Espoo Blues kaudella 2015–2016

  • 393 078
  • 1 907
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
NHL:n pelitahti on pudotuspeleissä huomattavasti löysempi kuin kotoisessa liigassamme. Toki matkustelut ovat sitten moninkertaisesti rasittavampia Amerikan mantereella.
 
Maalivahtiosasto on Näckelin ja muiden enemmän tietävien käsissä ja en usko, että kovin monella fanilla täällä on Engstrandista muita tietoja kun tilastot. Toki jos on tehnyt scouttausta jo useamman kuukauden, niin kertokoon ihmeessä lopputuloksensa. Kyllä mun mielestä Engstrand on ihan hyvä ykkösmaalivahti, jossa on paljon potentiaalia, mutta on vielä vähän hiomaton timantti. Siinä taustalla Kaapo pääsee liigaympyröihin ja testaan paineettomasti, että sujuuko liigapelit. Tämä lausunto perustuu nimenomaan niihin tilastoihin, joilla me fanit tykätään arvostella tälläiten kesällä.

Puolustuksessa on mun silmiin ihan tarpeeks laajuutta, mutta kiekollisesta osaamisesta en ole niin varma. Meillä on Rantakari ja allaround Kaijomaa, mutta sitten Vainioiden, Westermarckin tai Seppälän täytyy tällä kaudella ottaa isompaa roolia nimenomaan kiekollisessa pelissä. Peruspakkeja on sitten Kuukka, Malmivaara ja Kukkonen (+Westermarck).

Hyökkäyksestä mä henkilökohtasesti olisin huolestuneempi kuin puolustuksesta tai maalivahtiosastosta. Hyökkäyksessä meillä on tasan yksi hyvä pelintekijä eli Hirso. Maaleja pystyy tekeen useampikin jantteri Somervuori, Kantola, Korhonen, Talaja ja Liivik. Ilmeisesti Makkosesta Blues koittaa väsätä kakkoskentän keskushyökkääjän, mutta en kyllä itse näe, että miehellä olisi siihen vaadittavia ominaisuuksia (mielelläni olen väärässä tästä). Tiivolastakin voitaisiin yrittää tehdä meillä kakkossentteri, mutta ei viime kausien näytöt mun mielestä puhu sen puolesta, että hänkään olisi siihen rooliin valmis.

Siinä vaiheessa jos Makkonen ei ole riittävän hyvä tohon kakkoskenttään, niin Aholle antaisin semmosen vinkin, että koittaa jotain vähän hullua tyyliin:
Somervuori - Hirso - Korhonen
Talaja - Kantola - Kangasniemi
Makkonen - Tiivola - Rooba
Poukkula - Liivik - Sailio
Pitkänen jne.

Jos mä yhden jätkän saisin hommata, niin taiteilija kakkoskenttään olisi tulossa pukinkontista viimestään jouluna.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kuulemma Näckelillä on kova luotto tähän uuteen ruotsalaisukkoon. Potentiaalia on kuulemma tosi paljon - ja tämä ei siis ole lehdistötiedotejargonia vaan pitkällisten jutustelujen tulos loppuyöstä risteilyllä ;) Tilastot eivät toki mairittele, mutta ei tilastoista kuitenkaan aina kaikkea näe.

Sitten vielä Rantakarin tilanteesta, kun jotkut täällä epäilivät että ei jatka meillä. Miehen itsensä suusta kuultuna on täysin varmaa että vetää ensi kauden Bluesissa, ei siis edes halua lähteä muualle, ja armeijakin on nyt kesken. On siis urheilukoulussa Santiksessa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tilastot eivät toki mairittele, mutta ei tilastoista kuitenkaan aina kaikkea näe.
Noista Engstrandin tilastoista pisti silmään toi AIK:n Allsvenskan lukemat kun vois olettaa että hyvä veska pystyis sillä tasolla nimenomaan hyviin lukemiin. Mutta näköjään AIK on ollut viime kaudella Allsvenskanin pohjamutaa joten se varmaan selittää osittain asiaa. Kaudelta 2012-13 Engstrandin tilastot taas näyttää ihan hyviltä ja ne on jopa pikkasen paremmat kuin Laurikaisen viime kauden lukemat. Mutta kuten todettua tilastoista ei kaikkea näe.

Pikkasen vaan tuli huonot vibat kun tajusin että Engstrand nappasi Neil Littlen vanhan pelinumeron # 31 itselleen... ;)
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
No itselleni tuo numerovalinta ei ollut yllätys, Engstrand pelasi Linköpingissäkin tuolla numerolla.
Juu varmaan on tuttu numero. Mutta itsellä oli sellainen kumma fiilis että toi 31 on ollu joku veskojen epäonnistumisen numero Bluesissa. Joten katoin äsken eliteprospectsista kokoonpanoja ja Littlen lisäksi tolla numerolla on pelannut mm. Volden, Koivisto, Strömberg ja Ahonen. Ei se fiilis näköjään ihan tyhjästä tullu. ;)
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Littlen lisäksi tolla numerolla on pelannut mm. Volden, Koivisto, Strömberg ja Ahonen.
Boldaukset minun. Miten nämä kaksi heppua epäonnistuivat meillä? Koivistolla oli toki vaikea alku, mutta vauhtiin päästyään oli Liigan parhaita kassareita, kunnes jäi sivuun. Ahonen taas oli ihan hyvässä iskussa, mutta Brücks oli vielä kovemmassa, joten Ahonen jäi vähän näkymättömiin ja siirtyikin lopulta pois.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Miten nämä kaksi heppua epäonnistuivat meillä?
Varmaan epäonnennumero ois ollu parempi termi. Koiviston, Strömbergin ja Ahosen ura Bluesissa jäi syystä tai toisesta hyvin lyhyeksi ja Volden taas ei ikinä lunastanut odotuksia. Anyway, hieman taikauskoisena tyypinä on kiva nähdä miten Engstrand pärjää tolla numerolla. ;)
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kiekko-Espoon paidassa tuolla numerolla pelasi ainakin muuan Mika Rautio, eli silloin se vielä toimi ;) Mutta en mä noista numeroista nyt jaksa niin paljoa innostua, paitsi kun hyökkääjä pelaa numerolla 3....
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Toiveet Aaltosen jatkamisesta voidaan viimeistään nyt haudata, teki kahden vuoden pahvin Kärppiin
 

Migufutuuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Hernesaaren Näädät, Blackhawks, Lugu
Onnea Aaltoselle uusiin haasteisiin! Vähä pohdituttaa kahden vuoden soppari. Eiks se tarkoita, että Anaheim periaatteessa menettää oikeutensa Aaltoseen? Toisaalta tässäkin voi olla se, että tokasta vuodesta on tehty optio ja á la Blues tiedotetaan "kahden vuoden sopparina".
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eiks se tarkoita, että Anaheim periaatteessa menettää oikeutensa Aaltoseen?
Ymärtääkseni Anahaim voi tehdä kesäkuussa sopparin Aaltosen kanssa ilman että Kärpillä on siihen mitään sanomista. Esim. Zamorsky teki viime vuonna sopparin Rangersin kanssa 11.6., Keränen Wildin kanssa 5.6. ja Pakarinen 16.6 Oilerisin kanssa vaikka pojilla oli sm-liiga sopparit. Jos ne taas ei tee sopparia Aaltosen kanssa ennen draftia niin Aaltosen voi kai sitten joku toinen jengi draftata. Se voi ehkä jopa olla Aaltosen tavoite jos ei jostain kumman syystä Anahaimiin halua tai sitten haluaa tehdä "Donskoit" eli päästä lopulta itse valitsemaan osoiteensa.

Edit. ja nyt on sitten se Engstrand varmistettu. Odotetusti yhden vuoden sopparilla tuli.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viime kaudella Bluesilla oli suunileen tähän aikaan soppari 26 pelaajan (O'Connor hommatiin heinäkuussa) ja 4 valmentajan kanssa nyt niitä soppareita on 27 pelaajalla ja 3 valmentajalla. Eli nyt kun on paketti kasassa niin kai tässä voi pikkasen kommentoida muutoksia.

Laurikainen - > Kähkkönen. Pikku Kähy perii Laurikaisen paikan nuorena haastajana. Laurikainen oli viime kauden alussa täysi kysmysmerkki, eikä tällä osastolla ole sikäli muutosta kun ei tota Kähköstä ole liiga kaukaloissa vielä testattu.

Nieminen - > Engestrand. Kuten Nieminen viime kauden alussa Engestrand lähtenee ykkösenä kauteen. Jää nähtäväksi toistaako sitten historia itseään ja nuorilupaus menee ohi nokkimisjärjestyksessä. Itselle Engestrand on täysi kysmysmerkki, mutta kaverin kaveri on nähnyt Engestrand ns. livenä ja on kuulema keskinkertainen veska. Itse dumaan vasta ekojen harkkamatsien jälkeen, mutta kyllä Engestrand on iso kysmysmerkki.

Zamorsky -> Kukkonen. Aluksi tuumasin että hyökkäyssuuntaan en usko Kukkonen pystyy Zamorskyn saappaita täytyttämään. Tosin Zamorskyn tehto Bluesissa oli 3+3 ja Kukkosen pistennätys liigassa on toissakaudelta 6+10. Mutta uskon että Kukkonen taas sopii Ahon kurinalaiseen pelityyliin paremmin joten tää vaihtokauppa on mielestäni jopa ehkä parantanut Bluesia.

O'Connor -> J.Vainio. Alkukauden jälkeen O'Connor oli Bluesissa jossain Ahon koirankopissa. O'Connor oli kiekollinen pakki ja kun ei YV aikaa nähnyt niin oli aika hukkaan heitetty resurssi. Kun noi ulkkarit ei yleensä ole niitä halevempia ukkoja niin uskon että taloudellisesti sekä pelillisesti J.Vainio tekee tästä muutoksesta todella kanattavan.

Tikkinen -> V.Vainio. Vaikka veeti pelasi Bluesissa jo viime kaudella niin näen että hän nyt nappaa Tikkisen paikan kiekollisena pakkilupauksena Bluesin kokoonpanossa. Kyllä mielestäni Tikkisellekin ois paikka Bluesissa ollut, mutta sitten toi Juuso Vainio ois pitänyt jättää homaamatta. Tai ehkä Juuso Vainio hommattiin kun tiedettiin että Tikkinen ei halua Bluesissa jatkaa vaan etsii suurempaa roolia muualta.

Aaltonen -> Somervuori. Pisteissä mitattuna tässä vaihtokaupassa tuli 3 pojoo takkiin. Tosin siinä missä Miro takoi pisteitä tulikuuman Hirson vierellä Somervuori pörräsi sääleistä ulos jääneen HPK:n riveissä. Mutta turha sitä on kieltää että Aaltosen ura on menossa ylöspäin kun taas Somervuoren ura on auringonlaskuvaiheessa.

Giliati -> Poukkula. Vaikea kuvitella että Poukkula jonka pisteeäntys liigassa on 14 pojoo pystyisi paikamaan Giliatin 40 pisteen tehot. Mutta puolustussuuntaan varmaan Poukkula pystyy Giliatin paikan Liivkin ketjussa täyttämään ja se on kuitenkin sen ketjun päätehtävä. Herrojen hintalapuissa on varmasti sen verran eroa joka tuo lisäpisteitä Poukkulalle. Itse en olisi kaveria hommanut, mutta toivotaan että osottaa mun enakkoluulot vääriksi. Poukkula taitaa kuitenkin olla Ahon toivoma ja tuntema mies joten sikäli tässä ei tarvii pelätä että Poukkulan kohdalla tulisi Honejsekeja.

Iossafov -> Kangasniemi. Hyviä tehoja Mestiksessä tahkonnut pelaaja vaihtuu toiseen hyviä tehoja Mestiksessä tahokoneeseen pelaajaan. Juu tiedän että Kangasniemi oli viime kaudella Bluesin soppari pelaaja mutta musta oli alun alkaen jo selvää että kasvaa korko Mestiksessä viime kauden.

Kearns -> "Gretzky". Kun kattelee Bluesin kokoonpanoa on helppo huomata että Kearnsille ei ole vielä paikkaajaa homattu. Jos Kearnsille hommataan paikkaaja niin sitä saa odotella sinne 6 kk verorajaan saakka. Toki voihan se olla että jos Tiivola, Liivik ja Makkonen pystyy nostamaan tasoaan niin sitä kakkosentteriä ei tarvii hommaa ja sen 6 kk vahvistuksen voi hommaa myös muulle pelipaikalle. Toki, jos jengiä ei käy halilla niin ja eikä ole varaa palkata laadukasta 6kk "Gretzkyä" niin ehkä on sitten fiksumpaa säästää tässä taloudellisessa tilanteessa nekin rahat.

Väkiparta -> Lehterä. Kyllä tää muutos valmennuksessakin pitää huomioida. Uskon että tässä nyt tuli parannus edelliseen. Mutta se suurin mutta onkin miten yhteistyö sitten Ahon ja Lehterän välillä skulaa. Väkiparta vaikutti sellaiselta "Yes, yes" - mieheltä, kun taas Lehterä vaikuttaa tyypiltä jolla on omat mielipiteet.

Maalivahtipeli on se suurin kysmysmerkki. Mutta Näckel on kai yksi suomen parhaista mv-valkuista joten sikäli on suht.luottavainen fiilis että edes toinen noista kysmysmerkeistä onnistus. Toisaalta onhan noita veskoja ennenkin kesken kauden homattu jos homma ei toimi. Se toinen kysmysmerkki onkin sitten että kuka paikkaa Giliatin tehot. Ehkä se riittää että Poukkula, Tiivola ja Rooba pystyvät nostamaan tasoaan ja yhdessä takoo ton 17 maalia.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ilmeisesti tylsää töissä tai vapaapäivä noin muuten vaan :) Ei vaan, hyvää spekulointia, joskin itse en ehkä niin tykkää tämmöisestä pelaaja-pelaaja vertailuista. Toki yksilöitä on kiva laittaa vierekkäin, mutta isoin tekijä joukkueen suorituksessa on kuitenkin se, miten joukkue pelaa yhdessä ja tietenkin, miten pienemmät kokonaisuudet eli hyökkäysketjut ja pakkiparit pelaavat yhdessä. Se, että runko pysyy periaatteessa hyvin samana, antaa todella hyvät lähtökohdat kauteen.

Maalivahdit ovat jokatapauksessa vähän kuin yksilöurheilijoita, joten vaihtuvuus sillä osastolla ei vaikuta joukkueen esitykseen niin paljoa. Toki kumin pitää jäädä kiinni, että mikään joukkue voi menestyä enkä epäile yhtään, etteikö Näckel olisi vaikuttanut (toki rajallisesti) meidän ensi kauden maalivahtikaksikkoon ja usko hänen tekemiseen on vahva. Engstrand on ehkä ykkönen alkukaudesta, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan yhtä vahvasti kuin Hattu oli viime kaudella. Kähkönen saa varmasti enemmän peliaikaa jo pelkästään CHL:n takia ja sitten onkin enää peliesityksistä kiinni, kumpi saa enemmän minuutteja.

Hyökkäysosastolla isoin muutos on tietenkin Aaltosen ja Giliatin poistuminen kokoonpanosta, mutta niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin, kumpikaan ei ole mielestäni korvaamaton pelaaja. Samoihin pistemääriin sisääntulleiden pelaajien on ehkä vaikea päästä, mutta kokonaisuutta ajatellen reservissä pitäisi olla Kantolaa ja Talajaa, joilta on lupa odottaa paljon enemmän kuin viime kaudella. Tällöin Poukkulan ja Somervuoren ei suoraa tarvitse korvata poistuneita pelaajia, riittää että he pystyvät klaaraamaan heidän jättämät aukot pelisysteemissä ja siitä minulla ei ole suuria epäilyksiä.

Puolustuksessa isoin asia on Rantakarin jatkaminen. Ylivoimapelin pitäisi siis olla edelleen huippuiskussa, kun sen kaksi suurinta moottoria jatkaa joukkueessa. Kun pakiston lähtijöiden nimilistaa katsoo, ei pitäisi olla mitään vaikeuksia korvata heitä jo sisääntulleilla pelaajilla. Kun tähän lisää vielä sen, että V. Vainio ehti saada pari peliä alle ja Westermarck hieman enemmän, voi näiltä kahdelta odottaa myös entistä enemmän, jolloin pakisto voi siis parhaassa tapauksessa olla paljon edelliskautta parempi.

Sentteriosasto on minusta se suurin kysymysmerkki. Hirson jälkeen pudotus on aika kova, oli kakkonen sitten kuka tahansa kolmikosta Liivik, Makkonen, Tiivola. Makkonen lienee se todennäköisin vaihtoehto ainakin alkukaudesta, ellei häntä sitten istuteta laidalle, ja Suomela pääse heti pelaavaan kokoonpanoon nelosketjuun. Tällöin Liivikin Daltonit olisivat varmasti ketjuhierarkian kakkonen. Tiivola voi toki nostaa tasoaan hiukan isommassa roolissa, ja tätä odotankin mielenkiinnolla.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Valmennuksesta... Oikeasti, eniten tässä nyt pelottaa valmennus. Ei siis osaaminen ja auktoriteetti, vaan Bluesin johdon kärsivällisyys. Nyt kun Lehterä on nostettu mukaan, on ns. potkuvalmius isompi. Ahon ja johdon erimielisyydet tiedetään, plus TPS-huhut jne. Alkukauden heikompi suorittaminen voi siis antaa johdolle helpon tekosyyn kenkiä Aho helvettiin helposti ja "halvalla". Tärkeintä olisi siis pitää kiinni Ahosta koko kausi, jotenkin ei vaan Bluesin nykyjohtoon ole tätä luottamusta. Ahon kanssa jos kenenkään, saadaan nimittäin tuosta porukasta kaikki irti. Lehterän aika on sitten kun on, toivottavasti johtokin tajuaa tämän.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Valmennuksesta... Oikeasti, eniten tässä nyt pelottaa valmennus. Ei siis osaaminen ja auktoriteetti, vaan Bluesin johdon kärsivällisyys. Nyt kun Lehterä on nostettu mukaan, on ns. potkuvalmius isompi. Ahon ja johdon erimielisyydet tiedetään, plus TPS-huhut jne.
Käsittääkseni Ahon TPS-yhteyden takana on Lehterän nosto valmennustiimiin. Tämän jälkeen Lehterä puukotti vielä organisaatiota selkään. Oma käsitys on, että Lehterään on kova luotto. Se miten Aho ja Lehterä tulevat toimeen on se iso kysymys. Henkilönä Lehterä ei ole se mukavin, mutta eipä ole Jortikkakaan, joten aika näyttää...
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Aho on tehnyt Bluesista aika JYPin näköistä joukkuetta. En suuremmin tykkää pelityylistä. Lehterä puolestaan vetää aika päinvastaista linjaa (nopeaa ja kiekollista vs. Ahon painikiekko). Miten ihmeessä nämä kaksi saavat luotua molempia tyydyttävän pelikirjan? Aika näyttää. Viime kaudella alkukausi meni kiville, nyt en usko samaan. Lähinnä siksi, että jengi on hyvissä ajoin kasassa ja ihan hyvätasoinen Liigaan. Ahon potkuista huhuttiin siis silloin, kun pelitkään eivät aluksi sujuneet. Nyt en usko samanlaiseen kyykkäämiseen, vaan paljon tasaisempaan runkosarjaan.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ilmeisesti tylsää töissä tai vapaapäivä noin muuten vaan :)
Kaikkee ei aina tarvii kirjoittaa yhdeltä istumalta. Tää on ollu hyvä uudistus Jatkoajalta että toi tekstikenttä "varastoi" ton tekstin tohon sillä jos näpyttelee pidemää viestiä niin ei tarvii pelätä että katoaa bittiavaruuteen.

Alkukauden heikompi suorittaminen voi siis antaa johdolle helpon tekosyyn kenkiä Aho helvettiin helposti ja "halvalla".
Mä uskon että Aho haluaa vetää nyt todella hyvän kauden. Kuitenkin jos vaihtaa kauden jälkeen maisemaa niin menestyvän joukkueen valmentajana saa varmasti parempia tarjouksia kuin juuri fudut saaneena. Siksi en usko että Ahon tekemistä leimaa "viimeistä päivää duunissa" mentaliteetti, mutta toki voin olla väärässäkin.

Viime kaudella alkukausi meni kiville, nyt en usko samaan.
Itseasiassa kaksi viimeistä kautta on ollut aika samanlaisia. Alkukausi rämmitään, ollaan sääleistä ulkona, sitten joku ukko vaihtaa maisemaa, löydetään punainen lanka, Blues pääsee suoriin play-offeihin ja tipahtaa ekalla kiekalla laulukuoroon.

Erityisesti ton CHL:län takia ois hyvä että tällä kertaa oltas kauden alussa jo hereillä. Mutta henk.koht en enää jaksais kolmatta kautta putkeen jossa syksy on sellaista tervanjuntojia että saa väen väkisin rahata itseään ja kaverita hallille. Varmaan se houkuttelis syksyisin myös muutakin porukkaa paremmin halille jos se peli kulkis. Hyvä startti saattaisi myös johtaa siihen että ei tarviis taas syksyllä lukea noita perinteisiä Lempisen & Tuomisen IS-negailuga Bluesin taloudellisesta tilanteesta ja yleisökadosta vaan mielummin sen laadukkaan 6 kk ulkkarin siirtouutisesta.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tämän jälkeen Lehterä puukotti vielä organisaatiota selkään. Oma käsitys on, että Lehterään on kova luotto.
Miten Lehterä puukotti organisaatiota selkään?

Miten ihmeessä nämä kaksi saavat luotua molempia tyydyttävän pelikirjan? Aika näyttää.
Ei kahden periaatteessa ihan erilaista pelityyliä ihannoivan koutsin yhteistyö ole niin erikoista, etteikö se voisi toimia menestyksekkäästi. En usko, että Westerlund ja Summanenkaan ajattelivat lätkästä tasan samalla tavalla, kun luotsasivat joukkueitaan menestyksekkäästi. Lehterän tehtävä on antaa uusia ja raikkaita ajatuksia Aholle, joka kantaa päävastuun ja tekee lopulliset päätökset. Toivottavasti molemmat miehet kunnioittavat toisiaan, ja pystyvät hyväksymään toistensa erilaiset ajatukset. Muuten meillä on kriisi käsissä heti alkukaudesta. Itse uskon kyllä tämän parin pystyvän tekemään asioita yhdessä, mutta ensimmäinen suvantovaihe ja tappioputki kertovat paljon siitä, mikä on lopullinen suunta.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Itse ainakin uskoisin näin että jos Blues saa parhaimman mahdollisen joukkueen jo ennen kauden alkua ja sitä kautta pystyy harjoittelemaan yhdessä koko joukkueen voimin ennen CHL- ja liigaotteluiden alkua ja selviää ilman suurempia loukkaantumisia, se voi edesauttaa kemioiden rakentumista ja yhteispelin toimivuutta huomattavasti.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mielestäni erot eri valmentajien pelityylien eroissa ovat enemmän ihmisten mielikuvissa kuin todellisuudessa. Aho tuli JYPistä -> JYP pelaa painikiekkoa -> Ahon Blues pelaa painikiekkoa. Omasta mielestäni edellämainituista väittämistä vain ensimmäinen pitää paikkansa. Kyllä viime kaudella peli oli ajoittain hyvinkin kiekollista ja jopa palstan virallisen Aho-kriitikko E:n kirjoituksissa oli havaittavissa jopa jonkinmoista tunnustusta joukkueen pelityylin kehittymistä kohtaan.

Mitä tulee tähän:

Valmennuksesta... Oikeasti, eniten tässä nyt pelottaa valmennus. Ei siis osaaminen ja auktoriteetti, vaan Bluesin johdon kärsivällisyys. Nyt kun Lehterä on nostettu mukaan, on ns. potkuvalmius isompi. Ahon ja johdon erimielisyydet tiedetään, plus TPS-huhut jne. Alkukauden heikompi suorittaminen voi siis antaa johdolle helpon tekosyyn kenkiä Aho helvettiin helposti ja "halvalla". Tärkeintä olisi siis pitää kiinni Ahosta koko kausi, jotenkin ei vaan Bluesin nykyjohtoon ole tätä luottamusta. Ahon kanssa jos kenenkään, saadaan nimittäin tuosta porukasta kaikki irti. Lehterän aika on sitten kun on, toivottavasti johtokin tajuaa tämän.

Aho on nyt ollut Bluesin päävalmentajana kaksi kautta ja sinä aikana organisaatio on käynyt (kai) konkurssin partaalla ja seilannut kohusta toiseen mutta kaiken mahdollisen säätämisen keskeltä juuri Aho on luotsannut jengin kahdesti sarjan jumbosijoilta suoraan pudotuspeleihin. En usko että monikaan liigavalmentaja olisi sitä tehnyt ja uskoisin Blegin johdollakin olevan sen verran ymmärrystä ja kunnoitusta että antavat miehen vetää tulevan kauden loppuun asti. Palkinto voi olla jopa mitali, kirkkaimpaan en näillä resursseilla millään usko mutta himmeimpään mitaliin voi saumat olla.

Miten Lehterä puukotti organisaatiota selkään?
Ei kahden periaatteessa ihan erilaista pelityyliä ihannoivan koutsin yhteistyö ole niin erikoista, etteikö se voisi toimia menestyksekkäästi. En usko, että Westerlund ja Summanenkaan ajattelivat lätkästä tasan samalla tavalla, kun luotsasivat joukkueitaan menestyksekkäästi.

Ainakaan Matikainen ja Marjamäki eivät ajatelleet ja tulokset yhteistyöstä olivat hyviä. Viittaan kuitenkin edelleen aiemmin mainitsemaani: erot valmentajien pelityylien välillä eivät ole todellisuudessa niin suuria kuin mitä lätkän seuraajat antavat ymmärtää. Sitäpaitsi hyvä valmentaja pystyy muuttelemaan pelityyliä tilanteen ja vastustajan mukaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ainakaan Matikainen ja Marjamäki eivät ajatelleet ja tulokset yhteistyöstä olivat hyviä. Viittaan kuitenkin edelleen aiemmin mainitsemaani: erot valmentajien pelityylien välillä eivät ole todellisuudessa niin suuria kuin mitä lätkän seuraajat antavat ymmärtää.
Isot viivat ovat toki samat kaikilla, mutta jos ottaa vaikka Pekka Virran ja Jukka Rautakorven ajamat pelityylit vertailuun, ero on todella suuri. Monella muulla erot näkyvät pienissä asioissa, ja varmasti myös taustalla, eli siellä, minne fanit ja toimittajat eivät näe. Lätkä on kuitenkin sen verran simppeli peli, ettei sitä voi ihan hirveän monella täysin erilaisella tavalla pelata, mustaa pitää vaan saada verkkoon enemmän kuin vastustaja. Pelaajien käsittelyssä ja joukkueen kokoamisessa voi kuitenkin olla isojakin eroja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Isot viivat ovat toki samat kaikilla, mutta jos ottaa vaikka Pekka Virran ja Jukka Rautakorven ajamat pelityylit vertailuun, ero on todella suuri.

Niin no, olisikin pitänyt lisätä että Pekka Virta lienee nykyvalmentajista ainoa, jonka pelitapa todella erottuu muista, valmensi hän sitten missä tahansa joukkueessa ja se pysyy suunnilleen muuttumattomana loppuun asti.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kyllä niitä muitakin on, esimerkiksi juuri Jukka Rautakorpi. Monella muullakin eroja on, mutta ei niin selviä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Isot viivat ovat toki samat kaikilla, mutta jos ottaa vaikka Pekka Virran ja Jukka Rautakorven ajamat pelityylit vertailuun, ero on todella suuri. Monella muulla erot näkyvät pienissä asioissa, ja varmasti myös taustalla, eli siellä, minne fanit ja toimittajat eivät näe. Lätkä on kuitenkin sen verran simppeli peli, ettei sitä voi ihan hirveän monella täysin erilaisella tavalla pelata, mustaa pitää vaan saada verkkoon enemmän kuin vastustaja. Pelaajien käsittelyssä ja joukkueen kokoamisessa voi kuitenkin olla isojakin eroja.
Näkisin itse, että nykykiekko on kaukana simppelistä pelistä. Moni joukkue on niin hyvin organisoitu, että hyökkäysalueellekkin onjo vaikea päästä. Saati useasti maalipaikoille. Esim Lukko sumputtaa puolustuspelaamisessaan keskialueen ja maalin edustan todella tarkasti. Sinne on vaikea päästä tekemään maalia. Sitten on toki tämä meidän KalPa joka puolustaa pitämällä kiekkoa omissa/kulmissa. Todella ärsyttävä muilla vain odotella, kun päällekkään ei kannata puskea kuin ajokoira. Muuten pelaa itsensä helposti pois pelistä. Isommat hyökkäysalueet ja hybridipitkä tuovat kanssa lisäelementtejä pelaamiseen. Minusta nykykiekko on kaikkea muuta kuin simppeliä. No yksinkertaisuudessaanhan se toki on samaa kuin ennen. Tee maaleja enemmän kuin vastustaja niin voitat. Nykyään se ei vaan ole niin helppoa se maalinteko. "Käykääpä tekemäs se maali nyt".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös