Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 456 456
  • 1 994

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Huhhu. Aika ihme, että Keklu päästi Danon pois. Näyttäisi olevan aika modernipelaaja. Kokoa ei ole älyttömästi, mutta ei kaihda vääntöjä ja näkyy viihtyvän maalin edessäkin hakaten ripareita sisään. Hyvät näyttäisi myös olevan reagtiot+ käsi/silmäkordinaatiot. Rannelaukaus lähtee suhkot äkäsesti P-pisteeltä tai sitä ennenkin. HL videon vika maali kertoo myös, että käsiäkin löytyy. Kokonaisuudessaan aika kompakti paketti siis kyseessä.

Itselläni nyt ei yhtä suurta lempi jengiä ole, mutta kyllähän Chicago pelaa näyttävää ja tulosrikasta hokia. Hienoja yksilöitä ja HL koosteet on aina nähtävä, varsinkin kun Teukka ja Kanen Pate joukkueessa pelaavat. Nyt kun vielä mukaan hyppäävät Dano ja Panarin niin huhhuh. Latopa Q mitkä kentät tiskiin niin kyllähän kolme ekaa ketjua tulee olemaan upeaa seurattavaa. Thänks.
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Kolme ensimmäistä kenttää tulevat olemaan todella taitavia, kiekollisia ja viihdyttäviä ja neloskenttäkin on Krügerin jäädessä NHL:n parhaita neloskenttiä!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mitä enemmän Danosta ottaa selvää ja katselee noita koosteita niin sitä enemmän tästä nuoresta slovakista innostuu. Vaikuttaa erittäin dynaamiselta pelaajalta ja veti loppukauden Columbuksessa mukavan tehokkaasti. Vielä tuo Hossa factorkin antaa odottaa hyvää yhteistyön hedelmää. Kuitenkin samaan aikaan on hyvä laittaa jäitä hattuun ja olla kärsivällinen näiden nuorten pelaajien ja miksi ei vanhempienkin uusien tuttavuuksien kanssa.

Jos keskustelupalstan fanit toimisivat jääkiekkojoukkueen managerina, niin esimerkiksi Chicagossa ei varmaan olisi jäljellä kuin Toews enää kaikista. Onneksi joukkue on hyvissä ja kärsivällisissä käsissä. Ja kyllä, viittaan tässä ihan meikäläiseenkin.

Patrick Sharpin agentti oli kait jossain yhteydessä maininnut uskovansa asiakkaansa tulevan kaupattavaksi vielä tänä kesänä. Saas nähdä miten käy, mutta kyllähän tuolla joukkueita on yhä joille Sharpin palvelukset varmasti kelpaisivat ja katossakin tilaa riittäisi.

edit: päivitystä Krügerin sopimusneuvotteluihin per Scott Powers@espn
Blackhawks, Marcus Kruger still working on contract
 
Viimeksi muokattu:

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Huhhu. Aika ihme, että Keklu päästi Danon pois.

Pitää antaa, että voi saada. Todella harvoin Saadin tyyppistä pelaajaa on edes markkinoilla, joten ymmärrän täysin, miksi Keklu meni all in saadakseen Saadin. Columbuksella noita hyökkääjälupauksia riittää ja Chicago oli pakkoraossa. Pittsburgin ainakin raportoitiin tarjonneen Saadista ja todennäköisesti sieltä tarjottiin jotain Sutter + Harrington + pick ja vaikka olisi ollut Sutter + Kapanen + pick, olisin ottanut tämän Columbuksen paketin mielummin.

Mitä enemmän Danosta ottaa selvää ja katselee noita koosteita niin sitä enemmän tästä nuoresta slovakista innostuu. Vaikuttaa erittäin dynaamiselta pelaajalta ja veti loppukauden Columbuksessa mukavan tehokkaasti. Vielä tuo Hossa factorkin antaa odottaa hyvää yhteistyön hedelmää. Kuitenkin samaan aikaan on hyvä laittaa jäitä hattuun ja olla kärsivällinen näiden nuorten pelaajien ja miksi ei vanhempienkin uusien tuttavuuksien kanssa.

Jos keskustelupalstan fanit toimisivat jääkiekkojoukkueen managerina, niin esimerkiksi Chicagossa ei varmaan olisi jäljellä kuin Toews enää kaikista. Onneksi joukkue on hyvissä ja kärsivällisissä käsissä. Ja kyllä, viittaan tässä ihan meikäläiseenkin.

Dano on erinoimainen lupaus, ei enempää eikä vähempää. Tuollaisia laitureita ei Chicagolla kuitenkaan liikaa ole, jotka viihtyvät maalinedustan sota-alueella,joten siinäkin mielessä erinomainen hankinta. Erittäin lupauksia herättävä tulokaskausi, joten toivotaan, että jatkaa siitä, mihin jäi.

Ei varmaan kukaan ainakaan viimeiseen 6-7 vuoteen ole ollut myöskään Keithiä kauppaamassa? :D

Melkoinen myllerrys on joukkueessa käynyt ja Bowmanilla riittää työtä vielä pitkälle kesään ja syksyyn. Onko tuo Marko Dano muuten pelannut pääasiassa laidalla RW:nä? Noista pätkikstä kun katsoo niin näyttäisi oikealla puolella pelaavan. No nähtäväksi jää mitä paikkaa tai missä kentässä tai ylipäätään missä joukkueessa kukakin lopulta ensi kaudella pelaa. Joka tapauksessa uskoisin Stanin pitävän yhden Bickell, Sharp, Versteeg -kolmikosta, koska muuten tuo vasen laita jää kyllä aivan liian ohueksi ja parin nuoren epävarman kortin varaan ensi kaudelle. Vaikka mieli tekisi rustailla kokoonpanoja ja veikata kaupattavia palasia, niin pakka on niin pahasti sekaisin vielä ettei osaa oikein muuta kuin odottaa Stanin seuraavaa siirtoa. Monta erilaista vaihtoehtoa tässä on kuitenkin vielä jäljellä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Danon ja Panarinin myötä joukkue on ehkä entistä viihdyttävämpi seurattava, mutta onko se parempi tai huonompi on tässä vaiheessa vielä liian aikaista arvioida. On tuo lopullinen kokoonpano sarjan avaukseen sitten minkälainen tahansa, niin todella mielenkiintoinen seurattava nippu se tulee olemaan. Voi hyvinkin viedä pitkän aikaa ennen kuin uudet pelaajat sisäistävät uudet roolinsa ja Q:n pelitavan joten pitää yrittää pysyä maltillisena odotusten suhteen ensi kaudella.

Sellaisen oman näkemykseni heitän vielä tähän loppuun, että vaikka tuo Q on välillä melkoinen jäärä ja pakan sekoittaja, niin hän osaa myös kehittämään pelaajia hienosti eteenpäin. Se vaatii pelaajilta paljon ja erityisesti puolustuspelaamisesta ei saa tinkiä viiksen alaisuudessa. Hyökkäyspäässä pelaajilla on vapauksia toteuttaa itseään hyvinkin paljon, mutta puolustusvalmiudessa on jatkuvasti oltava. Muistan hyvin kun Oduya kaupattiin Winnipegistä Chicagoon ja Jets-fanit olivat ristineet hänet lempinimellä "pizza deliverymaniksi" kiekonmenetysten vuoksi. Michail Frolikin kohdallakin Q onnistui mielestäni hyvin ja Frolikin sai uralleen uuden nosteen. Mielenkiintoista nähdä mitä Q saa irti Anisimovista, Panarinista, Danosta ja kumppaneista.

Niin ja totta kai, Desjardinsin jatkosopimus oli hieno uutinen!

Dano pelasi tosiaan oikeaa laitaa Columbuksessa. Tätä vasempien laitojen oletettua puutettahan on mm. tuolla HFB:llä itketty ja jotta en ota kunniaa ainakin itseäni hörähdyttäneestä kommentista, niin joku totesi siellä mielestäni aika osuvasti, että "kaikki mestaruusjoukkueethan on tunnetusti rakennettu vasemmat laidat edellä". En ole siis lainkaan huolissani siitä, että vasemmalla kaistalla saattaa siellä pelanneista jatkaa vain Desjardins ja mahdollisesti joku mainitsemastasi kolmikosta.

Chicago on pystynyt näitä nuoria ajamaan hyvin sisään ja uskon, että se onnistuu myös nyt. Edellä todetusta huolimatta pleijaripaikka saattaa tänä vuonna olla kiven alla. Näiltä nuorilta ei voi odottaa samanlaista tasaisuutta peliesitysten osalta kuin rutinoituneilta NHL-pelaajilta, kun joukkueen pelitavan lisäksi mm. Panarinin ja Tikhonovin täytyy totuttautua taas pienempään kaukaloon. Tosin eipähän tuo Sharp tai Versteegkään kovin tasaisesti viime kaudella suorittaneet. Sen sijaan Bickell oli tasaisen paska.

Valmentajat ovat vähän niin kuin erotuomareita eli hyvistä esityksistä ja oivalluksista ei juuri kiitosta tule ja toisaalta sitten huonompien ideoiden osalta kritiikkiä tulee sitten satavarmasti ja paljon. Q:lla on omat vaatimuksensa juuri tuon puolustuspelaamisen suhteen ja näitä kehitysaskeleita on viimeisimmäksi seurattu Teuvon osalta. Pitäisin lähes varmana, että siellä nuorukaisille painotetaan hyvin vahvasti tätä joukkuepuolustuspelaamisen ja puolustusvalmiuden tärkeyttä. Jos et ole hyökkäyspäässä Patrick Kane, niin Q:n joukkueeseen ei ole juuri asiaa, jos puolustuspelaaminen kummassakin päädyssä ei ole kunnossa. Q varmasti vaatii tulokkailta paljon, mutta toisaalta on hänellä näyttöjäkin siitä, että jos nämä opit menevät perille, osaa myös timantteja hioa. Hyvänä esimerkkinä juuri menetetty Saad. Vielä hienompaa on, jos saa näille vanhoille kehäketuille, kuten Oduyalle opetettua jotain uuta. Vanhat koirat eivät nimittäin tunnetusti uusia temppuja opi. Täysin samaa mieltä, että Q on kaikesta itsekin kirjoittamastani krittiikistä huolimatta erinomainen valmentaja ja pelaajien kehittäjä.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Blackhawks on haasteidensa ansiosta ehkäpä mielenkiintoisin seurattava off-seasonilla. Panarinin ja Tikhonovin hankinnat saattavat osoittautua arvokkaiksi ja myöskään Saad-kauppa ei pitkässä juoksussa välttämättä enää tunnu niin pahalta. Viimeaikaisten liikkeiden myötä alkaa tuntia siltä, että Sharp saattaisi jopa olla jäämässä joukkueeseen. Tämä tarkoittaisi kuitenkin sitä, että Bickellista ja Versteegista olisi päästävä eroon. Versteegin uskoisin olevan näistä kahdesta se helpommin siirrettävä. Krugerin tehdessä jatkon ja ottaessa nelosen johdettavakseen, ovat sentteripaikat ja oikea laita täynnä. Eikös Shaw ole enimmäkseen pelannut oikeaa laitaa? Mielenkiintoista myös nähdä, miten Teräväinen ja Dano tulevat loppujen lopuksi kokoonpanossa sijoittumaan. Olenko aivan hakoteillä hassutellessani hatusta seuraavanlaista kokoonpanoa?

Sharp-Toews-Hossa
Dano-Anisimov-Kane
Panarin-Terväinen-Tikhonov
Desjardins-Kruger-Shaw

Kysymysmerkkejähän tuossa on. Onko Dano valmis top6-rooliin? Miten kolmosketju pärjää fyysisesti. Kykeneekö Sharp ns. bounce-back-kauteen? Nelonenhan tuossa muodossaan olisi liigan parhaita nelosketjuja. Pudotuspeleihin tuollaisella hyökkäysarsenaalilla on mielestäni täydet mahdollisuudet. Paljon ratkaisee sitten se, miten Bowman saa puolustuksen tilkittyä. Nykyisessä tilanteessa siellä olisi elämänsä tilaisuutta tarjolla nuorukaisille Van Riemsdyk, Pokka, Johns. Vaikea kuitenkaan kuvitella, että puolustukseen jätettäisiin noin monta arpaa, joten tältä kantilta katsottuna se Sharpin kauppaaminen on vielä ihan mahdollista.

Hatunnosto vielä ketjuun kirjoittaville. Mukava lukea asiallista ja realistista spekulaatiota ilman jatkuvaa provoamista tai ylilyöntejä. Blackhawks on muodostunut rakkaaksi viholliseksi viime vuosien aikana ja ehkä siitäkin syystä joukkueen tekemisiä seuraa tavallista tarkemmin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Blackhawks on haasteidensa ansiosta ehkäpä mielenkiintoisin seurattava off-seasonilla. Panarinin ja Tikhonovin hankinnat saattavat osoittautua arvokkaiksi ja myöskään Saad-kauppa ei pitkässä juoksussa välttämättä enää tunnu niin pahalta. Viimeaikaisten liikkeiden myötä alkaa tuntia siltä, että Sharp saattaisi jopa olla jäämässä joukkueeseen. Tämä tarkoittaisi kuitenkin sitä, että Bickellista ja Versteegista olisi päästävä eroon. Versteegin uskoisin olevan näistä kahdesta se helpommin siirrettävä. Krugerin tehdessä jatkon ja ottaessa nelosen johdettavakseen, ovat sentteripaikat ja oikea laita täynnä. Eikös Shaw ole enimmäkseen pelannut oikeaa laitaa? Mielenkiintoista myös nähdä, miten Teräväinen ja Dano tulevat loppujen lopuksi kokoonpanossa sijoittumaan. Olenko aivan hakoteillä hassutellessani hatusta seuraavanlaista kokoonpanoa?

Sharp-Toews-Hossa
Dano-Anisimov-Kane
Panarin-Terväinen-Tikhonov
Desjardins-Kruger-Shaw

Kenenkään hattu ei tällä hetkellä ole sen enempää hakoteillä kuin oikeassakaan. Ainoastaan Bowman kumppaneineen tietää miltä rosteri tulee syksyllä näyttämään tai ainakin tietävät sen miltä sen haluaisivat näyttää. Lopulta harjoitusleirillä sitten nähdään ketkä ovat paikkansa ansainneet. Veikkaan, että esimerkiksi joku Morin jatkaa vielä matkaa eikä syksyllä edusta Blackhawksia. Danaultin, McNeillin ja muiden Rockfordin nuorukaisten pääsy kokoonpanoon muuttuikin haasteellisemmaksi, mutta organisaatiossa ei haluta lahjoittaa pelipaikkoja kenellekään vaan ne pitää ansaita. Ehkä joku noista nuorista vielä paketoidaan tuleviin kauppoihin kylkiäisiksi? Jos käy niin ikävästi, että Kruger ei jatka niin Danaultin mahdollisuudet nousta kokoonpanoon paranevat huomattavasti.

Hassutellaan nyt sitten vähän lisää ja mennään inhorealismin kautta, jossa Sharp sekä Versteeg onnistutaan kauppaamaan, mutta Bickell joudutaan pitämään. Krüger saadaan pidettyä, mutta Oduyan jatkosoppari jää haaveeksi.

Panarin-Toews-Hossa
Bickell-Anisimov-Kane
Dano-Teräväinen-Shaw
Desjardins-Krüger-Tikhonov
Baun, Tropp

Keith-Johns
Hjalmarsson-VanRiemsdyk
Rundblad-Seabrook
Gustafsson

Crawford
Darling

Noilla spekseillä eli 23 pelaajan rosterille, kun vedin vähän palkkoja yläkanttiin ja laskin Panarinin caphittiin bonuksia aina tuonne 1,5 mijoonaan asti ja Krugerille 2,5 aav olisi lukema noin 70,26 miljoonaa. Seuraavasta hatusta vaikka tällainen:

Sharp-Toews-Hossa
Dano-Anisimov-Kane
Panarin-Teräväinen-Shaw
Desjardins-Danault-Tikhonov
Morin, Tropp

Keith-Seabrook
Hjalmarsson-Oduya
VanRiemsdyk-Johns
Rundblad

Crawfrod
Darling

Tuossa Oduyalle parin vuoden pahvi aav 3,5 miljoonaa ja katon alle menisi täpärästi tuo sommitelma, mutta ilman Krügeria. No näitä ei nyt kannata lukea kuin piru raamattua. Lähinnä vain esimerkkinä siitä, että Bowmanilla on erilaisia vaihtoehtoja olemassa. Vaihtoehtoihin sisältyy kuitenkin sellainen sivujuonne, että Bowman ei tee kauppoja vakuumissa vaan siellä on vastapuolikin olemassa. Tämä seikka vaikuttaa sitten sen 50%, mitä kesän aikana tulee vielä tapahtumaan ja minkälaisiin kauppoihin Bowman päätyy.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
X - Toews - Hossa
Panarin - Anisimov - Kane
Dano - Teräväinen - Tikhonov
Desjardins - Krüger - Shaw
Danault, Hartman

Keith - Johns
Ehrhoff - Seabrook
Hjalmarsson - van Riemsdyk
Rundblad, kauden aikana Gustafsson

Tässä skenaariossa Danault pelaa yllättävän paljon, Quenneville istutti Desiä pitkin viime kevättäkin vaikka otteet olivat hyviä. Rotaatiota tarvitaan ja Danault on pelannut vasemmalla Rockfordissa. Loukkaantumisia myös tulee ja Shawin manttelinperijä Hardman pääsee varmasti pelaamaan useamman ottelun Show'n puolella.

Versteeg, Bickell sekä Sharp treidattu, vastineet ovat varausvuoroja ja jos hyvin käy, mahdollisesti peräänkuuluttamani Vincent Trochek pukee Intiaanipaidan päälleen. Tällöin iskisin Danon ykköseen ja Vinnyn kolmoseen, pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidalla. Tyler Johnsoniin verrattu vähän isommalla kropalla. Mikäli vastineeksi ei tule pelaajaa, vapailta markkinoilta on saatavilla esimerkiksi Glencross tuomaan kokoa.

En signaisi Oduyaa paitsi suostuessaan kahden vuoden diiliin. Oli post-seasonilla erinomainen, mutta offensiivisesti lahjakas ja kokenut Ehrhoff houkuttelee enemmän. Toki huhut kertovat, että Oduya odottelee tilan vapautumista palkkakattoon eli kai siellä on jotain taustalla. Mikäli saksalaisen agenttia on uskominen, Christian on mahdollista signata jopa halvemmalla kuin Johnny O.

Joka tapauksessa varovaisen optimistinen olen tulevan kauden joukkueesta. Innostunut olen, mutta menestysmahdollisuuksien suhteen varovainen.

Muuten, jos Trochek saatais Chicagoon, olisi kokoonpanossa leveyttä sentteriosastolla älyttömästi ja jokainen (pl. Toews sekä Anisimov) kykenee pelaamaan laidallakin.
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mahtoiko olla joku foorumilaisista jota oli "haastateltu" Ruisrockissa Ylex:llä. Juontaja sanoi törmänneensä Blackhawksin pelipaidat päällä olleisiin kavereihin ja jollakin oli juuri hommattu vihreä Saadin pelipaita. Nähtävästi juontaja seuraa jonkin verran änäriä kun tiesi Saadin siirtyneen muualle.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Mahtoiko olla joku foorumilaisista jota oli "haastateltu" Ruisrockissa Ylex:llä. Juontaja sanoi törmänneensä Blackhawksin pelipaidat päällä olleisiin kavereihin ja jollakin oli juuri hommattu vihreä Saadin pelipaita. Nähtävästi juontaja seuraa jonkin verran änäriä kun tiesi Saadin siirtyneen muualle.

Tuo riskihän siinä on otettava, jos ei tilaa Kanen, Toewsin tai Keithin paitaa. Itselle tupsahti postista muutama päivä sitten Teräväisen finaalipaita. En usko, että on ihan heti vaihtamassa joukkuetta, mutta toisaalta en olisi ikipäivänä uskonut myöskään Saadia treidattavan.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Tuo riskihän siinä on otettava, jos ei tilaa Kanen, Toewsin tai Keithin paitaa. Itselle tupsahti postista muutama päivä sitten Teräväisen finaalipaita. En usko, että on ihan heti vaihtamassa joukkuetta, mutta toisaalta en olisi ikipäivänä uskonut myöskään Saadia treidattavan.
No, toisaalta sillä ei ole merkitystä, vaikka Saadin pelipaita kaverilla onkin. Nyt se saattaa hämmentää, mutta vuosien päästä se onkin hieno pitää päällä. Itse ainakin ostaisin mielelläni suosikkipelaajani paidan, vaikka ei olisi hetkeen pelannutkaan suosikkijoukkueessani. Teräväisen paitaa saat kyllä kunnialla kantaa vuosia, vaikka muualle siirtyisikin. *hymiö*

Tullut jo mainittuakin, mutta on kyllä aktiivista Hawks -fania täällä eikä näytä vatsat olevan edes täynnä, vaikka kannu jälleen tuli. Hieno meininki.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tullut jo mainittuakin, mutta on kyllä aktiivista Hawks -fania täällä eikä näytä vatsat olevan edes täynnä, vaikka kannu jälleen tuli. Hieno meininki.

Poikkeuksellisen tapahtumarikas kesä on takana ja edessä. Tuskin kovin monessa, jos missään, joukkueessa on näin paljon vaihtuvuutta kuin Hawkseilla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ei nyt mitään uutta länsirintamalta, mutta useammat lähteet toteavat Krügerin ja Oduyan odottavan Blackhawksin tekevän kattoon tilaa jatkosopimuksilleen. Kuulemma Detroit olisi viime viikolla tarjonnut Oduyalle sopimusta, mutta ruotsalaisella on mielessään jatkot Chicagossa. On jopa väitetty, että sopimukset on suullisesti sovittu molempien osalta ja nyt vain odotellaan niitä kattoon tilaa vapauttavia siirtoja toimistolta. Oli miten oli, niin ainakin Chris Kuc on aika luotettava lähde:

Chris Kuc ‏@ChrisKuc
Defenseman Johnny Oduya remains in a holding pattern while waiting for #Blackhawks to clear cap space."

Chris Kuc ‏@ChrisKuc
Marcus Kruger decided not to file for arbitration to keep negotiating with #Blackhawks. Wants longer-term contract. Waiting for cap space."

Tämähän ei sitten muuta voi tarkoittaa kuin sitä, että Patrick Sharpille etsitään yhä uutta osoitetta..

 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Oduya ja Kruger ovat kumpikin ovat hyviä pelureita, mutten roikkuisi heissä kiinni tässä tilanteessa elleivät he tee Desjardinsin temppua.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Krugerin kohdalla sanoisin, että raja menee 2,5 miljoonassa per kausi. Toisaalta Krugerin arvoa on paha arvioida, koska helposti hänet nähdään fanien ja suuren yleisön keskuudessa nelosketjun sentterinä ja av-spesialistina. Kuitenkin Chicagossa ei ketjuista ajatella perinteisellä 1,2,3 ja 4 jaolla kuten esimerkiksi Bowman on useaan otteeseen todennut. Quenneville sekä Bowman näkevät Krügerin isona osana voittavaa joukkuetta. Finaaleissakin loppua kohti tuo Desi-Kruger-Shaw oli kokonaisuutena ehkä joukkueen paras ketju. Paljonko on sitten liikaa? Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja Danaultista voi hyvinkin kasvaa pätevä stuntti tuohon rooliin. Ei ehkä vielä ensi kaudeksi kuitenkaan.

Oduyan kohdalla toivon ettei yli kahden vuoden sopimusta lyödä käteen, jos nyt ylipäätään hänet pystytään pitämään. Luulisi, että jossain vaiheessa hänenkin kärsivällisyys loppuu ja tarttuu johonkin toiseen täkyyn.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Krugerin kohdalla sanoisin, että raja menee 2,5 miljoonassa per kausi. Toisaalta Krugerin arvoa on paha arvioida, koska helposti hänet nähdään fanien ja suuren yleisön keskuudessa nelosketjun sentterinä ja av-spesialistina. Kuitenkin Chicagossa ei ketjuista ajatella perinteisellä 1,2,3 ja 4 jaolla kuten esimerkiksi Bowman on useaan otteeseen todennut. Quenneville sekä Bowman näkevät Krügerin isona osana voittavaa joukkuetta. Finaaleissakin loppua kohti tuo Desi-Kruger-Shaw oli kokonaisuutena ehkä joukkueen paras ketju. Paljonko on sitten liikaa? Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja Danaultista voi hyvinkin kasvaa pätevä stuntti tuohon rooliin. Ei ehkä vielä ensi kaudeksi kuitenkaan.

Marcus Krüger on nimenomaan shutdown-sentteri ja alivoimaspesialisti, jolla on erittäin rajalliset kiekolliset taidot. Andrewien kanssa muodostivat aivan huikean kokonaisuuden post-seasonilla ja niin kuin kirjoitit, Quenneville ei peluuta ketjuja numeroiden perusteella, päinvastoin. He eivät kuitenkaan pisteillä mehustelleet, vaikka saivat kiekon pääasiassa useammin kuin joka toisessa vaihdossa vastustajan puolustusalueelle. Toki täydellistä nelosketjun pelaamista, ei soi omissa ja vastustajaa kulutetaan. Tästä syystä Krügerille mielestäni pitää tarjota long termillä maksimissaan tuota kolmea miljoonaa, jossa on siinäkin puolisen miljoonaa minun makuuni liikaa.

Krüger on ymmärtänyt roolinsa Chicagossa ja hyväksynyt sen, sen puolesta uskon ja toivon hänen jäävän Blackhawksiin. Mikäli Marcus vaatii yli kolmea miljoonaa ja saa sen joltakin joukkueelta, niin siinä tehdään iso virhe. Yli kolme miljoonaa shutdown-sentterille, joka ei pisteillä mehustele, on liikaa. Totta kai Marcuksen näkökulman rahastamisesta ymmärtää, mutta toivottavasti Bowman ei tee sitä virhettä. Oma toive olisi neljä vuotta AAV:n ollessa $2.5 miljoonaa.

Danaultin voisi ajaa laidassa sisään nelosessa ja käyttämällä laajaa rotaatiota, myös mm. Hardmanin kanssa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Danaultin voisi ajaa laidassa sisään nelosessa ja käyttämällä laajaa rotaatiota, myös mm. Hardmanin kanssa.

Lähtisin siitä, että mikäli Danaultille eikä Hartmanille ole vakituisia minuutteja tarjolla niin Rockfordiin pelaamaan isommassa roolissa sitten mielummin. Troppit ja muut maahiset noihin Carcillon ja Nordströmin rooleihin.

Jos muuten jotain pitäisi veikata tulevien kauppojen suhteen, niin luulen Stanin haluavan saada ne alta pois ennen jokavuotista Conventionia. Myös nuo mahdollisest svedujen jatkopahvit.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Lähtisin siitä, että mikäli Danaultille eikä Hartmanille ole vakituisia minuutteja tarjolla niin Rockfordiin pelaamaan isommassa roolissa sitten mielummin. Troppit ja muut maahiset noihin Carcillon ja Nordströmin rooleihin.

Toki näin mikäli vakituisia minuutteja ei irtoa, mutta näkisin esimerkiksi Danaultille ensi kaudeksi hyvänä saldona 30-50 ottelua yläkerrassa, toki esitysten mukaan. Esimerkiksi samalla tavalla miten Nordströmille kuluneella kaudella, Hartmanille sitten iso rooli Rockfordissa ja toisena korvaajana loukkaantumisille. Danaultin pitäisi olla listoilla ensimmäisenä paikkaamassa loukkaantumisia.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Anders Nilsson pistettiin lihoiksi Oilersin kanssa, vaihtarina tuli mielenkiintoinen Liam Coughlin. Huhuissa pyörii Montreal Versteegin ja Bickellin osalta tällä kertaa, sehän olisi oikea jättipotti jos nämä veljet saataisiin järkevästi siirrettyä Montikkaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Ärsyttävän hiljaista on siihen nähden, että pakka on viellä täysin levällään.

Hyviä kokoonpano ehdotelmia täällä on jo vino pino. Eiköhän tulla näkemään lähes kaikki variaatiot ihan oikeasti tositoimissa Q:n tuntien. Ainoa mitä nyt tosissaan epäilen kaikesta huolimatta olevan muutomat pysyvät palaset tuolevaan kokoonpanoon. Ykkös kenttä tulee olemaan Toews-Hossa ja joku herra X. Kakkonen tulee olemaan Kane ja kaksi herraa X, en mene Anisimovin kakkosen sentteri paikkaa viellä sementiin valamaan, koska ei tuota ole viellä nähty kuinka Kanen kanssa kemia toimii. Kolmonen uskoakseni todennäköisimmin kasataan ainakin lähtökohtaisesti Teräväisen sentteröimäksi, jossa häntä ajetaan sentteriksi sisään, mutta sekin kysymysmerkillä. Nelonen sitten kasataan Kruger(jos nyt jatkaa) ja Desjardins parin ympärille.

Eli Krugerin jatko jos tulee, niin kokoonpanossa taitaa olla näin kiinnitetty. Onneksi näyttäsi olevan X-paikoille todellakin hyvin pelaajia liikuteltavaksi.

X-Toews-Hossa
X-X-Kane
X-X-X
Desjardins-Kruger-X
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Trevor van Riemsdykille kahden vuoden jatko, cappi 825 000. Oikein mukava soppari tämäkin! Nyt kun se cappitila löytyisi Krugerille ennen kuin löytää toisen ottajan...
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Edmonton Journal otsikoi että Seabrook olisi mahdollisesti saatavilla.

No ainahan sitä voi spekuloida. Tekisi mieli tyrmätä moinen ajatus tässä kohtaa alkuunsa, mutta Saadin kauppaaminen opetti myös sen, että mistään ei voi olla täysin varma. Mikäli Blackhawks saa Seabrookista tarjouksen, jota Bowmanin on vaikea torjua niin kaikki on mahdollista. Onhan tätä Seabrookin kauppaamista spekuloitu ja mietitty täälläkin. Seabrookin arvo Blackhawksille saattaa vain olla enemmän kuin yksikään mahdollinen kauppa, mutta lopulta tuo ikävä palkkakatto voi kummitella siinä määrin taustalla, että tällaisenkin kompromissin eteen Stan voi joutua. En sitä toivo tai pidä kovin todennäköisenä, mutta ei tuo vaihtoehto mikään sula mahdottomuuskaan ole. David Staplesin oma ajatus kaupasta, jossa Chicagoon matkaisi Fayne, Klefblom ja 2nd round pick olisi mielestäni huono kauppa ja Chicagolle todennäköisesti olisi parempiakin tarjouksia Seabrookista tyrkyllä.

***
Rockford IceHogs on tehnyt vuoden sopimukset laitahyökkääjä Daniel Campinin ja maalivahti Mark Visentinin kanssa. Campini on pienikokoinen laitahyökkääjä, joka oli finalisti kauden päätteeksi Hobey Baker -pystiin. On tosin jo 24-vuotias ja viime kaudella Union Collegen riveissä yliopistossa tehtaili 50 pistettä 39 ottelussa ja ehti AHL:n puolella Worchester Sharkseissakin pelata 15 ottelua 3+3=6 tehoin.

Mark Visentin on Phoenixin/Arizonan ykköskierroksen varaus vuodelta 2010. Kanadan U20-joukkueessa kahdesti esiintynyt kassari on kärsinyt loukkaantumisista eikä kehitys muutenkaan ole mennyt toivotunlaisesti. Ikää on 22 vuotta ja uutta nostetta uralle haetaan nyt sitten siis Rockfordin kakkostorjujan paikalta.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No ainahan sitä voi spekuloida. Tekisi mieli tyrmätä moinen ajatus tässä kohtaa alkuunsa, mutta Saadin kauppaaminen opetti myös sen, että mistään ei voi olla täysin varma. Mikäli Blackhawks saa Seabrookista tarjouksen, jota Bowmanin on vaikea torjua niin kaikki on mahdollista. Onhan tätä Seabrookin kauppaamista spekuloitu ja mietitty täälläkin. Seabrookin arvo Blackhawksille saattaa vain olla enemmän kuin yksikään mahdollinen kauppa, mutta lopulta tuo ikävä palkkakatto voi kummitella siinä määrin taustalla, että tällaisenkin kompromissin eteen Stan voi joutua. En sitä toivo tai pidä kovin todennäköisenä, mutta ei tuo vaihtoehto mikään sula mahdottomuuskaan ole. David Staplesin oma ajatus kaupasta, jossa Chicagoon matkaisi Fayne, Klefblom ja 2nd round pick olisi mielestäni huono kauppa ja Chicagolle todennäköisesti olisi parempiakin tarjouksia Seabrookista tyrkyllä.

Tuosta ideastahan Staples taisi mainita että Chicago tuskin tekisi, toinen idea Nurse, Fayne ja 2nd niin sitä tuskin Oilers tekisi. Kyllähän tuo nyt on aika selvä, että aika epätodennäköinen tuo kauppa on ja tulee kysymykseen vasta siinä vaiheessa jos Seabrook ei olekkaan halukas allekirjoittamaan sopimusta (epäilen). Vaikka nyt tuo tuo ensi kauden cap tilanne näyttää heikolta, onko $62 miljoonaa sidottu 14 vai 15 pelaajaan niin eikös tuolta kuitenkin jos siihen mennessä Bickell tai Sharp oleulostettu niin ei siltä osin luulisi kauheaa ongelmaa tulevan. Kuitenkinhan sieltä on jo tälle kaudellekin karsittava jompi kumpi kun Hawks on pari milliä yli capin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös