Florida Panthers 2015–2016 – pleijarit kutsuu

  • 258 236
  • 639
Ei tuo Smith ollut kovin tuttu, vaikka Bostoninkin pelejä on jonkun verran sattunut silmiin parin kauden aikana, joten päätin siirtyä youtubeen ja miehen videoihin. Ensimmäisenä silmään sattui tämä pätkä ja tehdään jo sen perusteella pari huomiota:

- Ensimmäisen kahden clipin jälkeen olin tyytyväinen, että on vaihtanut nuttua
- Pelasi ylivoimaa viivalla ja osasi nousta todella oikea-aikaisesti tyhjään tilaan
- Teki todella monta maalia maalin edustalta ja rystypuolelta kaapimalla
- Nousi usein toisesta aallosta eikä lähtenyt juoksemaan kiekon perässä, vaan osasi hakeutua sinne, minne kiekko menee

Kaikkiaan positiiviset fiilikset jäi. Toki tuossa pätkässä on vain maalit, mutta silti.

Ja kun ollaan kerran asian ytimessä, palataan Lawson Crouseen. Olen äijästä lueskellut niitä näitä ja kaiken lukemani jälkeen olen täysin vakuuttunut, että oli top2-laituri tässä draftissa. Täällä on jo monia asioita mainittu, mutta mainitaan uudelleen. Eli siis todella urheilullinen tyyppi, joka ei jätä treenejä väliin mistään hinnasta. Rakastaa pelaamista ja ylipäätään jäällä oloa, ikinä ei ole huono aika heittää luistimia jalkaan. On todella pidetty tyyppi joukkueissaan ja tekee "anything for the team", on se sitten maaleja, hanskojen pudottamista tai nuorien jengikavereiden ajamista kouluun. Ja on muuten pelannut Juho Lammikon kanssa samassa ketjussakin jonkun verran viime kaudella.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Katsoin itsekin saman pätkän ja tuli nähtyä samat huomiot. Smith pystyykin varsin mukavasti pelaamaan tuota oikeata laitaa leftinä, kun nuo backhänderit näyttävät onnistuvan niin mukavasti.

Crouse on kyllä jälleen yksi todella hieno ykköskorin nappaus, jolta voimme vielä odottaa paljon. Jos jakaisi Catsiläiset eri koreihin, menisivät ne mielestäni

Ykköskori:
Ekblad-Barkov-Huberdeau-Bjugstad-Crouse

Kakkoskori:
Grimaldi-Pirri-Trocheck-Gudbranson-Matheson-Howden

Kolmoskori:
Kulikov-McCoshen-Hawryluk-Lammikko-Petrovic

Näillä pelaajilla on mielestäni oikein hyvä mennä kohti tulevaisuutta.

Tämänhetkiseen joukkueeseen sen sijaan kelpaisi yksi vahvistus puolustukseen. Kulikovinhan mieluiten sieltä lähettäisi, jos jonkun lähettäisi, koska pelaa Gudbransonin kanssa niin huonosti.

***

Rob Flickin sopimus julkaistiin jo pari päivää sitten, mutta täällä sitä ei ole vielä mainittu. Käytännössä pelkkä call-up, isokokoinen puolustava sentteri. Senttereistä ei tässä joukkueessa ole pulaa, vaikka joku Kreider tai Cooke lyttäisikin niitä kovaan tahtiin.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Twitterissä joku Miamin paikallisista toimittajista huhuilee, että Blackhawks ja Panthers olisivat olleet todella lähellä kauppaa, jossa liikkuisi Patrick Sharp, mutta jostakin NTC-pykälästä johtuen jäi vielä toteutumatta. Sharpillahan tuo rajoitettu NTC sopparista löytyy. Aikamoinen liike, jos tuo Sharp vielä Sunrisen rannoille rahdataan. Alkaa panttereillakin cappi paukkua ja nuorukaisten tie joukkueeseen olisi Sharpin myötä ainakin kauden alussa tukossa... Mutta yksittäisestä huhusta oli tosiaan kyse, joka saattaa osoittautua perättömäksi.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Huomasin kanssa saman, mutta katsellaan kuinka käy. Uskon kun näen. Cifu/Tallon/muut pokerinaamat kovasti ampuvat nämä huhut alas.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jotenkin viimekauden ketjuun jatkuvalla toistolla spämmäämäni Sharp ei nyt tunnukkaan niin hyvältä ratkaisulta enää, etenkin kun top9 laitureista 8/9 on lukittu (ja toivon, että Grimaldi (joka on ainoa epävarma) saa pelata kolmosessa). Ja eihän tuo Sharpin tavanomaista huonompi kausi myöskään yhtään enempää auta syttymään (tosin pleijareissa 5+10, vaikka otteluseurantojen mukaan kaveri oli ollut koko poffit umpijäässä).

Tietenkin kolminkertainen SC-voittaja kelpaisi. Tämänhetkiset SC-voittajat Panthersissä (nimi, joukkue(et) ja vuosi/vuodet, järjestys tuoreimman mestaruuden mukaan):

Jaromir Jagr, Pittsburgh 1991 & 1992
Brian Campbell, Chicago 2010
Shawn Thornton, Anaheim & Chicago 2007 & 2011
Steven Kampfer, Bruins 2011
Marc Savard, Bruins 2011
Dave Bolland, Chicago 2010 & 2013
Willie Mitchell, LA Kings 2012 & 2014

Savardin ja Kampferin heitin tuonne ihan läpällä, kumpikaan ei pelannut tarvittavaa 41 ottelua runkosarjassa tai yhtä ottelua finaaleissa, vaan anomus kuppiin haettiin erikseen. Ja toinen on rotaatiomiehiä ja toinen taas ei pelaa enää ollenkaan. Mutta 3 mukia, kun heittäisi sinne lisää (Kampf & Savard poislukien, kumpikaan ei pelannut peliäkään poffeja), niin se olisi 33% nykyisestä mukimäärästä. Ja n. 43%, jos Thorntonin mukeja ei lasketa, koska uskoisin hänen olevan useammin healthy scratch, kuin pelaavassa kokoonpanossa.

Nyt vielä hirveä määrä kokoonpanotekstiä & muuta, mutta nyt tyylikkäästi Spoilerin takana.

Okei, eli sinäänsähän kyllähän Smith pystyy pelaamaan kolmosessakin. Tässä tapauksessa ketjut menisivät:
Huby-Sasha-Jagr
Pirri-Jugs-Sharp
JJ-Tro-Smith
How-MacK-Bolly

Jos Sharpia haluttaisiin peluuttaa oikealla pelipaikallaan, pitäisi Jokinen (tai Huberdeau/Pirri, mutta se olisi "hiukan" pölöä) treidata pois. Tämä olisi myös siltä kannalta hyvä juttu, että rw-syvyys pysyisi samana ja Grimaldi pääsisi kokeilemaan kolmosen laitaa. Silloin kokoonpano olisi muotoa:
Huby-Sasha-Jagr
Sharp-Jugs-Smith
Pirri-Tro-Grims
How-MacK-Bolly

Kysymys vain kuuluu: miksi vaihtaa Jokinen pois kaksi vuotta vanhempaan herraan, jolla on 1,9m suurempi sopimus ja laskeva trendi. Vastaus on kokemus voittamisesta. Miten tähän saataisiin mahdollisuus?

Savard pitäisi dumpata Arizonaan, JJ+ --> Sharp kuulostaisi todella hyvältä, mutta silloin pitäisi varmaankin pitää Juicen palkasta puolet eli olisi 2m rasite palkkakatossa vielä kolme vuotta. Ja eihän Bowman helposti siihen kuitenkaan suostuisi, ellei tulisi jotain 2nd tai vähintään 3rd pickejä.

Mikä olisi tämän treidin paska puoli? Sharp veisi Howdenilta ja Crouselta ainakin vuoteen 2017 saakka paikan kokoonpanosta.

Itse olisin Chicagon tämän hetkisestä kokoonpanosta enemmän kiinnostunut sopimusvaikeuksista kärsivästä Marcus Krugerista. MacKenzie, Kruger ja Bolland samassa ketjussa olisi sellaista kädettömyyden sirkusta, että eihän siitä voi kuin syttyä. Monet Mestiksen puolustajatkin pystyisivät parempaan kiekolliseen peliin.

Lähtökohtaisesti kuitenkin tämänhetkisellä kokoonpanolla voi mennä taistelemaan playoff-paikasta.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Twitter laulaa taas, Pantterit eivät kuulemma syty tähän treidiin.

Juu, pitää tosiaan nuo tusinatoimittajat jättää omaan arvoonsa. George Richards taitaa olla se ukko, jonka sanomisiin voi jo pienellä vakavuudella suhtautua.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Juu, pitää tosiaan nuo tusinatoimittajat jättää omaan arvoonsa. George Richards taitaa olla se ukko, jonka sanomisiin voi jo pienellä vakavuudella suhtautua.

Kyllä, GR tietää näistä parhaiten, mutta jos ajatellaan homma näin päin, että en minäkään asuntoa tai autoa ostaessa mene huutamaan kauppiaalle, että toi on niin hyvä, maksan mitä pyydät. Vaan ennemminkin kannattaa vaikuttaa välinpitämättömältä, epäkiinnostuneelta jne. Chicago tässä on epätoivoinen, ei Florida. Ja Tallonin pokka kyllä pitää loppuun asti.
 

Apheu

Jäsen
Mielestäni aivan oikein. Sharpin hommaamisessa ei ole mitään järkeä omaan silmääni. No jos käytännössä puoli-ilmaiseksi saisi, niin ehkäpä, mutta muuten ei. En pidä Sharpia kuitenkaan enää ihan sellaisena tähtikorin pelaajana, joka on se ainut pelaajatyyppi, josta olisin valmis noita nuoria vähän maksamaan. Esimerkkinä Rick Nash, joka on kuitenkin 3 vuotta Sharpia nuorempikin. Hänet ottaisisin kyllä, mutta Sharp ei sytytä oikeastaan yhtään. Itse luottaisisin näihin omiin varauksiin ja Trocheckille / Grimaldille ja kumppaneille sitä paikkaa sieltä, mihin Sharpia oltaisiin istuttamassa. Aihio on nyt hemmetin hyvä, että mitään ei tarvitse välttämättä tehdä, eikä ainakaan maksaa mitään ylihintaa kenestäkään. Sen jonkun "Hossan" hommaaminen tulee kysymykseen parin vuoden päästä, kun aletaan olemaan varteenotettava jopa mestarikandidaatti ja tällöin niitä nuoria, joille ei pelipaikkaa tunnu löytyvän, voi iskeä treidiin mukaan. Sen aika kuitenkin siinä vuoden-parin kuluttua.
 

Baldrick

Jäsen
Kyllä ainakin itse olisin valmis heittämään Trocheckiä ja jotain muuta Sharpia vastaan, mikäli vain Tallon uskoo, että Patrickilla on motivaatio kunnossa. Olisihan tuo kokenut, pisteisiin kykenevä ja kahteen suuntaan pelaava laituri, jolla on varmasti annettavaa Floridalle. Yleensä nuoret nousevat joukkueet tarvitsevat vähän laadukasta kokemusta kuitenkin mukaansa. Vaikka Jagr jo onkin, niin en pistäisi Sharpista ollenkaan pahakseni jos ei Chicago ei yritä vaatia liikaa. Alunperin olin toki sillä kannallaa, että Williams olisi yritetty naarata, mutta tuo meni jo muille maille. En tiedä olenko yksin, mutta itse ottaisin Sharpin vieläkin avosylin vastaan, jotta Florida olisi taas pykälää uskottavampi joukkue. Sharp varmasti auttaisi voittamaan ja nuorille sälleille tekee hyvää kehittyä todennäköisemmin voittavassa joukkueessa.
 
Kyllä mulle Sharp kävisi aivan vallan mainiosti, kunhan vaan hinta on oikea. Soppari ei kuitenkaan ole loputon ja Jagria ei voi laskea tuomaan kokemusta moneksi vuodeksi.

Voisin jopa maksaa enemmän, kuin Soupystä aikanaan, silloinhan taisi tuon ajan tähtipakki cappiongelmaisesta Chicagosta irrota Rusty Oleszilla. Tro + 2 kieppi kävisi mulle loistavasti, kun ei Hawksin palkkaongelmatkaan ole ihan niin pahoja.

Haluan itsekin nuorille pelaajille vastuuta, mutta ei tässä nyt ole varaa mihinkään tankkaukseen lähteä. Top3 on lähtökohtaisesti lukittu ja Pirrin, Trochekin ja Grimaldin paikka ei ole nelosessa. Eli koko kolmikko pitäisi iskeä kakkos-kolmosketjuihin. Ei muuten vakuuttaisi. Ei varsinkaan leveyden suhteen, kun valitettavasti noita loukkaantumisia tulee - myös kärkiukoille.

Kuten sanoin, haluan nuorille pelaajille vastuuta, mutta Pirri on tällä hetkellä puolikkaan kauden tehosniper kohtalaisen kovalla laukausprosentilla (ei vedä koko uraa samalla tasolla, saa ottaa talteen), Trocheck vasta rotaatiopelaajana änäriin tutustunut ja Grimaldi täysin märkäkorva tällä tasolla ja nyt ollaan rakentamassa ensi kauden pudotuspeleihin tähtäävän jengin runkoa noiden ympärille? Kun ei se middle -osasto ole muutenkaan mitään tasaisuuden perikuvia tai vakaita pelaajia.

Joku Edmonton on loistava esimerkki joukkueesta, jossa on tuijotettu liikaa potentiaalia kokonaisvaltaisuuden ohi.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Nyt onneksi Sharp lähti Dallasiin, niin ei tarvinnut ottaa kaveria tänne riippakiveksi. Nyt vaan odotellaan Jonathan Huberdeaulle sopimusta, mieluiten 5-6 vuotta 4,25-5m caphitillä. Katsotaan, mitä Tallon saa leivottua. Nyquistin 4 vuoden sopimus 4,75 caphitillä pitäisi olla hyvä vipuvarsi Tallonille, koska Nyquist on vanhempi pelaaja ja sopimus sisältää (ilmeisesti, en tosin ole aivan varma) 2 UFA-vuotta. Toki peliä rakentavat ensimmäisen ketjun vasemman puolen laitahyökkääjät ovat kohtuu harvinaisia NHL:ssä, mutta lähtökohtaisesti Huberdeau ei, vaikka olikin joukkueensa paras pistemies 10 pisteen erolla seuraavaan, ole vielä tällainen "star-powered winger", joka ansaitsisi näitä huikeita summia, mitä esimerkiksi Jamie Benn tulee seuraavalla sopimuksellaan nostamaan. Ja jos esimerkiksi mietitään joukkueen ydintä ja pitäisi valita tärkeimmät kolme pelaajaa, niin Huberdeau ei valitettavasti kuulu siihen, vaan Ekblad, Sasha ja Bjugs ajavat ohi. Tuossa järjestyksessä. Miehellä on vielä paljon todistettavaa, mutta hänelle kyllä annetaan paljon aikaa todistaa sitä.

Mainittakoon, että yllämainittu GR on tuossa 21 tuntia sitten twiitannut "Hearing out of Edmonton that #FlaPanthers are close to a two-year deal with RFA D Alex Petrovic. Just leaves RFA Jonathan Huberdeau." Eli tosiaan sen jälkeen ainoastaan Huby enää signaamatta.

Voisi vielä kirjoittaa tästä meidän uudesta Lucic/Nash yhdistelmästä, eli Lawson Crousesta. Kyllä, odotukset eivät ole ainakaan liian matalalla.

Lakipoika väänsi NHL Combinessa ihan hyvin, mutta pääsi top 10 joukkoon ainoastaan käsien puristusvoimassa (vasen käsi 72.5kg ja oikea käsi 75.3kg) ja paikaltaan pituushypyssä (2.95m). Ihmettelin, miten ei päässyt muissa voimailulajeissa enempää esille, vaikka on tuollainen sheriffi, mutta ei siitä enempää.

Chris Edwards sanoi miehestä ennen dräftiä: “He’s a big-bodied guy, protects the puck and is solid on his skates. He can see the ice and barrels through everyone. He’s got good hands to go along with that big body.” ja eihän tuollaisia pelaajia meillä hirveästi ole. Jimmy Hayesillä ja Shawn Matthiasilla oli suuret vartalot, mutta he eivät aivan täysin käyttäneet niitä. Eikä kummallakaan ollut myöskään erityisesti mitään pehmeitä käsiä, tosin Matthias laittoi sen naurettavan kauniin maalin Bruinsia vastaan siten, että kiekko juuri ja juuri meni tolpan kautta sisään. Mutta se oli one-time juttu.

Lähtökohtaisesti näkisin itse Crousen oikeastaan Jagrin korvaajana, koska on on suurikokoinen (193/96) tynnyri ja big-bodied power winger with the ability to physically dominate. Olisi hienoa, jos Crouse olisi jo tarpeeksi stud, että pääsisi vielä Jagr-eran aikana pelailemaan Panthersissä, koska jos pystyisi yhdistämään sen voiman Jaromieheltä opittuun kiekonsuojaukseen, niin Huby - Sasha - Crouser -ketju olisi pidättelemätön.

Allekirjoittaneella olisi vielä kaksi toivetta Tallonille. Olisi mukava saada Odya sisään jollain 3v 3-3,5m sopimuksella. Vika vuosi voi olla paskaa, koska silloin pitäisi väärentää Ekbladin (ja Reillyn/Kulikovin) nimi paperiin, mutta eiköhän joku sen aikainen tankkaajajoukkue (Devils?) ota miehen vastaan. Tietenkin vasta sen jälkeen, kun Huberdeau on signattu ja mahdollisesti Savard lähetetty Arizonaan, mutta kumpainenkin kelpaisi. Odya kelpaisi sen takia, koska ensikaudella on hieman tukala tuo 2. parin toinen pakki, koska Kulikov ja Gudbranson ovat siihen pariin tyrkyllä, mutta heitä ei voi samassa parissa peluuttaa.

Campbell - Ekblad
Odya - Kulikov
Mitchell - Gudbranson
Petrovic/Kampfer/Matheson

Tuo olisi pudotuspelijoukkueen pakisto, mikä kestäisi hyvin loukkaantumiset, koska mainitut reservijätkät mielestäni pystyvät pelaamaan ainakin ansiollisesti kolmannessa parissa. Tai ainakin Kampf ja Petro, Miken pitää viellä todistaa itsensä. Tässä pitäisi toisaalta ottaa huomioon se, että juuri Petrovicille haetaan aikaa pakistossa, mutta mielestäni nyt olisi hyvä aika ottaa Odya remmiin, koska oppisi joukkueen pelitavan ja ensi kaudella Mitchell & Campbell eivät todennäköisesti enää tässä joukkueessa (todennäköisesti ei missään) pelaa. Silloin olisi hyvä, kun voisi peluuttaa pakistoa esimerkiksi tyyliin:

Kulikov* - Ekblad
Odya - Petrovic
Matheson - Gudbranson
Kampfer/McCoshen/Brown

*Tässä on se juttu, että tulevalla kaudella näkisin Kulikovin viimeisen mahdollisuuden näyttää oikeat taitonsa. Jos ei ole sitä, mitä haetaan, niin vaihtoon (muiden assettien kanssa) vaan. Maisemanvaihdos todennäköisesti tekee hyvää Kulikoville ja sieltä voidaan samalla ottaa joku kokenut ensimmäisessä parissa pelaamaan kykenevä kaveri muutamaksi vuodeksi, joka sitten siirtyy taka-alalle, jos/kun(?) Matheson kehittyy ykkösparin pakiksi. Tai sitten ei kehity ja ollaan kusessa.

Tietenkin pitää ottaa huomioon, että nuorilla pelaajilla, jotka ovat tässä vaiheessa vielä varsin pienessä roolissa/junnuissa (esim. Matheson 21v, Petrovic 23v, McCoshen 19v, Joshua Brown 20v) yksikin kesä voi merkitä hyvin paljon ja kovalla fyysisellä sekä psyykkisellä (tosin Catsien organisaatiossa tähän psyykkiseen puoleen ei ole erityisesti panostettu (paitsi pukukoppipelaajilla, kuten Jagr, Thornton, Mitchell & MacKenzie)) treenaamisella ja esikuvilta oppimisella he voivat yllättäen nousta suureen rooliin. Tästä voisi esimerkkinä varmaan mainita vaikkapa Mikke Granlundin ja Brandon Pirrin. Lisäksi menetetytkin tapaukset (aikaisempia esimerkkejä mm. Yandle, Callahan, Byfuglien, Letang, Price) kuten meidän joukkueessa Olsen (tai Brickley), voivat yllättäen oppia pelaamaan ja siinäpäs olisikin syvä pakisto, jos Olsenkin osaisi pelata.

Nyt vielä toiseen toiveeseen, minkä voi sinäänsä ottaa ehkä läppänäkin, mutta... Läck kelpaisi. Kyllä, Luongo/Montoya/McKenna on sinäänsä melko syvä maalivahdisto, mutta nämä kaikki ovat ikääntyviä janteroja ja tulevalla kaudella en näkisi 36 vuotiaan Luongon enää pystyvän pelaamaan 61 peliä, etenkin kun miehelle osui tuo loppukauden loukkaantuminen, mistä ei niin hirveän välttämättä enää palauduta tuon ikäisenä 100% kuntoon. Vaikka Montoya oli syksyllä ihan ok, niin vain 20 otteluun osallistuessa 89.2% ja 3.01 GAA ei ole sallittavaa. Onneksi Ellis osasi oikeana hetkenä nousta esiin.

Mutta jos lähetettäisiin tosiaan tuo Montoya + 2016 4th & 2017 7th round pick Carolinaan, niin ehkä vanhuuden höperö Francis voisi suostua ja saataisiin #bromance pystyyn. Läck ainakin nauttisi, kun hänellä on Bobby Loun kuva omassa maskissaankin. Lisäksi Montoyahan pelasi ihan pirun hyvän kauden tuossa toissakautena (28 peliä, 92% & 2.30 GAA), kun oli Jets-fanien mukaan huomattavasti Pavelecia parempi (siihen ei tosin silloin paljon vaadittu), joten kyllähän miehellä nyt ainakin se on meriittinä. Carolinan kannalta ei treidi tosin välttämättä silti kuullosta erityisen vakuuttavalta, mutta itselleni (ja Läckille) ainakin kelpaisi oivasti. Luongo-OppipoikaLäck-McKenna. Mestaruuskolmikko. Tähän se kuuluisa silmää vinkkaava hymiö.

Jaahas. Jälleen paljon tekstiä. Toivottavasti siinä oli jotain tolkkuakin.
 
Viimeksi muokattu:

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Mainittakoon, että yllämainittu GR on tuossa 21 tuntia sitten twiitannut "Hearing out of Edmonton that #FlaPanthers are close to a two-year deal with RFA D Alex Petrovic. Just leaves RFA Jonathan Huberdeau." Eli tosiaan sen jälkeen ainoastaan Huby enää signaamatta.

Olin väärässä, tänään lähti monelle kaverille sopimukset, eikä kukaan niistä ollut Huby.

Heitän tähän alle sopimukset, vuosimäärän, sopimustyypin ja Tallonin kommentit:
Alex Petrovic 2v 1-way? “We are very pleased to have re-signed Alex,” said Tallon. “Alex is a strong, physical defenseman who possesses great size and strength. He took great strides last season, logging valuable minutes for the Panthers. He was one of the Rampage’s top players and was named an American Hockey League All-Star. He is another building block for our team’s future.”

Quinton Howden & John MacFarland 1v 2-way “We are very pleased to have re-signed Quinton and John,” said Tallon. “Both Quinton and John are Panthers’ draft picks who will continue to grow and develop within our organization.”

Lawson Crouse 3v ETC “We are very pleased to have signed Lawson to an entry-level contract,” said Tallon. “Lawson is a strong, skilled and physically mature forward with good hands, who will provide us with a prominent forechecking presence each night. He was one of our best players in development camp and we are confident he can make an immediate impact on our roster, playing on one of our top lines."
“Lawson’s intense work ethic and his hockey sense became clearly evident at our prospects camp,”
said Florida Panthers Head Coach Gerard Gallant. “His strength, size and high compete level allow him to contribute offensively and make plays at both ends of the ice. He will be given every opportunity to earn a top six forward position on our roster during training camp.”

Noniin, eli näitä kommentteja voisi analysoida hieman. Petrovicille ilmeisesti luvassa koko kausi vastuuta joukkueessa. Howdenille taas yllättäen ei. Kyllä, meni viime kausi loukkaantumisien takia plörinäksi, mutta ajattelin silti, että saa kokeilla ylhäällä. MacFarlandin itse olen tähän asti nähnyt pelkkänä syvyytenä ja sitä hän on minulle yhä. Sitten itse suurimpaan yllätykseen, eli kommenttiin Crousesta: "...we are confident he can make an immediate impact on our roster, playing on one of our top lines.”

Perskula, saatiin yksi rosteripelaaja lisää. Rupeappas siinä sitten Gallanttina miettimään hyökkäysketjuja, kun vasemmalla laidalla on top sixiin tyrkyllä Huby, Pirri, JJ ja #worms. Todennäköisesti myös MacK tai Bolland pelaa vasemmalla nelosessa, eli syvyyttä on kyllä nyt sillä laidalla. Itse, jos saisin Gallantin pestin, niin kuivana kakkoseen -meiningillä räpläisin ketjut muotoon:

Huberdeau - Barkov - Jagr
Jokinen - Bjugstad - Smith
Pirri - Trocheck - Crouse
Bolland - MacKenzie - Grimaldi

perkele, kun nyt sitten Grimaldille on vaikeaa löytää peliaikaa, jos Smith ja Crouse syövät sen. Harvemmin ärsyttää, että on näin paljon syvyyttä. Noh, saadaan ainakin kunnon kilpailua pelipaikoista, se on varma. Ainoa varma ketju on Barkovin ketju ja sekin muuttuu epävarmaksi, jos eivät onnistukaan samalla lailla dominoimaan, kuin viimeiset 20 peliä viime kaudelta.
 
Vaikka 99% seuran faneista toivoo sitä, en usko Bollandin aloittavan nelosessa, vaan tutulla paikallaan kolmosen keskellä. Ihan vaan sen takia, että äijässä on kiinni paljon rahaa, eikä ole kyllä lähelläkään laituria. Vaikka olen itsekin pelkästään haukkunut ukkoa, onhan kyseessä kuitenkin potentiaalinsa tasolla pelatessaan loistava kolmossentteri. Silti edelleen liian kallis.

Keskivertotasollaankin pelatessa pitää viisikkonsa balanssissa ja olisi hyvä vaihtoehto nuorempien rinnalle. Itse en ikinä löisi kasaan kolmen märkäkorvan ketjua (esim. Pirri-Tro-Crouse, joilla yhteensä alle 100 peliä The Shown puolella). Ongelmaksi muodostuu vain peliä tekevien pelaajien puute. Huby ja Barkov ovat heittämällä tuota profiilia, Jagr ja JJ parhaimmillaan myös tekee peliä ja mitäs sitten? Loput on enemmän tai vähemmän muille osa-alueille suuntautuvia tai toistaiseksi rotaatioroolissa olleita (Tro). Sinänsä ymmärrän halun pitää Trocheck jengissä ja nimenomaan keskellä, mutta ei se ihan ongelmatonta ole, kun ei laitureina ole omaan makuun riittävästi rutiinia. Tässä päästään siihen taas, että mua kyllä kyrsii Sharpin meno Dallasiin. Kokenut, loistava kahden suunnan pelaaja, joka pystyy pisteiden tekoon ja suureen rooliin. Juuri sitä, mitä Catsit kaipaa. Koska Sharp meni ohi, mentäköön näillä sitten. Sniff.

Enemmän olen kuitenkin miettinyt tuota puolustusta. Sinällään nykyinen kuusikko on ok, mutta jos jättää Ekbladin pois vaikka loukkaantumisen vuoksi, niin pitäisi ottaa muiden massiivinen loikka eteenpäin kohti suuria saappaita. Varsinkin jos Soupy jatkaa laskusuhdannettaan. Kannattaako jättää ensi kesäksi pakkihankinta vai reagoida jo nyt? Vai jossain tässä välissä. Mitään takuunimeä ei ole tarjolla, mutta syvyyspelaajakin kävisi. Jos ei muuta, niin kiekkoja syövä kääpiökokoinen teräsmies takaisin Montrealista. No, ei nyt ehkä sentään, vaikka kyseessä on yksi omista suurimmista suosikeista.

Ei käy katseeksi Tallonia. Kello tikittää, omistajat haluavat menestystä, mutta samaan aikaan pitäisi rakentaa menestystä kestävälle pohjalle. Olisi varmaan kiva saada kenkää ja katsella taas, kun jengi nousee korkeuksiin samalla rungolla.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Noniin, uusi Cats-jannu ois liittymässä mukaan, mutta vahingossa heitti viestinsä väärään ketjuun.

Jännä nähdä miten Floridan tuleva siisoni tulee sujumaan. Monet franchisen nuorista prospecteista ovat jo aika hyvin adjustoituneet "the show'n" kaukaloihin, eikä heille tule yllätyksenä se, miten paljon mental toughnessia pitkä siisoni NHL-hockeya vaatii. Vähän awkardina pitäisin sitä, jos Cats ei vähintäänkin bättlää regular seasonin loppuun asti tosissaan postseason paikasta. Draftaamisessä on mielestäni viime vuosina succeedattu aika hyvin, mitään high risk low reward hakuja ei god bless ole nähty, eikä tuota tän vuoden first roundin pickiäkään voida minään desperaattina reachinä pitää. Itse presuumaisin että muutaman vuoden päästä Cats tulee olemaan establishoitunut contender ihan year in, year out. Ei olisi mikään surprise, vaikka championship banneriä nostettaisiin vielä tällä decadellä kohti arenan kattoa South Floridassa, enkä nyt puhu Boltsista.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Vaikka 99% seuran faneista toivoo sitä, en usko Bollandin aloittavan nelosessa, vaan tutulla paikallaan kolmosen keskellä. Ihan vaan sen takia, että äijässä on kiinni paljon rahaa, eikä ole kyllä lähelläkään laituria. Vaikka olen itsekin pelkästään haukkunut ukkoa, onhan kyseessä kuitenkin potentiaalinsa tasolla pelatessaan loistava kolmossentteri. Silti edelleen liian kallis.

Shane O'Donnelin teksti Dave Bollandista tiivistää loistavasti omatkin ajatukset pituudeltaan luettavaan kirjoitukseen. Kun rakennetaan parasta mahdollista kokoonpanoa, on Bollandin paikka puolustavan kentällisen keskushyökkääjänä. Onko tämä kentällinen numeroltaan kolmonen vai nelonen, on sitten ihan semantiikkaa. Koska Derek MacKenzie on ehkäpä joukkueen parhaita puolustavia hyökkääjiä, on perusteltua olettaa tällaisen puolustavan kentällisen rakentuvan MacKenzien ja Bollandin ympärille. Saatat toki olla oikeassa siinä suhteessa, että Bolland tulee saamaan dollariensa arvoiset peliminuutit, mutta toivottavasti tämä tapahtuu vastustajan parhaita pelaajia vastaan puolustaen ja alivoimaa tappaen eikä hyökkäävien nuorien laiturien yskivänä dynamona.

Vincent Trocheckin tilanne tosiaan on juuri tuo minkä @punasydän nostit esille. Kaiken oman ja palstaveljien spekulaation jälkeen joukkueeseen jääneen nuorukaisen olisi nyt näytettävä kyntensä ja osoitettava pystyvänsä johtamaan joukkueen syvyyden kannalta tärkeää hyökkäysketjua. Ikävä kuoppa keskikaistalle syntyy, jos Vinny ei tässä onnistu. Edelleen antaisin Trocheckille tukea Jokisen Jussin muodossa ja iskisin Pirrin Bjugstadin ja Smithin kanssa, mutta nämä nyt on näitä mieltymyksiä. Jossain törmäsin statistiikkaan, joka esitti Reilly Smithin jopa yllättävän vahvasti pelintekijänä ja tällöin mahdollisuus Pirri-Bjugs-Smith -koostumuksen toimimiseen olisi jopa houkuttelevan suuri.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Olen kyllä täysin samoilla linjoilla, kuin Stark tuossa ylempänä. Puolustavassa ketjussa MacKenzie ottaa aloitukset ja pelaa vasemmalla laidalla, Bolland keskellä. Toivottavasti Dave vaan oppii eroon näistä aivopieruista, koska niitä oli tylsä viime kaudella katsoa. Bollandin luulisi olevan kuitenkin pleijareissa, jos ja kun sinne päästään, erittäin tärkeä pelaaja, jos pystyy syömään tärkeitä minuutteja ja heittämään muutaman ratkaisevan häkin.

Miettisin tässä muuten ensi kauden ylivoimaa, eli mitenköhän se menee. Todennäköisestihän olisi viisainta pitää Huby - Barky - Jagr -ketju kasassa ylivoimallakin, mutta heittääkö siihen sitten pakistoon ketä kaveria ja entäs se kakkosylivoima? Viimekaudella kakkosylivoima ei oikein missään vaiheessa odotuksien mukaan toiminut. En osoittele sormia, mutta Bolland. Bollandista se johtui. Olisiko tulevalla kaudella sitten esimerkiksi muodossa:

Bjugstad - Smith - Pirri
Jokinen - Campbell

Bjugstad raapii aloitukset ja on vasemmalla puolella laukojana ja välillä käy vähän maalilla tuuppimassa porukkaa, Smith on yleinen pelinrakentaja ja tarkkailee missä kaverit liikkuu ja minne kannattaisi syöttää. Lisäksi etenkin Smith (kauden 2013-14 maalien perusteella) olisi hyvä jätkä heittämässä noita paluukiekkoja reppuun, eli senkään paikan ei luulisi olevan miehelle ongelma. Pirri on melko puhtaasti laukojana ja odottaa syöttöä viivasta tai maalin takaa (parhaiten ne onetimerit mielestäni lähtevät, kun syöttö tulee siniviivan keskeltä, mutta siltä sektorilta ei saa kyllä hyviä tiimejä (eli ei Hurricanesia) vastaan laitettua syöttöjä, toivotaan, että oppii uusia temppuja kesällä). Campbell ja JJ ovat myös pelinrakentajia, mutta Jokisella ei ole niin lerppu kuti, kuin Soupyllä.

Meillähän on nyt myös näitä nuoria ja kokemattomia kavereita, joista tarvittaessa ainakin Crouse sopisi taistelemaan maalinedustalle ja Grimaldi liikuttelemaan kiekkoa ja laukomaan. Saa nähdä minkälaista se peli ensi kaudella on, mutta toivon tosiaan, että Bolland-JJ -tutkaparia ei ylivoimalla nähdä. Voittolaukauskilpailussa tosin Bolland voi mielestäni useinkin esiintyä, siinä mies oli viime kaudella yllättävän hyvä. Ainakin tämä maali Canadiensia vastaan vl-kilpailussa lämmittää yhä sydäntä.

edit: linkin aikakoodi vai mikälie onkaan muutettu
 

Largo

Jäsen
Bjugstad - Smith - Pirri
Jokinen - Campbell

Bjugstad raapii aloitukset ja on vasemmalla puolella laukojana ja välillä käy vähän maalilla tuuppimassa porukkaa, Smith on yleinen pelinrakentaja ja tarkkailee missä kaverit liikkuu ja minne kannattaisi syöttää. Lisäksi etenkin Smith (kauden 2013-14 maalien perusteella) olisi hyvä jätkä heittämässä noita paluukiekkoja reppuun, eli senkään paikan ei luulisi olevan miehelle ongelma. Pirri on melko puhtaasti laukojana ja odottaa syöttöä viivasta tai maalin takaa (parhaiten ne onetimerit mielestäni lähtevät, kun syöttö tulee siniviivan keskeltä, mutta siltä sektorilta ei saa kyllä hyviä tiimejä (eli ei Hurricanesia) vastaan laitettua syöttöjä, toivotaan, että oppii uusia temppuja kesällä). Campbell ja JJ ovat myös pelinrakentajia, mutta Jokisella ei ole niin lerppu kuti, kuin Soupyllä.

Tai Smith viivalla. Pelasi kuitenkin Bruinsissa ylivoimalla viivaa, ainakin mitä itse Bruinsin pelejä joskus satuin katsomaan. Valistuneemmat saa oikaista.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Uransa ensimmäisen yksisuuntaisen sopimuksen tuossa viikko sitten saanut Alex Petrovic kommentoi vähän kesäfiiliksiään. Artikkelin voi lukea tästä. Yksi juttu kuitenkin osui silmään ja aika lujaa. Mieheltä kysyttiin, että mitäs odotuksia olisi seuraavalle kaudelle ja kaveri vastasi: "Come in and be a dominant defender. Not change a whole lot from what I did last season, I’m better when I just keep it simple and keep it consistent."

Eipä siinä muuten mitään, mutta kaveri oli viime kaudella joukkueen tokaksi paras kuutospakki, eli en ihan dominanttina näkisi pelaamista, jos siinä ei mitään muuttaisi. Noh, yksi kesä voi 23 vuotiaallakin kaverilla merkata aika paljon, joten toivoillaan, että mies pelailee hyvin ensikaudella. Olisi mukavaa, jos Petrovic pystyisi pelaamaan esimerkiksi juuri 2. parissa Kulikovin kanssa, mutta se tällä hetkellä kuulostaa varsin itsetuhoiselta ratkaisulta. Noh, en sano, että Kuli-Gudbranson on pakkiparina aivan paska, mutta ei se aivan paskaa hirveän paljoa parempi ole. Tuntuu jotenkin, että tuo molemmista huonoimmat puolet esiin.

Tulevaisuudessa olisi hyvä, jos esimerkiksi McCoshen kehittyisi kunnon shutdown-puolustajaksi, niin saataisiin yksi kunnon shutdown-pari puolustukseen. Sellainenhan on myös Mitchell-Gudbranson, mutta Willie tuskin enää tämänhetkisen sopimuksensa jälkeen enää pelaa kovinkaan voittavaa lätkää, ainakaan liigassa nimeltä NHL. Viime kaudellakin näkyi kyllä väsymystä vanhassa miehessä, mutta oli kyllä ehdottomasti koko 4,25 miljoonan arvoinen. Petrovickin tuossa hehkuttaa, että kaveri on kokenut voittaja ja ilmeisesti oli myös Ekbladille todella tärkeä roolimalli ja hyvä isäntä, kun majoitti vaimonsa kanssa nuoren Ekin koko kauden ajaksi.

Tai Smith viivalla. Pelasi kuitenkin Bruinsissa ylivoimalla viivaa, ainakin mitä itse Bruinsin pelejä joskus satuin katsomaan. Valistuneemmat saa oikaista.

En oikaise, vaan mietin, että jospa Reilly Ekbladin viereen ykkösylivoimalle? Noh, turha näitä nyt vielä miettiä. Mutta organisaatioon kyllä ehdottomasti tarvittaisiin Kevin Dineenin kaltainen valmentaja, joka pitää ylivoiman ilmeen kunnossa.

Eihän silloin pleijareissa keväällä 11-12 ne yv-maalit edes mitään kovin kauniita tai minkään kuvion avulla tehtyjä, mutta esim. kolmannessa pelissä laitettiin runkosarjan parasta alivoimajoukkuetta New Jerseytä vastaan kiekkoa reppuun ylivoimalla 60% teholla, mikä on huikea prosentti määrä. Yhteensä seitsemässä pelissä ylivoimamaaleja tuli 10 kappaletta. Vertailun kohteeksi, viime kauden runkosarjassa tuli 82 ottelussa paukuteltua 22 ylivoimamaalia. Jos maaleja olisi syntynyt samaa tahtia, kuin 11-12 keväällä, olisi tullut tehtyä 117 maalia, mikä olisi todennäköisesti riittänyt play-off paikkaan. Tämä ei tietenkään ole mitenkään mahdollista, mutta otin tämän vaan esille viitatakseni siihen, että kyllä Dineen teki jotain oikein ja joku hänen kaltainen valmentaja kelpaisi paremmin kuin kernaasti (hieno sana) tuonne valmennustiimiin.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Näköjään Sashan kesä ei menekkään aivan odotetulla tavalla, kun joutuu hakemaan vauhtia Mestiksestä.
Eli kaveri siis kävi KeuPa HT:n kanssa harjoittelemassa.

Samoin molarikoutsi Robb Tallas veti tuossa molarien kehittymisleiriä skideille, McCoshen hillottelee suurella roolillaan Boston Collagessa sekä Worms päätti jo etukäteen olevansa tärkeä pelaaja 2016 junnukisoissa.

Hirveästi ei ole asiaa joukkueesta enää, koska tällä rungolla ollaan lähdössä kauteen, joten olisipa jo lokakuu!
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Jaahas, itseltä jäi huomaamatta tässä hektisten työvuorojen vuoksi eräs haikea uutinen. Yksi kovimmista aidoista panttereista lopettaa (ainakin toistaiseksi) roolinsa lähetyksessä pelianalyytikkona. Kyseessä on siis Bill Lindsay, mies joka oikeasti vuotaa pantterinpunaista. Seuraavaksi miehen lopettamiseen liittyvät twiitit yhteen koottuna:

Bill Lindsay kirjoitti:
To all ...my time with the Panthers has come to the end for now. It's been an incredible journey. One I will always cherish. Panthers fans I love you all and am truly blessed to have such incredible support. The Panthers will always be my imbedded in my heart and soul and am thankful for the opportunities that have been given to me. Such an amazing ride. I will always bleed Panther Red. On to my next chapter. But you will always be with me right next y my heart. Thank you. #godbless #gopanthers.

Pakko sanoa, että Billy oli kyllä niin ilmiselvä todellisen elämän versio Good Guy Greg meemistä. Lisäksi täytyy kiittää siitä syntymävuotenani tehdystä maalista Bruinsia vastaan ja yleisestä positiivisesta asenteesta. Harvemmin kaveri on hymyilemättä.

Kaverin tilalle pelianalyytikoksi tulee radiosta Randy Moller, joka on todella hyvä play-by-play -selostaja ja itse näkisin oikeastaan fiksuimpana sen, että kaveri ajettaisiin juuri siihen PBP-rooliin ja vähennetään Steve Goldsteinin roolia pelkäksi kommentaattoriksi ja lähetystä sitten vetäisi nuori Drew Goldfarb ja vanha höperö Denis Potvin. Se vaan, että ilmeisesti Potvin vaatii roolia, missä hänen äänensä kuullaan ja se on hieman harmillista, koska ainakaan viime kaudella (eli hänen "comeback-kaudellaan") mies ei oikein mitään järkevää selittänyt. Oikeastaan puhtaasti Potvinin takia Lindsay lähti nyt joukkueesta, Denis ei ymmärrettävästi pitänyt Billystä, koska Lindsay tuli juuri korvaamaan häntä kaudelle 09-10, jolloin Catsin omistajat eivät halunneet maksaa Potvinin palveluksista niin kovaa palkkaa ja ottivat nuoren Lindsayn tilalle.

Noh, tulipas selitettyä paljon tästä HHoF:n valitusta kaverista eikä itse Lindsaystä. Uskoisin muidenkin olevan hieman samoilla linjoilla, koska Billy on tosipantteri ja voitti Panthersille sen historian ensimmäisen play-off sarjan, kun taas Potvin vietti uransa Islesissä ja Senatorsissa pelaamatta peliäkään Panthersissä.

Jos Potvin saataisiin potkittua ulos, niin itse ottaisin tilalle (jos Lindsaytä ei saa ottaa) villin kortin, jonka julisteen juuri tilasin jenkeistä - John Vanbiesbrouckin. Noh, eipä siitä sen enempää.
 

Flusher

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Panthers
Harmi, että Lindsay väistyy pois. Oli kyllä henkeen ja vereen Panthers-mies. Mieluummin olisi tämä horisijalegenda Potvin saanut lähteä, ja Lindsay takaisin esim. kommentaattoriksi, kuten toissa kaudella. Hyvä että ainakin Goldstein säilyi.

Asiasta toiseen, onko Hubyn neuvotteluista kuulunut mitään uutta? Bjugstadin kaltainen sopimus olisi loistava, mutta luulen Huberdeaun vaativan enemmän liksaa.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Täältäkin propsit Bill Lindsaylle. Jotenkin homma vain toimi vaivattoman hyvin Goldsteinin kanssa ja lähetyksiä on ollut nautinto katsella. Moller tosiaan on ihan asiallinen paikkaaja. Lindsaylle onnea uusiin koitoksiin.

Asiasta toiseen, onko Hubyn neuvotteluista kuulunut mitään uutta? Bjugstadin kaltainen sopimus olisi loistava, mutta luulen Huberdeaun vaativan enemmän liksaa.

Erikoisesti on nyt jostain syystä aika jäissä nuo Huberdeaun sopimusneuvottelut. Siitä alkaa olla jo pitkä aika, kun Tallon sanoi sopimuksen syntymisen olevan kiinni joistain pikkuseikoista. Ilmeisesti nämä seikat olivat kuitenkin sen verran merkittäviä, että kumpikaan osapuoli ei ole ollut valmis tulemaan vastaan. Moni samaan koriin putoava nuori pelaaja on saanut aika kovia sopimuksia ja Huberdeau loppujen lopuksi paransi peliään viime kaudella huomattavasti ja nousujohteisesti.

NHL.com teki Panttereista perinteisen 30in30-jutun ja sielläkin nousi esiin Huberdeaun nimi ehkäpä jopa käänteentekevänä pelaajana. Eivät usko pudotuspelipaikkaan mokomat.
 

Apheu

Jäsen
NHL.com teki Panttereista perinteisen 30in30-jutun ja sielläkin nousi esiin Huberdeaun nimi ehkäpä jopa käänteentekevänä pelaajana. Eivät usko pudotuspelipaikkaan mokomat.

Barkov saa kyllä kovin vähän huomiota tuolla Amerikan puolella. Hän oli kuitenkin viime kaudella 18-19 vuotias ja oli melkeimpä ~20+25 pisteiden tahdissa (71 gp, 16+20). Barkov on nyt saanut ensimmäisen kunnon kesäharjoittelun alle, enkä todellakaan yllättyisi, jos vetäisi jonkun 25+40=65 pinnaa puolustuspelin ollessa yhä timanttista ensi kaudella.

Itse povaan kyllä Panttereille playoffpaikkaa. Floridan hyökkäyskalusto on parempi, mitä yleisesti luullaan. Syvä, nuori ja erittäin monipuolinen. Pakkikalustossakin on Ekblad ja se on ylipäätään ihan varteenotettava, sekä maalivahtina eliittinä Luongo. Joukkueessa on myös erittäin kova kilpailu pelipaikoista, jotka ajavat pelaajia eteenpäin. Ensikaudelle lähtökohtaisesti selkeästi edellä Panthersin divarissa on Lightning. Myös Canadiens on edellä. Sen jälkeen Detroit, Ottawa ja Florida on tasaisen oloinen rypäs. Boston tulee olemaan helisemässä tuolla pakkikalustolla joukkueen heikentyessä muutenkin. Buffalo ja Toronto eivät ole vielä tarpeeksi kovia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös