Yleisesti NHL:stä

  • 3 934 075
  • 14 053

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olikos se homma nyt niin että tässä on ollut pohjilla jo viikon ajan neuvottelumahdollisuus, eikä kuten ennen, että ekat tarjoukset tulee tasakellonlyömällä ja siitä pitää jo melkein viidessä minuutissa päättää mihin on menossa?

Viime viikon torstaina alkoi tuo UFA/RFA-pelaajien "haastattelujakso" eli siitä asti ovat voineet jutella muiden joukkueiden kanssa. Teknisesti ottaen tarkoista luvuista (vuodet/dollarimäärät) eivät kai ole saaneet jutella, eli virallisesti tarjouksen saa tehdä tänään vasta puolilta päivin, mutta eiköhän siellä olla aika hyvin nuokin jo käyty läpi. Tuskin siellä NHL:n edustaja on valvomassa juttutuokioita kellon ympäri selän takana.
 

ndal88a

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee, Tampere
Pillereistä on ilmeisesti kyse Richardsin tapauksessa.
Iso ongelma näemmä nykyään kun kaikki tuntuvat popsivan.
Mielenkiintoista on silti nähdä onko tuo riittävä syy sopimuksen purkamiseen,Kings joko häviää tämän tai tästä tuli tärkeä ennakkotapaus tuleville vuosille.

Linkki vie TMZ:n juttuun:
NHL's Mike Richards -- NHL Notified About Oxycodone Drama ... At Canadian Border | TMZ.com
Voiko sopimuksen purkaa jos on alkoholi/huumeongelma, kai siina pitaa jotain hoitoonohjausta yrittaa ensin.

JOL
 

Nick Neim

Jäsen
Mutta jos pelaaja on kieltäytynyt hoidosta.

Edes Richards ei kamapäissään voi olla niin saatanan tyhmä, että jättää +20 milliä ottamatta parin hoitoyrityksen takia. En ainakaan suostu uskomaan.

E: Vedin sitten ulkomuistista tuon luvun, en muista tarkkaan paljon hänellä oli sopimuksesta jäljellä dollareita.
 

Lobotomovski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
On spekuloitu, että mikäli Richards saa tötöilyjensä johdosta maahantulokiellon USA:n, tai menettää Kanadan passin määräajaksi, purkamisen ehdot täyttyisivät, koska hän ei silloin voisi harjoittaa ammattiaan sopimuksen mukaisesti. Tiedä sitten.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
On spekuloitu, että mikäli Richards saa tötöilyjensä johdosta maahantulokiellon USA:n, tai menettää Kanadan passin määräajaksi, purkamisen ehdot täyttyisivät, koska hän ei silloin voisi harjoittaa ammattiaan sopimuksen mukaisesti. Tiedä sitten.

Niin, mikäli... Taitaa toistaiseksi olla laiton purku. Eikös se ole niin, että on syytön kunnes toisin todistetaan. Ja käsittääkseni vielä Richarsia ei ole edes syytetty mistään.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Onhan General managerin homma vähän helpottunut tässä viime vuosien aikana kun scoutit ja muu staff hoitaa suuren osan hommista. Franchise kukoistaa vaikka nukkuisi puolet kaudesta. Toista oli esimerkiksi 70- luvulla, jolloin jossakin Chicagossa saattoi hyvinkin saada luodista huonon treidin jälkeen. GM kykyjä mitattiin kunnolla kun tehtäviin kuului mm. maailman kiertely yksin scoutaten kaiken maailman SaPKo luolat ja Siperian junat.
Tästä huolimatta arvostan GM työtä erittäin korkealle ja olen sitä mieltä, että General Manager on joukkueen sielu. Valitettavan usein hyvä GM tuomitaan muiden virheistä.
 

Baldrick

Jäsen
Tässä tuli mietittyä, että nykyään 40 pisteen* ukkoja arvostetaan paljon enemmän kuin aikaisemmin, niin halusin hieman tutkailla, että johtuuko tämä pistetehtailun laskusta. Ensiksi lähdin laskemaan 04-05 lock-out-kauteen asti 11-20 sijoille pistepörsseissä päätyneiden pistekeskiarvon, mutta otin mukaan myös kymmeniköt ylempää ja alempaa. Tulos näyttää jotakuinkin tältä:

1-10 sijoitukset:

14-15: 79,9 pts
13-14: 84 pts
12-13: 92,3 pts (/48 -> *82)
11-12: 86,9 pts
10-11: 89,4 pts
09-10: 97,4 pts
08-09: 96,4 pts
07-08: 96,1 pts
06-07: 103,6 pts
05-06: 105 pts

Tippunut 23%

11-20 sijoitukset:

14-15: 71,3 pts
13-14: 72,7 pts
12-13: 81 pts (/48 -> *82)
11-12: 75,5 pts
10-11: 74,2 pts
09-10: 81,4 pts
08-09: 81,2 pts
07-08: 81,8 pts
06-07: 88,5 pts
05-06: 88,6 pts

Tippunut 19,5%

21-30 sijoitukset:

14-15: 65,5 pts
13-14: 67,6 pts
12-13: 73,1 pts (/48 -> *82)
11-12: 68,1 pts
10-11: 68,8 pts
09-10: 71,4 pts
08-09: 75 pts
07-08: 74,8 pts
06-07: 80,9 pts
05-06: 81,1 pts

Tippunut 19%

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että top30-ukot tuottavat pisteitä noin 4/5 siitä, mitä 10 vuotta sitten. Tutkailin hieman koko liigan maalimääriä ja kaudesta 06-07 kauteen 14-15 koko liigassa tehdyissä runkosarjamaaleissa on tultu alemmas 7,5%. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että pistevastuu on jakautunut laajemmalle pelaajamassalle. Tarkoittaa sitä, että pistevastuu on jakautunut tasaisemmin ykkösäijiltä alempiin ketjuihin. Tämä ja maalimäärien lasku yhdessä ovat luultavasti kaksi suurinta tekijää sille, miksi enää ei roppakaupalla 100 pisteen ylittäjiä ole. Syitä maalimäärien laskuun ja vastuun jakautumiseen on niin monia, kuten kehittynyt joukkuepuolustaminen, paremmat maalivahdit, osaavammat "viittamiehet" jne. Vaikka myöskään maalimäärät ja pistepörssit eivät suoraan ole verrannollisia, uskoisin, että ne kulkevat aika hyvin käsi kädessä, sillä tuskin 10 vuotta sitten kakkossyöttöjä saatiin puhuttua itselle yhtään sen enempää kuin nykypäivänäkään.

Työsulkukauden poikkeavan korkeat pistemäärät näiden top30-nikkareiden osalta selittyy sillä, että lyhyemmälle stintille sattuu vähemmän huonoja jaksoja ja yksi 10 pelin pisteputki on paljon merkittävämpi kuin täydessä runkosarjassa.

Tässä nyt oli vähän tämmöistä havainnollistavaa tietoa, minkä tulokset nyt tuskin yllättävät ketään.

* Kerrottakoon, että 05-06 pääsit 40 pisteellä sijalle 180. Viime kaudella 40 pistettä oikeutti sijaan 149. Viime kauden sija 180 irtosi kuitenkin vain 4 pistettä pienemmällä saldolla (36 pts), joka lankesi sattumalta Alexander Barkoville. Näiden kahden kauden vertailuotannalla siis 10% pienempi pistemäärä oikeuttaa 180. sijaan, joten tästä voimme päätellä, että keskikastin pistetehtailu on kulkenut kutakuinkin maalimäärien mukana, siinä missä kärkikasti on valunut pisteissä tuplasti alemmaksi. Niin kauan, kun minulle osoitetaan tilastointi laajemmalla otannalla, uskon tähän luodin kestävään ja mittavia resursseja vaatineeseen tutkimukseeni 40 pisteen miehistä.

Edit. Sovellutuksiahan tuolle tilastoinnille voisi keksiä vaikka mitä, mutta nyt ei kyllä jaksa. Esimerkiksi juuri mainitsemani vertailu maalimääriin, maalivahtien tilastoihin, 4. kenttien pistemääriin jne. Kaikkea, millä osoittaa materiaalien laajentuminen, pistevastuun tasaisempi jakaantuminen, sekä maalivahtien paraneminen. Tai no, tutkia ehkä mielummin kuin osoittaa, sillä en ole ollenkaan varma, onko maalivahtien torjuntatilastot kehittyneet millä tavalla vuosien saatossa.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Sellaista kyselen, että miltä sivulta kannattaa ostaa lippuja Rangers/Islanders otteluihin? Ticketmasterissa (virallinen lipunmyyntikanava?) on nyt jo tarjolla Islandersin yksittäisiin otteluihin lippuja ja Rangersin Single Game Tiketit tulevat myyntiin ilmeisesti hiukan myöhemmin.

Huomasin vain että jos tuohon Ticketmaster kelkkaan lähtee niin lippujen hinnat ovat parhaimmillaan tuplasti kalliimmat kuin jälleenmyyntisivustoilla esillä olevat tiketit. Joten täten tiedustelenkin, että mikä on hyvä sivusto tarkkailla näitä kausarilaisten lippuja? Niin hintojen kuin luotettavuudenkin puolesta. StubHub on tuttu, mutta onko muita vastaavia sivuja joita olette kokeilleet?
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiintoisia tarinoita NHL-joukkueiden logojen ja nimien takaa.
Osalla oli kyllä aika tylsä tarina kun se oli mallia "voitti nimikilpailun". :D

Mutta eipä ole tosta Richardsisn tapauksesta mitään kuulunut. Koitin asian pikkasen Googlettaa eikä mitään uusia uutisia silmään osunut. Ois nyt kuvitellu että NHLPA tai Richardsin agentilta ois edes joku komentti asiasta irronnut, mutta ilmeisesti "no comments" linjalla mennään toistaseksi. Jos Richards olisi puhadas kuin pulmunen niin luulis että silloin kyllä komentteja medialle lähtisi tosta sopparin purusta.
 

ipaz

Jäsen
Miksi AHL:n (uuden) Pacific-divisioonan (uudet) joukkueet pelaa vähemmän otteluita kuin muut joukkueet ens kaudella?

Yksinkertaisesti siksi, että koska AHL:ssä pääsääntöisesti reissataan bussilla, niin nuo lännen joukkueet eläisivät koko kauden tien päällä. Lisäksi vähempi ottelumäärä tulee edullisemmaksi Kalifornian joukkueille, sillä mm. samassa Pacific-divisioonassa pelaavat Texasin joukkueet (Stars ja San Antonio) pelaavat normaalit 76 ottelua. Ja yksi syy oli myös se, ettei ohjelmaan tulisi liikaa noita kolme peliä kolmessa päivässä jaksoja. ECHL:ssä on aika tavallaista että kun joku joukkue lähtee Alaskaan Anchorancheen, niin ne pelaavat siellä sitten kolme peliä putkeen. AHL pyrkii välttämään tätä. Koska joukkeet pelaavat kauden aikana eri määrän pelejä, niin sarjasijoitusta ei lasketa kokonaispisteistä, vaan pisteprosenteilla (ansaitut pisteet jaettuna sillä paljonko pisteitä on vielä jaossa).

AHL:n sivuilta lisää: Board of Governors approves changes for 15-16
| The American Hockey League
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Richards, Voynov, O'Reilly, Stoll, nämä kriminaalit tältä kesältä. Menneisyydestä löytyy mitä lie narkkareita ja raiskaajia.

Lienee selvää, että yhä harvemmin lätkätähden törttöilyt pyyhitään maton alle. On kuitenkin kiinnostavaa seurata, löytyykö joku yhteinen linja ko. junnujen käsittelylle. Tähän asti vain yksi sopimus on purettu, ja se on kipulääkkeitä omaan käyttöön rajan yli salakuljettanut Richards (jos siis julkisuuteen vuotaneet tiedot pitävät paikkansa). Oman moraalikäsitykseni mukaan vaimon hakkaaminen ja rattijuoppous ovat huomattavasti vakavampia rikoksia, huumeiden käyttö sitten ehkä rinnastettavissa kipulääkkeisiin. Nyt mitataan urheilubisneksen moraalia, taas kerran. Ettei vaan Richardsinkin pahin vika olisi ollut liian kallis sopimus...
 

motamoro

Jäsen
Koska joukkeet pelaavat kauden aikana eri määrän pelejä, niin sarjasijoitusta ei lasketa kokonaispisteistä, vaan pisteprosenteilla (ansaitut pisteet jaettuna sillä paljonko pisteitä on vielä jaossa).

AHL:n sivuilta lisää: Board of Governors approves changes for 15-16
| The American Hockey League

Ettei tuo "points avaible" tarkoittaisi kuitenkin, että paljon pisteitä ollut saatavissa siihen mennessä, eikä tulevaisuudessa. Ainakin kuvaisi paremmin ensimmäisen kierroksen jälkeen ja-tappion saaneen joukkueen sarjataulukossa lukema 0.500 kuin 0.00746 (1/(2X67)). Ja jos tuon pisteen olisi saanut 76 runkosarjan pelaava joukkue niin sarjataulukko olisi 0.00666, eli eivät edes vertailukelpoisia.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eiköhän se objektiivisin mittapuu ole tuomioistuinten langettamat tuomiot ja niiden ankaruus. Se on melko ongelmallista, jos lähdetään joidenkin subjektiivisten moraalikäsitysten perusteella arvioimaan näiden menettelyiden moitittavuutta.

Kannattaa myös muistaa, että Richardsin sopimuksen ulosostaminenhan nyt ei ollut mikään varsinainen sanktio - eikä NHL:llä ollut sen kanssa mitään tekemistä. Lähinnä Kings pyrki käyttämään Richardsin tilannetta melko härskisti hyväksensä.

Linkitin jo tämänkin tuonne toisaalle: Riley Sheahan Arrested: Detroit Red Wings Prospect Charged With Driving Drunk In Teletubby Costume, Reports Say

Eli siis ollaan vedetty ihan älyttömissä promilleissa, vastaantulijoiden kaistalla ja vielä käytetty joukkuekaverin korttia. Esitietojen mukaan siis hyvinkin törkeä menettely. Ei tuollaisista kuitenkaan ruveta kenenkään uraa sabotoimaan, niinkuin ei pidäkkään. Tuomittavaa ja typerää käyttäytymistä ja toimintaa, jossa tekijä ottaa aina tarpeettoman riskin vakavempien seuraamusten syntymiselle. Siitäkään huolimatta ei lienee kenenkään etu, että seuraus olisi liigasta poispotkiminen tms. Vai kuinka moni Detroit-fani on huutanut kausiosiossa tuon "saastaakin arvottomamman paskakasan" ulostamista? Kyllähän esim. nimimerkki @teude on löydettävissä viestejä, joissa tuuluttelee kaverin edesottamuksia Detroit-paidassa.

Sitten jos tuollainen toiminta rupeaa olemaan toistuvaa, niin ei pelkkä julkinen paheksunta ja muodolliset sakot liene riittäviä.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Kannattaa myös muistaa, että Richardsin sopimuksen ulosostaminenhan nyt ei ollut mikään varsinainen sanktio - eikä NHL:llä ollut sen kanssa mitään tekemistä.

Mutta jos oikein käsitin, niin mainitun pikkurikoksen seurauksena Richardsin sopimusta ei siis ostettu ulos, vaan purettiin. Samaa logiikkaa soisin käytettävän edes saman jengin toiminnassa: miksei Voynovin sopimusta purettu? Ei vaikka tällä on jo tuomio, toisin kuin Richardsin.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Mutta jos oikein käsitin, niin mainitun pikkurikoksen seurauksena Richardsin sopimusta ei siis ostettu ulos, vaan purettiin. Samaa logiikkaa soisin käytettävän edes saman jengin toiminnassa: miksei Voynovin sopimusta purettu? Ei vaikka tällä on jo tuomio, toisin kuin Richardsin.

Joo, hyvä korjaus. Meni termit jo sekaisin.

Mutta siis kysehän oli Richardsin tapauksessa siitä, että joukkue näki hyvän väylän hommautua eroon ongelmallisesta pelaajasta.

Jos Richards olisi pelannut sillä tasolla kuin parhaimmillaan, ei tuota sopimusta olisi purettu, vaikka olisi kuinka pitänyt kipulääkkeitä mukana.

Tilanne olisi erilainen, jos NHL lähtisi jotenkin ajamaan tuota sopimuksen purkamista. Silloin siinä otettaisiin selkeä linjanveto, ja se saisi rangaistuksen kaltaisen funktion.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^^ Mistä kumpuaa se ajatus, että Richardsin sopimuksen purussa olisi missään määrin kyse jonkinlaisesta kannanotosta lääkkeiden väärinkäyttöön tai että se olisi muuten moraalisesti motivoitu päätös? Eiköhän Kings perusta asiansa vain ja ainoastaan sopimusrikkoon. Pelaaja ei ole noudattanut sopimusta, pelaajan sopimuksen voi purkaa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa mahdollisuus kannattaa käyttää hyväksi.

Ei mitään aihetta hurskastella. Richards on itse kuoppansa kaivanut.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Epäilen melko voimakkaasti tuota, että Richardsin sopimus olisi purettu vain siksi, että hänellä oli rajalla jotain pillereitä. NHL:ssä on kuitenkin CBA:han määritetyt huumeohjelmat, joiden perusteella rangaistaan tai ohjataan hoitoon pikemminkin ja palkan maksu keskeytetään. Käsittääkseni sopimuksen voi purkaa vasta, mikäli hoitoon ei suostu tai hoito-ohjelma ei toimi (jatkaa siis väärin käyttöä).

Siksi epäilen, että tapaus ei todellakaan ole vielä ratkaistu tai ainakaan sitä ei ole ratkaistu pelkästään niiden pillerien takia. En usko että Richards ois mitään kovin kovaa muutakaan rikettä tehny, kun vasta oli käymässä omassa nimikko hyväntekeväisyys golfturnauksessa. Ei se vapaana temmeltäis jos ois jonku suuremman rikkeen tehnyt. Siksipä uskon et Kings tulee olemaan vielä helvetin pahassa kusessa tän takia. Eiköhän se Richardsin caphit tuu takas Kingsin cappiin (ainakin suurempana kuin nyt) ja vielä jotain muutakin rangaistusta capin kierron yrittämisestä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Hämmentää ettei O'Reilly tilannut taksia. Luulisi rahaa olevan ihan riittävästi. Onko tänä kesänä muuten ollut normaalia enemmän noita päihdesekoiluja pelaajilla vai tuntuuko vain siltä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hämmentää ettei O'Reilly tilannut taksia. Luulisi rahaa olevan ihan riittävästi. Onko tänä kesänä muuten ollut normaalia enemmän noita päihdesekoiluja pelaajilla vai tuntuuko vain siltä?

Voi olla että sosiaalisen median hyeenat kaivaa niitä entistä enemmän vaan esille. Veikkaisin että toilailuja on nykyään todellisuudessa vähemmän mitä ennen.

Nykyään taitaa toimia vain se Kiprusoffin veljesten tyyli, eli linnoittaudutaan kesällä mökille Turun saaristoon vetämään kuukauden mittainen ränni ja sitten taas loppukausi kuivin suin, kun treenikausi alkaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nykyään taitaa toimia vain se Kiprusoffin veljesten tyyli, eli linnoittaudutaan kesällä mökille Turun saaristoon vetämään kuukauden mittainen ränni ja sitten taas loppukausi kuivin suin, kun treenikausi alkaa.
Miehen ratkaisu =)

Aika harvalla tuolla nyt lopulta näyttää olevan isoja ongelmia, kuitenkin taitaa olla lähes tuhannen pelaajan tienoilla NHL-miehiä kaudessa.
 

ipaz

Jäsen
Ettei tuo "points avaible" tarkoittaisi kuitenkin, että paljon pisteitä ollut saatavissa siihen mennessä, eikä tulevaisuudessa. Ainakin kuvaisi paremmin ensimmäisen kierroksen jälkeen ja-tappion saaneen joukkueen sarjataulukossa lukema 0.500 kuin 0.00746 (1/(2X67)). Ja jos tuon pisteen olisi saanut 76 runkosarjan pelaava joukkue niin sarjataulukko olisi 0.00666, eli eivät edes vertailukelpoisia.

Varmastikin juuri noin. Suomensin väärin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös