EU:n pakotteiden vaikutus Jokereihin

  • 111 810
  • 567

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Alkaa kieltämättä vähän kyrsiä nämä pakoteuutiset jo toista vuotta putkeen. Eniten ketuttaa se, ettei näillä pakotteilla ole kuitenkaan kerrassaan minkäänlaista vaikutusta Krimin tilanteeseen. Putin varmaan lähtee nyt Krimiltä, kun RR ja pari ukrainalaista virkamiestä on pistetty häpeälistalle.

Joku aika sitten päättyneiden uusimpien USA:n ja Venäjän Ukrainan kriisiä koskevien neuvottelujen jälkeen lista päivitettiin. Voisi siis sanoa, että neuvotteluissa ei tapahtunut edistystä eikä Venäjä suostu noudattamaan aiemmin hyväksymäänsä Minskin sopimusta. USA:lle jää aika vähän mahdollisuuksia. Joko se ei reagoi Venäjän paskan puhumiseen tai se reagoi siihen pakotteita lisäämällä. USA:n lähtokohta on se, että suurvaltana se vaatii toiselta osapuolelta sen hyväksymien sopimusten kunnioittamista ja ellei sitä tapahdu, siitä seuraa lisäsanktioita. EU ei ole minkäänlainen valta, vaan joukko hyvin erilaisia valtiota joilla on omia intressejään Venäjän kanssa. Niinpä EU:n osalta tilanne pakotteiden osalta on erilainen. Tämä on hyvä jokaisen ymmärtää.

Ehkä tästä kuitenkin on jotain positiivistakin seurauksena. Jos tilanne menee esim. hallin ja Jokereiden suhteen tukalaksi Rotenbergien kannalta, niin ehkä ne myydään eteenpäin jollekin taholle, jolle Jokereitten rahoittaminen ei ole ongelma. Päästäisiin samalla tuosta hiukan kiusallisesta SKA-kytköksestä eroon.

Tämä olisi varsin toivottavaa. Yllä mainittujen syiden lisäksi nostaisin esille sen, että Jokerit on kyllä aivan väärässä joukossa kun se on Putinin kavereiden käsissä Putinin harjoittaessa aggressiivista valtauspolitiikkaansa. Ainakin minulta nämä uusimmat pakotelistalle lisätyt yhtiöt ja Roman veivät maun KHL-kauden aloittamisesta. Vituttaa koko tilanne.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Ilta-Sanomat maalailee aika synkkää tulevaisuudenkuvaa kommenttijutussa.

"Sääli, että yksittäinen urheiluseura, jolla ei ole maailmanpoliittisesti tai taloudellisesti mitään tekemistä itse kriisin kanssa, joutuu sijaiskärsijäksi. Ikävä kyllä, köysi Jokerien kaulan ympärillä voi jatkossa kiristyä entisestään."
"Sisäpiiritietojen mukaan ei ole poissuljettua, että kaksikko [Timtshenko & A. Rotenberg] kyllästyy itse pakotepolitiikkaan ja sammuttaa valot Jokerien pukukopista. Miljardööreille ei olisi taloudellisesti mitään haittaa siitä, että Hartwall Arena ammottaisi tyhjillään vaikka vuoden tai pari."
 

faro

Jäsen
"Sisäpiiritietojen mukaan ei ole poissuljettua, että kaksikko [Timtshenko & A. Rotenberg] kyllästyy itse pakotepolitiikkaan ja sammuttaa valot Jokerien pukukopista. Miljardööreille ei olisi taloudellisesti mitään haittaa siitä, että Hartwall Arena ammottaisi tyhjillään vaikka vuoden tai pari."
Marko Lempinen ja sisäpiiritiedot. Hah. Eikös tämä sama jannu väittänyt vuosi sitten, että kaikki Jokereiden venäläissuomalaiset omistajat (pl. Roman) ovat EU:n pakotelistoilla? Silloin Lempinen kertoi, että IS:n sisäpiirillä on oma EU:n pakotelista, jossa ovat myös Jokereiden omistajat. Jälkeenpäinhän sitten EU on lisännyt listoilleen sekä Arkadin että Gennadin. Saas nyt nähdä miten Romanin käy. Vaikea kuitenkaan uskoa, että vielä sinne joutuisi.

Voihan tuo Lempisen huhu toki olla myös totta, mutta näissä asioissa en luottaisi yhtään IS:n sisäpiiriin.
 
Viimeksi muokattu:

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Ehkä tästä kuitenkin on jotain positiivistakin seurauksena. Jos tilanne menee esim. hallin ja Jokereiden suhteen tukalaksi Rotenbergien kannalta, niin ehkä ne myydään eteenpäin jollekin taholle, jolle Jokereitten rahoittaminen ei ole ongelma. Päästäisiin samalla tuosta hiukan kiusallisesta SKA-kytköksestä eroon.

Löytyisiköhän Kroatiasta kiinnostuneita firmoja?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Varmasti, mutta jollain hämmentävällä tavalla ostajaksi valikoituva firma sattuisi olemaan sekä yhteydessä Putinin kavereihin että määräysvallassa myös Medvescak Zagrebissa, historian käänteistä päätellen.
 

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Ilta-Sanomat maalailee aika synkkää tulevaisuudenkuvaa kommenttijutussa.
No kuinka ollakaan. Jokerit myös kuulemma myydään kokonaan venäläisille ekan kauden aikana. Näin siis tiedettiin vuosi sitten kertoa, olihan tämä IS:n mukaan "luotettavasta lähteestä" tulevaa sisäpiiritietoa. Suosittelisin heitä ehkä hankkimaan hieman luotettavampia lähteitä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Saas nyt nähdä miten Romanin käy. Vaikea kuitenkaan uskoa, että vielä sinne joutuisi.

Kohtuullisen usein OFAC-sanktioidut tahot päätyvät lopulta EU:n sanktioitujen tahojen listalle, eivät toki aina. Samoin pelkästään tuo OFAC tekee sen, että moni Yhdysvaltoihin sidottu taho välttelee sanktioituja asiakkaita vaikka nämä EU:n listoilla eivät olisikaan. Syy tähän on siinä, että EU:n alueella olevan toimijan on helpompi toimia Yhdysvaltojen suuntaan kun pakotelistat noudattelevat yhteisiä linjoja. EU:n sanktiolista ei mulle ole kuitenkaan ihan tutuin mahdollinen, niin suoralta kädeltä en osaa sanoa onko tuolle mahdollista päätyä EU-kansalaisen ja jos on, mitä se käytännössä tarkoittaa tässä tapauksessa. Mitä Arkadi Rotenbergiä hieman tutkailin, niin jokainen hänen kanssaan samaan aikaan samasta syystä lisätty oli ainakin syntynyt EU-alueen ulkopuolella.

MTV: Nordea irtisanoi Rotenbergin Långvik Capitalin tilin Tuossa ihan arkielämän esimerkki siitä, kuinka pelkästään Yhdysvaltojen saktioimat tahot saattavat EU-alueella kärsiä ilman kuulumista EU:n sanktiolistoille.

Financial sanctions | nordea.com En mene takuuseen tulkitsenko tuota nyt oikein, mutta Nordea näyttäisi ainakin oman julkisen tietonsa mukaan käyvän läpi eri listoja eivätkä pelkästään EU:n listaa. Tuo tukisi kuitenkin yllämainitun Iltalehden artikkelin tietoja siitä, että ongelmia voi EU-alueella tulla ihan käytännössäkin jos nimi on "vain" OFAC-listoilla. Uskoisin myös, että muillakin kansainvälisesti toimivilla isoilla yrityksillä on vastaavia periaatteita.

Tämä nyt ihan näin, että Rotenbergille tullee sanktioista ongelmia vaikka EU:n listoille ei nimi heti tulisikaan. Siihen en sitten uskalla ottaa millään tasolla kantaa kuinka suuria ongelmia noista seuraakaan ja miten ne saattaisivat näkyä Jokerien toiminnassa. Ja tuota Lempistä en pidä juuri minään mitä tulee toimittajien tasoon. Tekisi suomalaiselle medialle vain palveluksen jos irtisanoutuisi ja menisi toisiin hommiin toiselle alalle.
 
P

Poistettu käyttäjä 113795

Narrina mua pidettiin jo skidinä.
Narri mä oon edelleen.
Mitä uutta tuo nää pakotelistat?
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
EU:n sanktiolista ei mulle ole kuitenkaan ihan tutuin mahdollinen, niin suoralta kädeltä en osaa sanoa onko tuolle mahdollista päätyä EU-kansalaisen ja jos on, mitä se käytännössä tarkoittaa tässä tapauksessa.

On mahdollista, ei riipu kansalaisuudesta. Ainoa juttu on se, että saapumista siihen maahan, jonka kansalainen on, ei estetä, vaikka olisikin muuten pakotelistalle. Ja tietysti käytännössä sitten Suomen kautta voisi Schengen-alueen sisällä matkustaa.

Tämä nyt ihan näin, että Rotenbergille tullee sanktioista ongelmia vaikka EU:n listoille ei nimi heti tulisikaan. Siihen en sitten uskalla ottaa millään tasolla kantaa kuinka suuria ongelmia noista seuraakaan ja miten ne saattaisivat näkyä Jokerien toiminnassa.

Siihen ei taida olla yksinkertaista vastausta olemassa. Suoraan juridisesti hyvin vähän seurauksia, mutta suomalaisten yritysten reaktiot ratkaisevat. Pankkien arkuudesta toimia USA:n pakotelistaamien kanssa on nähty jo esimerkkejä.
 

Kärppärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät!!
Jokerien KHL-taival ei näytä ulkopuolisesta hyvältä. Huono tuuri että Venäjän pullistelu tapahtui juuri alkutaipaleella. Mahdollisten talousseuraamusten lisäksi imagotappio on suuri. Joukkue on nyt kytketty maailmanlaajuisessakin tietoisuudessa suoraan Kremlin herraan. Myös urheilullisesti on hämminkiä. Esimerkiksi täällä jossain oli tieto, että viime vuoden joukkueessa oli vain 6 sellaista pelaajaa, jotka olivat pelanneet yli vuoden Jokereissa. Miten käy tällaisessa muukalaisrumbassa joukkueen perinteisesti erinomaisen juniorikasvatuksen? Tässä tilanteessa ei Jokerien KHLän menemisen esimerkki paljoa innosta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten käy tällaisessa muukalaisrumbassa joukkueen perinteisesti erinomaisen juniorikasvatuksen?
Kiitos liigan yhteistyöhaluttomuuden, voisi juniorityön tulevaisuus vaikuttaa paremmalta. Mitä tulee muukalaisuuteen, niin liigajoukkueen tasoisella ryhmällä ei kohelossa tee mitään. Kurri valitsi kilpailukyvyn. Parempi niin. Täksi kaudeksi joukkue uudistui varsin vähän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Rahaliikenne Mr Rotalta Jokereille tulee olemaan äärimmäisen haastavaa. Sekä Jokereiden että hallin pyörittäminen taitaa jäädä leuattoman lompakon varaan.

Mitä tarkoitat tällä? Ei Harkimolla ole sellaista lompakkoa, jolla pyöritettäisiin noita kovinkaan kauaa. Kyllä Kohosen ja kumppaneiden keksittäväksi jää, millä lailla venäläiset rahat saadaan maksuun, siis olettaen että pankit suhtautuvat jatkossakin nuivasti...
 

Gemondo

Jäsen
Mitä tarkoitat tällä?

Plus että Hjallis tuskin haluaa Hartwall Areenaan koskea enää pitkällä tikullakaan, kun kerran siitä eroon pääsi. Vaikka sitten Jokerien tulevaisuuden uhalla. Voin toki olla väärässäkin mutta itse en laittaisi rahojani sen puolesta likoon että Hjallis ottaisi enää millään tavalla osaa Hartwallin pyörittämiseen.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kyllä Jokerien tulevaisuus KHL:ssä on aika lailla sen varassa, joutuuko RR EU:n pakotelistalle. Jos joutuu, niin on aika lähellä tilanne, jossa Jokerit pelaa vielä ensi kauden KHL:ssä ja sen jälkeen Roman myy areenan halukkaalle, jos sellainen ilmaantuu. Tässä skenaariossa Jokerit palannee hattu kourassa liigaan joko Hjalliksen tai jonkun muun tahon omistuksessa. Kenties Harkimo myy seuran pojalleen, kuten on vähän suunnitellut?

Olen pyöritellyt mielessäni myös sellaista vaihtoehtoa, jossa Jokerit siirtyy pelaamaan Mestistä Tiksin jäähalliin uudessa omistuksessa. Selvää on, että jos RR lyö hanskat tiskiin niin Jokerit ei KHL:ää pelaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Voin olla hakoteilla ja pahasti, mutta sellainen kutina, että huomenna klo 14 infotilaisuudessa kuullaan jotain joka liittyy tämän ketjun aiheeseen.

Uusi omistaja: Teemu Selänne?

Ehkä ei kuitenkaan, tai no miksipäs ei? Roman ja Teemu muutenkin kimpassa hoitaneet juttuja.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uusi omistaja: Teemu Selänne?

Ehkä ei kuitenkaan, tai no miksipäs ei? Roman ja Teemu muutenkin kimpassa hoitaneet juttuja.

Typerää Selänteeltä tuo olisi. KHL-Jokerien ja hallin pyörittäminen maksaa niin perkeleesti, ettei tuota kannata millään normi yksityisillä varoilla pyörittää.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Selvää on, että jos RR lyö hanskat tiskiin niin Jokerit ei KHL:ää pelaa.
Ei välttämättä. Venäjältä löytyy edelleen riittävä määrä miljardöörejä, jotka voisivat halutessaan ostaa Rotenbergien omistukset ulos. Putin on julkisuudessa retostellut KHL:n olevan hänen luomuksensa. Toisin sanoen KHL on Putinille henkilökohtaisesti tärkeä projekti ja kaikki jotka sitä avokätisesti rahoittavat saavat varmasti myös, tavalla tai toisella, sijoitukselleen korkoa. Tuossa kontekstissa en usko olevan äärettömän vaikeaa löytää Venäjältä sellaista liikemiestä, joka ei kuulu pakotteiden piiriin ja joka joko vapaaehtoisesti tai "myönteisen" suostuttelun kautta hankkii Rotenbergien omistukset itselleen mikäli myös Roman joutuu EU:n pakotelistalle. Jokerit ovat ainoa (oikeasti) länsimainen joukkue KHL:ssä ja sitä kautta myös sen merkitys KHL:lle ja sen pyrkimyksille on merkittävä. Olisi valtava imagotappio sekä KHL:lle että Putinille, mikäli lännen asettamien pakotteiden johdosta Jokereiden KHL taival loppuisi. Se kertoisi samalla myös sen, että pakotteet purevat aivan konkreettisesti. Putinin kaltaiselle diktaattorille, jonka valta on sekä turmellut että sokaissut tuollainen arvovaltatappio olisi mahdotonta niellä. Siksi sitä ei tule tapahtumaan.

Mielenkiintoisen lisämausteen tuo myös se, että Venäjä on hakenut Kiinasta liittolaista ja pyrkii aktiivisesti elvyttämään keskinäisiä kauppasuhteita. Putinin vallalla ja vallankäytöllä voidaan tehdä sopimuksia kiinalaisten yritysten kanssa siten, että jollekkin toimijalle voidaan antaa suoranainen monopoliasema Venäjän markkinoille kompensaatiota vastaan. Yksi tällainen kompensaatio voi olla hyvinkin se, että joku kiinalainen yritys ostaa Rotenbergien omistukset Arenasta ja Jokereista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mielenkiintoisen lisämausteen tuo myös se, että Venäjä on hakenut Kiinasta liittolaista ja pyrkii aktiivisesti elvyttämään keskinäisiä kauppasuhteita. Putinin vallalla ja vallankäytöllä voidaan tehdä sopimuksia kiinalaisten yritysten kanssa siten, että jollekkin toimijalle voidaan antaa suoranainen monopoliasema Venäjän markkinoille kompensaatiota vastaan. Yksi tällainen kompensaatio voi olla hyvinkin se, että joku kiinalainen yritys ostaa Rotenbergien omistukset Arenasta ja Jokereista.

Eikö tässä ajatuksessa nyt nosteta KHL ja Jokerit hieman liian suureen asemaan? KHL on varmasti Putinillekin tärkeä juttu, mutta en oikein usko, että Kiinan kanssa käytävissä kauppaneuvotteluissa puhutaan Jokereista tai Hartwall Areenasta Venäjän markkinoiden monopoliaseman hintana.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Eikö tässä ajatuksessa nyt nosteta KHL ja Jokerit hieman liian suureen asemaan? KHL on varmasti Putinillekin tärkeä juttu, mutta en oikein usko, että Kiinan kanssa käytävissä kauppaneuvotteluissa puhutaan Jokereista tai Hartwall Areenasta Venäjän markkinoiden monopoliaseman hintana.

Venäjällä kaikki on mahdollista. En minäkään usko, että Kiinan kanssa käytävissä kauppaneuvotteluissa keskustellaan Jokereista tai Arenasta. Sen sijaan keskustelu voi yksittäisen, Venäjän markkinoille hamuavan yrityksen kanssa sivuta mahdollisuutta sijoittaa KHL-joukkueeseen, jos tarjous on sellainen ettei sitä kannata kieltäytyä.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit FC
Ei välttämättä. Venäjältä löytyy edelleen riittävä määrä miljardöörejä, jotka voisivat halutessaan ostaa Rotenbergien omistukset ulos. Putin on julkisuudessa retostellut KHL:n olevan hänen luomuksensa. Toisin sanoen KHL on Putinille henkilökohtaisesti tärkeä projekti ja kaikki jotka sitä avokätisesti rahoittavat saavat varmasti myös, tavalla tai toisella, sijoitukselleen korkoa.

Putin retosteli luomuksellaan vuonna 2011. Paljon on vettä virrannut Volgassa sen jälkeen ja veikkaan, että KHL ei enää nykytilanteessa ole kovin korkealla Putinin tärkeysjärjestyksessä . Urheilurahoista kilpailee KHL:n kanssa nyt myös jalkapallon MM-kisat, jonka uskoisin olevan Putinille tällä hetkellä tärkeämpi projekti. Ja sitten on tietysti niitä vielä tärkeämpiä projekteja, jotka eivät liity urheiluun ollenkaan. Ja mitä länsimaalaisuuteen tulee, niin se ei Lev Prahaa ainakaan pelastanut. En usko, että uutta venäläisomistajaa enää nähdään. Kun RR aikanaan syystä tai toisesta Jokereista luopuu, loppuu KHL-seikkailu siihen.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
En usko, että uutta venäläisomistajaa enää nähdään. Kun RR aikanaan syystä tai toisesta Jokereista luopuu, loppuu KHL-seikkailu siihen.

Ihan mahdollinen skenaario. Itse en löisi vetoa kuitenkaan tuosta vaihtoehdosta.
 

faro

Jäsen
Putin retosteli luomuksellaan vuonna 2011. Paljon on vettä virrannut Volgassa sen jälkeen ja veikkaan, että KHL ei enää nykytilanteessa ole kovin korkealla Putinin tärkeysjärjestyksessä .
Tiedä häntä, mutta Slovan Bratislavan Putin ainakin pelasti viime hetkillä etsimällä heille uuden rahoittajan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös