Alle varausikäiset tulevaisuuden lupaukset

  • 708 106
  • 1 037

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Siinä on raamit kohdallaan nuorukaisella. Osaatko kertoa noitten paikallisten junnuliigojen tasosta? 15-16 vuotiaana U20 joukkueessa on kova juttu, omassa ikäluokassa tulikin sitten yli 2PPG. Ensi kaudella kokeilemaan miesten liigaan tai Ruotsiin tms ja siitä sitten junnukisoihin. Slovakian oma Puljujärvi?

Älyttömän kova taso noissa junnuliigoissa ei tietääkseni ole, koska lupaavimmat pelurit "karkaavat" Ruotsiin tai Kanadan junnuliigoihin kehittymään. Tsekin prospecteista mm. David Pastrnak ja Jakun Vrana menivät Ruotsiin pelaamaan jo paria vuotta ennen varausvuotta, ja Pavel Zachakin loikkasi Kanadaan.

Tällä hetkellä en näe Ruzickaa Puljujärven tasoisena lupauksena, mutta kyllä Ruzickalla on saumat hyväksi NHL-pelaajaksi. Vähän ehkä kuitenkin aikaista sanoa, kun parissa vuodessa kerkeää vielä tapahtua paljon.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Näin noita Slovakian kavereita World Selects -turnauksessa yli kaksi vuotta sitten. Joten aikaa on tuosta kulunut, mutta Hrehorcak oli ainakin tuolloin erittäin hyvä luistelija ja hyvä luomaan maalintekopaikkoja. Ruzicka ei vaikuttanut niin hirveän vauhdikkaalta luistelijalta, tosin oli vahva kiekolla. Lisäisin vielä tuohon @red.machine listaan myös puolustaja Martin Fehervaryn ja hyökkääjä Filip Krivosikin. Fehervary oli hyvin liikkuva ja fiksusti kiekollisesti pelaava kaveri. Nykyään jo 193-senttinen Krivosik oli tossa turnauksessa todella hyvä. Tosta pääsee näkemään hänen tilastot: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=228371
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kun tuosta USHL-Draftista kirjoitin päivällä niin mainitaan nyt sekin että tänään toisena päivänä suomalaisia varattiin vielä yhdeksän. Huomattavasti enemmän siis kuin koskaan aiemmin. Mielenkiintoista nähdä kuinka moni näistä pelaajista on sitten lähdössä taistelemaan pelipaikasta USHL-junioriliigassa kaudella 2015-2016.

Tänään varatut suomalaispelaajat:

Juuso Välimäki - Madison

Pari sivua tässä olen lukenut ja muutaman hetken ihaillut statistiikkaa eri pelaajista (tämä statistiikkojen ihailu tuntuu kohta ammatilta:). Mihin ja miten rankkaatte Juuso Välimäen, eli millainen pelaaja ja millaiset mahdollisuudet tulevaisuudessa draft ja NHL tasolla? Itse olen vaikuttunut teksti tv scouttauksella. Kuitenkin nuorempi kuin Juolevi ja vähän vanhempi kuin Vaakanainen, mutta tehot mielestäni heihin nähden ainakin samaa luokkaa. Kooltaan vähän pidempi kuin Vaakanainen ja saman kokoinen kuin Juolevi. Varattiin USHL:n lisäksi 14:sta CHL import draftissa. Pelasi myös U18 MM-kisojen hopeajoukkueessa yhdessä Robin Salon (jolla myös hyvännäköinen CV) kanssa, pelaajista jotka eivät ole vielä 2016 varattavissa.

Oli miten oli, huippukovalta näyttää tulevaisuus ja tällä hetkellä ei tunnu pahalta sen suhteen vaikka Ruotsi edellä onkin. Ei tällaista tulitusta ole Suomella ollut koskaan kärkipelaajien osalta mitä viime vuosina ja kokoajan tuntuu tulevan parempaa ja parempaa lupausta juuri kun on luullut, että tässä oli "parhaat ikinä". Kohtahan tuosta saa jo kovan NHL jengin kokonaisuudessaan ja jos saadaan puolustukseen 4-8 NHL pelaajaa ja hyvin voi olla, että 3-5 jopa enemmän tähti 1-2 parin pakkeja, niin meillä on paras tilanne ikinä. Sama homma hyökkääjissä, tosin siellä pitää alkaa tulla pisteitä Teräväinen, Barkov, Miklu Granlund, Rantanen nelikolta ainakin etunenässä, jos toive on joskus saada pistepörssin kärkinimiä.

Tuntuu, että Suomi pikkuhiljaa kuuroo umpeen Ruotsia ainakin kärkipään prospectien osalta ja nyt näyttäisi ainakin ensikesälle, että meillä saattaa mennä 3 kpl jopa top 10 tai -15 ja kaikki edellä Ruotsia. Tämä tosin riippuu kovasti ensikaudesta, Pulju ja Laine ovat kyllä kovia. Puljujärvi tarvitsee (vaikka tilastot ei kaikkea todellakaan kerro) mielelläni vielä petrausta pisteisiin, kuten myös Lainekin, jotta itse uskaltaa ihan mehuissaan olla, koska suomalaisista kysymys. Jotenkin on tullut pettymyksiä vuosien varrella monista pelaajista joilla on maalinteko taito piilevänä, mutta ei sitten sitä lopullista snaipperuutta kuitenkaan nähdä syystä tai toisesta.

Nyt jo siis pakeista huipulle murtautuneet tai murtautumisen ihan kynnyksellä Sami Vatanen, Rasmus Ristolainen, Olli Määttä, Esa Lindell, Julius Honka, Ville Pokka ja Jyrki Jokipakka sekä tulevaisuudessa Olli Juolevi, Urho Vaakanainen, Juuso Välimäki, Vili Saarijärvi, Robin Salo ja ehkä myös Oliver Felixson ja Markus Niemeläinen (onko muita esim. Teräväinen?).

Hyökkääjistä Granlundit, Teräväinen, Barkov, Pulkkinen, Kapanen, Rantanen (mahd. Armia vielä myös vaikka vähän nyt pahalta näyttää) sekä tulevaisuudessa Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine myös Aho, Hinz, Nättinen (Anaheimiin), Saarela, Eetu Tuulola ja olisiko Kristian Vesalainen?

Patrik Laine on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Ihan uskomattoman kova snaipperi ja pelityyli jotenkin tuntuu kuin nakutetulta pikkukaukaloon, mutta luistelua on kyllä hänen pakko parantaa (vai johtuuko tuo kulmittainen luistelu pituuskasvusta, tietäjät?) tosin jos on eliitti maalinteko kyky, -pelisilmä ja osaa haistella maalipaikat sekä kooltaan jättiläisyyden kynnyksellä, niin ei se samanlainen ongelma ole kuin Granlundin kohdalla aikoinaan. Tuollaisi maalimääriä ei kovin moni junnuissa ole hakannut koskaan ja tosiaan syöttöpisteet ovat ihan kakkos sijalla Laineen tilastoissa jonka takia yhteispisteet ei näytä niin jäätäviltä. Laineesta tulee Dave Andreyuchuk mieleen todella paljon eikä se Tavareskaan hääppönen luistelija ollut junnuna, mutta hänen kohdallaan riitti juurikin se, että kaikki muu on ihan elite tasoa. Samoin myös tuosta hänen "pään" kestävyydestä on ollut juttua ja kusipäisyys on snaipperille jopa hyvä asia kunhan se jää mieluiten sinne jäälle sekä lähinnä niihin maalintekotilanteisiin.

Mielenkiinnolla odotan ensikautta NHL:ssä on seurattavaa, AHL:ää tulee varmaan myös seurattua ja sitten varsinkin kolmikon Pulju, Laine ja Juolevi otteita. Ensikaudella toivomus pelaajilta olisi pisteiden osalta (kovien U20 kisa näyttöjen lisäksi) Pulju - Liiga 15+25, Laine - Liiga 20+10 ja Juolevi 15+45 pisteet OHL:ssä. Toki ei tarvitse olla noinkaan kovat, mutta kyllä tuntuisi hyvältä ja varsinkin jos pelaavat siis MM-kisoissa myös todella hyvin, pleijareissa ja Laine parantaa luisteluaan huomattavasti sekä Puljulta kuten myös Juolevilta erittäin hyviä näyttöjä myös puolustuspäässä.

Saisi kausi jo alkaa!

Edit: En ole ihan varma tuliko juuri kirjoitukseni lomassa tieto Eliteprospectiin, että Välimäki siirtyy siis WHL joukkue Tri City-Americansiin vai enkö vaan huomannut. Sitäkin siis täytyy seurailla ja toisella kaudella, ennen draftia jos tekee Hongan tyyliset pisteet (hyvän muun pelaamisen lisäksi) niin ehkä saamme hänestä myös 1. kierroksen varaukse ja jopa kärkipäähän. Silti olisi mielenkiintoista saada hänestä jotain scoutti rapsaa?
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
ISS;n 2017 rankingissa Välimäki on koko draftin 4., Vaakanainen 15.

Puljujärvi näyttäisi olevan top3 pick ensi vuoden draftissa ,mikäli vain pysyy terveenä. Siitä ei siis tarvitse sen enempää spekuloida.

Laineen drafti-sijoitus on sen sijaan täysi arvoitus. Viime kausi vaikuttaa aivan varmasti draftiin saakka, sen takia en usko top5-varaukseen, ellei Laine nakuta 25 maalia liigassa ja siinä sivussa vie 20-vuotiaden pörssin :). Mutta en näe mitään esteitä, etteikö Lainetta voitaisi varata sijoilla 6-15. Juolevi mennee siellä 15-25 kieppeillä.

Huikean hyvältä kyllä näyttää 98-99 ikäluokat. Mitenkäs sitten 00 ja sen jälkeen? Yleensähän superlupauksista alkaa kuulumaan jo tuossa 13-14vuotiaana, kuten esim. Puljujärvi, josta on varmaan puhuttu jo reilu 5vuotta. Mutta itse en ole ainakaan bongannut mitään kovin mullistavaa 00-> ikäluokista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jotain on kyllä tehty oikein, kun näitä superlupauksia on nyt ruvennut putkahtelemaan, kuin sieniä sateella. Tiedetään että lupaus on vain lupaus eikä mistään tätä vallitsevaa päivää pidemmistä haihatteluista kannata vielä ruveta unelmoimaan.

Mutta sen voi kuitenkin sanoa että suomalaisen kiekon tulevaisuus on ruvennut näyttämään todella valoisalta! Vielä kun veskareita saataisiin jostain?

Tulevaa jääkiekkokautta rupeaa odottamaan jo todella innoissaan! Tuon rakkaan oman joukkueen lisäksi näissä junioreissa riittää seurattavaa. Niitä kun nyt riittää.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
ISS;n 2017 rankingissa Välimäki on koko draftin 4., Vaakanainen 15.

Puljujärvi näyttäisi olevan top3 pick ensi vuoden draftissa ,mikäli vain pysyy terveenä. Siitä ei siis tarvitse sen enempää spekuloida.

Laineen drafti-sijoitus on sen sijaan täysi arvoitus. Viime kausi vaikuttaa aivan varmasti draftiin saakka, sen takia en usko top5-varaukseen, ellei Laine nakuta 25 maalia liigassa ja siinä sivussa vie 20-vuotiaden pörssin :). Mutta en näe mitään esteitä, etteikö Lainetta voitaisi varata sijoilla 6-15. Juolevi mennee siellä 15-25 kieppeillä.

Olisiko sinulla linkkiä tuohon rankingiin. Ihan uskomatonta, mistä näitä pelaajia tulee nykyään? Ja hyvä kun tulee. Scouttasin siis oikein kun Välimäki on rankattu noin korkealle, vielä kun pääsee näyttämään kykyjään seuraavat kaksi kautta WHL:ssä ja jos siellä tekee toisella kaudella huippupakkien lukemien tyylisiää pisteitä eli noin PPG, niin voi olla, että menee ihan kärjessä (siis jopa aikaisemmin kuin neljäntenä).

Puljujärvi on kyllä kova, ei voi muuta sanoa. Toivottavasti hakkaa Liigassa hyvät pisteet ja samoin nuorten kisoissa. Yhden rankkauksen jonka olen nähnyt, missä Pulju oli kakkonen silti tuo kolmantena varatuksi tuleminen on todennäköisintä ja on juuri nyt sille paikalle aikalailla kiveen hakattu. Jos hän pelaisi sentterinä, niin uskon, että voisi haastaa jopa Mathewsin vaikka toki vaikeaa se olisi silti sillä puhutaan Eichel tason jätkästä, vielä kun on sentteri, niin sentterit rankataan aina vähän ylemmäs. Tosin turhaa mutuilua. Laineesta olen samaa mieltä, tosin jos hakkaa myös liigassa maaleja kovalla tahdilla ja nuorten kisoissa vaikka maali per ottelu, niin ei häntä ole helppo tiputtaa top10:stä, vielä kun Laine on noin hemmetin iso. Ja jos tekee kovaa tuhoa, niin pikku itkupotkuraivarit jollekin valmentajalle on sivuseikka, kuten oli nuo "pää" asiat sivuseikka myös Olli Jokisen kohdalla.

Puljujärvellä on mielestäni siis tosiaan kaikki osa alueet ihan parasta A ryhmää, ei heikkouksia joten voidaan odottaa tulevaisuudesta n.80-90 pisteen kausia (tämä siis jos pistemäärät taas lisääntyy NHL:ssä yleisesti), mikä ei ole mitenkään kaukaa haettu top3 ikäluokkansa lupaukselta. Eli Puljun katto on korkea ja loistavien kokonaislaatuisten peliominaisuuksien takia hänestä tulee huonoimmillaankin kakkoskentän voima hyökkääjä (siis näin uskon scouttienkin näkevän, eli varma vähintään NHL pelaaja). Toki mitä vaan voi sattua, kuten paha loukkaantuminen, mutta sitä en laske tässä mukaan.

Laineella hiertää jonkun verran nuo uutisoidut tapaukset, mutta nyt jos liigassa tosiaan naputtaa sen 25 maalia ja Nuorten kisoissa maali per ottelu, niin vaikea tiputtaa ulos top10:stä. Harvoin yhtään mistään löytyy noin järkälemäistä alle 18 vuotiasta, jolla on laukaus sekä vedon tarkkuus Teemu Selänteen luokkaa. Luistelu on vielä huonohkoa, tosin suoraluistelu on jo oikeastaan ihan hyvää (ainakin kun katsoi pienen vilauksen USA Whiteä vastaan tehdystä maalista) tuon kokoiselle pelaajalle, mutta luistelun kun saa vielä parannettua ja varsinkin lähtönopeuden sekä luistimen käytön yleensä, niin vaikea häntä on tiputtaa draftin kärkikahinoista ulos. Tosin vaikuttaa pelaajalta, joka jos ei NHL:ssä breikkaa kärkiketjuissa niin tulee ameriikasta takaisin Eurooppaan, koska ei mielestäni ole ainakaan vielä ominaisuuksia olla kolmos-neloskentän hyökkääjä pitkällä aikavälillä. Laineen katto on sitten jopa 45-50 maalia kaudessa NHL:ssä (saa nauraa), eli mielestäni noilla ominaisuuksillaan se on täysin mahdollista. Vertaan häntä nykypelaajista Tavaresiin (kuten jo aikaisemmassa viestissäni), joka on pienempi, mutta monipuolisempi sekä sentteri, mutta hän oli myös suorastaan paska luistelija ennen draftia. Molemmilla kuitenkin sellaiset eliitti ominaisuudet, joita harvalla on, eli himo ja halu tehdä maaleja, pelisilmä ja varsinkin maalipaikoissa, hemmetin kova ja tarkka laukaus.

Mutta silti, se Laineen luistelu. Jos ei lähde jo nyt Canadan junioriliigaan, niin hemmetti kun on hienoa päästä katsomaan hänen pelejään usein ensikaudella ja Puljujärvenkin kun käy vierailulla Tampereella. Toivottavasti molempien joukkueiden valmentajat antavat äijille ison pesti tai muussa tapauksessa molempien kannattaisi lähteä sinne rapakon taakse. Tosin, uskon kyllä, että saavat pelata kunnolla ja myös YV:tä niin paljon kuin sielu sietää.

Jotain on kyllä tehty oikein, kun näitä superlupauksia on nyt ruvennut putkahtelemaan, kuin sieniä sateella. Tiedetään että lupaus on vain lupaus eikä mistään tätä vallitsevaa päivää pidemmistä haihatteluista kannata vielä ruveta unelmoimaan.

Mutta sen voi kuitenkin sanoa että suomalaisen kiekon tulevaisuus on ruvennut näyttämään todella valoisalta! Vielä kun veskareita saataisiin jostain?

Tulevaa jääkiekkokautta rupeaa odottamaan jo todella innoissaan! Tuon rakkaan oman joukkueen lisäksi näissä junioreissa riittää seurattavaa. Niitä kun nyt riittää.

Samaa mieltä. Ei tällaisia pelaajia, noin alhaisilla numerolla ole meillä ollut koskaan samaan aikaan. Granlundin draftin jälkeen suorastaan huikeaa ilotulitusta. Lisäksi kun ruotsalaisia ihan syystä varataan 1-3 kierroksilla paljon, syynä heidän suurempi mahdollisuus breikkaukseen (ainakin menneinä vuosina). Suomalaisilla sensijaan ns. Finnish factor ollut sieltä Vatasen ajoista lähtien ja siihenkin kunnon syy on se, että suomalaisista harvasta on kehittynyt edes runkopelaajia NHL:ään.

Potentiaalin lisäksi kun katsoo statistiikkaa, niin kova prosentti on top3 breikkaamiseen tai että pelaajasta tulee vähintään hyvä runkopelaaja. top5 mahdollisuudet vähän pienenee, mutta silti heistäkin tulee kovalla prosentiaalilla tähtiä tai vähintään runkopelaajia ja vielä top10:ssä myös kovat prosentit pelaajan onnistumiselle. Sitten yleensäkin ykköskierros, ei niitä floppeja helposti tule sieltäkään vielä, mutta enintään jokunen tähti ja loput runkopelaajia, tiputus kuitenkin verrattuna top5 tai top10 aika huomattava. 2-3 kierroksilta on vielä mahdollisuus saada hyvinkin runkopelaajia ja ihan tähtiäkin, mutta harvassa ovat. Sen sijaan kierrokset 4-7 on oikeastaan täysin hakuammuntaa ja sieltä tähtipelaajia tulee ehkä maksimissaan 1-2, jos sitäkään sekä jonkunverran runkopelaajia.

Finnis factor on ollut olemassa jo pitkään, mutta nyt parina viimevuotena tuntuu, että sitä ei samalla tavalla enää ole joukkueiden scoutti/GM osaston silmissä. Esimerkkinä Pulkkinen ja Vatanen, molemmat oli tietääkseni rankattu 2-3 kierroksille, joten heidän kohdallaan saattaa olla ryöstö kyseessä. Uusinta draftissa molemmat menisivät nyt todennäköisesti Pulu 2. kierroksella ja Vatanen 1. kierroksella, ehkä jopa top10:ssä. Samoin Teräväinen, Määttä ja Kapanen oli suurimmaksi osaksi eri listojen mukaan rankattu joko top10 tai top15, siis lähes kaikkien suurimpien ranking listoja tekevien mielestä. Tässä myös Finnisfactoria, luulen minä, mutta nyt kun kaikki kolme ovat ihan breikkauksen kynnyksellä, niin Teräväinen ja Määttä menisi omaan makuun top5 ja Kapanenkin ehkä top10 tai ainakin top15 jos varaustilaisuus pidettäisiin heidän kohdalla nyt. Myös Jokipakka, Lindbohm ja Lindell nousisivat nyt aika varmasti uusintadraftissa 2. kierrokselle vähintään.

Jep, eli siis, ei voi kuin tuulettaa suomalaisena tätä nuorten pelaajien esiinmarssia ja tykitystä ja ainut mitä toivon, että nämä meidän nuoret olisivat senverran supermiehiä, etteivät loukkaantuisi, ainakaan pahasti ja varsinkaan pään seudulle.

Edit: Onko kellään tietoa miksi Välimäki tipahti pois Salt Lake City turnauksesta vaikka oli porukassa mukana? Toki hyvin nuori vielä?
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Katsoin Draftit vuodesta 2002 ja kolmosvarausta, sekä ensimmäisenä varattua laituria + iso laituri per drafti. Pitää muistaa, että scouttaus kehittyy ja uskon vuosivuodelta homman olevan tarkempaa ja huteja tulee vähemmän ja vähemmän.

Tässä lista vuodesta 2002 vuoteen 2015 kolmantena varattuihin pelaajiin, kolmantena varatun pelaajan jälkeen tulee mielestäni huomattavasti mielenkiintoisempi, eli millainen on ensimmäisenä draftissa varattu laituri. Tuon laiturin olen laittanut 3 varatun pelaajan peraan ja jos kyseinen laituri on mikkihiiri, niin sen perään olen laittanut ensimmäisenä varatun ison laiturin kuten Pulju on. Sentteri laiturit kuten Stamkos jätin pois:

2002 - Jay Bouwmeester / Rick Nash 1st
2003 - Nathan Horton
2004 - Cam Barker / Alexander Ovechkin 1st
2005 - Jack Johnson / Bobby Ryan 2nd
2006 - Jonathan Toews / Phil Kessel 5th / Kyle Okposo 7th
2007 - Kyle Turris / Patrick Kane 1st / JVR 2nd
2008 - Zach Bogossian / Nikita Filatov 6th
2009 - Matt Duchene / Evander Kane 4th
2010 - Eric Gudbranson / Taylor Hall 1st
2011 - Jonathan Huberdeau
2012 - Alex Galchenyuk / Nail Yakupov 1st / Filip Forsberg 11th
2013 - Jonathan Drouin / Valeri Nichushkin 10th
2014 - Leon Draisaitl - Jake Virtanen no 6
2015 - Dylan Strome - Mikko Rantanen no10

Edit: Sellainen havainto vielä, eli tuo kolmosvaraus ei niinkään hätkäytä, mutta ensimmäisinä varatut laiturit sitäkin enemmän ja tällä tavalla se on mielekkäämpi vertaillakin kuin vaan siihen, että kuka on varattu kolmantena.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Mitenkäs sitten 00 ja sen jälkeen? Yleensähän superlupauksista alkaa kuulumaan jo tuossa 13-14vuotiaana, kuten esim. Puljujärvi, josta on varmaan puhuttu jo reilu 5vuotta. Mutta itse en ole ainakaan bongannut mitään kovin mullistavaa 00-> ikäluokista.
00-ikäluokasta mieleen tulee ainakin Arttu Nevasaari (Kärpät) ja Pekka Suhonen (KalPa). 01-ikäluokasta puolestaan Jukureista KalPaan tulevalle kaudelle siirtynyt Leevi Aaltonen. Sitä en osaa sanoa, onko kukaan näistä ns. superlupaus.
 

Schadowan

Jäsen
00-ikäluokasta mieleen tulee ainakin Arttu Nevasaari (Kärpät) ja Pekka Suhonen (KalPa). 01-ikäluokasta puolestaan Jukureista KalPaan tulevalle kaudelle siirtynyt Leevi Aaltonen. Sitä en osaa sanoa, onko kukaan näistä ns. superlupaus.

Aaltosen Leevi on tuttu nimi ja vaikuttaa menevän samaan muottiin kuin Mikael Granlund, Teemu Pulkkinen, Sebastian Aho, Markus Granlund jne. Eli todella taitava, mutta pienikokoinen pelaaja. Pelaako ensi kaudella jo b-junnuissa?

Ylipäätään näiden aivan huippujen junnuvuodet menevät about näin:
13v C-junnut. Aika poikkeuksellista, mutta esim. Pulju/Granlund pelasivat jo C:ssä 13-vuotiaana.
14v B-junnut tai, C/B.
15v A-junnut, tai osa kaudesta B:ssä
16v Liiga/Mestis/Ajunnut. Barkovilla jo 32 peliä liigassa tämän ikäisenä, Pulju pelasi jokaista kolmea sarjaa.
17v Ensimmäinen täysi kausi liigassa.

Aina on toki poikkeuksia, mutta aika hyvin noi arviot osuu moneen suomalaiseen 1. kierroksen varaukseen. Ei superlupaukset kauaa kerkeä pelailla C:ssä, kun heidät nostetaan B-junnuihin tai jopa A:han suoraan, jos on fyysisiä edellytyksiä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Aaltonen ainakin aloittaa KalPassa C:ssä. En ole seurannut vielä kovin paljon 2001 syntyneiden ikäluokkaa, mutta Jukureiden Mikko Kokkonen ja Kärppien Kalle Loponen ovat kaksi pakkia, joita kannattaa seurata tulevaisuutta silmällä pitäen. Taas vuotta vanhemmista Kärppien taitava Uula Ruikka, joka liikuttaa kiekkoa todella hyvin, sekä Kärppiin K-Laserista siirtyvät Samuel Kemppainen ja Teppo Puurunen ovat muutamia pakkeja joiden potentiaalista pidän paljon. Jokereiden Eppu Karuvaara ja Jesse Moilanen sekä Ässien Jesperi Kotkaniemi ovat kaikki lahjakkaita hyökkääjiä. Iso rightin sentteri Karuvaara paransi viime kauden mittaan jatkuvasti, oli mainio loppukaudella C-nuorissa. Hyvä laukaus, kahden suunnan taidot ja voitti aloituksia vahvalla prosentilla...
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
-00 syntynyt Eetu Mäki harjoittelee tällä hetkellä Sportin A-nuorten mukana. Nähtäväksi jää, jatkaako koko kauden A:ssa vai putoaako B-nuoriin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Ei hirveästi ole täällä noteerattu, että sieltä alkoi U18-vuotiaiden yksi vuoden päätapahtumista eli Ivan Hlinka Memorial Tour ja Suomi aloitti turnauksen aivan sensaatiomaisesti kaatamalla Yhdysvallat lukemin 5-1. Suomi on erinomaisella nipulla liikkeellä ja vaikka puuttuvien listalla ovat nimet kuten Patrik Laine sekä Jesse Puljujärvi, oli meno ollut ilmeisen vakuuttavaa ja Pentu-Leijonat todella ansainneet voittonsa. Yhdysvaltojen joukkueesta (rosterista siis) ei meikäläisellä ole hirveästi käryä, koska sen verran vähän on vielä ehtinyt kyseisiin janttereihin tutustumaan, ettäkö osaisin suoralta kädeltä tasoa heittää, mutta tuskin sielläkään ihan huonolla nipulla ollaan liikkeellä. Aika pitkälti kuitenkin runko taitaa olla samaa, joka edusti Yhdysvaltoje viime vuonna alle 17-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksessa.

Suomelta siis puuttuvat alle 20-vuotiaiden matkassa olleet pelaajat Laine & Puljujärvi, mutta muuten ollaan aika lähellä parasta mahdollista kokoonpanoa. Toki merkittäviäkin poissaoloja on kuten nyt esimerkiksi Urho Vaakanaisen ja Oliver Felixsonin uupuminen puolustuksesta ja hyökkäyksestä puolestaan poissa ovat viime vuoden maajoukkueen luottopelaajat Pete Niemi sekä Riku Sihvonen, mutta toisaalta varsinkin puolustuksessa tuota laajuutta on kyllä sen verran, että liikkeelle on saatu erittäin kilpailukykyinen pakisto Vaakanaisen ja Felixsonin (sekä Niclas Almarin) puuttumisesta huolimatta.

Kokoonpano ilmeisesti eilisessä ottelussa ollut seuraavanlainen (saa korjata jos väärää infoa):

Emil Oksanen (-98) - Otto Mäkinen (-98) - Janne Kuokkanen (-98)
Eetu Tuulola (-98) - Otto Somppi (-98) - Kristian Vesalainen (-99)
Otto Koivula (-98) - Aapeli Räsänen (-98) - Joona Koppanen (-98)
Sami Moilanen (-99) - Artturi Toivola (-98) - Juha Jääskä (-98)
Eeli Tolvanen (-99)

Henri Jokiharju (-99) - Juuso Välimäki (-98)
Robin Salo (-98) - Markus Niemeläinen (-98)
Tarmo Reunanen (-98) - Kasper Kotkansalo (-98)
Eetu Pylkkänen (-98)

Severi Isokangas (-98)
Niilo Halonen (-98)

Mukana siis nuoremman polven pelaajistoakin ihan mukavasti. Oikeastaan ainoat ysiysit joita olisin ehkä vielä kaivannut kokoonpanoon kokeiltavaksi ovat Joni Ikonen sekä Santeri Virtanen, mutta toisaalta kautta on vielä runsaasti jäljellä ja eiköhän jantterit saa vielä näytönpaikan myös U18 -ryhmässäkin.
Pakko sanoa, että kyllä on Suomella lähtökohtaisesti melkoinen ryhmä, joka voidaan parhaassa tapauksessa lähettää alle 18-vuotiaiden kisoihin sikälimikäli vielä Laine, Vaakanainen sekä Puljujärvi tuohon saataisiin mukaan. Tehoketju Laine - Somppi - Puljujärvi ei nyt sinänsä kuulostaisi ihan hirväen huonolle fantasiatasolla ajateltuna!

Alla hieman boxscorea eilisestä Suomi - USA ottelusta sekä lopussa vielä päivän muiden otteluiden tulokset:

'8 1-0 Otto Mäkinen (Henri Jokiharju, Janne Kuokkanen)
'11 2-0 Eetu Tuulola (Otto Somppi)
'15 3-0 Robin Salo (Emil Oksanen, Otto Mäkinen) PPG
'19 4-0 Otto Somppi (Aapeli Räsänen, Eetu Tuulola) PPG
'37 4-1 Tim Gettinger (Ben Lown, Benjamin Gleason)
'39 5-1 Otto Mäkinen (Janne Kuokkanen

Shots on goal: 34 - 15

Suomi 3 x 2 PIM
USA 4 x 2 PIM

Ruotsi 4 - 3 Sveitsi
- Ruotsin tehomiehinä Alexander Nylander (1+1) sekä William Fallström (1+1)

Slovakia 2 - 5 Venäjä

Tshekki 1 - 3 Kanada

e. Lisättäköön vielä, että Suomi jatkaa pelejään tänään ja kohtaa toisen isäntämaista kun vastaan luistelee Slovakia. Ottelun alkamisaika on 17:30 Ivan Hlinkan sivujen mukaan, joten olisiko se nyt sitten 18:30 tai 19:30 Suomen aikaa.
 
e. Lisättäköön vielä, että Suomi jatkaa pelejään tänään ja kohtaa toisen isäntämaista kun vastaan luistelee Slovakia. Ottelun alkamisaika on 17:30 Ivan Hlinkan sivujen mukaan, joten olisiko se nyt sitten 18:30 tai 19:30 Suomen aikaa.

Mielestäni 18:30 alkaa peli ja täältä (joku slovakialainen striimipalvelu) sen pitäisi näkyä. Ainakin eilinen peli näkyi ja vieläpä hyvällä kuvalla.

Välimäki ei päässyt vielä pisteille jenkkejä vastaan mutta näki kyllä, miksi puhutaan tulevasta ykköskierroksen varauksesta. Taitava kaveri.
 

F#21

Jäsen
Miksi muuten Felixson ja Vaakanainen eivät ole kokoonpanossa? Olivat mun mielestä leirillä kuitenkin mukana ja Felixsonin kohdalla puhuttiin uuden seurajoukkueen puolesta, että hän osallistuu Ivan Hlinka turnaukseen ja saapuu sitten vasta Kanadaan. Ovatko he siis loukkaantuneita vai eivät vain mahtuneet kokoonpanoon?

Felixsonia on kyllä ilo katsella. Tuli valmennettua häntä pari vuotta nuorempana, kun hän pelasi vielä hyökkääjän paikalla. Oli jo silloinkin muita todella paljon isompi ja se näkyi kunnossa sekä luistelussa. Maalintekotaito hänellä on aina ollut ja kädetkin ovat suht hyvät.
 

F#21

Jäsen
Kyllähän tämäkin peli on ollut alusta asti Suomen hallussa. Slovakialla ei ole mitään mahdollisuuksia.
Hyvän näköstä peliä (vaikkakin Jose on koutsina...).
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
katselenpas myös vähän tätä junnu lätkää. Tuo Otto Somppi kyllä pistää eniten silmään positiivisesti.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Suomelta siis puuttuvat alle 20-vuotiaiden matkassa olleet pelaajat Laine & Puljujärvi, mutta muuten ollaan aika lähellä parasta mahdollista kokoonpanoa. Toki merkittäviäkin poissaoloja on kuten nyt esimerkiksi Urho Vaakanaisen ja Oliver Felixsonin uupuminen puolustuksesta ja hyökkäyksestä puolestaan poissa ovat viime vuoden maajoukkueen luottopelaajat Pete Niemi sekä Riku Sihvonen, mutta toisaalta varsinkin puolustuksessa tuota laajuutta on kyllä sen verran, että liikkeelle on saatu erittäin kilpailukykyinen pakisto Vaakanaisen ja Felixsonin (sekä Niclas Almarin) puuttumisesta huolimatta.
Puuttuuhan tuolta puolustuksesta myös koko ikäluokan paras suomalaispuolustaja. Kyllä Olli Juolevi tuota porukkaa vielä vahvistaisi entisestään. Kova tulee tuo puolustus olemaan, kun kaikki nimekkäät ja lahjakkaat pelaajat eivät alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin tule mahtumaan. Nytkin Felixson ja Almari jäivät reserviin.

Tänään Suomi voitti Slovakian 4-2 ja varmisti samalla paikan semifinaaleissa. Kolme ensimmäistä maalia Suomi teki 11 minuutissa. Ilmeisesti maalit tekivät Robin Salo (syöttäjinä Markus Niemeläinen ja Eetu Tuulola), Eeli Tolvanen (Aapeli Räsänen syöttäjänä), Otto Mäkinen (syöttäjänä Janne Kuokkanen) sekä Otto Koivula (syöttäjänä Markus Niemeläinen).
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Yhdysvaltojen joukkueesta (rosterista siis) ei meikäläisellä ole hirveästi käryä, koska sen verran vähän on vielä ehtinyt kyseisiin janttereihin tutustumaan, ettäkö osaisin suoralta kädeltä tasoa heittää, mutta tuskin sielläkään ihan huonolla nipulla ollaan liikkeellä. Aika pitkälti kuitenkin runko taitaa olla samaa, joka edusti Yhdysvaltoje viime vuonna alle 17-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksessa.
Eihän Jenkeillä ole kasassa lähellekään paras mahdollinen joukkue. Parhaat U18 -pelaajat kuuluvat USNTDP -ohjelmaan, kun taas Hlinkan joukkue on kasattu CHL, USHL ja muutamista High School -tason pelaajista. Ei siis mikään huono nippu varmasti ole tämäkään joukkue, mutta kaukana kuitenkin siitä joukkueesta millä USA osallistuu kauden lopussa pelattaviin U18 MM-kisoihin. Ainakin nimet Clayton Keller, Chad Krys, Ryan Lindgren ja Kieffer Bellows on rankattu melko korkealle 2016 draftin ennakkolistoilla, eikä kukaan näistä pelaajista ole osa Hlinka joukkuetta.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Puuttuuhan tuolta puolustuksesta myös koko ikäluokan paras suomalaispuolustaja. Kyllä Olli Juolevi tuota porukkaa vielä vahvistaisi entisestään. Kova tulee tuo puolustus olemaan, kun kaikki nimekkäät ja lahjakkaat pelaajat eivät alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin tule mahtumaan. Nytkin Felixson ja Almari jäivät reserviin.
Voihan helvettiläinen, miten voi unohtua Juolevi.. Noh, pistetään pahan univelan piikkiin tällä kertaa tämä. Vaan juu kyllähän se on kiistämätön fakta, että ihan mielettömän nimivahva nippu on Suomella liikkeellä jopa puolustajien osalta sikälimikäli onni suosii Suomea ja mahdollisimman moni pääsee Suomea edustamaan kisoihin. Vähän kaksijakoinen fiilis sikäli, että Londonin fanina toki toivoisi seuran etenevän aina mestaruuteen ja Memorial Cupiin asti, mutta...

@Fawkes kiitos selvennyksestä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Miksi muuten Felixson ja Vaakanainen eivät ole kokoonpanossa? Olivat mun mielestä leirillä kuitenkin mukana ja Felixsonin kohdalla puhuttiin uuden seurajoukkueen puolesta, että hän osallistuu Ivan Hlinka turnaukseen ja saapuu sitten vasta Kanadaan. Ovatko he siis loukkaantuneita vai eivät vain mahtuneet kokoonpanoon?
Felixson oli tosiaan osa leiriryhmää, josta Hlinka -joukkue valittiin. Sitä en tiedä, että onko hän nyt loukkaantuneena vai eikö vain mahtunut lopulliseen joukkueeseen. Vaakanainen sen sijaan ei ollut mukana tuossa leiriryhmässä. Muistelisin, että hän loukkasi polvensa (?) viime kauden A-junnujen playoffeissa, joten ehkä hän ei ole vielä täydessä kunnossa tuon vamman jäljiltä.

Kieltämättä poikkeuksellisen nimivahva joukkue Suomella on kasassa tähän U18 -ikäluokkaan tänä vuonna. Mutta on hyvin mahdollista, että kaikki kovimmat nimet eivät pääse osallistumaan U18 MM-kisoihin. Juolevilta nuo kisat saattavat ainakin jäädä väliin, sillä London Knights lienee yksi OHL:n suurimmista ennakkosuosikeista tulevalla kaudella, ja heidän kautensa saattaa jatkua pitkälle touko-kesäkuuhun. Myös Otto Somppi, Juuso Välimäki, Markus Niemeläinen ja ilmeisesti myös Oliver Felixson ovat lähdössä ensi kaudeksi CHL:ään ja ovat siten mahdollisesti estyneitä osallistumaan U18 MM-kisoihin. Laine ja Puljujärvi puolestaan saattavat olla merkittävässä roolissa omissa Liiga -joukkueissaan ja jos Tapparan ja Kärppien kaudet jatkuvat pitkälle pudotuspeleihin, niin edessä voi olla vaikeita päätöksiä kun kisajoukkuetta aletaan lyömään lukkoon.
 
Kun ensi kevään U18-kisoille ei taida olla omaa otsikkoa ja tästä aiheesta oli yllä puhetta, niin fantasioidaanpa hieman. Mietitään parasta mahdollista joukkuetta Suomelle, niin miten sen rakentaisitte? Jos siis jätetään huomioimatta, että osa pelaajista pelaa varmasti vielä Kanadan junnuliigoja kisojen ollessa käynnissä. Nuohan ovat siis 98-ikäluokan kisat ja mukana on toki jokunen nuorempikin.

Puolustukseen:
- Juolevi
- Reunanen
- Välimäki
- Salo
- Vaakanainen
- Niemeläinen
- Felixson

Hyökkäykseen:
- Puljujärvi
- Laine
- Somppi
- Tuulola
- Vesalainen
- Kuokkanen
- Mäkinen
- Räsänen
- Tolvanen
- Moilanen

Maalivahdeista ei hajua, mutta onhan tuossa ihan tajuton rosteri näin fantasiatasolla. Kovia ikäluokkia Suomella nämä 1990-luvun lopun ikäluokat, kerrassaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Maalivahdeista ei hajua, mutta onhan tuossa ihan tajuton rosteri näin fantasiatasolla. Kovia ikäluokkia Suomella nämä 1990-luvun lopun ikäluokat, kerrassaan.

Mikä tuossa listassa on niin tajutonta? Vertaat varmaan Suomen sysipaskaan juniorituotantoon 2000-luvulla?
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Amerikkalaisten "B-joukkue" otti turpaan myös venäläisiltä, joten tänään ratkaistaan lohkovoitto Venäjän ja Suomen välisessä ottelussa.

En ole vielä toistaiseksi ollut vakuuttunut siitä, että suomalaisessa juniorituotannossa on saavutettu käänne parempaan näistä muutamista huippulahjakkuuksista huolimatta, joiden huipulle kehittymisestä kansallinen juniorivalmennus ei välttämättä voi ottaa kauhean isoa sulkaa hattuunsa. Paljon tärkeämpää olisi se, että näiden lahjakkuuksien takaa löytyisi tarpeeksi paljon laadukasta pelaajamateriaalia maajoukkueiden rungoiksi jokaisessa ikäluokassa. Se, että tämä huippulahjakkuuksien takana oleva materiaali olisi nyt laadukkaampaa kuin aikaisemmin kansainvälisessä vertailussa, on toistaiseksi vielä osoittamatta. Nytkin u20-joukkueen kohdalla joudutaan murehtimaan pakkien ja veskareiden tasoa, joka on huolestuttava merkki siitä, että laadukkaiden pelaajien syntyminen on edelleen enemmän kiinni sattumasta, kuin systemaattisesta kehitystyöstä juniorivalmennuksessa.
 

Schadowan

Jäsen
Amerikkalaisten "B-joukkue" otti turpaan myös venäläisiltä, joten tänään ratkaistaan lohkovoitto Venäjän ja Suomen välisessä ottelussa.

En ole vielä toistaiseksi ollut vakuuttunut siitä, että suomalaisessa juniorituotannossa on saavutettu käänne parempaan näistä muutamista huippulahjakkuuksista huolimatta, joiden huipulle kehittymisestä kansallinen juniorivalmennus ei välttämättä voi ottaa kauhean isoa sulkaa hattuunsa. Paljon tärkeämpää olisi se, että näiden lahjakkuuksien takaa löytyisi tarpeeksi paljon laadukasta pelaajamateriaalia maajoukkueiden rungoiksi jokaisessa ikäluokassa. Se, että tämä huippulahjakkuuksien takana oleva materiaali olisi nyt laadukkaampaa kuin aikaisemmin kansainvälisessä vertailussa, on toistaiseksi vielä osoittamatta. Nytkin u20-joukkueen kohdalla joudutaan murehtimaan pakkien ja veskareiden tasoa, joka on huolestuttava merkki siitä, että laadukkaiden pelaajien syntyminen on edelleen enemmän kiinni sattumasta, kuin systemaattisesta kehitystyöstä juniorivalmennuksessa.

Ei mielestäni ole sattumaa, että meillä on tällä hetkellä pelaajia kuten Armia, Barkov, Puljujärvi, Laine ja Rantanen. Ei tuollaisia pelaajatyyppejä nähty 80-90 ikäluokista, eli jotain on tapahtunut. Jalonen sanoi aika hyvin, että Suomessa yritetään tehdä nuorista pelaajista mahdollisimman kokonaisvaltaisia, ja eihän se niin pitäisi mennä. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Kehitetään vahvuuksia, ei heikkouksia.

Sille nyt ei taas voi mitään, ettei Suomesta yksinkertaisesti löydy joka ikäluokkaan laadukkaita pelaajia alempiin kenttiin. Joku voisi googlaa/verrata Kanadan ja Suomen harrastajamääriä jääkiekossa, uskoisin, että pelaajamassaa ei vaan ole tarpeeksi. Itse olen oikein tyytyväinen, jos joka ikäluokasta nousee 1-3 huippua ja siltä se on nyt viime vuosina näyttänyt:

91: Vatanen
92: Granlund, Pulkkinen
93: Armia, Granlund
94: Teräväinen, Määttä, Ristolainen, Pokka
95: Barkov, Honka
96: Rantanen, Kapanen
97: Saarela
98: Laine, Puljujärvi, Juolevi, Välimäki
99: Vaakanainen

Tuossa on jo oiva pohja maajoukkueelle tuleville vuosille. Noiden nimien takaa tullee nousemaan vielä paljon laadukkaita pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös