Vancouver Canucks 2015–2016

  • 81 223
  • 414

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
On kyllä hämmentävää, mutta kuten kirjoitin, en oikein tiedä miten noihin suhtautuisi. Aina kun joku lähtee, toiselle avautuu tilaisuus. Toki sekä Gilman, Crawford että Henning ovat ainakin ulospäin pätevän tuntuisia kiekkoihmisiä.

Crawford tuli seuraan jo 16 vuotta sitten ja Henning 2005, joten he olivat mukana jo ennen Gillisia. Toki Gillisin aikana he nousivat kokemuksen karttuessa portailla ylöspäin ja ovat siinä mielessä Gillisin miehiä. Gilman oli Gillisin hankinta ja hänet MGGM halusi heti tullessaan Vancouveriin. Hän oli ehdolla Vancouverin manageriksi vain vuosi sitten käydessään Lindenin kanssa haastatteluja ja pistettiin nyt pihalle.

John Weisbrod on puolestaan Benningin mies. Hän tuli Bostoniin 2006 scoutiksi ja kahden vuoden jälkeen tuosta hän yleni Bruinsin yliopistoscouttauksen päälliköksi. Hän saattaa tulla nyt (yhdessä Benningin kanssa, joka haluaa olla vahvasti mukana scouttitoiminnassa) Eric Crawfordin työn jatkajaksi. Johathan Wallia puolestaan huhutaan Gilmanin työn jatkajaksi. Wall tuli seuraan samoihin aikoihin kuin Crawford ja on ehkä jo ansainnut paikkansa ylempänä pitkän työn tehneenä. Siitä ei ole sitten mitään käsitystä tässä vaiheessa, miten hän työssään onnistuu.

Ja kyllä tuossa Delormessa jotain taikaa tosiaan piilee kun vuodesta toiseen ja managerista seuraavaan hän vain pysyy mukana.

***

Vancouverin tämän kesän neljännen kierroksen varaus Dimitri Zhukenov varattiin CHL:n Import Draftissa kymmenentenä Q:n Chicoutimiin ja hän kertoi tulevansa ensi kaudeksi CHL:aan pelaamaan. Q:n mielenkiinto sen kuin kasvaa minun silmissä.

Canucksin prospect youtuben video Zhukenovista näyttää otteita hänen kansainvälisistä peleistään.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Rebuildiahan tässä on odotettu. Yllättävää kyllä se alkoi toimiston puolelta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hämmennys sen kuin jatkuu Vancouverissa. Nyt oli Mike Burnsteinin vuoro lähteä. Erittäin pidetty Burnstein tuli aikanaan Vancouverin organisaatioon jo kuopattuun Hamilton Canucksiin (seuran taru kesti kaksi vuotta) huoltajaksi ja nousi sieltä keväällä 1994 Vancouverin apuihin, kun Canucks taisteli Stanley Cupin finaaleissa ja oli valmistautumassa 7. peliin. Tuon jälkeen juuri Burnsteinin - joka vietti kaiken aikansa hallilla - kerrotaan kertoneen 1990-luvun lopun hulluina vuosina pelaajille Iron Miken saapumisesta lähistölle, jotta nämä pääsisivät piiloon.

Näslundin ja Bertuzzin aikakaudesta 2000-luvun taitteesta alkoi sitten seuran nousu, eikä Canucks ole tuon jälkeen kyntänyt tosissaan kuin Tortorellan kauden ajan. Läpi vuosien Burnsten keräsi paljon ystäviä pelaajista ja oli useita kertoja edustamassa myös Kanadaa maajoukkuetasolla - ollen muun muassa Kanadan Olympiajoukkueessa. Vancouverin organisaatiossa Burnstein toimi yhteensä yli 20 vuoden ajan yli 200 pelaajan ja kahdeksan eri päävalmentajan alaisuudessa.

Vancouver Provincen Jason Botchford kirjoitti Burnsteinista;

This one is going to gut many players who have bonded strongly with “Burnie” over the years. Among the non-players, there are not many people the Canucks work with more closely than Burnstein. And there are not many people with a better disposition and understanding of the game than Burnie, who is warm, funny and smart as hell. He is one of the best people you will ever meet in hockey.

Burnsteinin video,

En tiedä sitten miten tähän suhtautuisi, mutta tämä tuli kyllä yllätyksenä. Nyt kun Burnstein'kin on pistetty ulos, olisiko seuraavaksi seuran maskotin FIN:nin vuoro?

Burnsteinin työtä jatkavat luultavasti Burnsteinin monivuotinen apulainen Joe Sandersson ja lääkärin tittelillä työskentelevä Rick Celebrini.

***

Ja jos jollakin on ylimääräistä, niin tiedoksi; Daniel Sedin on myymässä taloaan. Talosta löytyy muun muassa neljä kylpyhuonetta suuremmankin perheen tarpeisiin.

***

Vancouver teki yksivuotisen sopimuksen sentteri Blair Jonesin kanssa. Jonesilla on NHL-kokemusta 132 runkosarjan pelistä ja hän oli Calgaryn puolelta siinä Tortorella-kauden joukkotappelussa yhtenä osallisena. Jonesin paikka tulee olemaan Utica, mutta ehkä loukkaantumisten sattuessa hän saattaa saada kutsun ylöskin.

Täällä taisi jäädä mainitsematta, että aikaisemmin Canucks teki sopimuksen myös puolustaja Taylor Fedunin kanssa. Fedun pelasi viime kaudella Worcesterissa (San Josen farmi) 65 peliä ja teki 34 pistettä. Toissa kaudella hän pelasi Oklahomassa 65 peliä ja teki 38 pistettä. Viime kaudella tuli myös seitsemän peliä NHL:ssä (ja niissä neljä syöttöä).

Viime kauden Utican kapteeni Cal O'Reilly ja puolustaja Bobby Sanguinetti siirtyvät Buffaloon, joten Jonesille ja Fedunille riittää paikattavaa noiden kahden jättämissä aukoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectien muutaman päivän kestävä kesäleiri alkaa 6.7 Shawiniganissa (Mill Bayn lähellä, Nanaimon ja Victorian välissä) ja fanit pääsevät katsomaan leiriä yhden päivän ajaksi. Mukana on parhaiden Canucks-prospectien lisäksi muutama mielenkiintoinen pelaaja yrittämään jatkopaikkaa syksyn leirille ja mahdollista sopimusta.

Leirille kutsutut pelaajat ( *-merkityt ovat antamassa näyttöjä ulkopuolelta):

Puolustajat:

Guillaume Brisebois, 6-2, 175, -97, Acadie-Bathurs QMJHL
Matthew Caito, 5-11, 190, -93, Miami University*
Anton Cederholm, 6-2, 209, -95, Portland WHL
Robert Hamilton, 6-0, 185, -94, U. of Vermont*
Ben Hutton, 6-3, 200, -93, U. of Maine
Justin Lemcke, 6-3, 200, -97, Belleville OHL*

Evan McEneny, 6-3, 214, -94, Kingston OHL
Carl Neill, 6-3 206, -96, Sherbrooke QMJHL
Tate Olson, 6-3, 175, -97, Prince George WHL
Ashton Sautner, 6-0, 192, -94, Edmonton WHL
Mackenze Stewart, 6-3, 216, -95, Prince Albert WHL
Jordan Subban, 5-9, 178, -95, Belleville OHL

Hyökkääjät:

Brock Boeser, RW, 6-1, 191, -97, Waterloo USHL
Cole Cassels, C, 6-1, 184, -95, Oshawa OHL
Reid Gardiner, C, 5-11, 187, -96, Prince Albert WHL*
Adam Gaudette, C, 6-1, 170, -96, Cedar Rapids USHL
Lukas Jasek RW,, 6-0, 165, -97, Trinec Tsekki
Matthew Lane, C, 5-10, 175, -94, Boston University*
Jared McCann, C, 6-0, 174, -96, Sault Ste. Marie OHL
Kyle Pettit, 6-3, C, 195, -96, Erie OHL
John Stevens, C, 6-2, 184, -94, Northeastern university*
Curtis Valk, C, 5-9, 170, -93, Kalamazoo ECHL
Jake Virtanen, RW, 6-1, 212, -96, Calgary WHL
Dimitri Zhukenov, C, 5-11, 169, -97, Omsk MHL

Maalivahdit:

Thacher Demko, 6-3, 191, -95, Boston College
Matt Ginn, 5-1, 176, -91, Florida ECHL*
John McLean, 6-9, 210, -90, Gustavus (MIAC)*
Jackson Whistle, 6-1, 182, -95, Kelowna WHL*
Clay Witt, 6-2, 200, -91, Northeastern University

Näyttöjä antavista pelaajista mielenkiintoisimmat ovat mielestäni puolustaja Justin Lemcke, hyökkääjä Reid Gardiner ja maalivahti Jackson Whistle. Myös peräti 6-9 pitkä maalivahti McLean on kyllä mielenkiintoinen, vaikka onkin jo hieman iäkkäämpi kuin keskimäärin muut leirillä olevat. Tuon kokoista maalivahtia ei ainakaan Canucksin leireillä ole vielä koskaan ollut. Maali näyttää aika pieneltä McLeanin takana.

Jordan Subbanin viime kauden joukkuekaveri Justin Lemckesta oli juttua täällä. Häntä veikkailtiin joissakin paikoissa jopa neloskierroksella meneväksi pelaajaksi tämän kesän varaustilaisuudessa, mutta lopulta varausta ei tullut ollenkaan ja Lemcke antaa nyt näyttöjä Canucksin leirillä. Reid Gardiner oli puolestaan viime kaudella Mckenze Stewartin joukkuekaveri Prince Albertissa ja joukkueensa tehokkain pelaaja. Jackson Whistle oli puolestaan WHL-mestari Kelownan ykkösmaalivahti.

Mielenkiintoista, että Canucksin leirillä on kaksi pelaajaa Northeasternin yliopistosta. Northeasternissa pelaa Bostonin kesän 2012 varaus Matt Benning, jonka setä on Jim Benning.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Corrado ja Clendening saatiin odotettuihin jatkosopimuksiin, joten puolustus alkaa varmaan olla kasassa.

Edler-Tanev
Hamhuis-Weber
Bartkowski-Sbisa
Corrado-Clendening

Benning sanoi viime kauden jälkeen, että yksi isoimmista asioista ja eroista Bostonin aikoihin minkä hän huomasi ensimmäisellä kaudellaan Vancouverissa oli, että Lännessä pitää olla pakkireserviä mukana. Luultavasti noita kahdeksaa puolustajaa pyritään pitämään ylhäällä koko kausi.

Tuossa on neljä rightin puolustajaa ja neljä leftiä mukana, mutta kokonaisuutena tuo näyttää juuri tälläiseltä "lennosta uuden rakentamisen joukkueen" puolustukselta. Tuolla ei tavoitella mestaruuksia, mutta annetaan mahdollisuuksia esimerkiksi Bartkowskille, Corradolle ja Clendeningille. Olisin toki toivonut yhtä top4-pakkia mukaan, mutta ilmeisesti joukkueessa yritetään ajatella nyt vähän pidemmälle ja noita nuoria Corradoa ja Clendeningia ei voi oikein ajaa sisään kuin mahdollisuuksia tarjoamalla. Ensi kaudella heidän olisi näytettävä, että heistä on enempäänkin kuin farmin top4-puolustajiksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Täällä ei olekkaan ollut vielä mainintaa siitä, että Hamhuis ja Vrbata ovat ainakin nyt kesällä kieltäytyneet neuvottelemasta jatkosta. Jos eivät jatkoon suostu joulun tienoillakaan, niin edessä lienee sitten miesten kauppaaminen? Tuskin on mieltä Vancouverin tilanteessa miehiä pitää kauden yli ja päästää kävelemään ilmaiseksi. Eri asia toki on, jos jostain syystä joukkue pärjää erityisen vahvasti. Mutta kannattaako miehiä päästää menemään ilmaitteeksi, jos tilanne on se, että "vain" taistellaan playoffpaikasta ja parhaassakin tapauksessa todennäköinen lopputulos olisi first round exit?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Täällä ei olekkaan ollut vielä mainintaa siitä, että Hamhuis ja Vrbata ovat ainakin nyt kesällä kieltäytyneet neuvottelemasta jatkosta. Jos eivät jatkoon suostu joulun tienoillakaan, niin edessä lienee sitten miesten kauppaaminen? Tuskin on mieltä Vancouverin tilanteessa miehiä pitää kauden yli ja päästää kävelemään ilmaiseksi. Eri asia toki on, jos jostain syystä joukkue pärjää erityisen vahvasti. Mutta kannattaako miehiä päästää menemään ilmaitteeksi, jos tilanne on se, että "vain" taistellaan playoffpaikasta ja parhaassakin tapauksessa todennäköinen lopputulos olisi first round exit?
Kirjoitinkin noista kahdesta pelaajasta jo oma toiveitani tämän ketjun avausviestiin. Benning sanoi, että ei tule tänä kesänä tekemään jatkosopimustarjouksia Vrbatalle tai Hamhuisille. Hammerin NTC on vaikeammin poistettavissa, kun hän asuu nyt kotiseudullaan ja hänen kolme tytärtään alkavat käyvät koulua siellä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kirjoitinkin noista kahdesta pelaajasta jo oma toiveitani tämän ketjun avausviestiin. Benning sanoi, että ei tule tänä kesänä tekemään jatkosopimustarjouksia Vrbatalle tai Hamhuisille. Hammerin NTC on vaikeammin poistettavissa, kun hän asuu nyt kotiseudullaan ja hänen kolme tytärtään alkavat käyvät koulua siellä.

Olen saanut käsityksen, että jatkosta keskusteluun haluja ei löytyisi juuri pelaajien puolelta. Tosin melko erikoistahan se olisi, jos Hamhuis ei jatkaa haluaisi, mutta kotiseudulla silti haluaisi pysyä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olen saanut käsityksen, että jatkosta keskusteluun haluja ei löytyisi juuri pelaajien puolelta. Tosin melko erikoistahan se olisi, jos Hamhuis ei jatkaa haluaisi, mutta kotiseudulla silti haluaisi pysyä.
Pelaajien lausuntoja en ole nähnyt missään ja Benningiltakin on tullut vain tuo ylläolevassa linkissä sanottu pätkä;

Canucks GM Jim Benning said he’s still working to sign restricted free agents Sven Baertschi, Adam Clendening and Frank Corrado.

But he won’t be looking to re-sign pending unrestricted free agents Dan Hamhuis and Radim Vrbata this summer.

“We’re going to go into the season and see how it goes,”said Benning of the two pending UFAs, following a three-on-three tournament at the Canucks’ prospects development camp at Shawnigan Lake School on Tuesday afternoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin prospectien kesäleiriltä pari nostettavaa asiaa;

Tämän kesän neljännen kierroksen varaus Dimitri Zhukenov antoi leirillä erittäin positiivisen kuvan itsestään. Canucks.com kirjoitti jutun Zhukenovista ja siitä pari pätkää;

“He wants to be in North America and he wants to play,” said the Canucks’ Director of Player Development, Stan Smyl. “Watching him on the ice, he wants to be the first one to go in drills. He likes to compete. For him to play in North America, find out what the travel is like and to play against players over here, is really important for a player like that.”

“He has skill and ability,” said Smyl. “To me, he is more of a playmaker rather than a finisher, you can see him out there always looking for people to pass to. He is an offensive player that has the ability to control the play and that is what he likes to do. He also has an edge to his game; he competes really hard out there.”

His skill has been on display at the Canucks Prospects Development Camp in Shawnigan Lake, where it doesn’t take too long to notice him out there. During battle drills, he isn’t afraid to get dirty. Going up against guys much bigger, Zhukenov comes out of the corner with the puck more often than not. He has good puck handling skills and isn’t afraid to use them. If there is no play to be made, he isn’t afraid to shoot the puck.

Muita erikseen nostettavia onnistujia olivat viime kesän toinen ykköskierroksen varaus Jared McCann, tämän kesän ykköskierroksen varaus Brock Boeser ja kolmoskierroksen varaus Guillaume Brisebois sekä yllättäen viime kesän seitsemännen kierroksen varaus Mackenze Stewart.

Vancouver Province kirjoitti jutun McCannista.

Viime kesän McCann tuskaili mononukleoosin kanssa ja sai pelinsä kulkemaan vasta joulun aikoihin, mutta teki 56 peliin 81 pistettä +1 draft-vuonna. Tuo on kyllä hyvä saldo, kun ottaa vielä huomioon hänen alkukautensa ongelmat ja puolustavan roolin - McCann pelasi etenkin loppukaudesta paljon vastustajien parhaita vastaan. Jutussa McCann kertoo, että on keskittynyt voimaharjoitteluun ja saanut painoaan nousemaan varausiän 170 paunasta 188-190 paunaan. Lisäksi hän hioo ahkerasti laukaustaan tekemällä joka päivä 500 laukausta - aikaa tuon puolen hoitamiseen menee tunnista puoleentoista. Kyllä tuo hänen vetonsa lähti jo viime kaudella ihan riittävän hyvin ja jos hän jaksaa tehdä työtä tuon kanssa, niin McCann saattaa kehittyä vielä hyvälle tasolle NHL:ssäkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin perinteisessä Summer Summitissa Linden, Benning, Desjardins ja De Bonis vastailivat fanien kysymyksiin. Tilaisuudessa joukkueen parhaat prospectit tulivat myös lavalle ja heille esitettiin kysymyksiä. Pitää sanoa, että faneilta tuli hyviä kysymyksiä esimerkiksi maalivahtikysymykseen, erotettuun seurajohtoon ja nelosketjuun pistettyihin rahoihin. Lisäksi pitää todeta sekin, että pidän paljon tämän hetkisestä top5-ryhmästä prospecteissa Horvatin takana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lomailun aikana Vancouverissa on tosiaan tapahtunut sekä toimiston puolella että pelaajarintamalla. Toimiston asiat tuossa muut käsittelivätkin, mutta noihin pelaajien soppareista voisi pari sanaa kirjoittaa.

Corradon sopimus on vuoden sopimus ja palkka todella alhainen, 632 500 dollaria (AHL:ssä 67 500). Nyt on hyvä paikka Corradolla näyttää taitonsa ja taistella tiensä tuonne pelaavaan kokoonpanoon. Itse veikkaan nuckin ohella, että kahdeksalla pakilla vedetään tämä kausi ellei sitten muutoksia tule vielä ennen kauden alkua. Clendening sai hyvin vastaavan sopparin kuin Corrado, 1 vuosi ja 761 250 dollaria (AHL:ssä 75 000). Siinä on alustavat 7/8 pakit, mutta pitää toivoa että kumpikin pystyisi haastamaan tuota pelaavaa kuusikkoa, kun siellä on useampiakin kysymysmerkkejä, Sbisa etunenässä. Ja nyt olisi pakko laittaa kummankin C:n ne näytöt pöytään, kun takaa tulee vauhdilla Pedan, Hutton ja Subban.

Farmiin signattiin Alex Grenier ja Blair Jones. Kumpikin on käykkymässä ensimmäisten joukossa jos ylhäälle tulee tilaa. Jones on jo rutinoitunut konkari, jonka pelistä itse jostain syystä tykkään. Farmissa hän on parhaimmillaan piste per peli kaveri, mutta NHL:ssä rooli on aina ollut siellä kolmos-/nelosketjussa. Ja sielläkin Jones täyttää paikkansa hienosti ja pelaa aina joukkueelle. Grenier on parantanut kovasti joka kausi, mutta nyt alkaa olla hänelläkin samat paikat, kuin pakiston CC kaksikolla - tulosta pitää syntyä myös ylhäällä tai kovemmat lupaukset ajavat ohitse. Toki Grenier taistelee varmaan lähinnä noista alempien ketjujen paikoista, kun isona ja monipuolisena kaverina kelpaa sinnekin. Nyt tuuraamaan Dorsett / Prust kaksikkoa ja seuraavalla kaudella tekee Prustin tarpeettomaksi? Palkat on kummallakin ylhäällä suth samat, Grenier 585 000 ja Jones 575 000. Farmissa Jones saa sitten farmin parhaita palkkoja (250 000), kun Grenier on lähempänä keskipalkkaa (90 000).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kyllä siellä varmasti löytyy peliaikaa nyt sekä Corradolle että Clendeningille. Bartkowskin voisi kuvitella yrittävän paikata Bieksan paikkaa kolmosparissa ja mahdollisesti jopa haastavan kakkosparin paikkaa, jos onnistuu. Hän oli Bostonissa top4-puolustaja kun Bruins voitti Presidents' Trophyn 2013-14. Lähtökohtaisesti Corradoa ja Clendeningia ajetaan Stantonin paikalle syvyyteen ja viime kaudella Stantonille tuli kirjoihin 64 peliä NHL:ssä.

Jones on näillä näkymin Utican ykkösketjun keskushyökkääjä. Kakkosketjuun olisi siellä tarjolla Cole Cassels tai Alex Friesen (toinen heistä jää kolmosketjuun) ja nelosketjun keskelle tulee varmaankin Zalewski. Travis Green kehui Brendan Gauncea isoin sanoin 1040:lla. Veikkaan, että Gaunce saa ensi kaudella pysyvän roolin Utican top6-ryhmästä ja hän saattaa päästä kokeilemaan ylhäälläkin. Hänen pelipaikakseen taitaa lopulta muodostua vasen laita, eikä sentterin tontti, missä hän junnuaikoina pääosin pelasi. Ainakin Green oli erittäin tyytyväinen Gauncen otteisiin laidalla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hockey's Futuren OHL-asiantuntija Brock kirjoitti viidestä parhaasta viime kauden Vancouverin OHL-prospectista pienen kausikertauksen.

Brockin näkemyksen mukaan Canucksin viisi parasta OHL-prospectia olivat:

1. Jared McCann
2. Cole Cassels
3. Jordan Subban
4. Evan McEneny
5. Kyle Pettit

Noita kahden suunnan senttereitä Canucksilla on ainakin hyvin ja tuon Brock'kin ottaa tuossa jutussaan esille:

The Canucks have two of the OHL's best two-way forwards (would have had 3 in Horvat if he returned), so it's obvious that they've focused on that part of development.

Nähtäväksi jää, onko noista kolmesta sentteristä (jos Horvat'kin luetaan vielä tuohon mukaan) yhdelläkään sitten lahjoja ja tahtoa kehittyä NHL-tasolla eturiviin. Horvatista ehkä saattaisikin tuohon olla, sillä niin hyvin hän meni viime kauden aikana eteenpäin ja ne puheet harjoittelufriikistä tuolla iällä tuskin tuulestakaan tulevat. McCannin ja Casselsin kehitys oli toki sekin viime kaudella oikein lupaavaa. Toinen teki enemmän pisteitä kuin Horvat varauksen jälkeisenä vuonna ja toinen valittiin OHL:n mestaruuden ja Memorial Cupin voittaneesta joukkueesta sen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Sentteripuoli vaikuttaa olevan nyt paremmalla tilalla kuin pitkään pitkään aikaan, mutta toki tuosta on vielä matkaa NHL:ään.

Ihan näin vähän kriittisinkin lasein katseltuna tuossa Brockin listassa näyttäisi kuitenkin olevan kaksi pelaajaa, jotka voivat kehittyä tulevaisuudessa kolmeen ensimmäiseen ketjuun, kaksi pelaajaa, jotka tulevat taistelemaan puolustuksen syvyyspaikoista ja yksi pelaaja, jonka ura näillä näkymin saattaa mennä enemmän farmin puolella. Toki Pettitille voi tehdä hyvää McDavidin ja mahdollisesti Stromen siirtyminen edestä pois ja ehkä silloin nähdään hänen panoksensa hyökkäyspäässä paremmin. Nythän hän on ollut puolustus- ja alivoimaekspertti Erielle ja sai tuosta puolesta huomiota myös kauden aikana.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Canucksin tämän kesän hyökkääjävaraukset Euroopasta, tsekkiläinen Lukas Jasek ja venäläinen Dmitry Zhukenov keräsivät kehuja lupausten leirillä. Tässä muutamat kommentit leiriä seuranneilta + viimeisessä kommentti toimitusjohtaja Benningiltä:

lawrence @ HFBoards kirjoitti:
Lukas Jasek drafted drafted 174th overall by the Canucks, Right Winger 6'0 165 pound winger, was making headlines all of last week at the Canucks prospect trainning camp, showing phenomenal speed, skating and skill. There were no scrimmages involved except for the 3 on 3 tournament and he was nearly unstoppable.

nucksmisconduct.com kirjoitti:
Someone who does need to fill out his frame though is Lukas Jasek. The 6th rounder (174) is listed at 6'0", 165lbs and looks every bit of it. He's lanky as hell, but if he bulks up I think he'll be one to watch. A very fluid skater with a deceptive wrister.

nucksmisconduct.com kirjoitti:
'Holy Zhukenov' is a phrase I imagine wearing out in the future. He looked a lot bigger that the 5'11" and 170lbs he was listed at. In fact I confused him with Virtanen a couple times when I couldn't see numbers, but that could also be because I'm not smart at hockey. The kid can dangle. In scrimmage, he was everywhere the puck was, or the puck was everywhere he was, I'm not sure, but I do know that's a sign of a smart hockey player. And oh man, the dangles. All of the dangles. Fun Fact: the next-best stickery I saw aside from Dmitry Zhukenov was Jordan Subban.

metronews.ca kirjoitti:
Russian forward Dmitry Zhukenov, Vancouver’s fourth-round selection this year, is also in camp and destined for Chicoutimi in the QMJHL next season after being taken 10th overall in the CHL import draft.

Playing in Quebec certainly makes it easier for Vancouver’s scouts to see the skilled winger compared to having to travel to Omsk in Russia.

Benning said the Canucks had heard before the draft that Zhukenov wanted to come to North America and eventually play in the NHL, and he’ll use this season in major junior to get used to the style on the smaller ice surface.

Much like Jasek, Zhukenov, at 169 pounds, needs to get stronger, as do most teenagers around 17 and 18 years old. But he’s also shown flashes of speed and skill that were attractive to the Canucks.

“He has a real high hockey IQ. And that’s the thing we really like about him,” said Benning. “We realize there’s still some work to do off the ice with him but his ability to read the play and protect the puck is special.”

Kumpikin vaikuttaa erinomaiselta varaukselta kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen; voimaa pitää hankkia lisää, mutta sekä Zhukenovin että Jasekin taitotaso on erittäin korkea. Jasekin kaltaisia pelaajia kannattaakin mielestäni valita ihan viimeisillä kierroksilla, ennemmin kuin ottaa joku ns. low risk -kaveri, josta ei välttämättä kehity muuta kuin alempien ketjujen jyrä ammattilaistasolla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kumpikin vaikuttaa erinomaiselta varaukselta kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen; voimaa pitää hankkia lisää, mutta sekä Zhukenovin että Jasekin taitotaso on erittäin korkea. Jasekin kaltaisia pelaajia kannattaakin mielestäni valita ihan viimeisillä kierroksilla, ennemmin kuin ottaa joku ns. low risk -kaveri, josta ei välttämättä kehity muuta kuin alempien ketjujen jyrä ammattilaistasolla.
Pidin tämän kesän varauksissa juuri tuosta, että joukkue pyrki ottamaan noita taitopuolen pelaajia viimeisillä kierroksilla. Viime kesänä varattiin viimeisillä kierroksilla kokoa ja esimerkiksi Mckenze Stewartin varaaminen tuntui tuolloin vähän erikoiselta, kun hänet oltaisiin voitu saada sopimukseen ilman varaustakin (yli-ikäinen ja pienet tehot tehnyt junioripuolustaja). Tämä vuosi oli ensimmäinen kokonaan Benningin johdolla vedetty kausi ja Benning kierteli ahkerasti katsomassa junioreita - hän oli muun muassa 18-vuotisten MM-kisoissa Euroopassa katsomassa junioreita samaan aikaan kun Canucks pelasi playoffeja. Toivottavasti tuo taitopuoleen viimeisillä kierroksilla keskittyvä linja jatkuu tulevaisuudessakin.

Zhukenovista tuli kirjoitettua noin viikko sitten tännekin ja hän tosiaan kiinnitti useiden leiriä katsoneiden huomion. Hän varmaan kiinnitti Benningin'kin huomion 18-vuotisten MM-kisoissa, kun teki viiteen peliin kuusi pistettä. Kansainväliset pelit menivät muutenkin tilastojen valossa hyvin, kun tehoja tuli niissä kauden aikana "piste per peli -tahdilla" (16 peliin 16 pistettä). Yllättävän paljon hänelle tuli jäähyjä niissä (16 peliin 58 minuuttia), mutta hän vaikuttaa kyllä pelaajalta, joka menee maalille ja pelaa hyvin fyysistäkin peliä joukkueelle. Hänen viime kauden Highlights-koostekin näyttää hyvin, että vaikka kokoa ei kovin paljon ole, hän pyrkii taklaamaan ja menee maalille ja uhrautuu esimerkiksi laukausten eteen. Mielenkiintoista nähdä ensi kaudella miten hän Q:ssa tulee menestymään.

Jasek ei onnistunut jostain syystä 18-vuotisten MM-kisoissa (ja tuo varmaankin pudotti hänen varausnumeroaan), mutta ilmeisesti hän kiinnitti huomiota puolestaan Ivan Hlinka -Memorial Cupissa, jossa teki viiteen peliin seitsemän pistettä ja oli noilla tilastoilla esimerkiksi Barzalin, Marnerin, Ahon ja Nättisen kanssa samoissa pisteissä. Seurajoukkueessa HC Trinecissa Tsekin pääsarjassa rooli oli pieni ja hän jäi lähes nollille pisteissä (0+2 27 peliin), mutta kyllä hänkin antoi hyvän kuvan itsestään Canucksin leirillä ja tosiaan kun tuo Ivan Hlinka Memorial Cup meni noinkin tehokkaasti, niin ihan tyytyväinen olen tähänkin hakuun kuudennelta kierrokselta. Ensi kaudella hän saanee isomman roolin Trinecissa ja silloin nähdään ehkä paremmin onko hänestä vielä haastamaan tulevaisuudessa muita nuoria Canucksiin.

Toivottavasti noiden nuorten kanssa oltaisiin myös kärsivällisiä, ettei kävisi kuten Adam Polasekin kanssa kävi. En tosin tiedä olisiko hänestä NHL:ään vieläkään, mutta joskus kehitys vaan ottaa aikansa ja nuorten kanssa pitää olla kärsivällinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks teki eilen illalla kaupan, jossa Nick Bonino, 2:nd'16 ja Adam Clendening menivät Pittsburghiin ja Brandon Sutter sekä 3:rd'16 tulivat takaisin Canucksiin. Näin ennakkoon ajatellen ja Nick Boninoa viime kaudella fanittaneena en pidä tästä kaupasta. Pidän Boninoa ja Sutteria suunnilleen saman tasoisina pelaajina, mutta Boninolla on lähes puolet halvempi sopimus. Miksi Benningin piti tässäkin maksaa taas välirahaa? Tuon pitäisi olla toisinpäin, kun ottaa huomioon sopimustilanteet.

Toki Clendening ei onnistunut farmissa viime kaudella niin hyvin kuin Canucks-leirissä oltaisiin toivottu (Canucksin voidaan sanoa nyt hävinneen tuon Forslingin'kin kaupan) ja hän pelasi playoffeissa Utican kolmosparissa. Lisäksi noilla varausvuoroilla ei välttämättä suurta eroa tule olemaan (olettaen, että Canucks jää taistelunsa jälkeen ulos playoffeista ja Anaheim menestyy kuten odotan), mutta silti tässä menetettiin jälleen niitä tulevaisuuden mahdollisia rakennuspalikoita, joita Benningin pitäisi nyt hankkia enemmän kuin pistää pois.

Ehkä ainoa tätä kauppaa puoltava asia saattaa olla se, että pidän Sutteria corsinumeroista huolimatta luontaisempana kolmosketjun sentterinä kuin Boninoa. Jos Horvat onnistuu ottamaan tuon kakkossentterin paikan, niin keskusta on mallia Henrik Sedin - Horvat - Sutter - ? ja tuo voisi jollain tasolla toimiakin. Tuossa on vaan se iso riski, että onko Horvatista vielä kantamaan tuota kakkossentterin roolia. Viime kaudella Bo teki viimeisissä 40 pelissä yhtä monta pistettä kuin Bonino (Horvat 11+7, Bonino 7+11) heikompien ketjukavereiden kanssa pelatessa, mutta jatkuuko kehitys ja onko hän valmis jatkamaan tuota roolia?

Entä millaiseksi Sutterin jatkosopimus (jota ollaan kuulemma jo vääntämässä) muodostuu? Ja miksi tuon sopimuksen kanssa pitää olla kiire? Antaisi nyt ensin edes Sutterille aikaa näyttää tasonsa seurassa ja vasta sen jälkeen voisi pistää rahaa tiskiin.

Viime kaudella pidin seuran uudesta tyylistä, mutta tänä kesänä nuo liikkeet jättävät kyllä paljon kysymyksiä.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Entä millaiseksi Sutterin jatkosopimus (jota ollaan kuulemma jo vääntämässä) muodostuu? Ja miksi tuon sopimuksen kanssa pitää olla kiire? Antaisi nyt ensin edes Sutterille aikaa näyttää tasonsa seurassa ja vasta sen jälkeen voisi pistää rahaa tiskiin.

Viime kaudella pidin seuran uudesta tyylistä, mutta tänä kesänä nuo liikkeet jättävät kyllä paljon kysymyksiä.

- Sutter on kauden jälkeen UFA - eli on vapaa neuvottelemaan muiden jengien kanssa siirtymisestä täysin ilmaiseksi,
- Kaiken lisäksi Sutterin rooli odotettavasti nousee vrt Pitsburgiin - ja sitä myötä myös tehopisteet lisääntyvät - mikä yleensä merkitsee palkan nousua.
- Lisäksi jos Vancouver pelaa täysin paskan kauden ja kausi vaikka alkaa aivan surkeasti, niin haluaako Sutter edes tehdä uutta sopparia?

Ylläolevien syiden perusteella kiirehtisin itsekin jatkosopparin kanssa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo UFA:ksi tuleminen on luonnollisesti riski. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että Sutter saattaa löytää itsensä ensi kaudella kolmosesta ja mikäli niin käy, tehot eivät välttämättä nouse. Nyt jos Benning lähtee neuvotteluissa siitä ajatuksesta, että Sutter olisikin kakkossentteri, tuo saattaa poikia tulevaisuuden kolmossentterille (olen lähes varma, että Horvat ajaa kahden seuraavan kauden aikana ohi) turhan kalliin sopimuksen. Toivottavasti Benning ei iske siihen sitten mitään NTC-pykälää Gillisin tyyliin mukaan.

Jos Vancouver pelaa surkean kauden ja sopimuksessa tulee ongelmia, niin ei muuta kuin lihoiksi vaan. Kyllä Sutterille ottajia on ja Canucksissa on tulossa muun muassa McCannia ja Casselsia keskustaan kisaamaan paikoista. Ilmeisesti Sutter on vaan hyvin "Benningin näköinen" pelaaja ja Desjardins tuntee hänet entuudestaan hyvin, joten kyllä Sutterille pidempää jatkoa seurassa nähdään. En voi kuin toivoa sopimuksen pysymään maltillisena.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pidän Boninoa ja Sutteria suunnilleen saman tasoisina pelaajina, mutta Boninolla on lähes puolet halvempi sopimus. Miksi Benningin piti tässäkin maksaa taas välirahaa? Tuon pitäisi olla toisinpäin, kun ottaa huomioon sopimustilanteet.

Ehkä ainoa tätä kauppaa puoltava asia saattaa olla se, että pidän Sutteria corsinumeroista huolimatta luontaisempana kolmosketjun sentterinä kuin Boninoa.

Viime kaudella pidin seuran uudesta tyylistä, mutta tänä kesänä nuo liikkeet jättävät kyllä paljon kysymyksiä.

Voisin allekirjoittaa noi ylläolevat sanasta sanaan. Kauppaa en nyt muutaman päivän jälkeenkään ymmärrä. Ja varsinkin kun tiesi Pittsburghin haastavan cappi tilanteen niin olisi luullut, että pickit olisivat tulleet huomattavasti kalliimman (ja huonomman sopimuksen omaavan) Sutterin kylkeen. Clendening ei nyt niin harmita, mutta aivan "turhaan" viskellään taas noita toisen kierroksen varausvuoroja, joita sitten myöhemmin yritetään etsiä kissojen ja koirien kanssa.

Sutter tosiaan kuulostaa kolmossentterinä paremmalta kuin Bonino ja se on ainoa järkevä ajatus kaupasta tällä hetkellä. Benning varmasti näkee jotain muutakin mikäli on tosiaan tekemässä välittömästi (kallista) jatkosopimusta. Eiköhän Sutter siis lähtökohtaisesti ole kakkossentteri ja Horvat vasta kolmosessa. Viime kauden otteilla ei tosin pitkään pitäisi mennä noin päin.

Kauden 15-16 joukkuetta kasattaessa on ihmetyttänyt oikeastaan kaikki sopimukset ja kaupat:
- Sbisan jatkosopimus todella kallis ja ylihintainen näyttöihin nähden (3,6 miljoonaa / 3 vuotta)
- Dorsettin jatkosopimus myöskin kallis, mutta ei niin pahasti. Tässäkin kestoa on melkoisesti, kun huomioidaan pelityyli (2,65 miljoonaa / 4 vuotta)
- Prust <-> Kassian + 5th round pick kauppa. Ei ollut Kassianin arvo ihan sitä mitä odotettiin, mutta ongelmia on tainnut olla enemmänkin mitä julkisuuteen oli tullut. Silti Prust ja 2,5 millin caphit sekä tuleva UFA-status ei ollut ihan sitä mitä odoteltiin. Ja vielä piti tähänkin laittaa kierros kylkeen.
- 3rd & 7th round picks <-> Läck kauppa. Halvalla lähti Läck Carolinaan. Muut saivat maalivahdeistaan paremman maksun, joten kyllä Benning epäonnistui tässä kaupassa saamaan parhaan mahdollisen maksun.
- 2nd round pick <-> Bieksa kauppa. Benning halusi varauksen jo 2015 kesälle, mutta ei saanut sitä. Lopulta kuitenkin sai tuon haluamansa kakkoskierroksen, jonka toki heitti samantien eteenpäin.
- Sutter + 3rd <-> Bonino + Clendening + 2nd round pick kauppa. Ja sitten tämä mistä jo juttuakin on ollut.

Hyvä soppari oli sitten jo maaliskuussa tehty Tanevin viisivuotinen lappu (4,45 miljoonaa). Siinä ei maksettu liikaa ja sopimus voikin olla hyvinkin edullinen, jos Tanev tuostakin vielä parantaa. Jo nyt tuo sopimus on ihan passeli TOP2-pakille. Ehkä plussalla voisi merkitä myös Weberin jatkon (1,5 miljoonaa) ja Bartkowskin lapun (1 v ja 1,75), mutta kun kumpikin on vuoden päästä UFA niin ei heistäkään pidempiaikaista iloa välttämättä ole.

Nyt ollaan käytännössä capissa kiinni, mutta rahat eivät ole kyllä optimaalisesti käytetyt. Varsinkin Sbisan pitää parantaa roimasta, että alkaisi näyttämään yli 3,5 millin pakilta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Benning varmasti näkee jotain muutakin mikäli on tosiaan tekemässä välittömästi (kallista) jatkosopimusta. Eiköhän Sutter siis lähtökohtaisesti ole kakkossentteri ja Horvat vasta kolmosessa. Viime kauden otteilla ei tosin pitkään pitäisi mennä noin päin.
Benning näyttää arvostavan suuresti pelaajien henkistä puolta. Sekä Dorsettilla, Prustilla, että Sutterilla on ollut kirjain rinnassa ainakin jossain vaiheessa heidän edellisissä joukkueissaan. Luistelu näyttäisi olevan toinen suuri tekijä, mikä Benningin papereissa painaa paljon. Sen sijaan esimerkiksi pelisilmälle ei näytetä laitettavan niin paljon painoa mitä mielestäni pitäisi.

Sutter on varmaan kauden alussa useimpien papereissa kakkosessa ja Horvat kolmosessa, mutta toivottavasti asetelmat muuttuvat kauden aikana.

Omissa hahmotelmissa ketjut voisivat näyttää vuodenvaihteen jälkeen tältä:

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Burrows
Bärtschi - Horvat - Vrbata
Higgins - Sutter - Hansen
Dorsett - Vey - Prust

Ykkönen olisi varmasti edelleen hyvä. Kakkosen vasemmassa laidassa voisi olla Higgins, mikäli Bärtschi ei onnistu. Mikäli taas onnistuu, olisin tyytyväinen tässä tilanteessa tuohon kahden nuoren hyökkääjän parivaljakkoon ja toivottavasti tuo kaksikko antaisi lupauksia tulevaisuudesta yhdessä. Kolmonen olisi varmaankin toimiva noin. Nelosen keskustassa en olisi Veysta innoissani (pelityyli sopii ylempiin ketjuihin paremmin) ja laidoilla olisi ainakin ryskettä, toinen asia sitten miten noiden kahden energiapelaajan yhteispeli muuten sujuisi.

Nelosen keskustaan voisi kokeilla ehkä myös Blair Jonesia, mutta hänen paikkansa on lähtökohtaisesti farmissa, vaikka onkin päässyt pelaamaan NHL:ssä jo kahdeksalla edellisellä kaudella (eniten pelejä ylhäällä tuli kaudella 2011-12, jolloin hän pelasi 43 peliä NHL:ssä). Cassels olisi varmaan "mustana hevosena" kärkkymässä myös paikkaa, mutta kun hänellä ei ole vielä edes AHL-kokemusta, niin en uskalla häntä nostaa tuonne. McCann on sitten tällä hetkellä minun suunnitelmissani vielä kauempana, vaikka Soo:n ykkössentteri voi olla valmis yllättämään Horvatin tavoin (hänellä on vielä kuitenkin enemmän tekemistä fysiikkansa kanssa kun Horvatilla oli vuosi sitten).

Tuolla kokoonpanolla Kenins ja Virtanen jäisivät ilman pelipaikkaa. Jotenkin Benningtonin haastatteluista on saanut sen kuvan, että Jakelle oltaisiin tarjoamassa tilaisuutta ensi kaudella ja fysiikasta tuo ei varmasti jää kiinni, mutta en tiedä sitten kenet hän tuolta pudottaisi ja olisiko ylipäänsä parempi pelata vielä kausi junioreissa ja päästä mahdollisesti sukunsa maille Suomeen nuorten MM-kisoihin. Virtasen joukkueesta Calgarysta (WHL) takavuosina esimerkiksi Getzlaf ja Ladd pelasivat varaustensa jälkeen pari kautta junioreissa ja heillä lopputulos oli hieno. Ehkä Jakellekin tekisi ihan hyvää saada hitaampi lähtö?. Keninsin näkisin itse mielelläni pelaamassa ylhäällä kahden alemman ketjun vasemmalla puolella, mutta hänenkin paikkansa voi olla kortilla.

Farmista Gaunce on tulossa vahvimmin vasemmalle ja Grenier oikealle ensi kaudella, mutta he ovat varmaan paikkaamassa tarvittaessa loukkaantumisia.

Mr. Smith kirjoitti:
Kauden 15-16 joukkuetta kasattaessa on ihmetyttänyt oikeastaan kaikki sopimukset ja kaupat.
Sama täällä ja hyvin pitkälle samoin perusteluin. Outoa toimintaa tietyissä sopimuksissa ja kaupoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden 15-16 joukkuetta kasattaessa on ihmetyttänyt oikeastaan kaikki sopimukset ja kaupat:

Otetaan näihin kauppoihin ja sopimuksiin vielä kiinni:

Mr. Smith kirjoitti:
- Sbisan jatkosopimus todella kallis ja ylihintainen näyttöihin nähden (3,6 miljoonaa / 3 vuotta)
Tässä oli ilmaa näyttöihin nähden ja ihmettelin miksi tämä sopimus piti tehdä nyt. Kyllähän Sbisa toki pelaavassa kokoonpanossa oli kaikkien pakkien ollessa terveinä - toisin kuin lähteneet Stanton tai Clendening - ja pelasi kauden ratkaisuhetkillä 20 minuuttia pelissä, pidin ajoittain hänen taklauspelistä ja hän pisti itseään kiekkojen tielle, mutta peli etenkin Bieksan kanssa ei sujunut ollenkaan. Saa nähdä pystyykö hän parantamaan. Ikää on 25 vuotta ja tuo ei ole pakille vielä paljon (esimerkiksi entinen Canucks-pakki Jason Garrison pelasi saman ikäisenä vasta tulokaskautensa), mutta toisaalta hänellä on ollut jo riittävästi aikaa pistää sitä peliään kasaan ja merkittävää kehitystä ei ole näkynyt.

Mr. Smith kirjoitti:
- Dorsettin jatkosopimus myöskin kallis, mutta ei niin pahasti. Tässäkin kestoa on melkoisesti, kun huomioidaan pelityyli (2,65 miljoonaa / 4 vuotta)
Tästä sopimuksesta pidin. Tai oikeastaan pidän siitä, että Dorsett jatkaa joukkueessa pitkään. Vuosia tomsestitoja ja victororeskovicheja katsoneena minulle on periaatteessa ihan sama onko Dorsettin palkka esimerkiksi kaksi miljoonaa vai 2.65 miljoonaa ja palkankorotus oli joka tapauksessa tulossa. Hän otti viime kaudella Horvatin siipiensä suojaan ja Bo antoi paljon kiitosta tästä Dorsettille. Nyt tänä kesänä Dorsett on ottanut Cole Casselsin vastaanvanlaiseen oppiin ja he harjoittelevat yhdessä. Colen isä Andrew Cassels antoikin jo tästä kiitosta Dorsettille. Uskon Dorsettilla olevan paljon joukkuetta kokonaisuutena hyödyttäviä ominaisuuksia ja viime kaudella tehdyt 25 pistettä tuossa roolissa kyllä kelpaavat. Pelityyli tosin pistää huolestuttamaan. Kuinka pitkään paikat pysyvät ehjinä, kun mies pistää ilta illan jälkeen 110% kroppaansa peliin.

Mr. Smith kirjoitti:
- Prust <-> Kassian + 5th round pick kauppa. Ei ollut Kassianin arvo ihan sitä mitä odotettiin, mutta ongelmia on tainnut olla enemmänkin mitä julkisuuteen oli tullut. Silti Prust ja 2,5 millin caphit sekä tuleva UFA-status ei ollut ihan sitä mitä odoteltiin. Ja vielä piti tähänkin laittaa kierros kylkeen.
Tämä oli erikoinen kauppa. Kolme Canucks-valmentajaa on ollut Kassiania koskevissa lausunnoissaan yllättävän kovia ja esimerkiksi John Tortorella antoi seuraavia lausuntoja Kassianista:

I'm not ready to put Zack in those situations where I am playing that line against probably the top two lines on the opposing team,” Tortorella said. “We're still in the process of trying to get Zack to process the game, not only with the puck but away from the puck. So that's where I'm at there. It's tough when you have to worry about pucks going in the back of your net when players just aren't ready to read those situations.

Tortorella myös penkitti Kassiania antaen paikan Dalpelle. Luulin tuon johtuvan valmentajasta, mutta kun viime kaudella myös Desjardinsilla oli ongelmia Zackin kanssa (hän joutui soittamaan Zackin junnuvalkulle Warren Rychelille kysyäkseen neuvoa Zackin saamisesta ruotuun - Kassianilla oli tosin junnuissakin ongelmia ja jopa vankilatuomio oli lähellä baatitappelun jälkeen) ja Willie penkitti Zackia kolmessa pelissä seitsemästä All-Stars -tauon jälkeen, niin jotain taustalla oli. Siltikin, en voi ymmärtää miksi tässä piti ottaa miljoona kalliimpi, paljon vanhempi ja ja ensi kesänä UFAksi tuleva pelaaja takaisin ja pistää vielä varauskierros mukaan. Pelaajien ongelmat varmasti kulkeutuvat joukkueiden korviin, mutta eikö Zackilla tosiaan ollut enempää vaihtoarvoa jos hänet kerran piti pois pistää?

Mr. Smith kirjoitti:
- 3rd & 7th round picks <-> Läck kauppa. Halvalla lähti Läck Carolinaan. Muut saivat maalivahdeistaan paremman maksun, joten kyllä Benning epäonnistui tässä kaupassa saamaan parhaan mahdollisen maksun.
Kesän ykkösprioriteetti oli mielestäni maalivahtikysymys. Itse kaavailin Läckin lähtöä hänen paremman arvonsa ja Markströmin kehityksen vuoksi, mutta jos olisin tiennyt kolmannen kierroksen olevan vaihtoarvona ja Millerinkin olevan mahdollista kaupata (Benning kertoi muutaman joukkueen kysyneen Milleria), olisin kyllä pitänyt Läckin - olkoonkin, että tuo kolmannen kierroksen varaus oli lähes toiselta kierrokselta. Toinen huonon maun jättänyt kauppa.

Mr. Smith kirjoitti:
- 2nd round pick <-> Bieksa kauppa. Benning halusi varauksen jo 2015 kesälle, mutta ei saanut sitä. Lopulta kuitenkin sai tuon haluamansa kakkoskierroksen, jonka toki heitti samantien eteenpäin.
Toisen kierroksen varaus olisi tässä tapauksessa kelvannut, ellei tuota oltaisi pistetty heti pois. Jälleen lopputuloksena oli huono kauppa.

Mr. Smith kirjoitti:
- Sutter + 3rd <-> Bonino + Clendening + 2nd round pick kauppa. Ja sitten tämä mistä jo juttuakin on ollut.
En ymmärrä tätä. Boninolla oli arvokas sopimus ja hän pelasi hyvin. Sutter ei tuo juurikaan lisäarvoa Boninoon nähden ja voi olla jopa huonompi - kalliimpi on varmasti. Canucks antoi vielä välimaksua tässä ja Penguinsille kauppa oli tärkeämpi saada palkkakaton vuoksi läpi. Toki Boninolla oli heikon liikkeensä vuoksi ongelmia nopeita joukkueita vastaan ja en ollut täysin tyytyväinen häneen joukkueen kakkossentterinä, mutta silti; miksi ottaa huonompi sopimus ja pistää vielä välimaksua?

Mr. Smith kirjoitti:
Hyvä soppari oli sitten jo maaliskuussa tehty Tanevin viisivuotinen lappu (4,45 miljoonaa). Siinä ei maksettu liikaa ja sopimus voikin olla hyvinkin edullinen, jos Tanev tuostakin vielä parantaa. Jo nyt tuo sopimus on ihan passeli TOP2-pakille. Ehkä plussalla voisi merkitä myös Weberin jatkon (1,5 miljoonaa) ja Bartkowskin lapun (1 v ja 1,75), mutta kun kumpikin on vuoden päästä UFA niin ei heistäkään pidempiaikaista iloa välttämättä ole.
Tanevin sopimus oli tärkeä. Bartkowskille ja Weberille annetut sopimukset pidettiin yksivuotisena varmaan siksi, että Canucksin pitää tehdä muutoksia puolustukseensa ja joukkue ei itsekään tiedä mihin suuntaan?
 
Viimeksi muokattu:

Canuckki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Oulun Kärpät
Kyllähän tässä kieltämättä on melko sekavat ajatukset taas tämän kesän puuhista mitä Canucksin toimistolla on tehty. Osa kaupoista, tai no melkeen kaikki mitä on tehty on jollain tapaa hävitty ja palkkakattoonkaan ei voitettu juuri yhtään tilaa. Äkkiseltään itsekin nuita ketjuja pyörittelin mielessä ja ajattelin seuraavaa:

D.Sedin - H.Sedin - Burrows
Higgins - Sutter - Vrbata
Bärtschi - Horvat - Hansen
Prust - Vey/Jones - Dorsett
+ Kenins, Virtanen

Edler - Tanev
Hamhuis - Corrado
Sbisa - Weber
+ Bartkowski, Biega

Kyllähän tuo pakisto olis jotain vahvistusta huutanut ja en tiedä mitä suunnitelmia Benningillä on kauden varalle mutta mitä huhuja kuullut niin Hammer ja Vrbata olisi ainakin lähtökuopissa ja varsinkaan Hammerin lähtö ei helpota yhtään tuota puolustustilannetta. Ei voi kun ihmetellä välillä tätä puuhaa..
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Canucks name Weisbrod assistant GM - Article - TSN

Eli Calgaryn entinen apulais-GM Weisbrod on joukkueen uusi apulais-GM. Weisbrod teki niinä kolmena vuotena, jotka vietti Flamesin organisaatiossa, hyvää jälkeä, joten hyvä uutinen teikäläisille.

Bärtschin seuraaminen tulevalla kaudella tulee olemaan keskinäisten taistelujen lisäksi todella mielenkiintoista. Samaten Prustin, joka yhä edelleen lukeutuu suosikkipelaajiini.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt jos Benning lähtee neuvotteluissa siitä ajatuksesta, että Sutter olisikin kakkossentteri, tuo saattaa poikia tulevaisuuden kolmossentterille (olen lähes varma, että Horvat ajaa kahden seuraavan kauden aikana ohi) turhan kalliin sopimuksen. Toivottavasti Benning ei iske siihen sitten mitään NTC-pykälää Gillisin tyyliin mukaan.
Eipä. Kolme seuraavaa kautta sopimuksessa on NTC. Onneksi edes kahden viimeisen vuoden ajaksi saatiin vähän helpotusta. Olisin ollut tyytyväinen alle neljän miljoonan sopimukseen, mutta nyt en ole. Ilmeisesti joukkueessa nähdään Sutterilla olevan sitten lahjoja kantaa kakkossentterin roolia. Minä en tuohon usko, mutta antaa pelien näyttää. Penguinsissa Crosbyn ja Malkinin takaa on vaikea nousta ratkaisijaksi ja nyt varmaan hyökkäyspään aloitukset tulevat nousemaan.

McCannille ja Casselsille annetaan nyt ainakin kaksi vuotta aikaa kehittyä kolmen ensimmäisen ketjun senttereiksi, mikä on ihan hyvä asia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös