Tappara kaudella 2015–2016

  • 265 048
  • 796

Rantsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers, KalPa
Aamulehti: Mäntylä ei jatka Tapparassa - SM-LIIGA - 27.05.2015 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

Sieltä tuli se odotettu uutinen. Olen ihan tyytyväinen tähän päätökseen. Eipä tarvitse enää jatkossa joka kesä vehdata tuleeko Tuukka vai ei, vaan nyt voidaan keskittyä ihan muihin pelaajiin. Tervetuloa joskus takaisin lyhyemmällä sopimuksella ja kun kokonaisen kauden pelaaminen Tapparassa kiinnostaa taas.

No nythän tässä kävi juuri niinkuin ajattelinkin. Mäntylä söi pussista vain hyvät karkit. Teki pitkän sopimuksen, käytti ulkomaanvuodet ja piti samalla Tappara-sopimusta "vakuutuksena" (loukkaantuminen, täyspaskakausi, jne.) jotta voi tulla takaisin Tapparaan hyvällä sopimuksella, jos ei peli kuljekaan.
Nyt käytti kaikki ulkomaan vuodet, mutta ei halunnut jäädä vielä Tampereelle, joten purki sopimuksen.

En tykkää.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jatketaan nyt hieman tätä Mäntylä-keskustelua.

En näe tilanteessa ollenkaan sellaista ongelmaa kuin jotkut. Tappara maksoi Mäntylälle vain silloin, kun hän pelasi joukkueessa. Silloin kun hän ei pelannut, hän ei myöskään aiheuttanut kuluja.

En usko Tapparan johto on joutunut edes arvuuttelemaan Mäntylän pelaamista joka kesä. Sen on ollut fanien hommaa. Mäntylän lähtöhaluista on varmasti keskusteltu julkisuudelta piilossa avoimesti, ja joukkue on voitu rakentaa ilman ongelmia. Yhdessä vaiheessahan Mäntylä pelasi jopa ilmaiseksi, koska joukkue oli täynnä. Tällöin Tappara jopa voitti tilanteessa.

Myönnän, että Tappara ei saanut "jättipottia". Jättipotilla tarkoitan sitä, että Mäntylä olisi pelannut vuodesta toiseen Tapparassa vain 200K€/vuosi -sopimuksella, vaikka on MM-kisatasoinen pelaaja. (Uskon, että 200K€/vuosi on halpa hinta tuoreelle pätevälle MM-kisapelaajalle, jos sopimus jouduttaisiin tekemään kauden jälkeen.) Kaikki kuitenkin tiesivät, että mitä paremmin Mäntylä pelaa, sitä todennäköisempää on, että hän ei vietä kaikkia vuosia Tapparassa, joten siksi tämä "jättipottiskenaario oli käytännössä mahdoton yhtälö.

Yhteenvetona: Tappara sai mistä maksoi (ja vähän enemmän), eikä joutunut maksamaan silloin kun ei mitään saanut. Ihan tyydyttävä diili - varsinkin jos ottaa huomioon, että ilman tällaista maksisopimusta hän olisi todennäköisesti pelannut ainakin muutaman kauden Jokereissa, HIFK:ssa tai Kärpissä...
 

Kukko

Jäsen
Toi Mäntylän sopimus ei ollut joukkueen kannalta millään tavalla hyvä diili. Vain pelkästään pelaajan itsensä. Näissä pitkissä sopimuksissa on aina isot riskit joukkueen kannalta (tapaus Puistola jne). Rahallisesti riskit eivät nyt toteutuneet, mutta ei saatu myöskään merkittävää hyötyä pelillisellä panoksella (hinta/laatisuhde). Tappara siis toimi hyvänä vakuutuksena Tuukalla, jos jotakin odottamatonta sattuisi. Toivottavasti toimistolla ei enää ikinä jatkossa tehdä näin mottipäisiä sopimuksia, vaan viimein opittaisiin vanhasta.
 

Veri

Jäsen
Kirjoittelin joutessani arvion Tapparan pelaajista tulevaa kautta silmällä pitäen. Ei tässä mitää ihmeellistä ole, mutta laitan silti. Puolustajiin laitoin top4 merkinnän nimen perään varmoihin luottopelaajiin ja hyökkääjiin top6 merkinnän.

Maalivahdit

Tomi Karhunen

Ekaa kertaa koittaa iha selvänä ykkösmolarina, niin siitä kyllä kysymysmerkki ilmaan. Tasaisuutta ei löytyny tarpeeks edes pudotuspeleissä, vaikka mestaruuden voittikin. Turha silti tuomita vielä, voiha nuo kysymysmerkit muuttua plussiks, mutta ennakkoon iso heikennys Metsolaan verrattuna.

Dominik Hrachovina

Rahkeet ei riittäne ykköseks, mutta ei sitä ikinä tiiä. Toivottavasti kehittyy kesällä edelleen, vähänhän Domikilta odotettii enne viime kautta, mutta yllätti silti olemalla erittäin hyvä Lekissä. Tiedä sitte onko tarkotus jatkaa LeKin puolella suurimmalta osalta ja aukoa luukkua Tapparassa puoliks vielä tulossa olevan molarin kanssa.



Puolustus

Teemu Aalto Top4

Lämärillään edelleen tärkeä YV:lle ja muutenkin taitoa siihen hommaan. Pysyy vieläkin iha riittävän hyvin mukana myös puolustus hommissa.

Pekka Saravo Top4

Erittäin hyvä yleispakki edelleen, kunhan ei odoteta kuuta taivaalta. Keskittyy enemmä perus pelaamiseen kun mitä jokunen vuosi sitten vielä, jollon osallistu enemmän tukemaan hyökkäyksiä. Minusta löytäny sopivan roolin ittelleen joukkueesta.

Aleksander Bonsaksen Top4

Saman tyylinen ku Saravokin, mutta vähän fyysisempi. Menee jo tulevalla kaudella edellekkin Saravosta peluutuksessa, jos osun oikeaan arviossani.

Aleksi Elorinne Top4

Pelas hyvän kevään ja sen takia odotukset korkeella, mutta toivottavasti ihmisillä kuitenki malttia toiveissa vielä. Pelas myös rohkeampaa kiekollista peliä ja teki usein hyviä nousuja. Otti vakipaikan ja minimissään odotan Aleksin sen tontin pitävän, mutta uskon ottavan isompaa roolia tulevalla kaudella. Iso ja hyvä liike vielä, niin potentiaalia olla kyllä erinomainen liigapelaaja.

Markus Kankaanperä

Kanki on edelleen se kovin pelaaja Tapparassa ja se ilkeys maalin edessä alivoimalla on se isoin syy miksi on joukkueessa. Hyvä roolimalli Atte Mäkiselle, joka toivottavasti perii Kankaanperän roolin parin vuoden kuluessa isona ja ilkeenä luutana.Luottopelaaja toki Kankikin, mutta jäi nyt vitoseks ja ilman top4 merkkiä, mun listalla.

Atte Mäkinen

Atte menetti paikan edustuksessa Elorinteelle viime kaudella ja ihan oikeitetusti. Yks iso ongelma oli se että pelas aina Kankaanperän parina, ja se pari on todella ennalta-arvattava kiekollisessa pelissä. 99,9% kerroista pakki-pakki syöttö ja sit lähimmälle hyökkääjälle. Jalalla ei kumpikaan kyenny tuomaan kiekkoa. Atte pelas kuulemma vahvan kevään, mutta en sitä huomannu kun katoin muutaman LeKin ottalun keväällä. Atte vasta 20 niin kehitystä tapahtunu varmasti.

Nick Plastino

En oo nähny koskaan, mutta hankittu kiekolliseen rooliin ja iso tontti kyllä tarjolla. Jos ei pärjää niin tiedossa isoja ongelmia Tapparalle, kun sitten on enää ainoastaan Aalto pätevä YV-pakki. Saa nähä.

Pasi Puistola

En viitti kritisoida kun voi olla loukkaantumisia taustalla, enkä tiedä onko missä kunnossa nyt. Oletan ettei ole saamassa peliaikaa.

Jere Rouhiainen

Pelas lähinnä A-junnuissa, joten en osaa arvioda sen kummemmin. Yllätys jos pääsee pelaamaan säännöllisesti, mutta taas kerran todettava, että nuori pelaaja nii kehitystä voi tulla nopeeta yhdessäki kesässä jos on tullakseen.



Hyökkäys

Kristian Kuusela Top6

Kuuselan tietää kaikki ja nyt kun katos nii paljo tehoja Tapparasta kerralla, niin Kuuselan rooli todella tärkeä. Vastaa pelattavan isoa osaa Tapparan tehoista ennakkoarvailuna.

Stephen Dixon Top6

Ässien aikaisista parhaista tehoista saattaa olla turha haaveilla mutta uskon että kykenee pelaan ykkössentterinä myös tehojen puolesta olematta pettymys. Kahden suunnan pelissä erittäin hyvä ettei hyöty oo vaan pisteiden muodossa muutenkaan.

Jukka Peltola Top6

Toivottavasti ottaa isomman roolin tehojenki puolesta, mutta varma suorittaja ja varma pelaaja kahteen ekaan kenttään. Oman pään peli jo liigan eliittiä, samoin alivoimalla.

Janu Lajunen Top6

Tuli varmaan hakemaan kiekollisesti isoa roolia ja sitä varmaa Janille lupailtukkin. En nää mitää syytä miks ei kohtuudella onnistuiskin. Isoa hyötyä myös hänestä vaikka tehot jäiski lopulta pettymykseks. Ahkera ja hyvät mitatki niin pitisin hyvin pienenä vaarana mitää floppaamisia.

Jan-Mikael Järvinen Top6

Pelinrankentajan hommissa Tapparan paras. Roolia tarjolla taas paljon. Kokonaisvaltaisesti hyöty kuitenki vähäinen muuten kun virtuoosimaisuus kiekon jakamisessa, joten tehoja tultava.

Henrik Haapala Top6

Haapalan uskon ottavan paikan kahesta kärkiketjusta viimein tällä kaudella ja selvää piste-ennätystä odotellaan. Toivottavasti saa olla kerranki terveenä. Saman kokonen ku Järvinen, mutta kuitenki enemmän työtä tekevää ajokoiramaisuutta Henkalla, joten erinomainen muissakin kuin hyökkäävissä rooleissa jos ei natsaa.

Arttu Ilomäki

Onkoha ollu Tapolalla edes halua saadaa Arttu joukkueeseen, vai tuliko sitten vaan koska sopimus oli jo tehtynä sillon kun Arttu KalPaan meni? Tapola kaavaillu haastattelujen perusteella vähä nopeutta Tapparan pelaamiseen ja hyökkäyksiin lähtöihin, mut Arttu taas on sellanen todella taitava juonikas pelaaja, mut ei erikoinen liike. Juuri sopivan tyylinen Pekka Virran Kalpan pelitapaan, mutta sopiiko sit Tapolan ja Tapparan.

Jos ei kykene tekeen pisteitä niin sit on muita ominaisuuksiltaan parempiaki pelaajia tarjolla. Arttu semmonen pelaaja joka murhais taidoillaan Mestiksessä, mutta riittääkö fysikka ja nopeus Liigaan tulosyksikköön. Nään tässä mukana riskin että Arttu ei saa tarpeeks isoa roolia itselleen ja pienempiin rooleihin löytyy sit parempia pelaajia.

Jere Karjalainen

Sai vastuuta hyvin läpi kauden, vaikka moni kritisoikin. Paransi minusta kauden loppussa ja playoffeissa. Todella ja hyvä pelaaja kolmos/nelos ketjuihin, nopea ja hyvä karvaamaan. Saa paikkoja itsellee nopeutensa ansiosta myös ja jos joskus osuuki niistä nii aina parempi. Paljon samaa ku Haapalassa, koko ja nopeus, mutta Haapalalla isompi potentiaali pisteitten tekoon.

Elmeri Kaksonen

Moni odotti ettei saa jatkosopimusta mutta sai sittenkin. Kohtuullinen yleispelaaja joka on välillä saanu runsaastikki näyttpaikkoja. Kuitenki kelpo alivoimapelaaja ja myös Eme on sellanen aktiivinen hyvällä liikkellä oleva pelaaja joka sopii neloseen tai kolmoseen.

Otto Rauhala

Otto pelas alkukaudesta paljon nelosessa kunnes sitten putos pois ja LeKiin. Hoiti kuitenki minusta ruutunsa iha hyvin kun ottaa huomioon vielä että oli A-junnu ikäinen. Näin pari kertaa Lekin pelejä ihan kauden lopussa ja minusta todella energisesti pelas. Uskon että Otto on valmis ottaan nelosen sentterin tontin itelleen jo ens kaudella.

Patrik Laine

Myös Laine sai joitain pelejä liigassa vaikka minuutteja tuliki tosi vähän. Patrik ei ollu kyllä missää tapauksessa valmis liigaan vielä, mutta peleissä näky kyllä ennakkoluulottomuus ja halu ratkaista matseja ja ottaa vastuuta jo nyt. Pyrki laukoon usein ja 1vs1 tilanteissa koitti myös välillä mennä ohi vastustajista eikä pelkästää heittää kiekon päätyyn. Laine erottu joukosta positiivisesti jo tuollon noilta ominaisuuksiltaan, mutta tosiaa muuten ei vielä valmis liigaan ollukkaan.

U18 kisoissahan Laine mätti tehoja ja matsit mitä katoin nii edelleen tuo ratkaisu halukkuus silmiinpistävää ja tolla tasolla se myös onnistu erinnomaisesti tuloksellisesti. Jos kehitys on edelleen riittävää niin voi pärjätä liigassa jo nyt, mutta ei tässä kiire ole. Toivottavasti Laine saa paikan yrittää ja jos ei onnistu nii vuosi mestiksessä ja sit ens vuonna liiga haltuun.

Miikka Heikkilä

Ne pelit mitä Heikkilä pelas nii ei saanu paljoa vastuuta, mutta ei sitä ansainnukkaan. Tuli kesken kauden nii ei varmasti ollu pelisysteemitkää iha hallussa. Kun saa treenata Tapparan mukana nii voi parantaan paljonkin, niin enpä nää syytä antaa kauheesti painoarvoa noille muutamalle pelille jotka Tapparassa pelas viimekaudella. Tapolalle ilmeisen tuttu pelaaja menneisyydestä, joten varmaan saa iha reilun paikan näyttää mihin kykenee. Kookas voimahyökkääjä kelpais kyllä lisänä tonne.

Manu Honkanen

Manu tuli Tepsin A-junnuista ja kaiken järjen mukaan tullu taisteleen paikasta jo nyt joukkueessa, vai miksi lähti Turusta? Kertoohan seki jotain että on maajoukkueessa mukana. Kolmos ja neloskenttien paikoista taistelijoita on kyllä paljon. Profiililtaan ymmärtääkseni siihen rooliin pelaaja.

Otto Mäkinen

17v Otto varmaan mukana kesän ja pelaa junnupelejä ens kauden ja ehkä mestistä välillä. Edustuksessachl ja treenipelejä varmaan saa.

Anton Levtchi 19, Jonatan Tanus 20 ja Tomi Tuomisto 25 tryoutilla.

En oo juuri yhtään nähny näitten pelaavan, mutta suurimmaks osaks varmaa mukana vaan kesän ja harjoituspelit. Tomi tuomisto tuli jo viimekaudella joten varmaan lähimpänä pelipaikkaa kyttäämässä nelosen keskelle ja mies vanhempikin kun Anton ja Jonatan. Tanus pelas Lekissä suurimman osan kaudesta ja Levtchi A-junioreissa. Tuomisto Mestistä
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
aukoa luukkua Tapparassa puoliks vielä tulossa olevan molarin kanssa.

Nyt meni vähän ohi. MIksi Tapparan pitäisi hommata vielä kolmas maalivahti? Eikös se riitä että tarvittaessa nostetaan A:sta joku availemaan luukkua?
 

Veri

Jäsen
Nyt meni vähän ohi. MIksi Tapparan pitäisi hommata vielä kolmas maalivahti? Eikös se riitä että tarvittaessa nostetaan A:sta joku availemaan luukkua?
En sanonu että pitäis hommata, mutta pidän mahdollisena että joku tulee vielä, jos tarkotus on että Tappara lainaa molareitaan jatkuvasti Lekiin. En ole perehtyny siihe millasia maalivahteja on tällä hetkellä A:ssa tarjolla, mutta kyllä sen pitää olla sen tasonen, että uskaltaa kentälle pistää jos tarve vaatii.

Viime kaudella oli Metsola, Aaro Peltonen ja Hrachovina. En yllättyis jos joku tulee vielä joka on tasoltaan riittävä pelaamaan Mestistä puoliks Hrachovinan kanssa. Maalivahtien peluutuskin voi olla paljon tasaisempi ja varsinkin jos Karhunen ei pelaa riittävän hyvin.

Ehkä noita Lekin kuvioita avataan tarkemmin vielä enne kauden alkua.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole perehtyny siihe millasia maalivahteja on tällä hetkellä A:ssa tarjolla, mutta kyllä sen pitää olla sen tasonen, että uskaltaa kentälle pistää jos tarve vaatii.
Siellä on ainakin 1996 -syntynyt slovakilainen Pajpach (varattu 2014 draftissa Coloradoon 6. kierroksella.)
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noita Veri-veljen arvioita on kyllä mukava lukea.

Moni unohtaa, että Dixon pelasi varsin hyvin viime keväänä ennen kuin loukkaantui. Eiköhän hän pysty ottamaan suuren roolin joukkueesta, kun on kunnossa. Samoin Haapalalta, Lajuselta ja Ilomäeltä odotetaan merkittävää roolia myös pisteiden valossa. Jokaisella on potentiaalia ainakin 30 pisteen kauteen, jos kaikki natsaa. Peltola ei kyllä lähtökohtaisesti ole top 6 -hyökkääjä, vaan kolmosen työmyyrä. Saravo ei toivottavasti ole top 4 -pakki, jos/kun Plastino onnistuu.
 

Kukko

Jäsen
1-2 maalintekijä tyyppiä tuohon joukkueeseen vielä kaivataan. Toivottavasti tulee vielä ennen kauden alkua joku jolta noita häkkejä sopii odottaa. Jormakka ja Palolan potentiaalia ei varmasti pystytä korvaaman. Puolustus kohtalisen hyvin kasassa. Runkosarja Metsolaa on kait mahdoton korvata, mutta Karhulle pitää antaa mahdollisuus. Tosin finaali tappioden jälkeen joitain uusia tuulia toivookin nähtävän. Laine, Ilomäki, Haapala, Rauhala ja Karjalainen. Tuolta täytyy uusia ratkaisijoita löytyä, muuten olemme pulassa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rebuild on käynnissä, jos Liigassa voi edes pitkällä tähtäimellä mitään rakentaa. Tapola on edelleen koutsina kokematon, ja nyt mies punnitaan oikein kunnolla kun maaliruiskut ja koko joukkueen puolustuspelin kivijalka Metsola siirtyivät KHL:ään. Viime kauden hapuiluun ei oikein olisi syyskaudella varaa, vaan nyt tarvittaisiin terävä alku ja positiivinen kierre tiivistahtiseen sarjaan. Joukkueessa on edelleen potentiaalia, vaikka se ilmiselvästi onkin heikentynyt viime kautiseen nähden. Hyökkäys on tällä hetkellä tasaista harmaata massaa, ja olikin vaikea rakentaa ketjuja jo ykkösestä alkaen kun varmoja pistenikkareita on oikeastaan vain Kuusela. Kuusela on myös ykkösprioriteetilla kun mietitään kenelle pelaajille pitää alkaa hahmotella jatkosopimusta jo varhaisessa vaiheessa kaudelle 16-17 ja siitä eteenpäin.

1.ketju 25 Haapala - 24 Lajunen - 71 Kuusela
2.ketju 81 Peltola - 17 Dixon - 29 Laine
3.ketju 27 Kaksonen - 44 Järvinen - 19 Karjalainen
4.ketju 91 Tuomisto - 22 Ilomäki - 51 Heikkilä
5.ketju 11 Tanus - 42 Rauhala - 13 Levtchi
6.ketju 52 Mäkinen - 15 Honkanen

Puolustus on vahva, jos vanhoilla parroilla ei ala kaikilla yhtä aikaa ikä painaa. Saravo-Aalto-pari pitäisi kuitenkin kevään perusteella erottaa, siksi olen laittanut Kankaanperän ykköspariin. Kanki syöttää paremmin kuin Saravo ja on ainakin aiemmin pystynyt rauhoittamaan myös Aallon pelaamista omalla alueella. Bonsaksen ja Elorinne pelasivat huikeat pleijarit, ja jos tasaisuus löytyy myös runkosarjasuorittamiseen niin ovat ehdottomasti puolustuksen TOP 4 -pelaajia. Plastino jos tuo jotain 2-yv:lle niin hyvä, mutta liikoja ei varmaan kannata odottaa. Puistolalta odotan edelleen ihmettä eli paluuta huipulle, mutta lähtökohtaisesti mies ei mahdu tulevan kauden puolustukseen.

1.pari 12 Kankaanperä - 38 Aalto
2.pari 47 Bonsaksen - 23 Elorinne
3.pari 6 Saravo - 18 Plastino
4.pari 21 Puistola - 24 Mäkinen
5.pari 5 Rouhiainen

Maalivahtiosastolla tilanne on selvä. Karhunen pelaa niin paljon kuin pystyy ja saa kuulla koko kauden vertailuja Metsolaan. Kukaan ei usko että hän voisi paikata Metson yksi yhteen, mutta ei joukkue muutenkaan ole samalla tasolla kuin 13-14 ja 14-15 kausilla. Erittäin epäkiitollisessa paikassa Karhunen on, mutta itselläni on luottoa häneen. Kokemusta kovista paikoista on ainakin kertynyt kahtena viime keväänä.

1.mv 33 Karhunen
2.mv 1 Hrachovina
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole kyllä ihan yhtä pessimistinen kuin toveri @Corkscrew. Jos Savinaisen (95%:n varmaksi väitetty) siirto toteutuu, saataisiin aika mukavat ketjut aikaiseksi:

Savinainen - Dixon - Kuusela
Järvinen - Lajunen - Laine
Peltola - Ilomäki - Haapala
Kaksonen - Rauhala - Karjalainen

Elorinne - Aalto
Kankaanperä - Plastino
Saravo - Bonsaksen
(Mäkinen)

Karhunen
(Hrachovina)

Ykkösketju olisi tuossa muodossa kenties Liigan paras, olettaen että Dixon pelaa yhtä hyvin kuin viime kaudella ennen loukkaantumistaan ja Savinainen on toipunut Venäjä-krapulastaan. Kakkosketjussa olisi peliätekevä Järvinen toisessa laidassa ja Laineelle annettaisiin reilu näyttöpaikka toisessa. Lajunen olisi ketjun varmistava lenkki, joka myös iskisi karoja sisään tarvittaessa. Kolmosen toiseen laitaan on jo nakutettu Peltolan nimi, pelintekijän paikalla on Ilomäki ja toiseen laitaan isketään Haapala, joka nappaa Laineen paikan, jos ei Patulla vielä vauhti riitä. Kärkiketjuihin on tyrkyllä myös Tomi "ensimmäisellä Liiga-kaudella 30 pistettä" Tuomisto, joka saattaa olla kauden suurimpia yllättäjiä. Nelosketju ei paljon arvailuja vaadi, vaan tulee olemaan tuossa muodossa, ellei sitten Manu Honkanen nappaa pelipaikkaa jo nyt.

Puolustuksessa Elorinne voi pelata sen 26min per ilta ja konkareista Saravo putoaa varmasti kolmospariin. Sama kohtalo saattaa odottaa myös Aaltoa ja Kankaanperää. Plastinon on oltava lähtökohtaisesti top 4 -puolustaja, sillä ei häntä muuten tänne kannataisi raahata. Pelipaikkaa kärkkyy myös Mäkinen, joka voi aivan hyvin syrjäyttää jonkun veteraaneista. Puistola on kyllä luku sinänsä, vieläkö annetaan yksi näyttöpaikka? Ja onko Pasilla oikeasti sellaista vammaa taustalla, mistä ei ole haluttu tiedottaa.

Maalivahdeista Karhunen tosiaan pelaa niin paljon kuin jaksaa ja Hrachovina saa CHL mukaan luettuna sen 5-10 peliä. Kolmas maalivahti tuohon varmaan vielä sainataan, tuskin mitään nimimiestä kuitenkaan.

Toiveajattelua tämä on siihen saakka, kunnes Savinaisen nimi oikeasti julkistetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Ihmeellisen paljon porukalla riittää luottoa siihen, että Laine olisi jo nyt valmis kärkiketjun pelaaja liigassa. Melkeinpä sanoisin, että se olisi pieni ihme, jos Laine siihen pystyisi. Veikkaan, että saa syksyllä mahdollisuuden ja jatkaa pääosan lopusta kaudesta LeKissä, Toki toivon, että olen väärässä ja Laineesta olisi jo nyt kantamaan isoa vastuuta.

Lisäksi, jos nyt olen yhtään perillä joukkueesta kantautuneista tiedoista, niin Järvinen tai Ilomäki pelaa laidassa. Kumpikaa ei todellakaan ole nelosketjun kavereita, joten herroista otetaan paras hyöty irti hyökkäävässä roolissa. Ja ainakin yksi kärkiketjujen laitahyökkääjä tulee lisää ennen kauden alkua. Viime torstaisen tiedon mukaan neuvotteluja on käyty kolmen eri hyökkääjän kanssa.

Pitää myös muistaa, että, jos ja kun Haapala saa vihdoin täyden treenikesän alle niin moni tulee hämmästymään. Pisteitä yli 30 ja liigan kovin työmäärä. Haapala on taatusti käsittämättömän arvokas pelaaja tälle joukkueelle.

Moni on muuten arvostellut Tapparan puolustusta. No onhan se vanha, mutta kokeneet pakit ovat kovimmissa paikoissa todella arvokkaita. Tuon pakiston runko on vienyt Tapparan kahtena keväänä maalin päähän mestaruudesta. Ei sillä saralla ole mitään hätää, varsinkaan kun Elorinne on ensi kaudella liigan puolustajien viiden parhaan joukossa. Ainoa pelko on, että Elorinne on jo nyt herättänyt suurta mielenkiintoa itänaapurissa. Jos kehitys jatkuu, herra ei välttämättä pelaa kautta loppuun Tampereella.

Joka tapauksessa Tappara on pomminvarmasti kuuden sakissa, kun runkosarja päättyy. Todennäköisesti pleijarit aloitetaan kotiedulla.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ehkä tuonut asiaa tarpeeksi selkeästi esiin, mutta itse odotan Laineelta suunnilleen samanlaista suoritusta kuin Barkovilta hänen ensimmäisellä Liiga-kaudellaan. Eli noin 20-30 peliä edustuksessa ja 10-15 pistettä. Dominoiva pelaaja hän on vasta 16-17 tai 17-18 kaudella.

Haapala pystyy varmasti 30 pisteeseen ja Järvisen sijoitinkin laitaan ihan jo kehnon aloitustaidon sekä puolustuspelaamisen vuoksi. Pakisto on tosiaan Liigan top 4 -tasoa.
 
Viimeksi muokattu:

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihmeellisen paljon porukalla riittää luottoa siihen, että Laine olisi jo nyt valmis kärkiketjun pelaaja liigassa. Melkeinpä sanoisin, että se olisi pieni ihme, jos Laine siihen pystyisi..

Laine on ollut ainakin Turussa Hannu Rautalan kesätreeneissä. TS:ssä oli kuva jossa kiersi rataa Ristolaisen ja Rantasen kanssa joten ei ole laakereillaan levännyt vaikka liigajoukkueet ovatkin näin heinäkuussa kesälomalla. Jos ja kun ko. treenitkin uppoavat Patrikiin niin perinteiseisti Hannun treenissä junnut menevät eteenpäin ja voimataso nousee. Siitä ei ole tosin tietoa kuinka kauan Patrik noissa treeneissä on mukana.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Laine on ollut ainakin Turussa Hannu Rautalan kesätreeneissä. TS:ssä oli kuva jossa kiersi rataa Ristolaisen ja Rantasen kanssa joten ei ole laakereillaan levännyt vaikka liigajoukkueet ovatkin näin heinäkuussa kesälomalla. Jos ja kun ko. treenitkin uppoavat Patrikiin niin perinteiseisti Hannun treenissä junnut menevät eteenpäin ja voimataso nousee. Siitä ei ole tosin tietoa kuinka kauan Patrik noissa treeneissä on mukana.

Hienoa, että Laine keskittyy treenaamaan kovaa nyt kesällä. Voima ja (luistelu)nopeus ovat juuri niitä osa-alueita, joissa hänellä on eniten tehtävää. Nuori pelaaja voi edetä yhdessä kesässä huimastikin.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Jännä että Tapparan selkein heikentyminen on kolmos ja nelosketjussa. Kaks ekaa ketjua on aika pirun kovia tällä hetkellä mutta varsinkin nelosketju tarvitsisi nopeasti vahvistusta.

Toivotaan nyt että toi Savinainen saapuisi tänne.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Millä perusteella "kaks ekaa ketjua on aika pirun kovia", kun lähteneissä ovat Palola ja Jormakka, eikä korvaajia ole hankittu? Edelleenkin Kuusela on ainoa pomminvarma tehomies tässä hyökkäyskalustossa, loppujen pelaajien päälle joudutaan kaikille jonkinlainen kysymysmerkki asettamaan ennen kuin pelaajat todistavat iskukykynsä sarjan alettua.

Järvistä sijoitellaan laituriksi, vaikka pelit laidassa ovat olleet Tapparassa todella vähissä. Ilomäki varsinkin on enemmän sentterityyppi, ja molemmilla on tapana pitää kiekkoa paljon omassa lavassa. Toki molemmat varmasti pystyvät laidassa pelaamaan, mutta mitään varmaa suoritumisesta ei voida sanoa.

Elorinteenkin pitää todistaa vielä osaamisensa ja tasaisuutensa runkosarjassa. Playoffeissa oli todellinen soturi ja top 4 -pakki, mutta kyllä aika kovia johtopäätöksiä vedellään kun KHL-peikkoakin jo otetaan esille. Ja kiekollista peliä saa parantaa vielä roimasti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Millä perusteella "kaks ekaa ketjua on aika pirun kovia", kun lähteneissä ovat Palola ja Jormakka, eikä korvaajia ole hankittu? Edelleenkin Kuusela on ainoa pomminvarma tehomies tässä hyökkäyskalustossa, loppujen pelaajien päälle joudutaan kaikille jonkinlainen kysymysmerkki asettamaan ennen kuin pelaajat todistavat iskukykynsä sarjan alettua.

Eipä tuossa kaukana olla, jos Savinainen on tulossa. Edellisellä liigakaudellaan 20 maalia 46 ottelussa vastasi 26 maalin vauhtia. Palolan lukemissa (27 ja 29 edelliskausilla). Lajunen taasen pystynee noihin Jormakan numeroihin, ollut kova tasonnostaja sitten vielä kevään peleissä. Sitten vielä vähän sisäistä kasvua esim. Haapalan suunnalta.

Dixonin kohdalla en yllättyisi, jos näemme jälleen kerran sen ihmeen, että loukkaantumisista kärsinyt pelaaja laitetaan Tapparassa kuntoon ja mies näkee sen myötä uuden kevään.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Millä perusteella "kaks ekaa ketjua on aika pirun kovia", kun lähteneissä ovat Palola ja Jormakka, eikä korvaajia ole hankittu?
Myötäilen Henkkaa. Viime kaudella todellisia huippulaitureita olivat vain Palola ja Kuusela. Jormakan peli näytti hyvältä, mutta tehot olivat vaatimattomia. Erkinjuntti pelasi myös alle odotusten. Käytännössä Haapala ohitti peluutuksessa Juntin keväällä.

Neljästä kärkilaiturista siis kaksi jatkaa. Haapalalta voidaan ilman mitään värilasejakin odottaa parannusta. Sentteriosasto on jopa vahvistunut, ja jos joku heistä pelaa laidassa, niin tason pudotusta viime kauden Jormakkaan tai Junttiin ei merkittävästi tapahdu (Järvinen teki 34 pistettä, Ilomäkikin 21).

(Toki minäkin olisi mielelläni pitänyt Jormakan, koska uskon, että hän on lähellä todellista läpimurtoa huipulle - mutta viime kaudella se ei vielä tapahtunut.)

Sanoisin siis, että kolme kärkilaituria neljästä on jo nyt hyvällä tasolla ilman mitään vahvistuksiakin. Jos Savinainen (tai vastaava) tulee, jos Laine kehittyy, ja jos joku mestispelaajista kehittyy, ollaan jo viime kauden tasolla - tai parhaimmillaan edellä.

En kehtaa kirjoittaa tätä tuonne yleiseen voimasuhdeketjuun, koska siellä tällainen kehitysspekulaatio saisi varmasti kritiikkiä. Myönnän itsekin, että kehitysodotuksiin liittyy aina riski - kehityskelpoisista pelaajista aina joku jää odotuksista. Tapparalla - tai oikeastaan millään liigajoukkueella - ei ole taloudellisia resursseja pitää jokaista onnistujaa joukkueessa, eikä myöskään korvata heitä odotusarvoltaan saman tasoisilla pelaajilla. Ainoa mahdollisuus on nojata siihen, että edes jotkut pystyvät nostamaan tasoaan seuraavalle kaudelle. Tästä näkökulmasta Tapparalla on hyvin "pullat uunissa". Toteutuuko se jo tulevalla kaudella, vai joudutaanko odottomaan kauemmin? Se jää nähtäväksi...
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jormakka oli keväällä loistava ja miehellä oli silmissä sellainen palo että nyt se mestaruus otetaan. Huikea tasonnosto runkosarjasta ja kovan pelimiehen merkki, tärkeämpi playoffeissa kuin esim. Palola jolta ei keväällä nähty muuta kuin muutama hyvä laukaus.

Haapalalta toki voidaan odottaa tasonnostoa ja 1-2-ketjun ratkaisijan suorituksia, mutta silti hyökkäyksen kokonaistilanne on arvoituksellinen varmasti vielä kaikille valmennus- ja seurajohtoa myöten. Toki jo yksi Savinainen tekisi ihmeitä tuolle osa-alueelle (fysiikkaa, pisteitä, taistelutahtoa, kaikkea), joten katsotaan rauhassa. Ylempänä olevan kirjoitukseni naputtelin sen hetkisillä tiedoilla, mutta tottahan vahvistuksia pitää tulla jo ennen kauden alkua jos kilpailukykyinen joukkue halutaan koota muuallakin kuin Leinosen kommenteissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jonkin verran on tullut Tapparaa seurattua, joten ihmettelen yleistä aliarviointia joukkueen kokoonpanon osalta. Palola, Jormakka, Erkinjuntti, Green, Tömmernes ja Metsola ovat poistuneet, mutta:
- sentteristöön rekrytoitu Lajunen on MM-kultamitalisti ja SHL-mestari - ja edelleen kehityskäyrällään menossa ylöspäin
- Haapala on jo ajettu sisään liigaan ja tämä on osoittanut olevansa valmis kärkiketjujen laituriksi
- Dixon pelasi (mielestäni) odotettua heikommin viime kaudella, mutta odotusarvot ovat plusmerkkiset eli tämän voi odottaa parantavan tulosta myös pisteiden valossa
- pakisto on hidasjalkainen, mutta kuitenkin erittäin kokenut. Jos Plastino floppaa, hankitaan satavarmasti uusi pelaaja tilalle. Aalto ja Saravo ovat uransa ehtoopuolella, mutta Mäkinen ja Elorinne ovat astumassa isompiin saappaisiin,
- Laine ja Rauhala ovat oletettavasti pykälää tai paria valmiimpia liigatasolle
- Metsolan korvaava Karhunen on kaksinkertainen liigan kultamitaliveskari
- Ilomäki on myös edelleen kehittyvä nuori pelaaja, jonka voi odottaa parantavan pistekeskiarvoaan
- valmentaja Tapola on maksanut oppirahansa ja tämän "oppositio" on pääosin päätynyt muualle

Kun tuohon kokoonpanoon on kuitenkin tulossa vielä laituri tai pari, saa Tappara edelleen jalkeille liigan Top 4 - kokoonpanon.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Turha näistä on kesällä stressata. Tapparan sentteri- ja pakkiosastot ovat jo nyt erinomaiset. Viikonlopun jälkeen muutkin osastot ovat astetta paremmat. Kuten Tapparan facebook-sivukin jo vihjailee, oikein hyviä uutisia luvassa.

Hopeeta pukkaa myös ensi kaudella.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tää Savinainen oli kyllä hyvä poiminta. Kaveri on liigan tähti kyllä mikäli ei jotain erikoista tapahdu. Rosoisuus on tietenkin plussaa myös. Nemo vs Savinainen väännöt oli huikeita sillon yhtenä keväänä.

Rosteri on kyllä hyvä juu. Jostain syystä Haapalaan mulla ei oo NIIN suuri luotto kuin useimmilla. Toivottavasti olen väärässä ja miehestä on kasvanut entistä parempi.

Sensijaan Elorantaa hehkutan niin hyväksi että siinä on meidän ykköspakki ensikaudella. Oli miten oli, mukava ryhmä ja jos pakka on tiivis, on kausi oleva upea!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös