Liigan parhaat eri osa-alueilla 2015–2016

  • 44 974
  • 149

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tyrväinen on ärsyttäjän roolissa todella hyvä. Kovaksi tappelijaksi ei tästä räpä-tädistä kuitenkaan ole. Generous haastoi tämän rotan viime kaudella useamman kerran tappeluun, ja vastauksena oli tuomarin takaa tai vaihtoaitiosta räpätys.

Ei missään tapauksessa. Kai tuolla joku tappelukin on uraltaan, mutta nimenomaan ärsyttäjien porukassa Tyrväinen on aatelia. Nyrkkihipat saa puolestani jättää vastaisuudessakinmuille, koska mies on parhaimmillaan erittäin tärkeä mies jäällä.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Nyt kun Kerhon on valmis, niin voisi listailla jotain:

HPK

Sentteri: Riku Hahl
- Loistava kahdensuunnan pelaaja. Ei taitavin, mutta fiksuimpia. Jokereissa pelasi sita mita parhaiten osaa, eli puolustuksen kautta, Kerhossa paasee hyokkaavampaan rooliin. Elitserienissa onnistui tekemaan pisteitakin enemman ja viimeisella Kerho kaudella sentteroi Jani Ridan ja Josh Holdenin yli 20 maalin kausiin, eli osaa kylla sentteroida karkiketjua. Tekee laitureille tilaa ja puolustaa heidan puolestaan. Toivottavasti pysyy suht koht kasassa. Haastajina Peter LeBlanc (toivottavasti).

Laituri: Vojtech Polak
- Taitava tsekki osaa tehda maaleja ja syotella. Todella kova hankinta, viime kaudella toiseksi eniten pisteita suhteutettuna peliaikaan (hiukan yli 20 ja puoli minuuttia peliaikaa per piste). Ylivoiman erikosmies, teki viime kaudella 20 pistetta ylivoimalla. Korvaa Jesse Saarisen ja hyva vaihtokauppa on tama mielestani. Jesse teki yhdessa suonenveto kuukaudessa 20 pistetta, mutta sitten oli pari kuukautta kiikareilla ja mies haipyi kuvioista silloin kun jengi sita eniten tarvitsi. Polakin pisin kuiva kausi oli taas vain 4 ottelun mittainen, joten paljon tasaisempi pisteiden tekija. Haastajina Antti Miettinen.

Puolustaja: Petteri Nikkila
-
Valitsen Petterin, joka voi olla yllatys joillekin. Joonas Lehtivuoren valitsisi varmasti jokainen, mutta en viitsi valita miesta joka viimeksi Liigassa ei ollut erikoinen ja joka on viime vuosina pelannut ruotsissa alimmissa pakkipareissa. Nikkila pelaa jo 20 minuuttia ja osaa hyokata ja puolustaakin on jo oppinut hiljaksiin. Todellinen asennepelaaja ja taten Kerholle tarke pelaaja. Ottaa jalleen askeleen eteenpain ja iskee +20 pistetta ja samalla pelaa aijamaisesti maalin edessa. Haastajina Lehtivuori ja Forsberg.

Maalivahti: Jere Myllyniemi
-
En usko etta Kristian Jarvinen tuota haasta. Kiittamaton paikka Jerelle tulla Saroksen jalkeen tuonne. Oma poika on huikea ja pelasi huikeasti ja nyt tuli tilalle joku pelikaani jama. Ihan hyva mies kuitenkin on, toivottavasti pysyy ehjana.

Puolustava hyökkääjä: Otto Paajanen
-
Kyllahan Otto on ihan huikee jamppa ja pakko mainita myos Ottokin, vaikka Hahl on tunnetuin kahden suunnan veijari. Otto on ihan huikea energiapakkaus ja enemman kuin kova 3. sentteri. Haastaja Juhani Jasu ja Juha Koivisto.

Puolustava puolustaja: Henrik Forsberg
-
Kaippa se Fobba on. Tuo kaivattua kokemusta nuoreen puolustukseen ja pitaa omasta paasta huolta. Haastajina Santeri Saari ja Henrik Auvinen.

Hyökkäävä puolustaja: Joni Tuulola
- Pojalla on taitoa ja hyokkayspaanvaistoja vaikka kuinka paljon. Toivottavasti nyt vain pysyisi terveena. Huikea pakki on pojasta tulossa. Haastajina Matias Haaranen ja Petteri Nikkila.

Lämäri: Antti Miettinen
- Meiran Antti tuli takasin. On tehnyt Liigassa maaleja ja NHL:ssakin jonkun verran. Ei huikein lamari, mutta laukoo paljon.

Rannelaukaus: Patrick Holland
-
En tieda kella on paras rannelaukaus, mutta yleensa nailla pohjoisamerikan pojilla on laukaus kunnossa. Haastajina: Peter LeBlanc.

Aloittaja: Juhani Jasu
-
Totta kai Jahani Jusukin kuuluu listata. Oikeastaan Paajasella oli hivenen parempi prosentti 55,80 %, kun Jasulla oli 55,20 %, mutta pistetaan Jasu talla kertaa kun oli aloittanut parikymmenta kertaa enemman. Hyva Jasu. Muistaakseni Riku Hahl on myos kova jantteri aloitusympyrassa. Haastajina Hahl ja Paajanen.

Syöttelijä: Vojtech Polak
-
Polak osaa kylla syottaa. Holland on voittanut aikoinaan WHL:n syottoporssin ja pitaisi osata myos syotella. Lets see. Haastajina Holland ja Manninen.

Nopein luistelija: Sakari Manninen
-
Kylla Sakke sahakka on kuten pienen miehen pitaakin. Haastajina Vuoti.

Taklaaja: Petteri Nikkila
-
Petteri voi valilla yllattaa kovalla pommilla. Haastajana Liedes.

Blokkaaja: Otto Paajanen
-
Soi viime vuonna enemman kiekkoja kuin kuuluisa Tuomas Vanttinen. Haastajana Henrik Forsberg ja Juha Koivisto.

Ärsyttäjä: Petteri Nikkila
-
Tamakin Petterille. Hakee usein maalinedesta pienta nokkapokkaa ja hanskaa hierotaan naamaa. Vittumainen virne.

Ylivoimapelaaja: Vojtech Polak
-
Niin kuin ylla todettiin niin viime kaudella 20 pistetta ylivoimalla. Kasittaakseni nosti Ilveksessa ylivoiman ihan uudelle tasolle. Osaa tehda maaleja ja heittaa lattya ja lisaksi pelialya ja viekkautta loytyy. Haastaja Joni Tuulola.

Alivoimapelaaja: Juha Koivisto
-
Otto on kova, mutta niin on Koivistokin. Todella ahkera alivoimalla ja hieno mies ja Oton pari. Haastajat Otto ja Liedes.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Espoo Blues

Sentteri: Kim Hirschovits
- Viime kauden runkosrajan paras pelaaja liigassa. Bluesin hyökkäyspeli täysin Hirson varassa.

Laituri: Ville Korhonen
- Sensaatiokausi Hirson vierellä. Toivottavasti jatkaa samoilla tehoilla.

Puolustaja: Mikko Kuukka
-
Ei ehkä tehoilla mässäille mutta on Bluesin puolustuksen todellinen liideri.

Maalivahti: Christian Engestrand/ Kaapo Kähkönen
-
Molemilla veskoilla pelattuja liigapelejä tasan nolla joten on aiheesta suuri kysmysmerkki.

Puolustava hyökkääjä: Sim Liivik
-
Liivikin ketju saa yleensä pelata vastustajan ykkösketjua vastaan.

Puolustava puolustaja: Mikko Kuukka
-
Hyvä oman maalinedessä ja pyrkii pistämään aina kroppansa likoon.

Hyökkäävä puolustaja: Otso Rantakari
- Hyvä tulokaskausi takana. Toivottavasti meno jatkuu samanlaisana. Haastaa Kuukan Bluesin tärkeimmän pakin tittelistä.

Lämäri: Otso Rantakari
- Käytänössä Malimivaaralla on varmasti Bluesin kovin lämäri. Mutta kun ei herra sitä käytä niin kyllä Rantakarin menee satanolla ohi.

Rannelaukaus: Eero Somervuori
-
Nimesin nyt Somervuoren kun eipä viime kauden Blues pelaajista kukaan jäänyt mieleen poikkeuksellisen hyvästä rannevedosta. Paskoja rannevetäjiä olisi taas paljon helpompi nimetä...

Aloittaja: Kim Hirschovits
-
On liigan parhaimmistoa tällä osa-alueella. Laiturina pelaava Kai Kantola on myös tässä hyvä.

Syöttelijä: Kim Hirschovits
-
Liigan paras pelintekijä.

Nopein luistelija: Otso Rantakari
-
Bluesissa on sen verran paljon hitaita pelaajia että lähinnä Rantakari tuli nopeana luistelijana mieleen.

Taklaaja: Roope Talaja
-
Sailion ja Westermarckin kanssa nyt erottuvat tässä osastossa edukseen.

Blokkaaja: Mikko Kuukka
-
Kuukka on tämän kategorian ehdoton voittaja.

Ärsyttäjä: Jari Sailio
-
Helppo valinta ja on varmaan liigan parhamistoa tässä osastossa. Eritysmaininta myös Liivkille ja Pitkäselle.

Ylivoimapelaaja: Kim Hirschovits
-
Ilmaan Hirsoa ei mitään tapahdu.

Alivoimapelaaja: Mikko Kuukka
-
Varmaan helkkarin tylsää luettavaa tää Blues lista kun Kuukka ja Hirschovits on melkeen joka kohdassa.

Maskimies: Roope Talaja
-
Lisäsin tämän kategorian tähän. Oikeasti YV:llä helkkarin tärekä osa-alue.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Noin kolme kokonaista peliä Artur Gavrusilta nähneenä voin sanoa, että väitteellä "Liigan nopeimpia pelaajia" voi pyyhkiä hanuria.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Noin kolme kokonaista peliä Artur Gavrusilta nähneenä voin sanoa, että väitteellä "Liigan nopeimpia pelaajia" voi pyyhkiä hanuria.

En tiedä millä lasein olet matseja katsonut, mutta olen täysin eri mieltä. Mun silmiin Gavrusin meno on näyttänyt todella hyvältä näiden kolmen matsin (ja yhden koosteen) perusteella. Todella hyvä luistelija - En tiedä onko liigan nopein, mutta sanoisin kevyesti top 10 -kamaa.
 

low prospect

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, support KooKoo & Jokerit
En tiedä millä lasein olet matseja katsonut, mutta olen täysin eri mieltä. Mun silmiin Gavrusin meno on näyttänyt todella hyvältä näiden kolmen matsin (ja yhden koosteen) perusteella. Todella hyvä luistelija - En tiedä onko liigan nopein, mutta sanoisin kevyesti top 10 -kamaa.

Samaa mieltä, ja rannarikin lähtee hyvin. Kirjoitin jo Sportin alueelle että tulee tekemään tuhoja Bertrandin kanssa kauden aikana.
 

Kafrom

Jäsen
En itse erottanut Gavrusta mitenkään jäätävän nopeana kaverina, nopea tuo silti on mutta tuskimpa Liigan nopein. Ranne lähti kyllä helvetin terävästi, varsinkin suoraan luistelusta, kuten joku taisikin mainostaa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Joo Top 10 voi Gavrus olla muttei tosiaan nopein kuitenkaan. Saati Bertrand. Aika vaivalloisen nököinen on miehen luistelutekniikka.
Sen sijaan Gavrukselta lähtee varmaan parhaimpia ranteita suoraan luistelusts. Terävästi ja tarkasti. Tämän sai Ässien nuori maalivahti tuta kun Gavrus polki laidalta ja sinisen jälkeen kiskas ranteella olkapään kautta sisään. Toki voi tästäkin syyttää nuorta mokkea, olisihan tuo pitänyt torjua. Mut kaitpa se oli niin kova ja tarkka veto.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Noin kolme kokonaista peliä Artur Gavrusilta nähneenä voin sanoa, että väitteellä "Liigan nopeimpia pelaajia" voi pyyhkiä hanuria.

Siinä mielessä ihan perseestä heittää mitään kommenttia vielä aiheesta, koska: on vasta pre season ja neljä peliä yhden päivän aikana, äijänssuolla pitsissä pehmeä jää, Ei varmaan muillakaan nopeajalkaisilla kyseinen päivä ollut eduksi.

Kateelliset voi tukkia turpansa ja mennä muualle provoamaan;)
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Julius Junttila on liigan nopein luistelija. Muut mielipiteet ja näkemykset on vääriä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Saati Bertrand. Aika vaivalloisen nököinen on miehen luistelutekniikka.
Bertand on harrastanut nuorena myös pikaluistelua. Tästä varmaan myös tuo luistelutekniikka.
 

Kafrom

Jäsen
Kateelliset voi tukkia turpansa ja mennä muualle provoamaan;)
Kuka täällä on provoillut yhtään mitään? Ei kaikkea kannata tulkita provosoimikseksi, vaikka sitä joskus teille Sport-faneille tulee. Ja toisekseen, tuskimpa kukaan on mitenkään kateellinen, hyvä juttuhan se on että Liigassa nähdään Gavrusin tapaisia pelaajia, olipa jengi sitten mikä tahansa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Bertand on harrastanut nuorena myös pikaluistelua. Tästä varmaan myös tuo luistelutekniikka.
Ok, tämä selittänee tuota siis että omaan silmään pisti hieman erilaiselta. Toisin sitten kun NHLssä katselee Jeff Skinnerin menoa (entinen taitoluistelija) niin onhan se vähän nätimpää. Mutta yhtäkaikki, tehokasta liene molempien tapa. Pistipä vain silmään. Ja joo, ei hän mikään hidas ole tosiaankaan
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Nopein pelaaja liigassa on kylläkin Dave Spina.
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Kyllä uskoisin, että tälläkin kaudella Liigan nopeimman luistelijan ja tarkimman lämärin kunnian pokkaa Henri Laurila.

E. Jaa, KooKoo ei sitten ilmeisesti napannutkaan tätä kultakimpaletta. My bad.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Nopein pelaaja liigassa on kylläkin Dave Spina.

Spina voi olla top10-joukossa kuten Bertrandkin, mutta jos katsotaan pelaajaa, joka luistelullaan eniten erottuu edukseen, niin kyllä se silloin on Junttila.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sentteri: Dixon
Aloittaa, hyökkää, puolustaa, taklaa, taistelee. Jos vain saa itsensä kesällä kuntoon tulee tekemään kovaa jälkeä.

Laituri: Kuusela
Omaa hyvän laukauksen ja tietokone raksuttaa päässä huimaa tahtia. Tahdin voi tarkistaa pistepörssistä. On myös luotettava av-mies.

Pakki: Elorinne
Loistava omassa päässä, ja nousut kiekon kanssa ovat mukavaa katseltavaa. Petasi mm. Erkinjuntin paikan 6.puolivälierän jatkoajalla, josta Erkinjuntti ratkaisi Tapparan välieräpaikan.

Maalivahti: Karhunen
Kaksi SM-kultaa.

Puolustava hyökkääjä: Peltola
Omaa hyvän rannarin, ja on tunnollinen myös omaan päähän.

Puolustava puolustaja: Elorinne
Isokokoinen ja nuori lupaava pakki. Hyvä hyökkäyspäässä, loistava omassa.

Hyökkäävä puolustaja: Aalto
Viime kauden pakkien pistepörssin kolmonen.

Lämäri: Aalto
Kaipaako joku perusteluja?

Rannari: Kuusela
Nopea ja tarkka.

Aloittaja: Dixon
Viime kaudella oli Greenin ohella paras aloittaja.

Syöttelijä: Järvinen
Kunhan saa parikseen snaipperin, on jälki tuhoisaa. Lätyt parhaimmillaan Helmis-tasoa (ellei parempia).

Nopein luistelija: Karjalainen
Sähäkkä pörrääjä, siihen se jääkin.

Taklaaja: Dixon
Kankaanperän kanssa omaavat taidon taklata kovaa, ja puhtaasti. Pidän silti Dixonia parempana, viime pleijareiden takia/ansiosta.

Blokkaaja: Peltola
Muistan kerran kun Jugi otti kovan kudin jalkaansa, ja lähti ontuen pukkariin. Kohta lähti taas kuti kohti maalia, ja taas näytti sattuvan. Katsoin kuka se tällä kertaa oli, Peltolahan se.

Ärsyttäjä: Kankaanperä
Kaipaako joku tähän(kään) perusteluja?

Ylivoimapelaaja: Kuusela
Laukoo ja petaa. Ollut Tapparan 1.ylivoimassa molempina pelaaminaan kausina.

Alivoimapelaaja: Peltola
Blokkaa, karvaa, peittää syöttölinjoja, ja iskee pinnojakin siinä sivussa.

Hyvä lista, pitkältä kohdillaan. Parhaan pakin osalta voi olla, että Elorinteelle kasataan vähän liikaa odotuksia, mutta jos kehitys jatkuu, niin on tuon paikan ansainnut.

Kangesta sanoisin, että saattaa olla jopa liigan pelätyin pelaaja. Harvassa on vastustajat, jotka uskaltavat millään tavalla haastaa Kankea. Peltolasta kun on keskusteltu, niin on kyllä omassa roolissaan ehdotonta huippua. On mennyt alivoimapelaajana jopa oppi-isänsä Vänttisen ohi.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPakin saanut jengin kasaan, niin tehdäänpä oma listaus.

Sentteri: McIntyre
Kelvollinen laukaus ja pelinlukutaitoakin löytyy. Tulee olemaan selvästi SaiPan ykkössena kuten oli viimekin kaudella. Osaa myös puolustaa kohtalaisesti.

Laituri: Nokelainen
Kovat odotukset ja potentiaali, jos pysyy ehjänä. Alle 30-vuotias NHL-kokemusta omaava pelaaja. Maaleja pitäisi tulla. Peltosen lisäksi ainoa, joka on miesten kisoissa Suomelle finaalissa voittomaalin tehnyt. Pieni mahdollisuus, että McI ja Nokelainen vaihtavat paikkaa.

Pakki: Lofquist
Viime kauden jälkeen kovat odotukset. Hyvin liikkuva isokoinen pakki, jolta löytyy käsiä ja lisäksi yksi Liigan parhaimmista lämäreistä. Tärkeä elementti varsinkin pelinluonnissa ja ylivoimalla. Myös hyviä ratkaisuja omassa päässä.

Maalivahti: -
Molemmat erittäin hyviä. En osaa sanoa kumpi tulee pelaamaan enemmän/paremmin. Markkanen voi olla jo vähän vanha ja Hattu oli edellisellä visiitillään todella kova.

Puolustava hyökkääjä: Koho
Eiköhän kapteeni ole vieläkin paras tässä lajissa.

Puolustava puolustaja: Backman/Carson
Backman on viime aikoina ollut itse varmuus omissa, eikä virheitä juuri tule. Carson vielä pienoinen kysymysmerkki. Odotusarvollisesti ehkä pitäisi olla vähän parempi omassakin päässä. Koko menee ainakin Carson eduksi.

Hyökkäävä puolustaja: Lofquist
Mitäpä sitä toistamaan. Kerrataan nyt silti; pelisilmää, käsiä, jalkoja ja lämäri.

Lämäri: Lofquist
Eiköhän tuo taida melkein Liigan kovin olla.

Rannari: Nokelainen(?)
En ketään muutakaan keksinyt. McI:llä on ihan hyvä ranne, mutta eiköhän Nokelaisen ranne vie voiton.

Aloittaja: McIntyre
Vähän ailahteleva, mutta on ollut kyllä hyvä. Järvinen taisi olla loppukaudesta parempi, mutta McI veti jossain vaiheessa aloituksia melkein 70% varmuudella. Koho on perinteisesti ollut myös hyvä, mutta heikompi kausi alla.

Syöttelijä: McIntyre
Pelisilmää löytyy ja nyt kun on maalintekijöitä vähän enemmän rinnalla saatta syöttöpisteitä ropista ihan kiitettävästi.

Luistelija (nopein): -
Nyt ei kyllä ole hajuakaan. Rehellisesti melkein tuntuu, että Lofquist saattaisi olla nopein, jos ihan huippuja vain mitattaisiin. Koko joukkue on hyvin liikkuva, mutta edellisistä kausista poiketen mitään rakettia ei taida löytyä.

Taklaaja: -
Ei taida olla oikein yhtään taklaajaa koko jengissä. Nokelainen on änärissä muutaman taklauksen jaellut, mutta epäilen, että ottaa vähän rauhallisemmin.

Blokkaaja: Hämäläinen
Ville tuli ensimmäisenä mieleen kiekkojen syönnistä. Tekee kyllä kaikkensa jengin eteen.

Vittuilija: -
Ei taida SaiPassa kauheita rottia olla. Nokelainenhan on raastanut rapakon toisella puolella alakentissä, niin sinne arpoisin itse. Onhan se hanskojakin joskus tiputellut.

Ylivoimapelaaja: Lofquist
Alivoimapelaaja: -

Saa korjailla ja lisäillä. Alivoimapelaajaa en laittanut, koska aika tasaisen hyvä koko jengi ollut.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
SaiPan viimekauden aloittajat (joilla useampi) Järvisen määrä: 588 ja prosentti: 57,1%. McIntyren määrä: 867 prosentti: 49,8% ja Kohon määrä: 815 ja prosentti: 47%.ja Flinck määrä: 549 prosentti: 49% Hämäläinen Ville määrä: 763 prosentti: 42,2%. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että Järvinen on parempi aloittaja, mutta määrän kasvaessa myös prosentti voi pudota.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilveksellä on Liigan paras nelosketju Välimaa - Riekkinen - Veistola.. Esimerkiksi tänään jokainen teki maalin NLA:n Ambri-Piottaa vastaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ilveksellä on Liigan paras nelosketju Välimaa - Riekkinen - Veistola.. Esimerkiksi tänään jokainen teki maalin NLA:n Ambri-Piottaa vastaan.
Tarkastellaan näitä lisää liigan alkaessa. Ässillähän pitäisi olla 3-4 nelosketjua tuolla, joten hyvällä mahdollisuudella ovat parempia kuin tämä ketju.;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös