisi sekin viedä. Itsellä vähän kutina, että saadaan huikea päätöskierros aikanaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös