NHL Entry Draft 2015

  • 315 095
  • 863

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Minun oma top kymppi

1. Mikko Rantanen
2. Roope Hintz
3. Veini Vehviläinen
4. Julius Nättinen
5. Joni Tuulola
6. Aleksi Saarela
7. Vili Saarijärvi
8. Veeti Vainio
9. Sebastian Aho
10. Jonne Tammela

En ylläty, jos Aho varataan aiemmin kuin jollain jämävarauksella, koska ikäisekseen hän on eittämättä kovatasoinen kiekkoilija, joka tullee tekemään ainakin Euroopassa kovan uran. Mutta en yllättyisi myöskään siitä, että hän ei saisi varausta ollenkaan. Hänen koollaan ja pelityylillään yhdistettynä selvän erikoisominaisuuden puutteeseen on ainakin minun vaikea povata hänelle pitkää ja loistokasta uraa Pohjois-Amerikan kaukaloissa.
Itse en Joni Tuulolaa rankkaisi missään nimessä noin korkealle. Kyseessä kuitenkin yli-ikäinen prospekti, jolla takana ilmeisesti loukkaantumisten täyteinen kausi. Voisin melkein lyödä vetoa, että ainakin Aho, Saarela ja todennäköisesti Tammelakin varataan ennen Tuulolaa. Vili Saarijärven lopullista varauskierrosta on vaikea ennustaa. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon painoarvoa skoutit hyvin menneille U18-kisoille laittavat. Kauden aikana annetut näytöt Green Bayn USHL-joukkueessa yksinään tuskin riittäisivät NHL-varaukseen.

Samaa mieltä Sebastian Ahosta. Todennäköisesti tulee tekemään pitkän ja menestyksekkään kiekkouran, mutta mitä todennäköisemmin Euroopan puolella. Euroopan tasolla hänestä voi tulla jopa ykkös-kakkosketjun johtava pelaaja, mutta on vaikea nähdä, että hänen tasonsa riittäisi samanlaiseen rooliin NHL:ssä. Eikä hän mikään puolustavan roolin pelaajakaan ole, koska ei ole millään tapaa fyysinen pelaaja. Toki Donskoin ja Kemppaisen esimerkit näyttävät, että pelaajat voivat ottaa isoja kehitysaskeleita vanhemmallakin iällä, joten turha tässä on mitään liian suuria julistuksia lähteä tekemään 17-vuotiaan pelaajan tulevaisuudesta.

Jämäkierroksilla voidaan tosiaan nähdä hieman yllättäviäkin suomalaisvarauksia. Näkisin, että juuri Sopasen ja Mikkolan tapaisia pelaajia kannattaisi varata noilla kierroksilla. Heillä on kuitenkin fyysisiä avuja, joita NHL-joukkueet pelaajilta toivovat. Pelin muita osa-alueita voidaan kehittää myöhemmässä vaiheessa, mutta kokoa ei voi opettaa. Pienikokoisia, kiekollisia pelaajia sen sijaan on tarjolla paljon enemmän ja heitä voidaan hankkia myöhemminkin esim. vapaina agentteina.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Buttonin mokki kärjen osalta oli siis:

1. EDM McDavid
2. BUF Eichel
3. ARI Strome
4. TOR Marner
5. CAR Hanifin
6. NJ Crouse
7. PHI Rantanen
8. CBJ Provorov
9. SJ Zacha
10. COL Werenski
Voiko Toronto ottaa Marnerin ennen Hanifinia? Kai se on mahdollista, mutta itse ainakin varaisin ennemmin Hanifinin. Eikös häntä pidetä erittäin "safe pickina" siinä mielessä, että hänestä tulee kehittyämään hyvin todennäköisesti ykkösparin all round puolustaja, joka tulee pelaamaan isoja minuutteja illasta toiseen. Mitä Marnerista voidaan realistisesti odottaa? Matt Duchenen tyylistä hyvää kakkossentteriä? Toki hänestä voi kehittyä myös uusi Pat Kane, mutta pitäisin tuota melko epätodennäköisenä. Marnerilla voi olla kovempi katto potentiaalin suhteen, mutta myös isompi riski flopata. Lisäksi pienikokoisella pelaajalla myös loukkaantumisriski on suurempi, vaikka toki poikkeuksiakin on. Esimerkiksi edellämainittu Kane pystyy todella hyvin välttämään sellaiset tilanteet, joissa on vaarana tulla kunnolla kolatuksi. Omasta mielestäni Hanifinin tyyliset pelaajat ovat niitä, joiden varaan NHL-joukkue rakennetaan. Marner taas on enemmän sellainen "luksuspelaaja" jollaisen mielellään omaan joukkueeseen ottaa, mutta hän ei kuitenkaan ole tukipilari, jonka varaan joukkue rakennetaan.

Lawson Crouse on yksi tämän draftin mielenkiintoisimmista pelaajista. Pelaaja, joka voisi jo nyt pelata NHL:ssä, mutta mikä hänen roolinsa lopulta tulee olemaan? Kakkosketjun voimahyökkääjä, joka tekee hyvänä vuotena 30 maalia, mutta kausikeskiarvo on lähempänä 15-20 maalia? Onko tuollaisen pelaajan varaaminen 6.pickillä perusteltua? Toisaalta Crouse auttaa joukkuettaan monella muullakin tavalla kuin pelkillä maaleilla. Mielestäni Crousen varaaminen 5-10 vuoroilla on perusteltua, mutta jos hänet varataan top 4 vuorolla, voidaan puhua reachista. Oli Crousen lopullinen varausnumero mitä tahansa, niin tulen joka tapauksessa seuraamaan hänen uransa kehitystä mielenkiinnolla.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Lawson Crouse on yksi tämän draftin mielenkiintoisimmista pelaajista. Pelaaja, joka voisi jo nyt pelata NHL:ssä, mutta mikä hänen roolinsa lopulta tulee olemaan? Kakkosketjun voimahyökkääjä, joka tekee hyvänä vuotena 30 maalia, mutta kausikeskiarvo on lähempänä 15-20 maalia? Onko tuollaisen pelaajan varaaminen 6.pickillä perusteltua? Toisaalta Crouse auttaa joukkuettaan monella muullakin tavalla kuin pelkillä maaleilla.

Crouse ei hyökkäyspäähän ole mikään älytön talentti, mutta on ikäisekseen todella kokonaisvaltainen pelaaja, minkä takia varmaankin varausnumero on noinkin korkea. Muistuttaa mielestäni hyvin paljon Carolinan Jordan Staalia. Veikkaan, että tulee tekemään melko samanlaisen uran.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Voiko Toronto ottaa Marnerin ennen Hanifinia? Kai se on mahdollista, mutta itse ainakin varaisin ennemmin Hanifinin. Eikös häntä pidetä erittäin "safe pickina" siinä mielessä, että hänestä tulee kehittyämään hyvin todennäköisesti ykkösparin all round puolustaja, joka tulee pelaamaan isoja minuutteja illasta toiseen. Mitä Marnerista voidaan realistisesti odottaa? Matt Duchenen tyylistä hyvää kakkossentteriä? Toki hänestä voi kehittyä myös uusi Pat Kane, mutta pitäisin tuota melko epätodennäköisenä. Marnerilla voi olla kovempi katto potentiaalin suhteen, mutta myös isompi riski flopata. Lisäksi pienikokoisella pelaajalla myös loukkaantumisriski on suurempi, vaikka toki poikkeuksiakin on.
Olen joskus aiemminkin Marneria verrannut Sam Gagneriin tilastojen valossa. Marner (180cm/74kg/R) vrt. Gagneriin (180cm/91kg/R). Tehot varausvuonna Marnerilla 63, 44+82=126, Gagnerilla 53, 35+83=118. Molemmat edustivat London Knightsia. Gagnerin ketjukavereina pelasi Sergei Kostitsyn ja Patrick Kane, Marnerin ketjukavereina Max Domi ja Christian Dvorak, jotka lisäksi vuoden Marneria vanhempia. Kane oli Gagnerin kanssa samanikäinen, Sergei tietysti sitten vanhempi. Omasta mielestä Marnerilla on mahdollisuudet kehittyä todelliseksi pistenikkariksi ja ehkä oikeasti Kanen tasoiseksi pelaajaksi. Toisaalta riskinä on sitten uusi samgagner, onhan noilla ihmeen paljon yhtäläisiä piirteitä. Gagnerin kohdalla mielestäni yksi virhe saattoi olla se, että pelasi heti seuraavan kauden änärissä (joka toisaalta on edelleen kaverin uran tehokkain kausi, 49p, lockout-kauden ppg parempi).

Toivotaan, että Marnerista tulee uusi huippupelaaja. Ei pidä liikaa tilastoja tuijotella ja aika paljon myös kiinni pääkopasta.

Saa muuten nähdä, mikä on Pavel Zachan kohtalo kiekkoilijana tulevaisuudessa. Vanhemmat kuitenkin päättivät jo ennen pojan syntymää, että sieltä tulee seuraava ammattilaisurheilijastara. Taitoa ja potentiaalia on hurjasti, riittääkö se kiinnostus sitten oikeasti.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Voiko Toronto ottaa Marnerin ennen Hanifinia?
Valitettavasti en löytänyt sitä videoklippiä missä Button perusteli valintaansa TSN sivuilta. Mutta muistaakseni Button perusteli tota valintaansa yhdistelmällä Marner on seuraava Patrick Kane, Torontolla on Rielly ja taisi mainita Marner on Ontariosta kotoisin.

Eikös häntä pidetä erittäin "safe pickina" siinä mielessä, että hänestä tulee kehittyämään hyvin todennäköisesti ykkösparin all round puolustaja, joka tulee pelaamaan isoja minuutteja illasta toiseen.
Seth Jonesin piti aikoinaan mennä ekana, mutta tipahti sitten lopulta neloseksi. Jos toi Hanifin tipahtaa vitoseksi niin samat kaksi pykälää sekin putois.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onko muuten jotain syytä miksi Zeta varattiin vasta vikalla kierroksella? Oliko hän ollut loukkaantunut vai motivaatiossa ongelmia? Miten noin taitava ja älykäs pelaaja on lennellyt tutkan alapuolella?

Ei tuota Allsvenskania silloin moni varmaan scouttaillut. Myöskään junnuturnauksissa Zetterberg ei esittänyt ihmeitä. Kehittyi sitten valtavat harppaukset juuri varauksensa jälkeen 18-20 vuotiaana.

Varaus muuten tapahtui 7.kierroksella, muttei ollut draftin viimeinen. Tuolloin draftattiin 9 kierrosta.


***

Onkos tää Dylan Strome nyt niin pomminvarma tuonne Arizonaan? Minun mielestäni sinne sopii Marnerkin ihan yhtä hyvin. Vaikea noiden äijien välille on vetää eroa.
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Valitettavasti en löytänyt sitä videoklippiä missä Button perusteli valintaansa TSN sivuilta. Mutta muistaakseni Button perusteli tota valintaansa yhdistelmällä Marner on seuraava Patrick Kane, Torontolla on Rielly ja taisi mainita Marner on Ontariosta kotoisin.

Valitettavasti jos Toronto näillä perusteluilla Marnerin ottaa, niin voivat olla pohjilla aika pitkään. Ensinnäkin; Marner voi olla samantyylinen pelaaja kuin Kane, mutta ei silti samaa tasoa. Marner on lähtökohtaisesti jotain Teräväisen ja Kanen välimaastoa, mutta enemmän lähempänä Teräväistä mielestäni (huipullaan). Sitten seuraavaan perusteluun voisi sanoa, että Torontollahan on jo Nylander (joka on Marnerin tyylinen pieni taitava pelaaja). Riellyn ja Hanifinin erot taas ovat mielestäni suuremmat, Riellyn ollessa yandlemainen kiekon kuljettamiseen, syöttämiseen ja yv-pelaamiseen erikoistunut mies, kun taas Hanifin on enemmän Duncan Keithin tapainen joka paikan höylä. Toisella on Norrisia, toisella ei. Hanifin on siksi mielestäni Riellyä astetta kovempi pakkiprospekti. Ja jos kotipaikkakunnan mukaan valitaan, niin ei hyvä heilu.

Ei nyt mikään superyllätys olisi, jos Hanifin tippuisi Carolinalle, mutta kyllä sanon siinä vaiheessa, että parin vuoden päästä Carolina ei treidaisi Hanifinia Stromeen tai Marneriin. Eihän Nashvillekään Seth Jonesia varmaan treidaisi Drouiniin tai Barkoviin. MacKinnonin kanssa voisi tehdä tiukkaa, mutta itse en treidaisi häntä edes MacKinnoniin. Jos Toronto haluaa pitkäjänteisesti rakentaa menestyvän joukkueen, tällä hetkellä best player available -varaus olisi huomattavasti järkevämpi. Coyotesilla vähän sama juttu, mutta heidän tilanteen ymmärrän siinä mielessä paremmin, että siellä on jo pomminvarma ykköspakki (Ekman-Larsson, joka on myös left kuten Hanifin) ja puolestaan keskushyökkääjäosasto on vajavainen, johon etenkin Strome sopisi hyvin. Torontolla taas ikäänkuin jokainen osasto kaipaisi niitä prospekteja, ja Hanifin on kuitenkin se paras prospekti noista kolmesta ja varma tulevaisuuden ihan ykköspakkeja. Ekblad, Jones -tyylinen. Hanifinistahan pitkään puhuttiin parempana, kuin mitä Ekblad. Ekblad vain veti niin kovan ensimmäisen NHL-kauden, että on ne puheet hiljenneet. Stromen ja etenkin Marnerin tapauksessa on paljon enemmän kysymysmerkkejä siitä, saavatko potentiaalin kaivettua itsestään NHL-tasolla. Ainakin minun mielestäni.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei tuota Allsvenskania silloin moni varmaan scouttaillut. Myöskään junnuturnauksissa Zetterberg ei esittänyt ihmeitä. Kehittyi sitten valtavat harppaukset juuri varauksensa jälkeen 18-20 vuotiaana.

Varaus muuten tapahtui 7.kierroksella, muttei ollut draftin viimeinen. Tuolloin draftattiin 9 kierrosta.
.

No eihän draftaamiseen olla niin panostettu kun vasta 2000-luvun puolivälistä lähtien, suurin syy miksi sieltä on myöhemmillä kierroksilla aikaisemmin tullut noita hyviä pelaajia suuremmissa määrin on ollut juuri tuo pelaajatarkkailun juokseminen jälkijunassa. Tietenkinhän tuon jälkeen seurat ovat pyrkineet systemaattisesti kehittämään tuota osa-aluetta ja nykyäänhän periaatteessa ihan sama missä pelaa niin kyllä siellä käännetään joka pirun kivi, ettei juuri tuollaiset Zetan tapaiset lahjakkuudet muille.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Valitettavasti jos Toronto näillä perusteluilla Marnerin ottaa, niin voivat olla pohjilla aika pitkään.
Toi mun laittama Buttonin mokki oli tehty heti arvonan jälkeen. Tiedä sitten oisko toi Babckokin tuleminen Torontoon muuttanut Buttonin näkemystä siitä mitä Toronto tekee drafti päivänä.

Muistaakseni noilla Buttonin mockeilla on ollu aika hyvä osumaprosentti joten siksi niitä tulee katseltua hieman tarkemmin.
Pakko tunnustaa että muistin väärin ja sekotin johonkin toiseen. Tuli tossa googletettua Buttonin pari viimestä mockia ja ei niissä mitenkään hyvä osumaprosentti ollu. Olikohan se Pierre Mcguire joka osas tän homman? Mutta tässä sitä huomas taas että luulo ei ole tiedon värtti. Pahoittelut palstatovereille!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Craig Buttonin lopullinen lista:

Craig's List - Final Ranking - Article - TSN

Mielenkiintoinen. #12 Noah Hanifin, #16 Mikko Rantanen, #24 Pavel Zacha, #33 Travis Konecny, Roope Hintz suomalaisista viidentenä.

Täytyy tunnustaa etten edes muista millon oon viimeks nähny samanlaista muutosta listoissa. Muutama poiminta #14 Samsonov (ensimmäinen maalivahti ja noussut pari kierrosta Buttonin rankeissa). #47 Oliver Kylington (Kauden alkaessa top 5 ja nyt valahtanut kakkoskiepin puoleen väliin). Ja on tuolla paljon muitakin muuttujia kuten Kyle Connor, Timo Meier jne. Mutta jos nyt tarkkaan mietitään että mitä nämä muutokset tarkoittaa niin onhan tässä nyt aivan helvetin kova drafti tulossa, sen ei käy kieltäminen. Nyt vain odottelemaan sitä virallista listaa minkä McKenzie julkaisee tuossa ennen draftia (tämä on se mitä Barcelona tarkoitti). Ja Buttonin ja McKenzien listat eravat toisistaan siinä, että Buttonilla on katse useamman vuoden päähän kun taas tuo McKenzien lista menee BPA systeemillä, eli se jälkimmäinen on aina se todennäköisempi.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Kävisi kyllä mulle enemmän kuin hyvin. Rantanen Flamesiin vaan saattana!

Mutta yllättävä kyllä. Eriksson Ek ollut sellainen nousija tämän vuoden puolella, mutta että oikein ensimmäiseksi Euroopassa pelaavaksi? Hanifinin sijoitus myös aika erikoisen alhaalla, etenkin jos Provorov ja Werenski ovat edellä.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo, Sabresiin vaan Eichel ja Zacha. Hienot on listaukset Buttonilla. Rantanen putoaa monta sijaa, kun ei ole enää peliäkään pelannut.

Niin ja toki napataan vielä toisella kierroksella se Konecny, vai menikös Murray treidaamaan sen pickin?
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Mikäli Hanifin, Provorov ja Werenski eivät valu Coloradolle asti, niin Zacha on Coloradon varaus. Eurolanchen haastattelussa mies kertoi, että Colorado on kovasti viestitellyt hänen agenttilleen ja Combinessa olisi tarkoitus lounastella ja puhua mukavia.
 

JeiJeieL

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Onkos tää Dylan Strome nyt niin pomminvarma tuonne Arizonaan? Minun mielestäni sinne sopii Marnerkin ihan yhtä hyvin. Vaikea noiden äijien välille on vetää eroa.

HFboardsin staffiin kuuluva henkilö, jolla on ennenkin ollut sisäpiiritietoa Coyotesista on ainakin näin sanonut. Suurin tarve joukkueelle on saada ykkössentteri, joten Strome olisi paras ratkaisu.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Craig Buttonin lopullinen lista:

Craig's List - Final Ranking - Article - TSN

Mielenkiintoinen. #12 Noah Hanifin, #16 Mikko Rantanen, #24 Pavel Zacha, #33 Travis Konecny, Roope Hintz suomalaisista viidentenä.

Noissa Buttonin listauksissa kannattaa muistaa, että pelaajat eivät ole tämän hetkisessä paremmuus järjestyksessä, vaan nimenomaan pelaajat on rankattu tulevaisuuden potentiaalin mukaan. Eli noista listoista ei kannata hirveästi johtopäätöksiä vetää. Tarkimmat rankingit antaa Bob McKenzie drafti viikon alussa.

Ensi viikolla alkavaan combineen valitut pelaajat on julkistettu. Suomalaisista mukana ovat Rantanen, Hintz, Aho ja Nättinen. Tossa vielä lista kokonaisuudessaan: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=768184
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
McKeenin lopullinen TOP30
  1. McDavid
  2. Eichel
  3. Hanifin
  4. Marner
  5. Provorov
  6. Zacha
  7. Strome
  8. Rantanen
  9. Werenski
  10. Crouse
  11. Barzal
  12. Connor
  13. Meier
  14. Konecny
  15. Merkley
  16. Eriksson Ek
  17. Samsonov
  18. Zboril
  19. White
  20. Juulsen
  21. Chabot
  22. Guryanov
  23. Svechnikov
  24. Roy
  25. DeBrusk
  26. Roslovic
  27. Boeser
  28. Siegenthaler
  29. Forsbacka-Karlsson
  30. Dermott
Ei ihan niin yllättävä kuin Buttonin listaus, mutta toisaalta Buttonilla oli listauksessaan ihan eri taka-ajatukset kuin McKeenillä tässä. Omasta mielestäni tällä listalla Zacha on liian ylhäällä ja vastaavasti mm. Barzal ja Strome liian alhaalla, mutta toki vain omia mielipiteitä. Mielestäni Zacha ei ole tuosta isokokoisesta, samoille sijoille veikatusta kolmikosta Zacha, Rantanen, Crouse, se paras pelaaja. Fyysisellä tasolla erittäin valmis, ja laukaus lähtee nätisti, mutta oman pään pelaamisessa paljon Rantasta ja Crousea laiskempi, mitä nyt itse olen näiden ukkojen peliä nähnyt. Potentiaali on sitten toinen juttu, ja se ehkä selittääkin sen, miksi McKeen näkee Crousen kolmikon heikoimpana tässä listauksessa. Crousea kun on pidetty monien keskuudessa pelaajana, joka on erittäin valmis paketti jo nyt NHL:ään, mutta vain sellaiseen complementary-rooliin, joka ei itse tee ja luo peliä ja maalipaikkoja, mutta säestää ketjussa hyvin, mikäli rinnalla on joku kova ukko. Oma järjestykseni olisi ehkä vähän värilaseillakin Rantanen-Crouse-Zacha, jos siis ajattelee puhtaasti sitä, kuinka koviksi pelaajiksi kyseiset ukot tulevat kehittymään.

Mielenkiintoisia nimiä draftissa ovat myös Eriksson Ek & Samsonov. Eriksson Ek on tehnyt kovaa nousua näissä listauksissa läpi kevään, ja nähtäväksi jää, miten ylhäältä hänet lopulta napataan. Samsonov puolestaan puhtaasti sen takia kiinnostava, että on ennakkoon kovin veskari, ja se ensimmäisen veskarin varaaminen on aina tietynlainen erikoishetki draftissa.
 
On kyllä todella, todella pitkä kausi noilla Kanadan junioreilla.
Harjoituspelit alkaa 1. syyskuuta, tai 2. syyskuuta. Ja Memorial Cup ratkeaa 9 kuukautta myöhemmin, jos siis sinne asti pääsee. Esimerkiksi OHL-mestari Oshawa Generalsilla on näköjään 99 ottelua tällä kaudella, kun pelaavat Memorial Cupin loppuottelussakin.
Ja siten combine ja draft, jos on sen ikäinen.
Siinä on sitten kuukausi tai kaksi aikaa nostella painoja ja käydä lenkillä. Vaikka varmaan kun 2015 vuotta eletään, niin lenkkeily on korvattu jollakin toisella hengitys- ja verenkiertoelimistöä kehittävällä, muodikkaalla ja tieteellisesti tutkitulla harjoitusmenetelmällä. Eikä painoja nostella vanhaan malliin siellä "punttisalin hämärässä" vaan köydenheiluttelua ja muuta toiminnallista crossfit-tyylistä harjoittelua on ohjelmassa valoisassa ja siistissä kuntokeskuksessa jossa on tarjolla protskut ja smoothiet ja seinille on maalattu motivational-tekstejä. Kuten vaikka "There is no glory in practice, but without practice, there is no glory". Tai "In sports you don't get what you wish for, you get what you work for".

Ehkä on hyväkin, että Suomessa on vähemmän pelejä, tai siis että kausi on lyhyempi. Rantanenkin on aikoja sitten päässyt aloittamaan oheisharjoittelut TPS:n kanssa ja jäälläkin käydään.
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
On kyllä todella, todella pitkä kausi noilla Kanadan junioreilla.
Harjoituspelit alkaa 1. syyskuuta, tai 2. syyskuuta. Ja Memorial Cup ratkeaa 9 kuukautta myöhemmin, jos siis sinne asti pääsee. Esimerkiksi OHL-mestari Oshawa Generalsilla on näköjään 99 ottelua tällä kaudella, kun pelaavat Memorial Cupin loppuottelussakin.
Ja siten combine ja draft, jos on sen ikäinen.
Siinä on sitten kuukausi tai kaksi aikaa nostella painoja ja käydä lenkillä. Vaikka varmaan kun 2015 vuotta eletään, niin lenkkeily on korvattu jollakin toisella hengitys- ja verenkiertoelimistöä kehittävällä, muodikkaalla ja tieteellisesti tutkitulla harjoitusmenetelmällä. Eikä painoja nostella vanhaan malliin siellä "punttisalin hämärässä" vaan köydenheiluttelua ja muuta toiminnallista crossfit-tyylistä harjoittelua on ohjelmassa valoisassa ja siistissä kuntokeskuksessa jossa on tarjolla protskut ja smoothiet ja seinille on maalattu motivational-tekstejä. Kuten vaikka "There is no glory in practice, but without practice, there is no glory". Tai "In sports you don't get what you wish for, you get what you work for".

Ehkä on hyväkin, että Suomessa on vähemmän pelejä, tai siis että kausi on lyhyempi. Rantanenkin on aikoja sitten päässyt aloittamaan oheisharjoittelut TPS:n kanssa ja jäälläkin käydään.
Joo on kyllä hyvä huomio. Ei ihme että Kanadasta tulee niin vähän NHL-pelaajia, CHL:ssä on liikaa pelejä eivätkä junnut kehity. On se hyvä että Suomessa on kunnon systeemit, NHL pursuaakin toinen toistaan ylivoimaisempia suomalaisia.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Joo on kyllä hyvä huomio. Ei ihme että Kanadasta tulee niin vähän NHL-pelaajia, CHL:ssä on liikaa pelejä eivätkä junnut kehity. On se hyvä että Suomessa on kunnon systeemit, NHL pursuaakin toinen toistaan ylivoimaisempia suomalaisia.
Ei kai tuossa puututtu pelaajien kehittymiseen ollenkaan. Lähinnä taidettiin ihmetellä huikeaa pelimäärää. Eipä taida SM-Liigassa kukaan saada tuollaista pelimäärää kasaan ellei pelaa kaikissa harjoitusmaaotteluissa kauden aikana ja täydet play-offit? Sitten vielä MM-turnaus kylkeen taidettaisiin vaatia kylkeen?
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Ei kai tuossa puututtu pelaajien kehittymiseen ollenkaan. Lähinnä taidettiin ihmetellä huikeaa pelimäärää. Eipä taida SM-Liigassa kukaan saada tuollaista pelimäärää kasaan ellei pelaa kaikissa harjoitusmaaotteluissa kauden aikana ja täydet play-offit? Sitten vielä MM-turnaus kylkeen taidettaisiin vaatia kylkeen?
"Ehkä on hyväkin, että Suomessa on vähemmän pelejä, tai siis että kausi on lyhyempi. Rantanenkin on aikoja sitten päässyt aloittamaan oheisharjoittelut TPS:n kanssa ja jäälläkin käydään."

Miksi on hyvä? Tulkitsin niin että koska kehittyminen. Ensimmäisessäkin kappaleessa "harmitellaan" treenausajan vähyyttä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
"Ehkä on hyväkin, että Suomessa on vähemmän pelejä, tai siis että kausi on lyhyempi. Rantanenkin on aikoja sitten päässyt aloittamaan oheisharjoittelut TPS:n kanssa ja jäälläkin käydään."

Miksi on hyvä? Tulkitsin niin että koska kehittyminen. Ensimmäisessäkin kappaleessa "harmitellaan" treenausajan vähyyttä.
Tuli varmaan parin kaljan seurauksena lieviä luetun ymmärtämisen ongelmia. Jos tosiaan noin on niin pitää kyllä ihmetellä tuota näkemystä.
 
Joo on kyllä hyvä huomio. Ei ihme että Kanadasta tulee niin vähän NHL-pelaajia, CHL:ssä on liikaa pelejä eivätkä junnut kehity. On se hyvä että Suomessa on kunnon systeemit, NHL pursuaakin toinen toistaan ylivoimaisempia suomalaisia.
Olet kyllä siinä olet oikeassa, että Rantanen olisi jo Mario Lemieuxin tasolla, jos olisi syntynyt Kanadaan. Täällä Suomessa kun on harrastelijoiden puuhastelua ja liian vähän pelejä tarjolla todellisille lahjakkuuksille. What a waste!
 

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Olet kyllä siinä olet oikeassa, että Rantanen olisi jo Mario Lemieuxin tasolla, jos olisi syntynyt Kanadaan. Täällä Suomessa kun on harrastelijoiden puuhastelua ja liian vähän pelejä tarjolla todellisille lahjakkuuksille. What a waste!
Ehkä on hyväkin, että junnupelaajat saavat pitkän kesäloman. Täytyy kuitenkin muistaa että hekin ovat vain ihmisiä. On tyttöystävät, kaverit, mopoautot ja harrastukset. Välillä on hyvä saada ajatukset irti jääkiekosta ja nollata aivot esimerkiksi yökerhossa. Siellä voi kuunnella monenlaista tunnelmaansopivaa musiikkia, esimerkiksi "Ja pöydät täyteen/ maailma aukee/ estot lähtee/ ja sylkee vaihtuu/ aina ku flippaan/ peto on irti/ aina ku flippaan/ peto on irti/ peto on irti/ peto on irti/ peto on irti/ aina ku flippaan/ peto on irti"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös