Carolina Hurricanes 2015–2016

  • 24 287
  • 88

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Avataanpas Carolinallekin uusi kausiketju. Eli ensimmäinen kausi uudella GM:llä ja valmennusjohdolla takana. Kauden alku oli paha pettymys, mutta loppukauden aikana nähtiin jo hieman valoa tunnelin päässä. Toivottavasti loppukauden hyvä vire saadaan siirrettyä ensi kaudelle.

GM Francis joutuu pohtimaan toden teolla sitä, että jatketaanko tällä rungolla vai räjäytetäänkö koko potti. Seminin mahdollinen ulososto, Staalien ja Skinnerin mahdollinen treidaaminen sekä maalivahtitilanne ovat asioita, jotka Francisin täytyy kesän aikana ratkoa. Jatketaanko nykyisellä vai aloitetaanko kunnon rebuild. Tuohon on vaikea sanoa, kumpi olisi parempi ratkaisu, mutta uskon kuitenkin, että tällä nykyisellä rungolla kokeillaan ainakin ensi vuosi ja katsotaan sitten tilannetta uudelleen. Tulevan kauden/kesän aikana olisi myös hyvä saada Lindholmin, Raskin ja Murphyn jatkosopimukset tehtyä (mahdollisesti myös Eric Staalin ja maalivahtien).

Sopimustilanne:

Hyökkääjät:

UFA 2016 $8.250m Eric Staal
UFA 2018 $7.000m Alex Semin
UFA 2022 $6.000m Jordan Staal
UFA 2019 $5.725m Jeff Skinner
UFA 2016 $1.750m Nathan Gerbe
UFA 2017 $1.200m Jay McClement
RFA 2016 $0.925m Elias Lindholm
RFA 2016 $0.680m Victor Rask
UFA 2016 $0.650m Brad Malone

Puolustajat:

UFA 2020 $4.833m Justin Faulk
UFA 2016 $3.875m John-Michael Liles
UFA 2017 $2.833m Ron Hainsey
RFA 2016 $0.863m Ryan Murphy

Maalivahdit:

UFA 2016 $6.300m Cam Ward
UFA 2016 $2.250m Anton Khudobin

Prospektien/AHL- jyrien sopimustilanne:

Hyökkääjät:

RFA 2017 $0.817m Phillip Di Giuseppe
RFA 2017 $0.811m Brock McGinn
RFA 2016 $0.725m Brendan Woods
RFA 2017 $0.661m Erik Karlsson
RFA 2016 $0.652m Patrick Brown
RFA 2016 $0.595m Carter Sandlak
RFA 2017 $0.591m Sergey Tolchinsky

Puolustajat:

RFA 2017 $0.925m Haydn Fleury
RFA 2016 $0.755m Danny Biega
RFA 2016 $0.738m Keegan Lowe
RFA 2017 $0.675m Trevor Carrick
RFA 2016 $0.622m Dennis Robertson
RFA 2018 $0.716m Brett Pesce
RFA 2018 $0.683m Roland McKeown

Maalivahdit:

RFA 2017 $0.728m Daniel Altshueller
RFA 2018 $0.750m Alex Nedeljkovic
RFA 2016 $0.575m Rasmus Tirronen

Prospektit, joiden pelaajaoikeudet kuuluvat vielä Hurricanesille:

Collin Olson (2012 draft)
Jacob Slavin (2012 draft)
Josh Wesley (2014 draft)
Tyler Ganly (2013 draft) *
Kyle Jenkins (2014 draft)
Lucas Wallmark (2014 draft)
Clark Bishop (2014 draft)
Warren Foegele (2014 draft)
Brent Pedersen (2013 draft) *
Brendan Collier (2012 draft)

* = tehtävä sopimus ennen kesäkuuta tai pelaajaoikeudet menetetään.

Päättyvät sopimukset:

UFA
:

Patrick Dwyer
Jack Hillen
Brett Bellemore

RFA:

Chris Terry
Riley Nash
Andrej Nestrasil
Michal Jordan
Austin Levi
Drew MacIntyre
Zach Boychuk
Greg Nemisz
Ben Holmström
Justin Shugg
Brody Sutter
Rasmus Rissanen
Beau Schmitz
Jared Staal

UFA pelaajista ei välttämättä tarvitsisi kenellekään antaa jatkoa. Toisaalta Bellemore ja Dwyer olisivat hyviä syvyyspelaajia, joten jatko olisi siinä mielessä ihan ymmärrettävä, mutta toisaalta taas toivoisi myös vaihtelua tuohon rosteriin. Nestrasilille, Terrylle ja Jordanille ehdottomasti jatkoa. Nashistä olisin puolestaan valmis luopumaan, sillä Rask ja Nestrasil ovat vieneet miehen tontin rosterissa, joten en näe Nashille enää käyttöä. Noista RFA pelaajista iso osa saa varmasti qualifying offerit ja muodostavat ensi kaudella Checkersien rungon.

Kokoonpano hahmotelma:

E.Staal - J.Staal - Lindholm
Skinner - Rask - Semin
Gerbe - Nestrasil/Nash - UFA/Terry/Nestrasil
Malone - McClement - Terry/Dwyer/UFA

McGinn
Shugg
Di Giuseppe

Hainsey/UFA - Faulk
UFA/Hainsey/Jordan - Murphy
Liles - Jordan/Bellemore

Biega
Lowe
Fleury
Carrick

Ward
Khudobin

Tunnetustihan Carolina ei ole mikään kaikista houkuttelevin kohde vapaille agenteille, enkä usko tämänkään vuoden olevan poikkeus. Yksi kova pakki tuonne vaan olisi saatava tai haaveet pudotuspeleistä voidaan unohtaa samantien. Kolmoskenttään toivoisin jotain Joel Wardin tyyppistä raastajaa, joka pystyy myös kohtuullisiin tehoihin hyökkäyspäässä. Tosin, jos Nashille tehdään jatkoa, niin hän pelaa todennäköisesti kolmosessa ja Nestrasil siirtyy laitaan.

Kesän varaustilaisuus:

1.kierros (5th)
2.kierros (35th)
3.kierros (66th)
4.kierros x 2kpl (93rd, 96th)
5.kierros x 2kpl (126th, 138th*)
6.kierros x 2kpl (156th, 169th*)
7.kierros (186th)

* = voi vielä muuttua

Kesällä on sitten tulossa todella tärkeä drafti, johon valitettavasti saatiin vain yksi ykköskierroksen varaus, kun Kings meni puppeloimaan oman playoff paikkansa viime metreillä. Noh onneksi ensi kaudella on sitten mahdollisuus kahteen ensimmäiseen varausvuoroon :D.

Kesän varaustilaisuuteen on ihan mukavasti noita pickejä saatu hommattua (10 kpl). Etenkin nuo keskikierrosten pickit ovat tärkeitä, sillä 93-169 päästään varaamaan peräti kuusi kertaa. Juuri noilla pickeillä on hyvä rakentaa syvyyttä prospekti pooliin, mikä on nykyään melko kapea.

Tässäpä muutama ajatus tulevasta kaudesta ja varaustilaisuudesta. Tuosta draftista tulen vielä kirjoittelemaan lähempänä enemmän.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Charlotte Checkers saa tulevalle kaudelle uuden päävalmentajan, kun Jeff Danielsin sopimusta ei päätetty jatkaa. Daniels toimi Carolinan farmijoukkueiden päävalmentajana viimeisen seitsemän kauden aikana ja sitä ennen oli mm. neljä kautta Carolinan kakkos koutsina. Kulunut kausi oli Checkerseille paha pettymys eli ihan ymmärrettävä ratkaisu.

Ron Francis on viime aikoina käynyt keskusteluja mm-kisojen pistepörssiä johtavan Evgeni Dadonvin agentin kanssa. Dadonovilla on sopimusta Pietarin SKA:n kanssa jäljellä vielä kaksi kautta. Myös Dadonovin pelaajaoikeudet kuuluvat Hurricanesille vielä kahden kauden ajan.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Kesän draftiin on enää alle kuukausi aikaa ja drafti kuume alkaa ainakin omalta osalta jo nousta. Carolina varaa siis ensimmäisellä kierroksella numerolla viisi. Tässäpä olisi muutama pelaaja, jotka näen mahdollisena Carolinan varauksena.

Mitchell Marner: Marner on todella taitava ja hyvä luistelija. Myös peliäly on todella kovaa luokkaa. Muistuttaa todella paljon Claude Cirouxta. Erityisen vaarallinen ylivoimalla. Ainoa pieni kysymysmerkki ainakin itselle on koko, mutta en usko senkään haittaavan menoa. Marner on pelannut sekä keskellä, että laidassa, mutta uskon että laidassa pelaaminen sopii hänellä paremmin NHL-tasolla.

Noah Hanifin: Ennen kautta pidettiin lähes varmana kolmos pickinä, mutta tämä kausi ei ehkä ole ollut niin vahva kuin monet odottivat. Silti omissa papereissa tämän draftin paras puolustaja, jonka ottaisin ilo mielin Carolinan pakistoon. Hanifinin on kiekollinen pakki, jonka voi heittää kentälle missä tahansa tilanteessa. Korkea peliäly ja sen tuoma tilanteiden oikea lukeminen sekä kiekolliset taidot ovat Hanifinin vahvuuksia. Myös luistelu on isoksi pakiksi hyvää. Hyökkäyspään potentiaali ja fyysisyyden puute ovat jokseenkin kysymysmerkkejä Hanifinin kohdalla.

Dylan Strome: Isokokoinen sentteri, joka loistava pelintekijä ja omaa myös hyvän laukauksen. Peliäly myös korkeaa luokkaa. Muistuttaa paljon Joe Thortonia tai Eric Staalia. Heikko luistelu ja sopeutuminen korkea tempoiseen peliin ovat kysymysmerkkejä Stromen kohdalla. Ei myöskään ollut vakuuttava OHL:n playoffseissa, mikä saattaa vaikuttaa Stromen varausnumeroon. Juuri näistä syistä Marner ja Hanifin ovat omissa papereissa Stromen edellä, mutta ottaisin ilo mielin Carolinaan, jos edellä mainitut pelaajat ovat jo menneet.

Lawson Crouse: Huhujen mukaan Francis pitää tästä kaverista paljon, joten en pitäisi suurena yllätyksenä, jos Carolina päätyisi varaamaan Crousen. Crouse on isokokoinen laituri, jonka vahvuuksiin kuuluu luistelu, NHL-tason laukaus sekä fyysinen pelaaminen. Omaa myös yllättävän hyvät käden ja on todella hyvä riistämään kiekkoja vastustajalta. Pelkkiä tilastoja ei Crousen kohdalla kannata tuijottaa, sillä Crousen pelityylin on kuin tehty NHL-tasolle, eikä hänen tarvitse muokata sitä, kuten esim. Marnerin. Pelaajatyyppinä Crouse on juuri sellainen, jota Carolinaankin tarvittaisiin.

Pavel Zacha: Tämän draftin suurin high risk-high reward pelaaja. Omaa potentiaalin nousta tämän draftin parhaaksi pelaajaksi McDavidin ja Eichelin jälkeen, mutta toisaalta voi tulla "vain" bottom6 energia laituri. Zacha on isokoinen voimahyökkääjä, jonka vahvuuksia ovat luistelu, fyysisyys, laukaus ja korkea intensiteetti. Pystyy pelaamaan laidassa ja keskellä. Oli todella dominoiva pelaaja U18 kisoissa, mutta sarjakausi ei mennyt toivotulla tavalla Sarniassa. Puolustuspään pelaaminen ja tasaisuus ovat kysymysmerkkejä Zachan kohdalla.

Mikko Rantanen: Olisihan se hienoa nähdä taas suomalaisväriä Hurricanesissa, varsinkin, kun on vielä TPS taustaa. Rantanen on
isokokoinen ja taitava laituri, joka pelasi loistavat U20 kisat ja loppukauden. Rantanen on hyvä luistelija ja pelintekijä sekä loistava suojaamaan kiekkoa. Crousen tavoin isokokoista ja hyvin luistelavaa pelaaja Carolinan rosteri kyllä kaipaisi.

Ivan Provorov: Jos puolustaja halutaan varata ja Hanifin on jo mennyt, niin Provorov on silloin loistava vaihtoehto. Provorov ei ole isokokoinen, mutta on hyvä luistelija ja on yksi tämän draftin älykkäimmistä pelaajista. Provorov tekee harvoin virheitä ja pystyy myös fyysiseen peliin. Omissa papereissa yksi tämän draftin valmiimmista pelaajista NHL-tasolle ja täten ollen aika turvallinen valinta.

Lähtökohtaisesti uskon Carolinan valitsevan kolmikosta Marner, Hanifin ja Stromen sen jäljellä olevan. Francis tykkää kuitenkin isokoisista pelaajista, joten ei olisi hirveän iso yllätys, jos vaikka Marnerin sijaan päädyttäisiinkin Crouseen, Zachaan tai Rantaseen.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Päivitetäänpäs tuota sopimustilannetta hieman eli maalivahti Drew MacIntyrelle vuoden jatkosoppari ja puolustaja Tyler Ganlylle kolmen vuoden tulokassoppari. MacIntyre pelasi hyvän kauden, joten ihan ymmärrettävä tuo jatko. Lisäksi tuo maalivahtiosastolle kaivattua kokemusta. Uskon, että pystyy myös tarvittaessa paikkamaan Wardia ja Khudobinia, jos loukkaantumisia tulee. Tämä tarkoittanee myös sitä, että MacIntyre ja Tirronen ovat Checkersien maalivahtikaksikko tulevalla kaudella. Altshuller jatkanee sitten kehitystään ECHL:ssä.

Tyler Ganlyn soppari tuli puolestaan itselle hieman yllätyksenä, mutta toisaalta pelasi todella hyvät playoffit, joten siinä mielessä ihan ansaittu soppari. Nyt alkaa olemaan nuoria pakkeja sopimuksen alla ihan mukavasti, joten hyvää kilpailuhenkeä saadaan aikaan pelipaikoista. Draftista kun vielä Hanifin saataisiin niin näyttäisi kyllä tulevaisuuden pakisto todella lupaavalta.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Carolina on tehnyt yhden vuoden ja kaksisuuntaisen sopparin SHL:n parhaalle pistemiehelle Derek Ryanille. Ryan on pienikoinen pelintekijä sentteri. Lähtökohtaisesti varmaan vahvistus Checkerseihin, mutta jos pelaa training campillä hyvin voi lunastaa paikan ylhäältä. Mielestäni aika riskitön ja hyvä haku.

Lucas Wallmarkille tehtiin myös entry level soppari. Wallmark pelannee ensi kauden Checkerseissä ja pääsee totuttelemaan pienen kaukalon peliin. Täytyy kyllä olla tyytyväinen, että Wallmark halusi Carolinan kanssa sopparin tehdä, sillä on yksi hyökkäyksen kärkiprospekteista ja näytti ainakin U20 kisoissa loistavalta pelimieheltä.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Michal Jordanin ja Chris Terryn kanssa tehty vuoden jatkosopimukset. Jordanin sopimuksen arvo on $0.650m ja Terryn puolestaan $0.875m. Molemmat sopimukset ovat yksisuuntaisia. Molemmat pelasivat viime kaudella todella hyvin eli ihan ansaitut sopparit.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tähän mennessä hyvinkin rauhallinen kesä. 6/7-pakki (Jordan), play/scratch-hyökkääjä (Terry), AHL-molari (MacIntyre), SEL:n pistenikkari (Ryan) ja kasa omia varauksia on saanut sopimukset.

Mielenkiinnolla odottelen mikä on Ronnie Francisin ensimmäinen iso siirto. En laske ufa-pelaajien ulostamista trade deadlinelle sellaisiksi, vaikka ihan hyviä hintoja saikin. Todennäköisyys tuntuu kasvavan ettei Alex Semin ole enää kauden alkaessa Carolinassa, mutta hemmetin vaikeahan tuota sopparia on muille kaupitella. Ulosostaminen siis edessä? E.Staalin ja Wardon sopimukset päättyvät vuoden päästä. Molemmat ovat ilmaisseet halunsa olla mukana kurssin kääntämisessä ja RF on keskustellut alustavasti herrojen agentin kanssa. Onko iso siirto sitten Jeff Skinner? Parhaimmillaan erittäin tehokas hyökkäyspäässä, mutta jotenkin ei oikein missään vaiheessa sopinut Petersin pelitapaan.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Draftin ensimmäinen kierros takana ja Noah Hanifinhan sieltä tarttui mukaan. Ei voi olla kuin tyytyväinen tähän valintaan. Draftin paras pakki ja kaikki ominaisuudet pitkään uraan ovat olemassa. Hanifin-Faulk pakkipari kuulostaa todella herkulliselta ja voi hyvin olla yksi liigan parhaista parin vuoden kuluttua.

Tänään jatketaan sitten lopuilla kierroksilla. Carolinalla on hallussaan seuraavat pickit:

2.kierros (35th)
3.kierros (66th)
4.kierros x 2kpl (93rd, 96th)
5.kierros x 2kpl (126th, 138th)
6.kierros x 2kpl (156th, 169th)
7.kierros (186th)

Mukavasti on siis pickejä tälle päivälle. Mahdollista olisi myös hankkia toinen toisen kierroksen varaus treidaamalla noita alempia pickejä. Francis totesi tuossa pari viikkoa sitten, että haluaa kokoa etenkin hyökkäykseen eli isokoisia pelaajia on varmaan tulossa. Ykköskierrokselle veikatuista pelaajista muutama tippui toiselle ja voi hyvin valua vielä tuohon Carolinan pickille asti. Itse toivon, että varattaisiin Paul Bittner, Brandon Carlo,Jonas Siegenthaler tai Christian Fischer. Carlo ja Siegenthaler ovat hyvin luistelevia peruspakkeja. Bittner ja Fischer puolestaan hyvin luistelevia voimahyökkääjiä, joilta löytyy myös ihan hyvin taitoa ja loistava laukaus. Myöhemmiltä kierroksilta toivelistalta löytyy Erik Foley, Keegan Kolesar, Denis Malgin sekä Brad Morrison. Joka tapauksessa prospekti pooliin pitäisi tämän päivän aikana tulla huomattavasti lisää syvyyttä.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Jaa Francis hommasi sitten Eddie Läckin. Vastineeksi Canucks sai 3rd rounderin tälle vuodelle ja 7th rounderin ensi vuoden draftiin. Ilmeisesti Khudobinia yritetään kaupitella eteenpäin. Kyllähän Läck on upgrade Khudobiniin nähden, eikä hintakaan ollut kovin kova eli ihan ok kauppa, vaikka kieltämättä puskista tulikin.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Draft viikonloppu on takana ja Carolinan osalta täytyy olla ihan tyytyväinen viikonlopun antiin. Pari hyvää treidiä ja ihan hyvältä vaikuttavia varauksia. Toisena päivänä Carolina varasi seuraavat pelaajat:

Sebastian Aho

Toisella kierroksella Francis valitsi ehkä hieman yllättäen Sebastian Ahon. Ahoa ei ole hirveästi tullut seurattua, mutta on ilmeisesti taitava ja hyvin luisteva laituri, joka pelaa myös hyvin puolustus peliä. Verrattu muun muassa Ville Peltoseen. Taitoa laituriosastolle kaivattiin, joten ihan hyvä varaus. Sopimusta on Kärppien kanssa jäljellä vielä kaksi kautta, jonka jälkeen aikaisintaan siirtyy Pohjois-Amerikan jäille.

Callum Booth

Neljännen kierroksen ensimmäisen pickin Carolina käytti Quebec Rempartsin maalivahti Callum Boothiin. Kyseessä on 191cm veskari, jota veikkailtiin monissa rankingeissä, jopa toiselle kierrokselle. Booth on todella nopea ja urheilullinen maalivahti, jolla pitäisi olla potentiaalia ykkösmaalivahdiksi asti. Ihan hyvä varaus neloskierrokselle. Booth, Tirronen, Nedeljkovic, Altshueller ja Olson takaavat sen, että maalivahti prospekti osasto on kunnossa.

Nicolas Roy

Neljännen kierroksen toisella pickillä varattiin Nicolas Roy. Roy on isokoinen kahden suunnan sentteri, jota on verrattu paljon Brandon Sutteriin. Luistelua pidetään kysymysmerkkinä. Potentiaali kaverilla on, sillä varattiin ensimmäisenä QMJHL draftissa pari vuotta sitten. Pelasi myös keväällä U18 mm-kisoissa Kanadan joukkueessa. Uskon, että on potentiaalia kehittyä hyväksi kolmoskentän sentteriksi, joka pelaa hyvin kumpaankin suuntaan.

Luke Stevens

Viidennen kierroksen ensimmäisellä pickillä varattiin Kevin Stevensin poika Luke. Luke on isokokoinen ja hyvin luisteleva laituri, joka pelasi tällä kaudella high school-kiekkoa. 16/17 kaudeksi on menossa Yalen yliopistoon eli projekti picki. Potentiaali kaverissa ilmeisesti on, mutta katsotaan muutaman vuoden päästä uudestaan.

Spencer Smallman

Viidennen kierroksen toisella pickillä varattiin Saint John SeaDogs laituri Spencer Smallman. Smallman on fyysinen ja työteliäs laituri, joka pystyy pelaamaan joka tilanteessa. Omaa myös hyvät kädet ja tarkan laukauksen. Oli muutaman päivän yli-ikäinen tähän draftiin. On siis monipuolinen pelaaja, jolla näkisin potentiaali ihan isoon liigaan asti.

Jake Massie

Kuudennella kierroksella varattiin jälleen high school pelaaja eli puolustaja Jake Massie. Massie on hyökkäävä puolustaja, joka tykkää nousta tukemaan hyökkäyksiä. On vielä raakile, mutta potentiaali kaverissa on. Ensi kaudella siirtyy pelamaan USHL-kiekkoa Omaha Lancersiin. Tämän jälkeen vielä todennäköisesti yliopistoon eli pitkän ajan projekti tässäkin kyseessä.

David Cotton

Kuudennen kierroksen toisella pickillä varattiin high school pelaaja eli David Cotton. Cotton on isokoinen sentteri, joka on älykäs, hyvin luisteleva ja omaa korkean hyökkäyspään potentiaalin. Pelaa myös hyvin puolustussuuntaan. Vertasi itseään Kevin Hayesiin. Pelaa ensi kaudella Waterloo Black Hawkseissa, jonka jälkeen siirtyy Boston Collegeen. Toisen päivän varauksista tykkään eniten juuri tästä Cottonin varauksesta.

Steven Lorentz

Viimeinen varaus käytettiin Peterborough Petes hyökkääjä Steven Lorentziin. Lorentz on isokokoinen sentteri kahden suunnan sentteri. Oli yli-ikäinen pelaaja tähän draftiin, mutta paransi viime kauden tehopisteitään ja maaleja yli puolella.


Francis myös kauppasi Anton Khudobinin Anaheimiin vaihdossa James Wisniewskiin. Tykkään tästä kaupasta todella paljon. Puolustusosastolle saatiin kokemusta ja käyttökelpoinen ylivoimapelaaja. Myös rightin kätisyys on plussaa. Kyllä tuohon pakistoon silti toivoisi ainakin yhtä vahvistusta, varsinkin jos Hanifin ei ole vielä valmis pelaamaan isossa liigassa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olen kyllä täysin noiden treidien takana ja muuten varauksetkin tyydyttävät, mutta aika random haku oli Aho noin korkealla. Toki hienoa, että kärppäpelaaja saatiin prospect-osastolle, mutta ehkä parisenkymmentä pickiä aikaisemmin kuin ideaalitilanteessa. Toisaalta Ahon vahva loppukausi varmaan nosti pisteitä useammankin GM:n silmissä, hänhän on myös draftin nuorimpia pelaajia. Pitkä matka on NHL:n pojalla vielä.

Wiz ja Lack olivat oikein hyviä liikkuja. Tekevät joukkueesta kyllä paremman. Jos Murphyn kehityskäyrä ottaa viimein tarvittavan kohotuksen niin pakisto näyttää oikeastaan ihan kelvolliselta:

Hainsey - Faulk
Hanifin - Wisniewski
Liles - Murphy
Jordan

Tuohon Sekera vielä niin näyttäisi melkein keskikastin ryhmältä. Harmi kun Fleuryn kehitys otti viimekaudella takapakkia.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Andrej Nestrasilin kanssa tehty kaksi vuotinen jatkosopimus. Nestrasilin kuittaa sopimuksella keskimäärin $912,500 kaudessa. Hyvä sopimus tähän kohtaan ja nyt on kesän tärkeimmät jatkosopimukset saatu tehtyä.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Olen kyllä täysin noiden treidien takana ja muuten varauksetkin tyydyttävät, mutta aika random haku oli Aho noin korkealla.

Melkeinpä voisi sanoa, että veit sanat suustani. Aho oli yllätysvalinta, sillä odotin vähän jykevämpää hyökkääjää kakkoskierroksen alkuun.

-----

Noah Hanifin...juurikin se pelaaja, kenen toivoi "tippuvan" Carolinan vuorolle. Jos kaikki menee kuten toivotaan, niin muutaman vuoden kuluttua Hanifin pelaa ykkösparissa Faulkin kanssa yhdessä NHL:n parhaista pakistoista.

Justin Faulk ('92), 2-37 (2010)
Noah Hanifin ('97), 1-5 (2015)
Haydn Fleury ('96), 1-7 (2014)
Ryan Murphy ('93), 1-12 (2011)
.....
Brett Pesce ('94), 3-66 (2013)
Roland McKeown ('96), 2-50 (2014)
Trevor Carrick ('94), 4-115 (2012)
Jaccob Slavin ('94), 4-120 (2012)
Danny Biega ('91), 3-67 (2010)

-----

Tulevaisuuden maalivahtiosastokin näyttää hyvältä Callum Boothin varaamisen jälkeen. Toki kaikista epävarmin ennustettava, ja siksi en olekaan kovin innoissani ylipäätään ensimmäisten kierrosten maalivahtivarauksista.

Alex Nedeljkovic ('96), 2-37 (2014)
Callum Booth ('97), 4-93 (2015)
Daniel Altshuller ('94), 3-69 (2012)

-----

Mutta hyökkäys on heikko tulevaisuuden osalta. Tietysti pitää nyt muistaa, että Skinner, Lindholm ja Rask ovat jo NHL:ssä, ja omaavat kovimman potentiaalin. Sitten on kasa neloskenttä/AHL-miehiä, mutta muutoin kovin on hiljaista. Brock McGinn pelaa itsensä NHL:ään jossain roolissa, mutta onko se sitten kakkos-, kolmos- vai neloskentässä.

Elias Lindholm ('94), 1-5 (2013)
Jeff Skinner ('92), 1-7 (2010)
Victor Rask ('93), 2-42 (2011)
.....
Brock McGinn ('94), 2-47 (2012)
Phil Di Giuseppe ('93), 2-38 (2012)
Sebastian Aho ('97), 2-35 (2015)
Sergey Tolchinsky ('95), undrafted
Lucas Wallmark ('95), 4-97 (2014)

Isoja kysymysmerkkejä. McGinn ja Di Giuseppe pelasivat hyvän tulokaskauden AHL;ssä, mutta ei enempää. Aho ja Wallmark ovat pelanneet Euroopassa miesten sarjoissa, Tolchinsky on tehnyt usemman kauden jo tuhojaan OHL:ssä.

Mutta ettei nyt mene liian negatiiviseksi, niin esim. Rask oli vuosi sitten NHL-kokeilun arvoinen ehkä jossain vaiheessa tulevaa kautta, mutta vielä täysin kysymysmerkki. Loistava kesä ja Rask tuli Pohjois-Carolinaan sellaisessa kunnossa ja sellaisella asenteella ettei poikaa yksinkertaisesti voinut lähettää AHL:ään. Toivottavasti esim. McGinn vuoden kokeneempana tekee saman tempun tänä syksynä.

-----

Semin ostettiin ulos. Uusi ratkaisu Carolinalta, mutta tässä tapauksessa ainoa oikea. Aivan sama vaikka Alex iskee ensi kaudella 50 maalia, niin tosi asia on, ettei se olisi koskaan tapahtunut Carolinassa. Kiitokset Alexille yhdestä loistavasta kaudesta, jolloin Tlusty-E.Staal-Semin olikin NHL:n parhaita kentällisiä.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Kun ei pelaajia saada vapailta markkinoilta, niin treidien kautta sitten. Kris Versteeg, Joakim Nordström sekä 3.kiepin varaus tuli Chicagosta ja toiseen suuntaan 5.kiepin varaus, Jake Massie sekä Dennis Robertson. Chicago pääsi eroon Versteegin sopparista eroon halvalla ja Carolina sai pari käyttökelpoista pelaajaa sekä korkeamman varausvuoron. Onhan tuo Versteegin soppari iso, mutta onneksi sitä on vain vuosi jäljellä ja ilmeisesti Florida maksaa osan miehen palkasta.

E.Staal - J.Staal - Lindholm
Skinner - Rask - Versteeg
Gerbe - Nestrasil - Terry
Malone - McClement - Nordström/Nash/Boychuk

Eihän tuo ihan toivotulta näytä, mutta näillä mennään.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onhan tuo Versteegin soppari iso, mutta onneksi sitä on vain vuosi jäljellä ja ilmeisesti Florida maksaa osan miehen palkasta.

Tosiaan, Florida pitää 50% palkasta ja AAV on vain sen $2.2 miljoonaa, joka on top-9 laitahyökkääjästä ihan siedettävä summa.
 

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Onhan tuolla vapaissa vähän leveyttä vapaana. Carolinahan voisi tehdä Nashville-tyylillä low risk -high reward kokeiluja. Onhan tuolla vielä Bergenheim, Weiss, Upshall ja miksei OJ.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Onhan tuolla vapaissa vähän leveyttä vapaana. Carolinahan voisi tehdä Nashville-tyylillä low risk -high reward kokeiluja. Onhan tuolla vielä Bergenheim, Weiss, Upshall ja miksei OJ.

Ei mitään hätää, herrat Tim Gleason ja Jiri Tlusty ovat jo valmiina kaupungissa!
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Täytyy kyllä sanoa, että olen tyytyväinen Ronnie Franchisen tekemisiin. Ei tätä hommaa rakenneta yhdessä kesässä UFA-pelaajien avulla. Tarkoitus on kasata joukkue pääosin omista nuorista, joukkue joka on joka kevät mukana playoffeissa. Puolustuksessa on jo useita lupaavia nuoria ja eiköhän hyökkäykseen saada lisäystä, kun kahdelle seuraavalle kesälle on yhteensä 10 varausvuoroa ensimmäisille kolmelle kierrokselle. Samaan aikaan joukkueen scout-osastoa on vahvistettu jo toisena peräkkäisenä kesänä. Hienoa myös saada Ray "The Wizard" Whitney takaisin Carolinaan.

Versteeg ja Nordström tuovat apua tulevalle kaudelle. Toisaalta taas Robertson ja Massie olivat todella kaukana pakkien nokkimisjärjestyksessä, kun edellä ovat ilman NHL-kokemusta olevista myöskin mm. Hanifin, Fleury, Slavin, Pesce, Carrick ja McKeown. Tuohon kun lisätään Faulk ja Murphy, niin voi olla aika tyytyväinen tilanteeseen. Toki koskaanhan ei voi tietää miten käy, ja sehän se onkin hienoa.

Mikä on ollut todella silmiinpistävää, niin Ronnie haluaa jättää paljon valinnanvaraa vuoden päähän. Nestrasilia (2 vuotta) lukuunottamatta kukaan ei ole saanut kuin vuoden sopparin. Samalla kun E.Staal ja Wardo pelaavat pitkien sopimustensa viimeistä kautta, niin suurin osa pelaa ratkaisevaa kautta tulevan soppareiden vuosista ja dollareista. Varmoista NHL-pelaajista ainoastaan puolustajat Faulk, Wisniewski, Hainsey sekä hyökkääjät J.Staal, Skinner, Lindholm, McClement ja Nestrasil ovat ilman FA-statusta. Viimeiset sopimuskaudet saattavat tietää hyvää, vaikka nimilista ei olekaan paperilla playoff-kamaa.

Heitetään nyt syksyn ensimmäinen omakin veikkaus kokoonpanosta...

Maalivahdit:

(1a&1b) Cam Ward & Eddie Läck

Puolustajat:

Ron Hainsey - Justin Faulk
Noah Hanifin - James Wisniewski
J-M Liles - Ryan Murphy
...Michal Jordan, Danny Biega, Haydn Fleury...


Hyökkääjät:

Eric Staal - Victor Rask - Elias Lindholm
Jeff Skinner - Jordan Staal - Kris Versteeg
Nathan Gerbe - Riley Nash - Andrej Nestrasil
Brad Malone - Jay McClement - Chris Terry
...Joakim Nordström, Brock McGinn, Brendan Woods...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Maalivahdit:

(1a&1b) Cam Ward & Eddie Läck

Puolustajat:

Ron Hainsey - Justin Faulk
Noah Hanifin - James Wisniewski
J-M Liles - Ryan Murphy
...Michal Jordan, Danny Biega, Haydn Fleury...


Hyökkääjät:

Eric Staal - Victor Rask - Elias Lindholm
Jeff Skinner - Jordan Staal - Kris Versteeg
Nathan Gerbe - Riley Nash - Andrej Nestrasil
Brad Malone - Jay McClement - Chris Terry
...Joakim Nordström, Brock McGinn, Brendan Woods...

Kokoonpano ei näytä minun silmiinä lainkaan paskemmalta. Top 9-hyökkääjistö on hyvä muutamalla reunaehdolla:
-Skinner saa rohkeutensa takaisin.
-Nestrasil osoittaa pystyvänsä pelaamaan viimekauden tasolla pidempään kuin pari kuukautta.
-Raskin ja Lindholmin urakehitys jatkuu entiseen tapaan.

En tosin ole varma, pystyykö Staal vieläkään pelaamaan hyvin laidassa. Joka tapauksessa kun pakistokin on huomattavasti vahvistunut, niin en odota Carolinaa ainakaan ihan jumbosijoista taistelemaan enää tällä kaudella.
 
On kyllä iso kysymys tuo Eric Staalin kohtalo. Olisi erikoista jos hänet myydään kesken kauden, ja Jordan Staal jää ylipalkattuna loppu-uransa ajaksi Carolinaan. Toisaalta olisi myös yllättävää jos Staalille olisi varaa maksaa se 8-9 miljoonaa seuraavien 7 tai 8 kauden ajan ensi syksystä lähtien. Ei se ehkä kannattaisi... ja jotenkin Carolina on niin laimea joukkue, että varmastikin Staalia kiinnostaisi lähteä Crosbyn kainaloon tai Chicagoon Kanen tilalle tai Rangersiin tai Los Angelesiin.
Toisaalta, Wardin sopimuksen loppuminen vapauttaisi rahaa jos Staal halutaan välttämättä pitää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuskinpa Ericille mitään kahdeksaa miljoonaa aiotaan maksaa, ellei suunnilleen voita pistepörssiä/Hart trophya. Ehkä hänelle tarjotaan jotain 6 miljoonaa kaudessa (kuinkas paljon herra nykyään tienaakaan?)
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Tuskinpa Ericille mitään kahdeksaa miljoonaa aiotaan maksaa, ellei suunnilleen voita pistepörssiä/Hart trophya. Ehkä hänelle tarjotaan jotain 6 miljoonaa kaudessa (kuinkas paljon herra nykyään tienaakaan?)

Caphit 8,25 milj., ensi kauden palkka 9,5 milj.

On kyllä iso kysymys tuo Eric Staalin kohtalo. Olisi erikoista jos hänet myydään kesken kauden, ja Jordan Staal jää ylipalkattuna loppu-uransa ajaksi Carolinaan. Toisaalta olisi myös yllättävää jos Staalille olisi varaa maksaa se 8-9 miljoonaa seuraavien 7 tai 8 kauden ajan ensi syksystä lähtien. Ei se ehkä kannattaisi... ja jotenkin Carolina on niin laimea joukkue, että varmastikin Staalia kiinnostaisi lähteä Crosbyn kainaloon tai Chicagoon Kanen tilalle tai Rangersiin tai Los Angelesiin.

Eric Staalin tilanne on mielenkiintoinen. Kyseessä on edelleen joukkueen paras pelaaja, kapteeni ja organisaation kasvot maailmalle. Carolina haluaisi pitää miehen ja Eric haluaa jatkaa Carolinassa, sekä olla nostamassa joukkuetta uuteen nousuun (samat sanat on kuultu myös Wardon suusta). Mutta jos leikitään noilla miljoonilla ja vuosilla, niin 8-9 miljoonassa on 2-3 miljoonaa liikaa, ja 32-vuotiaalle ei kai kukaan ole antamassa 7-8 vuoden sopparia. Kauden aikana Francis ja Rick Curran (mm. Staalien, Wardon ja Skinnerin agentti) jatkanevat neuvotteluja miehen kohtalosta. Jos näyttää ettei sopimukseen päästä, niin toivottavasti Eric ei käytä ntc-pykälää, vaan auttaa Carolinaa vielä kerran. Mielelläni kyllä pitäisin kapteenin organisaatiossa koko miehen uran ajan, joten toivottavasti pääsevät molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun.

Tuosta Jordan Staalin ylipalkkauksesta voidaan toki olla montaa mieltä, mutta jos katselee muitakin kuin pisteitä, niin en kyllä puhuisi ylipalkattuna olemisesta. Viime kaudelta kun vertaa syyskautta ja kevätkautta, niin näkee helposti kuinka tärkeä pelaaja J.Staal on Carolinalle. Kaikesta huolimatta oma mielipide on edelleen, että JR maksoi aikoinaan aivan liikaa miehestä.
 
. Mutta jos leikitään noilla miljoonilla ja vuosilla, niin 8-9 miljoonassa on 2-3 miljoonaa liikaa, ja 32-vuotiaalle ei kai kukaan ole antamassa 7-8 vuoden sopparia. Kauden aikana Francis ja Rick Curran (mm. Staalien, Wardon ja Skinnerin agentti) jatkanevat neuvotteluja miehen kohtalosta.
No tässähän tullaan taas siihen, että joku toinen seura kyllä maksaisi sen verran mitä Staalin agentti vaatii, ja antaa pitemmän sopimuksen kuin järkevää olisi.
Mutta ihan positiivista kun kerroit Staalin haluavan mieluiten jatkaa Carolinassa. Ja sehän on kuulemma viihtyisä paikka, joten ei kai olisi mahdotonta, että suostuisi nykyistä pienempään palkkaan.
Tai sitten tuo Staalin halu jatkaa seurassa ja auttaa se uuteen nousuun on vain puhetta. Sellaista puhetta kuin ammattiurheilijan ja kapteenin pitääkin puhua median ja kannattajien suuntaan. Ja silti voi lähtiessään sanoa, että en ollut osa heidän tulevaisuudensuunnitelmiaan, he päättivät että haluavat jatkaa eri suuntaan.
Ihan kivasti Hurricanesilla noita nuoria pelaajia, siinä mielessä on toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Ja jos Staal myydään niin kai sillä jonkun lupaavan nuoren sentään saisi, vaikka eihän ne hinnat isoistakaan tähdistä ole kovin kovia kun trade deadline lähestyy.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
No tässähän tullaan taas siihen, että joku toinen seura kyllä maksaisi sen verran mitä Staalin agentti vaatii, ja antaa pitemmän sopimuksen kuin järkevää olisi.
Mutta ihan positiivista kun kerroit Staalin haluavan mieluiten jatkaa Carolinassa. Ja sehän on kuulemma viihtyisä paikka, joten ei kai olisi mahdotonta, että suostuisi nykyistä pienempään palkkaan.

Toisaalta onko Eric Staal yhdellekään toiselle organisaatiolle niin tärkeä pelaaja kuin Carolinalle? Edellisessä sopimuksessa oli jo sitä lisää, ei pituudessa, mutta dollareissa. Jos Staal näkee Carolinassa samanlaista toivoa tulevaisuudessa kuin monet "asiantuntijat", niin olisiko sitten aika maksaa takaisin ja ottaa vähän pienempi palkkapussi vaikkapa noin neljän vuoden ajalta. En toki usko, etteikö Eric saisi suuremman palkkashekin kuin pikkuveli.

Paikka on viihtyisä, siellä on hyvä kasvattaa jälkikasvua ja organisaatiolla on hyvä maine pelaajien keskuudessa. Ainoa mikä puuttuu on menestys, ja sen avulla aktivoituisivat kannattajatkin ja Raleigh olisi taas lähempänä kiekkokaupunkia, mikä taas auttaisi organisaatiota pysymään jatkossakin Pohjois-Carolinassa. Eric Staal on iso tekijä edelleen tuossa kaikessa.

Kuitenkin niin kauan kaikki on pelkkää arvailua, kunnes Staal tekee jatkosopimuksen tai Carolina kauppaa miehen ennen deadlinea muualle. Ja sittenkin on tietysti se mahdollisuus, että Staal käy vain rental-pelaajana jossain ja palaa takaisin Carolinaan, joka sai miehestä muutaman kuukauden aiemmin nuoren lupaavan hyökkääjän ja ykköskierroksen varausvuoron.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Training camp alkoi ja mukaan otettiin 57 pelaajaa; 6 maalivahtia, 19 puolustajaa ja 32 hyökkääjää. Tummennetut hyvin todennäköisesti mukana vielä kun kausi alkaa. Toivottavasti löytyy muutama pelaaja, jotka taas yllättävät tyyliin Victor Rask. Puolustuksessa Brett Pesce, Jaccob Slavin ja tietysti varsinkin Noah Hanifin ovat sellaisia, hyökkäyksessä todella taitava (mutta edelleen raakile) Sergey Tolchinsky saanee näyttöpaikkoja. Tietysti jokaiselle noistakin pelaajista tekisi varmasti hyvää alkuun hakea kokemusta AHL:n puolelta...mutta jos pelaat tarpeeksi hyvin, niin paikka löytynee ylhäältäkin. Mutta mitä tekee taas kerran (ja tällä kertaa nyt kaiketi viimeisen kerran Carolinassa) muuan Zach Boychuk?

30 Cam Ward
31 Eddie Läck

35 Drew MacIntyre
40 Daniel Altshuller
70 Callum Booth (palaa junioreihin)
80 Rasmus Tirronen

4 Haydn Fleury (todennäköisesti palaa vielä junioreihin isoon rooliin, koska AHL:ssä ei voi pelata)
5 Noah Hanifin
7 Ryan Murphy
21 James Wisniewski
26 John-Michael Liles
27 Justin Faulk

38 Josh Wesley (palaa junioreihin)
41 Danny Biega
45 Keegan Lowe
46 Trevor Carrick
47 Michal Jordan
54 Brett Pesce
55 Roland McKeown
57 Kyle Jenkins (palaa junioreihin)
41 Danny Biega
62 Rasmus Rissanen
65 Ron Hainsey
68 Tyler Ganly
74 Jaccob Slavin
76 Jake Chelios (AHL-sopimus)

11 Jordan Staal
12 Eric Staal
14 Nathan Gerbe
15 Andrej Nestrasil
16 Elias Lindholm
18 Jay McClement
20 Riley Nash

22 Zach Boychuk
23 Brock McGinn
24 Brad Malone
25 Chris Terry
32 Chris Versteeg

33 Derek Ryan
34 Phil Di Giuseppe
36 Patrick Brown
39 T.J. Hensick
42 Joakim Nordström
43 Erik Karlsson
48 Brody Sutter
49 Victor Rask
51 Kyle Hagel (AHL-sopimus)
52 Justin Shugg
53 Jeff Skinner
56 Brendan Woods
58 Nicolas Roy (palaa junioreihin)
61 Sergey Tolchinsky
63 Clark Bishop (palaa junioreihin)
71 Lucas Wallmark
72 Carter Sandlak
75 Spencer Smallman (palaa junioreihin)
78 Steven Lorentz (palaa junioreihin)
79 Niki Petti (ns. camp invitee)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös