Jokerien mediaketju

  • 2 133 191
  • 8 710

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mitäs aivopieruja tämä teidän GM laukoo Ilta- Sanomissa?? NHL:n taso romahtanut viimeisen 20 vuoden aikana, kuulemma. No, ehkä Jari on aikaansa edellä, ja kaikki muut huomaavat tämän vasta myöhemmin;)

Jos vakavasti hetki puhutaan, niin totta kai peli on muuttunut NHL:ssä, niin se muuttuu jokaisessa liigassa. Sikäli omituinen aikamääritys Kurrilta kuitenkin, että nimenomaan 20 vuotta sitten NHL:ssä pelattiin oikeasti tylsää kiekkoa, ja siitä on menty monta pykälää viihdyttävämpään suuntaan. Pelaajat ovat nyt nopeampia, vahvempia ja taitavampia kuin aiemmin. Yksittäisen pelaajan pisteet ovat siksi tiukemmassa kuin aiemmin, ja siksi kai Kurri katsoo taidon laskeneen.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
All publicity is good publicity :)

Nytkin seuraan NHL-ottelua ja väittäisin, että pelaamisen taso on pudonnut viime vuosina. Sääntötulkintoja on rukattu sallivampaan suuntaan. Kenties siksi, jotta loukkaantumiset vähenevät kun 195/95 pelaajat eivät pääse niin koviin suoravauhteihin. Tämä ja muut tekijät ovat johtaneet mm. maalimäärien laskuun kausi toisensa jälkeen (viimeiset viitisen vuotta) ja peli puuroutuu taas. NHL:n pistepörssin kärki teki jopa selvästi vähemmän pisteitä kuin aikoihin (4-6 vuotta tms). Pelaajien kasvanut koko ja paino pakottavat NHL:n tekemään joitain uudistuksia. Ainakin mitä netissä huhutaan, esillä on ollut pelaajien määrän vähentäminen viidestä neljään, kaukaloiden suurentaminen, maalien suurentaminen, jatkoajan pidentäminen. Viivoitus on jo muutettu joten aika vähän voi enää tehdä ilman että tehdään jotain uutta. AHL testaa 3vs3 jatkoajalla (osan jatkoaikaa) ja jos oikein muistan, jatkoaika olisi 4+3 minuuttia.

Kyllä mä allekirjoitan sen, että taitokiekko on NHL:ssä vähentynyt. Mutta puhun toissa työsulkukauden jälkeisestä ajasta. KHL:ssä ns. puhdasta taitokiekkoa on enemmän johtuen sekä siitä, että pelataan paljon leveämmässä laatikossa että siitä, että taitokiekolla on pitkät perinteet Venäjällä. Se on sellaista kalpamaista kiekkottelua parhaimmillaan, jota Neuvostoliitossa/Venäjällä on arvostettu vuosikymmenet. Pohjois-Amerikassa taas taklaukset ja hanskaukset (joskin enää hyvin vähän) ovat iso osa lajia, päinvastoin kuin KHL:ssä. Vaikka sinne niitä istuttaa yritettiinkin, tosin heikolla menestyksellä.
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielestäni parasta taitokiekon ja fyysisen kiekon yhdistelmää nähdään parhaillaan MM-kisoissa. Olen pitänyt tämän vuoden MM-pelejä todella viihdyttävinä ja toivon, että ainakin KHL:ssä pelin suuntaus kulkee kohti MM-kiekkoa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onhan tuo tilan ja ajan väheneminen ongelma, en sitä halua kieltääkään. Kaukaloiden maltillinen suurentaminen ei välttämättä olisi edes kovin huono idea, kunhan ei mennä edelleenkään lentokenttälinjalle. Pelaajien vähentämistä neljään en kannata missään nimessä, peli muuttuu jo liikaakin, jatkoajalla voidaan vähentää jopa kolmeen, kuten on ehdotettukin. Mä nautin NHL:n fyysisyydestä, joten sikäli en toivokaan KHL:n tyyppistä taitokiekkoa. Mutta ei tämä mustavalkoista ole, taidollekin pitää jäädä tarpeeksi tilaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja lisää tulee (kyseisessä jutussa Kurri vertailee keskenään NHL:ää ja KHL:ää):

Jari Kurri väittää: "NHL:ssä harkitaan kaukaloiden suurentamista" - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Näinhän se menee.
Itselle tuli pieni oksetusrefleksi tätä juttua lukiessa, mutta näinhän se menee. Kyllähän Jari on nykyään KHL jyrä ja jyrää KHL:n agendaa eteenpäin.

Itse ennemmin toivon, että euroopassakin otettaisiin pienet kaukalot käyttöön. Onhan ison kaukalon peli sellaista händicäp hokia, missä huonot pelaajat pääsee pakoilemaan peliä helpommin. Pienessä kaukalossa ollaan melkein väkisinkin koko ajan pelin sisällä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onhan tuo tilan ja ajan väheneminen ongelma, en sitä halua kieltääkään. Kaukaloiden maltillinen suurentaminen ei välttämättä olisi edes kovin huono idea, kunhan ei mennä edelleenkään lentokenttälinjalle. Pelaajien vähentämistä neljään en kannata missään nimessä, peli muuttuu jo liikaakin, jatkoajalla voidaan vähentää jopa kolmeen, kuten on ehdotettukin. Mä nautin NHL:n fyysisyydestä, joten sikäli en toivokaan KHL:n tyyppistä taitokiekkoa. Mutta ei tämä mustavalkoista ole, taidollekin pitää jäädä tarpeeksi tilaa.

Osittainhan nämä ovat makuasioita, mutta aika kaukana KHL:n taitokiekko on NHL:n fyysisemmästä pelistä mitä tulee puhtaasti omaan kiinnostukseeni. Muutama ottelu KHL:ssä oli aivan käsittämätön tämän kauden playoffeissa kun oikeastaan kertaakaan ei taklattu ja luisteltiin vastustajan perässä kiltisi vaikka oma joukkue oli tappiolla. Sitten taas oli hyviä poikkeuksia ja fyysistä pelaamista, josta Jokeritkin sai oppitunnin ZSKA:ta vastaan playoffeissa. Yksi iso ongelma niin KHL:ssä kuin NHL:ssä on se, että otteluita on todellisuudessa aivan liikaa runkosarjassa ja playoffit vedetään sitten läpi liian tiukalla aikataululla. Kun runkosarjassa liian monella ottelulla ei ole panosta, peli hiihdellään hiljaa pois. Ja tämä pätee myös NHL:ään, jossa omistajat pyrkivät tyhjentämään joukkueen kaikista pelitaitoisista jotta pääsevät varaamaan ensimmäisenä tai viimeistään toisena (jos viimeinen joukkue häviää arvan, se varaa toisena). Tällä kaudella varsinkin muutaman NHL-seuran omistajat tekivät kaikkensa jäädäkseen viimeiseksi koska palkinto oli niin iso. Ja saivat kannattajilta kaiken tuen häviämisille ja kun joukkue ei meinannut uskoa, fanit pistivät jättilakanan esille kertoakseen mistä nyt on kysymys...

KHL:stä saisi mielenkiintoisemman jos kaukaloita hieman kavennettaisiin. Lentokenttä vie kyllä paljon pelistä pois varsinkin niissä joukkueissa, joiden pelityyliin kuuluu paljon kiekon kuskausta. En jaksanut niitä juuri katsella. Vastaavasti NHL:ssä kapean laatikon rajat alkavat tulla vastaan kun pelaajat ovat varmaan 15 senttiä pitempia ja 20 kiloa painavampia, mutta viidenneksen tai ylikin nopeampia kuin joskus yli 50 vuotta sitten.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Se että tällä palstalla Kurrin sanomiset on ymmärretty täysin väärin, ei yllätä minua ollenkaan, mutta se tosiasia että niinkin moni asialliseksi luulemani lätkäjätkäkin sosiaalisessa mediassa ei ole ymmärtänyt niistä tuon taivaallista, yllätti minut suuresti. Mutta tämä on taas hyvä osoitus siitä, että vaikka ammatikseksi kirjoitat/raportoit/selostat jääkiekosta, niin luetun ymmärtäminen voi silti olla vaikeaa. Kurrihan painottaen puhui pelistä, ei pelaajien taidosta. Mutta siinä Kurri kyllä on väärässä, että parhaat KHL-joukkueet pärjäisivät parhaita NHL-joukkueita vastaan. Parhaimmillaan voisivat voittaa keskitason joukkueita, mutta play offs joukkueita vastaan tekisi jo todella tiukkaa ja näitä joukkueita ei KHLssä ole kuin kaksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Se että tällä palstalla Kurrin sanomiset on ymmärretty täysin väärin, ei yllätä minua ollenkaan, mutta se tosiasia että niinkin moni asialliseksi luulemani lätkäjätkäkin sosiaalisessa mediassa ei ole ymmärtänyt niistä tuon taivaallista, yllätti minut suuresti. Mutta tämä on taas hyvä osoitus siitä, että vaikka ammatikseksi kirjoitat/raportoit/selostat jääkiekosta, niin luetun ymmärtäminen voi silti olla vaikeaa. Kurrihan painottaen puhui pelistä, ei pelaajien taidosta.

Hassu kirjoitus kun äkkiseltään kukaan täällä asiaa kommentoinut ei ole puhunut pelaajien taidosta vaan pelin tasosta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Onhan tuossa Kurrin jutussa jotain perääkin. Nykyään NHL-pelaajat ovat niin isoja ja nopeita, että tila ja aika katoavat melko tehokkaasti. Tämä taas syö taitoa kun jo pelkästään kaukalon asettamat haasteet suosivat hieman toisenlaista pelityyliä. Samoin KHL:ssa taas tilaa ja aikaa on sen verran enemmän, että taidon merkitys on suurempi: kiekolliselle pelille jää enemmän aikaa ja tätä on mahdollista toteuttaa, samalla kun "rouhintahokille" jää vähemmän sijaa. Toki asia ei ole mustavalkoinen, vaan NHL:ssakin näkee jopa helvetin hienoa kiekkoa ja KHL:ssa fyysisyydellä on oma merkityksensä, kuten esimerkiksi ZSKAta vastaan nähtiin.

Itse olen alkanut kallistua siihen suuntaan, että paras vaihtoehto olisi jonkinlainen NHL-kaukaloiden ja KHL-lentokenttien (toki kaikki eivät tätä lentokenttäkokoa ole!) välimalli. Molempiin sarjoihin. NHL saisi ison ripauksen uutta ja hyvää kenttiä suurentamalla ja samalla estämispelille jäisi vähemmän sijaa. Samoin KHL saisi otteluihin vähän enemmän intensiteettiä ja ehkä jopa "sytykettä". Toki jo kanadalaistyylisen ja venäläistyylisen kiekon välillä on jo omat kulttuurieronsa pelityylien osalta, mutta suurta ristiriitaa en silti näkisi. Ei KHL:n tarvitse olla mitään jääpalloa tai NHL:n vapaaottelua, näin rajusti kärjistettynä.

Mitä pelimääriin tulee, niin mielestäni KHL:n ja Liigan kohdalla ~60 matsin runkosarja on hyvä, +/- 2 jos joukkuemäärä tai vastaava sitä puoltaa. Tosin tuota pitäisi pystyä jotenkin järkeistämään ja saada pelit jakautumaan hieman tasaisemmin aina pleijareista lähtien. Esimerkiksi Minskiä vastana pelattiin 5 matsia oliko nyt 7 vai 8 päivän sisään. Vaikka aikaeroa ei tule ja matkustaminen oli inhimillisellä tasolla, tuossa ottelusarjassa pelin taso laski kuin lehmän se kuuluisa häntä. Varsinkin Minskin vikassa matsissa kaverilta oli takki niin tyhjänä, että ilman maalijuhlaa tuo matsi olisi ollut jopa tylsää paskaa. NHL:n kohdalla mulla ei ole ottelumääristä vastavaa mielipidettä tähän hätään, mutta tuo trade lottery on vanhaan (=huonoin ekana, toiseksi huonoin tokana, jne.) verrattuna vähemmän huono systeemi. Mielestäni sarjan "tasoittaminen" varausvuoroin ei ole toimiva tapa jos tasoeroja "keinotekoisesti kasvatetaan" kannustamalla häviämään. Jos kaikilla pleijarien ulkopuolelle jääneillä olisi ollut yhtäläiset mahdollisuudet ykköskierroksen varaukseen, esimerkiksi Buffalo olisi saattanut esiintyä hieman toisin. Toki vaarana on huipputalenttien meneminen yksittäistä heikkoa kautta pelaavalle kestomenestyjälle, mutta mielestäni tuo on pienempi paha kuin häviämiseen kannustaminen.

Toki Kurrin jutuissa on hyvä pitää mielessä myös miehen oma agenda. Kurri on käytännössä KHL:n kasvot Suomessa jo pelkästään pestiensäkin takia ja hänen etujensa mukaista olisi saada myös jotain positiivista Suomen mediaan. Ei hänen ole syytä ruotia KHL:n huonoja puolia, niistä on juttua jo tarpeeksi muutenkin. Talousongelmat, huono johtaminen tai vastaavat eivät ratkea sillä, että Kurri niistä puhuisi joka päivä Suomen mediassa. Sen sijaan Jokerien kausarimyynti, KHL:n kiinnostavuus yritysmaailmassa ja vastaavat saavat edes teoriassa etua siitä, että myös positiivisista asioista puhutaan. Jos Kurrin aseman ymmärtää, on mielestäni helppo olla samaa mieltä hänen kanssaan noista asioista. Paskaa hän ei puhu, mutta todennäköisesti sanavalinnat tai tietyt painotukset olisivat toista jos palkan maksaisi vaikka Edmonton Oilers ja hommia olisi NHL:n kabineteissa.

Yksi vähän harmittava juttu on MM-kisojen tiedotus. Tuolla olisi Suomen riveissä kolme tulevan kauden Jokeria, Norjan riveissä yksi, Jenkkien kohdalla edelliskauden messias ja hyvällä tsägällä olisi vielä pari muuta tullut päälle. Tuskin hirveän huonoa ainakaan se tekisi, että tuttujen miesten juttuja seurattaisiin tarkemmin jokerit.comissa, Facebookissa ja vastavissa. Vaikka esimerkiksi jenkeiltä otettiin kuokkaan, olisi tuosta voinut vääntää positiivista juttua jokerit.comiin. Missä on esimerkiksi artikkeli otsikolla: "Moses tutuissa puuhissa, jokeripakit hoitivat hommansa"? Saattaisi jonkun mieleen tulla se, kuinka hauska oli Mosesin maaleja viime kaudella tuulettaa ja kuinka noita suonenvetoja tuli ennätysmäärä. Tuskin ainakaan kausarimyyntiä haittaisi tuollainen tiedotus vaikka Moses suuntaakin pienempiin kaukaloihin.
 

Fat Jesus

Jäsen
Kuuluukohan tämä mediaketjuun mutta Jokerit vahvasti esillä Maajussille morsian ohjelmassa kun yhdelle emännälle on kaksi "Jokerit-ukkoa" tarjolla.
Toisella ,tämmöisellä ihme tärisijällä ainakin on Jokereiden joku lämmittelyasu ollut navetassa ja toisella Jokereiden punainen joku toppatakki jossa Jokerit-logo oikeassa käsivarressa.

Tunnistaako joku itsensä?
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuuluukohan tämä mediaketjuun mutta Jokerit vahvasti esillä Maajussille morsian ohjelmassa kun yhdelle emännälle on kaksi "Jokerit-ukkoa" tarjolla.
Toisella ,tämmöisellä ihme tärisijällä ainakin on Jokereiden joku lämmittelyasu ollut navetassa ja toisella Jokereiden punainen joku toppatakki jossa Jokerit-logo oikeassa käsivarressa.

Tunnistaako joku itsensä?

Nooot!

HIFK on stadista ja Jokerit... vai miten se meni ;=D ?

Ettei olis vaan "Flintti" kevätkiimassa ilmoittautunut ohjelmaan kun ei cheerleadereita näe kuin vasta syksyllä? *hymiö*
 

zuuzo97

Jäsen
Jokerit tehnyt Urheilusanomien mukaan 10 miljoonaa persnettoa, ja samassa Kohonen oli todennut, että ilman venäläisfyrkkaa koko leikki loppuisi lyhyeen. Jossain muistaakseni taas todettiin, että Jokerit olisi tehnyt nollatuloksen.

Onko siis niin, että kun kaiketi Jokerien kok. budjetti oli palttiarallaa 20 milj, niin Jokerit oli laittanut siihen "omaa rahaa" sen 10milj. ja Venäjältä tullut kaikessa hiljaisuudessa toinen 10milj? Ja kun tuo viime kausi oli kaiketi tuonut sen 10milj. tuloja, niin Jokerit pystyi sanomaan, että tehtiin nollatulos, vaikka todellisuudessa tehtiin 10milj. persnettoa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jokerit tehnyt Urheilusanomien mukaan 10 miljoonaa persnettoa, ja samassa Kohonen oli todennut, että ilman venäläisfyrkkaa koko leikki loppuisi lyhyeen. Jossain muistaakseni taas todettiin, että Jokerit olisi tehnyt nollatuloksen....

Muistaakseni muutama päivä sitten @Cobol julkaisi oman arvionsa (en tiedä, onko siinä pohjana tämä US:n juttu, tuskin?) ja se oli saman suuntainen, eli tuloja se noin kymmenen miljoonaa, persnettoa näin ollen se noin 10 miljoonaa.

Cobol saa toki itse korjata, jos muistan väärin.

Pitää sinällään kehaista Jokereita, tuo on ihan komea tuotto tuo kymppi lipputuloista jne.
 

Masentaja

Jäsen
Se on ollut jo ennen kuin peliäkään oli Jokerit khl:ssä pelannut niin selvää, että ilman ulkopuolista tukea ei Jokerit alusta selviä. Tavoite on ollut että omillaan tulisi tulevaisuudessa pyörimään. Venäläiset omistajat on sitoutunut kustantamaan nämä "persnetot". Jos on miljardien omaisuus takana niin toi 10m€ tulee jo käyttötilin korosta vuodessa. Ei tunnu missää.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers

BrxA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mistä lähtien linkin laittaminen on ollut vouhottamista? No, tietääpä jatkossa pitää turpansa kiinni.

No eiköhän me jokerifanit itsekkin löydetä tälläiset linkit ja varsinkin kun tieto oli jo toisessa ketjussa, jota et kuitenkaan jaksanut näemmä lukea. Kyllä tuo melkein vouhottamisen kategoriaan menee. Ehkä on siis parempi tehdä jatkossa niinkuin itse ehdotat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No eiköhän me jokerifanit itsekkin löydetä tälläiset linkit ja varsinkin kun tieto oli jo toisessa ketjussa, jota et kuitenkaan jaksanut näemmä lukea. Kyllä tuo melkein vouhottamisen kategoriaan menee. Ehkä on siis parempi tehdä jatkossa niinkuin itse ehdotat.

No sen enempiä teidän kinasteluun mukaan lähtemättä niin eihän tuollaisen Jokereita koskevan uutisen linkittäminen mitään erityistä ole ja melkeinpä sanoisin että tämä ketju on itseasiassa ehkä oikeampikin kyseiselle linkille kuin se alkuperäinen oli. Ja ihan mielenkiintoinen, vaikkakin ilmeisen tarkoituksella ikävässä valossa uutisoitu asia tuo on, varsinkin kun jutusta kaiketi aluksi jätettiin Korhosen kommentit pois. Eli Jokereiden mahdolliset talousongelmat toki olisi linkittämisen arvoinen asia. IS:n juttuihin tosin on syytä suhtautua aika isolla varauksella sen verran tarkoitushakuista heidän uutisointinsa Jokereista pääsääntöisesti on näyttänyt olevan.

Aika herkkähipiäinen saa olla jos kokee Wiren linkin vouhottamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös